esceven 05.06.09, 09:35 Jestem za! W końcu radosne święto bez patosu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owców, UB 05.06.09, 09:45 Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owców, UB-eków i innych zdrajców Rzeczpospolitej, panie Mazowiecki? O tym jak skompromitowany jest to człowiek każdy kto przeczytał "Michnikowszczyznę" R. Ziemkiewicza, wie doskonale. Pamiętamy także o jego haniebnych wyskokach z 1965. Żakowski – wzór nieobiektywnego, skrajnie lewicowewgo dziennikarstwa, człowiek ktory publicznie deklarował że głosuje na SLD. I tacy ludzie mają nam, polskim patriotom, święta wyznaczać? Wolne żarty! Panu Hołdysowi natomiast radzę żeby wrocił do muzyki i jakości kompozycji z lat 80-tych. Za wielkiego "orędownika pojednania" probuje robić a na własnym podwórku żre się z byłymi kolegami z Perfectu… Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysmam Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 10:11 Żeby 04.06 mogło być świętem to mało 40 lat na zmianę pokoleń, kiedy się ma takich "nadpatritów". Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 10:22 4 czerwca nie moze byc swietem dlatego, ze nie doprowadzil do utworzenia Wolnej Polski ale postkomunistycznej III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 11:35 junkier napisał: > 4 czerwca nie moze byc swietem dlatego, ze nie doprowadzil do > utworzenia Wolnej Polski ale postkomunistycznej III RP. > > junkier, ty weż sobie taki nieduży, ale solidny młotek i z całych sił PiS-dnij się w ten swój opustoszały łeb. > Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 11:49 Jak upadnie w Polsce postkomunizm i postkomusze uklady, a na to trzeba nie mlotka ale solidnego mlota! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 11:52 I sierpa, tak? Twój komuszy guru Kaczyński pewnie nawet nie wie jak sierp wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Re: junkier 05.06.09, 10:11 Tak, to święto zdecydowanie nie dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owców, UB 05.06.09, 10:20 Tak jest, nie mam nic wspólnego ani z ideologia Grubej Kreski, ani z KPP ani z UDecją. Świętować zatem nie ma czego. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek [...] 05.06.09, 10:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 11:05 Ja głosuje na SLD i co ci sie nie podoba? Nie wszyscy głosuja za ciemnogrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 11:34 Na komunistow moga glosowac tylko degeneraci i jednostki wyjatkowo zdemoralizowane. Niestety, w latach 40-tych tez byl w Polsce taki margines. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Święto Grubej Kreski czy bezkarności KPP-owcó 05.06.09, 11:51 To komuniści kandydują? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:48 Jasne, pospólstwu dzień wolny od pracy jak najbardziej pasuje, a jak się przypasuje z weekendem to się robi mały urlopik. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:50 Jestem za! Aby to był dzień wolny od pracy oddałbym na to 1 lub 3 maja, 11 listopada i kilka świąt kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 11:13 lepiej boże ciało - majówka jest bardzo dobrym terminem na długi weekend Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 11:31 To bardzo dobry pomysł! Może wtedy zniknęłyby procesje blokujące ulice i drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
niepopis Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 11:40 Też jestem "za". Mogą zamienić z 11 listopada. Na ogół w czerwcu jest lepsza pogoda niż w listopadzie. Imprezy okolicznościowe zapewne na tym skorzystają. Z kościelnymi raczej się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:52 Ja i moja rodzina,jak również moi przyjaciele - jesteśmy ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
elektryk.57 Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 10:34 Z CZEGO TU SIĘ CIESZYĆ Z TEJ BIEDY BEZROBOCIA ZAGŁADY ZAKŁADÓW KŁÓTNI NA GÓRZE Z LUDZI PRACUJĄCYCH DLA TEGO SYSTEMU KTÓRZY MAJĄ GŁODOWE EMERYTURY SKAZANI SĄ NA POWOLNĄ ŚMIERĆ .!!!!1 TYLKO PŁAKAĆ Z DURNYCH POMYSŁÓW I TEJ GŁUPOTY.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 11:52 Człowieku nie WRZESZCZ. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:52 Jestem 'za'...wspaniały dzien,radosny z powodu odzyskanej wolności:) Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysmam Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:55 Święto tak , ale za jakieś 40 lat, kiedy wymże pokolenie Kaczyńskich , Wujców, Gwiazdów, i .... wszystkich którzy w tym uczestniczyli.A może trzeba kolejnych 123 lat..?! Odpowiedz Link Zgłoś
bambambama Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:56 jestem za. wczoraj pracowałem a tyle się działo w centrum katowic... Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 09:56 To prawdziwe święto Gazety Wyborczej. 20 lat temu napisała na swoich łamach na kogo głosować i PRL upadł, dzięki! Na festynach w ten dzień redaktorzy wyborczej i radia TOK FM wydawaliby po kilogramie kiełbasy dla tych którzy przynieśliby historyczny numer. Oczywiście byłby stemplowany w celu uniknięcia nadużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak Tak, ale to nie wszystko 05.06.09, 09:58 Potrzebny jeszcze 2 lub 6 czerwca. 2.06. - rocznica I pielgrzymki JP2 6.06 - urodziny Kochanowskiego, lądowanie w Normandii, rocznica produkcji pierwszego Fiata 126p Jak się uda Boże Ciało 28 maja, to będzie 11 dni weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Tak, ale to nie wszystko 05.06.09, 10:30 A jak się dociągnie do 18 czerwca, to można jeszcze zrobić obchody urodzin dwóch kaczopalantów: Pierwszej Cioty i Małpiego Flachowego. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Zamiast 1 maja 05.06.09, 10:08 1 maja, niezależnie od swego rodowodu, w Polsce będzie się zawsze kojarzył z czerownymi pająkami. Cieszmy się z ich przepędzenia i świętujmy dzień, w którym to się dokonało. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski 04.czerwca. - dar od Gorbaczowa i Jaruzelskiego ! 05.06.09, 10:16 To Im zawdzięczamy dobrobyt i szczęscie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Re: lech.niedzielski 05.06.09, 10:19 bardzo przenikliwe i oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: 04.czerwca. - dar od Gorbaczowa i Jaruzelskie 05.06.09, 10:54 Zdarzyło Ci się być durniem. No cóż, takie już są meandry natury. Po co się jednak z tym publicznie obnosić? Odpowiedz Link Zgłoś
chuleton Re: Zamiast 1 maja? - bzdura 05.06.09, 11:51 dachs napisał: > > 1 maja, niezależnie od swego rodowodu, w Polsce będzie się zawsze kojarzył z > czerownymi pająkami. Tak sie kojarzy bo nie pamietamy historii i nie uczymy o niej. Skupiamy sie na durnych komuchach zamiast uczyc o walce o godna prace. 1 maja nie jest i nigdy nie bedzie zamiennikiem dla jakiegos wydumanego 4 czerwca. Swieto wolnosci juz jest, to 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Zdecydowanie TAK 05.06.09, 10:17 To jest święto narodowe, tylko nie każdy chce pamiętać. A czy to będzie dzień wolny od pracy? - niekoniecznie jeżeli ma być to powodem kolejnych sporów. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_z_gazowni Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 10:19 Jestem jak najbardziej za, ale myślę że świąt to my już i tak mamy zbyt dużo jak na społeczeństwo które dopiero 20 lat pracuje na swój sukces i dostatek. Jak by tak zrezygnować z 1 maja, który nasi radośni komuniści skompromitowali doszczętnie i ciężko będzie się temu dniu jak świętu kojarzyć pozytywnie. W sumie 30 maj, święto kościelne też nie jest jakoś na maxa potrzebne. Ja zorientowałem się że jest tego dnia święto jak mi sklep zamknęli:) Natomiast 4 czerwca można by było świętować na dworze, pogoda OK nie tak jak 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski 04.czerwca. - dar od Gorbaczowa i Jaruzelskiego ! 05.06.09, 10:21 hela_z_gazowni napisał: > Jestem jak najbardziej za, ale myślę że świąt to my już i tak mamy zbyt dużo ja > k > na społeczeństwo które dopiero 20 lat pracuje na swój sukces i dostatek. Jak by > tak zrezygnować z 1 maja, który nasi radośni komuniści skompromitowali > doszczętnie i ciężko będzie się temu dniu jak świętu kojarzyć pozytywnie. W > sumie 30 maj, święto kościelne też nie jest jakoś na maxa potrzebne. Ja > zorientowałem się że jest tego dnia święto jak mi sklep zamknęli:) > Natomiast 4 czerwca można by było świętować na dworze, pogoda OK nie tak jak 11 > listopada. Hela weż coś na hemoroidy. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: 04.czerwca. - dar od Gorbaczowa i Jaruzelskie 05.06.09, 10:56 Tobie już nic nie pomoże. Nawet czopki na hemoroidy. Przypadek beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
11tadeusz11 Nigdy 05.06.09, 10:38 I Wy wierzycie że pod taką datę nie podwiesi się KK w Polsce. Zaraz znajdą Wam jakiegoś świętego i będziecie się modlić do niego. Był 1 Maja a jest św. Józefa robola. Zaduszki to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Nigdy 05.06.09, 11:14 11tadeusz11 napisał: > I Wy wierzycie że pod taką datę nie podwiesi się KK w Polsce. Zaraz znajdą Wam > jakiegoś świętego i będziecie się modlić do niego. Był 1 Maja a jest św. > Józefa robola. Zaduszki to samo. Każdy sposób i czas jest dobry zeby zarobić kasę . Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Skoro 11 listopada to i 4 czerwca. 05.06.09, 10:39 Analogia jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
marimax Re: Skoro 11 listopada to i 4 czerwca. 05.06.09, 10:43 Koniecznie oraz kazdy piatek miesiaca, urodziny i imieniny, premia co miesiac oraz trzynastka na koniec roku. Do tego darmowe leczenie, 8 tygodni urlopu i emerytura w wieku 40 lat WEZCIE SIE DO ROBOTY SMIERDZACE LENIE Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: Skoro 11 listopada to i 4 czerwca. 05.06.09, 10:52 Pieprzysz jak potłuczony. I kogo leniem nazywasz smarku? Jak osiągniesz tyle co ja ciężką pracą to może porozmawiamy.Może. Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Re: Skoro 11 listopada to i 4 czerwca. 05.06.09, 10:53 Dobra odezwa! Podpisuje sie pod nią! Odpowiedz Link Zgłoś
dokto TAK. Wolne od 1 maja do 4 czerwca... 05.06.09, 10:41 albo do Bożego Ciała, zależy co póżniej wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilek.k Re: TAK. Wolne od 1 maja do 4 czerwca... 05.06.09, 11:09 Dobrze mówi. Dać mu wódki:) Odpowiedz Link Zgłoś
cipera zrobić wolne od 1 maja do 4 czerwca. A co?!!! 05.06.09, 10:41 jak szaleć to na całego. najlepiej tu już ku... wcale nie pracować. jebane polakowo, jakby mało było wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
3_po_3 no to bedzie pol czerwca z głowy 05.06.09, 10:45 W tym roku świeto 4-tego załatwiłoby pół miesiąca. Kolejny długi weekend.... kompletny paraliż, nic nie mozna załatwić pozamykane urzędy, szpitale.... Korki. No nie wiem czy tego chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilek.k Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 10:48 "Proponujemy, by dzień ten stał się polskim świętem narodowym. Wolnym od pracy, wolnym od waśni politycznych i religijnych niesnasek. Dniem, w którym każdy sam będzie mógł wybrać, czy idzie do pracy, czy na zakupy, czy na mszę." No jak wolny od pracy to raczej nie będzie można wybrać pójścia do pracy. Na zakupy zresztą też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.d.a.m.o 4 czerwca NIE powinien być świętem narodowym 05.06.09, 10:52 1. podejmowanie decyzji w momentach euforii nie jest najrozsądnieszym podejściem. O tym czy 4. czerwca uczynić świętem i na jakich warunkach (patrz p.2) należy zdecydować na spokojnie analizując skutki takiej decyzji. 2. Jeżeli miałoby to być kolene święto skutkujące dniem wolnym od pracy to należy się zastanowić czy nas na to stać. Byłbym za ustanowieniem w czerwcu dnia wolnego od praca ALE w zamian za zniesienie np. 11 listopada lub 3 maja. Zwłaszcza za 3 maja, gdyż obecność tego święta obok 1. powoduje bardzo negatywne skutki dla gospodarki (długie weekendy) 3. Powiązanie dnia wolnego z konkretną datą w kalendarzu (tu: czwarty dzień miesiąca czerwca) jest BARDZO niekorzystane dla gospodarki gdyż tworzy tzw. długie weekendy. Trzeba sobie uśiwadomić, że to nie jest tylko jeden dzień wolny. W praktyce, mogą to być dwa lub trzy dni wolne, w zależności od tego w jakim dniu tygodnia wypadnie 4. czerwca w danym roku. 4. Należałoby by raczej ustanowić "Święto Wolności" a nie święto 4. czerwca, czyli ustanowić święto NIE POWIĄZANE Z DATĄ ale ze zdarzeniem, tu: pierwszymi wyborami z udziałem opozycji. Wówczas można by ustanowić, że święto to obchodzimy w pierwszy poniedziałek czerwca. Wszyscy byliby zadowoleni: patrioci, bo mają święto; nieroby i leserzy bo mają dzień wolny; gospodarka, bo nie ma długiego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek bujaj isę mądralo, chcesz to dymaj 24h non stop 05.06.09, 11:03 może ci się wtedy polepszy, wilece mi niekorzystne dla gospodarki, takie bzdury to wmawiaj swojej rodzinie, czasem tylko porąbanych statystyk mi tu nie przytaczaj Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: 4 czerwca NIE powinien być świętem narodowym 05.06.09, 12:54 Przeciez 3 maja to jedno z naszych najwazniejszych swiat. Raczej bym porzucila te dwudniowe koscielne. Skutki gospodarcze ustanawiania kolejnych dni wolnych od pracy, w dodatku, gdy wypadaja one zawsze w inny dzien tygodnia sa powazne. A ludzie nic tylkko mysla jak tu sie pozaczadzac przy grillu zlopiac piwo. Tym niemniej 4 czerwca to wazna data. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp I co jeszcze ???? 05.06.09, 10:54 Moze jeszcze 3 i 5 czerwiec za jednym razem bo do swieta trzeba sie przygotowac a pozniej po swiecie odpoczac. Glupota totalna. Jakby zapytac spoleczenstwo czy to dobry pomysl zeby zrobic wolne np. 21 lipca bo jest swieto "jakiestam" to zapewne wiekszosc by sie zgodzila bo natura ludzka jest taka ze czlowiek jest leniwy i taka jest wiekszosc i na pytanie stricte czy chcesz pracowac czy nie wiekszosc odpowie zapewne "nie chce pracowac". Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I co jeszcze ???? 05.06.09, 10:57 NO szybciej 4.06 niż trzech zagubionych królów w piaskowej burzy, którzy wpadli przypadkiem na czas rodzenia! I z kultury dali prezenty. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst chłopcy-salonowcy świętują... 05.06.09, 10:56 razem z PZPRowską nomenklaturą i SBkami Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek widać ile tu żydo kapitalistów zawszonych 05.06.09, 11:01 najlepiej jakby ludzie zapier... na was non stop przez cały rok, a dalej jazda, sami tak popracujcie frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: widać ile tu żydo kapitalistów zawszonych 05.06.09, 11:10 Jak będziesz mądry (może twoje 8 pokolenie) to też byś do czegoś doszedł, a tak. od 1 do 1. No cóż, przyzwyczaiło się za komuny do takiej egzystencji :( Smutne.... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: chłopcy-salonowcy świętują... 05.06.09, 11:03 a ty jak ten kaczka-sraczka bojący się wszystkich i wszystkiego samiuteńki w tej ciasnej komórce bojący się odryglować drzwi:D Skąd masz internet?! Wyłaź z nory, komuny nie ma, młodzi biegają po ulicach, bawią się, śmieją, Nawet jeżdżą do obcych krajów (tak, nawet do tych zakłamanych hitlerowców) Odwiedzają muzea, pomniki - najnormalniej żyją i dobrze się bawią. Wyłaź z nory, mówię ci.... warto Odpowiedz Link Zgłoś
armalite 4 czerwca powinien być świętem obywatelskim 05.06.09, 10:59 4 czerwca to ważna data, jednak uważam, że mnożenie świąt ustawowych jest w tym przypadku chybione. Niech 4 czerwca pozostanie świętem obywatelskim, spontanicznie przygotowywanym i realizowanym przez organizacje pozarządowe. Sztuczność i pompatyczność uroczystości państwowych, wykorzystywanie ważnych dat dla celów politycznych, odbiera obywatelom możliwość autentycznego świętowania. Monotematyczność obchodów różnych rocznic sprowadza się do składania kwiatów pod szeregiem pomników, spotkań nazywanych konferencjami naukowymi, standardowych wystaw, etc. A kreatywność nie ujęta w sztywne ramy, skutkuje wspaniałymi nieszablonowymi projektami i wielowektorowym ujęciem tematycznym. I tu jest celowa współpraca instytucji państwowych z inicjatywami społecznymi. Krzysztof Stasiewski Stowarzyszenie Internowani.pl www.internowani.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: 04.czerwca. - dar od Gorbaczowa i Jaruzelskie 05.06.09, 11:06 I od Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
muracho Chcemy święta narodowego. 4 czerwca 05.06.09, 11:08 Polska-kraj nierobów i leniuchów... Odpowiedz Link Zgłoś