aa_6 Jakoś "Dziennik", TVN24, TVP Info itd. 20.03.09, 10:53 nie chcą się przyjrzeć starszym i nowszym "powiązaniom towarzysko- biznesowym" członków PiSu. Powody są oczywiste i wystawiają tym mediom jak najgorszą opinię, świadcząc o cynizmie i koniunkturalizmie medialnych pseudomoralizatorów w rodzaju np. M. Karnowskiego czy B. Rymanowskiego. Najbardziej świadomi obywatele powini po prostu robić wszystko, czyli uzmysławiać ludziom, jakim medialnym akcjom prania mózgu i manipulacjom są poddawani. Na szczęście młodsze pokolenia Polaków są lepiej wykształcone i to one stopniowo zadecydują o tym, że konsumentów pseudoinformacyjnej i pararozrywkowej medialnej sieczki czy papki, w tym "klozetowych" sensacji, będzie coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Jakoś "Dziennik", TVN24, TVP Info itd. 20.03.09, 11:15 aa_6 napisała: > nie chcą się przyjrzeć starszym i nowszym "powiązaniom towarzysko- > biznesowym" członków PiSu. Powody są oczywiste i wystawiają tym > mediom jak najgorszą opinię, świadcząc o cynizmie i > koniunkturalizmie medialnych pseudomoralizatorów w rodzaju np. M. > Karnowskiego czy B. Rymanowskiego. Najbardziej świadomi obywatele > powini po prostu robić wszystko, czyli uzmysławiać ludziom, jakim > medialnym akcjom prania mózgu i manipulacjom są poddawani. Na > szczęście młodsze pokolenia Polaków są lepiej wykształcone i to one > stopniowo zadecydują o tym, że konsumentów pseudoinformacyjnej i > pararozrywkowej medialnej sieczki czy papki, w tym "klozetowych" > sensacji, będzie coraz mniej. To zależy ,jakie są w danej chwili "tryndy"...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Kalinowski o "sprawie Pawlaka": bolą mnie nieró... 20.03.09, 10:53 Może 20 lat po transformacji najwyższy czas na likwidację nepotyzmu w afrykańskiej postaci. Politycy powinni rozpocząć ten proces od siebie,swoich rodzin i kolesi. Wprowadzono kiedyś konkursy ale obecnie odchodzi się od tego na rzecz zatrudniania 'znajomych królika'.Czy potrzebny jest nam kolejny zakręt w najnowszej historii? Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu a jak inni kradna to ja tez moge panie Kalinowski? 20.03.09, 10:56 jak sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Jeśli jesteś partyjny - to możesz !!! 20.03.09, 11:45 I komu była potrzebna ta "demo-kracja" z wolnym rynkiem do kupy ? Demo - wersja pokazowa, bez dostępu do istotnych funkcji. W wersji demo prawo do wygrywania i posiadania mają wyłącznie jej autorzy, znający furtki i kody odblokowujące. W Polsce są to autorzy ustaw, czyli partyjne świnie, rzekomo wybrane w powszechnych wyborach (głosy oddajesz na partie, a partia rozdziela mandaty według widzimisię wodza, a nie ilości zebranych głosów). Za komuny mieliśmy jedną partię do utrzymania, więc budżet tak bardzo nie cierpiał, zwłaszcza, że szczytem ekonomicznych marzeń partyjnych bonzów był talon na FSO i przydział wczasów w Bułgarii. W końcu nie mogli mieć więcej, niż ich nadzorcy z Moskwy. Dziś partii mamy jak mrówków, a każda partyjna szuja żąda milionów i te miliony dostaje, bo ordynacja wyborcza nie pozwala wybrać nikogo spoza układu. Metoda na zostanie zawodowym politykiem: 1. zapisz się do partii 2. energicznie wejdź w dupę Wodzowi 3. jeśli masz firmę, zatrudnij w niej potrzebujących z grona rodzin Rady Najwyższej i zadeklaruj gotowość nieoficjalnego finansowania działalności Wodza 4. jeśli nie masz firmy - poproś Radę Najwyższą o pomoc w jej założeniu i wróć do punktu 3. 5. jeśli jesteś wystarczająco zasłużony w zakresie punktu 3, poproś Wodza o umieszczenie na liście wyborczej. 6. będąc szczęśliwym wybrańcem masz tylko 2 obowiązki: - działać zgodnie z punktem 3 - nie dać się złapać na czerpaniu korzyści z bycia politykiem Jeśli wskutek naruszenia punktu 6 partia cie "wydali", zawsze możesz się zapisać do innej - talenty nie mogą się marnować. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Komuno, wróźć i przebacz! 21.03.09, 13:19 tewie60 napisał: > I komu była potrzebna ta "demo-kracja" z wolnym rynkiem do kupy ? > (...) O właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a jak inni kradna to ja tez moge panie Kalino 21.03.09, 13:16 pomysl.po.wypiciu napisał: > jak sadzicie? Zdaniem Kalinowskiego - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pitrusza Wcześniej nie gadali? 20.03.09, 11:16 Ciągle (od 1990 roku, kiedy już można), jak tylko przyłapie się kogoś na nepotyzmie się o tym gada, a imć Kalinowski raczył był nie słyszeć. Ciekawostka... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nie ma to jak podtrzymywanie tradycji. Zlej dobrej 20.03.09, 11:18 byleby byla nasza tradycja. Dobra byc nie moze bo doprowadzila nasz kraj do upadku panstwowego i narodowego. I to nasze kretynskie, skrajnie debilne swiadczace o niedorozwoju umyslowym odwolywanie sie stale do tych "innych", ktorzy kradna wiecej, ktorzy sa wszystkiemu winni, robili to samo itd itd itd ... Skad biora sie tacy kretyni ? Jak to sie dzieje, ze sa wybierani, ze sa sluchani ? Czy to nie jest przypadkiem tak w naszym kraju, ze wystarczy ubrac sie w garnitur i pie...c trzy po trzy by byc "popularnym" ? Kalinowski o "sprawie Pawlaka": bolą mnie nieró... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Mówię wam, szkoda,że Bareja nie żyje..... 20.03.09, 11:23 www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=IoptCA6jRag img528.imageshack.us/img528/4672/funphotobox215712101786.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bzyczek3000 Kalinowski o "sprawie Pawlaka": mnie bolą nieró.. 20.03.09, 11:25 " A jak inni zatrudniali członków swoich rodzin, to nikt nie mówił o nepotyzmie " no to już czystej wody buractwo kartoflane pomieszane ze słomą z butów.... ech.... całkowicie niereformowalne towarzystwo!!!! świnie pasać a nie o standartach mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Jakby co to Tusk junior robi ,,tylko'' w GW :) 20.03.09, 11:28 A GW ..to nie ,,publiczne pieniądze''.Chociaż...u źródła była kasiorka dla ,,Solidarności'' przejęta przez ,,Solidarność 1989'' i przekazana GW :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario_flanger Re: Jakby co to Tusk junior robi ,,tylko'' w GW : 20.03.09, 11:35 To jest żenada, to sie dzialo, dzieje i bedzie dziac. Jedyne co mozna zrobic, to nie uczestniczyc w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A pewnie! 21.03.09, 13:28 mario_flanger napisał: > To jest żenada, to sie dzialo, dzieje i bedzie dziac. Jedyne co mozna > zrobic, to nie uczestniczyc w wyborach. Niech moher wybierze za Ciebie. Ja coś podobnego zrobiłam w drugiej turze wyborów prezydenckich, zniesmaczona brakiem reakcji Tuska na wyczyny Jaruckiej i Miodowicza w stosunku do Cimoszewicza. Ten ostatni - wprawdzie - ani mi brat, ani swat, ale organicznie nie znoszę świństwa. I do dziś żałuję, bo może "wybrałam" Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Jakby co to Tusk junior robi ,,tylko'' w GW : 20.03.09, 11:47 Pieniądze może i nie publiczne ale konflikt interesów z całą pewnością tu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 fields1.. A brat Kurskiego ???? 20.03.09, 11:50 fields1.. napisz jasno, jaki konflikt, i na czym polega ... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Re: fields1.. A brat Kurskiego ???? 20.03.09, 11:53 A Wildstein w RZEPIE ..itd PC Kaczynskich dostało za friko "Ekspres" i uwłaszyło sie na wielomilionowym majątku Państwa..Im wolno ! wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: fields1.. A brat Kurskiego ???? 20.03.09, 12:08 Dziura w twoim rozumowaniu jest taka, że w tej sprawie nic nie udowodniono. A przecież na pewno bardzo CHCIANO udowodnić bo jednak zniszczenie Kaczyńskich to absolutny priorytet układu. Więc skoro jednak nic nie udowodniono to najwyraźniej nic tam nie ma. A co do gazet. Bądźmy poważni. Po okrągłym stole była taka niepisana (a może pisana - tego nie wiem) umowa. Że wszystkie liczące się ruchy polityczne dostawały jakieś gazetki. Dostało środowisko michnika, dostali (a właściwie zachowali) nawet post-PEZETPEEROWCY, dostał więc i PC. Więc jeśli rodzina gazety wyborczej chce się na to oburzać to musi się oburzyć wpierw sama na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: fields1.. A brat Kurskiego ???? 21.03.09, 13:44 fields1 napisał: > A co do gazet. Bądźmy poważni. Po okrągłym stole była taka niepisana (a może > pisana - tego nie wiem) umowa. Że wszystkie liczące się ruchy polityczne > dostawały jakieś gazetki. Dostało środowisko michnika, Możesz wymienić jakieś tytuły, które dostało "środowisko Michnika"? > dostali (a właściwie > zachowali) nawet post-PEZETPEEROWCY, dostał więc i PC. Więc jeśli rodzina gazety > wyborczej chce się na to oburzać to musi się oburzyć wpierw sama na siebie. Albo się mylisz, albo łżesz. Gazeta Wyborcza, rzeczywiście powstała dzięki środowisku Michnika, ale powstała "z niczego", przed wyborami 1989 - stąd tytuł. W ogóle nie istniała wcześniej, nie mogła - zatem - być "łupem pookrągłostołowym". Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy para, staraj sie myslec... to nie boli... 20.03.09, 11:54 paralela.1 napisała: > fields1.. napisz jasno, jaki konflikt, i na czym polega ... czy tez moze jednak ciebie boli??? Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Tak jak "Ekspres W." dla PC- PIS i dodatki ? 20.03.09, 11:49 wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl A w USA to biją Murzynów, he, he 20.03.09, 11:29 Jak inni mordują to ja też mogę! Co za mentalność. Polacy! Dajmy wreszcie im przykład standardów i wyeliminujmy tych darmozjadów w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pacon1 Kalinowski o "sprawie Pawlaka": bolą mnie nieró... 20.03.09, 11:35 O takich sprawach śpiewał już Grześkowiak a teraz Kazik - "nie jest ważne czyje co je, ważne to jest co je moje". Każdy chłop najpierw będzie starał się ustawić swoją rodzinę, a dopiero potem zainteresuje się sprawami innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Kalinowski o "sprawie Pawlaka": bolą mnie nieró... 20.03.09, 11:50 Nepotyzm jest w każdej partii i na wszystkich szczeblach, nie ma wyjątków. Winą jest brak przejrzystych reguł, gdyż pani Pitera pracuje nad nimi już drugi rok i końca nie widać. Wszystkie dane powinny lądować w siecie z podaniem stopnia pokrewieństwa członków rad nadzorczyk czy udziałowców i innych powiązań. Kto chce istnieć w polityce musi zniknąć z gospodarki. Nie musimy wzorować sie na Kamerunie akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kalinowski o "sprawie Pawlaka": mnie bolą nie 20.03.09, 12:28 12.12a1 napisał: > To nie jest "uklad,towarzystwo Pawlaka",to jest uklad,towarzystwo > "peezelowskie".To wszystko co robi Pawlak i jego wspólnicy na szczytach > "wadzy" robia tez czlonkowie tej kliki w malutkich gminach obsiadajacy je od > wielu lat.Ta niby partia powinna isc do kasacji dla dobra Polski. Ja się z Tobą zgadzam, ale o tym muszą zadecydować wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 gdy prezydent desydgnował swojego brata 20.03.09, 12:45 na premiera to nie był nepotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
contynuator Re: gdy prezydent desydgnował swojego brata 20.03.09, 13:07 W naszym kraju "idzie się" w politykę, aby rodzina miała się dobrze. Brak jakichkolwiek reguł i zahamowań ze strony polityków, już dawno stało się polską normą. Więc nie ma się co rozczulać, że kiedyś było tak, a dziś inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: gdy prezydent desydgnował swojego brata 21.03.09, 13:47 leew1 napisał: > na premiera to nie był nepotyzm? Jeszcze jaki! Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 PO czyli Związek Zawodowy Cwaniaków.... 20.03.09, 13:13 Nepotyzm, korupcja, odwracanie uwagi od siebie to powszedne formy jakie stosują aparatczycy z PO na których się poznaliśmy jako społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 ceziu75, jesteś rzecznikiem związku SB-PIS ? 20.03.09, 13:20 ceziu75 , jesteś jak psia kupa,zalegajaca na chodniku, wszyscy omijaja cie z obrzydzeniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Senator PO za 48 mln zł a Nauczyciel za 2000 zł 20.03.09, 13:51 Oto sprawiedliwa zapłata za prace. Ludzie to nie takie debile jak wydaje się Liderom PO. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PO czyli Związek Zawodowy Cwaniaków.... 21.03.09, 13:50 ceziu75 napisał: > Nepotyzm, korupcja, odwracanie uwagi od siebie to powszedne formy > jakie stosują aparatczycy z PO na których się poznaliśmy jako > społeczeństwo Chyba żeście się kiepsko poznali ("jako społeczeństwo"); zważywszy na wszelakie sondaże... Odpowiedz Link Zgłoś
marych Po zatrudnieniu przez prezydenta swojego brata.... 20.03.09, 13:30 Po zatrudnieniu przez prezydenta swojego brata na stanowisko premiera (albo odwrotnie) żaden nepotyzm nie jest już tego w stanie przebić! Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Kalinowski o "sprawie Pawlaka": bolą mnie nieró... 20.03.09, 13:47 polski chłop to najpodlejsza kategoria szubrawców , naturalny produkt kościoła katolickiego i radia maryja Odpowiedz Link Zgłoś
macu3 Kalinowski - żenada 20.03.09, 14:03 Pan Kalinowski fantastycznie uwydatnił erozję naszej klasy politycznej. Przedmiotem rywalizacji nie jest to, co ktoś zrobi dla szeroko pojętego dobra społecznego, a kto mniej nakradnie. No po prostu pięknie, argumentacja doprawdy wyborna i godna reprezentowanej profesji. Najchętniej do zapakował bym ich wszystkich w paczuszkę z różową kokardką i posłał UPSem na Syberię. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk pogibało się "samoobronie bis" we łbach, pogibało 20.03.09, 14:28 Co jeden z tych "samoobronców-bis" /PSL/ zwanych "gumofilcami" to "mądrzejszy" tzn. głupciejszy. Codziennie któryś z nich nową gafę palnie, ot tak bez zastanowienia. Jedyna nadzieja to wiosna, która spowoduje , że Tusk wygna ich do prac w polu, tak jak zrobił z "lepperkami" Kaczyński . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: pogibało się "samoobronie bis" we łbach, pog 20.03.09, 18:24 brynk napisał: >Jedyna nadzieja to wiosna, która spowoduje , że Tusk wygna ich > do prac w polu, Nie byłabym taka pewna; zbyt wielu tam "rolników z Marszałkowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Ewa i Leszek Balcerowicz - imperium CASE 20.03.09, 23:01 Leszek Balcerowicz – Przewodniczący Rady i Rady Naukowej Fundacji Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych CASE w latach 1992-2000, wicepremier, minister finansów i przewodniczący KERM w latach 1997-2000, prezes NBP w latach 2001-2007 /do 10.sty./ Ewa Balcerowicz – prezes Zarządu Fundacji CASE w latach 2004-2008, obecnie przewodnicząca Rady Fundacji CASE – Centrum Analiz Społeczno - Ekonomicznych przychody statutowe CASE w 2006 roku, m.in.; Komisja Europejska 55,37 mln zł, Rząd RP oraz źródła publiczne polskie 16,35 mln zł, a pyzatym Bank Światowy, ONZ, OECD osoby prywatne i inne ekspertami CASE są m.in; Jan Vincent Rostowski i Michał Boni nie było żadnej kolizji interesów - bo tak oświadczali Balcerowiczowie dzisiaj Pawlak i Kalinowski oświadczają tak samo - więc kolizji interesów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a takie ciekawostki na Latkowski.com 21.03.09, 00:33 Frasyniuk poznał Solorza przez jego współpracowników: Andrzeja Ruskę i mecenasa Józefa Birkę. - Chciałem założyć firmę transportową. A oni mieli dwie ciężarówki. Stały na placu, bo nie mieli pomysłu, co z nimi zrobić. Zaproponowałem, że wezmę je w dzierżawę - opowiada Frasyniuk. - Wydzierżawiłem ciężarówki od firmy Solpol, w której szefem był Rusko. Po kilku latach postanowiłem je odkupić. Wtedy zorientowałem się, że Solpol i ciężarówki należą do Solorza. Frasyniuk mówi, że koncesja na transport była przypisana do właściciela, czyli Solpolu. Frasyniuk korzystał z niej, ale straciłby ją po zakupie ciężarówek. Birka doradził mu spółkę z Solorzem. Jak się nazywa grupę osób związaną ciemnymi interesami? Imperium króla Zygmunta Solorz - Czarnecki - Rusko - Frasyniuk - Schetyna www.wprost.pl/ar/125275/Imperium-krola-Zygmunta/?I=1316 Odpowiedz Link Zgłoś