swiblowo 15.06.09, 14:42 Nowe hemoroidy w kontaktach. Na granicy beda nieprzyjemne niespodzianki. Moja podroz zapowiada sie...ciekawie przez debili z jednej i drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meerkat1 Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łukasz... 15.06.09, 14:44 Nowy film "Wojna rusko-(bialo)ruska" wkrotce na ekranach wszystkich kinach Europy Srodkowo-Wschodniej nie dotknietych "atakiem gazowym". Moze ktos zaproponuje najlepsza obsade? Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 14:48 Powinno być: "moskiewsko-ruska". Używanie przez moskiewskie państwo słów "ruska", "Ruś" itp. jest uzurpatorstwem. Stolicą Rusi był i będzie Kijów. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łukas 15.06.09, 15:20 everettdasherbreed napisał: > Powinno być: > > "moskiewsko-ruska". > > Używanie przez moskiewskie państwo słów "ruska", "Ruś" itp. jest uzurpatorstwem Stolicą Rusi był i będzie Kijów. O tyle sluszne, ze zalozycielem Rusi (Kijowskiej) byl Ruryk, ktory nie w dodatku nie byl Rusem tylko Waregiem (Vikingiem). Wskazanie tego faktu (m. in) w swej pracy magisterskiej zapocztkowalo klopoty mlodego historyka, a pozniej glosnego dysydenta, Andrieja Amalryka, autora m.in. glosnej ksiazki "Czy Zwiazek Sowiecki dotrwa do roku 1984?" [pomylil sie zaledwie o 5 lat] Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 15:21 "Państwo moskiewskie nie było w prostej linii kontynuatorem tradycji Rusi Kijowskiej. Zdaniem wielu historyków, m.in. Gieorgija Wiernadskiego i Lwa Gumilowa, w większym stopniu było ono spadkobiercą Złotej Ordy, która przez dwa stulecia panowała nad Moskwą, i od której Moskwa przejęła organizację życia państwowego. Model sprawowania władzy przez cara moskiewskiego przypominał raczej obraz rządów tatarskiego chana niż bizantyjskiego basileusa. Świadczyć może o tym chociażby wypowiedź wielkiego księcia Wasyla III, który wyraził się o swoich poddanych: "Wszyscy oni to niewolnicy". Jest to stwierdzenie charakterystyczne dla chana Tatarów, a nie bizantyjskiego imperatora, którego autokratyzm ograniczony był przez prawo Boże. Co symptomatyczne, główne insygnium monarsze w Rosji, tzw. czapka Monomacha, która oficjalnie przedstawiana była jako nakrycie głowy cesarzy bizantyjskich, w istocie była prezentem, jaki Iwan I Kalita otrzymał od chana Uzbeka." :) Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 17:49 Calkowicie zgadzam sie z twoja opinia, Rus to dzisisiejsza Ukraina. Moskale zyja w moskovi. Dzisiejsza bialorus, to bardziej dawna Litwa. Nalezy poprawic tez okreslenie Europa srodkowo-wschodnia na Europa Srodkowa i Wschodnia. To pierwsze okreslenie tego regionu to dziwolag stworzony w niektorych polskich mediach i nie istnieje nigdzie na swiecie. Polska jest panstwem lezacym w Europie Centralnej (srodkowej). W podziale ekonomicznym Europy, jedynie czasami z powodow dawnych podzialow okresla sie ten region CEE czyli Centralna i Wschodnia Europa (bez lacznika) Pod tym okresleniem czasami wymieniana jest tez Moskovia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 21:23 Określenie "Europa Środkowo-Wschodnia" pochodzi z niemieckiego słownika politycznego. Po prostu, Niemcy mają nieco inną perspektywę. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 21:02 co to takiego "europa srodkowo-wschodnia"??? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 21:23 To jest to, co wymyślili politycy niemieccy, ze swojego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 masz radziecki ćwoku ... 15.06.09, 21:45 "Jednym ze współtwórców określenia był Oskar Halecki. Określenie to stało się bardziej popularne od lat 80., gdy trzej intelektualiści z tego regionu: Milan Kundera, Czesław Miłosz i István Bibó użyli go jako przeciwwagi dla terminu Europa Wschodnia." pl.wikipedia.org/wiki/Europa_%C5%9Arodkowo-Wschodnia Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 EU ma kolejnego kandydata do kasy i pomocy 15.06.09, 14:46 Od kilku tygodni twierdzę, że Rosja zakończa unijnego i łukaszenkowego pokera mówiąc "sprawdzam". Do niedawna Łukaszenka grał całkiem sprytnie i wiele był stanie ugrać, ale łatwy sukces uderzył mu najwyraźniej do głowy i stracił umiar. Skutkiem rosyjskich i unjnych zabiegów o względy Białorusi Łukaszenko nałożył sobie kokieteryjną woalkę na gębę i sugerował, samemu w to uwierzywszy, że jest, mówiąc językiem Bartoszewskiego, panną piękną, zamożną, niezwykle inteligentną i przez wszystkich obleganą. Uznał, że taka panna grymasić może. I zaczął na całego. Tymczasem Rosja nie chce już "partnerów", których musi utrzymywać nie będąc pewną nie tylko ich lojalności, ale i wszystkich klepek. Ignorując szczyt obronny CSTO i próbując szantażu Łukaszenka strzelił sobie ostatecznie w stopę. W układzie militarnym nie ma miejsca dla humorzastych histeryków, którzy z powodu dostaw mleka stawiają obronność koalicjantów na głowie. Takich członków Rosja nie potrzebuje - i Łukaszenko sam jej to pokazał. Powrót w łaski Kremla, jeśli to jeszcze w ogóle możliwe, będzie go teraz znacznie kosztował. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: EU ma kolejnego kandydata do kasy i pomocy 15.06.09, 14:47 korekta: Od kilku tygodni twierdzę, że Rosja zakańcza unijnego i łukaszenkowego pokera mówiąc "sprawdzam". Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: EU ma kolejnego kandydata do kasy i pomocy 15.06.09, 14:49 A może "zakansza"? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: EU ma kolejnego kandydata do kasy i pomocy 15.06.09, 15:10 Masz poczucie humoru! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=96610891&a=96649160&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: EU ma kolejnego kandydata do kasy i pomocy 15.06.09, 15:32 Kwestia środowiska, w jakim się obracam. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: dla eva15 15.06.09, 15:01 Wczorajszy cytat wziety byl: -ten o teatrze -W.Lach, Kto powinien pamietac, a kto przepraszac,"Ojczyzna" -o Bialozorce kolo Krzemienca -A.Kolodziej, Ich zycie i sny.Dzieje prawdziwe. -swiblowo. Odpowiedz Link Zgłoś
helmutk Rosja zakończy pokera tracąc ostaniego "sojusznika 15.06.09, 18:44 na obszarze postsowieckim jaki jej jeszcze pozostał. Nic dziwnego - faszystowska i nacjonalistyczna polityka kremlowskiego reżimu zraża do siebie wszystkich. Faszystowskich kundelków i suczek rosji w Polsce też już coraz mniej - tak szybko odchodzą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
helmutk Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej rosji? 15.06.09, 19:01 Nikt kto wyrwał sie z rąk skrajnie prawicowego, rusyfikacyjnego reżimu wzorującego sie na III Rzeszy nie wróci tam dobrowolnie :). Za dużo denaturatu Eva15 :))). Znajdź sobie faceta i nie pisz głupotek Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 19:12 Błąd! CCCP nie wzorował się na III Rzeszy. Kacety powstały później niż łagry. Gestapo powstało później niż NKWD. Książka Guderiana "Achtung Panzer!" została napisana później niż "Charaktier opieracyj sowriemienych armij" Trandiafiłowa. Lenin doszedł do władzy przed Hitlerem a nie potem. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 21:05 "(..)z rąk skrajnie prawicowego, rusyfikacyjnego reżimu (..)" Dziwne. Jedni rusofobni oszołomi na forum krytykują Kreml za jego lewicowość, inni za prawicowość. I komu wierzyć na takim świecie..? (c) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 21:18 Człowiek się pomylił. Moje wyjaśnienie jest w poscie powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 21:44 A dlaczego Pan odpowiada za "człowieka"? "Człowiek" nie zmianił swego zdania na temat prawicowości Kremla.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 22:08 Dlatego, że to ja jestem gosudar na forach dotyczących krajów na wschód od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 22:41 zigzaur napisał: > Dlatego, że to ja jestem gosudar na forach dotyczących krajów na wschód od Polski. ROTFL. Łubiankowy bizmjesmjen musi być agentem CIA, tak znakomicie ośmiesza kacap-klakierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 23:08 > Dlatego, że to ja jestem gosudar na forach dotyczących krajów na wschód od Polski > ki. LOL :)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Po co Łukasenko ma wracać do faszystowskiej r 15.06.09, 23:36 zigzaur napisał: > Dlatego, że to ja jestem gosudar na forach dotyczących krajów na wschód od Pols > ki. hehehe,zighail,gdybym cię nie znał to pomyślałbym że żartujesz ale coż,choroba nie wybiera... a w wojsku ja oznacza dupa,a ta jest zazwyczaj od srania,więc wykonujesz swoją funkcję solidnie,z tym pewnie sie każdy zgodzi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Ewa 15.06.09, 21:10 No juz Luka sie cofnal. Oznajmil ze rozumie ze zaklady w Belorusi musza przy eksporcie do Rosji spelniac wymogam prawa rosyjskiego. Wiec cofnal sie odrazu. Zakaz na mleko - to wiecej 1 mlrd $ rocznie. Latwo policzyc co traci. Oproc tego biznes na ropie. Tez traci. Nie gaz, lecz ropa, ktora przerabiaja rafinerije na Bialorusi daje najwiekszy zysk dla panstwa. Rosja juz musiala upomniec sie o akcyze eksportowa. Ale dzisiaj w czasie kryzysu starcza i rosyjskich moc rafinerii. To odno sie sie i do Ukrainy :) Trudno spodziewac sie ze glowny partner handlowy Bialorusi bedzie caly czas siedziec czicho jak go obrazaja. Ukraina juz siedzi cicho, a kiedys Juszczenko grozil ze wyjdzie z WPN. I co? Celnia na granicy go przestraszyla. I jakos Eu nie pomaga. Tak i tu. Nic, tylko biznes. A karty daje ten, kto ma rynek. Niestety. Polska tez ma w Rosji duzego partnera handlowego. Wiekszego niz US, chyba. I czeka pewnie na ten sam los :) Tylko ze tu jeszcze Rosja Minsk (jak i Kijew) sponsoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Ewa 15.06.09, 22:42 Łoj łoj łoj wy apjać nawjerno pabjedzili. Kak w Pribałtikje i na Bałkanach. Urrrrrrrrraaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa 15.06.09, 23:26 Mam wrażenie, że tym razem Łukaszenak przegiął pałę. Ta zagrywka z nie pojawianiem się na szczycie w Moskwie i nie zadzwonieniem do Miedwiediewa będzie go dużo kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Ewa 15.06.09, 23:33 Już tyle Turkom "przeginałaś" pał ,że aż na forum projektujesz ... Tfuuu ... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod jeden dyktator będzie tresował drugiego 15.06.09, 15:05 www.russiablog.org/GazpromSovietTankPutin.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łukasz.. 15.06.09, 15:14 Jak zwykle zwięrząco agresywny kacapstan nie potrafi przyciągnąć innych krajów do siebie kulturą , sztuką , gospodarką , wspólnymi perspektywami . Pozostaje szantaż , zamordyzm i inne rodzaje "współpracy" . Bo w sumie po kraju rządzonym przez FSB/KGB (dziesiątki milionów ofiar) nie można się spodziewać niczego innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 15:28 Dot. kultury : Wlasnie dzisiaj spiewaczka operowa z Teatru Mariinskiego w Petersburgu wygrala miedzynarodowy konkurs w W.Brytanii. Kogo wystawili Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 16:01 Pisz na temat ćwoku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 papier toaletowy 15.06.09, 16:11 Czy tam gdzie śpiewa Wasza gwiazda " Teatr Mariinskiego" jest papier toaletowy w ubikacjach? Tylko mi nie mów, że czegoś nie pojąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 16:45 Szczeze mowiac, nie wiem. Dlaczego sam nie sprawdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: papier toaletowy 15.06.09, 17:15 swiblowo napisała: > Szczeze mowiac, nie wiem. > Dlaczego sam nie sprawdzisz? ============================== Kiedyś czyniłeś komuś wyrzuty, że miast podziwiać rosyjską sztukę raczył zauważyć, że w Waszym przybytku sztuki brak papieru odtylniego, Ja pamiętam co piszą moi adwersarze. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 17:54 Hahaaa!! Tak bylo, rzeczywiscie. Tez pamietam. Ale po co sie powtarzac? A...Ty sie chcesz dowiedziec, czy cos sie zmienilo od tego czasu, tak? No ale naprawde nie wiem, czy jest papier. Mam nadzieje, ze jak Ty przyjedziesz to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: papier toaletowy 15.06.09, 18:01 A gdzie jest ta oaza sztuki? Moja wiedza nie przekracza Bugu, Tak zostałem zdeformowany przez moich nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 18:26 Mariinskij Teatr, S.Petersburg, Plac Teatralny 1. www.mariinsky.ru/ru Budynek zbudowany w 1847-1848 roku, nastepnie odbudowany po pozarze w 1860r. Nazwany w czesc imienia malzonki Aleksandra II, imperatrycy Marii Aleksandrowny. Odkryty 2.10.1860 r. opera "Zycie za cara". Chluba i duma Rosji. Scena, na ktorej wystepuja swiatowej slawy talenty. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: papier toaletowy 15.06.09, 20:46 Nie zobaczę tego. Nie lubię podróżować. Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 22:22 Och! Moze Ci przywiesc jakis album o Teatrze i plyte/kogo bys chcial?/? Niedlugo wybieram sie do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 22:46 Pod warunkiem, że pokornie odstoisz i zabulisz za wizę. Potem przejdziesz kwarantannę, dezynfekcję i już możesz przyjmować pierwszych klientów na pobocuz pod Łapami jak na córę rusi przystało. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 23:05 Co mam niby "odstac"? W kolejce na audiencje do Ciebie? mam fajny cytacik z cyklu: specjalnie dla komarowo. posluchaj: *Robert Wilton, korespondent "Times" przebywajacy w Rosji w czasie rewolucji 1917 roku, podal w jednej z depesz, ze po zwyciestwie bolszewikow w centralnych organach administracji sowieckiego panstwa bylo 556 najwyzszej rangi kierownikow, w tym 447 Zydow. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 23:39 swiblowo napisała: Antysemicka poboczowa zdzira? Deportować to barachło abarot za urał. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 15.06.09, 23:46 Ja nie jestem zdzira, tylko lekarzem. I juz rekomendacje byly dwie: lewatywa i walerianka. Musisz uwazac na zdrowie. Bo Ciebie deportuja - prosto w psychuszke. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: papier toaletowy 16.06.09, 00:57 swiblowo napisała: > Ja nie jestem zdzira, tylko lekarzem. I juz rekomendacje byly dwie: lewatywa i walerianka. To by się zgadzało - 'medycyna' na poziomie smarowania łojem i nacierania bimbrem, fufajek i walonek. Znakomite macie tam osiągnięcia - pogłowie człowieka radzieckiego spada o 1,3 mln rocznie. Degeneratio cerebri rubra inveterata incurabilis cum meningitis sovieticalis florida. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 16.06.09, 01:09 Nooo oczywiscie, ale nie tylko. Ostatnio np. byl przeszczep pluca - jesli wiesz, co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: papier toaletowy 16.06.09, 01:22 Przeszczepiacie płuca z alkoholików syfilitykom czy abarotna? Transplantatio pulmonis alcoholica sovietica rubra cum tuberculosis inveterata? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: papier toaletowy 16.06.09, 01:31 Z syfilitykow i gruzlikow nie. Wiec bys sie nie nadawal... Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Niezależnie od szczegółów 16.06.09, 10:13 Jestem za dalszym rozwojem medycyny radzieckiej i spadku pogłowia ludzi radzieckich z ponad 1 mln na ponad 3 mln rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
helmutk [...] 15.06.09, 18:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 o marionetkach 15.06.09, 15:16 Dwie marionetki w coś grają. Kogo to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: o marionetkach 15.06.09, 15:20 Wlasnie. Oswiec nas, w co gra Polska ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: o marionetkach 15.06.09, 15:34 swiblowo napisała: > Wlasnie. > Oswiec nas, w co gra Polska ?? ========================= Już Cię oświecam. Im mniej myślimy o Was Rosjanach, tym jest nam lepiej. Zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: o marionetkach 15.06.09, 15:40 niestety, Kacapy, ze swoją nachalną propagandą, próbują się wszędzie wcisnąć Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: o marionetkach 15.06.09, 15:48 abhaod napisał: > niestety, Kacapy, ze swoją nachalną propagandą, próbują się wszędzie wcisnąć ================================= Zachowują się jak stara panna wspominając świetność swoją i martwych adoratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: o marionetkach 15.06.09, 15:54 świetność była groźna i nieludzka, groźną być przestała www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=OIkE7EdpXF4 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: o marionetkach 15.06.09, 15:59 Już widziałem tę tubkę. Kobita tępa. Szkoda mi Białorusinów. Nie zasłużyli sobie na taki los. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: o marionetkach 15.06.09, 15:41 Hahahaaaa!!! Wojciech! Chcesz powiedziec, ze Polacy bawia sie w "nie-myslenie" ??! to by sie zgadzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: o marionetkach 15.06.09, 15:46 swiblowo napisłała: > Hahahaaaa!!! > Wojciech! Chcesz powiedziec, ze Polacy bawia sie w "nie-myslenie" ??! > > to by sie zgadzalo. ================================= Polacy są guru w myśleniu. Wasze szaszki to słabsza gra. Rozumiesz o czym piszę? Zainteresuj się Łuninem. Wiesz kto to był? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: o marionetkach 15.06.09, 16:44 Szaszki slabsza gra? Od szachow rzeczywiscie sa slabsze. Ty sam to wiesz, co to za gra "szaszki"? Lunin. Ktory? -Лунин В.В akademik, rektor wydzialu chemii? -Лунин М.С dekabrysta? -Лунин Н.А kolejarz? -Лунин Н.А komandor lodzi podwodnej? -Лунин Н.И pediatra? -Лунин wioska w Bialorusi. rejon Brieski? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: o marionetkach 15.06.09, 17:10 swiblowo napisała: > Szaszki slabsza gra? > Od szachow rzeczywiscie sa slabsze. > Ty sam to wiesz, co to za gra "szaszki"? ============================= Szaszki to termin wieloznaczny. Jako warcaby to wiadomo co w trawie piszczy. Istnieje strategia dla czarnych na remis. Wiedziałeś o tym? To tyle jeśli chodzi o naukę i szaszki w wersji "checkers". ============================ > Lunin. Ktory? > -Лунин В.В akademik, rektor wydzialu > chemii? > -Лунин М.С dekabrysta? > -Лунин Н.А kolejarz? > -Лунин Н.А komandor lodzi podwodnej? > -Лунин Н.И pediatra? > -Лунин wioska w Bialorusi. rejon Brieski? ============================== Jesteś uroczy. Ty Rosjanin nie znasz historii myśli politycznej Rosji? Nie kompromituj się. PS. Łunin prawdopodobnie został księdzem katolickim. To ktoś ważniejszy od Puszkina. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: o marionetkach 15.06.09, 17:42 wojciech! Na glowe upadles z tym wmawianiem mi, ze jestem Rosjaninem, czy co? Strategia na ilu polach? Przykro mi sie kompromitowac, ale... zdarza sie! Jesli myslimy o tym samym, o dekabryscie, to on nie zostal zadnym ksiedzem katolickim, chociaz katolikiem byl. Umarl w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: o marionetkach 15.06.09, 17:57 swiblowo napisała: > wojciech! > Na glowe upadles z tym wmawianiem mi, ze jestem Rosjaninem, czy co? =========================== Mentalnie Tyś Wielkorus. Co w paszporcie wpisane mnie nie interesuje. =========================== > Strategia na ilu polach? ======================= Warcaby "checkers". Mówi Ci to coś? Waracabami innymi się nie interesowałem. Zwykle rozwiązanie jednego implikuje łatwo rozwiązanie innych. ======================= > Przykro mi sie kompromitowac, ale... zdarza sie! > Jesli myslimy o tym samym, o dekabryscie, to on nie zostal zadnym > ksiedzem katolickim, chociaz katolikiem byl. Umarl w wiezieniu. ======================= Brawo.- pojawiła się u Ciebie wiedza na temat Łunina. W życiu należy przeczytać WAŻNE książki i to we właściwej kolejności. Teraz już tego nie nadrobisz. To se ne wrati. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: o marionetkach 15.06.09, 22:26 wojciech.2345 napisal : > To se ne wrati. ---------------------- eto toczno. Odpowiedz Link Zgłoś
marcosek1 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 15:22 he he he oby tak dalej a to Putinek sobie strzeli w nóżkię kiedy obrażony łukaszenka zacznie uśmiechać sie w naszą stronę Niestety Panowie z KGB tutaj gra strategiczne położenie i Białoruś dzięki temu wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
helmutk Faszystowska rosja jest już skazana 15.06.09, 18:50 PKB minus 9,5%, największa na świecie korupcja, inflacja 17%, szybko wymierające i zdegenerowane społeczeństwo, czego chcieć jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Faszystowska rosja jest już skazana 15.06.09, 22:48 I za eto ja wznoszę toast. Gruzińskim winkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Cusz ... Łukaszenkowe balansowanie na linie 15.06.09, 15:40 No cóż ... Łukaszenkowe balansowanie na linie najwyraźniej ma się ku końcowi. Swoją drogą - nawet całkiem długo mu się to udawało jakoś rozgrywać, tak robić bokami na dwie strony. Sprawą oczywistą jest, w którą stronę Łukaszenka ostatecznie się zwróci. Będzie to rzecz jasna strona zamożniejsza, mająca w ofercie lepszą propozycję cywilizacyjną. Istnieją spore szansę, żeby sprawdziło się to, co mówił bodaj J.K. Mikke kilka lat temu: "Łukaszenka będzie tym, który wprowadzi Białoruś do Europy". Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Cusz ... Łukaszenkowe balansowanie na linie 15.06.09, 16:17 Skoro Kwaśniewski wprowadził Polskę do NATO a Miller do UE? Dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Ostatni bastion ZSRR pokazuje moskwie D U P Ę 15.06.09, 17:15 No usjefulnyje idioty i kacapy z ambasady będą teraz przebierać uszami żeby przekonać nas że ta klęska to w istocie zwycięstwo. Żałosne, kiedyś rządzili połową świata, a druga połowa s r a ł a przed nimi w pory, a teraz operetkowy byt panstwopodobny Białoruś gra im na nosie. o tempora, o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
helmutk Faszystowska rosja probuje ostatniej szansy 15.06.09, 18:31 Faszystowski reżim walczy o ochłapy po faszystowsko- imperialistycznej dyktaturze. I jak zwykle przegra :) Odpowiedz Link Zgłoś
helmutk Faszystowska rosja kontra kołchoz białoruś 15.06.09, 18:46 Ciekawe kto wygra... jednak wole kołchoz od faszystowskich przestępców rządzących obecnie rosją. USA, UE i Chiny tworzą obecnie coś w rodzaju antyfaszystowskiej koalicji przecie faszystowskiej rosji. Chiny biorą Syberie i Daleki Wschód a Zachód reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Faszystowska rosja kontra kołchoz białoruś 15.06.09, 19:10 A dla Japonii co? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Faszystowska rosja kontra kołchoz białoruś 15.06.09, 19:17 A dla Japonii powtórka z historii , oby tym razem udana :) en.wikipedia.org/wiki/Far_Eastern_Republic Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern co zrobi dyrektor kołchozu...?! 15.06.09, 18:53 poczeka, aż ludzie wyjdą na ulice, czy znajdzie jakiś argument, który przekona Rosję, aby w dalszym ciagu traktować Białoruś ulgowo... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: co zrobi dyrektor kołchozu...?! 15.06.09, 21:12 Tak znalazl argument - juz oglosili ze wykonaja wszystkie normy prawa rosyjskiego dla produktow eksportowanych do Rosji :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 19:10 Anna Yur’yevna Netrebko (Russian: Анна Юрьевна Нетребко) born September 18, 1971 (1971-09-18) (age 37) in Krasnodar, Russia, is a Russian-Austrian operatic soprano who currently resides in Vienna. ----------- Ach ty marny propagandysto radziecki :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 19:36 sprawdz sobie, kto jest propagandysta news.mail.ru/culture/2661680 i nie zawracaj dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 19:54 Na linki z końcówką ".ru" radzę uważać by nie mieć zawiRUsowanego i zarobaczonego systemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 21:29 Czy może mi Pan wyjaśnić jaki jest związek pani Netrebko z konkursem w UK w którym wygrała Katarzyna Szczerbaczenko? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 22:50 Izwjenicje, łubiankowyj bizmjesmjen. Czy p. Szczerbaczenko głosi w świecie chwałę stomatologii radzieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 23:24 dareczek łubiankowyj bizmjesmjen ma ogromny błąd w stopce . Hitlera doprowadził do władzy Stalin , zabraniając komunistom niemieckim powyborczego sojuszu z socjalistami . Stalin poświęcił idiotów niemieckich dla większej idei ... Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 23:31 en.wikipedia.org/wiki/German_election,_November_1932 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 23:35 Nie dość, że uzdolniona, to jeszcze ładna. forum.gazeta.pl/forum/03,902,96650007,96660692.html?rep=1 Ruskie to mają farta: Netrebko, Chworostowski i teraz Szczerbaczeko. A w PL? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Kreml przygotowuje się do konfrontacji z Łuka 15.06.09, 23:43 Ja wam z całego serca żełaju tęgiego kacapskiego farta data5.blog.de/media/194/3171194_e0de71483f_m.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Bo to rosja ma w genach faszyzm i nacjonalizm 15.06.09, 19:11 > Dzieki temu jeszcze nie zdechli. 800 tys. rocznie to zaiste mało ,ale może być :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Bo to rosja ma w genach faszyzm i nacjonalizm 15.06.09, 19:19 asmall4, wprowadzmy jakis porzadek do tych naszych "spotkan". Nie zamierzam z Toba rozpisywac sie na ten temat, gdyz nie do Ciebie to bylo pisane. Jak jest cos do Ciebie, milczysz, lub wyzywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Bo to rosja ma w genach faszyzm i nacjonalizm 15.06.09, 19:52 Ne sil się nacbolu na porządek i kulturę . Za dobrze cię znamy tutaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_al Z cyklu wspomnienia forumowego durnia 15.06.09, 19:57 Pozwólcie moi drodzy że przytoczę wypowiedz naszego dyżurnego trolla evy15 z ambasady radzieckiej o łukaszence : Łukaszenka przywódcą relatywnie suwerennym Autor: eva15 21.05.09, 23:45 Odpowiedz cytując Odpowiedz Dla Polski Łukaszenka to jak płachta na rozjuszonego, tępego byka. Mały kraik a polityka zagraniczna znacznie mądrzejsza i skuteczniejsza i tym samym suwerenność większa. No i gdzie teraz twoje zachwyty nad tym kołchoźnikiem komsomolska aktywistko? Przykre ... być płatnym trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 i znowu ktoś będzie "kradł" gaz 15.06.09, 20:18 tym razem to będzie Białoruś. Wcześniej kradła gaz Ukraina 2 razy, Białoruś raz i Mołdawia raz. Ciekawe kiedy Fiutin oskarży Meksyk o kradzież gazu? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: i znowu ktoś będzie "kradł" gaz 15.06.09, 20:29 No! Sam widzisz. Wszedzie pelno zlodziei, cholleraa...otaczaja nas. A my sami. I nikt nas nie rozumie. Wojtek, tylko nie "strzelaj"! Haha!! ja zartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: i znowu ktoś będzie "kradł" gaz 15.06.09, 20:44 swiblowo napisała: > No! Sam widzisz. > Wszedzie pelno zlodziei, cholleraa...otaczaja nas. A my sami. > I nikt nas nie rozumie. ============================ Rozumie, rozumie. O to się nie martw. Węgrzy niebawem będą samowystarczalni jeśli chodzi o gaz, a Norwedzy znowu odkryli olbrzymie złoża gazu. To co sobie myślą na Kremlu jest coraz mniej ważne. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: i znowu ktoś będzie "kradł" gaz 15.06.09, 22:35 wojciech.2345 napisal : > Węgrzy niebawem będą samowystarczalni jeśli chodzi o gaz, a Norwedzy > znowu odkryli olbrzymie złoża gazu. --------------------------------------------------------------- Cyba "maczales w tym palce". Dlugo Cie nie bylo na forum. Bardzooo podejrzane!! Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Żeby wam nie umknęło, ruchociągi 15.06.09, 22:52 Niniejszym tracicie ostatni sowchoz na wschód od Urała. Żarty się powoli kończą. Do gry niebawem wchodzi 2,5 mln armia Chin. Swoją drogą, pomyśleć, że dziś nie brzmi już tak niedorzecznie stary dowcip z czasów ev15, jaruzeli i reszta sprzedajnego kacap-łajna "na granicy Polsko-Chińskiej spojój". Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Żeby wam nie umknęło, ruchociągi 15.06.09, 22:58 komarowo napisał: "na granicy Polsko-Chińskiej spojój". Corrigenda: spokój. Peace be with Polish and Chinese peacekeepers once and forever.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Żeby wam nie umknęło, ruchociągi 15.06.09, 23:28 Zarty sie koncza: forum.gazeta.pl/forum/w,902,96610891,96649160,Re_Bialorus_bojkotuje_szczyt_proradzieckiej_organ.html z komsomolskim privetem! - swiblowo Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Żeby wam nie umknęło, ruchociągi 15.06.09, 23:45 A to specjalnie dla was komsomolskij priwjet, nastajaścij, gosudarstwiennyj, sawieckoj i balszoj. Urrrrrrrrrrraaaaaaaaa data5.blog.de/media/194/3171194_e0de71483f_m.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Żeby wam nie umknęło, ruchociągi 15.06.09, 23:57 Ech Cie ponieslo ! My tu za Uralem fajny film z Alem Pacino ogladamy a Ty tam...jakies stare albumy... Chyba musza Ci sie strasznie podobac, skoro takie okrzyki wznosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Żeby wam nie umknęło, ruchociągi 16.06.09, 01:17 Wot sjuda Al Pacino dla kacapów www.mowiawieki.pl/drukuj.html?id_artykul=1466 Odpowiedz Link Zgłoś