agent.orange 13.04.09, 12:52 Jak spalę swój dom, to Tusk też mi zafunduje nowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acc4 Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 13.04.09, 12:55 Powinien ogłaszać żalobę co tydzień - z powodu liczby ofiar wypadków samochodowych w trakcie każdego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
antimoron Re: Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 13.04.09, 13:03 Dokładnie. Premier z preziem na wyścigi zbierają punkty do sondaży. W świąteczny weekend zginęło na drogach 25 osób. Na miejsce tych wypadków żaden polityk się nie pojawi, nie ogłosi żałoby narodowej ani nie ufunduje z pieniędzy podatników specjalnych odszkodowań. Dlaczego? Bo tam nikt fleszami nie błyska. Odpowiedz Link Zgłoś
calli [...] 13.04.09, 13:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: kiedy impeachment? 13.04.09, 14:18 Tusek nie ma jaj na impeachment. poza tym, w takim przypadku musiałby wziąć odpowiedzialność za rządy i cały kraj - na razie nie jest w stanie zrobić tego nawet po burdelu, którego dotychczas narobił oraz naiwnym naobiecywał. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura spłonęło 22 osób - nagle żałoba narodowa? 13.04.09, 14:27 od w.piątku na drogach zginęło 25 osób - i nic !?! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Poli sie, poliuretan bez antypirenów,płyta obo 13.04.09, 14:48 Oszczędności w srodkach uniepalniających. Podobnie spalili się w Szczecinie. Tragedia wynikajaca z nieswiadomości i braku przezorności decydentów. Technologia PRLu. Dla IPN akurat. A prezydent taki sam z PRLu. Wyrazy współczucia dla rodzim i dla stanu umysłu urzędników co zapchali tam ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz A Kurdupel zły, bo brat kazał mu być pierwszym na 13.04.09, 21:50 miejscu ale za długo spał i przegrał... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 A teraz czerwone gnidy POstkomuny powaznie ...! 14.04.09, 04:19 mlasskacz napluł: A Kurdupel zły, bo brat kazał mu być pierwszy > miejscu ale za długo spał i przegrał... M: ze zdumieniem czytam jak na Forum Kraj i Wiadomosci czerwone gnidy POstKomuny uzywaja tragedie w Kamieniu Pomorskim jako pretekst do plucia swymi rzygowinami na Prezydenta Polski. No wiec dobrze... sprobowac mozna merytorycznie ! Dlaczego Schetyna klamal do dziennikarzy skoro nie musial (?). TVN 24 pokazalo rozmowe z niechetnym do udzielania takiego wywiadu, bezimiennym bohaterem ratujacym wyskakujace z drugiego pietra dzieci. Wyraznie stremowany wywiadem i wydarzeniami nasz heros zdobyl sie jednak na opisanie wydarzen od momentu kiedy zauwazyl plomienie i pospieszyl z sasiadem na ratunek do czasu kiedy po 25 minutach zwloki, bezradni strazacy pojawili sie i zaczeli nieudolnie ratowac dogorywajacych juz nieszczesnikow. Nasz bohater przyznal, ze musial wyrwac bezradnym strazakom drabine by przytstawic ja do wlasciwych okien. Okrelil czas od momentu kiedy rozpoczal ratowac do momentu kiedy przybyla straz - 25 minut choc w innym reportarzu okreslono odleglosc miedzy najblizsza remiza a pogozeliskiem na 200 metrow. Niby to nie ma nic wspolnego z rzadem Tuska a jednak Schetyna zdecydowal sie zaprezentowac dziennikarzom sytuacje radykalnie odmiennie niz naoczny swiadek - ratownik. Schetyna stwierdzil, ze straz zareagowala "blyskawicznie" ! Akcje strazkow okreslil jako "wzorowa". Hmmm! Czyzby instynktowie Schetyna staral sie pokryc znane braki jakie rozne sluzby mundurowe napotykaja od czasu kiedy Tusk wprowadzil masowe ciecia budzetu? Dlaczego (zgodnie z reportarzem TVN24) cywile byli bardziej skuteczni, nie mowiac o szybkosci ich reakcji w ratowaniu ofiar pozaru? Moze stalo sie oczywiste, ze wina za nieudolnosc strazakow nalezy obarczyc wyniszczajacy wojsko, policje i straz budzet Rostowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
esbecki_klaun_niesiol Leniwy_Donek_To_Hiena_Łże-Sondażo wa__ :((((((((((( 14.04.09, 23:35 Prezydent Polski Lech Kaczyński postanowił o ogłoszeniu żałoby narodowej, od północy z poniedziałku na wtorek. Tragedia jest niewyobrażalna. Na razie nie ma decyzji jak długo ona potrwa. Prezydent udaje się na miejsce pożaru hotelu socjalnego ............................................................................................ OCZYWIŚCIE ŚLADAMI PREZYDENTA POLSKI PODREPTAŁ LENIWY DONEK - WNUK WERMAHTOWCA - KOLEKCJONER PUNKTÓW ESBECKICH ŁŻE-SONDAŻY, DLA KTÓREGO TAKA TRAGICZNA OKOLICZNOŚĆ JEST JAK ZWYKLE OKAZJĄ DO AUTO-PROMOWANIA SWOJEJ WILCZOOKIEJ GĘBY :) ------------------------------------------------------------------------- ile trzeba mieć w sobie bezwstydności, aby tak jak ten nierób herrr Tuske żerować na nieszczęściu ludzkim po gebelsowsku wystawiać sie do kamer i obiecywać nieszczęśnikom gruszki na wierzbie :(((((( ----------------------------------------------------------------------------- Jak tylko esbeckie łże-sondaże nabiją Donkowi - wnukowi wermahtowca - trochę łże-punktów, to ten pajac-łgaż natychmiast poleci byczyć się w Dolomitach albo opalać w Maczo Piczo :) a o obiecankach-cacankach, które dawał nieszczęśnikom do kamer już nie będzie pamiętał :( Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba [...] 13.04.09, 14:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 13.04.09, 13:42 bo na drogach w 90 % gina samobojcy i zwyczajni wariaci. Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 13.04.09, 13:59 Jasne, co najwyżej sprawcami są niedoszli samobójcy i zwyczajni wariaci. Tylko dlaczego ci "samobójcy" zabierają na tamten świat innych? Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 13.04.09, 13:10 Jeżeli w ciągu tych trzech dni znowu będzie spektakularne jebut i karzeł żoliborski ogłosi żałobę, to będzie ona obowiązywać natychmiast, czyli będzie to żałoba drugiego rzędu, czyli żałoba bis, po zakończeniu której wracamy do żałoby pierwszego rzędu; czy też żałoby będziemy obchodzić liniowo, tj. kolejna po zakończeniu pierwszej? Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 13.04.09, 14:19 Żałoba narodowa trwa już od 3 lat i skończy się po następnych wyborach prezydenckich ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaab Re: Prezydent jedzie po fotkę na tle zgliszczy 14.04.09, 12:14 camparis napisała: > Żałoba narodowa trwa już od 3 lat i skończy się po następnych wyborach prezyden > ckich ... > I wtedy zaczniemy nową pięcioletnią żałobę narodową, bo obojętne kto wygra, będzie taki sam burdel. W Polsce nie ma prawdziwego męża stanu, który byłby godny zostać prezydentem. Kaczyński, Tusk, czy inny Cimoszka, LITOŚCI, nie ma na kogo głosować :( Odpowiedz Link Zgłoś
lechujar Margines społeczny to elektorat PiS 14.04.09, 08:45 W tym hotelu socjalnym mieszkało wielu alkoholików, wystarczyło na nich spojrzeć ( oczywiście na pewno byli też w mniejszości porządni ludzie ) Marginses społeczny to elektorat PiS. Stąd tak bardzo się Kaczyński spina, żeby się podlizać. Podobnie było z zasypanymi górnikami i autokarem z polskimi pielgrzymami - to też ludzie głosujący na PiS. A te wstawki, że od razu Rząd coś źle zrobił bo go nie poinformował są skandaliczne. Ma rzecznik Graś 100% racji - wystarczyło rano włączyć TV. Ale jak się chleje dużo wińska po nocach to rano chce się spać... i ogólnie jest się nie w formie. Więc jak dzwonili "swoi" ludzie to wygodniej było powiedzieć, że "nie wiedziałem, nie słyszałem" niż udać się na pogorzelisko skacowanym i wygłosić jeszcze bardziej bełkotliwą mowę niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Margines społeczny to elektorat PiS 14.04.09, 11:28 Mylisz. Większość marginesu społecznego siedzi w więzieniach, a tam niepodzielnie rządzi PO (chyba z 90% poparcia). Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Kryminalisci, homoseksualisci, pedofile za PO 14.04.09, 16:42 sharn1 napisał: > Mylisz. Większość marginesu społecznego siedzi w więzieniach, a tam niepodzielnie rządzi PO (chyba z 90% poparcia). M: fakty uciekaja z pamieci jak POstKomuchy rzygaja oni na Patriotow. Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32 www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/ 76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa. Homoseksualiści są zakochani w PO · piątek, 27. marca 2009 22:24 forum.www.fronda.pl/news/czytaj/homoseksualny_sondaz_polityczny Zaskakujące wyniki sondażu "Dziennika". Ulubioną partią homoseksualistów została Platforma Obywatelska. Ciekawe, co na to partyjni pijarowcy? Chyba nie o taką "politykę miłości" chodziło. W tym sondażu można się było spodziewać zwycięstwa SLD, ale to PO otrzymało 43 procent głosów, SLD jedynie 21,5 proc., procent, a PiS nieco ponad 6 procent. ...a pedofile sa dozgonnie wdzieczni ministrowi Zbigniewowi Ćwiąkalskiemu... Dziennikarka wytropiła pedofilów, a sąd ją skazał Robert Kowalik, Gazeta.pl 2009-04-03, ostatnia aktualizacja 2009-04-03 21:14 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6464514,Dziennikarka_wytropila_pedofilow__a_sad_ja_skazal.html W przypadku wyroku w zawieszeniu jego kasację mogą przeprowadzić minister sprawiedliwości albo rzecznik praw obywatelskich. - Ówczesny minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski odpisał, że gołym okiem widać, że byłam nierzetelna i niestaranna - mówi dziennikarka. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Niech sobie premier i prezydent zaluja ze w Polsce 13.04.09, 12:55 ......jest burdel..... Ja skonczylem wlasnie post i zamierzam sie bawic....... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Dobra inicjatywa... 13.04.09, 12:56 Ty sie po prostu powies, czwolu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_after Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 12:58 Żałoba narodowa? Bez przesady! Inflacja tego pojęcia pod rządami prez. Kaczynskiego jest zatrważająca. Niedługo żałobę będziemy robić dla pięciu osób w rozbitym Golfie... albo po kolejnych czarnych weekendach na drogach, jak choćby ten, który właśnie jest za nami (25 ofiar w całej Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 13:04 18 zaloba od 1918 roku 11 po 1989 5 ogloszona przez Kaczynskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
eventhorizon Dokładnie tak! 13.04.09, 13:08 W okresie okupacji żałoba narodowa została ogłoszona w Polsce tylko 1 raz - po upadku Powstania Warszawskiego. Gdzie proporcje? Ja rozumiem, że stała się tragedia, ale gdzie proporcje, pytam? Niech miasto ogłosi żałobę, po co od razy cały naród? To jest przecież chore. Prezydent wyciera sobie tym terminem gębę przy każdej okazji - to jest jakiś żałosny spektakl. Za wikipedią: "Od momentu odzyskania niepodległości przez Polskę w 1918, żałoba narodowa była ogłaszana 19 razy, z czego aż 11 razy na przestrzeni ostatnich 12 lat." Odpowiedz Link Zgłoś
marekm_0 Re: Dokładnie tak! 14.04.09, 08:54 to jest inflacja nie tyle żałoby narodowej co urzędu Prezydenta RP, zaczynam tęsknić za sezonem polowań jakem pacyfista... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_fan83 Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:00 Ja rozumiem ze to jest tragednia ze zginelo 21 niczemu nie winnych osob ale nie rozumiem dlaczego zaraz oglaszac zalobe narodowa? Przeciez codziennie na drogach ginie srednio 15 osob. O tych ludziach nikt nie pamieta, nikt im nic nie obiecuje, premier czy prezydent do nich nie przyjezdza. Juz nie mowiac o oglaszaniu z tego powodu zaloby narodowej. Czyli co ci ludzie ktorzy zgina w ciagu jednego dnia na drogach sa gorsi od tych co zgineli w wyniku takiego pozaru? No przepraszam ale na drogach (czy w innych wypadkach) tez gina czyis ojcowie, matki, dzieki, wnuki i oni musza sobie z tym wszystkim sami poradzic. To jest wg mnie tak samo jak robienie afery przez dziennikarzy bo samolot mial wypadek i zignelo 100 osob. Jakos nikt nie mowi raz na ile lotow (ladowan, startow czy czegos tam chcecie) jest ten wypadek. Ale jak juz jest to och, ach, jakie to bledy byly ze wypadek sie zdazyl. Skoro jestescie tacy obiektywni to moze zajmijscie sie albo wszystkimi wypadkami na kraju czy na swiecie albo zadnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Od piątku w 294wypadkach drogowych zginęło 25 osób 13.04.09, 13:01 To jest wiekszy powod do zaloby narodowej. Populizm nawet w swieta - gratuluje politykom glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
madmanu Re: Od piątku w 294wypadkach drogowych zginęło 25 13.04.09, 13:11 Do-kła-dnie. To jest żałosne i straszne, że śmierć 25 osób jest niczym, bo efektownie zginęło 21 osób. Śmierć NIE jest zhierarchizowana i czas aby ktoś to wytłumaczył naszemu genialnemu prezydentowi... Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 13:02 agent.orange napisała: > Jak spalę swój dom, to Tusk też mi zafunduje nowy? Napewno, tyle ze bedziesz musial przedtem zamknac w nim ze dwudziestu sasiadow. Zmieszcza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
altocellist TRZY dni - nie rozumiecie? 13.04.09, 13:02 Trzeciego dnia zmartwychpowstaną! Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: TRZY dni - nie rozumiecie? 13.04.09, 13:04 A u mnie żałoba narodowo-prywatna trwa jeszcze 619 dni. Aż do momentu zakończenia "prezydentury" pewnego karła z Żoliborza. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: TRZY dni - nie rozumiecie? 13.04.09, 13:09 jestem za i mam nadzieje,ze te dzni bardzo szybko miną Odpowiedz Link Zgłoś
jarnuzo Kaczor u nas jest znienawidzony jak busz a ameryce 13.04.09, 20:04 Następny prezydent musi być czarny, albo przynajmniej mulat Odpowiedz Link Zgłoś
jarnuzo Re: Kaczor u nas jest znienawidzony jak busz a am 13.04.09, 20:05 Wysuwam kandydadurę naszego mulata sex-macho Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
marekm_0 Re: Kaczor u nas jest znienawidzony jak busz a am 14.04.09, 08:57 może być nawet w kratkę byle nie z drobiu Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Tragedia jest niewyobrażalna - powiedział Piotr K. 13.04.09, 13:03 pan Kownacki znow sie popisal brakiem wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
rx-2 Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:03 Nie no to już jest jakaś paranoja z tą żałobą narodową. Co tylko coś się stanie, to zaraz żałoba i obietnice nad zgliszczami. Żyję za granicą i tu w Europie Zachodniej żałobę ogłasza się może raz na 10 lat. A w PL znowu w telewizji będą puszczać jakieś gó...ane filmy, dokumenty i wywiady ze pseudo specjalistami. Odwoła się wszystkie mecze i wszyscy będą płakać przez 3 dni! To jest chore. Nie o to chodzi przy takich tragediach, żeby na siłę zmuszać całą Polskę do żałoby. Fakt stała się tragedia, ale zamiast ogłaszać żałobę i obiecywać pomoc, może warto wziąć się do rzeczywistej roboty? Rodziny ofiar wypadku CASY do dziś nie otrzymali obiecanej przez polityków pomocy, żony górników z Halemby nie mają na studia i naukę dla dzieci. I po co był ten płacz i obietnice? Może lepiej by było założyć jakiś solidny fundusz i ludziom rzeczywiście pomóc??? Ale nie, bo w naszym pięknym kraju zamiast działać to lepiej jest płakać i umartwiać się nad losem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 13:11 to nie jest piekny kraj , to kraj rządzony przez idiotów lub bydlaków , taki kraj nie może być piekny , może być głupi i taki właśnie jest , głupi i utrzymywany z zmysłem w glupocie przez polityków , biznesmenów i kościół . Odpowiedz Link Zgłoś
piot-r Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 14:59 trafiłas w sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
piot-r Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 15:00 trafiłas w sedno Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 20:40 rx-2 napisał: > Nie no to już jest jakaś paranoja z tą żałobą narodową. Co tylko coś > się stanie, to zaraz żałoba i obietnice nad zgliszczami. Żyję za > granicą i tu w Europie Zachodniej żałobę ogłasza się może raz na 10 > lat. A w PL znowu w telewizji będą puszczać jakieś gó...ane filmy, > dokumenty i wywiady ze pseudo specjalistami. Odwoła się wszystkie > mecze i wszyscy będą płakać przez 3 dni! To jest chore. Nie o to > chodzi przy takich tragediach, żeby na siłę zmuszać całą Polskę do > żałoby. Fakt stała się tragedia, ale zamiast ogłaszać żałobę i > obiecywać pomoc, może warto wziąć się do rzeczywistej roboty? > Rodziny ofiar wypadku CASY do dziś nie otrzymali obiecanej przez > polityków pomocy, żony górników z Halemby nie mają na studia i naukę > dla dzieci. I po co był ten płacz i obietnice? Może lepiej by było > założyć jakiś solidny fundusz i ludziom rzeczywiście pomóc??? Ale > nie, bo w naszym pięknym kraju zamiast działać to lepiej jest płakać > i umartwiać się nad losem. *** Ja to boję się lodówkę otworzyć, żeby Tuska, Rezydęta czy biskupa jakiegoś nie zobaczyć ględzących o pożarze w Kamieniu P. I o cukierki różne zabiegających. Ja tam mam dzisiaj od dawna umówioną imprezę z przyjaciółmi i nie mam zamiaru z niej rezygnować. Będzie obżarstwo, pijaństwo, dobra muzyka, to może i tańce - jeśli wcześniej nie posłabniemy :) A swoją obłudę, parcie na szkło i kunktatorstwo i to sobie może Pan Rezydęt sobie wsadzić... W nisko zawieszoną doopę. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu kaczkozwierz zapomniaj wziasc lekarstwa 13.04.09, 13:03 to jest duza tragedia, rozumiem. Ale nie sadze ze wymaga solidarnosciowej zaloby narodowej. Jesli wazna osobistosc, lub tragedia w wojsku sie wydazy, to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził o 13.04.09, 13:03 Pewnie tak ,jeśli w tym swoim spalisz 21 osób.:-P Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 wyglada na to ze zamias ukarac 13.04.09, 23:33 wlascicieli budynku, dostana on jeszcze pieniadze od panstwa w nagrode za kipskie zabezpieczenie budynku Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 mdli mnie 13.04.09, 13:06 gdy słucham polityków , oddajcie bydlaki moją Polskę ! Nie zgadzam się na żadną żałobę narodową ! To kompletne świństwo i nie ma nic wspólnego ze śmiercią ch ludzi ! Politycy to świnie! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: mdli mnie 13.04.09, 13:10 Twoja Polska? A Europy nie chcesz sobie uzurpować? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: mdli mnie 13.04.09, 13:17 nie uzupować , Polska nalezy do mnie jak do wszytkim którzy z nią się utożsamiają . Nie mam niestety szczęścia utożsamiać się z piękną Polską bo od urodzin żyję w Polsce wielkiej zmowy i żenady , a to nie jest moja Polska . Moja Polska to Polska bez Kczńskeigo z jego żałobami , bez Tuska i buraka Wałęsy , bez Leppera , to Polska ludzi myslących , nauki , techniki , sztuki i kultury , to Polska ludzi mediów wolnych i dociekliwych , a nie tabloidalnej struktury zależnej od kilku złoczynców , ale czy ty to zrozumiesz ?... Ty się już poddałeś zanim Cię zapytali ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A ich kto? Krasnoludki wybrały? 13.04.09, 13:23 Głosowali na nich tacy sami Polacy jak Ty. Więc jak chcesz mieć do kogoś pretensję to do swoich bliższych i dalszych bliźnich. A trzy dni żałoby narodowej to przegięcie. Jak Ci się To nie podoba - tak samo jak mnie, to mów to każdemu człowiekowi, który się przyzna, że na PiS i Pana Prezydenta głosował i ma zamiar głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: A ich kto? Krasnoludki wybrały? 13.04.09, 13:32 Różnica między nami polega na tym , że ja mówię o tzw. klasie politycznej i jej nedznej polityce deziformowania narodu , dokładnie tak samo nędznym dziennikstwie , a ty o jednej stronie , to za mało by zrozumieć schemat jakiemu zostaliśmy poddani . oj , mówię , ale się obrażają , trudno dzisiaj przyznac się samemu przed sobą , że wybrał się drani do rządzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A ich kto? Krasnoludki wybrały? 13.04.09, 13:53 anna-76 napisała: > Różnica między nami polega na tym , że ja mówię o tzw. klasie > politycznej i jej nedznej polityce deziformowania narodu , dokładnie> tak samo nędznym dziennikstwie , a ty o jednej stronie , to za mało> by zrozumieć schemat jakiemu zostaliśmy poddani . > oj , mówię , ale się obrażają , trudno dzisiaj przyznac się samemu > przed sobą , że wybrał się drani do rządzenia . ***************** Anna-76, zapomniałaś wziąć pod uwagę polskie media, które nie cieszą się dobrą opinią ale nie można zrozumieć tego, od czego macie taki wynalazek który łączy nas wszystkich w świecie a jakim jest internet? Jest tyle w nim krytycznej prasy, krytycznych artykułów, ze warto z nich skorzystać by wyrobić sobie samemu światopogląd. A co do rządzących i świata politycznego w Polsce, powiedz co macie do wyboru? Dżumę albo cholerę? ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: A ich kto? Krasnoludki wybrały? 13.04.09, 16:08 zastanawiam się często co mamy do wyboru i próbuję sobie przypomniec jak to się stało , że tak jest . Myslę , że to ten okragły stół , było złe i pozostało bez kary , to zawsze niszczy mentalnosć , a nasza mentalnosć jest naprawdę słaba . Czy długo jeszcze tak będzie , chyba długpo . Można się włączyć , ale partie polityczne wypracowały sobie system w którym ktoś now nie ma sznas . Są dwa rozwiązania : 1. wbrew sobie nie pójść masowo do wyborów 2. nieć nadzieję , że dziennikarzy ruszy sumienie i zawodowa ambicja by byc kimś więcj niż tylko plotkarskim dziennikarzem roku jak np. Rymanowski od dziennikarzy wiele zalezy , bardzo wiele . chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A ja myśle że po pierwsze przestać pieprzyć 13.04.09, 17:12 głupoty. Klasa polityczna Ci się nie podoba? To nie głosuj na nich - poprzyj takich co Ci się spodobają. Nie ma takich? Stwórz sama taką partię i zatroszcz się o to by ludzie na nią zagłosowali. Nie zagłosują? To znaczy, że jednak ludziom się podoba to co mamy teraz, a to Ty się mylisz a nie stoją za tym jakieś "spiski". Tylko tyle i AŻ tyle. Media Ci się nie podobają? Dokładnie to samo co wyżej - z tym że tu nawet łatwiej. Tak jak już wyżej Ci nie-tak napisała. Najgorzej tylko zacząć chcieć chcieć. Potem tylko się nie załamywać. Wbrew powszechnym wrażeniom KAŻDY kiedyś zaczynął od zera. Najgorsze jest to powszechne "narzekactwo" i zwalanie winy na "innych". Jeden z drugim pluje na takie partie jakie mamy i..... nic z tym nie robi. Nie interesuje się ich programami, nie poznaje życiorysów kandydatów, nie próbuje w trakcie kadencji rozliczać z obietnic (ale tych na których głosowano, a nie opozycję względem "swoich"). Największe "bohaterstwo" to albo olanie wyborów... ot dorabianie do lenistwa politycznych poglądów, lub głosowanie na złość aby sobie odmrozić uszy, a to na Tymińskiego, a w tych wyborach pewnie na LibeRatsy. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Do tych co w targicznym dniu pluja na Prezydenta.. 14.04.09, 04:31 maaac napisał: > Głosowali na nich tacy sami Polacy jak Ty. Więc jak chcesz mieć do kogoś pretensję to do swoich bliższych i dalszych bliźnich. M: Za 7% roczny wzrost PKB, 1.5mln nowych miejsc pracy, WIG20=3800, za to, ze w dwa lata IV Rzeczpospolitej bezrobocie z 18% do 11% i nastapila dramatyczna obniżka deficytu budżetowego !!!!!!!! > A trzy dni żałoby narodowej to przegięcie. Jak Ci się To nie podoba - tak samo jak mnie, to mów to każdemu człowiekowi, który się przyzna, że na PiS i Pana Prezydenta głosował i ma zamiar głosować. M: z duma sie przyznaje, ze GLOSOWALEM i BEDE Glosowal na Prezydenta Kaczynskiego w przeciwienstwie do kryminalistow... Wybory w więzieniach: PO 76,2 proc., PiS 2,8 proc. 2007-10-23 14:32 www.wprost.pl/ar/116286/Wybory-w-wiezieniach-PO-762-proc-PiS-28-proc/ 76,2 proc. osadzonych w aresztach i zakładach karnych w całym kraju zagłosowało na PO, a 7,6 proc. na LiD; PiS z wynikiem 2,8 proc. znalazło się pod progiem wyborczym - podała rzeczniczka Centralnego Zarządu Służby Więziennej Luiza Sałapa. ...homoseksualistow... Homoseksualiści są zakochani w PO · piątek, 27. marca 2009 22:24 forum.www.fronda.pl/news/czytaj/homoseksualny_sondaz_polityczny Zaskakujące wyniki sondażu "Dziennika". Ulubioną partią homoseksualistów została Platforma Obywatelska. Ciekawe, co na to partyjni pijarowcy? Chyba nie o taką "politykę miłości" chodziło. W tym sondażu można się było spodziewać zwycięstwa SLD, ale to PO otrzymało 43 procent głosów, SLD jedynie 21,5 proc., procent, a PiS nieco ponad 6 procent. ...i pedofilow... Dziennikarka wytropiła pedofilów, a sąd ją skazał Robert Kowalik, Gazeta.pl 2009-04-03, ostatnia aktualizacja 2009-04-03 21:14 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6464514,Dziennikarka_wytropila_pedofilow__a_sad_ja_skazal.html W przypadku wyroku w zawieszeniu jego kasację mogą przeprowadzić minister sprawiedliwości albo rzecznik praw obywatelskich. - Ówczesny minister sprawiedliwości Zbigniew Ćwiąkalski odpisał, że gołym okiem widać, że byłam nierzetelna i niestaranna - mówi dziennikarka. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:07 Założę się, że jakiś menel w tym hotelu zasnął z petem w łóżku i tragedia gotowa. Równanie prezydenta śmierć > 20 osób = żałoba narodowa. Szkoda, że nie sprawdzał ile osób zginęło na drogach w ciągu weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Prezydent ogłosił, premier odwiedził 13.04.09, 13:07 No, super. Premiero i prezio ponownie z tragedii ludzkiej zrobili sobie medialny show. Jak to ładnie się komponują na pogorzelisku, w szpitalu, ze zbolałą miną. Ciekawe jak szybko zapomną o tym co obiecali - dwa dni, tydzień? Cóż, goście sumienia i honoru nie mają - to co i się dziwić poczynaniom na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Rzad odbuduje slamsy-zapewnil Tusk......... 13.04.09, 13:14 A gdzie ta druga Irlandia.Slamsami Polska jest podzielona wzdluz i wszez.A On w ramach cudow odbuduje SLAMSY.Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Rzad odbuduje slamsy-zapewnil Tusk......... 13.04.09, 13:19 I jeszcze cos.Takie sa wlasnie perspektywy rzadu Tuska.Budowa slamsow dla Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: ..Rzad odbuduje slamsy-zapewnil Tusk......... 13.04.09, 13:20 presentation1 napisał: SLAMSY.Skandal. To nie skandal. To scoorvisyństwo. Zamiast 3 milionów mieszkań rząd bliźniaków zostawił slumsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Rzad odbuduje slamsy-zapewnil Tusk......... 13.04.09, 13:30 Zostawil hotel ktorego niewyremontowal rzad Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ..Rzad odbuduje slamsy-zapewnil Tusk......... 13.04.09, 14:16 A to dziwne, bo podobno hotel był nieremontowany od co najmniej 10 lat, łosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Rzad odbuduje slamsy-zapewnil Tusk......... 13.04.09, 14:20 To Tusk budowal boiska a zapomnial o milionach biedakach w calym kraju?Mieli zrec ziemie z tych boisk?A moze tam zakladac namioty? Odpowiedz Link Zgłoś
pixima Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:15 W czasie tych swiat zginelo juz 25 osob na drogach wiec logiczne byloby po zakonczeniu tej pierwszej oglosic kolejna na nastepne trzy dni Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Dlaczego nie było żałoby, jak zamordowano geologa? 13.04.09, 13:15 Hańba! Teraz urządza się teatrzyk na całą Polskę, ponieważ jakiś pijak świętujący Wielkanoc, spalił swoich sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
pare.slow Re: Dlaczego nie było żałoby, jak zamordowano geo 13.04.09, 14:21 0ffka napisała: > Hańba! > Teraz urządza się teatrzyk na całą Polskę, ponieważ jakiś pijak świętujący > Wielkanoc, spalił swoich sąsiadów?" Dokladnie! Bede okrutnie cyniczna, ale wielkiej straty dla spoleczenstwa nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
munkela Ludzie prezydenta postanowili, ze prezydent oglosi 13.04.09, 13:15 stan zaloby narodowej. Poniewaz prezydent jest, jak wiadomo "nocnym markiem" ktory rano lubi pospac dluzej ( przed godzina 09:00 NIKT NIE SMIE zawracac mu glowy sprawami Polski), wiec oficjalne ogloszenie zaloby nastapi w ciagu dnia a obowiazywac ona bedzie dopiero od 24:00. Chodzi w koncu jedynie o gest a ludzie ktorzy zgineli w pozarze przeciez o 24:00 beda tak samo martwi jak sa w chwili obecnej. Odpowiedz Link Zgłoś
szycham88 Re: Ludzie prezydenta postanowili, ze prezydent o 13.04.09, 13:18 Gdyby media chciały, były na tyle mądre i miały na tyle odwagi, to by to olały. Niestety lepiej nakręcać temat to granic nieskończoności. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Ludzie prezydenta postanowili, ze prezydent o 13.04.09, 13:21 Ciężko się wstaje na rano, jak się chleje pół nocy. A z żałobą, to ten człowiek po raz kolejny pokazał, że nie ma zielonego pojęcia o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
megmegic Policja: Od piątku w 294 wypadkach zginęło 25 osób 13.04.09, 13:16 może jestem ignorantką, ale w takim razie moze by tak żałoba narodowa 7 dni w tyg. przez cały rok? Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Policja: Od piątku w 294 wypadkach zginęło 25 13.04.09, 13:44 to byli w wiekszosci wariaci i potencjalni moi zabojcy. na pewno bedzie troche bezpieczniej na drogach po tych swietach. Odpowiedz Link Zgłoś
fluxxx Re: Policja: Od piątku w 294 wypadkach zginęło 25 13.04.09, 14:28 Chyba cie poku...lo koleś, masz w ogóle jakieś pojęcie o sytuacji na drogach czy masz 5 lat i żyjesz w biało-różowym świecie teletubisiów i kucyków? Jebnij się w czoło idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
mark85 Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:17 Kolejna zaloba,czy to nie przesada ?Zaloba moze byc w Kamieniu Pomorskim na miecu a czemu w calym kraju.Wiecej ludzi zginelo w wypadkach drogowych izaloby nie ma.Ta zaloba to bardziej chwyt propagandowy. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Od piątku na drogach zginęło 25 osób... 13.04.09, 13:19 ... a jeszcze nie zaczął się okres powrotów. Więc niestety jest duża szansa, że ta statystyka jeszcze się "poprawi". I z tego powodu żałosny pokurcz żałoby jakoś nie ogłasza. Hipokryta... Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Apteki pozamykane na swieta, 13.04.09, 13:19 a kaczorowi skonczyla sie zapas lithium, wiec zaczyna mu ostro odbijac. ot i cala filiozofia... Odpowiedz Link Zgłoś
pretorianin3 Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:24 serdeczne wyrazy wspolczucia rodzinom zmarlych. Ze zdeci wyglada, ze byl to bu7dynek o konstrukcji drewnianej i zawlilo si ewszystko. W latch osimdziesiatych w nowym dworze mazowieckim zginelo chyba osiem nauczycielek w budynku o podobnej konstrukcji. Straz Pozarna ni edawala pozwolen (certyfikatow() na uzywanie takich budynko na hotele i biura, chociaz np w Ciechanowie Wojedzwodzka(wtedy) komenda strazy miala taki budynek na swoje biura. Co si edziej teraz w polskim prawie budowlanym? - owlnosc gospodarcza kosztem zycia ludzkiego. czytalem tez, ze nie bedzi ejuz pozwolen na budowe tylko zgloszenie- czyli buduje jak chce z czego chce i jak umiem?? Polacy moze troche dyscypliny?? A ze prezydent i premier pojechali n amiejsce pozaru, to bardzo ladnie z ich strony, zeby tylko stosowne prawa zmienili a moze odkurzyli?? Odpowiedz Link Zgłoś
pin_u Prezydent ogłosił żałobę, premier odwiedził ofiary 13.04.09, 13:24 Zamiast zająć sie priorytetami to pajace zawsze szukają okazji żeby pokazać się jako dobry ojciec narodu a najbardziej mnie denerwuje żałoba jakby to coś pomogło ludziom którzy stracili rodziny trudno stało sie ale bez przesady kaczynski chyba troche nadużywa żałoby narodowej cały miesiąc czekam na to aż skonczy sie post żeby sie gdzies dziś dobrze zabawić i wcale nie zamierzam zwracać uwagi na to że ktoś umarł na 2 koncu polski. Taką samą żałobe kaczynski powinien ogłaszać co weekend jak kilkadziesiąt polskich kierowców nie wraca do domu Odpowiedz Link Zgłoś