spam.nl A niby w polskiej szkole .... 13.03.09, 01:17 A niby w polskiej szkole TOLERANCJI i RASISTOWSKICH problemów mniej ! MURZYN wśród uczni - CZARNO to widzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
tittiritti Re: A niby w polskiej szkole .... 13.03.09, 01:24 Nie ma idealnej spolczneosci, i wszedzie trzeba powiedziec nie, pozatym to dziewczynie nalezy sie niezle odszkodowanie, 10 angielek po 15tys od lebka to niezla kaska na mieszkanko, mo i + szkola bo takie rzeczy nnie biora sie z dnia na dzien, skarzyc chamstwo nie placa za szkody moralne Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Re: A niby w polskiej szkole .... 13.03.09, 04:02 spam.nl napisał: ... >> MURZYN wśród uczni - CZARNO to widzę ! prawie jak Lec ale polskiego jeszcze nie opanowal. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_jehuda Angielskie nastolatki pobiły 15-letnią Polkę 13.03.09, 03:30 Przeczytałem wszystkie komentarze - 44 na chwile obecną - i ... strasznie mi smutno. Obraz jaki się wyłonił po tej "lekturce" jest prawie tak straszny jak samo zajście którego dotyczyły. Oto co mi się wyłoniło z całego tego zgiełku: * dużo plucia na własny naród - przejaw głęboko zakorzenionych kompleksów; * niemniej opluwania innych nacji, niewyłączając "dyżurnych" żydów. Pewnie jestem nieobiektywny i pewnie głupi, ale ... ani jednego zdania o tym co najważniejsze w całym tym zajściu ... dziecko - jestem staroświecki i dla mnie 15-latka to jednak dziecko - doznało ciężkiego urazu i nie mam na myśli siniaków. Odebrano jej poczucie bezpieczeństwa - cecha którą zwykłem przypisywać dzieciństwu. Szukałem choć słowa w komentarzach o tym że oto kogoś - niezależnie od narodowości - pozbawiono dzieciństwa ... bezskutecznie. Czy już nie potrafimy czytać ze zrozumieniem??? Tyle metakomentarza - SMUTNO. A co się tyczy samego zajścia ... wszystko to wina telewizji, gier komputerowych, pop kultury i McDonalda - Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Masz dużo racji, brawo, ale nie zapominaj, że... 13.03.09, 06:49 Nie zapominaj, że nawet przeciętnie wyglądające Polki uchodzą w Anglii za piękne, na tle kobyłowatych Angielek. To jest stale powtarzająca się rzecz, już wielokrotnie pisała o tym GW, młode Angielki są zazdrosne o urodę Polek, bo koledzy nagle przestają się nimi interesować a zaczynają interesować się Polką. W tej sytuacji trzeba Twoją teorię rozbudować, młoda Polka odebrała młodym Angielkom dziciństwo, młodzieńcze pierwsze miłości itd. Kuriozalne jest, że mogła sobie w ogóle nie zdawać sprawy z tzw. "powagi sytuacji". Rozwiązaniem sytuacji jest jednak całkowita rezygnacja z koedukacyjności szkół, przynajmniej na poziome od najniższego do średniego. W szkolnictwie wyższym już raczej podobne problemy nie występują... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_jehuda Re: Masz dużo racji, brawo, ale nie zapominaj, że 13.03.09, 14:10 .......... nie zapominam. Proponujesz ciekawe rozwiązanie, choć wybacz ale skrajnie nieskuteczne. Wszystkiemu winna jest telewizja, gry wideo i McDonald - i nadal uważam, że nie zwariowałem. Wychowanie - w stopniu podstawowym - zapewniłoby ofiarom inne niż przemoc rozwiązanie zaistniałej - jak sugerujesz - sytuacji. Proszę zastanów się. Ukończyłem szkoły koedukacyjne - na wszystkich etapach - i nigdy nie spotkałem na swojej drodze osoby dla której przemoc byłaby jedynym rozwiązaniem. Dlaczego ... może dlatego, że nie spotkałem osoby której wychowanie zostało scedowane na TV/Internet/BigMaca, a może poprostu jestem największym szczęściarzem w tej galaktyce ....... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Nie tylko jesteś wielkim szczęściarzem... 13.03.09, 20:46 Nie jesteś też dziewczynką. To zaś zmienia postać rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz51 Angielskie nastolatki pobiły 15-letnią Polkę 13.03.09, 05:48 ZAREAGOWAL BYM TAK SAMO NA CUDOZIEMCOW W POLSCE gdy by mnie pozbawiali pracy w wlasnym kraju,to normalne;w angli polak pracuje a angoli wysyłają na zasiłek;coś tu nie tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
waariat Re: Angielskie nastolatki pobiły 15-letnią Polkę 14.03.09, 00:15 nie do końca tak jest. Cześć ludzi co idzie na zasiłek tego chce bo tam mają niezłe socjalne. Aczkolwiek poniekąd zgadzam sie z Tobą:) bo tak samo bluznimy na rumunów czy ukraińców jak nam robote zabieraja;) Zresztą ile tam patologi z polski wyjechalo, ostatnie kilka lat było zajebiste, większosc patologi wyemigrowała i był spokoj w mieście, ale już powoli wracaja;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Dlaczego? Banalne, za ładna... 13.03.09, 06:38 To jest znana rzecz, gdy do szkoły angielskiej zaczyna chodzić byle jaka Polka, to oczywiście nowi koledzy są zachwyceni, bo Polki słyną w Anglii z urody. Zresztą nic dziwnego, wystarczy spojrzeć na młode Angielki... No więc w efekcie "koleżanki" robią się coraz bardziej zazdrosne... itd... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczyslaw124 A co one robią u blądasów 13.03.09, 08:30 Polaszki damoj!!!!Po kiej cholerę tam się pchacie.Blądasom usługiwać.Nie macie swej ojczyzny.Dobrze Wam tak.Zmywaki do domu!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vicheer Angielskie nastolatki pobiły 15-letnią Polkę 13.03.09, 13:17 kiedy jeszcze mieszkalem w polsce, corka opowiadala mi jak wszyscy leli mala czeczenke ktora w dodatku nie mowila po polsku. nauczyciele udawali, ze nie widza. sama sie relegowala ze szkoly - przestala chodzic po prostu. moja corka od kilku lat chodzi do angielskich szkol. cos tam pare razy wspomniala o krzywych spojrzeniach, ale przyznala, ze jak wspomina dzicz w polsce, to zle jej sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
annetje Re: Angielskie nastolatki pobiły 15-letnią Polkę 13.03.09, 21:16 moj boszszszsz. Strasna ta polska dzicz. No comment sir, try not to generalise too much. Odpowiedz Link Zgłoś
copyland Angielskie nastolatki pobiły 15-letnią Polkę 13.03.09, 22:53 biją naszych !!! kolejny ohydny atak na Polskę (i zapewne kościół) Odpowiedz Link Zgłoś