pinocchio Brawo Donald! Męska dobra decyzja 26.04.09, 17:00 Polska zasluguje na ludzi z klasą. Brawo Donald. Pani Fotyga na tym stanowisku to pomyłka, wiec nie ma co liczyć na deal z Kaczorami, Fotyga jest zbyt denna. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Fotyga - do garow 26.04.09, 17:07 A co ona by miała z tymi garami robić, no chyba nie gotować, to trzeba umieć, a ono nie posiada tej jakże cennej umiejętności... Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Fotyga - do garow 26.04.09, 17:08 Nie sadze , by toto sie nawet do garow nadawalo .... moze na zmywak . Odpowiedz Link Zgłoś
apocalyptication Re: Fotyga - do garow 26.04.09, 20:07 a skąd podejrzenie że się Ania na zmywaku sprawdzi ?:)) ja bym jej swoich garów do zmywania nie zostawił, bo na czyste bym sie nie doczekal :)) lae pomyśł jakiś jest :) Alternatywna Wizja Świata Alternatywnego Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Święte słowa Bartoszewskiego 26.04.09, 20:52 Dyplomatołectwo w pełniej krasie. "Czy to ty jesteś tą legendarną Anną Fotygą?" - zapytał ją związkowiec w Nairobi (przynajmniej ona tak twierdzi). Tak, to ona jest tą legendarną niedojdą forsowaną przez innego legendarnego niedojdę gdzie się da i jak się da. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:12 Jaki "NOWY RZĄD" ? Tusku, co ty mówisz ??? Myślisz, że Kaczory wrócą do władzy (przecież nikt poza PiSem tej Pani nie zatrudni) ???????? NIEEEEEEEE ....!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Polska i Słabizna, i Kartofel Generalny ONiZet 26.04.09, 21:56 Polska i Słabizna, i Kartofel Generalny ONiZet! (Pręzydęt) jest w polityce „męcizną”, przeto arenę podpiera słabizną? Umie prowadzić politykę z głową, też PiSiORkowatą dolną połową! Ma Dżarosława byłego premiera, mambę co lżenie wszystkich wybiera. Jako Jarkacza sobowtór drugi, do nękania wdraża proces długi. Do czasu gdy lud niepoczytalny. Zakwaka Sekretarzu Generalny. Jarkacz myśli, ma ugrupowanie, bez „fotygi” kleru nie jest w stanie, wtrącać się w sprawy zagraniczne, ma kryminalne cele polityczne. Więc jak już coś wypali to na tyle, iż do Odry wpuści krokodyle. Traktat odnowić chce z sąsiadami, aby nażarły się wehrmachtami. Stopią lodowce zmiany klimatyczne, zatopią Holendrów miasta liczne. Wody topią aborcji szkoły. On monarcha, on na cokoły! A nam coś dadzą na świętego Dygdy, butelki wina nie odstawi nigdy. Odrę czy Bug nazwiemy Nilem, by zagadzić krokodylem. Polskę nazwiemy Ziemią Świętą, za brak intelektu wyklętą forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=54279092&a=54288401 Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:12 brawo Tusk chcę przypomnieć że to Prezydent pisowski ją promował targując się że jak nie ta pani to on nie podpisze nominacji innych ambasadorów ,proponuję aby w ogóle nie odpowiadać na durne zaczepki pisowców ,już za chwile zabraknie im słów teraz aktualnie mają słówka"kłamcy złodzieje " i lubią się sądzić itd a niektórzy jeszcze widzą spisek żydowski, współczuję ,propozycja dla pisowców powiedzcie co proponujecie a nie że PO jest be jaki kto jest to wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo a kto to Sikorskipoinformował ? Jakiś nowy poliyk? 26.04.09, 17:14 Kij w oko Fotydze. Do miotły, a nie do polityki - marionetko. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Hrabina von Hohenstein na ambasadora ? 26.04.09, 17:15 Po klapie wyborów w Krakowie..pacta sund servanda.Roza miala byc w Brukseli. Jak nie deputowana to trzeba dac jej ambasadora. Tylko ten kaczor-prezydent :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 To i tak lepsza od Dody Elektrody 26.04.09, 17:22 Tusk: Fotyga pokazała nam figę. To i tak lepsza od Dody, Doda nam kiedyś nawet fig nie pokazała. Trzeba przyznać, że "nasi" politycy mają czym się zajmować, że w damskich majtkach grzebią.. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Nigdy nie wierz Kaczyńskim......... 26.04.09, 17:23 Każdy ich "ruch" ma drugie dno...które jest z góry zaplanowane w celu zdyskredytowania przeciwnika i osiągnięcia własnego celu politycznego... tnij.org/ctmx brawo premierze Tusk....... Odpowiedz Link Zgłoś
czternasty_pldwa Modlitwa o mądrość rządu 26.04.09, 17:24 nie poszła na marne.......... Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:28 funny5 napisała: > Teraz sama dostanie fige Dzięki temu uraruje pan kilkanaście tyś.głosów.Babola wysłać do zmywania garów. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Wreszcie!! 26.04.09, 17:28 Tuskowi zaczynaja odrastać jaja po kilku wpadkach i łomotach z kaczyńskimi.Tak trzymać mrs.Donaldo!! Ani kroku w tył!Za morde i o ziemie !Mordo ty nasza Sloneczko peruwianskie! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Dziwna forma wypowiedzi premiera Tuska ? 26.04.09, 17:28 Ta ekipa Platformiana to zbzikowała na własnym punkcie. Przecież ministra Sikorskiego podkupili z PiS , czy nie pamiętają ? To im nie przeszkadzało że minister Sikorski wyrósł z ROP-u ? Premier mówi w trybie przypuszczającym, tak jakby czekał na decyzję z zewnątrz ? Ciekawe kto mu podpowiada ? Odpowiedz Link Zgłoś
zegareek Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:28 Drugie dno !!!! WIEM !!! Wymyśliłem, dlaczego Kaczor podsunął Fotyge !!! Żeby móc NIE PODPISYWAĆ nominacji na ambasadorów - jakby ją zaakceptowali, to wtedy Kaczydęt musiałby podpisać nominacje, a on tego zrobić nie chciał i nie mógł, bo Kaczprezes mu zabronił !...:) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Mówilem i powtarzam - Tuskowi nie wolno ufać 26.04.09, 17:29 Chyba jeszcze ngdy nie dotrzymał słowa... -- POkaż język... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Tego słowa dotrzyma na pewno. Nie bój się gamoniu 26.04.09, 19:14 A pamiętasz te trzy miliony mieszkań obiecanych przez tego geja Jarkę i jej braciszka? Ile ich powstało? Z pół procenta wybudowali, nie? gamon0 napisał: > Chyba jeszcze ngdy nie dotrzymał słowa... > > -- > POkaż język... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
brunhilda666 Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:30 Od kiedy to to nazywa się figą? Dajcie jej kopa w tą wypiętą "figę"! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:30 no okaże się czy premier jest z jajami czy bez.... Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia Re: Tuskowi pokazac to z tyłu 26.04.09, 17:36 ryży Płemieł do pięt jej nie dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Ty natomiast mu do rozporka 26.04.09, 18:10 No, może do rozporka Jarusi sięgniesz:D malpiarnia napisał: > ryży Płemieł do pięt jej nie dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2-dwa Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:33 Była p.minister, o przezwisku "zeżryjcie mnie muchy" (to z powodu stałej miny na obliczu), powinna zostać dożywotnią tłumaczką p.prezydenta. Można także rozważyć stanowisko ochmistrzyni dworu. Prezydenckiego oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lilu7 choroba p. Fotygi 26.04.09, 17:34 Uważam, że p. Fotyga jest naprawdę poranioną i schorowaną osobą. Obserwując jej publiczne wystąpienia myślę, że w przeszłości miała wylew, po którym nie odzyskała w pełni zdrowia. Bardzo jej współczuję. Nie rozumiem tylko dlaczego prezydent tak bardzo chce aby piastowała jakieś wysokie stanowisko w dyplomacji. Może uważa, że to dla p. Fotygi dobry rodzaj terapii, który przywróci jej psychiczną i fizyczną sprawność? Namawiałabym jednak do ostrożności, taka praca jest niezwykle wyniszczająca i moim zdaniem może jedynie pogłębić skutki choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: choroba p. Fotygi 26.04.09, 17:49 Żeby móc zaordynować terapię, należy mieć określone kwalifikację. Ukończoną medycynę na początek. Czy prezydent je ma? Nie wiem, ale był dobrym siatkarzem i bramkarzem w piłce ręcznej, to wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Nieźle się kulał? Dzisiaj też nieźle się kula, ale 26.04.09, 17:54 wcześniej musi się napić. Jedna "małpka" jednak nie wystarczy. Dwie też za mało. Musi być ich co najmniej kilka. zbig1113 napisał: > Żeby móc zaordynować terapię, należy mieć określone kwalifikację. > Ukończoną medycynę na początek. Czy prezydent je ma? Nie wiem, ale > był dobrym siatkarzem i bramkarzem w piłce ręcznej, to wszystko jest > możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Postawiłbym 26.04.09, 17:58 na korę czołowo-skroniową, najlepszy przypadek opisano podczas kładzenia podkładów kolejowych dla linii Pacific w XIX wieku. Kochający ojciec rodziny uległ wypadkowi. Przez jego czoło przebiła się szyna metalowa, uszkadzając w/w rejony kory mózgowej. Kolo stał się mordercą, aspołecznym, nie potrafiącym nawiązać więzi... jak ulał Fotyga. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:36 Masakra.Fotyga urywa jaja ludziom odpowiedzialnym za polityke zagraniczna i jednoczesnie na chama ala Kaczynski w 3.14erdala sie na fotel ambasadora w NY USA. To jest nowa jakosc. Nikodem Dyzma to nudziarz w porownaniu z ta kobita. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:36 brawo!!!! brawo panie premierze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saturnia-to-ja Tusk: Fotyga pokazała nam figę 26.04.09, 17:37 Od Polski oczekuję tylko tego aby nie zaniżała mojego życia do poziomu bylejakiego.W niczym żadne rządy mi nie pomogły-wyciągały łapy po nie swoje-opcja nie ma znaczenia.Kurcze,najmniej lewica!Kakaja siurpryza!Ale wstydem jest aby polityka była udziałem przypadkowych osób,żywcem wyjętych z sianogrodu.Życzę sobie aby mnie reprezentowała osoba z klasą,nie kobiecina.Bo,na litość boską,zaniżam poziom! Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Fotyga zagrala na nosie Sikorsikemu 26.04.09, 17:38 Fotyga zachowuje sie wyzywajaco i prowokacyjnie wobec swego przyszlego szefa,Sikorskiego. Zagrala mu na nosie i pokazala jezyk. Watpie,aby znalazl sie gdzies na swiecie szef,ktory chcialby miec takiego podwladnego,jak Fotyga. Tym zachowaniem rzeczywiscie przejdzie Fotyga do annalow MSZ-u,ale nie jako legenda, ale curiosum! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Fotyga zagrala na nosie Sikorsikemu 26.04.09, 17:41 Ja nadal nie mogę zrozumieć dlaczego ta pani na siłę chce być ambasadorzem rządu, z którego polityką zagraniczną tak bardzo się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Fotyga zagrala na nosie Sikorsikemu 26.04.09, 17:43 Zeby móc ją sabotować. Bo innej możliwości nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Fotyga zagrala na nosie Sikorsikemu 26.04.09, 17:47 Moje pytanie należało do gatunku retorycznych. :)) Może Kaczory chcą po prostu jakoś zaistnieć w mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Fotyga zagrala na nosie Sikorsikemu 26.04.09, 17:52 Fakt, powinienem trochę uważniej je przeczytać. Obiecuję poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Fotyga zagrala na nosie Sikorsikemu 27.04.09, 00:52 ..takie coś jak Fotyga - to jest w ogóle curiosum- dla każdego. I tylko Prezydent nieWszystkich Polaków ma inne zdanie. Ale on jest bez kontaktu z Polakami. On wie swoje...? czy wie? Odpowiedz Link Zgłoś
apocalyptication Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 17:39 Przecież Premier ratuje Fotygę z podstępnych łap, no dobrze - łapek, Prezydenta! Nie będę przepisywal, a jak ktoś ciekawy to zapraszam :)) Apocalyptication:) Odpowiedz Link Zgłoś
par.amour Re: Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 18:30 to znaczy że Fotyga jest już jedną nogą w PO? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 18:37 W kuchni jest nie jedną, ale obiema nogami:D par.amour napisała: > to znaczy że Fotyga jest już jedną nogą w PO? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
apocalyptication Re: Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 18:44 całkiem duża, jak na kuchnię :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michalsky.online Re: Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 18:57 odpiska w wątku obok wątku :D ale Fotyga duża, to i kuchnia musi być stosowna. zawłaszcza że musi fotygowe ego pomieścić... Odpowiedz Link Zgłoś
apocalyptication Re: Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 19:06 No bo mnie zmyliły :p a gdzieś widziałem hangar do wynajęcia. Może z otwartą kuchnią będzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
michalsky.online Re: Ale to wszystko nie tak jak piszecie no!!! 26.04.09, 18:37 albo PO jest jedną nogą w Fotydze :-p Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Panie Premierze Brawooo 26.04.09, 17:44 Nie stać nas na miernoty pokroju Fotygi i Kaczorowskich. To już nie te czasy. Olać gości. Odpowiedz Link Zgłoś
drosta1 Życiorys Fotygi 26.04.09, 17:45 O co chodzi z tym życiorysem Fotygi? Bo albo nie byłem na właściwej lekcji, albo u nas nie przerabiali. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Urodziła się i od razu była mądra 26.04.09, 17:48 Jeszcze żyje a mądrość nie uległa zmianie. Wie ciągle tyle samo. drosta1 napisał: > O co chodzi z tym życiorysem Fotygi? > Bo albo nie byłem na właściwej lekcji, albo u nas nie przerabiali. Odpowiedz Link Zgłoś
sandino <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Fotyga" target="_blank" 26.04.09, 18:06 drosta1 napisał: > O co chodzi z tym życiorysem Fotygi? > Bo albo nie byłem na właściwej lekcji, albo u nas nie przerabiali. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_arctor Re: Życiorys Fotygi 26.04.09, 20:46 W 972, przy boku Mieszka I i Czcibora, stawiła czoła najazdowi germańskich hord pod Cedynią. W latach 1002-1018 wspólnie z Bolesławem Chrobrym prowadziła wieką wojnę z cesarzem Henrykiem i była architektem zwycięskiego pokoju w Budziszynie. Z Mieszkiem II dwukrotnie najeżdżała Rzeszę w 1028 i 1030, biorąc też aktywny udział w odparciu niemieckiej wyprawy w 1029. Odegrała ogromą rolę w odparciu wspólnie z Bolesławem Krzywoustym napaści 1109, szczególnym męstwem odznaczając się w bitwie na Psim Polu. W okresie rozbicia dzielnicowego przeszła do opozycji wobec Piastów, ze względu na ich politykę wspierania niemieckiego osadnictwa. Do powtórnej służby dynastii namówił ją dopiero Władysław Łokietek, który zawdzięcza jej zwycięstwo historyczne zwycięstwo nad Krzyżakami pod Płowcami. Apogeum jej kariery nastąpiło w roku 1410, gdy namówiła Władysława Jagiełłę i Witolda do zbrojnej konfrontacji z Krzyżakami. Wtedy właśnie zaplanowała i przeprowadziła wielką bitwę pod Grunwaldem, w krytycznym jej momencie osobiście prowadząc szarżę polskiego rycerstwa. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś