Dodaj do ulubionych

czym zastapic

IP: 115.194.121.* 11.10.10, 02:10
Jaka inna maka moge zastapic make ziemniaczana?Pojawia sie ona co rusz w roznych przepisach a w kraju w ktorym przyszlo mi pomieszkiwac takiego rarytasu nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: Akia Re: czym zastapic IP: *.web.vodafone.de 11.10.10, 02:48
      Skrobia kukurydziana -maizena.
    • Gość: x a w jakim kraju mieszkasz i w jakich potrawach IP: *.unitymediagroup.de 11.10.10, 09:09
      chcesz zastąpić?
      Jest też np. mączka ryżowa.
      • linn_linn Re: a w jakim kraju mieszkasz i w jakich potrawac 11.10.10, 10:33
        Jeszcze skrobia pszenna, ale szkoda, ze nie podano kraju / latwiej wtedy o konkretna pomoc i nazwe maki /.
        • mhr-cs Re: a w jakim kraju mieszkasz i w jakich potrawac 11.10.10, 10:37
          to zalezy do czego,
          sa napewno rozne budynie
          czy cos podobnego
    • Gość: Marek Re: czym zastapic IP: *.cust.tele2.de 11.10.10, 11:10
      Popatrz tu:

pl.wikipedia.org/wiki/Mąka_ziemniaczana
      Po lewej na dole są linki do innych wersji językowych, nie wiem czy język Twojego kraju tam jest, ale jeżeli jest to warto spojrzeć, bo może się inaczej nazywać, np. w Niemczech nazywa się to nie "mąka" tylko "skrobia ziemniaczana" (Kartoffelstärke).

A potem wrzuć do do googla, może znajdziesz gdzie to można kupić.
      • mhr-cs Re: czym zastapic 11.10.10, 11:33
        Marek

jak napisala
        w kraju w ktorym przyszlo mi pomieszkiwac takiego rarytasu nie ma

wiec co z twoja odpowiedzia?
        • Gość: kociamama Re: czym zastapic IP: 115.194.121.* 11.10.10, 12:55
          dzieki za podpowiedzi.
          Juz od dawna zastanawialam nad ta skrobia kukurydziana (cornstarch) ale nie bylam pewna czy pomimo podobnej konsystencji smakowo zbyt sie nie roznia.Zreszta i tak wyboru nie mam tylko taki zamiennik mi pozostal.
          • dzioucha_z_lasu Re: czym zastapic 11.10.10, 15:02
            Skrobia kukurydziana jest praktycznie bez smaku, podobnie jak i mąka ziemniaczana. Ja używam ich zamiennie, w smaku nie ma różnicy, chodzi głównie o zagęszczenie i "kisielowatosć" - i tu sprawdzaja się obie.
      • Gość: x które Niemcy masz na myśli??? IP: *.unitymediagroup.de 11.10.10, 12:59
        www.google.de/search?q=kartoffelmehl&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a
    • Gość: Kinga Kuchnia IP: 94.232.35.* 07.06.14, 13:50
      Mąkę ziemniaczaną można także zastąpić budyniem (tym w proszku).
      • roseanne Re: Kuchnia 07.06.14, 14:15
        zwlaszcza w slonych potrawach

idealna rada w przestarzalym watku :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka