Dodaj do ulubionych

Roboty chcą pogrzebać listonoszy!

05.06.09, 10:20
moze byc cekawie bedzie trzeba sie temu lepiej przyjrzec :)
Obserwuj wątek
    • teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 07.06.09, 16:25
      na pewno to coś nowego...
    • yurkas Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 08.06.09, 23:41
      Nareszcie jakieś światełko nadziei, że Polsce uda się uwolnić od pp i
      wszystkiego co się z pp kojarzy - każdy ma swoje doświadczenia, a paczkomaty
      wydają się rozwiązaniem bardzo dobrym dla ludzi, którzy aktywnie kupują w
      necie...
      • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 09.06.09, 09:42
        Widzialem kilka paczkomatow, wygladaja solidnie i z tego co pisza
        ludzie ktorzy je skladali sa dobrze zabezpieczone wiec mysle ze nie
        ma obaw i mozna sprobowac wyslac paczke.
        • teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 09.06.09, 23:58
          Ale z tego co wiem to przez to urządzenie to można odbierać paczki...
        • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 14:26
          no tak... zabezpieczenie to podstawowy punkt w naszym przyjaznym kraju :)
    • malik70 Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 11:39
      wlansie na razie to jest swiatelko ale nie dlugo to moze byc latarnia
      wytyczajaca nowa droge...
    • ulaola Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 16:37
      Ja mam złe doświadczenia i z pocztą polską i z innymi firmami kurierskimi,
      więc może chociaż w tymi paczkomatami będzie wszystko ok :)
      • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 21:32
        Ja jestem pewien jednego, ze na pewno sie nie pokloce z paczkomatem,
        ale lepiej zeby dzialal jak nalezy.
    • uburama Żeby kogoś pogrzebać najpierw 10.06.09, 22:10
      go trzeba uśmiercić
      • lato-ja Re: Żeby kogoś pogrzebać najpierw 11.06.09, 11:19
        to będzie śmierć naturalna :)
    • juka85 Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 11.06.09, 12:16
      Jestem w stanie zapłacić nawet więcej za przesyłkę i odebrać ją sobie sama w tych paczkomatach, niż łazić na pocztę, gdzie panie są opieszałe i wiecznie robią problemy... No i mam nadzieję, że zakończy się era 'zaginionych przesyłek' :) Jednym zdaniem - jestem na tak ;)
      • malik70 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 09:37
        Ja dużo sobie obiecuję po tych usługach w końcu szansa odejścia od poczty jest
        warta uwagi, więc na pewno spróbuję, a dalej zobaczymy co i jak.
      • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 12:13
        Dokładnie! A jeszcze czasem jak przerwę sobie wymyślą to już w ogóle masakra,
        zwłaszcza że jest kilometrowa kolejka do okienka :)
        • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 12:34
          Heh, no niestety, mimo lojalności wobec mojej mamy, która zarządza urzędem pocztowym w Wawie, ja spróbuję tego InPostu. Nic to nie kosztuje, a ponoć nawet można zarobić. Mam nadzieję, że te paczkomaty się sprawdzą i będzie wygodniej odbierać przesyłki za ich pośrednictwem :)
          • czarny-wrobelek Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 22:28
            no dokładnie, brava dla koleżanki odważnej :) ja się zarejestrowałam już u nich w projekcie, będą fajne profity (obsługa za free przez jakiś okres i jeszcze można będzie na tym zarabiać), także polecam : www.projekt01.pl/projekt_01,21.html
            • malik70 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 13.06.09, 12:42
              odwagi az tyle nie potrzeba bo nic do stracenia sie nie ma ;)
              • ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 14.06.09, 20:32
                Ja już się zalogowałam i dostałam kod :) już niedługo pierwsze zakupy :D
                • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.06.09, 10:06
                  Ja już mogę działać :) Pierwsza paczka "aktywująca" z paczkomatu odebrana :)
                  • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.06.09, 12:44
                    lato-ja, napisz więc proszę czy łatwo się te paczuszki odbiera ;) ?
                    W teorii bardzo łatwo, a jak w praktyce ;) ?
                    • teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.06.09, 15:11
                      też się mogę wypowiedzieć w temacie...podchodzisz....wklepujesz kod z
                      smsa...słyszysz "pyk" otwierają sie drzwiczki od skrytki ...bierzesz paczkę i
                      już :) Banalne. Dziecko by dało rade..
                      • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 16.06.09, 11:03
                        No i jeszcze numer telefony podajesz, plus mozesz sobie wydrukowac
                        potwierdzenie, ale wszystko rzeczywiście proste.
                        • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.06.09, 15:15
                          dokładnie tak, jak napisali przedmówcy... banalnie proste... myślę, że nawet
                          starsi ludzie nie powinni mieć problemu z odebraniem paczki..
                          • ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.06.09, 20:02
                            To jest nawet fajna zabawa moim zdaniem ;) ciekawsze niż stanie w kolejce na
                            poczcie ;) <znowu narzekam na pocztę polską, ale taka prawda :) >
                            • nodi-1 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.06.09, 23:51
                              Dobra zabawą jest sam udział w projekcie i możliwość "współtworzenia" nowopowstałej usługi.
                              Dużo profitów. A paczka w reku już po 30 sekundach od podejscia do Paczkomatu.... Zna ktoś szybszy sposób?
                              • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 27.06.09, 20:01
                                Szybszego chyba nie... I prostszego z resztą też nie :)
                            • doomsday Zastrzeżenia 18.06.09, 00:04
                              Po pierwsze za friko jest tylko przez miesiąc. Potem będą oplaty i
                              nie sądzę, by bylo taniej niż przez Pocztę .
                              Po drugie , kiedy stoisz w kolejce na poczcie, jesteś bezpieczny.
                              Odbierając paczkę z automatu możesz stracić nie tylko paczkę , ale i
                              zdrowie i życie. Kto Ci pomoże, kiedy dostaniesz ceglą w glowę od
                              rabusia, których w Polsce nie brakuje ?
                              Zdając się na serwis paczkomatów zabierasz pracę innym. Likwidacja
                              Poczty Polskiej oznacza kolejne 100 tysięcy bezrobotnych.
                              Wię zanim się zglosisz do Inpostu , zastanów się. Myślenie nie
                              boli , a cegla może być ciężka.
                              Na koniec popytaj się ludzi, którzy próbowali korzystać już z uslug
                              Inpostu. Sam slyszalem tylko glosy rozczarowania o tej szemranej
                              firmie.
                              Kiedy nie otrzymasz zamówionej paczki, lub gdy paczka nadana przez
                              Ciebie zaginie lub przyjdzie uszkodzona, będziesz zglaszal
                              reklamacje automatowi ?!!!
                              • lato-ja Re: Zastrzeżenia 18.06.09, 11:02
                                In Post jest na rynku od jakiegoś czasu.. Wiadomo na początku jego usługi nie
                                były zadowalające.. stąd te negatywne opinie.. teraz jest z InPostem znacznie
                                lepiej.. A paczkomaty ulokowane są w takich miejscach jak na przykład stacja
                                benzynowa... Są to miejsca stale monitorowane więc nie widzę większego problemu..
                              • ulaola Re: Zastrzeżenia 18.06.09, 17:09
                                Też z początku miałam takie wątpliwości ALE... przez 2 miesiące paczkomaty są za
                                darmo (do 14 sierpnia), a potem 6,50zl za przesyłkę. Co do bezpieczeństwa, to są
                                kamery (wiem, bo sama widziałam taki paczkomat już) i stoją w uczęszczanych
                                miejscach (jak stacje benzynowe - 24h na dobę ktoś jest). Poza tym poczty
                                polskiej niestety nie da się tak łatwo zlikwidować, ponieważ ma udziały
                                państwa, nawet jeżeli przynosi straty to i tak będzie istnieć. A do paczkomatu i
                                z paczkomatu (jak ktoś nie odbierze paczki) kurierzy dostarczają paczki (czyli
                                nikt nie straci pracy), a jak właśnie nie odbierzesz paczki to idziesz do punktu
                                inpostu i masz kontakt z ludźmi pracującymi w okienku. Tak czy siak bezrobocie
                                przez to nie wzrośnie :) Mnie to w każdym razie przekonuje :)
                                • krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 19.06.09, 19:32
                                  Pojawienie sie InPostu nie bylo hitem,wiem cos o tym, ale skoro
                                  otrzymuja nagrody np godlo Teraz Polska i to juz dwukrotnie to
                                  jakosc musiala sie znacznie poprawic.
                                  • teacher_pl Re: Zastrzeżenia 19.06.09, 19:47
                                    W sumie PP to monopolista...tak jak tp z bardzo dużą ilością klientów...dobrze
                                    że ktoś chce to zmienić...poprawić...
                                    • juka85 Re: Zastrzeżenia 20.06.09, 09:47
                                      Eeetam, najprościej jest narzekać... Ja uważam, że skoro InPost wydaje taką kasę na kampanię i na te testy, to na pewno będzie się starał zarobić, a jeśli chce zarobić, to musi się starać!
                                      • krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 21.06.09, 08:52
                                        Jedno z drugim sie wiaze, na pewno chca konkurowac z PP, zarabiac i
                                        rozwijac swoje uslugi itd.
                                        • teacher_pl Re: Zastrzeżenia 23.06.09, 12:30
                                          A wydawało by się że to mała firma...a wzięli się za tak na prawdę potężny
                                          projekt :)
                                          • ulaola Re: Zastrzeżenia 24.06.09, 16:54
                                            byłam na poczcie... jak tu nie "grzebać listonoszy" skoro znaczek kosztuje 1,95zl :O
                                            • krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 24.06.09, 21:18
                                              ulaola napisała:

> byłam na poczcie... jak tu nie "grzebać listonoszy" skoro znaczek
                                              kosztuje 1,95
                                              > zl :O

Uuuu, to chyba dawno na poczcie nic nie wysylalem, jakies podwyzki
                                              mieli jak widze:/ ale w lekkich przesylkach tylko oni moga dzialac
                                              wiec nadal monopol.
                                              • juka85 Re: Zastrzeżenia 26.06.09, 14:11
                                                A przypadkiem InPost nie wysyła też przesyłek listowych :> ? I to chyba nawet taniej niż PP...
                                          • lato-ja Re: Zastrzeżenia 25.06.09, 15:28
                                            dzięki temu zbudują sobie niezły wizerunek..
                                            • ulaola Re: Zastrzeżenia 28.06.09, 23:35
                                              też inpost wysyła listy, bo do mnie rachunki z ery przychodzą dzięki kurierom
                                              inpostu :) ale nie wiem ile to kosztuje
                                              • lato-ja Re: Zastrzeżenia 01.07.09, 14:14
                                                To znaczy że era ma umowę z inpostem tak?? Na pewno mają konkurencyjne ceny..
                                                • krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 01.07.09, 22:41
                                                  Skoro duzy operator wysyla u nich rachunki, to musza byc
                                                  konkurencyjni dla pp.
                                                  • lato-ja Re: Zastrzeżenia 02.07.09, 11:00
                                                    heh :) teraz dzięki paczkomatom są jeszcze bardziej konkurencyjni.
                                                  • juka85 Re: Zastrzeżenia 03.07.09, 14:39
                                                    Paczkomaty są raczej bezkonkurencyjne :)
                                                  • ulaola Re: Zastrzeżenia 05.07.09, 23:12
                                                    no właśnie skoro era korzysta z inpostu to musi być u nich taniej :) myślicie że
                                                    inpost pokona monopol poczty?
                                                  • teacher_pl Re: Zastrzeżenia 07.07.09, 10:13
                                                    w przyszłości może tak... a w erze to z tego co wiem chodziło bardziej o
                                                    terminowość dostarczania rachunków ;)
                                                  • lato-ja Re: Zastrzeżenia 08.07.09, 14:38
                                                    No tak.. bo poczta ma z tym ostatnio bardzo poważne problemy.
                                                  • ulaola Re: Zastrzeżenia 08.07.09, 17:02
                                                    poczta to ma same problemy :/
                                                  • krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 08.07.09, 22:45
                                                    Poczta sie juz wypalila, tam jest za duzo ludzi i za duzy balagan,
                                                    poza tym rzadza ci sami co kiedys, kolesiostwo i nic wiecej, jak w
                                                    sejmie, wiec jedyne dobre co tam moze sie stac to upadlosc i
                                                    calkowita reorganizacja.
                                                  • lato-ja Re: Zastrzeżenia 09.07.09, 12:05
                                                    Nie no.. upadłość to raczej nie.. Konkurencja jest bardzo zdrowa :)
                                                  • juka85 Re: Zastrzeżenia 11.07.09, 23:46
                                                    Pewnie, że zdrowa. I na bank nie upadnie, za dużo pieniędzy by Polska straciła... Ale fakt jest faktem, że InPost przejmie sporą część klientów. Przynajmniej w mojej opinii.
                                                  • teacher_pl Re: Zastrzeżenia 14.07.09, 15:33
                                                    Bo to pozostałości z dawnych czasów...w tej firmie prawie nic się nie zmieniło
                                                    ... i raczej nie zmieni...
                                                  • juka85 Re: Zastrzeżenia 18.07.09, 18:44
                                                    Dobrze, że inne firmy, takie jak InPost cokolwiek robią, żeby było lepiej ;)
    • ulaola Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 14.07.09, 15:39
      nie no... problem poczty to raczej fakt, że ludzie na wyższych stanowiskach
      zmieniają się z każdą zmianą ekipy rządzącej w Sejmie :/ w takim wypadku nie
      mają żadnej strategii długoterminowej i sami nie wiedzą co chcą :/
      • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.07.09, 16:04
        co racja to racja. Niestety żyjemy tylko w Polsce..
        • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.07.09, 23:05
          Na tym polega praca w spolkach w ktorych udzialy ma Panstwo,
          kolesiostwo, zero dobrego, kreatywnego i dlugoterminowego podejscia.
          • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 16.07.09, 11:25
            Co musiałoby się stać żeby się to zmieniło? Przypuszczam, że jeszcze nasze wnuki
            będą na to narzekać...
            • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.07.09, 16:48
              Myślę, że nie aż tak, za kilka lat poczta zostanie sprywatyzowana, co na pewno wywoła pewne zmiany... Skończy się jej monopol, a nas czeka wzrost konkurencji i szaleństwa InPostu :)
              • malik70 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 20.07.09, 11:28
                dobra sprawa konkurencja bo w konc uzaczna sie moze starac choc ja juz raczej w
                miare mozliwosci szukam alternatyw od poczty polskiej...
                • teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 21.07.09, 08:58
                  Alternatyw? Jeśli chodzi o paczki to są...Z listami to gorzej...no ale teraz
                  okres przejściowy mamy jeszcze przez 2 lata. Ale z tego co słychać i widać tylko
                  inpost jakoś próbuje konkurować...
                  • ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 21.07.09, 15:33
                    No inpost stara się konkurować z pocztą, ale ciągle im rzucają kłody pod nogi :/
                    chamstwo...
                    • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 22.07.09, 16:38
                      echh niestety :( jest dobra konkurencja i jest zła..
                      • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 22.07.09, 22:41
                        Ale jakie klody, co poczta utrudnia InPostowi? Na pewno nie beda im
                        pomagac, ale przeciez nie moga nic zrobic co powstrzyma migracje z
                        pp.
                        • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 23.07.09, 12:50
                          pewnie by mogli ale mają złych doradców :)
                          • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 24.07.09, 17:23
                            Nie no, proszę Was, bez przesady :) KOnsument podejmuje decyzje o wyborze na podstawie własnych upodobań i korzyści, jakie może osiągnąć, a co poczta polska może utrudniać InPostowi ??
                            • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 29.07.09, 22:37
                              No wlasnie sam sie zastanawialem. Jak bede mial ochote to pojde na
                              Poczte, ale jesli InPost rozbuduje swoja siec to watpie zebym dalej
                              utrzymywal kontakt z PP.
                              • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 30.07.09, 10:09
                                ja i tak bardzo rzadko korzystam z usług poczty więc mi to jest bez różnicy :)
                                • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 11.08.09, 12:10
                                  A tak poza tematem - można już zamawiać produkty z intymnej i z komputronika :)
    • juka85 Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 01.08.09, 00:36
      Dla mnie liczy się terminowość przesyłek. Jeśli faktycznie InPost będzie dotrzymywać obiecanych 48 godzin, to ja nie mam wątpliwości co do zmiany operatora...
      • lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 05.08.09, 14:54
        Będzie dotrzymywał bo zobowiązał się do rekompensaty jeśli nie dotrze na czas..
        • ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 05.08.09, 18:00
          Z tymi kłodami, to chodziło mi o tą sytuację, że listy zastrzeżone są dla
          poczty, a inpost probowal obejsc to prawo dociazajac swoje listy metalowymi
          blaszkami. Widocznie pp poczula sie naprawde zagrożona skoro poszla z tym az do
          sadu
          • krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 05.08.09, 22:28
            Pomysl ciekawy, aczkolwiek nie do konca legalny, tez uwazam ze pp
            swoje racje ma, ale inpost chyba juz nie musi uciekac sie do takich
            rozwiazan.
          • teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 11.08.09, 11:02
            To co nie jest zabronione jest legalne :) A tak poza tym to monopol poczty już
            nie długo się skończy...
            • juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.09.09, 21:33
              I trzeba będzie jeszcze mocniej walczyć o klienta :) Dla nas super!
    • uburama Znaczy mają zastąpić grabarzy? 05.08.09, 23:33
      Ale to nie przejdzie bo spadną przychody z akcyzy.
      • juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 06.08.09, 18:08
        Ale co nie przejdzie ??
        • lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 12.08.09, 14:58
          też nie wiem ocb :) Ważne, że można już zamawiać u partnerów Projektu01:)
          • juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 14.08.09, 14:29
            I że można zamawiać aż do końca września, bo testy się przedłużyły :)
            • ulaola Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 16.08.09, 22:25
              Wreszcie te sklepy dołaczyły, więc widać, że inpost się rozwija w jakiś sposób,
              a pp jest nieco w tyle.... :)
              • juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 16.08.09, 23:50
                Może odpuśćmy już tej poczcie, bo wątek dotyczy InPostu :P Ktoś z Was wziął udział w konkursie filmowym :) ?
                • teacher_pl Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 18.08.09, 10:02
                  Ja narazie pracuje nad scenariuszem ...mam nadzieje że bedzie lepszy niz te co
                  są na stronie już zamieszczone :)
                  • lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 19.08.09, 16:35
                    życie jest najlepszą inspiracją :P Aż taką produkcję chcesz walnąć?;> że piszesz
                    scenariusz?
                    • ulaola Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 19.08.09, 17:52
                      no właśnie ten nowy konkurs jest fajny :) i nie trzeba żadnego scenariuszu,
                      mozna po prostu cos zamowic w sklepie, pojechac do paczkomatu i to odebrac i
                      nakrecic z jakims ciekawym tekstem ;)
                      • teacher_pl Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 19.08.09, 22:06
                        tak na żywca bez scenariusza? w moim przypadku to odpada ;)
                        • lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 20.08.09, 11:36
                          Nie maco przeżywać liczy się dobry pomysł... A wykonanie w zależności od
                          umiejętności :P
                          • czarny-wrobelek Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 22.08.09, 18:04
                            he he, dajcie spokój, kolega chce się przyłożyć, napisać scenariusz - jest
                            silnie zmotywowany - to go nie zniechęcajcie - im bardziej profesjonalnie to
                            wyjdzie to może będzie miało większa szansę na wygraną w konkursie :D ...kto
                            wie, kto wie... ;P
                            powodzenia teacher_pl
                            • juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 23.08.09, 22:19
                              Dokładnie, popieram koleżankę :) Jedni lubią na żywca, a inni z przygotowaniem :) A dziś czytałam, że znów ruszył konkurs dla najaktywniejszych osób.
                              • lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 26.08.09, 19:14
                                no i można już nawet w ranking spojrzeć :)
                                • juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 26.08.09, 21:56
                                  O, tego już nie doczytałam... To idę luknąć na stronę projektu jak ten ranking wygląda...
                                  • teacher_pl Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 26.08.09, 23:47
                                    Ja na razie w tyle :) ale już nie długo się pewnie poprawię ;)
                                    • lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 27.08.09, 12:10
                                      no ja w piątce się nie znajduję ale na liście jestem :D
                                      • juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 01.09.09, 20:41
                                        Ha! Ja też jestem :D Ale ekstra :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka