odra-1305 29.04.09, 08:05 co teraz wymyśli niedoszły doktor habilitowany by wywalić nasze publiczne pieniądze w błoto??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
offal Pis nie zauważył ... 29.04.09, 08:12 PIS nie zauważył że ludzie w polsce maja dość negatywnej kampani wyborczej i jadu cieknącego z ust liderów politycznych. Niech tak graja dalej to przepadną bez wieści. A ja chce sie dowiedziec co maja do zaoferowania pozczególnu kandydaci od EP, chce zobaczyć debate merytoryczną, niestey musze ogladać pali-głupa-kota raz w spocie PO a zaraz potem w spocie PIS ... Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 offal gdyby ludzie mieli dość jadu płynącego z ust 29.04.09, 08:26 polityków to PO z Niesiołowskim, Karpińskim, Palikotem itd już dawno byłoby na dnie! Takiej prawdziwej nienawiści, zakłamanego języka po 1989 nie było nigdy! No ale cóż PO to nowa PZPR, zawsze ma racje, media czyli GW i TVN kochają ją a ślepy naród zachowuje się jak stado baranów Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: offal gdyby ludzie mieli dość jadu płynącego 29.04.09, 08:34 PiS to partia warcholow porownywalna do tego dziadostwa przez, ktore Polska stracila wolnosc na prawie 200lat. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: offal gdyby ludzie mieli dość jadu płynącego 29.04.09, 08:45 shithead napisał: > PiS to partia warcholow porownywalna do tego dziadostwa przez, ktore Polska > stracila wolnosc na prawie 200lat. I nie tylko. Nie zapomnimy nigdy,że PiS to partia, która przez dwa lata robiła wszystko, żeby nas wtłoczyć w bolszewickie ramy a'la Gomułka (choć pod innym znakiem: nie - socjalistyczne, a kato-narodowe). Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 PO przewodnią siłą narodu... jeszcze :))) 29.04.09, 09:23 ciekawe, jak długo jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Zdziwisz się... 29.04.09, 09:31 gamon1 napisał: > PO przewodnią siłą narodu... jeszcze :)))ciekawe, jak długo jeszcze... BARDZO długo. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 PZPR też była przewodnią siłą narodu... :))) 29.04.09, 09:35 jakiś czas tylko... a teraz PO jest kontynuatorką chlubnych tradycji... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: PZPR też była przewodnią siłą narodu... :))) 29.04.09, 09:58 To pis sięga do tradycji PZRP. Kaczyński jest rozkochany w sprawości rządów komunistycznych sekretarzy i ich dorobku naukowym zgromadzonym w IPN. Nie odda teczuszek nikomu, zobaczysz...;P Odpowiedz Link Zgłoś
pisiorek2008 Przecież to czysta manipulacja GW... 29.04.09, 10:04 Przecież to czysta manipulacja GW... Wystarczy popatrzeć na wykres. PO -1, PiS +2 Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Są pewne sondaże, które pokazują miazdżącą 29.04.09, 10:26 przewagę PIS. Na specjalne zlecenie prezesa przygotowuje je Migalski. Prezes (...sorry -starszy pan) parę dni temu wspominał o tym w wywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k *** PO Frontem Jednosci Narodu - jak PZPR *** 29.04.09, 13:19 i skonczy tak samo jak ta nieboszczka hihi Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Zatem PIS to ZOMO 29.04.09, 13:43 bijące serce partii... I skończą jak Ci zowmowcy z "Wójka" na ławie oskarżonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Zdziwisz się... 29.04.09, 12:32 koloratura1 napisała: > gamon1 napisał: > > > PO przewodnią siłą narodu... jeszcze :)))ciekawe, jak długo jeszcze... > > > BARDZO długo. RE>>>>>> nie sądzę . Moda na PO minie jak minęła na disco polo i mydełko FA .wyPOrco PO POzostan wierny PO do konca DAJ SIĘ OKRASC DOSZCZĘTNIE .a po wróci tam gdzie jej miejsce przy sadzeniu buraków . Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 "Nosił Tusk razy kilka, poniosą i Tuska" - wkrótce 29.04.09, 12:49 :))) -- PO przewodnią siłą narodu... a Tusk naszym wodzem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Zdziwisz się... 29.04.09, 14:23 ziarenko1.1 napisał: > koloratura1 napisała: > > > gamon1 napisał: > > > > > PO przewodnią siłą narodu... jeszcze :)))ciekawe, jak długo jeszcze > ... > > > > > > BARDZO długo. > RE>>>>>> nie sądzę . Moda na PO minie jak minęła na di > sco polo i mydełko FA Widzisz, tu moda ma niewielkie znaczenie. Ale jeśli tylko w tych terminach rozumiesz, to - proszę bardzo: Moda na Platformę minie dopiero wtedy, gdy pojawi się coś nowego, może lepszego. Wcześniej - nie. Spośród partii aktualnie mających jakie-takie poparcie, żadna nie dorówna Platformie. Nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zdziwisz się... 29.04.09, 16:26 koloratura1 napisała: > Moda na Platformę minie dopiero wtedy, gdy pojawi się coś nowego, może lepszego > . Wcześniej - nie. ********************************* Moda na retro w stylu PiS też się nie pojawi w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Uwierzę w czystą linię PSssssy jak odejdziesz! 29.04.09, 10:14 Uwierzę w czystą linię PSssssy. Jak odejdziesz i ty. Zostaną podwójni. Na wierność tak czujni. Dominujący gejowy. I okrągłogłowy. Z patronem Redykiem. Do piekła łącznikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Złodzieje lub Kajdaniarze NIE i tyle. 29.04.09, 09:55 Wielką nieodpowiedzialnością należy nazwać poparcie PO lub PIS. To nie przeciwnicy polityczni.To Kargul z Pawlakiem w masowym wydaniu. Pomysłami Platformy służącymi jednemu celowi ograbieniu społeczeństwa i daniu sobie nie można się nie przeciwstawić.Radar w każdym domu. Podatki większe jeszcze większe i największe. Od biedaków na starych samochodach 3000 tyś. To już nie błąd polityczny to rażąca głupota. Kaczyści również dołożyli swoją niekompetencję i zamiast stawiać na gospodarkę tropili Układy. Podstawowa zasada została naruszona. Najpierw chleb później igrzyska. Przyzwolenie na takie działania a głosowanie na tych nieodpowiedzialnych ludzi w szczególności z PO i PIS to zgoda na upadek moralny i etyczny Polski. Samoobrona na tym tle wygląda jak polityczny diament i ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Samoobrona-moralny i etyczny diament,no,no:))) 29.04.09, 12:12 Zaapeluj by ujawnili sie wszyscy "biznesmani" którzy nie wypłacili ludziom pensji i składek jeszcze w latach 90-tych, bidoki nie maja żadnego majątku a te pseudo terenówki pożyczaja im "przyjaciele". Pomijam już bezinteresowność członków Samoobrony chociazby w sferze seksu, byc może to hobby ale w ostatecznym rozrachunku poszło o kasę. Jednego nie moge zarzucić Samoobronie, że kłamali by zdobyc stołki, nie kłamali, mówili rzeczy populistyczne by "załapać" sie na immunitet, to że objęli urzedy państwowe to juz wina innego "gieniusia". Nie opowiadaj o czystości wśród polityków (jest ich może kilku, reszta to nieudacznicy zgrywający na uczciwość) są najwyżej bardziej przyzwoici i mniej. PO robi to co od niej wyborcy oczekują, w innych okolicznościach pewnie zrobili by więcej, społeczeństwo grabią głównie beneficjenci naszych podatków i to się dzieje od dawna i za każdej ekipy rządzącej. Jeżeli poruszasz problem to go opisz a nie rzucasz hasełkami, to nie bazar ani partyjne zebranie Samoobrony.Prawda jest taka że zarówno Samoobrona jak i PiS chętnie by podwyższyli podatki tym co zarabiaja więcej i prywatnie a dali tym co sa "swoi" i na państwowym, taki socjalizm liberalny. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Re: Samoobrona-moralny i etyczny diament,no,no:)) 29.04.09, 13:58 PO robi to co od niej wyborcy > oczekują, w innych okolicznościach pewnie zrobili by więcej, Ano z pewnością zrobili by więcej. Misiaków mieszkań w Sopocie,podatków (dziś propozycja większego podatku od benzyny)ekologicznych p-poż.ITP. Zrobili by . Ale się boją. Bo wszak takich mózgowców jak ty jest niewielu. Którzy wbrew faktom popierają tę złodziejską i patologiczną formację jaką jest bez wątpienia PO. Z dwojga złego PO PIS wolę Samoobronę. Niech lepiej myślą o seksie niż jak mnie ograbić. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: offal gdyby ludzie mieli dość jadu płynącego 29.04.09, 12:39 shithead napisał: > PiS to partia warcholow porownywalna do tego dziadostwa przez, ktore Polska > stracila wolnosc na prawie 200lat. RE.>>>> Gdy zadzwonił pan z sondażowni i zapytał mnie na kogo bym głosował .a jak mu odpowiedziałem ze na pewno nie zagłosuje na tego chyzego ruja .to powiedział ....PANIE DLACZEGO PAN MNIE OBRAŻA .i wuączył sie.Ciekawe jak zapisał mój głos .a w Zdunskiej Woli przy wyborach jprezydenta miasta PO miało 102%POparcia a dostali 14 % .tak CZTERNASCIE PROCENT . I CO I NIC CISZA W POLSKOJEZYCZNYCH MEDIACH . ico i co a Pinokio Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: offal gdyby ludzie mieli dość jadu płynącego 29.04.09, 15:30 Czyli z tego co piszesz wynika, ze sondaze sa "nieprawdziwe" ze wzgledu na: a) chamstwo popierajacych pis b) ukrywanie swoich pogladow i klamanie w sondazach Czy to chciales powiedziec zwolenniku PiS ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: offal gdyby ludzie mieli dość jadu płynącego 29.04.09, 08:42 Dziecko, gdybyś pamiętał tamte czasy to być wiedział, że PIS 100 razy bliżej do PZPR niż PO. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper jest różnica-Gomułka robił to co mówił 29.04.09, 10:15 Kaczyński wraz z resztą niedorajdów cynicznie kłamał i robił całkowicie co innego, to człowiek bez honoru i przyzwoitosci. Po wypowiedzi o zomo uwazam że gdybym chciał kopnąc w d... to juz zaszczyt dla takiego kogoś. U Gomułki podobały mi się pewne hasła, PiS na okragło tylko jedno powtarza że PO nic nie robi, tak jak kiedyś Lepper o Balcerowiczu. "Każda fura gnoju wywieziona na pole to poważny cios dla imperializmu" albo hasło z marca '68 "Syjoniści do Syjamu", W Pis czasem Brudziński się wysili ale on nawet nie wie ile fura gnoju na giełdzie stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
zkris11 grundo gdybys ty pamiętał tamte czasy to byś wiedz 29.04.09, 09:05 wiedział o czym pisze. Po pierwsze to z mojego postu jasno wynika że chodzi mi o pewien mechanizm, szczególnie obecny w GW i TVN lansujący PO na jedyną siłę, partie przewodnią całego narodu:)! 2 lata temu PO krzyczało że demokracja jest zagrożona a teraz to co niby mamy? PO wygrywa w sondażach bo naród jest "oczadzony" i wcale nie mówię że to PIS ma byc pierwszy. Nie moge już słuchac i czytać jak to Tusk, PO takie cudowne itd. Gdzie są ich obietnice, gdzie autostrady, druga Irlandia itd? Dlaczego na tym forum nikt się nie domaga tych "cudów" PO? > Dziecko, gdybyś pamiętał tamte czasy to być wiedział, że PIS 100 razy bliżej do > PZPR niż PO. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: grundo gdybys ty pamiętał tamte czasy to byś 29.04.09, 09:41 > wiedział o czym pisze. Po pierwsze to z mojego postu jasno wynika > że chodzi mi o pewien mechanizm, szczególnie obecny w GW i TVN > lansujący PO na jedyną siłę, partie przewodnią całego narodu:)! Może mi zdradzisz GDZIE widzisz takie artykuły? Ciagła krytyka PiSu tak ok. Ale pochwały PO? Zresztą czy w działaniach PiSu i ich programie cos się zmieniło po tym jak stracili władzę? Dlaczego ci co ich krytykowali za określone działania jak PiS był u władzy nagle maja przestać krytykować PiS za to że robi ciągle TO SAMO? > 2 lata temu PO krzyczało że demokracja jest zagrożona a teraz to > co niby mamy? No własnie co niby mamy? Gdzie widzisz zagrożenie demokracji? W jednej sprawie mogę się zgodzić - ustawa medialna, która ma zalegalizowac prawnie to co PiS robił bezprawnie, ale gdzie reszta? Gdzie wysyłanie policjantów o 5 rano? Gdzie szykowanie prowokacji przeciwko opozycji? Gdzie próby zastraszenia elektoratu opozycji zmuszając ich do podpisywania lojalek? Gdzie próby szantażu wobec niezaleznych mediów? Gdzie próby szantażu wobec sądownictwa? > PO wygrywa w sondażach bo naród jest "oczadzony" i wcale nie mówię > że to PIS ma byc pierwszy. Ok. Fajnie PiS nie ma być pierwszy i PO też nie. To kto ma być pierwszy? LPR prawie nie istniejące? SO? PSL? SLD? PD? Libertas - którzy w ogóle w wyborach do Sejmu nie startują (a to jest badane)? A może UPR czy reaktywowane SD? Nie może do Ciebie dotrzeć że PO tylko dla tego ma takie poparcie bo jest lepsze niż pozostali. Nie jest ideałem a tylko sa "lepsi" - co wcale nie jest takie trudne bo do SLD dalej sporo osób ma awersję, na związek zawodowy rolników - PSL ludzie z miasta nie zagłosują, a PiS powoli zwłaszcza teraz ze spotu na spot stacza się coraz bardziej na dno. PO wystarczy że nic nie robi i już jest lepsze od konkurentów. > Nie moge już słuchac i czytać jak to Tusk, PO takie cudowne itd. Jeszcze raz, gdzie to słuchasz i czytasz? Chyba tylko na własnych stronach PO czy Rządu. > Gdzie są ich obietnice, gdzie autostrady, druga Irlandia itd? > Dlaczego na tym forum nikt się nie domaga tych "cudów" PO? Bo większość osób ma świadomość, że obecnie już "brak kryzysu" jest już sukcesem. Zresztą powiedz gdzie ma być miejsce na taką dyskusję jak główny oponent bardziej od tego podnieca się dłubaniem w nosie Palikota, albo aferami których naprawdę nie było co mu sąd dobitnie wykazał. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pamiętasz bardzo wybiórczo 29.04.09, 09:48 Opisz ten mechanizm GW i TVN lansujący PO. Przypomnij sobie także co gazeta pisała o PO kilka dobrych lat wczesniej, przypomnij sobie także co poseł Niesiołowski wykrzykiwał jako członek ZChN-u i na kogo. Czy mechanizmem jest że spora część dziennikarzy i zwykłych szarych ludzi używających mózgu do myslenia głosowała na PO, czy możesz przytoczyć jakieś propozycje PiS-u w sprawie stoczni, górnictwa, polityki zdrowotnej czy społecznej? I nie opowiadaj co nie zrobiła PO tylko co może zrobić PiS, przekonaj ludzi głosujących na PO ze się mylą, że Kaczyńscy nie działaja złośliwie w imię ambicji rodzinnych, mając w d...ie interes takich jak Ty czy ja. Na tym forum bywają przeważnie ludzie żyjący realiami i na cuda nikt nie oczekuje tym bardziej że nikt ich nie obiecał, było słuchac uważnie co powiedział Tusk i zastanowić się co się stało w Irlandii że powołał sie na ten przypadek. Nie słyszałem tez by jakikolwiek premier czy minister wybudował zwykła drogę, jest pewien proces w naszej biurokracji który jest bardzo uciążliwy, ja nie wiem jakie procedury tak to opóźniają, wiem że w Polsce sa firmy które to potrafia zrobić. Rząd i politycy sa w służbie publicznej a jezeli ktos chce w imie osobistych ambicji przeszkadzac niech czyni to na własny koszt, w normalnej firmie, człowiek pobierający pensję, krytykujący działania firmy a wręcz zarzucający zarządowi sabotaż i nieudolność wylatuje z pracy. Pytam na tym forum co proponuje PiS, bez cudów tylko normalne rzeczy, czekam na konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Pis nie zauważył ... 29.04.09, 21:52 offal napisała: > PIS nie zauważył że ludzie w polsce maja dość negatywnej kampani > wyborczej i jadu cieknącego z ust liderów politycznych. Niech tak > graja dalej to przepadną bez wieści. > > A ja chce sie dowiedziec co maja do zaoferowania pozczególnu > kandydaci od EP, chce zobaczyć debate merytoryczną, niestey musze > ogladać pali-głupa-kota raz w spocie PO a zaraz potem w spocie > PIS ... A co ci PO może zaoferować? Tylko podwyżki energii gazu , wody itd. No i emerytom śmietniki a dzieciom puste brzuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
pfg "Kolesie" nie pomogli, Palikot nie zaszkodził 29.04.09, 08:16 PiSowi nie chodzi o zdobycie nowych wyborcow, ale o zmobilizowanie dotychczasowych do pojscia na wybory i przeciwstawienia sie wrazej Platformie i straszliwemu Palikotowi. Przy niskiej frekwencji moze sie to przelozyc na pokazna ilosc mandatow. Kampania PiSu to klasyczne "preaching to believers" - obawiam sie, ze to moze byc taktyka skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Ten starszy pan... 29.04.09, 08:58 zwany również prezesaem przynajmniej przez jakiś czas znajdzie zatrudnienie w bratnim pałacu. Jest nawet szansa, że Fotyga odstąpi mu miejsce na placówce. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 O co IM chodzi: 29.04.09, 08:19 Dziennikarze dostrzegają i opisują szczyt góry lodowej. Myślę, że opozycji chodzi o coś innego. Napisałem o tym na www.redblog.poranny.pl Zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Chyba jest inaczej... 29.04.09, 08:21 Dziennikarze dostrzegają i opisują szczyt góry lodowej. Myślę, że opozycji chodzi o coś innego.PO nie cieszcie się za wcześnie ! Napisałem o tym na www.redblog.poranny.pl Zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_sympatyk_po Sondaż ''Gazety'': PO - 48 proc., PiS - 26 29.04.09, 08:36 Oszusci! Tylko GW pisze ,ze pIS traci. Kłamcy, cała POlska doskonale wie,ze Partia Oszustów leci na łeb. Wiec piszcie sobie co chcecie.Polacy i tak wiedza swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sondaż ''Gazety'': PO - 48 proc., PiS - 26 29.04.09, 08:49 drugi_sympatyk_po napisała: > Oszusci! > Tylko GW pisze ,ze pIS traci. Kłamcy, cała POlska doskonale wie,ze > Partia Oszustów leci na łeb. Wiec piszcie sobie co chcecie.Polacy i > tak wiedza swoje. W tego rodzaju tekstach zawsze dodawaj: PRAWDZIWI Polacy, bo inaczej - robisz ludziom wodę z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 tak, gdyż tylko pisowi są prawdziwi:) 29.04.09, 09:15 zawsze mnie zadziwia i fascynuje w pisdzielstwie (i nie tylko, o tym niżej) to przekonanie o własnym patriotyzmie i własnej prawdziwej polskości :) cała reszta jest natomiast "nieprawdziwa", "niepolska" a wręcz antypolska:) była kiedys taka buraczana partyjka, skupiająca zapewne takich samych, a może i tych samych, debili co pisda nazywała się KPN-Obóz patriotyczny:) to tak dla odróżnienia od reszty zdrajców narodu i "niepatriotów":) załosne przygłupy heheh Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
sandino PiS nawet kampanii nie umie przeprowadzić 29.04.09, 12:55 Do czego się tkną ci nieudacznicy, to spieprzą. PiS to wrzód na dupie Polaków, niebawem zostaniemy z niego wyleczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 "ciepły" kaczyński wibratora się chwyta i nic:) 29.04.09, 08:39 to pokazuje, że ten "ciemny lud", który podobno "wszystko kupi", nie jest jednak tak ciemny albo tak skory do kupowania wszystkiego od pisdzielskich spinfelczerów:) hehehehe i dobrze wam tak, przygłupy katobolszewickie idźcie lepiej poleżeć krzyżem przed toruńskim złodziejem, w tłuste dupsko go pocałujcie, może wam to ulgę przyniesie... hehehhe Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Co się dzieje z tym narodem? 29.04.09, 08:40 Tak POpaprańcy jak i PiSuary wykazały się już brakiem umiejętności poprawienia czegokolwiek, że nie wspomnę o zaprowadzeniu zmian bo to ich przerasta. A tu proszę gawiedź zachwycona sterowaniem Gó*Wnowybiórczej będzie dzisiaj piać z zachwytu na temat wyników sondaży. I tak jedni "kolesie", wibratory i kmioty, którym tak zależy na życiu Polaków jak na zeszłorocznym śniegu, będą święcić tryumfy i kręcić interesy nadal. Drudzy "kolesie" z Magdalenki pozostaną przy korycie i cyrk będzie trwał nadal. Będziemy dalej sprzedawani UE i pozbawiani tożsamości narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Pisuarze 29.04.09, 09:26 13ronin, drogi pisuarku, a czego ty się do diabła spodziewasz lepszego po tym rządzie któremu przypadł w udziale sam środek najgorszego od II wojny światowej kryzysu??? Gospodarka USA leży i kwiczy, Wielka Brytania trzeci kwartał z rzędu pikuje ostro w dół, Niemcy cienko piszczą w recesji, nawet Australia i Japonia załamana, Polska tymczasem oceniana przez wszystkie ważniejsze światowe organizacje z wyjątkiem 13ronina jako najzdrowsza gospodarka w Europie ma ciągle jeszcze szanse na niewielki wzrost, lub przynajmniej na ograniczony spadek, ale dla niektórych dupków Tusk zawsze będzie POpaprańcem, bez względu na to co zrobi, a gnojki z PiSu to przecież święte krowy ze względu na swój genetycznie udowodniony patriotyzm żoliborski. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Pisuarze 29.04.09, 09:37 mockturtle napisał: > 13ronin, drogi pisuarku, a czego ty się do diabła spodziewasz > lepszego po tym rządzie któremu przypadł w udziale sam środek > najgorszego od II wojny światowej kryzysu??? Gospodarka USA leży i > kwiczy, Wielka Brytania trzeci kwartał z rzędu pikuje ostro w dół, > Niemcy cienko piszczą w recesji, nawet Australia i Japonia załamana, > Polska tymczasem oceniana przez wszystkie ważniejsze światowe > organizacje z wyjątkiem 13ronina jako najzdrowsza gospodarka w > Europie ma ciągle jeszcze szanse na niewielki wzrost, lub > przynajmniej na ograniczony spadek, ale dla niektórych dupków Tusk > zawsze będzie POpaprańcem, bez względu na to co zrobi, a gnojki z > PiSu to przecież święte krowy ze względu na swój genetycznie > udowodniony patriotyzm żoliborski. Gdybyś uważnie przeczytał nie nazywałbyś mnie pisuarem. Powiem wyraźniej - POpaprańcy i PiSdognioty w PiSdu! Dotarło?! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Koniec świata:... 29.04.09, 08:41 ...bronię PiSu i Migalskiego na dodatek. odra-1305 napisał: > co teraz wymyśli niedoszły doktor habilitowany by wywalić nasze > publiczne pieniądze w błoto??? Nasze publiczne pieniądze i tak zostały wywalone w błoto - finansowanie partii politycznych z budżetu - i zupełnie nie jest ważne co która partia z przyznanymi jej pieniędzmi zrobi; i tak - nie wrócą do nas (gdyby, powiedzmy, zaoszczędziła), ani nie dostanie więcej (jeśli wyda na głupoty i zabraknie jej na coś ważnego). Zatem - niech sobie "niedoszły doktor habilitowany" i spółka wymyślają jak najwięcej głupot; mają szanse - w najlepszym razie - przekonać przekonanych. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 "Reklama" przepraszająca PiS-u to ich nekrolog 29.04.09, 08:42 Zresztą tak też wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Przecież to klęska PO :))) 29.04.09, 08:49 zamiast 200% tylko 48%. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
reali-sta1 Re: Przecież to klęska PO :))) 29.04.09, 09:38 pny ruch Palikota to amanasunta napisała: > zamiast 200% tylko 48%. Szok. Aby pomóc, następne posunięcie Palikota to: zdjęcie spodni przed kamerami, wystawienie gołej d...z napisem na jednym półdupku J.K. na drugim L.K a po środku wisząca buteleczka /małpeczka/. Dalej będzie chwalony za pomysłowość. Co za kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Przecież to klęska PO :))) 29.04.09, 10:00 reali-sta1 napisała: > Aby pomóc, następne posunięcie Palikota to: zdjęcie spodni przed kamerami, > wystawienie gołej d...z napisem na jednym półdupku J.K. na drugim L.K a po > środku wisząca buteleczka /małpeczka/. Wiesz co? - Wyręcz go! Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Przecież to klęska PO :))) 29.04.09, 09:53 Zapomniałaś jeszcze dodać, że to miażdzące zwycięstwo PiSu. Ot, chora PiSowska logika. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Chora to jest sofistyka PO :))) 29.04.09, 10:29 bianka114 napisała: > Zapomniałaś jeszcze dodać, że to miażdzące zwycięstwo PiSu. Ot, > chora PiSowska logika. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 PiS dostaje baty, aż miło 29.04.09, 10:47 I takie są fakty. O urojeniach nie warto dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ammanasunta, tak ciężko i tak bez sensu oraz bez 29.04.09, 11:15 rezultatów pracujesz na sukces kaczystów że az mi cię żal:) Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Sondaż ''Gazety'': PO - 48 proc., PiS - 26 29.04.09, 08:50 To skandaliczny wynik. Znaczy ze ludzie jeszcze popieraja bolszewikow Kaczynskich. Dla PIS dobry wynik sondazu to 3%. Bolszewia Kaczynskich wykonczyla polskie stocznie, przez dwa lata nie kiwneli palcem, zeby je uratowac. WykonczyliLOT i wiele innych firm. Wykonczyliby i Polske, gdyby teraz jeszcze rzadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw wszystko się zgadza ale piszesz dokładnie o PO 29.04.09, 09:27 palancie piszesz o POpaprancach i potem zamieniasz PO na PIS przyjemnie to tak głupola z siebie robić? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Tłuku, nie bredź jak nie masz pojęcia 29.04.09, 09:30 LOT w 2007 mial swietne wyniki finansowe. Przyszly Aferaly i zaczela sie jazda w dol. Jak ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Tłuku, nie bredź jak nie masz pojęcia 29.04.09, 13:42 I oto mamy przykład manipulacji w stylu Rydzyjka. Powiedz tylko ludziom teraz głośno i wyraźnie DLACZEGO LOT miał takie swietne wyniki. Ale ze pewnie prawda ci przez mózg nie przeleci to cie wyręczę. Otóż dlatego, że Narodowy Marnotrawca miał jednarazowy przychód ze sprzedaży zbędnego majątku. Operacyjnie juz wtedy był na grubym minusie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Sondaż ''Gazety'': PO - 48 proc., PiS - 26 29.04.09, 08:52 To kolejna kompromitacja Kaczyńskich!!!! A przede wszystkim skandal, że za pieniądze podatników prowadzą osobiste rozgrywki, w dodatku nieudolne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 To jest dobry wynik PIS 29.04.09, 09:08 i co najmniej o 5% niedoszacowany. Media wmawiają polakom, że muszą sie za pis wsydzić, wiec ankietowani zachowuja w czasie badania które wcale nie jest az tak anonimowe, swoistą poprawność polityczą i wskazuja sugerowaną przez masmedia PO. Jednak ta poprawność zniknie gdy wybvorca wejdzie za kotarę w lokalu wyborczym i zagłosuje całkowicie anonimowo. Poza tym gdyby nie ta jednostroność mediów zajmujacych w każdym sporze stronę PO co może doprowadzić w praktyce do zagrożenia wolności słowa, to ta zimna wojna PO z PIS służyłaby bardzo dobrze demokracji ponieważ każda ze stron patrzyłaby sobie wzajemnie na rece co gwarantowałoby, że nie zostaniemy okradzeni, pod warunkiem oczywiście, że media byłyby obiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 To jest taka sam taktyka jak z Unia Wolnosci 29.04.09, 09:36 w latach 90tych. "Glosuj na UW, bedzie nalezal do elity. Nie glosuj na oszolomow". W koncu jednak nabardziej zindoktrynowani debile przejrzeli na oczy i UW wyladowala na smietniku historii. Teraz przyszlo mlode jeszcze glupsze pokolenie i ten sam numer udal sie na niepomiernie wieksza skale. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To jest taka sam taktyka jak z Unia Wolnosci 29.04.09, 09:51 Wręcz przeciwnie. Upadek UW był związany ze zmasowanym debilnym atakiem na "stare" partie polityczne negujacym samą idee partii. Przodowała w tym między innymi PO twierdząc że oni nie są starą "partią" a nową "platformą" ludzi która nie ma nic wspólnego z partią. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Z dużym zainteresowaniem przeczytałem klepsydrę 29.04.09, 08:55 na głównej stronie portalu gazeta.pl. Można przyjąć, że jest to pierwsza część realizacji hasła wyborczego pis – „przepraszamy”. A kiedy możemy się spodziewać drugiej – „… i spadamy” ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Pełna mobilizacja, jak w 2007! 29.04.09, 09:09 tw_wielgus napisał: > Z dużym zainteresowaniem przeczytałem klepsydrę > na głównej stronie portalu gazeta.pl. Można przyjąć, że jest to > pierwsza część realizacji hasła wyborczego pis – „przepraszamy̶ > 1;. A > kiedy możemy się spodziewać drugiej – „… i spadamy” ? Mam nadzieję, że już w czerwcu. Ale to tylko pod warunkiem mobilizacji normalnych do pójścia na wybory. W przypadku bardzo niskiej frekwencji, olania wyborów przez normalnych - wynik PiSu może być niewspółmiernie wysoki w stosunku do ich poparcia społecznego. Przecież mohery po sumie podrepczą do urn karnie i w komplecie... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Tuskomatołki wybiorą kolejny envant lub ochlaj? 29.04.09, 09:28 Mobilizujcie towarzysze ,mobilizujcie ...bo ,,moher nas zaleje''(to moja propozycja hasła na waszą ,,mobilizację'') Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Dzięki, Amanasunta! 29.04.09, 09:38 amanasunta napisała: > Mobilizujcie towarzysze ,mobilizujcie ...bo ,,moher nas zaleje''(to > moja propozycja hasła na waszą ,,mobilizację'') Uważam, że hasło "BO MOHER NAS ZALEJE" jest znakomite. Coś takiego jest dużo lepsze niż jakiekolwiek spoty - odpowiedzi PiS-owi. Tym hasłem powinna się kończyć każda wyborcza reklama Platformy. Powinno być używane jako motto na każdym bilbordzie, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: te sondaże w GW to robi chyba cudak-junior 29.04.09, 14:28 podkanclerzy napisał: > nespa? Brzuch Cię boli? Pomaga no spa, nie - nespa. Odpowiedz Link Zgłoś
pisochlapus Sondaż ''Gazety'': PO - 48 proc., PiS - 26 29.04.09, 09:21 Niech PiS sobie fajda we własne gniazdo. Oby tak dalej. Kurczy się ta organizacja, szeregi jej opuszczają kolejni członkowie. Teraz jeszcze reklamują pana Palikota. Do czego to doszło? Śmiecu warte, a może panu prezesowi dyktatorowi już nie do śsmiechu? Widać jego groźną minę, tą twarz przeżartą nienawiścią, to spojrzenie. Straszne. Może zasilenie kasy prze Palikota nieco pomoże PiS-owi? Może znowu coś wymyślą, żeby zareklamować PO lub Palikota? Wiadomo teraz dlaczego tak walczyli w sejmie o pieniądze na partie. Wiemy na co one teraz idą. A my musimy placić na nich podatki? Jaki to wstyd! Jeśli mają wiernych choc miernych czlonków to niech im placą składki i niech z tego się utrzymują. Ja nie należę do PiS-u ani też do żadnej partii. Dlaczego musze placić na PiS-owskie bzdurne spoty? Tyle tyl- ko, że dzięki takim spotom pogrążają się w upadku. Chociaż to dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis A Kaczynski jak ten podworkowy kundel...... 29.04.09, 09:24 ciagle za swoim ogonem w kolko sie kreci. I ugryzc sie nie moze....Za krotki....ten "pistolecik"! Odpowiedz Link Zgłoś
rio_bravo_39 zamiast błota dajcie konkrety 29.04.09, 09:25 Ekran spływa błotem, aż miskę trzeba podstawiać, a to dopiero początek. Tylko jakoś nie widzę, jakie plany, strategie i reformy chce nam zaoferować PiS czy PO. Nie będę wybierać tego, kto celniej rzuca błotem, tylko tego, kto ma konkretne propozycje, nie jest wiecznie zawistny, małostkowy i wredny. Widać PiS i PO pomysłów na życie nie ma zbyt wiele. Skąd pomysł, że Polaków zachęci taka negatywna kampania? PO powinno prowokacje PiS olać swobodnym sikiem i skoncentrować się na sprawach, za które będziemy odpowiadać w europarlamencie. Bądźcie poważni, bo wydajecie nasze pieniądze i wyczerpujecie naszą cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus "Kolesie" nie pomogli, Palikot nie zaszkodził 29.04.09, 09:26 Aha... apele o to aby głosować na prawdziwych Polaków od jakiegoś czasu już pojawiają się na antenie RM. Pragnąc zmobilizując swoje zombie Rydzyk zapowiedział, że rekodzistka w głosowaniu zostanie nagrodzona moherowymi stringami. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Tw wielgus dostanie berecik od o.Dyrektora? 29.04.09, 09:30 Za taaakie wsparcie dzieł Radia Maryja poprzez ciagłe o nich przypominanie na forach gazeta.pl Jestem ZA :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tw wielgus dostanie berecik od o.Dyrektora? 29.04.09, 09:40 amanasunta napisała: > Za taaakie wsparcie dzieł Radia Maryja poprzez ciagłe o nich > przypominanie na forach gazeta.pl > Jestem ZA :)))) Nawet mu się przyda: do glansowania butów. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tw wielgus dostanie berecik od o.Dyrektora? 29.04.09, 09:55 Trampek się nie pastuje..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tw wielgus dostanie berecik od o.Dyrektora? 29.04.09, 10:02 tw_wielgus napisał: > Trampek się nie pastuje..;)) Innych butów nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tw wielgus dostanie berecik od o.Dyrektora? 29.04.09, 10:23 No mam...;P Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Ale dopisz ,że te trampki są ,,trendy''.... 29.04.09, 10:28 i kosztują po 500 Euro każdy,o czym informuje metka, zabezpieczona przeciwdeszczowo, doczepiona do każdego trampka :) Tak plaformery już mają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ależ skąd... 29.04.09, 10:40 Są produkcji chińskiej, to pamiątka jaką dostałem od prezydenta Kaczyńskiego, po tym jak juz skończył koszykarską kariere... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Lepiej głosować na żyda czy jak? 29.04.09, 12:41 Na mądrego i uczciwego człowieka bez względu na wyznanie, narodowość itd. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Lepiej głosować na żyda czy jak? 29.04.09, 13:49 No nie, jak mozesz tak definitywnie i bezapelacyjnie wykluczyć kandydatów PiS, LPR, Libertas, Samejbrony? Żadnego miłosierdzia? Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Lepiej głosować na żyda czy jak? 29.04.09, 13:41 Ja Ci ku... dam żyda!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lepiej głosować na żyda czy jak? 29.04.09, 14:31 Ale na którego, skoro wszyscy Żydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pisochlapus "Kolesie" nie pomogli, Palikot nie zaszkodził 29.04.09, 09:27 Czy to jest Polak ten bim 41, który pisze na forum? Raczej nie. Gdyby był to Polak to Polacy pisałby z dużej litery. A tak oto widzimy jakich Polaków mamy w PiS-ie. I oni jeszcze udają wielkich patriotów? Widac jak na dłoni o co im chodzi i o tym też mówią i piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Małpy, małpeczki na PSssssss karteczki! 29.04.09, 09:29 Zapite stra-szszydło. Gruziński yeb. Tak idzie w łeb. Ruska zayebiom. „My siom armiom”! Nie piłbym bym, lecz lżej mi z tym. Te stra-szszydła. Te wier-szszydła. Nie chciałbym by. Po mnie ła-zzi-ły. Białe my-szszy. W krętej ci-szszy. Mlaskałbym bym. Zalany w dym. Cmokam jak kot. Myszy na płot. Nie chciałbym bym, lecz wzrokiem złym. Tych gryzoni, pięści, dłoni. Ważyłbym bym, się podać rym. Po tym winie. Zmora zginie. Zmusiłbym by, zza tej szszy-by. Myszy, szczury, darły skóry. Patrzyłbym bym, z rydzojcem tym. Jego klechy. Dla uciechy. Strzeliłbym bym, w widzie wil-czym, gdy tuskuje, gdy cuduje! Kiedy widzę białą mysz, to nie licz na podpis! deser.pl/deser/1,83452,6550629,Szymon_Majewski_odpowiada_na_spot_PiS.html To nie ja to on! Statystyka oglądania mówi za siebie. www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo&feature=related www.youtube.com/watch?v=JpAcO5MTFow&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Małpy, małpeczki na PSssssss karteczki! 29.04.09, 11:20 Nawet ta od >Chorążego POkoju< by sie nie POwstydziła Odpowiedz Link Zgłoś
altmagus Re: Małpy, małpeczki na PSssssss karteczki! 29.04.09, 20:39 Re: ambl ,jesteś czujna,lotna, jak stara SB-kówna Autor: ambl 23.02.09, 10:57 cytując, ambl napisała: g..no mnie obchodzą opinie takich PO-okrągło-meblowych odpadów ambl napisała: > Nawet ta od >Chorążego POkoju< by sie nie POwstydziła Odpowiedz Link Zgłoś
zzbyszekz Siedem cudów braci Kaczyńskich, poczytajcie: 29.04.09, 09:38 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Cud ósmy Jarosława ........ 29.04.09, 10:00 8.lojalka którą pokazywał wszem i wobec Jarosław była sfałszowana przez Lesiaka i utkwiła w słynnej szafie.Co stało się z oryginałem lojalki zanim teczkę Jarosława dorwał w 1992r niejaki ANtoni Macierewicz ??? Jakie kwity z teczki wyciągnął Macierewicz i dał Jarosławowi ? Czy w tych kwitach były zdjęcia Jaro z hm.., innymi chłopcami ? Odpowiedz Link Zgłoś
arch05 To wszystko co można mieć do powiedzenia... <link> 29.04.09, 09:57 www.youtube.com/watch?v=_qufxdXVLZw W tym wypadku jakikolwiek dodatkowy komentarz jest zbędny... Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin mockturtle! 29.04.09, 09:58 Oczywiście rządowi przypadł w udziale sam środek najgorszego od II wojny kryzysu, rządzenie krajem położonym w centrum europy, a ponad to ziemia jest płaska i podpierają ją cztery słonie stojące na żółwiach. Ten kryzys został wywołany sztucznie i w określonym celu. Właśnie przez te wszystkie najważniejsze światowe organizacje, które chyba tylko dla Ciebie są autorytetem. Tak więc nie ględź o ciężkich czasach dla tego rządu i nie tłumacz ich nieudolności kryzysem, bo jakoś w ich interesach kryzysu nie widać. Poza tym nadal twierdzę POsrańcy i PiSuary w PiSdu! Pod ich rządami czeka nas tylko nędza, zniewolenie i wymazanie z mapy. Odpowiedz Link Zgłoś
gwozdziu12 Re: "Kolesie" nie pomogli, Palikot nie zaszkodził 29.04.09, 10:02 Te spoty pisuaru są świetne, nic o własnej działalności, nic o PE, ale przywalić PO pomówieniem to już proszę bardzo... widać, że kaczuchy już bardzo gonią w piętkę Odpowiedz Link Zgłoś