konigin 08.06.09, 09:47 Wsteczny krakówek wybrał chłoptasia bez znajomości języka obcego, nieinteresującego się działaniami i pracą PE, ale silnie moherowego. Nie gratuluję ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piemont12 Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 09:53 Jeżeli dla Krakusów,autorytetem jest nieuk,jełop Ziobro, to świadczy o niskim poziomie intelektualnym... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 10:08 Niestety!!! Jak widać było, osoby które głosowały na zero to psychole. Pamiętacie tą panią wystawiającą język i kręcącą głową, jak weszły obie panie z PO i SLD? Takich ma wyborców zero :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Kraków to wiocha.Warszawka też, ale nie tak zabita 08.06.09, 10:18 dechami jak ten prowincjonalny Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: I co? Ślązacy też?... 08.06.09, 10:21 I który region Polski wypada najlepiej ilościowo i jakościowo, i to bezwzględnie? Nie pierwszy raz zresztą... "Ciemne" Ślonzoki, od których co poniektórzy w tym kraju dostają wysypki, miały najwyższą po Małopolsce zachodniej frekwencję i praktycznie jednego faworyta (żadnego politykierskiego demagoga, specjalisty co najwyżej od fabrykowania oskarżeń - jak po sąsiedzku): prof. Buzka - cieszyńskiego Ślązaka, być może przyszłego przewodniczącego Parlamentu Europejskiego (za granicą nas bardziej cenią i szanują, niż we własnym kraju...)... Dalej będę czytywał na forach chamskie teksty pod naszym adresem i na temat Górnego Śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podciągnęl 08.06.09, 10:28 i cywilizacyjnie? Najwyższą frekwencję ma wiocha o nazwie Warszawa a nie Śląsk. Jako pierwsi opanowujemy trudną sztukę mycia nóg i zębów... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 10:38 Mlaskacz - podciągnęli nas, to oczywiste. Przez poprzednie 600 lat... Dolny Śląsk się przez to zgermanizował, ale cywilizacyjnie podciągnęli tak, że do dziś populizm i demagogia na Górnym Śląsku cienko przędą. Tu wtopił już Tymiński ongiś, a przed wojną regularnie wygrywała chadecja Korfantego, partia środka - żadna endecja, żadna komuna czy nawet socjaliści... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 10:44 Mlaskacz - oddajcie nam Sejm Śląski i nasz skarb - a podciągniemy i was. Zamiast lokomotywy Buzek będziecie mieli lokomotywę Śląsk, która podciągnie i POCIĄGNIE cały kraj. Doceńcie Ślązaków nareszcie póki wszyscyśmy stąd nie powyjeżdżali, powiadam! Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 FARFAŁ...teraz możesz wypie....lać !!! :)))))))) 08.06.09, 11:15 I niech pamięć o Tobie zaginie cwaniaczku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Buzek doskonale nadaje się na przewodniczącego PE. 08.06.09, 14:24 On nawet nie panował nad własnym ministrem finansów Baucem. Taki przewodniczący to skarb dla różnych chachmęciarzy z Europy. Przy takim przewodniczącym fachowcy z Lehman Brothers będą mogli dopiero nauczyć się, jak wyciąga się miliardy EUR (jeśli nie biliony). Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Buzek doskonale nadaje się na przewodnicząceg 08.06.09, 15:40 xyz, pomięszała ci się Komisja Europejska względnie Rada Europy z PE... Buzek kandyduje na Przewodniczącego PE. Parlament właśnie utrudnia takie praktyki, wielkie koncerny są wściekłe - bo rola PE rośnie kosztem Komisji, gdzie można było kantować i lobbować w zaciszu gabinetów...: "Rok 1999 – wymuszenie przez Parlament dymisji Komisji Europejskiej pod zarzutem korupcji. Rok 2004 – pierwsza spektakularna ingerencja Parlamentu w uzgodniony kształt personalny Komisji (utrącenie kandydatury Rocco Butiglionego). Rok 2005 – Parlament (w dużym stopniu wbrew Radzie Unii) wygrywa spór o fundusze dla nowych krajów członkowskich. W tym samym roku 2005 całkowicie utrąca korzystną dla wielkich korporacji informatycznych tzw. dyrektywę patentową." www.rp.pl/artykul/2,316920_Europarlament____cicha__rosnaca_potega_.html Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: Buzek doskonale nadaje się na przewodnicząceg 08.06.09, 16:07 Wszystko się zgadza. Koncerny będą miały taki bat nad sobą, jaki miał minister Bauc. Strzeli niejeden Don Perignon - nie może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Buzek doskonale nadaje się na przewodnicząceg 08.06.09, 16:16 xyz: parlament to ciało kolegialne (bodaj 768 posłów), decyzje zapadają większością głosów, buduje się koalicje, a proces legislacyjny jest 3-etapowy... Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 regiony maja różna populację, więc co ty 08.06.09, 16:37 żydku porównujesz? Torę z Nowym Testamentem? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz2000 Re: Buzek doskonale nadaje się na przewodnicząceg 08.06.09, 16:43 I co w związku z tym? Przecież ten biedny, stary człowiek jeszcze bardziej będzie zagubiony. O ile rozwalenie finansów państwa jeszcze był w stanie pojąć (chociaż też mam wątpliwości), to jak wyobrażasz sobie jego percepcję przy tonach makulatury dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Buzek doskonale nadaje się na przewodnicząceg 08.06.09, 17:21 xyz występujesz jako xyz i xyzem pozostaniesz... Prof. Buzek biednym człowiekiem? W jakim sensie? Ty jesteś biednym człowieczkiem (nie mam wątpliwości)... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_lemur Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 12:23 jacgg napisał: > Mlaskacz - oddajcie nam Sejm Śląski i nasz skarb Ej, przecież już Wam ten skarb oddano. Jeżeli wciąż tego nie widzisz, to miej pretensje do Skarbka, bo ani chybi on go zajumał. > Zamiast lokomotywy Buzek będziecie mieli lokomotywę Śląsk, > która podciągnie i POCIĄGNIE cały kraj. Doceńcie Ślązaków > nareszcie póki wszyscyśmy stąd nie powyjeżdżali, powiadam! Tuż za miedzą masz całe połacie kraju, gdzie ciemny lud nadal daje się straszyć Niemcem i głosuje na uszminkowanego bęcwała, bo uwielbia jego arogancką ignorację. To ich musisz oświecić, reszta narodu doskonale rozumie, że jak nie Europa, to Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 12:46 Lemur - Górny Śląsk naprawdę potrzebuje realnego samorządu i swojej własnej kasy, która do nas NIE WRACA - mamy potężną infrastrukturę, która częściowo po prostu się sypie - potrzeba ogromnych nakładów inwestycyjnych i regionalnego rządu, który będzie miał realną władzę i skupi się na tych potężnych wyzwaniach regionalnych, rząd centralny dorywczo robi jakieś akcje, chaotyczne i niekonsekwentne - w zależności od tego, które lobby chwilowo dorwie się do steru: krakowskie, gdańskie, wrocławskie... Będzie trzeba: poszuka samodzielnie kasy w Brukseli (przed wojną mogliśmy zaciągać nawet zagraniczne pożyczki!). Myśmy nawet w państwie pruskim mieli silny samorząd, obecny centralizm nas wykańcza! W Niemczech każdy land ma nie tylko własny parlament i rząd, ale nawet konstytucję! I gdzie jest lepiej?... Chodzi o sprawną administrację, tak naprawdę Ślązacy mają tą cechę, że przede wszystkim chcą sprzątać własne podwórko, a nie pokazywać sąsiadom co mają do roboty. Obecnie jesteśmy skrępowani wiecznie żywą postpeerelowską centralizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 13:28 jacgg napisał: > Górny Śląsk naprawdę potrzebuje realnego samorządu i swojej własnej > kasy, która do nas NIE WRACA A wystarczy Wam tej kasy na emerytury górnicze? Czy może TO będzie musiała Wam fundować reszta kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 13:50 Zgadzam się, że średnia wieku górnika przechodzącego na wcześniejszą emeryturę (45 lat) to czysta patologia, rekord świata i zwykły skandal. 55 lat powinno być minimum - tak jak w Wielkiej Brytanii. To jest chore i łącznie ZUS wywala już 20 miliardów rocznie na wszystkie wcześniejsze emerytury (od mundurowych po nauczycieli, z górnikami włącznie). Nikogo na utrzymywanie ludzi w wieku produkcyjnym nie stać - tyle, że to jest ogólnopolska patologia: statystyczny Polak przechodzi na emeryturę bodaj w wieku 55 lat! W starzejącym się społeczeństwie! Co na KRUS powiesz? Ilu rolników jest na Górnym Śląsku?... Na lewe renty jak Polska długa i szeroka? Ile jest lewych rencistów (zwłaszcza na Pomorzu i ścianie wschodniej) w porównaniu z wczesnymi emerytami górniczymi?... Coś mi się wydaje, że mniej nas te ostatnie będą kosztowały i jednak zostały WYPRACOWANE niejednokrotnie w bardzo ciężkich warunkach... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Ślunzoki mnie zadziwiły.Może Niemcy was podci 08.06.09, 14:04 Przy czym zestaw sobie liczby: górników w całej Polsce (łącznie z górnictwem węgla brunatnego w całości poza Górnym Śląskiem oraz zagłębiem lubelskim - to są dziesiątki tysięcy górników) jest obecnie ok. 170 tysięcy. Rolników na KRUS-ie, rencistów (diabeł wie, ile rent w Polsce to zwykłe wyłudzenia): miliony... Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.dr.hab Ziobro najlepszy,na nic prowokacja Thun i Senyszyn 08.06.09, 10:40 i jazgot PeOwskich mediów przy okazji tej nędznej prowokacji Małopolanie docenili Z. Ziobre za jego bezkompromisową walkę z przestępczością. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Ziobro najlepszy,na nic prowokacja Thun i Sen 08.06.09, 10:51 Fakt nigdy nie zapomnie jak walczył z chirurgiem G przesłuchujac chorych na alzheimera. Ziobro na potrzeby śledzstwa prawie ich uzdrowił... prawie bo przyszło złe PO i nastąpił nawrót choroby i pacjenci zapomnieli , czy dawali chirurgowi łapówki oraz czy przypadkiem ich nie zabił... Reasumując dokonania zera to brak znajomości języków obcych , brak wiedzy o parlamencie europejskim , radykalne zmniejszenie ilości dokonywanych przeszczepów , paniczny strach przed kobietami , bezgraniczne umiłowanie wodza .... Krakowiacy nie dali się oszukać PełO i dumnie ruszyli do urn w rytm radia maryja ... Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Ziobro najlepszy,na nic prowokacja Thun i Sen 08.06.09, 10:51 profesor.dr.hab napisał: > i jazgot PeOwskich mediów przy okazji tej nędznej prowokacji > > Małopolanie docenili Z. Ziobre za jego bezkompromisową walkę z przestępczością. bydlo_prof_wb leczysz tu na forum swego kaca po wczorajszej klęsce? Cieszysz się z wygranej tego zera, które nie miało odwagi stanąć w szranki z panią Różą Thun? To co przyniosło mu sukces w środowisku radiomaryjnym, środowiskach ludzi po sześćdziesiątce, ludzi nisko wykształconych, w PE może go tylko kompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 docenili walkę? mowisz o walce na konferencjach? 08.06.09, 11:27 bo przecież cała ta "walka" zera to wlasnie setki bezprzedmiotowych konferencji prasowych :) a o prawdziwych działaniach ZERA poczytaj sobie tu: www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=12980 Polak-ateista ps. taki z ciebie profesor jak z ZERA prawnik:) ze średnią 3,8 ze studiów swoją droga to niezły głąb z tego ZERA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 Nie w Krakokowie lecz w Polsce płd-wsch. To czyni 08.06.09, 10:22 różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra Dziadziunio Córka UBeka i klon Robespierre 08.06.09, 14:05 Witam w najgłupszym Kraju świata. POPISów cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 13:25 cillian1 napisał: > Niestety!!! Jak widać było, osoby które głosowały na zero to psychole. > Pamiętacie tą panią wystawiającą język i kręcącą głową, jak weszły obie panie z > PO i SLD? Takich ma wyborców zero :)))) ........................................................... " Won stąd! Jak nie wyjdziecie, to was wywieziemy! Wynocha! Nie- Polacy! - tak według relacji mediów sympatycy Zbigniewa Ziobry przywitali niespodziewanych gości. - Nie widzę powodu dla którego miałbym mieć specjalny szacunek dla publiczności, która po prostu napada na dwie kulturalne osoby. Tylko dlatego, że przyszły na spotkanie swojego politycznego przeciwnika - tłumaczył Kuczyński." "Senyszyn zarzuciła Ziobrze, że powinien trafić do Hagi i spytała go o to, czy nie ma sobie nic do zarzucenia i oporów przed startowaniem do PE. - Ziobrę obciąża moralnie zarówno śmierć Basi Blidy, jak i śmierć tych setek osób, które nie doczekały przeszczepu. Bo właśnie przez nieodpowiedzialną politykę pana Ziobry transplantologia w Polsce została całkowicie zahamowana - powiedziała. Jarosław Kuźniar - prowadzący "Poranek" - zapowiedział, że zada Ziobrze pytania Senyszyn i już miał połączyć się z b. ministrem, gdy okazało się, że... ten odmówił. Przypuszczalnie był już w studiu w Krakowie, ale słysząc Senyszyn dał nogę. Jak uzasadnił odnowę w ostatnim momencie? Kuźniar: - Nie bo nie. To przecież Zbigniew Ziobro - on nie będzie się tlumaczył." „Ziobro - Dzierżyński na miarę naszych czasów" Odpowiedz Link Zgłoś
killkamill Nie kraków, tylko Okręg Małopolsko-Świętokrzyski 08.06.09, 13:38 Oba województwa liczą razem jakieś 5 mln mieszkańców, Kraków w tym liczy tylko 800 tysięcy, wiec nie obrażajcie Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Nie Kraków, a małopolska 08.06.09, 10:11 W Krakowie PO wygrało z PIS 50:32. Nawet w Zakopanem PO wygrywa 45:40. Na Ziobrę głosowały małopolskie wiochy. Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Re: Nie Kraków, a małopolska 08.06.09, 10:13 Też nie chce mi się wierzyć w to, że w Krakowie PIS z Ziobro wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Nie Kraków, a małopolska 08.06.09, 10:15 w_u_j_e_k napisał: > Też nie chce mi się wierzyć w to, że w Krakowie PIS z Ziobro wygrał. Ale tu nie ma w co wierzyć: pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/WYN/W/126101.htm Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Nie Kraków, a małopolska 08.06.09, 10:52 Pytanie kto w Kraku dostał największą licbzę głosów? Przypuszczam, że mimo wygranej PO również Ziobro. Ale fakt, atakowanie miasta za wyniki w okręgu, w większosci biednym i wiejskim, to nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
xaoo369 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 10:13 głosowali na Ziobre żeby wyjechał jak najdalej... żeby był daleko i niech w kraju zapanuje spokój bo nie potrafie inaczej zrozumieć kto go popiera... Odpowiedz Link Zgłoś
tomaloo Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 10:27 Normalny Kraków głosował na Różę, ale Pisowi udało się zmobilizować emerytów ( widziałem na mieście te tabuny dziadków w garniakach..) Jestem z Krakowa i miałem nadzieję, że Polska już się nauczyła co to Piss... Odpowiedz Link Zgłoś
jawas1 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 10:57 tomaloo napisał: > Normalny Kraków głosował na Różę, ale Pisowi udało się zmobilizować emerytów ( > widziałem na mieście te tabuny dziadków w garniakach..) czy wśród nich byli ci którzy spłodzili idiotę "tomaloo"? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 13:35 jawas1 napisał: > > tomaloo napisał: > > > Normalny Kraków głosował na Różę, ale Pisowi udało się > zmobilizować emerytów ( > > widziałem na mieście te tabuny dziadków w garniakach..) > > > czy wśród nich byli ci którzy spłodzili idiotę "tomaloo"? Nie ma jak "argument" w dyskusji! Wprawdzie nie koniecznie merytoryczny, za to jaki CHAMSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
moim_skromnym_zdaniem Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 14:40 To świadczy jołopie jeden jedynie o tym, że normalni ludzie w Krakowie olali te wybory bo nie znaleźli dla siebie odpowiedniego kandydata na liście tak jak ja. To Ci do tej pustej główki nie przyszło prawda? Poza tym z tego co wiem na wygraną ziobry złożyły się głosy z okręgu małopolsko-świętokrzyskiego więc odpierdziuchna się od Krakowa ty zakompleksiony wieśniaku. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 14:45 Na podstawie pogladow politycznych oceniasz ludzi?. To jest po prostu chore.A jak ocenisz wiec Hubner komunistke z krwi i kosci?.Kandydatke PO w Warszawie?.To jest skandal.Komunistka w jednym szeregu z CDU i CSU przeciw Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kraków okazał sie zaściankiem Europy... 08.06.09, 14:48 I powtarzam.Nawet nie co czwarty obywatel poszedl do urn.Poszli ci zwiazani z kims lub czyms.Reszta Olala UE.Takie sa fakty.Poczekam na komentarze autorytetow z wiadomych gazet czy innych mediow.Polska w 75 procentach olala UE. Odpowiedz Link Zgłoś
tumanek007 Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:05 Niestety przy obecnych okręgach wyborczych Kraków = Kielce, czyli matecznik Gosiewskiego, jak również Włoszczowa. Ot i całe "poparcie" Krakowa dla Ziobry. W samym Krakowie chyba jednak nie wygrał (a przynajmniej mam taką nadzieję). Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Też nie odsądzam Krakowa od czci i wiary. 08.06.09, 10:13 To zaścianek wokół Krakowa chroni tego zbója, Ziobrę. Ale Krakowiacy powinni zanieść kaganek oświaty w swoje najbliższe okolice, a ja ich widuję głównie w Warszawie;-( Odpowiedz Link Zgłoś
vapor1 Kraków przeprasza za Ziobre! 08.06.09, 10:15 Niestety nie mamy wplywu na matecznik Rydzyka - małopolskie i świętokrzyskie wiochy... Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Kraków przeprasza za Ziobre! 08.06.09, 10:26 Wiem i dlatego Wam współczuję, że Ziobro, ta hiena, kiedykolwiek się do Krakowa sprowadził. Przez to jesteście ofiarami niesłusznych ataków, bo ta gnida jest z Wami utożsamiana. Media uogólniają, a głupole za nimi powtarzają. Więc powtórzmy tutaj: w samym Krakowie PiS nie wygrał, a Ziobro nie jest Krakusem (urodził się w Krynicy). Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: Kraków przeprasza za Ziobre! 08.06.09, 10:58 > Wiem i dlatego Wam współczuję, że Ziobro, ta hiena, kiedykolwiek się do Krakowa sprowadził. Menda urodzila sie w Krakowie - zobacz na wikipedie.. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Re: Kraków przeprasza za Ziobre! 08.06.09, 11:16 Fakt. Myślałem, że Wikipedia ma podrasowane dane i sprawdziłem na stronach sejmu. Niestety masz rację. Ale w ten sposób, to jeśli Kraków przeprasza za Ziobrę, to Austria powinna przepraszać za innego demagoga. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek W samym Krakowie Roza dostala 50%, a Ziobro 32%.. 08.06.09, 11:40 W samym Krakowie Roza dostala 50%, a Ziobro 32%.. To wiesniaki z wojewodztwa malopolskiego zmienily statystyki, na 35% i 44%. Nota bene duzo lepszy wynik anizeli w kilku poprzednich wyborach, gdy roznice z tego co pamietam, byly duzo wieksze.. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kraków przeprasza za Ziobre! 08.06.09, 13:40 plendz napisał: > Media uogólniają, a głupole za nimi powtarzają. Więc powtórzmy tutaj: w samym > Krakowie PiS nie wygrał, a Ziobro nie jest Krakusem (urodził się w Krynicy). I teraz wszyscy zaczną się czepiać Bogu ducha winnej Krynicy. W końcu co za różnica, gdzie ten bałwan przyszedł na świat? Odpowiedz Link Zgłoś
masuma W Krakowie Ziobro przegrał! Wygrała PO! 08.06.09, 13:50 pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/WYN/W/126101.htm PO - 51, PIS - 32 Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 11:21 > Niestety przy obecnych okręgach wyborczych Kraków = Kielce Zwracam uwage, ze akurat w Kielcach rowniez wygrala PO. Co cieszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
thekaroten Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 11:27 > Niestety przy obecnych okręgach wyborczych Kraków = Kielce, czyli > matecznik Gosiewskiego, jak również Włoszczowa. W Kielcach akurat wygrała Platforma, podobnie jak w poprzednich wyborach. Na wsi podobnie jak po Krakowem, liczy się wyłącznie PiS. miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,6698280,Eurowybory__PiS_wygrywa_w_Swietokrzyskiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita Oj krakusy krakusy 08.06.09, 15:19 Jak sukces wioch to wy oczywiście a jak kompromitacja to wiochy. Jak to fajnie jest spijac sukcesy innych i sprzedawać poraźki innym. Okręgi dolnośląskie, wielkopolskie czy łódzkie też miały wiochy dookoła (całe województwa) a jakoś się tak jak wy nie zbłaźniły i pokazały PiS-owi co trezba. Jak do pouczania i szcekania na innych jesteście pierwsi a jak u was coś głupiego to zaraz umywacie rączki. Odpowiedz Link Zgłoś
male12 Kraków pokpił sprawę 08.06.09, 10:06 kiedyś uduszą się w tej swojej niecce. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Kraków pokpił sprawę 08.06.09, 10:13 A co się mamy szczypać; jedźmy pogłębiać im tę nieckę. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kraków pokpił sprawę 08.06.09, 12:13 male12 napisał: > kiedyś uduszą się w tej swojej niecce. Klechy mieszają ludziom proporcje w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
cthulhu78 Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:08 Kraków nie wybrał Ziobry! pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/WYN/W/126101.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina Ziobro na Prezydenta.... w 2015 r. 08.06.09, 10:10 po upływie II kadencji Lecha Kaczyńskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Ziobro na Prezydenta.... w 2015 r. 08.06.09, 11:52 Kurski na prezydenta po upływie II kadencji Ziobry. Kamiński na prezydenta po upływie II kadencji Kurskiego...Jak ja kocham takie political fiction i pisuarski optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_lemur Re: Ziobro na Prezydenta.... w 2015 r. 08.06.09, 12:40 Pisuarskie pohukiwania "ku pokrzepieniu serc" są w rzeczy samej dosyć zabawne, jednak trzeba też pamiętać, że te buńczuczne okrzyki świadczą o narastającej utracie kontaktu z rzeczywistością, która dla pisowskiego elektoratu przestaje stanowić układ odniesienia. W aspekcie socjologicznym to zjawisko stanowi poważny problem, bo oznacza wypadnięcie kilku milionów ludzi z normalnego życia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Małopolska-wstyd. Kraków-nie wiadomo. 08.06.09, 10:09 Pewnie w samym Krakowie Ziobro nie miał aż tak dobrego wyniku, ale oczywiście nie podaje się takich danych. Ale Kraków jest wyspą cywilizacji na jeziorze ciemnoty. Na szczęście to ewenement, a raczej aberracja w skali kraju. Niemniej głosowanie na tego potwora to wstyd. Mam nadzieję, że mandat europejski nie uchroni go przed odpowiedzialnością karną za przestępstwa w Polsce, choć to jej uniknięcie i kasa były dla tego karierowicza-pijawki główną motywacją startu w tych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Wiadomo, Kraków PO-50% PIS-32% 08.06.09, 10:13 pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/WYN/W/126101.htm Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Dzięki, tak przypuszczałem. 08.06.09, 10:27 Czyli jednak twierdza Kraków - przedmurze cywilizacji;-) Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:11 konigin napisała: > Wsteczny krakówek wybrał chłoptasia bez znajomości języka obcego, > nieinteresującego się działaniami i pracą PE, ale silnie moherowego. > Nie gratuluję ciemnoty. Kraków to królewskie miasto z silną rodzimą inteligencją bez napływowej stonki . Miasto które ukochał nasz papież ... Nie gratuluje kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:14 > Miasto które ukochał nasz papież ... Nie zasłaniaj się papą II, to nie on wybierał i to nie on wam pomagał myśleć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:38 Nie miałam racji ? Krakowskie myślenie: "miasto, które ukochał nasz papież..." Wow, to tłumaczy wszystko, także wybór lichego cwaniaczka do PE. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:50 konigin napisała: > Nie miałam racji ? Krakowskie myślenie: "miasto, które ukochał nasz > papież..." Wow, to tłumaczy wszystko, także wybór lichego cwaniaczka > do PE. Wybacz ale nienawiść i kompleksy zalewają Ci oczy. Życzę dobrego lekarza i skutecznej terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 11:14 Jeśli ironiczną odpowiedź na, co to ukrywać, dość prostacki argument nazywasz nienawiścią i przejawem kompleksów, to polecam więcej literatury, mniej radyja. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 12:26 konigin napisała: > Jeśli ironiczną odpowiedź na, co to ukrywać, dość prostacki argument > nazywasz nienawiścią i przejawem kompleksów, to polecam więcej > literatury, mniej radyja. Och, literatury to mam aż nadto a z radia to słucham generalnie trójkę. Tobie nadal życzę udanej terapii bo wiesz złość piękności szkodzi a nienawiść zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:56 cillian1 napisał: > > Miasto które ukochał nasz papież ... > > Nie zasłaniaj się papą II, to nie on wybierał i to nie on wam pomagał myśleć ;) > > Nikt się nikim nie zasłania. Jedynie konstatuje mądrość własną mieszkańców grodu Kraka w świetle słów papieża. To Ty dopowiadasz resztę Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Kraków to jednak jedna wielka wiocha ! 08.06.09, 10:12 Lajkoniki głosowały tak jak wsie i miasteczka, tak jak polonia z Jackowa i Greenpointu. Prowincjonalna mentalność wąsatych sarmackich buraków o okrągłych bańkach. Tylko tacy mogli wybrać pana Zero. Weźcie się utopcie z tą waszą galicyjską moralnością i kremówkową świętością. Zróbcie se cały Kraków święty, nie tylko Błonia. A Dziwisza posadźcie se po prawicy kremówkowego Ojca. Nie dziwcie się tylko potem, kiedy UEFA nie widzi takiej wiochy na Euro 2012. Bujajta się. Pa. Czekam na konferencje prasowe w języku angielskim waszego nowego przedstawiciela opowiadającego o jakichś ciekawych brukselskich aresztowaniach. Wyposażony do pracy w Brukseli jest dobrze, bo szyfrowaną komórkę i dyktafon już ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cthulhu78 Re: Kraków to jednak jedna wielka wiocha ! 08.06.09, 10:23 Wyluzuj kolego bo Ci żyłka pęknie. Masz tu kilka razy podane wyniki z Krakowa ale ciebie wcale to nie obchodzi, tylko pretekst dla jeżdżenia po Krakowie. Kompleksy masz jakieś, żal, mordę Ci tam obili czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
milet1 Cała Polska się wstydzi w Krakowie głosują.. 08.06.09, 10:15 ...(dopisz co chcesz) Odpowiedz Link Zgłoś
beika Re: Cała Polska się wstydzi w Krakowie głosują.. 08.06.09, 11:13 Jakim cudem poseł z wyrokiem (któremu się nie poddał!) w ogóle mógł kandydować? Jak można głosować na kogoś takiego? Wstydzę się za kraków Odpowiedz Link Zgłoś
dfgfdg [...] 08.06.09, 10:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:17 skończ z grzebaniem się w rodzicach. Większość ma jakieś komusze naleciałości, bo 60 lat to nie w kij dmuchał i trza było jakoś żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:25 > skończ z grzebaniem się w rodzicach. Większość ma jakieś komusze naleciałości, bo 60 lat to nie w kij dmuchał i trza było jakoś żyć. jasne; "trzeba było jakoś żyć"..... I w związku z tym, że wszyscy Polacy się wtedy zeszmacili to dziś musimy iść na kompromis z naszym sumieniem i popierać drobnych cwaniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:29 Mam nadzieję, że myślisz o kaczkach-sraczkach. Są drobni i cffffaniaki z wolskiej. I naprawdę nie chcę jechać po pisie, bo akurat ci dwaj to jakoś się nie wybijali z opozycji. ;) Ale... trzeba odczekać pokolenia/dwa. Zresztą jak zam życie to o dzieciach np. Olejniczak, czy np. Kwaśnieskich czy Wałęsy będzie dalej szła opinia bolków, olków itd. :( Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:36 > Mam nadzieję, że myślisz o kaczkach-sraczkach. myślę tu o pani Hubner a nie o kaczkach.... Chciałeś swoim postawić "tamę" dla Kamińskiego? Powstrzymać marsz do władzy kaczych faszytów? To mogłeś to przecież zrobić niekoniecznie robiąc przy okazji promocje cwaniactwa, nie? A co to? To tylko ta pani była do poparcia w Warszawie na listach PO? Jej koledzy z tej list byli twoim zdaniem jeszcez gorsi niż ona? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:41 Co masz przeciwko Huebner personalnie? Nie to kim byli lub nie byli jej przodkowie ale co ONA Ci złego zrobiła. Jeśli za to masz zamiar oceniac ludzi na podstawie ich przodków to jak głęboko masz zamiar sięgać w przeszłośc? Czy ma to dotyczyć wszystkich osób czy tylko niektórych? Jeśli tylko niektórych co jest kryterium wyboru akurat ich? PS. No i jak Ci sie podoba wynik Buzka? Na razie to tylko sondaże... ale chyba jakieś uczucia już w tobie się budzą? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:58 > Co masz przeciwko Huebner personalnie? Nie to kim byli lub nie byli jej przodkowie ale co ONA Ci złego zrobiła. mnie osobiście nic nie zrobiła ale szkoda mi wyborców, którzy popierając ją dali tym samym dowód na kłopoty z oceną tego co uczciwe czy przyzwoite.... Uważasz, że warunki akcesyjne jakie "wynegocjowała" dla nas ta pani były uczciwe? One przeciez i dziś są wręcz jawnie nas dyskryminujące w UE i gdyby nie Kalinowski z PSL-u który je rzutem na taśmę nieco poprawił byłby jeszcze gorsze.... Pozycja tej pani jest tylko i wyłącznie produktem marketingowo-pijarowym bo jak cię zapytam o konkretne zasługi tej pani dla Polski to będziesz miał z tym duży problem.... > Jeśli za to masz zamiar oceniac ludzi na podstawie ich przodków to jak głęboko masz zamiar sięgać w przeszłośc? nie wyjeżdżaj mi tu z jej dziadkami bo ja mam w zadzie jej przodków choć sądzę, że środowisko w jakim zostaliśmy wychowani odciska trwałe piętno na naszym charakterze... Może w ten sposób da się wytłumaczyć jej wiernopoddańczość wobec Brukseli? > Jeśli za to masz zamiar oceniac ludzi na podstawie ich przodków to jak głęboko masz zamiar sięgać w przeszłośc? no cóż... pewnie przerżnąłem... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko wiarę w inteligencję człowieka i jego zdolność do trzeźwej oceny sytuacji.n Czasem można się na tym przejechać :-) Myślę, że nie musimy czekać do ogłoszenia oficjalnych wyników bo ten wynik raczej nie wpłynie jakoś zasadniczo na wyrok wyborców wg sondaży. Pisz na ; zbbra@esculap.pl i podaj miejsce realizacji naszego zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 11:11 > mnie osobiście nic nie zrobiła ale szkoda mi wyborców, którzy > popierając ją dali tym samym dowód na kłopoty z oceną tego co > uczciwe czy przyzwoite.... Uważasz, że warunki akcesyjne > jakie "wynegocjowała" dla nas ta pani były uczciwe? One przeciez i > dziś są wręcz jawnie nas dyskryminujące w UE i gdyby nie > Kalinowski z PSL-u który je rzutem na taśmę nieco poprawił byłby > jeszcze gorsze.... Pozycja tej pani jest tylko i wyłącznie > produktem marketingowo-pijarowym bo jak cię zapytam o konkretne > zasługi tej pani dla Polski to będziesz miał z tym duży problem.... A może tak szczegóły? Co było niekorzystnego? Dla czego uważasz nas za "gorszych"? > nie wyjeżdżaj mi tu z jej dziadkami bo ja mam w zadzie jej > przodków Ja się tylko pytam bo chcę ustalić powód niechęci do tej pani. > choć sądzę, że środowisko w jakim zostaliśmy wychowani odciska > trwałe piętno na naszym charakterze... Może w ten sposób da się > wytłumaczyć jej wiernopoddańczość wobec Brukseli? No to się zdecyduj. Chcesz łazić po cudzych drzewach genealogicznych czy masz to w ****? > no cóż... pewnie przerżnąłem... Na swoje usprawiedliwienie mam > tylko wiarę w inteligencję człowieka i jego zdolność do trzeźwej > oceny sytuacji.n Czasem można się na tym przejechać :-) Widzisz - ja się dokładnie tymi samymi kryteriami kierowałem. Tyle że tyś błędnie ocenił co dobre, a co złe, a ja prawidłowo. Dokładniej to ja lepiej znam mieszkańców tego regionu by wiedziec na kogo zagłosują (pamiętam mniej więcej wyniki wszystkich poprzednich wyborów, tzn. tendencję kogo popierano, jakie wartości). Migalski był bez szans. > Myślę, że nie musimy czekać do ogłoszenia oficjalnych wyników bo > ten wynik raczej nie wpłynie jakoś zasadniczo na wyrok wyborców wg > sondaży. Pisz na ; zbbra@esculap.pl i podaj miejsce realizacji > naszego zakładu. Poczekam jednak i wtedy napiszę. Wole mieć pewnośc. Co śmieszne jak wczoraj "świętowano" "wyniki wyborów", Buzek był pierwszym politykiem, który zwrócił uwagę TVP-Info, że to dopiero "tylko" sondaże, a nie wyniki i jeszcze tak naprawde nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 10:45 może gorsi od niej, ale na pewno lepsi od zero. Babka wygrała, bo: zna języki, zna prawo EU, zna nasze prawo i zasady ekonomi. Ludzie maja dość gadania o dzidkach i ojcach, którzy pracowali na stołkach za czasów komuny, Każdy gdzieś pracował i każdy dokładał swoje 5 gr. do umacniania się komuny. Więc może zacznij przekonywać wodza, żeby odpuścił sobie grzebanie w rodzinie, a wziął się za szukanie wartościowych specjalistów do swojej partii, może choć spoty za dwa lata wam wypalą. Teraz kaczka jest głąb i otacza się głąbami! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 11:03 PIS-owi specjaliści (sądząc po wynikach) nie są najgorsi... Jeśli zważysz, że PIS nigdy nie był postrzegany jako partia "europejska" (a wręcz przeciwnie; przypominam ich warunkową zgodę na traktat akcesyjny)) to osiągnięty przez nich wynik musi wam w PO zapalić czerwone światełko.... Macie pełne i uzasadnione prawo zacząć bać się o swoje wyniki w wyborach krajowych, które dla elektoratu PIS-u oznaczają znacznie większa mobilizację... Innymi słowy; lemingi (sądząc po ich frekwencji) mają chyba was dość... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 11:25 niestety, jesteś w błędzie, czerwone światło zapala się przy wyniku lewicy - ludzie zapomnieli jak rządzili i to powinno dać do myślenia PO. Mam nadzieję, że wezmą się za robotę, bo za 2 lata lewica weźmie więcej. Tak się zanosi ;) > PIS-owi specjaliści Sorry!!! Ci specjaliści dali sobie w łeb, bo nie umieli przkonać kaczki-sraczki do innego myślenia. Wynik PiS to nie jest wynik straszenia Niemcem i przypominania co PO zawaliła. Jest to wynik, który i tak by był, choćby PiS ujadał non stop na PO i Niemców. Ci co głosowali na PiS - to twardy zajadły elektorat, widzący przyszłość tylko w stagnacji ;) Niestety, młodzi powiedzieli WON, może wzięli przykład z tych pań od zera?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A Huebner to niby lepsza?? 08.06.09, 11:32 > Jeśli zważysz, że PIS nigdy nie był postrzegany jako partia > "europejska" Byl za to postrzegany jako partia silnie anty-europejska i pod takimi haslami maszerowal do wyborow. Skoro nie zmobilizowal specjalnie swoich wyborcow, to naprawde nie ma powodow do obaw. > Macie pełne i uzasadnione prawo zacząć bać się o swoje wyniki w > wyborach krajowych, To ma byc zart? :-))) > które dla elektoratu PIS-u oznaczają znacznie większa > mobilizację... Widzisz, rzecz w tym, ze nie tylko dla elektoratu PiS. Po tragicznych wyborach w 2005 wyborcy PO skumali wreszcie, ze frekwencja pracuje dla PO. I w 2007 rzecz wygladala zupelnie inaczej (nawet pomijajac fakt, ze PiS pracowicie sie przez ten czas blaznil). Za dwa lata mobilizacja bedzie wieksza po OBU stronach. A duza frekwencja sprzyja PO. Moim zdaniem jest spora szansa na samodzielny rzad - oczywiscie z dzisiejszego punktu widzenia. Wynik wyborow prezydenkich bedzie mial kluczowe znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czy jeszcze będzie kogo mobilizować? 08.06.09, 14:37 swan_ganz napisał: > Macie pełne i uzasadnione prawo zacząć bać > się o swoje wyniki w wyborach krajowych, które dla elektoratu PIS-u > oznaczają znacznie większa mobilizację... Tyle, że z każdym dniem coraz mniej jest do mobilizowania: moherowy elektorat nie jest, przecież, niezależny od praw biologii. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Przecież tata Ziobry też był w PZPR 08.06.09, 10:47 Jak już wchodzisz w taką argumentację, to rób to rzetelnie. Zarzucanie Huebner "niewłaściwych" rodziców nie ma sensu, jeśli ma być argumentem za ministrem Zero. Pół PiS miało rodziców w jedynie słusznej partii, a tobie to nie przeszkadza, za to plotki o tym, że ktoś z rodziny kogoś, kto nie należy do PiS był czerwony uważasz za dyskwalifikujące. Ciekawe;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Po stokroć lepsza 08.06.09, 10:20 dfgfdg napisał: > A Huebner to niby lepsza? Czlonkini PZPRu a tatus i dziadzius to znani UBeccy kaci. ---------------------------------------------------------------- Taaa. Słyszałem też, że dziadek walczył w Wehrmachcie, a wnuczek rozrabia w przedszkolu. Wybieramy kandydatów, a nie ich rodziny ! Policz lepiej ilu byłych kacyków i komunistycznych prawników służy Yarkowi Kaczoryjskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Po stokroć lepsza 08.06.09, 10:31 naprawdę nie znalazłeś na listach PO w Warszawie nikogo z bardziej przyzwoitym życiorysem? I wcale nie myślę tu o jej rodzinnych korzeniach ale o niej samej bo ona sama też dała już dowody swojej "przyzwoitości".... Nie lepiej było poprzeć np; Zalewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_lemur Re: Po stokroć lepsza 08.06.09, 12:58 swan_ganz napisał: > naprawdę nie znalazłeś na listach PO w Warszawie nikogo z bardziej > przyzwoitym życiorysem? No cóż, był jeden taki kandydat... Przyznaję, że oddając na niego głos czułem mnóstwo złośliwej satysfakcji, bo jako jedną z zalet takiego głosowania postrzegałem możliwość szczególnie bolesnego nadepnięcia na ego pewnego "genialnego stratega". Z tego co wiem, kandydat ten zostanie europosłem, z czego cieszę się tym bardziej, że posiada on wszelkie merytoryczne kwalifikacje do skutecznej pracy w PE, ale - co bardzo symptomatyczne - nie zrobił kariery w partii PiS. Chyba po prostu był zbyt dobry :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Za życiorys można dostać medal... 08.06.09, 14:44 swan_ganz napisał: > naprawdę nie znalazłeś na listach PO w Warszawie nikogo z bardziej > przyzwoitym życiorysem? W PE na rzecz Polski będzie pracować nie - życiorys posła, a jego wiedza, umiejętności, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
doldama Huebner? Ziobro? Buzek? Kto rekordzistą? 08.06.09, 10:16 Co te małe cyniczne i gburowate dziecko z pisorlandu może dla Małopolski zrobić w Brukselii. TYLKMO MAŁA KUPĘ W SROCZYKU. Ale krakowwianie sobie wybraliście przedstawiciela. HI , HI, HI. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos jesli maja jechac po polskich torach lol 08.06.09, 10:17 to zgodze sie za wyborcza zeby byla to w takiej samej kolejnosci hibner a po niej buzek. przy okazji gratuluje buzkowi przesiadki z "buzek na wozek" do lokomotywy lol o ziobrze nie wspominam, bo w historii kolejnictwa, wiecej niz dwie lokomotywy w tym samym miejscu i czasie jeszcze sie nie wykoleily. a wedlug wyborczej (wiec musi byc to prawda) obie lokomotywy prawdopodobnie go wyprzedza. teraz rozumie dlaczego media tytulowaly zwyciestwo ziobry w malopolsce (przytocze ze krakow to inteligencka stolica polski) jako niespodzianke. zabolalo co? dwa lata pisania, komisje sledcze, wezwania prokuratorskie, zrzeczenie sie immunitetu i dalej jak powiedzial by miller ZERO efektow lol i mozna by tak dewagowac, ale szkoda czasu na to forum. zapewne pojawia sie posty korygujace moja ortografie i zarzut sie smieje sie z wykolejen. nie nie, ja tylko apeluje by zmodernizowac w koncu tory lol Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow Re: logika nie jest twoja mocna strona 08.06.09, 15:02 wysokiktos napisał: Sadzac po Twojej niechlujnej wypowiedzi. > to zgodze sie za wyborcza zeby byla to w takiej samej kolejnosci hibner a po > niej buzek. Nazwiska pisze sie z wielkiej litery, poza tym nalezy pisac je poprawnie glabie. przy okazji gratuluje buzkowi przesiadki z "buzek na wozek" do > lokomotywy lol o ziobrze nie wspominam, bo w historii kolejnictwa, wiecej niz > dwie lokomotywy w tym samym miejscu i czasie jeszcze sie nie wykoleily. a wedlu > g > wyborczej (wiec musi byc to prawda) obie lokomotywy prawdopodobnie go wyprzedza > . > teraz rozumie dlaczego media tytulowaly zwyciestwo ziobry w malopolsce > (przytocze ze krakow to inteligencka stolica polski) W Krakowie Ziobro przegral z kretesem, wygral w Malopolsce, niewidzisz roznicy glabie? jako niespodzianke. > zabolalo co? dwa lata pisania, komisje sledcze, wezwania prokuratorskie, > zrzeczenie sie immunitetu i dalej jak powiedzial by miller ZERO efektow lol > i mozna by tak dewagowac, ale szkoda czasu na to forum. zapewne pojawia sie > posty korygujace moja ortografie i zarzut sie smieje sie z wykolejen. nie nie, Jak mowia: poznac glupiego po smiechu jego. > ja tylko apeluje by zmodernizowac w koncu tory lol Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Huebner? Ziobro? Buzek? Kto rekordzistą? 08.06.09, 10:18 No ale przecież ta wielka trójka (zreszta z PiS, AWS i SLD:) tylko w głowacg dziennikarzy ściga się ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz ta Huebner to największy wstyd dla Polski 08.06.09, 10:20 a szczególnie dla jej wyborców.... Czym wy się kurde kierujecie popierając jakąś osobę? Łatwo jest zrozumieć przyczyny poparcia dla Buzka czy Ziobry ale za diabła nie mogę pokapować powodów dla których wydawałoby się, że inteligentni ludzie jacy mieszkają w Warszawie poparli kandydaturę tej pani... Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Bo jest kompetentna i zna języki?Przeciwnie Ziobro 08.06.09, 10:36 Są ludzie, którzy lubią być reprezentowani przez osoby kompetentne i merytoryczne - tacy głosowali na p. Hubner. Ale są tacy, którym nie przeszkadza głosowanie na fagasa, który nie zna prawa (choć ma papier prawnika i pełnił ważne funkcje w ministerstwie sprawiedliwości), unika odpowiedzialności prawnej, nie zna języków obcych, boi się debat z konkurentami, jest demagogiem i populistą. Odpowiedz Link Zgłoś
gio69 Re: ta Huebner to największy wstyd dla Polski 08.06.09, 11:12 Wstyd to twoja wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
mortisnostre Smieszna partia smiesznych ludzi - pisiaki! 08.06.09, 10:20 Ziobro - jaka lokomotywa, kuda? Ten facet bedzaie tam tylko zajmowal miejsce, to tak jakbysmy je oddali innym krajom... Ludzie ktorzy a niego glosowali, nie rozumieja sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Smieszna partia smiesznych ludzi - pisiaki! 08.06.09, 14:53 mortisnostre napisał: > Ziobro - jaka lokomotywa, kuda? Ten facet bedzaie tam tylko zajmowal > miejsce, Ale co se chłopię zarobi, nawet gęby nie otwierając (no, bo - niby - po jakiemu i na jaki temat?), to jego. I immunitet sobie od nowa załatwił. Może i potem jakoś ten wyrok, który na nim ciąży, mu się upiecze i wszystko się rozejdzie po kościach... Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:21 Buzek zostanie przewodniczącym i uszczęśliwi całą Europę swoimi 4 reformami. Odpowiedz Link Zgłoś
vapor1 wybaczcie nam! 08.06.09, 10:23 Pamietajcie, nie wszystkie krakusy to świętojebliwe pisfany. Pracujemy nad moherami ale ciezko idzie. No i prowincja nas zabija i wstyd przynosi straszliwy. Biore wszystkie uwagi na klatę i kajam sie przed Wami choc sam nie mam nic w spolnego ani z PIS, ani ze świętojebliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: wybaczcie nam! 08.06.09, 14:58 Niby - co? A jakaż w tym Twoja wina i Tobie podobnych?! vapor1 napisał: > Pamietajcie, nie wszystkie krakusy to świętojebliwe pisfany. > Pracujemy nad moherami ale ciezko idzie. Dajcie sobie spokój. I tak nie dacie rady. Mohery są niereformowalne; jedyna radość to ta, że - NA WYMARCIU. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz To nie wina Krakowa, że otoczony przez Polskę C 08.06.09, 10:21 Kraków to jedno z wielkich polskich miast. Co prawda PiS zrobił w samym mieście wynik lepszy niż w innych dużych miastach, ale z PO przegrał. Problem tkwi w zapaści cywilizacyjnej obszarów wiejskich znajdujących się w tym samym okręgu wyborczym. To matecznik Polski C, z którego rekrutują się np. nielegalni emigranci do USA, przez których wciąż mamy obowiązek wizowy do tego kraju. Oni ciągną Polskę i opinię o niej w stronę gumna i powodują, że wciąż funkcjonują o nas negatywne stereotypy. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Krakowiacy :) myślałem, że więcej ludzi z mózgiem 08.06.09, 10:21 u was mieszka. Jak mogliście stawiać na zero !!?? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt twoja wypowiedź jest chamska 08.06.09, 10:24 i świadczy o niskim poziomie kulturalnym i intelektualnym Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Wszystkie wypowiedzi pana Zero są chamskie. 08.06.09, 10:25 W tej dziedzinie rzeczywiście nikt z nim nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
sonqo Czy mówisz również o poziomie wybranka Krakowa ? 09.06.09, 08:16 Kim jest Ziobro i jakie są jego dokonania dla kraju ? Może o czymś nie wiem, ale koleś nic nie zrobił. Miał swoje 5 minut i tylko smród pozostał do dzisiaj. Teraz o Twojej wypowiedzi. Widzisz, ja kieruje się swoim intelektem, a jak widać po wynikach, krakowiacy kierują się głosem z ambony, oraz ulegają pseudo public realations PISu, na które niestety łasa jest ciemna masa. Co do kultuy, nie ma wątpliwości, że niektórzy obywatele Krakowa, nie kierują się mózgiem, więc napisałem, że jestem zawiedziony, że jest ich, aż tak wielu. Wcale nie twierdzę również, że wybór PO byłby najlepszym. Kandydaci byli lepsi lub gorsi, ale plujący na ludzi zero, był najgorszym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Krakowiacy :) myślałem, że więcej ludzi z móz 08.06.09, 15:07 sonqo napisał: > u was mieszka. Jak mogliście stawiać na zero !!?? Odczep się od krakowiaków! Co oni winni? Czep się moherów, których - widocznie - tam w okolicy więcej niż w średniej krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Krakowiacy :) myślałem, że więcej ludzi z móz 08.06.09, 15:09 Poseł Janusz Palikot został wyróżniony Hiacyntem 2009 - to nagroda przyznawana przez skupiającą homoseksualistów Fundację Równości.Macie wiec swojego bohatera z penisem.PO to penis Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_lemur Re: Krakowiacy :) myślałem, że więcej ludzi z móz 08.06.09, 17:11 Słusznie zwracasz uwagę na kolejny przykład bezczelnej, antypisowskiej manipulacji. To oczywista oczywistość, że Palikot nie zasługuje na Hiacynta, bo ta nagroda należy się bezapelacyjnie duetowi Kaczyński - Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.kleofas 100% poparcia dla tej wypowiedzi 08.06.09, 21:54 Niestety, taka prawda. Ale my Pomorzacy przepraszamy za Cymańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Ja oddałem głos na Ziobro. Niech zrobi porządek 08.06.09, 10:22 z PO łapownictwem i SLD przekrętami choćby na obczyźnie. Jak wróci też na niego będę głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ja oddałem głos na Ziobro. Niech zrobi porząd 08.06.09, 10:31 olewus1 to druga ksywak zero. Przez dwa lata gooooowno osiągnął. Dobrze, że żyją tacy ludzie jak ta pani z wiecu, na który przyszły kontrkandydatki (ta z językiem) Inaczej by poszedł siedzieć, teraz ma 5 lat w zawiasach :D Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Już zaczął robić porządek. Tyle, że nie w Unii. 08.06.09, 11:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96365189&a=96370398 Odpowiedz Link Zgłoś
plendz Uciekając przed wymiarem sprawiedliwości? 08.06.09, 10:31 Ziobro fajnie walczy z przestępczością - nie stawiając się w sądach i prokuraturze; ogłaszając, że prowadzenie śledztw w sprawie przestępstw, w które jest zamieszany to prześladowanie. Ziobro to godny kolega Stokłosy i Jędrucha. Odpowiedz Link Zgłoś
maro29 Re: Ja oddałem głos na Ziobro. Niech zrobi porząd 08.06.09, 10:56 Ciekawe statystyki: Jedyne miasta na prawach powiatu gdzie wygrał PIS to - Ostrołęka - Zamość - Nowy Sącz - Radom!!!! Tym samym Radom jest największym miastem w którym wygrał PIS. W Kielcach PIS też był blisko ale zabrakło mu ułamków. Najciekawsze jest, że w żadnym mieście woj Podkarpackiego nie wygrali. Masakrowali PO na wsiach ale w zadnym mieście się nie udało. Co ciekawe wychodzi na to że najgroźniejszym konkurentem do głosów dla PIS jest PSL a nie Platforma i stąd może mizerne ich wyniki w biciu Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: Ja oddałem głos na Ziobro. Niech zrobi porząd 08.06.09, 11:51 Te miasta powinny być pozbawione jakichkolwiek wspieranych przez rząd europejskich i światowych inwestycji. Niech się dalej modlą do Santo Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow Re: Ja oddałem głos na Ziobro. To sie wstydz. 08.06.09, 15:12 olewus1 napisał: > z PO łapownictwem i SLD przekrętami choćby na obczyźnie. Jak wróci też na > niego będę głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Huebner? Ziobro? Buzek? Kto rekordzistą? 08.06.09, 10:28 Galicyjski ciemnogrodek,jak zwykle ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
17janek Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:29 Gdy w Krakowie dziłał UJ Warszawa była osadą rybacką. Ziobro skończył UJ. Jężyk obrażający,( nienawiści i wściekłości), obsolwenta UJ wystawia wam świadectwo prymitywizmu o poziomie marszałka Niesiolowskiego. Wara wam od Krakowa " perły ukrytej wsród mgieł" Odpowiedz Link Zgłoś
anitakd Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 10:33 Ziobro UJ skonczył ledwo ledwo, nie załapał się na studia doktoranckie, usiłował doktorat robić na UŚ, też się nie udało, stąd jego nienawiść do UJ-towskich profesorów prawa. Łączenie Ziobry z UJ to obraza dla reszty absolwentów, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
17janek Re: Która lokomotywa będzie najszybsza? 08.06.09, 11:05 anitakd napisała: > Ziobro UJ skonczył ledwo ledwo, nie załapał się na studia > doktoranckie, usiłował doktorat robić na UŚ, też się nie udało, stąd > jego nienawiść do UJ-towskich profesorów prawa. Łączenie Ziobry z UJ > to obraza dla reszty absolwentów, niestety. Jan Rokita te się nie załapał na studia doktoranckie a był najlepszym studentem na roku. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 10:58 17janek napisał: > Gdy w Krakowie dziłał UJ Warszawa była osadą rybacką. Ziobro > skończył UJ. Jężyk obrażający,( nienawiści i wściekłości), > obsolwenta UJ wystawia wam świadectwo prymitywizmu o poziomie > marszałka Niesiolowskiego. Wara wam od Krakowa " perły ukrytej wsród mgieł" ------------------------------------------------------------------ Pop pierwsze primo to pan Ziro studentem był raczej kiepskim, a i kolegą chamskim. Po drugie secundo jak w Europie, do której się ten absolwent wybiera, uniwersytety z kamienia budowano, to przodkowie Karakusów na drzewie siedzieli i kombinowali jak tu jakie zwierzę upolować. Coś mglisto widzę karierę pana Ziro w perłowej Europie. Tym bardziej, że na tym "słynnym" perłowym uniwersytecie można uzyskać tytuł naukowy bez znajomości jakiegokolwiek języka obcego. Pewnie dlatego nie ma tej perły na liście pierwszej setki uczelni światowych. Odpowiedz Link Zgłoś
17janek Re: Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 11:11 krupniok_pl napisał: > 17janek napisał: > > > Gdy w Krakowie dziłał UJ Warszawa była osadą rybacką. Ziobro > > skończył UJ. Jężyk obrażający,( nienawiści i wściekłości), > > obsolwenta UJ wystawia wam świadectwo prymitywizmu o poziomie > > marszałka Niesiolowskiego. Wara wam od Krakowa " perły ukrytej wsród mgie > ł" > > ------------------------------------------------------------------ > > Pop pierwsze primo to pan Ziro studentem był raczej kiepskim, a i kolegą chamsk > im. > > Po drugie secundo jak w Europie, do której się ten absolwent wybiera, > uniwersytety z kamienia budowano, to przodkowie Karakusów na drzewie siedzieli > i > kombinowali jak tu jakie zwierzę upolować. > > Coś mglisto widzę karierę pana Ziro w perłowej Europie. > > Tym bardziej, że na tym "słynnym" perłowym uniwersytecie można uzyskać tytuł > naukowy bez znajomości jakiegokolwiek języka obcego. > Pewnie dlatego nie ma tej perły na liście pierwszej setki uczelni światowych. > Jak w Krakowie na drzewach siedzieli za w Warszawie zeofici współżyli z syrenami i stąd teraż są różne indywiduła . > Odpowiedz Link Zgłoś
cthulhu78 Re: Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 11:18 Ja rozumiem niechęć ale żeby w imię awersji do UJ i Krakowa tak jak ty się kompromitować to podziwiam... UJ chłopczyku jest jednym z najstarszych uniwersytetów na świecie. To tyle w kwestii siedzenia na drzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 11:40 cthulhu78 napisał: > Ja rozumiem niechęć ale żeby w imię awersji do UJ i Krakowa tak jak ty się kompromitować to podziwiam... UJ chłopczyku jest jednym z najstarszych uniwersytetów na świecie. To tyle w kwestii siedzenia na drzewie. ----------------------------------------------------------------- BTW kompromitacji: Jak na przełomie X i XI wieku studiowano w Salerno czy w Bolonii, to Kraków otaczały bagna i porastała puszcza. A w w Światowym Rankingu Uniwersytetów plasuje się pomiędzy miejscem trzecią a czwartą setką. Z czym do Europy? Z dyplomem bez języka? Nie mam awersji ani do Krakowa, ani do UJ. Mam awersję do hipokryzji, bujania w obłokach, dewotyzmu, no i Mr Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
cthulhu78 Re: Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 11:59 Zgadza się tylko, że Salerno czy Bolonia to najstarsze uniwersytety świata także zarzut o tym, że tak już stały kamienne a gdzie indziej nie to możesz kierować to wszystkich uniwersytetów na świecie włącznie z Padwą, Cambridge, Oxford i WSZYSTKIMI innymi. Naprawdę wyśmiewanie najstarszego polskiego uniwersytetu poprzez datę jego budowy (1364 r.) jest dla mnie kompromitacją. Zresztą co to za argument, jak budowano uniwersytety w Europie to na miejscu gdzie powstaną Harvard, Columbia i Yale Indianie polowali na bizony. A nawet jeśli UJ jest między 3 a 4 setką to i tak jest najwyżej z wszystkich polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 12:30 cthulhu78 napisał: > Zgadza się tylko, że Salerno czy Bolonia to najstarsze uniwersytety świata takż > e zarzut o tym, że tak już stały kamienne a gdzie indziej nie to możesz kierować to wszystkich uniwersytetów na świecie włącznie z Padwą, Cambridge, Oxford i WSZYSTKIMI innymi. Naprawdę wyśmiewanie najstarszego polskiego uniwersytetu poprzez datę jego budowy (1364 r.) jest dla mnie kompromitacją. Zresztą co to z a argument, jak budowano uniwersytety w Europie to na miejscu gdzie powstaną Harvard, Columbia i Yale Indianie polowali na bizony. A nawet jeśli UJ jest między 3 a 4 setką to i tak jest najwyżej z wszystkich polskich. ------------------------------------------------------------ BTW kompromitacji: PRAWDA: 1. Ongiś na miejscu Harvard, Columbia i Yale Indianie polowali na bizony. 2. UJ jest najstarszy ze wszystkich polskich uniwersytetów. 3. Wyśmiewanie się z UW tylko dlatego, że jest młodszy od UJ jest kompromitacją. PÓŁPRAWDA: UJ stoi najwyżej z wszystkich polskich uniwersytetów (zależy od roku i od rankingu) FAŁSZ: Salerno czy Bolonia to najstarsze uniwersytety świata. Salerno czy Bolonia to najstarsze uniwersytety, ale Europy. Najstarsze uniwersytet świata są dużo starsze: Aleksandria (między V a VII w. n.e.), Akademia Platońska, Shang-Xiang, Taixue, Nalanda Konstantynopol (całe 500 lat przed UJ i ponad 200 lat przed Bolonią), Fez, Ochryda, Presław, Salerno. Ciekawe, że wolno tu opluwać UW, a nie wolno kwestionować kłamstw i krytykować UJ. Iście krakowska hipokryzja, czy dulszczyzna, jak kto woli. Santo subito !!! Nie było żadnych kompromitujących listów i już! I tak ma być, bo tak chce Kraków ! Ech, bujajta się tam w tym swoim moherowym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
cthulhu78 Re: Perła zaliczyła kolejną rysę. 08.06.09, 13:16 W O W ! Yyyy, sorki, jaki UW? Jakie wyśmiewanie? Pisałem coś o nim? Ktoś inny? Bo zdaje się, że to wątek o eurowyborach? No ale przynajmniej już wiemy o co się rozchodzi, hahahaha. Nie przejmuj się UW jest najwspanialszy, najbardziej, jak go budowali to dopiero ziemię usypywali pod Bolonię, Szjinktsiang otwierało klasę gimnazjalną a absolwenci UW są najmniej zakompleksieni (ale tylko w zależności od roku i rankingu). Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher A Zioberko to chyba myslal ze to krajowe wybory.. 08.06.09, 10:30 Ziobrawyj niczewo nie ugrajet w Unyji... To takij anty-europejskij... Odpowiedz Link Zgłoś