malik70 05.06.09, 10:20 moze byc cekawie bedzie trzeba sie temu lepiej przyjrzec :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 07.06.09, 16:25 na pewno to coś nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
yurkas Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 08.06.09, 23:41 Nareszcie jakieś światełko nadziei, że Polsce uda się uwolnić od pp i wszystkiego co się z pp kojarzy - każdy ma swoje doświadczenia, a paczkomaty wydają się rozwiązaniem bardzo dobrym dla ludzi, którzy aktywnie kupują w necie... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 09.06.09, 09:42 Widzialem kilka paczkomatow, wygladaja solidnie i z tego co pisza ludzie ktorzy je skladali sa dobrze zabezpieczone wiec mysle ze nie ma obaw i mozna sprobowac wyslac paczke. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 09.06.09, 23:58 Ale z tego co wiem to przez to urządzenie to można odbierać paczki... Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 14:26 no tak... zabezpieczenie to podstawowy punkt w naszym przyjaznym kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
malik70 Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 11:39 wlansie na razie to jest swiatelko ale nie dlugo to moze byc latarnia wytyczajaca nowa droge... Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 16:37 Ja mam złe doświadczenia i z pocztą polską i z innymi firmami kurierskimi, więc może chociaż w tymi paczkomatami będzie wszystko ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.06.09, 21:32 Ja jestem pewien jednego, ze na pewno sie nie pokloce z paczkomatem, ale lepiej zeby dzialal jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Żeby kogoś pogrzebać najpierw 11.06.09, 11:19 to będzie śmierć naturalna :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 11.06.09, 12:16 Jestem w stanie zapłacić nawet więcej za przesyłkę i odebrać ją sobie sama w tych paczkomatach, niż łazić na pocztę, gdzie panie są opieszałe i wiecznie robią problemy... No i mam nadzieję, że zakończy się era 'zaginionych przesyłek' :) Jednym zdaniem - jestem na tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malik70 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 09:37 Ja dużo sobie obiecuję po tych usługach w końcu szansa odejścia od poczty jest warta uwagi, więc na pewno spróbuję, a dalej zobaczymy co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 12:13 Dokładnie! A jeszcze czasem jak przerwę sobie wymyślą to już w ogóle masakra, zwłaszcza że jest kilometrowa kolejka do okienka :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 12:34 Heh, no niestety, mimo lojalności wobec mojej mamy, która zarządza urzędem pocztowym w Wawie, ja spróbuję tego InPostu. Nic to nie kosztuje, a ponoć nawet można zarobić. Mam nadzieję, że te paczkomaty się sprawdzą i będzie wygodniej odbierać przesyłki za ich pośrednictwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-wrobelek Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 12.06.09, 22:28 no dokładnie, brava dla koleżanki odważnej :) ja się zarejestrowałam już u nich w projekcie, będą fajne profity (obsługa za free przez jakiś okres i jeszcze można będzie na tym zarabiać), także polecam : www.projekt01.pl/projekt_01,21.html Odpowiedz Link Zgłoś
malik70 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 13.06.09, 12:42 odwagi az tyle nie potrzeba bo nic do stracenia sie nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 14.06.09, 20:32 Ja już się zalogowałam i dostałam kod :) już niedługo pierwsze zakupy :D Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.06.09, 10:06 Ja już mogę działać :) Pierwsza paczka "aktywująca" z paczkomatu odebrana :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.06.09, 12:44 lato-ja, napisz więc proszę czy łatwo się te paczuszki odbiera ;) ? W teorii bardzo łatwo, a jak w praktyce ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.06.09, 15:11 też się mogę wypowiedzieć w temacie...podchodzisz....wklepujesz kod z smsa...słyszysz "pyk" otwierają sie drzwiczki od skrytki ...bierzesz paczkę i już :) Banalne. Dziecko by dało rade.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 16.06.09, 11:03 No i jeszcze numer telefony podajesz, plus mozesz sobie wydrukowac potwierdzenie, ale wszystko rzeczywiście proste. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.06.09, 15:15 dokładnie tak, jak napisali przedmówcy... banalnie proste... myślę, że nawet starsi ludzie nie powinni mieć problemu z odebraniem paczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.06.09, 20:02 To jest nawet fajna zabawa moim zdaniem ;) ciekawsze niż stanie w kolejce na poczcie ;) <znowu narzekam na pocztę polską, ale taka prawda :) > Odpowiedz Link Zgłoś
nodi-1 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.06.09, 23:51 Dobra zabawą jest sam udział w projekcie i możliwość "współtworzenia" nowopowstałej usługi. Dużo profitów. A paczka w reku już po 30 sekundach od podejscia do Paczkomatu.... Zna ktoś szybszy sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 27.06.09, 20:01 Szybszego chyba nie... I prostszego z resztą też nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Zastrzeżenia 18.06.09, 00:04 Po pierwsze za friko jest tylko przez miesiąc. Potem będą oplaty i nie sądzę, by bylo taniej niż przez Pocztę . Po drugie , kiedy stoisz w kolejce na poczcie, jesteś bezpieczny. Odbierając paczkę z automatu możesz stracić nie tylko paczkę , ale i zdrowie i życie. Kto Ci pomoże, kiedy dostaniesz ceglą w glowę od rabusia, których w Polsce nie brakuje ? Zdając się na serwis paczkomatów zabierasz pracę innym. Likwidacja Poczty Polskiej oznacza kolejne 100 tysięcy bezrobotnych. Wię zanim się zglosisz do Inpostu , zastanów się. Myślenie nie boli , a cegla może być ciężka. Na koniec popytaj się ludzi, którzy próbowali korzystać już z uslug Inpostu. Sam slyszalem tylko glosy rozczarowania o tej szemranej firmie. Kiedy nie otrzymasz zamówionej paczki, lub gdy paczka nadana przez Ciebie zaginie lub przyjdzie uszkodzona, będziesz zglaszal reklamacje automatowi ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Zastrzeżenia 18.06.09, 11:02 In Post jest na rynku od jakiegoś czasu.. Wiadomo na początku jego usługi nie były zadowalające.. stąd te negatywne opinie.. teraz jest z InPostem znacznie lepiej.. A paczkomaty ulokowane są w takich miejscach jak na przykład stacja benzynowa... Są to miejsca stale monitorowane więc nie widzę większego problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Zastrzeżenia 18.06.09, 17:09 Też z początku miałam takie wątpliwości ALE... przez 2 miesiące paczkomaty są za darmo (do 14 sierpnia), a potem 6,50zl za przesyłkę. Co do bezpieczeństwa, to są kamery (wiem, bo sama widziałam taki paczkomat już) i stoją w uczęszczanych miejscach (jak stacje benzynowe - 24h na dobę ktoś jest). Poza tym poczty polskiej niestety nie da się tak łatwo zlikwidować, ponieważ ma udziały państwa, nawet jeżeli przynosi straty to i tak będzie istnieć. A do paczkomatu i z paczkomatu (jak ktoś nie odbierze paczki) kurierzy dostarczają paczki (czyli nikt nie straci pracy), a jak właśnie nie odbierzesz paczki to idziesz do punktu inpostu i masz kontakt z ludźmi pracującymi w okienku. Tak czy siak bezrobocie przez to nie wzrośnie :) Mnie to w każdym razie przekonuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 19.06.09, 19:32 Pojawienie sie InPostu nie bylo hitem,wiem cos o tym, ale skoro otrzymuja nagrody np godlo Teraz Polska i to juz dwukrotnie to jakosc musiala sie znacznie poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Zastrzeżenia 19.06.09, 19:47 W sumie PP to monopolista...tak jak tp z bardzo dużą ilością klientów...dobrze że ktoś chce to zmienić...poprawić... Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Zastrzeżenia 20.06.09, 09:47 Eeetam, najprościej jest narzekać... Ja uważam, że skoro InPost wydaje taką kasę na kampanię i na te testy, to na pewno będzie się starał zarobić, a jeśli chce zarobić, to musi się starać! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 21.06.09, 08:52 Jedno z drugim sie wiaze, na pewno chca konkurowac z PP, zarabiac i rozwijac swoje uslugi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Zastrzeżenia 23.06.09, 12:30 A wydawało by się że to mała firma...a wzięli się za tak na prawdę potężny projekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Zastrzeżenia 24.06.09, 16:54 byłam na poczcie... jak tu nie "grzebać listonoszy" skoro znaczek kosztuje 1,95zl :O Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 24.06.09, 21:18 ulaola napisała: > byłam na poczcie... jak tu nie "grzebać listonoszy" skoro znaczek kosztuje 1,95 > zl :O Uuuu, to chyba dawno na poczcie nic nie wysylalem, jakies podwyzki mieli jak widze:/ ale w lekkich przesylkach tylko oni moga dzialac wiec nadal monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Zastrzeżenia 26.06.09, 14:11 A przypadkiem InPost nie wysyła też przesyłek listowych :> ? I to chyba nawet taniej niż PP... Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Zastrzeżenia 25.06.09, 15:28 dzięki temu zbudują sobie niezły wizerunek.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Zastrzeżenia 28.06.09, 23:35 też inpost wysyła listy, bo do mnie rachunki z ery przychodzą dzięki kurierom inpostu :) ale nie wiem ile to kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Zastrzeżenia 01.07.09, 14:14 To znaczy że era ma umowę z inpostem tak?? Na pewno mają konkurencyjne ceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 01.07.09, 22:41 Skoro duzy operator wysyla u nich rachunki, to musza byc konkurencyjni dla pp. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Zastrzeżenia 02.07.09, 11:00 heh :) teraz dzięki paczkomatom są jeszcze bardziej konkurencyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Zastrzeżenia 03.07.09, 14:39 Paczkomaty są raczej bezkonkurencyjne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Zastrzeżenia 05.07.09, 23:12 no właśnie skoro era korzysta z inpostu to musi być u nich taniej :) myślicie że inpost pokona monopol poczty? Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Zastrzeżenia 07.07.09, 10:13 w przyszłości może tak... a w erze to z tego co wiem chodziło bardziej o terminowość dostarczania rachunków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Zastrzeżenia 08.07.09, 14:38 No tak.. bo poczta ma z tym ostatnio bardzo poważne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Zastrzeżenia 08.07.09, 22:45 Poczta sie juz wypalila, tam jest za duzo ludzi i za duzy balagan, poza tym rzadza ci sami co kiedys, kolesiostwo i nic wiecej, jak w sejmie, wiec jedyne dobre co tam moze sie stac to upadlosc i calkowita reorganizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Zastrzeżenia 09.07.09, 12:05 Nie no.. upadłość to raczej nie.. Konkurencja jest bardzo zdrowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Zastrzeżenia 11.07.09, 23:46 Pewnie, że zdrowa. I na bank nie upadnie, za dużo pieniędzy by Polska straciła... Ale fakt jest faktem, że InPost przejmie sporą część klientów. Przynajmniej w mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Zastrzeżenia 14.07.09, 15:33 Bo to pozostałości z dawnych czasów...w tej firmie prawie nic się nie zmieniło ... i raczej nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Zastrzeżenia 18.07.09, 18:44 Dobrze, że inne firmy, takie jak InPost cokolwiek robią, żeby było lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 14.07.09, 15:39 nie no... problem poczty to raczej fakt, że ludzie na wyższych stanowiskach zmieniają się z każdą zmianą ekipy rządzącej w Sejmie :/ w takim wypadku nie mają żadnej strategii długoterminowej i sami nie wiedzą co chcą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.07.09, 16:04 co racja to racja. Niestety żyjemy tylko w Polsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 15.07.09, 23:05 Na tym polega praca w spolkach w ktorych udzialy ma Panstwo, kolesiostwo, zero dobrego, kreatywnego i dlugoterminowego podejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 16.07.09, 11:25 Co musiałoby się stać żeby się to zmieniło? Przypuszczam, że jeszcze nasze wnuki będą na to narzekać... Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 17.07.09, 16:48 Myślę, że nie aż tak, za kilka lat poczta zostanie sprywatyzowana, co na pewno wywoła pewne zmiany... Skończy się jej monopol, a nas czeka wzrost konkurencji i szaleństwa InPostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
malik70 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 20.07.09, 11:28 dobra sprawa konkurencja bo w konc uzaczna sie moze starac choc ja juz raczej w miare mozliwosci szukam alternatyw od poczty polskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 21.07.09, 08:58 Alternatyw? Jeśli chodzi o paczki to są...Z listami to gorzej...no ale teraz okres przejściowy mamy jeszcze przez 2 lata. Ale z tego co słychać i widać tylko inpost jakoś próbuje konkurować... Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 21.07.09, 15:33 No inpost stara się konkurować z pocztą, ale ciągle im rzucają kłody pod nogi :/ chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 22.07.09, 16:38 echh niestety :( jest dobra konkurencja i jest zła.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 22.07.09, 22:41 Ale jakie klody, co poczta utrudnia InPostowi? Na pewno nie beda im pomagac, ale przeciez nie moga nic zrobic co powstrzyma migracje z pp. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 23.07.09, 12:50 pewnie by mogli ale mają złych doradców :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 24.07.09, 17:23 Nie no, proszę Was, bez przesady :) KOnsument podejmuje decyzje o wyborze na podstawie własnych upodobań i korzyści, jakie może osiągnąć, a co poczta polska może utrudniać InPostowi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 29.07.09, 22:37 No wlasnie sam sie zastanawialem. Jak bede mial ochote to pojde na Poczte, ale jesli InPost rozbuduje swoja siec to watpie zebym dalej utrzymywal kontakt z PP. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 30.07.09, 10:09 ja i tak bardzo rzadko korzystam z usług poczty więc mi to jest bez różnicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 11.08.09, 12:10 A tak poza tematem - można już zamawiać produkty z intymnej i z komputronika :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 01.08.09, 00:36 Dla mnie liczy się terminowość przesyłek. Jeśli faktycznie InPost będzie dotrzymywać obiecanych 48 godzin, to ja nie mam wątpliwości co do zmiany operatora... Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 05.08.09, 14:54 Będzie dotrzymywał bo zobowiązał się do rekompensaty jeśli nie dotrze na czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 05.08.09, 18:00 Z tymi kłodami, to chodziło mi o tą sytuację, że listy zastrzeżone są dla poczty, a inpost probowal obejsc to prawo dociazajac swoje listy metalowymi blaszkami. Widocznie pp poczula sie naprawde zagrożona skoro poszla z tym az do sadu Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_k2 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 05.08.09, 22:28 Pomysl ciekawy, aczkolwiek nie do konca legalny, tez uwazam ze pp swoje racje ma, ale inpost chyba juz nie musi uciekac sie do takich rozwiazan. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 11.08.09, 11:02 To co nie jest zabronione jest legalne :) A tak poza tym to monopol poczty już nie długo się skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Roboty chcą pogrzebać listonoszy! 10.09.09, 21:33 I trzeba będzie jeszcze mocniej walczyć o klienta :) Dla nas super! Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Znaczy mają zastąpić grabarzy? 05.08.09, 23:33 Ale to nie przejdzie bo spadną przychody z akcyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 06.08.09, 18:08 Ale co nie przejdzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 12.08.09, 14:58 też nie wiem ocb :) Ważne, że można już zamawiać u partnerów Projektu01:) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 14.08.09, 14:29 I że można zamawiać aż do końca września, bo testy się przedłużyły :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 16.08.09, 22:25 Wreszcie te sklepy dołaczyły, więc widać, że inpost się rozwija w jakiś sposób, a pp jest nieco w tyle.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 16.08.09, 23:50 Może odpuśćmy już tej poczcie, bo wątek dotyczy InPostu :P Ktoś z Was wziął udział w konkursie filmowym :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 18.08.09, 10:02 Ja narazie pracuje nad scenariuszem ...mam nadzieje że bedzie lepszy niz te co są na stronie już zamieszczone :) Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 19.08.09, 16:35 życie jest najlepszą inspiracją :P Aż taką produkcję chcesz walnąć?;> że piszesz scenariusz? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaola Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 19.08.09, 17:52 no właśnie ten nowy konkurs jest fajny :) i nie trzeba żadnego scenariuszu, mozna po prostu cos zamowic w sklepie, pojechac do paczkomatu i to odebrac i nakrecic z jakims ciekawym tekstem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 19.08.09, 22:06 tak na żywca bez scenariusza? w moim przypadku to odpada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 20.08.09, 11:36 Nie maco przeżywać liczy się dobry pomysł... A wykonanie w zależności od umiejętności :P Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-wrobelek Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 22.08.09, 18:04 he he, dajcie spokój, kolega chce się przyłożyć, napisać scenariusz - jest silnie zmotywowany - to go nie zniechęcajcie - im bardziej profesjonalnie to wyjdzie to może będzie miało większa szansę na wygraną w konkursie :D ...kto wie, kto wie... ;P powodzenia teacher_pl Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 23.08.09, 22:19 Dokładnie, popieram koleżankę :) Jedni lubią na żywca, a inni z przygotowaniem :) A dziś czytałam, że znów ruszył konkurs dla najaktywniejszych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 26.08.09, 19:14 no i można już nawet w ranking spojrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 26.08.09, 21:56 O, tego już nie doczytałam... To idę luknąć na stronę projektu jak ten ranking wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
teacher_pl Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 26.08.09, 23:47 Ja na razie w tyle :) ale już nie długo się pewnie poprawię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lato-ja Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 27.08.09, 12:10 no ja w piątce się nie znajduję ale na liście jestem :D Odpowiedz Link Zgłoś
juka85 Re: Znaczy mają zastąpić grabarzy? 01.09.09, 20:41 Ha! Ja też jestem :D Ale ekstra :)) Odpowiedz Link Zgłoś