Dodaj do ulubionych

Soros. Mój plan gospodarczej odbudowy

23.02.09, 21:26
George Soros (ur. 12 sierpnia 1930 w Budapeszcie) – finansista
amerykański pochodzenia węgiersko-żydowskiego, jeden z najbardziej
znanych spekulantów walutowych, ale także filantrop, fundator
Instytutu Społeczeństwa Otwartego i licznych fundacji, w tym
Fundacji im. Stefana Batorego, uczeń Karla Poppera. Znany krytyk
polityki George'a W. Busha.

pl.wikipedia.org/wiki/George_Soros
Obserwuj wątek
    • nick.crestone Soros. Mój plan gospodarczej odbudowy 23.02.09, 22:20
      Soros od poczatku lansował Obamę.
      Teraz jego pupil jest prezydentem.
      Soros doradza Obamie, co trzeba zdaniem Sorosa zrobić.
      Pytanie za bardzo dużo dolarów:
      W co inwestuje obecnie Soros Fund Management?
      Odpowiedź można wyczytać między wierszami.
      • quant34 Re: Soros. Mój plan gospodarczej odbudowy 23.02.09, 22:33
        Nie jestem ekonomistą, więc nie mogę rzetelnie ocenić merytorycznej zawartości
        recept Sorosa, ale znam jego biografię i wiem z jaką ekipą się zadaje. Dlatego
        mogę w ciemno stwierdzić, że cokolwiek ten człowiek wskazuje jako receptę na
        kryzys, w rzeczywistości będzie sposobem aby zarobił Soros i jego kumple z
        amerykańskiej finansjery, a nie społeczeństwo czy państwo. Tacy ludzie jak Soros
        (kto wie, może on sam także) są głównymi architektami obecnego kryzysu, który
        został wywołany w celu dokonania gigantycznego przetasowania na rynku. Więksi
        zjadają mniejszych także w normalnych warunkach, ale w warunkach kryzysu robi
        się to szybciej i zarabia na tym znacznie więcej. Cała ta ekipa Sorosów,
        Goldsteinów, Morganów, Goldmanów i innych guru amerykańskiej finansjery, to
        ostatni ludzie na naszej planecie, którzy mogliby być zainteresowani korzyściami
        społeczeństwa. Dlatego cokolwiek napisze czy powie Soros, trzeba najpierw się
        zastanowić jaki ma w tym interes i czy nie jest to kolejna pułapka na
        podatników-frajerów, którzy obecnie finansują wydawanie przez państwo miliardów
        na prywatne banki.
    • metall Soros. Mój plan gospodarczej odbudowy 23.02.09, 23:00
      Od dawna wiadomo przecież, że najlepiej leczyć alkoholika podając mu kolejną
      flaszkę zanim wytrzeźwieje i połapie się, że ten co mu butelkę podaje okrutnie
      go na niej kroi.
    • dixxi jedyne rozwiqzanie to nacjonalizacja 23.02.09, 23:04
      i powieszenie bankiersko-gieldowych spekulantow i zlodziei.
    • urtasa p 23.02.09, 23:19
      Węgierski spekulant, radzi? Bardzo to intrygujące.
    • snowbird1 Soros. Mój plan zarobienia noych miliardow 23.02.09, 23:27
      Ja jestem ekonomista i jest dla mnie jasne
      ze ten plan ma na celu wylacznie jego
      partykularny interes. szczegolnie plan
      energetyczny jest kontynuacja dzialan ktore narodzily
      sie w aurze paranoi globalnego ocieplenia i kopiuje
      jej zalozenia jak (z pozoru) idiotyczny handel emisjami,
      forsowanie na sile tak zwanych energii ekologicznych itp.
      oczywiscie te dzialania zawsze mialy i miec beda na celu wyprowadzanie srodkow z budzetow panstw co bylo i jest celem pana bankiera. Niech nas Bog ma w opiece przed panem Sorosem i jego planem ratunkowym.
    • janek-007 Coś ta światowa finansjera jest chyba... 24.02.09, 00:06
      Coś ta światowa finansjera jest chyba tzw. 'intellectually challenged' i jakaś
      nie kumata i nie czytata. Oni chcą stymulować gospodarkę kredytami ale kto ma te
      kredyty brać i za co jak z krajów tzw. rozwiniętych prawie ze cala produkcja
      przeniesiona została do Chin, Indii, Bangladeszu i do innych miejsc z darmowa
      silą robocza a pozostał tylko tzw. 'service sector' włączając w to miedzy innymi
      banki które nabierają coraz to więcej 'toksycznej wody' i tona. Kto i za co ma
      kupować jak społeczeństwa zostały zrujnowane przez neoliberalnych złodziei, no
      chyba ze wróci się do tego co było i do tego co spowodowało obecny kryzys czyli
      życia na kredyt bez pokrycia. Od czasów 'wielkiego skippera' alzheimera R.Regana
      wszystko co mogło być: sprywatyzowane, ukradzione, zredukowane i wywiezione
      gdzieś tam daleko zostało wykonane w 325%. Soros i jemu podobni bredzą i próbują
      zaczarować rzeczywistość. Globalizm i jego neoliberalna ideologia zdycha na
      naszych oczach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka