wet3 "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 05.04.09, 23:42 Nie wiem, ale cos mam bardzo zle przeczucie. Czyzby rudy ze swoja zgraja szykowal sie do puczu???! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1950 Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 08:37 Po pojawieniu sie informacji,ze prezydent odpowiada za szczyt, moznabylo "zwietrzyć" - coś tutaj nie gra.Mój "nos" , mnie nie zawiódł:) Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 14:21 wet3 napisał: > Nie wiem, ale cos mam bardzo zle przeczucie. Czyzby rudy ze swoja > zgraja szykowal sie do puczu???! Nie popieprzyło ci się??? Jakiego puczu??, przecież to on rządzi a PiSdęt uzurpuje sobie tylko prawo do szkodzenia Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 05.04.09, 23:42 POkomuchy szykanują i straszą demokratycznego prezydenta ? Niesłychane ich bandyckie zachowanie , POnieśli POrażki dwie i musieli na kimś wyżyć się. Co za prymitywy menelskie z ławy poselskiej.Wcale nie dziwie się że w większości glosowali na nich niezresocjalizowani wieźniowie. Głupi i naiwni jak niejedno bydle. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuk6mistrz Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 07:01 Oto obraz typowego pisowca. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 05.04.09, 23:43 znany z naiwności jak i dziecinady Kaczyński najprawdopodobniej został podpuszczony przez Rasmussena, uwierzył mu bardziej jak Tuskowi i wyszło jak wyszło, przynajmniej świat ma zabawę. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
smileco Michnik powiedział: 05.04.09, 23:47 Michnik powiedział: - należałem do komunistów w sześćdziesiątych latach. Nie będe ukrywał, że coś mieliśmy wspólnego z trockizmem. Uważałem, że komunistyczna Polska to moja Polska. - Normalny człowiek z normalnego domu kiedy kończył szkołę, wiedział, że ci rządzący komuniści to są oprawcy, zbrodniarze, że mogą zabić, złamać życie. To rodziło strach. Ja uważałem, że komuniści wprawdzie popełniają błędy ideologiczne, bo nie dość uważnie przeczytali Marksa i Lenina, ale że to da się naprostować. Wystarczy ich trochę oświecić, przekonać, zmusić do czytania (...) - Tradycyjnie przywykliśmy sądzić, że religijność i Kościół to synonimy wstecznictwa i tępego Ciemnogrodu. Z tej perspektywy wzrost indyferentyzmu religinego traktowany był przez nas jako naturalny sojusznik umysłowego i moralnego postępu. - Generał Kiszczak jest człowiekiem honoru - Odpieprzcie się od generała! (Jaruzelskiego) - Uwłaszczenie nomenklatury, a także nowej biurokracji jest faktem (...). Nie myślę, by była to zbyt wysoka cena za rozbrojenie sił "starego porządku" i wpisanie ich w system demokracji parlamentarnej i gospodarki rynkowej - Najświetlejsze umysły na Zachodzie popierały komunizm O Michniku powiedzieli: - Michnik jest manipulatorem. To jest człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) - Adam Michnik cacka się ogromnie ze swoim ciągle podkreślanym marksizmem i "(...) Nie żal mi tych maniaków, wszystkich dyskutujących o "dyktaturze proletariatu" do ciupy i kwita! (...) Michnik to totalitarysta. Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzią alfą i omegą (Stefan Kisielewski) - W innym układzie, w państwie lustrującym i dekomunizującym jego gazeta nie byłaby tak znacząca. Do polskiej inteligencji dotarłaby inna prawda, która stałaby się politycznie poprawną. A "Wyborcza" stoczyłaby się do roli "Trybuny" (...) nie byłby tak potężny przyjmuje postawą chuligana, który napada na przechodnia i jednocześnie krzyczy "ratunku! Policja!" (...) niewielu ludzi ma taki udział w szerzeniu nienawiści w życiu publicznym, jak Adam Michnik. Na pewno zaś nikt nie potrafił łączyć jej krzewienia z zapewnieniami o własnej szlachetności. (Lech Kaczyński) - Mamy prawo sądzić, że jest pan kupiony (górnicy z kopalni "Wujek") Rodowód komunistyczny: ojciec - Ozjasz Szechter działacz Komunistycznej Partiii Zachodniej Ukrainy domagającej się wcielenie ziem polskich do ZSRR, matka - Helena, autorka kłamliwych komunistycznych podręczników do historii, brat - Stefan, sędzia stalinowski, autor wielu wyroków śmierci na żołnierzach AK. Michnik wielokrotnie ich usprawiedliwał i mówił, że jego brat był nieświadomy, a rodzice byli polskimi patriotami. Michnik komunista: w młodości działacz "Czerwonego Harcerstwa", potem zwolennik trockizmu i przeciwnik Kościoła. Od zawsze stał na straży interesów SB i byłych aparatczyków PZPR broniąc ich w swojej "Gazecie". Zawzięcie atakował lustrację i dekomunizację. Swoich przeciwników oskarżał o "oszołomstwo" i "antysemityzm" nie używając przy tym racjonalnych argumentów. Przyznaje sie do bliskiej znajomości z Jerzym Urbanem, Wojciechem Jaruzelskim, Mieczysławem Rakowskim i Aleksandrem Kwaśniewskim, z którym już dawno chciał założyć wspólną partię. Zdrajca przyjaciół: po roku 1989 atakował tych, którzy mu wcześniej pomagali: Jerzego Giedorycia, ks. Henryka Jankowskiego, Lecha Wałęsę, Gustawa Herlinga-Grudzińskiego, Zbigniewa Herberta, hierarchów Kościoła Katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz63 "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 05.04.09, 23:48 Kaczyńscy i Tusk - wielkie nieszczęście dla Polski!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Gdyby nie kaczor Nieslo bylby pewnie papiezem:)) 05.04.09, 23:50 Gdyby nie kaczor Niesiolowskilo bylby pewnie papiezem:)) prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Tusio przerazony bo Radek bedzie chcial byc prezie 05.04.09, 23:52 Tusio przerazony bo Radek pewnie bedzie chcial byc teraz preziem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 PiSokaczyzm kopie sobie dół kloaczny 05.04.09, 23:53 do którego wkrótce wpadnie po same uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Zwracam się o odtajnienie rozmowy Kaczyński-Rasmus 05.04.09, 23:56 Zwracam się o odtajnienie rozmowy Kaczyński-Rasmussen. Niech cała Polska zobaczy, jak Rasussen zrbił Kaczyńskiego w konia. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 PiSprezio zemścił się na Sikorskim........ 06.04.09, 00:05 PiSprezio Kaczyński gestem poparcia dał Sikorskiemu najpierw "pocałunek śmierci" po czym jadąc na szczyt NATO dokończył misterny plan aby upokorzyć Sikorskiego i rząd Tuska... Kaczyńscy nienawidzą ludzi, którzy wystawiają ich na pośmiewisko ... Wałęsa jest tego "żywym" przykładem a sprawa Sikorskiego pokazuje, że nigdy nie można wierzyć Kaczyńskim.... Mściwość tych zakompleksionych bliźniaków jest nie do opisania..... Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Po tym, co pokazuje ostatnio Sikorski... 06.04.09, 00:13 milo_1 napisał: > Kaczyńscy nienawidzą ludzi, którzy wystawiają ich na pośmiewisko ... > Wałęsa jest tego "żywym" przykładem a sprawa Sikorskiego pokazuje, że nigdy nie > można wierzyć Kaczyńskim.... > Mściwość tych zakompleksionych bliźniaków jest nie do opisania..... > dziękuję bliźniakom, że są tak zawistni i nie będę się wstydził za Polaka na stanowiska szefa NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: PiSprezio zemścił się na Sikorskim........ 06.04.09, 00:14 milo_1 napisał: > PiSprezio Kaczyński gestem poparcia dał Sikorskiemu najpierw "pocałunek śmierci > " po czym jadąc na szczyt NATO dokończył misterny plan aby upokorzyć Sikorskie > go i rząd Tuska... > > Kaczyńscy nienawidzą ludzi, którzy wystawiają ich na pośmiewisko ... > Wałęsa jest tego "żywym" przykładem a sprawa Sikorskiego pokazuje, że nigdy nie > można wierzyć Kaczyńskim.... > Mściwość tych zakompleksionych bliźniaków jest nie do opisania..... Przekonała się o tym biedna pielęgniarka, którą Kaczyński wywalił z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Za a nawet przeciw? 06.04.09, 00:11 Ja myslalem ze to byly wybory szefa NATO a nie jakies blizej nieokreslone negocjacje. Kandydatem byl Rasmussen i jesli ktos nie uwazal go za osobe godna stanowiska, to mogl upierac sie przy innym kandydacie. Polska nie zglosila wlasnego kandydata wiec pozostalo jej zglaszac zastrzezenia do Rasmussena, gdyby ten kandydat jej nie odpowiadal. Pragne tu mocno podkreslic ze mimo mozliwosci stosowania weta nie nalezalo go stosowac bez sprecyzowania dlaczego ow kandydat nam nie pasuje. Oczywiscie gdyby Polska zawetowala Razmusesena to dopiero by sie Kaczynskiemu dostalo. Niech mi ktos podpowie jakich sformulowan nalezalo uzyc by "cos ugrac" dla Polski w jakim trybie swoje roszczenia zglaszac by rownoczesnie uniknac pomowien o destrukcje. Polska w porownaniu z Turcja to neofita w NATO i ma jeszcze sporo czasu by sie uczyc zachodnich standardow. Brawo dla prezydenta Kaczynskiego za zdecydowana i szybka decyzje poparcia Rasmussena i wywarciem tym faktem zgodnej z reszta sojuszu presji na Turcji. Nie mozna byc rownoczesnie za i przeciw, przynajmniej w cywilizowanym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Za a nawet przeciw? 06.04.09, 00:18 Artykuły dobrze odzwierciedlają polski stan polityki jak i podział działalności w polskiej polityce. www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=243 www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=244 ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Ja sobie to przeczytam pewnie jutro,... 06.04.09, 00:23 nie-tak napisała: > Artykuły dobrze odzwierciedlają polski stan polityki jak i podział działalności > w polskiej polityce. > www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=243 > www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=244 a młodzie_rz_ówki PO i PiS chyba niczego nie czytają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modlitwa Odtajnijmy wszystko 06.04.09, 00:15 Jestem za, a może i przeciw. Przeciw temu żeby z Polski robić pełnych idiotów. Jest granica normalności i choroby psychicznej choćby najważniejszych osób w Państwie. Chyba należy trzymać to w tajemnicy, dla dobra nas wszystkich ... Może się mylę. Może jestem ostatnim normalnym w szpitalu dla czubków ... Proszę o Państwa opinie (i tych normalnych i nie do końca ...). Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życzę słodkiego Jajka ... Paweł Jan Odpowiedz Link Zgłoś
langston Niesiol mial byc papiezem ale kaczor zawalil:))))) 06.04.09, 00:20 Gdyby nie kaczor Niesiolowski bylby pewnie papiezem:)) prawda?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 06.04.09, 00:26 o ile pieniadze mozna prac w pralkach zagranicznych, to brudy, wlasne brudy, najlepiej prac w pralce domowej....... czyzby nasze Elyty tego staropolskiego doswiadczenia nie znaly ? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 00:28 gtpress napisał: > o ile pieniadze mozna prac w pralkach zagranicznych, to brudy, > wlasne brudy, najlepiej prac w pralce domowej....... czyzby nasze > Elyty tego staropolskiego doswiadczenia nie znaly ? ********** Jak sadzisz ze smród z pralek domowych nie doleci do zagranicy? Sadzisz ze polska prasa czy fora nie sa czytane przez instytucje poza granicami Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
janko.b "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 06.04.09, 00:27 PO takiej akcji jak to co odwalił niejaki Kaczyński, terzeba być chyba idiotą lub nie spełna rozumy żeby twierdzić że ten człowieczek nikczemnej postury moralnej jakj i fizycznej kiedykolwiek chciał dobrze dla Polski. To mały zakompleksiony tyranek z ambicjami a'la stalin i bez jakiejkolwiek moralności. "prezydent" - kto tego pajaca wybrał niech się teraz wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 00:34 janko.b napisał: > PO takiej akcji jak to co odwalił niejaki Kaczyński, terzeba być > chyba idiotą lub nie spełna rozumy żeby twierdzić że ten człowieczek> nikczemnej postury moralnej jakj i fizycznej kiedykolwiek chciał> dobrze dla Polski. To mały zakompleksiony tyranek z ambicjami a'la> stalin i bez jakiejkolwiek moralności. > > "prezydent" - kto tego pajaca wybrał niech się teraz wstydzi. ************** A czy Sikorski i Tusk z instrukcjami wyglądają lepiej jak naiwnie wierzący innym Kaczyński? Zagranica dobrze wiedziała, ze te osoby są z sobą skłócone i nie komunikują ze sobą w interesie państwa, wiec wykorzystali ich naiwność i ich stan komunikacji międzyludzkiej. Na głupotę i naiwność jeszcze żaden znachor nie wymyślił lekarstwa. --------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
janko.b Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 00:51 Czyli twoim zdaniem jeśli "ktoś gogoś nie lubi" to może szkodzić państwu? I ty mówisz o głupocie???!!!! Kpisz czy o drogę pytasz? Mały człowieczek (i nie piję do wzrostu) z jeszcze mniejszym rozumkiem. U niego na "salunach" tak było, i jak widać u niektórych też... "wierzący"?? komu? Ten pajacyk sam sobie nawet niedowierza... narazie żyjesz człowieczku w kraju który sobie nieźle radzi, za kaczego już byś "modlił" sie do rydza żeby było lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Natychmiast koniec klotni polskich politykow!!!!!! 06.04.09, 00:38 Dla mnie to jest zdrada stanu:Reakcje polskich politykow. Wymienic na mlodsza kadre,prosze.To jest skandal #przeciw polskiemu spoleczenstwu,ktore polscy politycy obrazaja Polske i EU!!! NATO zadecydowalo,Miller dunczyka zna a dyskusje natychmiast skonczyc.Nie ma tematu.GW rozumiem ale tak jak wielu politykow w EU nie rozumiem,po co ten teatr,tylko aby nie bylo dyskusji o rzeczywistych problemach. PISu nie zapomne reakcji przeciw polskim dzieciom w roku 2006, gdy po skandalu na skale swiatowa,nie protestowali czyli PiS to przeciwnicy polskich dzieci i nastepnego pokolenia.Fui!!! Wybaczac takiego postepowania o ktorym prasa zachodnia pisala nie mozna.To juz genetycznie "oprogramowanie",przeciw Polsce ale i Eu.Dla zachodu to nie istotne jaka sytuacja #jest w Polsce!!! Im bardziej sie klocicie to tym bardziej na tym zyskuja media,politycy zachodnii a ......inwestorzy omija.Makbra. To PZPR czy SB byla bardziej zdyscypliwona i anielska w porownaniu z wami,z bierzacymi politykami. Europa tylko na papierze ma respekt przed Polska, ale w rzeczywistosc jest inna.Kiedy to w koncu zrozumiecie? Czy tez tak w brutalny sposob traktujecie wlasne dzieci jak Polske? Makabra.Basta i koniec......... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Gdzie byl kaczynski w r.2006?Handel niemowlakami?? 06.04.09, 00:54 Pytam Pana Prezydenta Szanowny panie,dlaczego Pan publicznie nie skrytykowal handlu niemowlakami,zaraz po urodzeniach, sprzedawanych na swiat z centrala w Gnieznie?W roku 2006!!! Dllaczego pan jako polityk w roku 2006 nie zareagowal w obronie gwalconych(liczba mnoga),katowanych kobiet, zapladnianych przez gwalt po to aby niemowlaki sprzedawac? Dlaczego pan jako polityk nie potepil handlu made in poland? Do dzisiaj jest pan dla mnie ososbiscie papierowym reprezentantem wrogow Polski i EU. Wiem ze jest pan za dyktatura niewolniczych plac w Polsce.To ze pan glosowal za dunczykiem to nie usprawiedliwia Pana reakcji w roku 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 06.04.09, 00:55 jest tak: Kaczynski poparł Rasmussen'a - czyli nato ma nowego szefa i idzie do przodu. POpaprańcy nieszcęśliwi bo powinien poprzeć Sikorskiego i zablokować wybór. Mogło być: Kaczyśski rzeczywiście bierze do sera rozmowę z sikorskim. Blokuje wybór Rasmussen'a. Co robią popaprańcy? - Gratulują mu :) Odpowiedz Link Zgłoś
janko.b Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 01:02 Cuż za zadziwiająca znajomość polityki... Powinieneś na prezydenta wolski kandydować. Jest tak: Kaczyński (niejaki "prezydent") działą na szkodę Polski i wszystkim wszem i wobec pokazuje że "polaczki" nie mogą się dogadać. Gdyby nie popar wbrew interesom Polski tej kandydatury - niektórzy musieli by się nad tym zastanowić, ciekawe czemu nie poparł z takim entuzjazmem innych pomysłów w UE Duńczyków... No ale tego pewnie na wiecach już nie ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarnoo pajace 06.04.09, 01:00 ludzie, ja pier, czy nie mozna sie naprawde dogadac? leszku, donku walnijcie sie glowki, normalnie nie wierze jak patrze na co ida moje podatki, normalnie nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
aveon czytac BURAKI 06.04.09, 01:14 news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7968237.stm tyle o rassmusenie w bbc , a turcjii nawet nie jakneli o zadnym sikorskim kaczynskim tusku slowa nie ma , za to o Lechu Wałęsie POlska buractwem przesiana tempa i zawistna ja rozumiem że kaczyński, jest dla niektorych be .OK za to co robi jakis Sikorski razem z Tuskiem przeraza ,przynajmniej ze wgledow takich że ci ludzie szykuj asi edo nastepnej tury wyborow , a wypier........ do stodoloy a nie do rzadzenia , teraz juz zadnego poziomu nie prezentujecie ...... A GW powinna zmienic dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 06.04.09, 01:20 Lech Kaczyński jest wielkim nieszczęściem RP i nie powinien być prezydentem RP ponieważ : 1. Jest kiepsko wykształcony. Formalne wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Słabo zna języki obcyce, a i jego wypowiedzi w języku ojczystym są często bełkotliwe i niezrozumiałe. Osoba która zdała maturę z języka polskiego nie powinna mieć problemów z precyzyjnym wyrażaniem swoich myśli ( pod warunkiem że je ma ) 2. Lech Kaczyński zachował się w pewnej sytuacji jak człowiek bez honoru. Chodzi oczywiście o skandaliczną wypowiedź Rydzyka wobec pani Marii Kaczyńskiej ( słynne szambo i eutanazja ) i brak na nią reakcji Lecha Kaczyńskiego. Bratem prezesa PiS-u się bywa, człowiekiem honoru się jest albo nie. 3. Nie posiada zdolności przywódczych. Dwór jaki powstał wokół Lecha Kaczyńskiego jest tego najlepszym dowodem. Tutaj sprawdza się stare polskie przysłowie: " jaki pan, taki kram ). 4. Jest zakompleksiony i małostkowy. 5. Nie dotrzymuje obietnic ( np. wyborczych ). 6. Nie kontroluje swoich wypowiedzi. Jego słynne " przyjechaliśmy walczyć" wypowiedziane w Gruzji świadczy, że nie ma poczucia realizmu. 7. Działalność Lecha Kaczyńskiego jest podporządkowana całkowicie interesom PiS ( Jarosława Kaczyńskiego ) 8. Lech Kaczyński jest populistą ( chyba również w interesie PiS ) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmus 06.04.09, 01:29 Juz pisałam wam nie raz w tej konstelacji gdzie prezydent ma prawo prowadzić politykę wewnętrzną jak i zewnętrzną państwa obok premiera nie zazna Polska nigdy spokoju i nie zdobędzie w świecie poważania. Pokażcie mi kraj w którym ten system funkcjonuje? ------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kibol.ze.salonu Obywatele, w nastepnych wyborach 06.04.09, 01:38 skreslamy wszystkich, od dolu do gory, i z lewa do prawa. Musimy dac znac naszym "politykom", co o nich mysli narod!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy polska zdaza do "not-so-splendid isolation"... 06.04.09, 01:39 najpierw ujawnienie "instrukcji" jak polska ma pogrywac z nato, a obecnie jeszcze lepszy numer - propozycja ujawnienia szczegolow rozmowy miedzy tuskiem a premierem obcego panstwa... sygnal wysylany do miedzynarodowej dyplomacji przez polskie szczyty jest wiec mniej wiecej taki: z polska mozna rozmawiac tylko o pogodzie, bo wszystko inne mozemy obrocic przeciwko wam, zagraniczni dyplomaci... very clever, very clever indeed.... a wszystko to po to, aby zajac lepsza pozycje na starcie wyscigu do polskiej prezydentury... wizerunek polski sie nie liczy, wazny jest sukces osobisty panow kaczynskiego, tuska i sick-orskiego i wg mnie sa to trzy glowne postacie wsrod ktorych ten wyscig sie rozegra... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: polska zdaza do "not-so-splendid isolation".. 06.04.09, 01:43 rooboy napisał: > a wszystko to po to, aby zajac lepsza pozycje na starcie wyscigu do > polskiej prezydentury... wizerunek polski sie nie liczy, wazny jest > sukces osobisty panow kaczynskiego, tuska i sick-orskiego i wg mnie > sa to trzy glowne postacie wsrod ktorych ten wyscig sie rozegra... **************** Sadze ze tez tak będzie bo Polacy maja krotka pamięć i dadzą się szybko ponieść populizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: polska zdaza do "not-so-splendid isolation".. 06.04.09, 03:18 rooboy napisał: > najpierw ujawnienie "instrukcji" jak polska ma pogrywac z nato, ************************** Turcja zrobiła dokładnie taki sam manewr i może, a Polska nie może? Problem jest Kaczyński, który tego wszystkiego nie zrozumiał i zebździł się intelektualnie, a dziś Kownacki nawołuje byśmy uważali to za perfumę. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy dino, get real, man... 06.04.09, 04:25 jesli spytasz przecietnego polaka na ulicy o porownanie polski z turcja, to uslyszsz, ze polska to oswiecona europa, a turcja to nieokrzesana azjatycka dzicz... polscy politycy (jak rowniez wielu europejskich) z pewnoscia uwazaja podobnie, ale z oczywistych wzgledow powstrzymaja (lub powinni powstrzymac sie) od glosnego wypowiadania... najlepszy dowod, ze turcja juz od wielu lat kandyduje to eu i dalej sie nie zanosi na rychle ich przyjecie, niezaleznie co uwaza obama... tak wiec turcja moze sobie pozwolic na forum nato na duzo wiecej niz polska, bo wielkiego salonu sie od niej nie oczekuje... ponadto istnieja jeszcze dwie roznice i to calkiem zasadnicze... po pierwsze strategiczne polozenie turcji kolo bliskiego wschodu i izraela jest dla usa bardzo wazne oraz turcy akurat mieli objekcje wobec rasmussena w wiadomej sprawie mahometa... na tle tego, polacy blokujac kandydature rasmussena okazaliby sie zwyklymi awanturnikami i nawet jesliby cos na tym ugrali, w dluzszym terminie zachod odebralby to od polski z duza nawiazka... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: dino, get real, man... 06.04.09, 06:21 rooboy napisał: na tle tego, polacy > blokujac kandydature rasmussena okazaliby sie zwyklymi awanturnikami ****************************** Przecież tłumaczę, że nie zamierzali blokować, a jedynie zwlec. Tak samo jak Turcja. Dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy przeciez ci tlumacze, dino... 06.04.09, 06:32 ze polska nie mogla postapic jak turcja, bo chce zaliczac sie do "kulturalnej europy" a nie do "azjatyckiej dziczy"... dotarlo??? a zwlekanie, to tymczasowa blokada, czyz nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah "Zwrócę się o odtajnienie rozmowy Tusk-Rasmussen" 06.04.09, 03:24 Skończmy z tą konstrukcją, że pan prezydent dowiadywał się o stanowisku swojego rządu od obcokrajowca; I TO MOWI WSZYSTKO..... Odpowiedz Link Zgłoś
verity89 Notatka "Tusk-Rasmussen" to koniec Tuska hucpy ! 06.04.09, 03:25 Tak trzeba odtajnic ta notatke i to w expressowym tempie ! Niech w koncu Polacy zobacza to prawdziwe wredne oblicze tego lze szalbierza i hipokryty Tuska ! Kownacki nie moze sie juz wycofac,bo inaczej cwane tuskowe PR,obroci to przeciwko niemu i prezydentowi ! To szansa na zdemaskowanie koterii POmataczy ! Taka szansa moze sie juz dlugo nie powtorzyc ! Oboz prezydencki dla dobra Polski nie moze po prostu tej szansy zaprzepascic ! Nie moze ulec presji podpowiadaczy,ze dla dobra NATO nie mozna,bo w pierwszym rzedzie liczy sie dobro Polski ! Niech nareszcie Polacy,ktorzy maja do tego prawo,zobacza,ktora strona lze !To pozwoli raz na zawsze oczyscic atmosfere polityczna w naszym kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś