imprezagt 14.03.09, 11:40 Powodzenia!! Oby więcej mądrych ludzi do PE! I dużo siły w walce z sitwą SBcką życzę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlasskacz ZIobro i Migalski zostaną w kraju:-) Migalski jest 14.03.09, 11:43 potrzebny w TV, Ziobro w sądach... Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Różnica pomiędzy politykiem a politologiem jest 14.03.09, 12:21 taka jak pomiędzy kryminalista a kryminologiem. Niezależny, obiektywny politolog Migalski skończył jak niezależna, obiektywna dziennikarka Jakubowska. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Różnica pomiędzy politykiem a politologiem je 14.03.09, 12:37 mamara napisał: > taka jak pomiędzy kryminalista a kryminologiem. Niezależny, > obiektywny politolog Migalski skończył jak niezależna, obiektywna > dziennikarka Jakubowska. POLITOLOG O DWOCH OBLICZACH STAJE SIE ZALEZNY OD OSZOLOMOW Z PiSu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Wódz każe Migalski będzie,demokracja nie w PiS 14.03.09, 14:17 choć gęby pełne tego słowa. Zresztą we wszystkich tak zwanych partiach to samo, partyjno - mafijne układy zamiast okręgów jednomandatowych i prawdziwej demokracji. Wódz każe okręgi nie mają nic do powiedzenia. Demokracja poczeka jak w czasach PZPR, zapatrzyli się na te wzorce i nie pozwolą aby ich zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No dobra, ale co on będzie zmieniał i gdzie? 14.03.09, 14:56 Szczyny na cuda czy jak to było? ciekawe czy frakcja z Torunia wystawi Nowaka, w końcu tyle sie chłop najeździł po tych kosciołach by sie załapac na te srebrniki a tu może się okazać że jakiś młody go ubiegnie? Niesprawiedliwe toto i nieprawe, żadnego szacunku dla starszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
michalbuchta.eu Re: Różnica pomiędzy politykiem a politologiem je 14.03.09, 14:24 Jeszcze nie skończył. Na razie jest tylko kandydatem. Jedynka to jeszcze nie jest automatyczny mandat deputowanego, patrz przykład sprzed 5 lat, gdy wszedł Roszkowski a lista była ułożona alfabetycznie. __ załóż bloga górnośląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk On mi bardziej pasuje na proktologa 14.03.09, 14:42 tak głęboko i regularnia bada Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: ZIobro i Migalski zostaną w kraju:-) Migalski 14.03.09, 12:34 mlasskacz napisał: > potrzebny w TV, Ziobro w sądach... "Jak mówi, jako komentator polityczny nie był obiektywny, bo nikt z naukowców i publicystów taki nie jest. Podkreśla jednak, że był niezależny. Zdaje sobie sprawę, że teraz, wraz z decyzją o karierze politycznej, przestaje być panem swoich decyzji." TO PO CO WYSTEPOWAL JAKO KOMENTATOR JAK NIE STAC GO BYLO NA PRAWDE OBIEKTYWNA!!! SZYKUJE SLODKA ZEMSTE ZA NIEPOWODZENIA W HABILITACJI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ale o co chodzi, kazdemu wolno kandydować 14.03.09, 13:58 skoro sam prezes Kaczyński chce by go reprezentowali ci ludzie a wyborcy to potwierdza to nie ma o czym mówić,zasiądze w PE z dietą w euro i tyle, może wtedy zacznie dojrzewać emocjonalnie, bo na razie jest jak mazgaj w piaskownicy któremu spluli i posypali piaskiem za to ze skarżył.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze Jasne że wolno nawet pitologowi wolno 14.03.09, 14:05 a z PiCbolszewi juz z pewnością wolno Odpowiedz Link Zgłoś
pr0fes0r Re: ZIobro i Migalski zostaną w kraju:-) Migalski 14.03.09, 13:00 Spoko, Ziobro niebawem będzie w sądach, chyba że ucieknie w imunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
ford.ka Ofiara systemu... 14.03.09, 11:55 No i stało się zupełnie jasne, czemu Mareczek rozpętał całą wielką hecę ze swoją utrąconą habilitacją. Mówili dobrze czy źle ale po nazwisku. Kariery naukowej żadnej nie miał, nie ma i mieć nie będzie, więc nauka nie poniesie większej szkody, niepokoję się tylko o kraj nasz ukochany, bo pewnie znajdzie się sporo takich, którzy na niego zagłosują, bo "walczył z sitwą", podczas gdy prawda jest taka, że sitwa takich cieniasów nie przyjmuje, więc bobas się obraził ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poetria Re: Ofiara systemu... 14.03.09, 12:21 Pan Marek Wronski obiecał, że przyjrzy się jego dorobkowi, ale na razie nie miał czasu. Jednak szczerze mówiąc nie przekonuje mnie żadna ze stron tego dramatu :( Wydaje mi się, że gdyby MM się nie naraził, dostałby habilitację - tyle gniotów puszczają, nie mam złudzeń, bo czasem je czytam :( No, swoją drogą gdyby tak uwalili kogoś klasy Quentina Skinnera sprawa byłaby jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ofiara systemu... 14.03.09, 13:07 poetria napisała: > Pan Marek Wronski obiecał, że przyjrzy się jego dorobkowi, ale na razie nie mia > ł > czasu. A może nie miał czemu się przyglądać? I wciąż jeszcze tego czegoś do przyglądania się - szuka? Odpowiedz Link Zgłoś
poetria Re: Ofiara systemu... 14.03.09, 13:13 koloratura1 napisała: > poetria napisała: > > > Pan Marek Wronski obiecał, że przyjrzy się jego dorobkowi, ale na razie n > ie mia > > ł > > czasu. > > A może nie miał czemu się przyglądać? I wciąż jeszcze tego czegoś do przyglądan > ia się - szuka? Eee, pan Wroński nie ma zwyczaju czepiania się. Po prostu w interesie MM leży, żeby wykazać bezzasadność zarzutów pod jego adresem. Akurat do Wrońskiego można mieć zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 To nie kwestia braku czsu 15.03.09, 10:39 poetria napisała: > koloratura1 napisała: > > > poetria napisała: > > > > > Pan Marek Wronski obiecał, że przyjrzy się jego dorobkowi, ale na r > azie n > > ie mia > > > ł > > > czasu. > > > > A może nie miał czemu się przyglądać? I wciąż jeszcze tego czegoś do przy > glądan > > ia się - szuka? > > > Eee, pan Wroński nie ma zwyczaju czepiania się. Po prostu w interesie MM leży, > żeby wykazać bezzasadność zarzutów pod jego adresem. Akurat do Wrońskiego można > mieć zaufanie. Przepraszam, widać niejasno się wyraziłam. Niczego Wrońskiemu nie zarzucam; sugerowałam ironicznie, że wobec tak "zawrotnie przeolbrzymiego" dorobku naukowego pana Migalskiego, p.Wroński, być może, wciąż jeszcze tego dorobku szuka i znaleźć nie może (raczej - niż winien jest brak czasu)... Odpowiedz Link Zgłoś
poetria Re: To nie kwestia braku czsu 15.03.09, 11:38 AA faktycznie nie złapałam, teraz rozumiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery .. 14.03.09, 12:02 Z Pana Migalskiego to taka niezależna osoba! Taka niezależna jak Jarosław K od Rydzyka Tadeusza. Takich niezależnych w Pisie jest cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Pisuarowska tuba :((( 14.03.09, 12:13 Politolog, zwlaszcza ten, ktory na co dzien komentuje biezace zagadnienia polityczne, powinien byc niemal krystalicznie obiektywny. Migalski czynil to w sposob tak jaskrawo stronniczy, ze spotkal sie z totalnym ostracyzmem srodowiska naukowego. Decyzja o kandydowaniu do PE z ramienia pis-u jedynie potwierdza fakt oddania sie Migalskiego oszolomom z kaczym godlem :((( Tfu.... Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Pisuarowska tuba :((( 14.03.09, 12:20 bpkw napisał: > Politolog, zwlaszcza ten, ktory na co dzien komentuje biezace zagadnienia > polityczne, powinien byc niemal krystalicznie obiektywny. > Migalski czynil to w sposob tak jaskrawo stronniczy, ze spotkal sie z totalnym > ostracyzmem srodowiska naukowego. > Decyzja o kandydowaniu do PE z ramienia pis-u jedynie potwierdza fakt > oddania sie Migalskiego oszolomom z kaczym godlem :((( > Tfu.... NIGDY NIE BYL OBIEKTYWNY. NASTEPNY KARIEROWICZ, KTORY SCHRONIL SIE POD PARASOLEM PISu Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz no i czego ryja drzesz? 14.03.09, 13:08 tu się nie krzyczy; wyłącz tego kapsa.. Co to twoim zdaniem znaczy: "obiektywny"? To taki ktoś kto klaszcze Palikotowi gdy tamten wywija penisem? Czy też ktoś taki kto podaje piłeczkę Donkowi gdy wyleci ona na out? Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: no i czego ryja drzesz? 14.03.09, 13:43 Tu się dyskutuje, a nie "drze ryja". Każdy ma prawo pisać jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: no i czego ryja drzesz? 14.03.09, 13:47 > Tu się dyskutuje, a nie "drze ryja". Każdy ma prawo pisać jak chce. Netykieta (wiem, wiem; to trudne i niezrozumiałe słowo) mówi inaczej... Poczytaj więc wpierw netykietę a potem dopiero udzielaj się na forum Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: no i czego ryja drzesz? 14.03.09, 15:45 No właśnie, "schwanz", czemu ty ryja drzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: no i czego ryja drzesz? 14.03.09, 15:59 > No właśnie, "schwanz", czemu ty ryja drzesz? ty ? ale o co ci tak konkretnie chodzi? Chciałeś zaistnieć za wszelką cenę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
itakdalej.itakdalej Na Migalskiego bym zagłosował mimo że z PiS-u 14.03.09, 12:09 Uważam że to bardzo dobry kandydat do PE, skrzywdzony przez sitwę profesorską. Powodzenia Panie Marku! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Na Migalskiego bym zagłosował mimo że z PiS-u 14.03.09, 13:13 itakdalej.itakdalej napisał: > Uważam że to bardzo dobry kandydat do PE, skrzywdzony przez sitwę > profesorską. Powodzenia Panie Marku! Hmm... Fucha w PE w ramach rekompensaty za "krzywdy"... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery .. 14.03.09, 12:36 Dziennikarz ten wyborca i ma swoje poglądy polityczne. Przychodzi taki moment w życiu że trzeba coś zmienić i spróbować czegoś innego. Powodzenia panie Migalski. Nie przejmować się banda klakierów PO. Odpowiedz Link Zgłoś
marqr Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 12:53 meteorolog_ze_snieżki- nie używaj słów których znaczenia nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
steq1 Re tykuta... 14.03.09, 13:15 tyku..., tyku,tykuta... z bandy ppisdzirów zeby ci morda katobolszewicka sparszała. Odpowiedz Link Zgłoś
megaborsuk2000 Re: Powodzenia, panie Marku! 14.03.09, 12:39 czajnik-elektryczny napisał: > PiS-owska Warszawa pozdrawia Śląsk! Tfu, a kysz, gdzie tam Warszawa PiS-owska, nigdy w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
util Naukowiec, muahahahaha!!! 14.03.09, 12:55 Śmieszny, obłudny koniunkturalista. Fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Powodzenia, panie Marku! 14.03.09, 13:04 > Tfu, a kysz, gdzie tam Warszawa PiS-owska, nigdy w życiu! bardzo się zdziwisz się przy najbliższych wyborach... - Swan ** Just say no to drug reps ** nofreelunch.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: bo przeciez 14.03.09, 14:16 > ..ta PRAWDZIWA Warszawa glosuje na PiS. nie ma co dzielić Warszawiakó na tych prawdziwych i tych mnie prawdziwych... Za to warto podzielić ich na tych co potrafią myśleć i tych, którym myślenie zastępują opinie prezentowane w tewałenie czy gazowni... Przy czym o wynik PIS-u w Warszawie z punktu widzenia Kaczyńskich w ogóle bym się nie obawiał po latach kierowania miastem przez Hienę.. Nikt lepszej roboty niż ona dla Kaczyńskich w tym mieście nie wykonał :-) I tylko ten Rysio startujący w Olsztynie przeszkadza... Co kaczorom strzeliło do głowy, żeby tego żałosnego faceta w ogóle przygranąć do siebie? Przecież on po latach swojej obecności w polskiej polityce stał się synonimem opie...cza nie mającego poglądów tylko posiadającego własne interesy do realizacji. On w wyniku własnych poczynań dorobił się tak dużego negatywnego elektoratu, że ja na przykłąd nie jestem w stanie poprzeć partii w której swoje miejsce odnajdują tacy pajace.... Przyjdzie mi albo nie brać udziału w wyborach albo poprzeć kogoś z UPR-u a to przeciez polityczna nisza, która nie zapewni realizacji żadnych polskich interesów na niwie PE. Odpowiedz Link Zgłoś
zaspokojny Re: Migalski and company Sp.z o. o. 14.03.09, 12:50 ...osiągnął wiek, w którym czas "zmieniać rzeczywistość, zamiast ją opisywać". Trzeba się bać, kolejny bajkopisarz na usługach jedynie słusznej partii zapowiada przejście do czynów... Kto tak karze Ojczyznę takimi aroganckimi prostakami - politologami? Kiedy będziemy mieli szansę wybierać spośród normalnych - dobrze wykształconych i wychowanych ludzi ze zdolnościami do dostrzegania istotnych problemów i proponowania ich sensownych rozwiązań? Kiedy w większości powiemy "nie" pajacom, narcyzom, misjonarzom i innym zaburzeńcom, chorym na władzę i przekonanym tylko do swojej racji? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Powodzenia, panie Marku! 14.03.09, 13:03 czajnik-elektryczny napisał: > PiS-owska Warszawa pozdrawia Śląsk! To jest jakaś "PiS-owska Warszawa"? Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Pisowskim lumpom politycznym przydała by się Antar 14.03.09, 13:05 Wysłac' ich na Antarktydę ,bo w UE będą nas kompromitowac'!Z ich ideologią,chamstwem może pingwiny przekonają do głosowania na nich, bo w Polsce nie maja czego szukac'! Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Pisowskim lumpom politycznym przydała by się 14.03.09, 13:12 powiedz to Buzkowi! u. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Pisowskim lumpom politycznym przydała by się 14.03.09, 13:18 s3kawka napisał: > Wysłac' ich na Antarktydę ,bo w UE będą nas kompromitowac'!Z ich > ideologią,chamstwem może pingwiny przekonają do głosowania na nich, bo w Polsce > nie maja czego szukac'! „Zwierzęta zagościły w Sejmie, a konkretnie - PiS-ie i PSL-u. Koty gonią szczury, szuka się kretów, świnie też dają o sobie znać. PiS od kilku dni szuka w swoich szeregach szczura , który miał zwątpić w walory posłanek swojej partii. Adam Bielan uspokaja: - Mamy w partii, mówię o Nowogrodzkiej (siedziba PiS - red.) dużo kotów, które zdaje się zwalczają gryzonie, więc żadnego szczura tam nie widziałem. Na wszelki wypadek Jarosław Kaczyński zarządził śledztwo, gdyby partyjnym kotom nie udało się wygryźć szczura. Ma zresztą już swoich podejrzanych . Tymczasem w PSL miał zagościć kret, który zanosi Platformie co ciekawsze projekty ustaw. - Mamy węża w kieszeni, a PSL jest taką partią chomików, wszystko zbiera pod siebie - tłumaczy Stanisław Żelichowski” Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Powodzenia, Panie Migalski! 14.03.09, 13:14 Oby więcej ludzi mądrych, odważnych i niepokornych w polityce. I w nauce - bo tu też jest wiele do zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbertt Migalski to NAJlepszy kandydat do PE 14.03.09, 13:15 Myślę, ze pan dr Migalski podjął bardzo dobrą decyzję. Skoro nie może do końca realizować się jako naukowiec, niech realizuje się jako fachowiec w polityce. Świat polityki wyglądałby o wiele lepiej, gdyby w parlamentarnych ławach zasiadali ludzi, mający taką wiedzę jak dr Migaliski. Najbardziej dziwią mnie głosy, które umniejszają Migalskiemu. Wielu komentatorów start Migalski odebrało jako zdjęcie maski propagandzisty. Takie opinie usłyszałem w piątkowym poranku radia TOK – FM – w którym Lis i Żakowski zrugali Migalskiego jako pisowca – --Wydało się, a jednak ten Migalski to pisowiec tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Migalski to NAJlepszy kandydat do PE 14.03.09, 13:29 gilbertt napisał: > Myślę, ze pan dr Migalski podjął bardzo dobrą decyzję. Skoro nie może do końca > realizować się jako naukowiec, niech realizuje się jako fachowiec w polityce. Przepraszam, jako fachowiec od czego? > Świat polityki wyglądałby o wiele lepiej, gdyby w parlamentarnych ławach zasiada > li ludzi, mający taką wiedzę jak dr Migaliski. Wiedzę na jaki temat? > Najbardziej dziwią mnie głosy, które umniejszają Migalskiemu. Wielu > komentatorów start Migalski odebrało jako zdjęcie maski propagandzisty. Takie opinie usłys > załem w piątkowym poranku radia TOK – FM – w którym Lis i Żakowski > zrugali Migalskiego jako pisowca – --Wydało się, a jednak ten Migalski to > pisowiec tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Migalski to NAJlepszy kandydat do PE 14.03.09, 13:32 Zadziwia mnie poziom bezinteresownego chamstwa, jakie panuje m.in. na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Migalski to NAJlepszy kandydat do PE 14.03.09, 13:43 > Zadziwia mnie poziom bezinteresownego chamstwa, jakie panuje m.in. > na tym forum ono wcale nie jest bezinteresowane; tym wyżej płacą za pisanie takich postów.... Problem w tym, że taka np; Kreatura jest w stanie tymi swoimi forumowymi wydaleniami przekonać tylko już przekonanych. Tych nieprzekonanych natomiast odrzuci jego chamstwo.... Ja bym takiej Kreaturze nie zapłącił nawet złamanego grosza... :-) - Swan ** Just say no to drug reps ** nofreelunch.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Migalski to NAJlepszy kandydat do PE 15.03.09, 13:59 swan_ganz napisał: > Problem w tym, że taka np; Kreatura jest w stanie tymi swoimi > forumowymi wydaleniami przekonać tylko już przekonanych. Tych > nieprzekonanych natomiast odrzuci jego chamstwo.... > Ja bym takiej Kreaturze nie zapłącił nawet złamanego grosza... :-) Możesz zacytować jakąś moją chamską wypowiedź, obrażającą kogokolwiek na forum? Jeśli nie (teraz będzie mało kulturalnie, ale mam do tego prawo jako pomówiona), to MORDA W KUBEŁ! I ją tam lepiej trzymaj, zamiast produkować się po chamsku: - "dowcipne" (inaczej!) przekręcając nicka (Kreatura), - "dowcipne" (inaczej!) używając określenia "forumowymi wydaleniami", - stosując podłą i kłamliwą sugestię, że mi ktoś płaci. Możesz to udowodnić, lub choćby tylko uprawdopodobnić? Jeśli nie, to znowu zażądam: MORDA W KUBEŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Migalski to NAJlepszy kandydat do PE 14.03.09, 13:46 anwad napisała: > Zadziwia mnie poziom bezinteresownego chamstwa, jakie panuje m.in. na tym forum > . Ty zawsze "jesz bułkę przez bibulkę" i nie zwracasz uwagi na włsne chamstwo, tak zajęta jestes "jedzeniem" przeciwników w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
tadian juz dośc mamy takich co dla kasy tylko tam jadą 14.03.09, 13:17 albo jestes naukowcem albo politykiem,nie lubie "mędrców" wszystkowiedzących ,zwolennik Pisu sie zanalazł dla kasy.trochę honoru panowie Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: juz dośc mamy takich co dla kasy tylko tam ja 14.03.09, 13:58 w pełni popieram twoją zasadę jaką tu prezentujesz... Tylko takie drobne pytania; > albo jestes naukowcem albo politykiem gdzie ty tu widzisz sprzeczność? Naukowiec nie może być dobrym politykiem? I przy okazji; PO posiada dziś największą reprezentację w PE z pośród polskich parti. Potrafisz wskazać jakiekolwiek sukcesy tych polityków z krwi i kości, którzy niewątpliwie nie są naukowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: juz dośc mamy takich co dla kasy tylko tam ja 14.03.09, 14:24 Największym ich sukcesem jest to, że nie są z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jaka partia, taki "naukowiec". Krzyż mu na drogę, 14.03.09, 13:23 może doczła[pie z nim do Brukseli:) Odpowiedz Link Zgłoś
brzezie76 Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery .. 14.03.09, 13:24 Ma pan całkowicie poparcie,dosyć już tumanów i komuchów w PE. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 13:32 brzezie76 napisał: > Ma pan całkowicie poparcie,dosyć już tumanów i komuchów w PE. Co do tumanów - zanosi się, że będzie o jednego więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
lotnoko Wstapienie do partii kretynow juz wyklucza intelic 14.03.09, 13:34 Wstapienie do partii kretynow juz wyklucza intelicje. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper UE to twór bardziej socjalistyczny 14.03.09, 13:53 Nie zauważasz że nastapi konflikt ideowy, tym bardziej że PiS chce mniej UE w Polsce a więcej w kieszeni? Wydaje mi się że to pewna hipokryzja, w życiu tez to sie spotyka: jak żona nie kocha męża ale korzysta z jego dochodów to się nazywa małżeństwo, jak to się dzieje od czasu do czasu i z inna kobietą to prostytucja. Ja bym pana Migalskiego do tumanów ani komuchów nie zaliczał, raczej do skoku na kasę wbrew wyznawanym przez siebie poglądom, a może sie nie ma pogladów. Ten mechanizm był znany z PRL-u, teraz się nim IPN zajmuje, nazywa się współpracą agenturalną, a może tak jak to niektórzy udowadniali ze chcieli rozbic PZPR od środka dlatego nalezeli, może mi odpowiesz skoro tak pięknie to określiłeś: czy w Solidarnosci było tylu członków PZPR by ja osłabić czy odwrotnie? Mógłbys mi pomóc zrozumieć stanowisko np. Macieja Giertycha oraz innych o podobnej orientacji, gdyby tam był komunizm to wątpię czy by istniał do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery ... 14.03.09, 13:37 I wyszło szydło z wora. Podobno ten pan był w swych opiniach niezależny. Faktycznie dla niego czas na zmiany i z osoby podobno niezależnej stał się osobą zależną. Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Obiektywizm wg michnikowszczyny 14.03.09, 14:45 Obiektywny jest ktoś kto słodzi PO i SLD a napie...la na PiS. To jest miara obiektywizmu. Natomiast nieobiektywni są wszyscy pozostali. Wobec tego przykładami obiektywizmu michnikowszczyny są: Paradowska, Żakowski,Durczok,Lis ... Żyjcie dalj w tej naiwności i ogłupieniu. Niech zdanie na każdy temat podsuwają Wam redatorzy... Po co myśleć samodzielnie... Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Zmień kraj! 14.03.09, 14:14 Ten pan nic nie zmieni w Polsce. W sobie powinien cos zmienic najpierw,a to nie mozliwe. Maly zadufany , zarozumialy mydlek.Ani naukowiec, ani polityk, ani intelektualista. Pewnie ,ze w towarzystwie Gisiewskiego ,Karskiego, genetycznego patrioty,czy Kaczynskich bedzie wygladal dobrze. Ale to nie jest sztuka. Dobrze, ze w koncu ujawnij proweniencje. Odpowiedz Link Zgłoś
m824 Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery ... 14.03.09, 14:16 a jednak PiSior z niego wstretny. szkoda, ze w kilka miesiecy Migal pogrzebal swoja kariere, sympatie studentow i reszte. Przyklad czlowieka, ktory lata swojej pracy zniszczyl w ktorkim czasie. ale spoko - niech kandyduje. zarobi kase na wykonczenie domu a i uniwerek bedzie juz mial swiety spokoj... bo miejmy nadzieje wtedy juz wykladac nie bedzie. w koncu to na politologii nas uczyli na pierwszym roku ze politolog a polity to dwie rozne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 14:26 m824 napisała: > na politologii nas uczyli na > pierwszym roku ze politolog a polity to dwie rozne rzeczy. No patrz, a ja to wiem bez studiów. PS. Na pierwszym roku tylko tego was uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 14:27 Zawsze wiedzialem ze to cwaniaczek. Co on tam bedzie robil poza braniem kasy???? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery ... 14.03.09, 14:37 Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery naukowej nie rezygnuję A to on ma jakąś karierę naukową? Ciekawe jaką, i czym ona się charakteryzuje, chyba tylko tym, że lizanie pośladków PiSowi to jakaś forma badań naukowych... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Migalski: będę kandydował do PE, ale z kariery ... 14.03.09, 15:02 Wszystkie programy tv w których pan Migalski występował wzięły w łeb,bo nie był bezstronnym ekspertem. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 15:25 > Wszystkie programy tv w których pan Migalski występował wzięły w > łeb,bo nie był bezstronnym ekspertem. czyli w większości programy robione przez tewałen czy tokfm "wzieły w łęb"? To oni nie robią obiektywnych programów informacyjnych tylko propagandowe? No, patrz - jakie to zaskoczenie, co nie? :-) Z tym, że nie przejmuj się tym za bardzo Janie; są jeszcze obiektywni dziennikarze na tym świecie tacy jak; Michnik, Lis czy Zakowski i pomniejsza reszta tej samej bandy .... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 15:38 A to już Semka nie jest obiektywny? A Kania? Gmyz? Normalnie jestem w depresji... takie tuzy dziennikarstwa niezależnego, i co, i nie są obiektywni... Jeszcze napisz, że św. Mikołaja nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Migalski: będę kandydował do PE, ale z karier 14.03.09, 15:54 wymienieni przez Ciebie Czandra są na pewno bardziej nie zależni w swoich opiniach niż ci których ja wymieniłem.... Chcesz dowód na niezależność polskich mediów? Znasz takie nazwisko - Poznański? Profesor Poznański jest znanym w świecie ekonomistą, liberałem wykłądającym w najlepszych amerykańskich uczelniach ale artykuł tego profesora dotyczący polskich elit ekonomicznych jakoś nie znalazł uznania w naszych mediach meinstreamowych i nie chciały mu one udostępnić swoich łamów dla jego publikacji.... Wiesz kto w końcu puścił jego artykuł? Rydzykowy "Nasz Dziennik".... Rozumiesz? To ultrakatolickie pisemko fanatycznych wyznawców publikuje opinie neoliberalnych (a jakby tego było mało to jeszcze dodatkowo homoseksualnych) profesorów ale to ich włąśnie oskarża się o różne fobie a nie Gazetę Wyborczą, która sama siebie mianowała trybuną niezależnej myśli.... Praktyka dnia codziennego mówi jednak coś zupełnie innego. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Migalski, każdy ma prawo do marzeń, ty też ! 14.03.09, 15:35 nawet te panie spod latarni... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Migalski, każdy ma prawo do marzeń, ty też ! 14.03.09, 15:42 a tobie je Donek zabrał? Daj spokój; przeciez to włąśnie nie kto inny tylko Donek oparł swoją kampanię wyborczą o marzenia... Ona ze współczesnymi realiami nie miała nic wspólnego co zresztą potwierdza nam się i dziś.... Reasumując; głosowanie na PIS to jest właśnie dowód na twarde osadzenie głosującego w rzeczywistości, na jego realizm a nie na wiarę w cudaków. Zresztą cudaków w tym kraju mieliśmy już dostatecznie dużo; już budowaliśmy drugą Japonię i drugą Irlandię i może czas najwyższy wreszcie zabrać się do budowy zwykłej Polski dla zwykłych ludzi a nie po raz kolejny dawać wiarę cudotwórcom ? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: swan_ganz , wiesz co ? 14.03.09, 16:01 > sranie w banie , baranie !!! dzięki za konstruktywną krytykę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vitiabravo Re: swan_ganz , prosze uprzejmie! 14.03.09, 16:02 haneczka1950.blox.pl/resource/Ku_Klux_Klan_4_RP.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: swan_ganz , wiesz co ? 15.03.09, 14:03 swan_ganz napisał: > > > sranie w banie , baranie !!! > > dzięki za konstruktywną krytykę :-) Akurat CIEBIE coś takiego nie powinno ani dziwić, ani oburzać. Odpowiedz Link Zgłoś