p3nisista 17.03.09, 14:52 Czy jeśli wystawie ofertę sprzedaży moich narządów na forum GW to też podniesiecie taki raban czy zamieciecie sprawę pod dywan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tmerlin Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcji 17.03.09, 15:13 Czyli co? wg prawa karnego nie mogę rozporzadzać swoim ciałem (narzadami)? Nie moge ich sprzedać, ale moge je oddać za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło a 17.03.09, 15:15 tmerlin napisał: > Czyli co? wg prawa karnego nie mogę rozporzadzać swoim ciałem (narzadami)? Co cię tak dziwi? Nie tyle zresztą karnego, ile cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus tylko Poltransplant moze dysponowac i nie potrzeba 17.03.09, 16:43 zadnej zgody. Prawo pisane przez UBekistan plus cala seria uswiadamiajacych reportazy w TVN ze narzadow nalezy i trzeba pozbywac sie bezplatnie spokojny.zenek napisał: > tmerlin napisał: > > > Czyli co? wg prawa karnego nie mogę rozporzadzać swoim ciałem (narzadami) > ? > > Co cię tak dziwi? Nie tyle zresztą karnego, ile cywilnego. > Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło a 17.03.09, 17:58 sprzedaz nie jest zabroniona, zabronione jest kupno i posrednictwo i jakakolwiek pomoc w sprzedazy czy tez kupnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło a 17.03.09, 19:27 tmerlin napisał: > Czyli co? wg prawa karnego nie mogę rozporzadzać swoim ciałem > (narzadami)? Nie moge ich sprzedać, ale moge je oddać za darmo? Bo nie jesteś właścicielem swojego ciała, tylko niewolnikiem - żywym inwentarzem urzędników socjalistycznego państwa. Nie możesz, tylko masz oddać organy za darmo, do tego zaś czasu pozwoli Ci się łaskawie trochę pożyć, pilnując, żebyś swoim organom za bardzo nie szkodził nadmiernym piciem, paleniem czy niezdrowym odżywianiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi kazdy sam dysponuje wlasnym cialem 17.03.09, 16:22 a ze chce jeszcze za pieniadze komus pomoc to jest to wspaniale, wiadomo ze lepiej by bylo zeby zrobil to charytatywnie ale przeciez nie musi!! to jego wybor! poza tym dziennikarze sa kretynami, bo to nie jest karalne wiec niech zamkna pyski i zajma sie zielonymi ktorzy blokuja budowy autostrad i dzieki ktorym ginie w PL 40 osob tygodniowo na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
yupikayey Re: kazdy sam dysponuje wlasnym cialem 17.03.09, 16:30 Niech sobie wyborcza uświadomi, że na allegro pojawia się dziennie kilkaset aukcji do zweryfikowania pod względem łamania regulaminu allegro i nie trwa to pięć minut. Trochę wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nic podobnego 17.03.09, 16:34 Masz prawo zgłaszać taką propozycję, ale na razie stan prawny jest taki, jaki jest. Nie myl swych marzeń z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
walislaw_konski Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcj 17.03.09, 16:30 Ciekawe. Zastanawiam się, ile ten rumun79 zapłacił za taką kampanię reklamową na portalu gazeta.pl? Artykuł promowany na stronie głownej serwisu, pełne namiary na sprzedającego, nic tylko kupować! Brakuje jedynie linka do aukcji, ale w sumie jest zbędny, wszystko co potrzebne, jest w artykule i na zrzutach ekranu. No cóż. Miłych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
frankk "Może już znalazł nabywcę na swoje narządy... 17.03.09, 17:02 dzięki Allegro." Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że jeśli już, to dzięki Gazecie.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
jayamez Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcj 17.03.09, 17:13 Hmm zastanawiam sie jak to dziala. Ok, potrzebuje nerki, kontaktuje sie z kolesiem i co dalej? Najpierw trzeba by pobrac mnie i jemu krew i zrobic badania na zgodnosc (tzw. crossmatch). No a potem operacja, hospitalizacja, seria badan etc. Do tego wszystkiego wymagany jest udzial szpitala. O ile sie oprientuje, w polskim prawie jest tak, ze jesli ktos chce oddac narzad innej osobie a nie jest z nia spokrewniony (i to blisko, chyba nie dotyczy to tylko dzieci, rodzicow i rodzenstwa) to musi odbyc sie sprawa sadowa, w czasie ktorej sad zbada czy potencjalny dawca na pewno dziala z wlasnej woli (np. nie jest zmuszany szantazem do oddania narzadu) albo czy nie oddaje wlasnie narzadu za kase. I tutaj widze problem, bo jak totalnie obcy koles moze przekonac sad, ze oddaje mi nerke z dobrej woli, bo mnie nagle pokochal jak sie poznalismy na necie kilka dni temu? Hmm.... Swoja droga temat naprawde mnie ciekawi bo tak sie sklada, ze rzeczywiscie czekam na przeszczep nerki. Tylko cos mi sie nie wydaje, ze pan rumun_79 ma dla mnie rozwiazanie... Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło a 17.03.09, 17:16 > etc. Do tego wszystkiego wymagany jest udzial szpitala. O ile sie oprientuje, w > polskim prawie jest tak, ze jesli ktos chce oddac narzad innej osobie a nie jes> t> z nia spokrewniony (i to blisko, chyba nie dotyczy to tylko dzieci, rodzicow i> rodzenstwa) to musi odbyc sie sprawa sadowa, w czasie ktorej sad zbada czy> potencjalny dawca na pewno dziala z wlasnej o paszportach nie słyszałeś ? być może są kraje o bardziej liberalnym prawodawstwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jayamez Re: Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło a 17.03.09, 17:27 > o paszportach nie słyszałeś ? > być może są kraje o bardziej liberalnym prawodawstwie :) Tia, tylko tam leczenie nie pojdzie z ubezpieczenia. Trzeba bedzie placic i to sporo (operacja, hospitalizacja, badania typu USG, biopsje, leki immunosupresyjne i sterydy, etc etc). A, zakladajac ze wczesniej zaplacilem kolesiowi od nerki, moze byc ciezko. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło a 17.03.09, 17:19 p3nisista napisała: > Czy jeśli wystawie ofertę sprzedaży moich narządów na forum GW to też > podniesiecie taki raban czy zamieciecie sprawę pod dywan? Agora rok temu sprawiła sobie za chyba 80 mln czy coś koło tego (przepłaciła) Trader.pl, tam bardziej Twoja oferta będzie pasować:) Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcj 17.03.09, 17:53 Do czego to doszlo zeby ludzie wlasne organy sprzedawali . Czy to kolejny z kryzysowych cudów Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Sprzedam raka szyjki macicy. Stefan. 17.03.09, 18:34 Oferty na post restante - skrzynka 123. Nie odpowiadam na oferty bez podania nr pesel docelowego kupującego. Dorzucę jeszcze płetwy J.Kaczora dla chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_rozsadku_w_twoim_domu Re: Sprzedam raka szyjki macicy. Stefan. 17.03.09, 18:39 I takie ogłoszenie jest karalne. Czy powyższym wpisem również zajmie się Gazeta Wybiórcza? Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Re: Sprzedam raka szyjki macicy. Stefan. 17.03.09, 18:48 To jest drwina kolego, a nie ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Mam nerkę w słoiku. BCM 17.03.09, 19:01 Sprzedaję bo mi zalega w szafie. Wygląda na nową, ale sprzedaję jako uszkodzoną, bo nie mogę sprawdzić. BCM (bez ceny minimalnej). Preferowany odbiór osobisty, ale mogę wysłać pocztą za zaliczeniem 6,00 zł (lub 8,50 zł dla niecierpliwych) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam zemsta GW i "Nigdy Więcej" ? 17.03.09, 18:47 towarzysze! niestety! możecie Allegro nasikać na nogawki - taki los lewackich jamników ... dostaliście kopniaka i nic w zamian - akcja z cenzurowanie aukcji internetowych nie przeszło - więc skamlecie jak to jamniory tylko potrafią. Pozdrowienia dla wybitnego antyfaszystowskiego artysty Skiby i antyrasistowskiego eksperta PZPN Simona Mola. Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: zemsta GW i "Nigdy Więcej" ? 17.03.09, 19:10 wyluzuj i possij lizaka... Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Re: sprzedam małego rumuna na częśći 17.03.09, 19:17 W całości wziąłby proboszcz, ale się wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcj 17.03.09, 20:32 A kto jest temu winien,że desperaci z braku pieniędzy sprzedają własne organy????????????Wszyscy -od lewa do prawa-posrani politycy.A szczególnie koczory z tym debilem ziobrem.To,że lekarze brali i będą brać to nie tylko ich wina,ale NAS GŁUPOLI ,co uawżamy ,że bez wziątki nic się nie załatwi.katastrofalnie spadła ilość przeszczepów z braku dawców,bo taki idiota złapał lekarza z paroma klockami i koniakami.Ja mam barek lepiej zaopatrzony niż ten lekarz Ludzie pobrali kredyty,brak im kasy na życie i innych powodów wybierają najgorszy zarobek jaki może być.Można tylko im współczuć ,że przez takch buzków,millerów,kaczo-ziobrów,donadó i pawliaków ich sytuacja zmusza do takich posunięć Odpowiedz Link Zgłoś
olafus Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcj 17.03.09, 23:08 Poziom publikacji na gazeta.pl jest porównywalny z "Życiem na gorąco". Mieszanina intelektualnej indolencji i tabloidowego bełkotu. Gratuluje naczelnym wyboru dziennikarzy. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Allegro? W niedzielę? Chyba kpicie! 18.03.09, 10:30 Sobota i niedziela są dniami przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
lieft Sprzedam nerkę i szpik. Allegro nie usunęło aukcji 18.03.09, 16:05 no i co z tego? to ma być afeta? po co się wpieprzacie w czyjeś sprawy? jak chce, to niech sprzedaje swoje narządy, jego są , nie wasze. Odpowiedz Link Zgłoś