2kbb Nie Putin a Rosjanie przyjmują u siebie tyrana. 16.06.09, 16:34 To już nie Putin jest odpowiedzialny za popieranie tyranii na świecie. To sami Rosjanie którzy go wybrali udowadniają jaką zakałą są dla wolnego świata popierając łamanie wszelkich zasad wolności jak w Iranie. Rosjanie za brak reakcji na rządy mafii i złodziei zapłacą za to jeszcze kiedyś straszliwą cenę będąc sami traktowanymi jak bydło we własnym kraju gdzie na mieszkańca przypada jedna z największych wartości zasobów naturalnych w Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: mlodziezowe bojowki faszystowskie Platformy 16.06.09, 16:41 chyba ci sie puszka pomylila, pandoro pandora-online napisał: > POnownie aktywne na forum.Dlaczego wy wszedzie musicie robic GNOJ; > Tak samo jak Tow.Tusk i jego bandy Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Iran - lekarstwo na kryzys? 16.06.09, 16:42 W chwili, w której Obama wezwie do interwencji w imię zagrożonej demokracji, będzie wiadomo już wszystko. Nie da się ukryć, że o Irańskiej awanturze jako metodzie odwrócenia uwagi tłumu od kryzysu wspominano już parę miesięcy temu na różnych blogach i stronach spoza głównego nurtu. A najgorsze jest to, że wszyscy to kupią. I wszyscy zapomną o gigantycznych przekrętach, które mają dużo większy wpływ na ich życie, a zaczną się podniecać awanturą na drugim krańcu globu, która na ich życie nie ma wpływu żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra obojętność plebsu jest porażająca... 16.06.09, 16:57 Dla takich jak Ty powinny być skanseny w których by się ich trzymało. Tacy jak Ty to aby im tylko żarcia dużo dać to będą cicho siedzieć, a za gratisa to jeszcze pobiją inaczej myślących. Masz mentalność pałkarza z UB. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Zgadzam sie, Twoja obojetnosc jest przerazajaca 16.06.09, 17:41 Zabieraja Ci co roku Twoje wolnosci obywatelskie, Twoj kraj jest niszczony, przyszlosc Twoich dzieci jest zawlaszczana - ale Ciebie to nie obchodzi. Zamiast bronic swojej wolnosci, wolisz sie podniecac ogladaniem krwi w odleglym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Nikt mi nic nie zabiera... chłopku 16.06.09, 19:08 od paru lat mogę bez problemów założyć firmę w połowie Europy, mój kraj jest tam gdzie żyję i płacę podatki, moje dzieci będą jeszcze bardziej wolne. A to w jakim języku nauczać się będą matematyki, biologii czy filozofii ma doprawdy drugorzędne znaczenie. I wolę aby więcej ludzi było wolnych. także w Iranie. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Nikt mi nic nie zabiera... chłopku 17.06.09, 12:23 Nawet nie wiesz o czym piszesz. Twoja ignorancja jest przerazająca. Czy Ty wiesz, że w Polsce do parlamentu może wejść teoretycznie osoba, na która nikt nigdy nie głosował? Czy wiesz, że co rusz usiłuje się przepchnąć ustawy, które pozwolą zabrać ci Twoje dzieci na podstawie anonimowego donosu i widzimisię urzędników? Czy zdajesz sobie sprawę z tysięcy innych małych przepisów, które oplatają Ciebie i Twoje dzieci? W Polsce nie ma demokracji, a Ty nie jesteś wolnym człowiekiem. Żyjesz tylko iluzją sprzedawaną przez media, i podniecasz się sprzedawanymi ci newsami, żrąc kiełbasę i przeżywając tanie emocje, zamiast zacząć się zastanawiać nad własnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Do abrahadabra 17.06.09, 12:32 I kilka spraw do przemyślenia: 1) Czy wiesz, że w Polsce są ludzie, którzy są bezprawnie zatrzymywani i trzymani po w zamknięciu za np. obrażenie urzędników (sprawy tzw. psychuszek) 2) Czy wiesz, że były w Polsce sprawy odbierania dzieci z normalnych rodzin, na podstawie wydumanych podstaw Zresztą, co ja będę pisał. Rozejrzyj się, przetrzyj oczy. Wolisz jednak dalej siedzieć przed telewizorem i oglądać igrzyska. Przeczytaj zresztą jeszcze raz nasza dyskusję - zobacz, kto kogo tutaj obraża, a kto kogo próbuje przekonać. Myślę, że jeżeli jesteś myślącym i rozsądnym człowiekiem będziesz potrafił wyciągnąć z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-po Iran w TVN24 16.06.09, 16:57 W Iranie młodzi ludzie mają dość rządów duchownych. Dlatego kolejny już dzień trwają demonstacje, padają zabici i ranni. Natomiast w polskiej telewizji tzw. informacyjnej królują polskie plotki i polski polityczny magiel. Jedyne komentarze na temat sytuacji w Iranie to wypowiedzi niejakiego Jacka Pałasińskiego, któty ze swadą opowiada co się dzieje "we Teheranie" podając najnowsze wiadomości "zy Iranu". Czy naprawdę na tym kanale TV nie ma przyzwoitego komentatora od spraw zagranicznych? Można ostatecznie podkupić kogoś z TVP Info, gdzie naprawdę coś mówią o sytuacji w Iranie. Dlaczego nie napisałam tego na fotum TVN24.pl? Ponieważ moderator by tego nie przepuścił! Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Na czym polega demokracja? 16.06.09, 17:12 asia-po napisała: > W Iranie młodzi ludzie mają dość rządów duchownych. > Dlatego kolejny > już dzień trwają demonstacje, padają zabici i ranni. Jeśli tych młodzych wykształconych ludzi w wielkich miastach jest mniej niż biednych ludzi z prowincji co liczą na wsparcie od rządu Ahmadinedżada to czy ich głosy powinny być liczone podwójnie, potrójnie ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
awranka Re: Iran w TVN24 16.06.09, 23:19 Ja naiwna próbowałam, ale 'cenzura' tvn24 nie puscila moich komentarzy. Maile na kontakt tvn24 tez sobie popisałam... tak sobie a muzom oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
bghizz W Iranie ciągle niespokojnie: relacja na żywo 16.06.09, 17:02 Wygląda na to, że ten ich prezio na ,,a" załatwił sobie spokój ze strony Moskwy, bo ze strony Łoszyngtonu nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
substantiv prawdziwe wyniki wyborów??? 16.06.09, 17:05 16.48 Muhammad Asgari, urzędnik Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, który ujawnił prawdziwe wyniki wyborów mógł zostać zabity - takie posty pojawiły się na Twitterze. a jakie były prawdziwe wyniki wyborów wg. Muhammada bo nie mogę tego znaleźć...? Informujcie rzetelnie. + + + Miałbym rozwiązanie, ale ono nie pasuje do tego problemu. <°♫)))))>< Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Solidarnosc rezymu zaczyna pekac 16.06.09, 17:31 Wplywowy przewodniczacy parlamentu iranskiego Ali Larijani (bynajmniej nie reformator) potepil atak policji i milicji na studencki akademik. Wedlug iranskich mediow (oficjalnych) Larijani oswiadczyl: "Za zajscie to odpowiedzialny jest minister spraw wewnetrznych". Czyzby zaczynalo sie ratowanie wlasnych d.p? Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Do wyznawcow Gazety i CIA 16.06.09, 17:38 Kto zwas slyszal o Musawim 5 dni temu? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Lanie demonstrantów w Tbilisi jest legalne,szłuszn 16.06.09, 18:21 A takie samo lanie w Teheranie jest nie słuszne i nielegalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor W Iranie ciągle niespokojnie: relacja na żywo 16.06.09, 18:52 Marzą mi się takie wybory w Polsce. Wasz Wódz Arcykaczor Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 :-) 16.06.09, 18:59 Wedlug niepotwierdzonych doniesien gniew demonstrantow podsycila wypowiedz wiceprezesa partii rzadzacej, ze po wygranych wyborach prezydent Ahmadinejad moze sprawowac rowniez funkcje jej przewodniczacego. Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian 4 lata temu Ahmadinejad tez dostal prawie 62% glos 16.06.09, 20:01 ow. Jakos zachod sie tak nie przejmowal wtedy. Reformista Rasfanjani przegral, i teraz to Rasfanjani stoi za Mousawi. Wiekszosc mlodych 18-24 glosowali za Ahmadinejada 4 lata temu i teraz tez. Mousawi ma poparcia tych mlodych ktore sa bogate i ktore ida do uniwesytat. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra masz problem agencie? 16.06.09, 21:28 a gdzie się polskiego uczyłeś? Na której polskiej uczelni w latach siedemdziesiątych byłeś? Przeszkadza Ci, że Iran może być otwartym na świat krajem ludzi wykształconych? Przegrasz, mówię Ci przegrasz... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Kolejny dzień starć w Iranie: relacja na żywo 16.06.09, 20:06 @hapita: A co, "euroatlantyccy faszyści" chcą odebrać ropę Japonii i Chinom? Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Ehh, dopiero za pięć lat ? Nie można szybciej ? 16.06.09, 20:06 16.51 - Gdyby nie pewne problemy techniczne, które przerwały program atomowy Iranu, za pięć lat ten kraj miałby gotowa bombę atomową - powiedział Meir Dagan, szef Mossadu. Zdaniem szefa izraelskiego wywiadu ta bomba spadłaby właśnie na Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
nika-ika Twitter "ważnym źródłem informacji z Iranu": re... 16.06.09, 20:41 19.53 - Od rana kontaktowałem się przez Facebook ze znajomymi studentami z Iraku, których poznałem na wyjeździe. Niestety kontakt się urwał, ponieważ zostali zbanowani - napisał na Alert24 Michał. - Droga gazeto. Moderujcie chociaz wiadomosci z takimi bledami jak mylenie Iraku z Iranem! Wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Twitter "ważnym źródłem informacji z Iranu": 16.06.09, 21:00 Akurat studenci iraccy mogą dużo wiedzieć o Iranie - między oboma krajami ścisle związki są. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Dziękujemy Rosjanom za popieranie tyrana w Ir 16.06.09, 20:49 Odwal się od szlachetnego marodu Kałmuków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandaemonia zielone BBC zielona GAZETA 16.06.09, 20:50 Gazeto! Pójdź tropem BBC i zmień szatę na zielono. Niech Irańczycy wiedzą, że świat jest z nimi. Tak, jak my kiedyś wiedzieliśmy, że świat jest z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: zielone BBC zielona GAZETA 16.06.09, 21:02 Gazeto! Pójdź tropem BBC i zmień szatę na zielono. Niech Irańczycy wiedzą, że świat jest z Irlandzczykami! Odpowiedz Link Zgłoś
huncworth Re: zielone BBC zielona GAZETA 16.06.09, 23:05 Coś niebardzo z tą zielenią... U mnie jest fioletowe... BBC jest niezależne i nie angażuje się w takie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
2kbb W Teheranie strzelają do ludzi a Rosja ? 16.06.09, 20:56 Przyjmuje w tym czasie tyrana który sfałszował wybory i traktuje własny naród jak kaczki do odszczału. To kpina kim jest nie tylko Putin ale naród Rosyjski który takiego człowieka wybrał na prezydenta i oczekuje przywrócenia wielkiego mocarstwa CCCP z lat powojennych. Tylko Rosjanie nie zauważyli że komunizm zbankrutował i więcej już nie wróci i że pozostało ich już tylko 150 mln a nie 500 jak było w całym CCCP. Trzeba być chorym społeczeństwm aby popierać takich dyktatorów jak Putin obiecujących złote góry. Rosjanie obudźcie się póki jeszcze cały zachód od was się nie odwócił.Póki co to jesteście tylko żenującym narodem i żenującym krajem ! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Mousawi nie zgodził się na przeliczenie głosów 16.06.09, 21:11 Widać jaki z niego "demokrata". Czego zresztą spodziewać się po gostku, którego popiera Koszerna? Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Mousawi nie zgodził się na przeliczenie głosó 16.06.09, 21:21 Skąd ta informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Info z 14.18. Wyobraź sobie, że w Polsce 16.06.09, 21:29 po przegranych wyborach prezydenckich Tusk zrobiłby zadymę i zażądał unieważnienia wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra warunek: taka sama frekwencja... 16.06.09, 21:39 takie same protesty. Nie z naszą strukturą społeczną. Społeczeństwo: stare zatomizowane niewyedukowane, mające wszystko w dupie... jak to sobie wyobrażasz? Gdybyś zobaczył ulicę w Teheranie to zrozumiałbyś dlaczego tam może sie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak nie umiem 16.06.09, 21:42 Juz nawet nie myślę. Od wczoraj tylko klikam i czytam. Czy kolejny raz nasz piękny, kulturalny świat rozłoży zielony dywan przed wejściem demokracji w zacofane regiony trzeciego świata? Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga rewolucja w Islamie 16.06.09, 22:37 kolejny rezim pada. Nawet jesli dojdzie do kompletnej pacyfikacji, jak w Chinach w 1989, otwarcie sie na swiat jest nieuniknione. Tak jak w Chinach po 1989 nastapilo otwarcie sie ekonomiczne, co jeszcze zaowocuje reforma polityczna, jak mlodsze pokolenie przyjdzie i zrzuci skore starego sparszywialego niedzwiedzia, tak w Iranie zaczatek jakiegos rozsadku i umiarkowanego systemu juz sie rozpoczal. Arogancja wladzy jeszcze tlko doleje oliwy do ognia. Jesli nie nastapi kompromis, zaczna powstawac wewnetrzne struktury opozycyjne. Analogiczny schemat mial miejsce w Polsce po wydarzeniach w 1968 i po Radomiu. Wpierw robotnicy lub studenci, a potem razem i nie ma takiej sily ktora by stawila jej opor bezwzgledny, politycy to tylko projekcje spoleczenstwa. A ten pacholek, wymoczek, maly szczekajacy hitlerek, ktory jak szczur uciekl do Putina/Miedwiediewa po porade, w chwili gdy narod w kryzysie (wstyd!) zostanie zmieciony jak pluskwa. Piekny, choc przerazajacy czas, ale konieczny dla reformy Islamu, nie tylko Iranu. Bo ten przyklad rozniesie sie po regionie, jak to co dzialo sie w Polsce w 1980 poszlo po calym Demoludzie. Brawo chlopaki i dziewczyny z Iranu. Modle sie za wami zeby jak namniej krwi sie polalo, i zeby rozsadek zwyciezyl, zeby ta rewolucja byla raczej zaczynem do normalnej ewolucji. Ostatnia szansa dla klerykow do uratowania autorytetu i skory. Potem beda ich wieszac na latarniach jak w Budapeszcie w 1957 wieszano komuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: rewolucja w Islamie 16.06.09, 22:42 oops, w Budapeszcie to bylo zdaje sie w 1956 a nie w 1957 Odpowiedz Link Zgłoś
drenlo Re: Mousawi nie zgodził się na przeliczenie głosó 17.06.09, 03:27 wypie...j bambusie z antysemickimi komentarzami. brudas jestes, banany ci prostowac Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista głupi reżim sam się demaskuje - odcina dopływ info 16.06.09, 22:56 głupi reżim sam się demaskuje - odcina dopływ informacji tylko ten kto ma coś na sumieniu i liczy się z tym że może mieć jeszcze więcej; w takiej sytuacji żaden kraj mieniący się wolnym i demokratycznym nie powinien uznawać reżimu panującego w Iranie za prawomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Twitter "ważnym źródłem informacji z Iranu": re... 16.06.09, 23:06 a w pl bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Twitter "ważnym źródłem informacji z Iranu": re... 16.06.09, 23:18 jak ktoś nie ma właściwego boga to takie są skutki Odpowiedz Link Zgłoś
awranka Twitter "ważnym źródłem informacji z Iranu": re... 16.06.09, 23:23 Cały twitter huczy żeby nie zamieszczać nicków osób tam piszących ani tym bardziej ich imion, a tymczasem gazeta.pl chcąc zapewne uwiarygodnić swoje info zamieszcza niemal pełne dane. Skasujcie to! Ile można Was prosić smsami i mailami na alert24?!? Nie wspomnę już studentów z Iraku :/ Ale cóż TVP dziś nie dość że miała problem czy to Irak czy Iran, to pani prezenterka nie bardzo wiedziała jak przeczytać nazwisko Ahmadineżad... Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir A jeśli Ahmadineżad wygrał demokratycznie, 17.06.09, 00:38 co też jest możliwe, to jakim prawem Gazeta.pl pisze o reżimie? Bo jednak wciąż jest taka możliwość, o czym wielokrotnie wypowiadali się eksperci lepsi niż dziennikarskie pismaki, które piszą na każdy temat, chcąc podkęcać emocje. Dziennikarze - czasem jesteście potrzebni, ale czasem beznadziejni. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir W Iranie ścierają się Dwa Światy 17.06.09, 00:52 Postępowy, reprezentowany przez ludzi młodych, których jest w Iranie szczególnie dużo, i konserwatywny, reprezentowany przez prowincję i ludzi starszych, z którego to elektoratu korzysta populistyczny Ahmaidineżad. W dzisiejszym Oranie widać wyraźne pęknięcie społeczne. Młodzi, którzy mają kontakt z zewnętrznym światem poprzez komunikatory, chcą kształtować swój styl życia nieco inaczej niż ich rodzice. Widzą już z czego mogą korzystać i teraz walczą o swoją przyszłość. Nie przypuszczam też żeby chodziło im o jakieś radykalne zerwanie z tradycją czy z religią. Chodzi raczej o to, aby te dwie ważne sfery miały swoje miejsce, ale nie determinowały ich całego życia. Ci ludzie walczą o swoją przyszłość. Niestety wątpię aby wygrali jeszcze tym razem. Szkoda jednak tego pokolenia młodych Irańczyków. Odpowiedz Link Zgłoś