czepialska 21.06.09, 07:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arczello [...] 21.06.09, 08:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fc-inter Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:07 3 osoby zginęły ale dla G..Wyborczej newsem dnia dziś złapanie za ubranie przez redemptorystę jakiegoś gościa Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ta wiadomość jest wczorajsza 21.06.09, 08:29 a to czy news czy nie zalezy od czytelnika, dla mnie nie. Dziennikarze sa wkurzający i wcale się reakcji ojczulka nie dziwię, najlepsza metoda, szybko przywraca refleksję nad swoim postępowaniem. Co prawda część "mundurowych" KK tez powinna w jape dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
perotin Jakiej Wyborczej? 21.06.09, 10:10 Jakiej Wyborczej? To jest główny news na Gazeta.pl, GW to Wyborcza.pl (to portal, tamto dziennik, inna redakcja). fc-inter napisał: > 3 osoby zginęły ale dla G..Wyborczej newsem dnia dziś złapanie za ubranie > przez redemptorystę jakiegoś gościa Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 11:01 ten w sukience to nie redemtorysta tylko rydzowy terrorysta Odpowiedz Link Zgłoś
skrot.myslowy >>>> Uwaga zagadka!!! 21.06.09, 11:43 Co było najstarsze: drzewo, samochód czy ofiary? Ja obstawiam w kolejności malejącego wieku samochód > drzewo > ofiary Odpowiedz Link Zgłoś
noducks moze jeszcze zalobe narodowa walniemy??? 21.06.09, 12:02 na drogach ginie kilka-kilkanascie osob dziennie. kazdy taki wypadek ma byc wg. ciebie newsem dnia??? a moze trzy osoby zabite w trzech wypadkach sa dla ciebie mniej atrakcyjne medialni niz trzy w jednym??? a moze to do cholery n ie jest kronika policyjna??? Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo ostatnia szansa-Pamietaj 21.06.09, 08:09 Masz ostatnia szanse prze powrotem do domu pokazac sie jako prawdziwy Polak wspierajacy zaklady pogrzebowe.PAMIETAJ wypij przed wyjazdem 150 gram wodki. Jezeli masz krzyczace dzieci i gderajaca zone, wypij 200 ml. Gaz do dechy. Dopiero od 160 km/h jazda sprawia przyjemnosc. Nie daj sie na drodze.Wyprzedzaj wszystkich i wszystko. Nie zwracaj uwagi na znaki drogowe.One dekoncentruja. Olej drogowke.Poloj na pieszych. Miej przy sobie kartke z obecym miejscem pracy na ktore czekaja tysiace kandydatow. Zycze Tobie i Twojej rodzine szybkiej i krotkiej podrozy.- Zaklad pogrzebowy "spokojna wiecznosc" Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:09 No kruwa tragedia. Dresików nie szkoda, ale drzewo się spaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomka26 Re: Tragedia w centrum Wrocławia do sai_mona!!!!!! 23.06.09, 20:24 za to co napisałes łbie powinienes wylapac. to nie były dresiki po 1 a po 2 jak niewiesz nic o sprawie to sie nie wypowiadaj. Lepiej zastanów się co przeżywaja ich rodziny i znajomi po takiej tragedii. a Ty śmiesz wypisywać takie głupoty.zastanów się jak ich matki się czują jak to czytają!!!!!!!! pokój ich duszy...:( Odpowiedz Link Zgłoś
jniem Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:09 Skoro uciekali to mieli coś na sumieniu, trzech matołów mniej Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 10:20 jniem napisał: > Skoro uciekali to mieli coś na sumieniu, trzech matołów mniej a skad wiesz matole ze trzech matolow? moze tylko kierowca matol? Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 11:05 twierdzisz ze kierowca byl matol a pasazerowie byli ministrantami.Sam jestes oslem. Odpowiedz Link Zgłoś
jexiv2 Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:10 napisze ze to nie wina policji ,widziałem wypadek, gó...arze jechali jak szaleni, nie dostosowali prędkości, wypalił w drzewo,tak to jest jak się wypije i na wariata pędzi po ulicach nie zwracając na innych.......tyle mam do powiedzenia! jak bym jechał akurat z córeczką do szpitala moim autem a taki głupek by pędził 160km/h możne by doszło do kolizji i co wtedy tez by się broniło gowniarzy ze uciekali? dzięki bogu nie doszło do takiej sytuacji ze bogu winni ludzie nie ucierpieli Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:12 nie rozumiem za bardzo tytułu - gdzie ta tragedia? kierowca ważąc za i przeciw dokonał wyboru i poniósł konsekwencje. Szczęście, że nie zabił nikogo przypadkowego - no więc gdzie ta tragedia? może mi być co najwyżej szkoda policjantów, którzy pewnie będą mieli nieuzasadnione wyrzuty sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:36 tragedia bo nie wiadomo czy drzewo przeżyje. Odpowiedz Link Zgłoś
sovi Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 13:30 no! tragedia! przecież ta beemka była pięcioosobowa... dlaczego na przejażdżkę kolegów? Odpowiedz Link Zgłoś
80c51 Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:15 Bardzo dobrze - trójka debili wyeliminowała swoje DNA z puli. Nagrodę Darwina im! Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 13:17 Świetna wiadomość - trzech bandziorów mniej. Nie będą siedzieć w luksusach w więzieniu za naszą kasę. Oby więcej eliminacji BMW razem z zawartością. Tylko drzewa szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:16 Do takich powinni strzelać a nie ścigać. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Już sama marka auta mówi wszystko - BMW 21.06.09, 08:18 Pewnie to było jedno z tych dwudziestoletnich BMW zespawanych z trzech innych. Tatuś dresa musiał brać pożyczkę w Prowidencie, żeby synalkowi kupić "BMW". Dobrze ze nie zabili nikogo postronnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zaskoczony360 Dokładnie, dobrze nie nie było ofiar 21.06.09, 08:30 Dokładnie, dobrze nie nie było ofiar wśród niewinnych. Najgorzej gdy taki gangster uciekający przed policją wpada na przejście dla pieszych lub chodnik zabija niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 niedobrze się robi, jak się was czyta, nic nie 21.06.09, 09:06 wiecie, ale wyrok już wydany. Jak w Poznaniu, gdy strzelali do niewinnych chłopaków - komentarze były podobne. Pomijając, nie znamy powodów, dlaczego uciekał, może wziął auto od taty bez pozwolenia i nie chciał, żeby się wydało? Może faktycznie się napił? Może popełnij pierwszy i niestety ostatni błąd w życiu. No tak, ale jechał w bmw, to na pewno nic nie był wart. A 2 pozostałe osoby? Może wsiadły z nim przypadkiem, może kogoś podrzucał, jaki masz wpływ na kierowcę, który dostaje bzika? Wysiądziesz przy 100 na godzinę? Nie wiem co tam się stało, na pewno kara jaka ich spotkała jest niewspółmierna do czynu. Współczuję bliskim i rodzicom. Jeżeli uważasz inaczej, idź na pogrzeb i powiedz im, że uważasz, że ich dzieci były śmieciami i zasłużyły na to. Bohaterze zza biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To komentarze samych praworządnych obywateli 21.06.09, 09:16 Nigdy w życiu żadnej głupoty nie popełnili, auta mają poświęcone no i nie pisza jaka marka jest prawomyślna i zabezpieczająca przed lekkomyslnością. Obecnie używanymi BMW jeżdżą młodzi ludzie bo sa w przystępnej cenie i cieszą się od dawien dawna dobra marką, tp wstęp do lepszego świata. Same moralnie nadęte dupki bez odrobiny fantazji do życia. a młodych ludzi po prostu szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif Re: To komentarze samych praworządnych obywateli 21.06.09, 09:35 Są jakieś zdjęcia? wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ma byc bezpośrednia transmisja z sekcji zwłok 21.06.09, 09:50 Proponuje tez żądać ujawnienia zapisu z kamer monitoringu miasta, może cosik pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
komterp Re: Ma byc bezpośrednia transmisja z sekcji zwłok 21.06.09, 09:55 mam nadzieję że to był ten debil który moimi osiedlowymi uliczkami po 23 pędzi 100 km'h z zepsutym (według stanu umysłu debila "podrasowanym") tłumikiem i budzi mi dziecko, bo takie cool Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper jaki by nie był ale człowiek 21.06.09, 10:12 nie miał szans się rozwinąć w druga stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: To komentarze samych praworządnych obywateli 21.06.09, 09:50 Nie ma reguł. BMW jest TERAZ bardzo dobrą marką, w latach siedemdziesiątych było marką jak NSU. Nie wiadomo, czy ten konkretny samochód był nowy czy też pamiętał kanclerzowanie Willy Brandta. Nie wiadomo, w jaki sposób te samochody zostały nabyte: czy normalny zakup, czy kradzież, czy samorobne składaki ze złomu. Nie wiadomo, kim byli jadący tym samochodem. Ale z pewnością nic dobrego, skoro popełnili wykroczenie drogowe i nie zatrzymali się do kontroli. Dlatego mnie nie jest ich szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 09:48 musiszsiezalogowac2 napisał: > wiecie, ale wyrok już wydany. Jak w Poznaniu, gdy strzelali do niewinnych > chłopaków - komentarze były podobne. Pomijając, nie znamy powodów, dlaczego > uciekał, może wziął auto od taty bez pozwolenia i nie chciał, żeby się wydało? > Może faktycznie się napił? Może popełnij pierwszy i niestety ostatni błąd w > życiu. No tak, ale jechał w bmw, to na pewno nic nie był wart. A 2 pozostałe > osoby? Może wsiadły z nim przypadkiem, może kogoś podrzucał, jaki masz wpływ na > kierowcę, który dostaje bzika? Wysiądziesz przy 100 na godzinę? Nie wiem co tam > się stało, na pewno kara jaka ich spotkała jest niewspółmierna do czynu. > Współczuję bliskim i rodzicom. > Jeżeli uważasz inaczej, idź na pogrzeb i powiedz im, że uważasz, że ich dzieci > były śmieciami i zasłużyły na to. Bohaterze zza biurka. jestes jednym z niewielu ludzi na forum RESZTA RO BYDŁO ktore mozna by o 4 tej rano zapakowac do tego bmw! (a do byscie debile pisali gdyby to obok kierowcy siedzial wasz syn ???) ZA GLUPOTE NIE POWINNO SIE KARAĆ ŚMIERCIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 09:53 Wszystko ładnie, tylko oni sami zadysponowali swoim życiem. Sami się "ukarali". Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 09:57 jeszcze jeden obrońca bandytów. Normalny, uczciwy człowiek nie zadaje się ze śmieciami uciekającymi przed policja. 77qwerty napisał: > jestes jednym z niewielu ludzi na forum > RESZTA RO BYDŁO ktore mozna by o 4 tej rano zapakowac do tego bmw! > (a do byscie debile pisali gdyby to obok kierowcy siedzial wasz syn ???) > ZA GLUPOTE NIE POWINNO SIE KARAĆ ŚMIERCIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 Co Ty nie powiesz? Kiedyś wracałem z koleżanką 21.06.09, 10:19 późnym wieczorem. Złapaliśmy stopa, malucha. Z przodu 2 facetów z tyłu dzieciak. Wsiedliśmy po czym jak gość ruszył dopiero zauważyliśmy, że gość jest zalany. Jechał od krawężnika do krawężnika. Najdłuższe 3km w moim życiu. Na nasze prośby, żeby nas wysadził, odpowiadał śmiechem. Gdybym zginął wtedy byłbym wg ciebie nienormalnym, nieuczciwym człowiekiem. Wiem, zaraz powiesz, że jestem głupi, że wsiadłem. Tak, jak się ma 17 lat nie myśli się tak, jak wtedy gdy się ma trochę więcej. Ale czy wg Ciebie głupotę powinno się karać śmiercią?! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Co Ty nie powiesz? Kiedyś wracałem z koleżank 21.06.09, 10:23 To nie była kara za głupotę, to było samobójstwo z głupoty. Szkoda ludzi, ale koniec końców lepiej że się sami zabili niż gdyby ktoś im stanął na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
ulk22 Re: Co Ty nie powiesz? Kiedyś wracałem z koleżank 21.06.09, 11:09 musiszsiezalogowac2 napisał: > późnym wieczorem. Złapaliśmy stopa, malucha. Z przodu 2 facetów z tyłu dzieciak > . > Wsiedliśmy po czym jak gość ruszył dopiero zauważyliśmy, że gość jest zalany. > Jechał od krawężnika do krawężnika. Najdłuższe 3km w moim życiu. Na nasze > prośby, żeby nas wysadził, odpowiadał śmiechem. > Gdybym zginął wtedy byłbym wg ciebie nienormalnym, nieuczciwym człowiekiem. > Wiem, zaraz powiesz, że jestem głupi, że wsiadłem. Tak, jak się ma 17 lat nie > myśli się tak, jak wtedy gdy się ma trochę więcej. Ale czy wg Ciebie głupotę > powinno się karać śmiercią?! Jak wsiadałeś do malucha to pewnie nie czułeś smrodu alko? Miałeś katar? Szczęście, że postronne osoby nie ucierpiały! Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 10:33 Rozpacz jest początkiem nadziei.Jutro będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
dzyndzelbaum empatia? u polaka? 21.06.09, 12:45 jestes jednym z niewielu ludzi na forum > RESZTA RO BYDŁO ktore mozna by o 4 tej rano zapakowac do tego bmw! > (a do byscie debile pisali gdyby to obok kierowcy siedzial wasz syn ???) > ZA GLUPOTE NIE POWINNO SIE KARAĆ ŚMIERCIĄ konstatacja słuszna. Polak w większości to bydle. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: empatia? u polaka? 21.06.09, 13:42 dzyndzelbaum napisała: > Polak w większości to bydle. Słusznie.Szczególnym bydlakiem jest ten,który wsiada po pijaku do swego wypasionego szrota i p.o.pie...,ile się da,nie biorąc pod uwagę następstw swego bydlęcego postępowania. Szczęście,że debile się zabili sami,a nikt postronny nie ucierpiał.Szkoda tylko drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 10:07 "Może wziął od taty samochód bez pozwolenia?" wziąć bez pozwolenia = ukraść Kradzieże zdarzają się także w najbliższej rodzinie. Właściciel pojazdu ma prawo i obowiązek dysponować dokumentami, kluczykami i innymi zabezpieczeniami samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 Twoje dzieci nigdy żadnej głupoty nie zrobią, mają 21.06.09, 10:22 same szóstki i będą wzorowymi ludźmi. Obyś nigdy się nie zdziwił, zwłaszcza jak osiągną szczenięcy wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Twoje dzieci nigdy żadnej głupoty nie zrobią, 21.06.09, 10:44 To już akurat minęło. I wyobraź sobie, że pierwsze twoje zdanie odpowiada rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 Gratuluję, mam nadzieję,że zaileś latteż będę mógł 21.06.09, 11:08 powiedzieć to samo. Jednak pamiętając swoje szczenięce lata, dopiero po czasie zobaczyłem, jak czasem niewiele brakowało to nieszczęścia... Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Gratuluję, mam nadzieję,że zaileś latteż będę 21.06.09, 11:22 Szaleństwo samochodem przez noc, i to w towarzystwie paru osób, a potem UPORCZYWĄ ucieczkę przed policją trudno nazwać odruchowym wybrykiem. Co ważniejsze, prawo jazdy otrzymują ludzie, którzy owe "szczenięce lata" powinni już mieć za sobą. Niektórzy twierdzą, że 18 lat to za wcześnie. Nie zgadzam się z nimi, ale twoje wypowiedzi dostarczają tym ludziom argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Twoje dzieci nigdy żadnej głupoty nie zrobią, 21.06.09, 11:17 najwyzszy czas abys poszedl stad moralizatorze od siedmiu bolesci,jezdze juz 35lat bez wypadku i watpie czy tobie sie to uda wnioskujac po twoich postach,mysle ze jestes takim samym glabem jak ten frajer z tej BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 ja jeżdżę dopiero 20, ale też wypadku nie 21.06.09, 12:07 spowodowałem, nigdy tez nie wsiadłem na cyku, ale co to ma za znaczenie. Twierdzę, że nic nie wiemy, a wyroki na podstawie tego co się gdzieś słyszało łatwo wygłaszać. Niestety dla Ciebie wszystko jest biało czarne, skoro wsiedli z idiotą do samochodu zasłużyli sobie więc na śmierć. Takie sądy mogą wygłaszać tylko palanci, którzy nigdy nie przeżyli tragedii, dla których inne życie jest nic nie warte, a empatia jest słowem z kosmosu. Nikogo nie usprawiedliwiam, ale takie proste, szybkie i łatwe sądy to są dobre do uwagi w polsacie lub innej dżyzgi, no ale co się dziwić, jak na tym ludzie są teraz wychowani. A mówienie, że żal jedynie kory z drzewa świadczy dla mnie jedynie o s_k_u_r_y_w_s_y_n_s_t_w_i_e piszącego. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przemysl swoje emocjonalne posty 21.06.09, 13:07 i zastanów sie nad tym: 1. ograniczenie predkosci w mieście 50 km/h. Goscvie jadą 160 km/h 2. Policja ich goni. Policja to służba mundurowa powołana do dbania o spokój i porządek w ramach obowiązujących przepisów. Czy ci policjanci albo straż, która widziała smażenie sie kretynów, miała na to ochotę? 3. Straż musiała probować ich ratować, a pźżniej zgrilowanców wyciągać. To nie jest miła robota. 4. ułanska fantazja? Mały błąd kierowcy, albo grupy, która znalazła to wyjątkowo cool & sexy, aby zwiewać nocą przed policją i pokazywać sobie, że są godnymi następcami Kubicy. A mysłlenie o innych ludziach? BYŁO WYŁACZONE! Summa sumarum, jednak drzewa brak, które nikomu nic nie uczyniło. Szkoda też policjantów i strażaków patrzących na smierc a może cierpeinie ofiar. A w trakcie pogrzebu, koledzy ofiar winni się zastanowic nad tym, czy oni też chcą być aż tak cool & sexy. PS. Kiedyś po nocy, bardzo dawno temu, też łapałem okazję/stopa i sie taki misio zatrzymał. Z wnętrza biło gorzelnią. Nie wsiadłem, wolałem zbuta! Ty wsiadłes, do tego z dziewczyną. Zachowałeś sie totalnie nieodpowiedzialnie. Wolałes przyzjemność zamiast odebrać gościowi kluczyki. Tyle, że miałes więcej szcześcia niż ci z bmw. I tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Dzieci-śmieci. 21.06.09, 10:32 Dzieci to obraz rodziców. Prawdą jest, że nie mamy pełnego wpływu na zachowanie naszych dzieci ale ponosimy pełną odpowiedzialność za ich wychowanie. Jestem gotowy powiedzieć im to w twarz - stało się dobrze, że drzewo się z nimi rozprawiło. Bóg wie, do jakich nieszczęść by się przyczynini. Nie po każdym człowieku należy płakać. Hitler, Stalin, Pol-Pot, Ziobro, Kaczyńscy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 11:09 a ty wielki obronca nacpanych lysoli Odpowiedz Link Zgłoś
musiszsiezalogowac2 rozumiem, że WIESZ, że to byli naćpani łysole 21.06.09, 12:08 czy też tylko taki schemat myślenia narzuca twój mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
marluca Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 21.06.09, 13:11 Człowieku, co ty piszesz? Czy normalny człowiek, nawet jak ma coś na sumieniu to ucieka przed policją? Otóż podpowiem ci - NIE. Bo w każdym normalnym kraju ucieczka przed policją = ryzyko użycia broni przez nią = ryzyko utraty zdrowia lub życia. I każdy o tym wie w wieku od przedszkolaka wzwyż. Więc uciekając wybrali ryzyko, i zapłacili za to. I nie ma tutaj najmniejszego znaczenia, czy był pod wpływem, czy miał narkotyki czy cokolwiek innego. NIE ZATRZYMAŁ SIĘ DO KONTROLI - i to było jego przewinienie, za które zapłacił tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
izabla82 Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 22.06.09, 17:09 musiszsiezalogowac2 napisał: > wiecie, ale wyrok już wydany. Jak w Poznaniu, gdy strzelali do niewinnych > chłopaków - komentarze były podobne. Pomijając, nie znamy powodów, dlaczego > uciekał, może wziął auto od taty bez pozwolenia i nie chciał, żeby się wydało? > Może faktycznie się napił? Może popełnij pierwszy i niestety ostatni błąd w > życiu. No tak, ale jechał w bmw, to na pewno nic nie był wart. A 2 pozostałe > osoby? Może wsiadły z nim przypadkiem, może kogoś podrzucał, jaki masz wpływ na > kierowcę, który dostaje bzika? Wysiądziesz przy 100 na godzinę? Nie wiem co tam > się stało, na pewno kara jaka ich spotkała jest niewspółmierna do czynu. > Współczuję bliskim i rodzicom. > Jeżeli uważasz inaczej, idź na pogrzeb i powiedz im, że uważasz, że ich dzieci > były śmieciami i zasłużyły na to. Bohaterze zza biurka ....no własnie jak mozna ocenac nie znajac prawdy....ja bawiłam sie z tymi chłopcami tej nocy .... to byli normalni kolesie ktorzy bawili sie kulturalnie i bez zadnych krzywych akcji, to zadni gangsterzy czy bandyci...zwyczajnie za duzo wypili i bezmyslnie wsiedli do auta kolegi i pojechali... uciekali przed policja bo pewnie bali sie konsekwencji w rezultacie poniesli najwyzsza z mozliwych....nie moge zdzierzyc tych bezdusznych komentarzy...dopoki sami tego nie doswiadczynie czego nie zycze nie oceniajcie do cholery... składam kondolencje wszystkim bliskim tych chłopcow... iza Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 22.06.09, 17:14 Ich krew również na twoich rękach. Wystarczyło pijanym zabrać kluczyki. Jednak do tego trzeba mieć wyobraźni i cywilnej odwagi. Mam nadzieje że to zrozumiesz i następnym razem uda Ci się komuś uratować życie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac PS. I ciesz się że tylko sami się zabili. 22.06.09, 17:16 Bo i te osoby miała byś na sumieniu Ty i reszta twojego "spokojnie bawiącego się" towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
izabla82 Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 22.06.09, 17:36 i znowu oceniasz człowieku bez totalnej wiedzy probujesz mi wjebac jakas wine ja nawet nie wiedziałam ze beda wracac samochodem ale to nieistotne, stała sie tragedia i to jest fakt...jestem na maxa przeciwna jezdzie po pijanemu nawet po piwie...djacie sobie na luz z tymi chorymi tekstami o biednym drzewie...ja tez to potepiam co zrobili.... ale to im zycia nie wroci i strasznie szkoda chłopakow Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 23.06.09, 06:27 Nie. Nie będziesz zwalać winy na innych i pisać o "tragedii". Bawiłaś się z nimi i nie pomyślałaś że jakoś muszą wrócić do domu. Nikt nie pomyślał z tych co się z nimi bawili, nikt nie zapytał się ich czy wezwą taksówkę, czy pojadą tramwajem czy autobusem. Taka znieczulica i głupota morduje takich ludzi - i TY też jesteś za to odpowiedzialna. Jak widzę dalej Ciebie nic to nie nauczyło. Będzie nstępna impreza, następny alkohol i następne koleżanki i koledzy wracając pod jego wpływem do domu za kierownicą. Ciekaw jestem jak TY wróciłaś do domu? Odebrali rodzice, taksówka, komunikacja miejska? Czy jednak, któryś z kolegów, który "kulturalnie się bawił" za kierownicą? Odpowiedz Link Zgłoś
izabla82 Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 23.06.09, 19:00 człowieku nie wyjezdzaj mi k... z takim tekstami nie wiesz jak było...jesli ktos ma prawo mnie obwiniac to tylko ja sama a tobie h...do tego..nie bede wyjasniac tu czegokolwiek bo to nie sad... choc czytajac wypowiedzi tych wszystkich kretynow, ktorzy twierdza ze fajnie ze zgineli to widze ze urzadzili tu sobie sad ostateczny...jestescie anonimowi wiec wylewacie tu jad bo jest okazja...współczuje bliskim ktorzy to czytaja...ja ich praktycznie nie znałam i przeraza mnie to co wypisujecie a co dopiero rodziny...przykre to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
znajomka26 Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 23.06.09, 21:22 palant skad mogla wiedziec ze beda wracac autem - jak by wiedziala to by sie na jezdni połozyła zeby nie pojechali idioto.szkoda dobrych chlopaków , ktorzy popelnili największą i OSTATNIĄ głupotę w ich życiu. serdeczne kondolencje dla rodzin i przyjaciół :((.pokój ich duszy Odpowiedz Link Zgłoś
doombringerpl Re: niedobrze się robi, jak się was czyta, nic ni 23.06.09, 09:09 Panie kolego. Kilka spraw co do Pana wywodu. Po pierwsze: pijany nie był o czym świadczy to, że udało mu się uciec. Pojęcie tej decyzji i zwianie gliniarzom wymaga odrobinę trzeźwości. Druga rzecz. Dlaczego jechali z nadmierną prędkością? Policja nie ściga Bmw za to że to BMW i ie ściga za przekroczenie prędkości o nawet 20 na godzinę. Kiedyś snuli się za mną i mimo przekroczenia prędkosci o właśnie 20 nie zareagowali choć jechali równo za mną. Tak więc ile musieli oni jechać skoro policja za to zaczęła ich gonić. Po trzecie: zdjęcie wypadku. Żeby pród samochodu wpił się tak w drzewo potrzeba prędkości conajmniej 120 km/h więc o czym my dyskutujemy? Jak się nie umie jeżdzić z taką prędkością to się nie jeżdzi i nie szpanuje. A jak się próbuje to takie są tego skutki. Zachowanie opisane w artykule świadczy o tym, że nie był to żaden dzieciak, który boi się ojca mimo, że zajumał mu auto. Dla mnie to zwykły bandzior, który ma za nic życie innych i uważa że to on jest królem szos. jak widać trochę się pomylił. Co do pasażerów to mam nadzieje że ni były to niewinne naiwne dziewuchy, które dały się nabrać na "furę i komórę" im współczuję i ich rodzicom. ale jeśli to byli koledzy, którzy podpóścili kierowcę to nie żałuję ich. A jakby zamiast drzewa skasowali całą rodzinę, pozbawili dziecko rodziców albo zabili wszystkich i wpakowali na wózek matkę? a sami do tego przeżyli i mieli się dobrze to co wtedy? kto jest poszkodowany? Zasady ruchu drogowego są proste. Wjeżdżasz komóś w dupę jesteś winny niezależnie od sytuacji. najwyzej druga strona dostanie też mandat za stworzenie zagrożenia w ruchu ale nie zmienia to faktu że to ty jesteś winny kolizji. Przekraczas dozwoloną predkość to w razie wypadku ZAWSZE jesteś winny ty. Nie ma tłumaczeń. Zabijesz tak człowieka, bekniesz za to. Będziesz pod wpływem alkocholu w dopuszczalnej dawce do jazdy i spowodujesz wypadek TY jesteś winny niezależnie od sytuacji jaka spowodowała wypadek. Zapraszam cię do obejrzenia czeskich filmów na ten temat: www.youtube.com/watch?v=YdMCq2qCki4 Przetłumaczę ci tekst: "Nie myślisz - Zapłacisz" I tyle Ave Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 09:22 90% idiotów którzy piszą, jakie to BMW nie jest złe, po prostu na to auto nie stać. Cóż, nie dziwie się im, ja wydaje miesięcznie 3-4tyś na serwis, paliwo, moje fanaberie (typu reflektory z ringami 2.5tyś) i wypożyczanie drugiego rajdowego BMW z klatką bezpieczeństwa na wyścigi. I to jest powód dla którego jestem dresem, bandytą, piratem drogowym, itp? Na forum wszyscy piszący są odważni i obrażają innych ile mogą, bo czują się bezpiecznie za swoim monitorem. Szkoda tylko, że na drodze widać, jak większość kierowców nie potrafi dobrze jeździć. Wystarczy trochę śniegu i mamy na drodze ciąg aut-traktorów, bo biedne sierotki z napędem na przód nie potrafią jechać bokiem po śniegu w sposób kontrolowany w przypadku wpadnięcia w poślizg. Ale do tego trzeba mieć porządne auto, do których zalicza się czy to BMW czy Mercedes z tylnym napędem, jak i większość 4x4. No i umiejętności, jakkolwiek nie forumowe. A na koniec filmik sprzed 2 dni jak jeżdżą polscy spokojni kierowcy, tu w toyocie: wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Cudem-unikneli-smierci---film-z-policyjnego-rejestratora,wid,11238418,wiadomosc_video.html?ticaid=183f1 Wystarczy wejść na portal policyjni czy uważnie słuchać wiadomości, to wypadków z udziałem BMW jest tyle samo co z udziałem choćby Opli. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 09:41 a.k.traper napisał: > Obecnie używanymi BMW jeżdżą młodzi ludzie bo sa w > przystępnej cenie i cieszą się od dawien dawna dobra marką mageillusionist napisał: > 90% idiotów którzy piszą, jakie to BMW nie jest złe, po prostu na to auto nie > stać. sami sobie zaprzeczacie, obrońcy idiotów w BMW, zdecydujcie się, tanie czy mało kogo stać inna sprawa, w większości przypadków gdy ktoś wyprzedza na ciągłej, przeskakuje na czerwonym, wyprzedza jadąc pasem do skrętu w prawo, wymusza pierwszeństwo to kierowca niestety BMW, zanim komuś da się BMW to powinno się najpierw robić testy psychologiczne czy dorósł do tego samochodu, tylko nie piszcie mi, że to samochód jak każdy inny bo sami tak miedzy sobą nie powiecie, znam kilku właścicieli, i powiedzmy 50% z nich to świry drogowe, % większy niż wśród użytkowników innych marek Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:36 milu100 napisał: > a.k.traper napisał: > > Obecnie używanymi BMW jeżdżą młodzi ludzie bo sa w > > przystępnej cenie i cieszą się od dawien dawna dobra marką > > mageillusionist napisał: > > 90% idiotów którzy piszą, jakie to BMW nie jest złe, po prostu na to auto > nie > > stać. > > sami sobie zaprzeczacie, obrońcy idiotów w BMW, zdecydujcie się, tanie czy mało > kogo stać > inna sprawa, w większości przypadków gdy ktoś wyprzedza na ciągłej, przeskakuje > na czerwonym, wyprzedza jadąc pasem do skrętu w prawo, wymusza pierwszeństwo to > kierowca niestety BMW Widziałeś filmik który dałem w poście? Chyba nie. Chyba też mało jeździsz, bo ja nie rozróżniam stylu jazdy po autach, za to rozróżniam po kierowcach, np. dziadek w kapeluszu. I w odpowiedzi na 2 post: Maluch i Porsche mają silnik i napęd tak samo zamontowany, nie znaczy to, że można je porównywać. Nie masz zbyt wiele doświadczenia z samochodami, skoro nie wiesz, że Polonez zakopuje się w 5cm śniegu. I co do przerażenia kierowców - oni są przerażeni tym, że na drodze jest śnieg, bo jadąc 50kmh nie zapanują nad autem, gdybym im coś wyskoczyło na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:46 Wyobraź sobie, że po marce lub rodzaju samochodu można też katalogować style jazdy. Po kierowcach również. Ale wróćmy do tematu. Notoryczne przekraczanie prędkości (nie mówię tu o 20km/h), wypyrzedzanie na podwójnej ciągłej i na zakrętach, nieużywanie kierunkowskazów są dość typowymi cechami kierowców furgonów (różnych marek),przedstawicieli handlowych (też różnych marek) oraz kierowców BMW (im starsze tym jest to bardziej widoczne). Zdarzają też się kretyni w innych samochodach ale wśród wymienonych zaobserwowałem ich najwięcej. Fakt niedużo jeżdżę, jakieś 50tys. rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:57 Tragedia? Jaka tragedia? Tragedia byłaby gdyby kierujący samochodem zabił kogoś postronnego. A tak? Nad czy tutaj płakać. Dobór naturalny zrobił swoje i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 18:09 mageillusionist napisał: > Widziałeś filmik który dałem w poście? Chyba nie. widziałem, i komentowałem juz wczoraj, w skrócie, prędkość przepisowa, zagapienie, bez premedytacji i za dużo znaków mogących zmylić Chyba też mało jeździsz, bo j > a > nie rozróżniam stylu jazdy po autach, za to rozróżniam po kierowcach, np. > dziadek w kapeluszu. > i co taki dziadek w kapeluszu może zrobić? to że jest za ostrożny i nie wjedzie na skrzyżowanie na wczenym czerwonym? Nie masz zbyt wiele doświadczenia z samochodami, trochę minie rozbawiłes w tym momencie skoro nie > wiesz, że Polonez zakopuje się w 5cm śniegu. > chyba na łysej letniej oponie > I co do przerażenia kierowców - oni są przerażeni tym, że na drodze jest śnieg, > bo jadąc 50kmh nie zapanują nad autem, gdybym im coś wyskoczyło na drogę. > a ty zapanujesz? np. na lodzie? gdzie nawet ABS ci nic nie da tylko wydłuży drogę hamowania, a nie zawsze można ominąć przeszkodę i nie życzę sobie abyś komentował moje doświadczenie samochodowe i to ile jeżdżę, bo jeżdżę wystarczająco długo i dużo aby widzieć co nie co, jeśli mnie nie znasz, ok? ale z tym polonezem to przesadziłeś :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 09:44 mageillusionist napisał: > kierowców nie potrafi dobrze jeździć. Wystarczy trochę śniegu i mamy na drodze > ciąg aut-traktorów, bo biedne sierotki z napędem na przód nie potrafią jechać > bokiem po śniegu w sposób kontrolowany w przypadku wpadnięcia w poślizg. Ale za to pewnie ty umiesz, i pewnie cieszy cię widok przerażonych twarzy innych kierowcow obserwujacych twoje wyczyny na drodze Ale do > tego trzeba mieć porządne auto, do których zalicza się czy to BMW czy Mercedes > z > tylnym napędem, do tego wystarczy również zwykły Polonez Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 09:55 Wydajesz 4 tysiące miesięcznie na serwis? Takie rzeczy to opowiadaj na wiejskiej dyskotece panienkom z "promocji". Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:01 everettdasherbreed napisał: > Wydajesz 4 tysiące miesięcznie na serwis? > > Takie rzeczy to opowiadaj na wiejskiej dyskotece panienkom z "promocji". Tia,to pewnie jeden z tych,co to po wiejskich dyskotekach lansuje się swoją marką i kasiorą sądząc,że głupie lachony wszystko łykają.Żałosny dupek. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:14 A tak naprawdę, to jeździ paleciakiem w Biedronce. Znam przypadek łebka, który jeździ starym BMW. Sfinansowała mu mamusia, o której sposobie zarobkowania lepiej tu nie wspominać. Ciekawe, czy synek (sqsynek) wie, jak mamusia zarobiła na BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:30 Oj, widać żal ściska polaczków, że wydaję na auto więcej niż zarabiają. 900-1100zł kosztuje wypożyczenie rajdowego BMW. Wymiana oleju w serwisie - 600zł. Wymiana tarcz i klocków hamulcowych wraz geometrią przy wymianie wybitego 1 wahacza powyżej 3tyś. Wszystkie te ceny możecie sprawdzić w serwisie BMW. A ja przynajmniej mam pewność, że moje kilkuletnie auto (o tak, nie jeżdżę 20letnim złomem) jest sprawne jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:36 A ty odczuwasz niekłamaną przyjemność z chwalenia się ile to wydajesz na swój samochodzik. Jeżeli tak się musisz dowartościowywać to szczerze współczuję. A ceny z serwisu to każdy może podać. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 11:17 Nie bez powodu głółnym konkurentem BMW jest viaggra. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 15:55 Krótkie chwile przyjemności za ciężką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:56 No to kiedy masz czas na pracę (albo pilnowanie firmy)? Uwierz mi. Znałem wielu przedsiębiorców zajmujących się wszystkim tylko nie pilnowaniem interesu. Uprawiali wszelkie możliwe hobby, prowadzili najróżniejszą działalność społeczną (partie polityczne, izby handlowe itd.), bankiety, wakacje. Skończyło się toto zlicytowaniem firm i domów. Aha, samochodów też! Wymiana oleju 600 zł kosztuje? Chyba wlewają zakraplaczem po kropelce. Dziś olej wymienia się bardzo szybko, bo nie trzeba nawet odkręcać dolnego korka. Do korka wlewu wstawia się ssawkę i po paru sekundach starego oleju nie ma. Serwisy nalewają olej z beczek, kupowany po cenach hurtowych. W takim serwisie litr oleju np. SAE10W40 kosztuje poniżej 20 zł. Na stacji benzynowej lub w markecie litr tego samego oleju (w baniaku 1 l) kosztuje 2 x więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 11:28 mageillusionist napisał: > Oj, widać żal ściska polaczków, że wydaję na auto więcej niż zarabiają. > 900-1100zł kosztuje wypożyczenie rajdowego BMW. Wymiana oleju w serwisie - > 600zł. Wymiana tarcz i klocków hamulcowych wraz geometrią przy wymianie wybiteg > o > 1 wahacza powyżej 3tyś. Wszystkie te ceny możecie sprawdzić w serwisie BMW. A j > a > przynajmniej mam pewność, że moje kilkuletnie auto (o tak, nie jeżdżę 20letnim > złomem) jest sprawne jak nowe. <tak czytam twoje rzygociny i az zal bierze ze jestes garbatym knurem....600zl za wymiane oleju ,chyba na marsie. Odpowiedz Link Zgłoś
posnaniak Re: Do biedaków których na BMW nie stać 21.06.09, 10:34 ja bym sie zastanowil czy to oplacalne jezdzic zlomem ktory wymaga czterotysiecznych nakladow finansowych na serwis miesiecznie. (sorry za brak pl znakow) Odpowiedz Link Zgłoś
piotras_wlkp napisz jeszcze ile wydajesz na viagrę miesięcznie 21.06.09, 11:43 to może zrobisz większe wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a jakie znaczenie ma marka? 21.06.09, 08:32 zdarzyła sie tragedia której powodem była zapewne lekkomyslność kierowcy beemki, niewazne co mieli do ukrycia ale postapili głupio i zapłacili maksymalna cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Ma ogromne znaczenie. 21.06.09, 08:41 BMW to ulubiona marka wśród wszelkiego rodzaju marginesu. Oczywiście 20 letnie złomy sprowadzone z niemieckich złomowisk. Myśli potem taki że jest bogiem na drodze i są takie tego efekty. Czasami szczęśliwie giną tylko osoby jadące BMW, czasami niestety giną osoby postronne. Dziś na szczęście nikogo postronnego nie zabili. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy to wina marki? 21.06.09, 09:04 Gdyby ich było stac jeździli by Porsche, słyszałem że niektórzy cwaniaczkowie lubia tez Maybachy i co? To że nie było ofiar wśród postronnych zawdzieczamy porze, chociaz ja czasem jak jest pogoda lubie wyjść z psem. Jeżeli mówimy o złomach to mówmy wyraźnie sama marka faktycznie w Polsce wiele straciła ale ludzie majętni nadal ja cenia i jeżdżą, tu nie ma porównania ze złomem i z ludźmi. Skąd wiadomo że byli to przestępcy, prawdopodobnie młodzi ludzie, mający na sumieniu albo alkohol albo bałagan z papierami. Nie oceniam bo nie wiem, zapłacili straszna cenę, natomiast marka nic do tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy to wina marki? 21.06.09, 09:18 Jakoś tak się dzieje że ilekroć słyszę jakiś samochód jadący z wyciem silnika to w większości jest to BMW. Marka jako taka "nic nie jest winna". Naprawdę to nie samochody BMW są winne że jeżdżą nimi najczęściej idioci, ale statystycznie widząc zwłaszcza starsze BMW trzeba być w Polsce znacznie uważniejszym, boi kieropwca może coś wykręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Czy to wina marki? 21.06.09, 10:01 Z reputacją marki BMW bywało różnie. Kiedyś (lata siedemdziesiąte) była uważana za tandetę a sama firma była zagrożona bankructwem, bo samochody były niechodliwe. Skąd wiadomo, że to byli przestępcy? Ano, wiadomo z faktu ucieczki przed policją. Niezatrzymane się do kontroli i uporczywa ucieczka przed pościgiem plus stwarzanie zagrożeń na drodze jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
beaviso Bogaty margines 21.06.09, 09:26 Zdarza się też, że "intelektualny i kulturalny margines społeczny" ma forsy jak lodu. Wtedy kupuje sobie nowiutkie BMW, wcale nie ze szrotu :) We łbie nadal pusto i jeździ tym jak książę. Jest nawet jeszcze gorzej - bo burak myśli, że mu wszystko wolno. I, co ciekawe, jego BMW ma wszystkie bajery, pełne wyposażenie, oprócz... Kierunkowskazów. To jest prawdziwy bóg na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Bogaty margines 21.06.09, 10:59 Z wyłudzonego kredytu, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
piotras_wlkp "niedziałające" kierunkowskazy mają również 21.06.09, 11:30 mercedesy i inne podobne. Ogólnie im droższy samochód tym większe prawdopodobieństwo że kierunkowskaz nie zadziała .Dochodzą jeszcze inne wady ,samochodem takim bardzo trudno przepisowo zaparkować, pojawiają się problemy z jazdą po wytyczonym pasie ruchu oraz samoistne manewry na drodze stwarzające zagrożenie dla innych pojazdów i cała reszta innych wad fabrycznych. Dlatego uważam że szanujący się człowiek nie będzie takim czymś jeździł Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: "niedziałające" kierunkowskazy mają również 21.06.09, 18:17 genialne :) ale to nie samochody maja wady a ludzie za ich kierownicami, dlatego też uważam, ze policja zamiast na kontroli prędkości powinna się skupić na wyłapywaniu wariatów stwarzających inne zagrożenie na drodze, wymuszanie pierwszeństwa, przekraczających linie ciągle, wyprzedzających na przejściach itd... Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Tydzien temu 5 zabitych w BMW pod Słupskiem 21.06.09, 13:22 lepszy wynik niz we Wroclawiu-www.dziennik.pl/wydarzenia/article397116/Piec_osob_zabitych_w_BMW.html Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr ogromne 21.06.09, 08:42 BMW jest symbolem złego smaku i bandyctwa. Nikt przyzwoity BMW nie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To że polska "inteligencja" buraczana tak rozsławi 21.06.09, 08:57 ła marke BMW nie znaczy że ta marka jest symbolem złego smaku i bandyctwa, mam swoje spostrzeżenia i znam ludzi o kiepskim smaku jeżdżącymi innymi markami tylko dlatego że ich stać i by podkreślić ten stan. Dla nich najsławniejszym miejscem urlopowym jest "last minute". Znam wielu przyzwoitych ludzi jeżdżących BMW, sam tez mam pewne uprzedzenie ale nie zgodze się z taka opinią, to polskie matołectwo chce sobie dodać powagi jeżdżąc ta marką. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Do Policji: wolno tak sobie ganiać po mieście? 21.06.09, 10:01 No dobra jechali za szybko, ale czy to powód do stwarzania zagrożenia pościgiem? Może od razu strzelać? A co.... Następnym razem to radiowóz może mieć pecha, ale wytłumaczcie to młodym narwańcom po szkółce. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Do Policji: wolno tak sobie ganiać po mieście 21.06.09, 10:27 Czyli, w przypadku gdy ktoś stwarza zagrożenie lub nie zatrzymuje się do kontroli, to na wszelki wypadek nie zbliżać się do niego, bo może jeszcze większe głupoty zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra szczególnie o 4 nad ranem... 21.06.09, 18:43 monitoringu nie ma w mieście? fotoradarów nie ma? co im groziło za jazdę z nadmierną prędkością? Mandat? to może od razu strzelać z Ak? taniej będzie. Młodzi policjanci się nudzili i tyle. Czym chcieli dogonić BMW? Służbowym radiowozem? Wybacz ale w tym przypadku PP dała ciała. Instrukcje są chyba inne. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: To że polska "inteligencja" buraczana tak roz 21.06.09, 10:04 Miałem gościa Anglika. Jechaliśmy samochodem i wyprzedziło nas czarne BMW. Anglik powiedział "Mafia!" W Polsce był po raz pierwszy. Ja niczego nie komentuje. Jedynie relacjonuję fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper niektórzy na księdza mówia złodziej:) 21.06.09, 10:23 to nie jest wytłumaczenie zaistniałych faktów. Mnie na drodze różne wyprzedzają, czasem ja wyprzedzam, także beemy, nie świadczy to o niczym, natomiast jak się widzi bezmyslność na drodze to marka nie jest istotna, to że młodziaki lubia beemy z bajerami, to przeciez nie od dziś, kiedyś maluchy tez miały swój tuning:) a warczały nie gorzej niż obecne. Dziwne że nie karają za nadmierny hałas? słowem mafia często określa się zwykłych bandziorków a to dla nich komplement, powiedzmy to jak policja i ubezpieczyciele, niedostosowanie prędkości do warunków jazdy, pomijam stan fizyczny i psychiczny kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: niektórzy na księdza mówia złodziej:) 21.06.09, 10:49 Mnie chodziło o to, że stereotyp: czarne BMW = mafiozo występuje także w Anglii. Czy przypadkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: niektórzy na księdza mówia złodziej:) 21.06.09, 14:18 everettdasherbreed napisał: > Mnie chodziło o to, że stereotyp: > > czarne BMW = mafiozo Eeee tam,od razu mafiozo.Zwykłe popierdółki,który się tylko wydaje,jacy to oni wielcy i wspaniali są:)Powiedzieć o takim "mafiozo" to dla takiego głąba nobilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
bratprezydenta Re: a jakie znaczenie ma marka? 21.06.09, 09:37 BMW za przystępną cenę, mówie o 10-15 letnim samochodzie daje dobre osiągi, można piszczeć na światłach, auta mają niezłe firmowe nagłośnienie więc ump,ump brzmi tam nieźle. Inną sprawą ze posiadanie tej marki jest dla wielu młodych aspirujących do bycia prawdziwym "chłopakiem z miasta" synonimem bogactwa. Dzięki temu współczynnik małych mózgów na 1000 aut tej matki jest bardzo duży. A o efektach łatwo poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie9 Re: a jakie znaczenie ma marka? 21.06.09, 12:43 Wiecie co, czytam te wasze posty i widzę, że większość z Was nie ma pojęcia o dobrych markach samochodów. Krytykujecie BMW za to, że jest dobre? Każe BMW jest dobrym autem, a większości z Was nie stać na dobre auto takie jak BMW. Jeździcie paroletnimi Seicento w których możecie zginąć przy zderzeniu z krzakiem. A w tej samej cenie możecie kupić starsze BMW, które jest bezpieczniejsze, lepiej wyposażone i ładniejsze. Zgadzam się z tym, że mnustwo dresiarzy jeździ starymi "3" zespawanymi z 3 innych, ale nie rozumiem jak można krytykować stare BMW. Moi oboje rodzice jeżdżą BMW które mają 12 lat, tyle, że nie "3" a "5" co jest klasą wyżej, są uczciwie zarabiającymi ludźmi którzy prezentują pewną klasę. Mają wykształcenie, dobre zawody. I też są debilami bo mają 12 letnie BMW? A ilu debili jeździ starymi Oplami, Hondami itp? Jest ich tyle samo, ale zwracacie uwagę na BMW bo im zazdrościcie auta. A lepiej kupić stare BMW niż nowszego Fiata. Kierowca Mitsubishi. Odpowiedz Link Zgłoś
dolomedes Re: a jakie znaczenie ma marka? 21.06.09, 13:58 Mnustwo? Słownik czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie9 Re: a jakie znaczenie ma marka? 21.06.09, 15:39 Sorry, wiem, że "mnóstwo". Pisałem zaspany. Generalnie BMW jeśli jest dobre to trzyma się drogi lepiej niż nie jedno auto z przednim napędem (Systemy ASC, ESP i do tego szerokie opony). Generalnie każdym autem trzeba umieć jeździć i BMW też z powodu tylnego napędu, zwłaszcza zimą czy jak jest ślisko. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomka26 Re: a jakie znaczenie ma marka? 23.06.09, 20:29 co za głupoty masakra przyczepili sie do czarnego bmw to jest smieszne mogli rownie dobrze jechac polonezem i stracic zycie, tak bylo im pisane dajcie ludzie sobie spokoj. lepiej zmówcie: WIECZNY ODPOCZYNEK..... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: a jakie znaczenie ma marka? 21.06.09, 14:43 Brakuje definicji "dobrego samochodu", kazdy moze byc dobry zalezy do czego sluzy i jak jest uzywany. Generalnie BMW ma dobry silnik, slaba blache i dosc kiepskie trzymanie sie drogi, stad te niepotrzebne wypadki. Na sniegu i lodzie to jednak przedni naped, nawet Volvo to zrozumialo i przenioslo. Tam gdzie tylny naped steruje poslizgami to np Saab przechodzi bez klopotow. Tych ludzi szkoda, mimo ze durnie. Mieli szanse zmadrzec ale wybrali inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
moskala69 Może wieżli dużo podpałki go grila ? 21.06.09, 08:19 A tak poważnie, zginęli młodzi /100%/, tragedia dla rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Może wieżli dużo podpałki go grila ? 21.06.09, 08:22 może dla paru osób, prywatnie to tragedia ale z perspektywy szerszej, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezstronny_obserwator Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:26 Mickiewicza. Mam tylko nadzieje, że nie przyjdzie nikomu do głowy drzew wycinać. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 10:29 Nie wódź na pokuszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_tede Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:39 Znowu bmw? znowu ucieczka? znowu ktoś zginął? hehehee.... dobrze że mam forda.... Odpowiedz Link Zgłoś
shedows1969 Re: Coś bardzo łatwopalne te BMW 21.06.09, 09:25 krytykk jak by nie było jest to tragedia a ty wypisujesz bzdury nie związane z tematem. Idź na Mszę Św. za zabitych i poszkodowanych i ich rodziny to ci ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Re: Coś bardzo łatwopalne te BMW 21.06.09, 10:08 shedows1969 napisał: > Idź na Mszę Św. za zabitych i poszkodowanych i > ich rodziny to ci ulży. No rzeczywiście, ta msza tak im pomoże jak umarłemu kadzidło :D :D :D Może jeszcze mam rzucić na tacę? nadjakseruje.blox.pl/resource/rzuc_na_tace.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Może raczej kierowca i pasażerowie łatwopalni? 21.06.09, 11:55 Mogli mieć w sobie sporo łatwopalnej cieczy. Odpowiedz Link Zgłoś
felekaconiepodobasie1914 Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 08:49 Ich wina, mogli się zatrzymać. Teraz pozostaje modlitwa Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A ja się dziwię. 21.06.09, 08:55 Trzech oprychów mniej. Dlaczego pismak uznaje to za tragedię? Dla mojej części społeczeństwa to szczęśliwy traf. Bezpieczniej na ulicy. Nie grozi mi utrzymywanie trzech osób w więzieniu. Nie spłodzą sobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
beaviso Dokładnie tak 21.06.09, 09:30 Zgadza się co do joty. Ostatnio pod Słupskiem, także w BMW, natura w postaci drzewa, które zaatakowało samochód, wyeliminowała *pięciu* potencjalnych płodzicieli swoich debilnych potomków. Wcale dobry wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 09:09 " Ich wina, mogli się zatrzymać. Teraz pozostaje modlitwa " Od kiedy to samochodem kierują trzy osoby. Przecież nikt nie zna zachowań pozostałych osób względem kierowcy. Proszę mi wyjaśnić, co w danej sytuacji mogła zrobić osoba mająca inne zdanie od kierującego. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 10:09 Z reguły pasażer zna kierowcę i jego charakter. Niedzielną nocą raczej nie podwozi się przypadkowych osób. Zresztą zwyczaj podwożenia ludzi zanikł. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Tragedia w centrum Wrocławia 21.06.09, 10:39 te dwie pozostale osoby wsiadly - jak ktos niewlasciwie dobiera sobie towarzyszy podrozy to ponosi konsekwencje swojej glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
kwiaz1 Re: jebana policja zawsze przyłoży rękę do wypadk 21.06.09, 09:18 wolność słowa to nie znaczy wolność dla chamstwa i nieograniczonej głupoty,modowi Wyborczej nie wstyd ,że wycina spokojne w tonie komentarze a zostawia takie w wykonaniu kryminalistów lub młodych na nich kandydatów?! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To nie kryminaliści ani kandydaci,nie znają życia. 21.06.09, 10:07 Część z nich pewnie będzie pracowac w policji, część pozostanie teoretykami życiowymi ze wszystkimi konsekwencjami, część będzie aspirować jako politycy i próbować nam "uporządkować" życie. Tu na forum widac że mają natychmiastowa ocenę faktów, ludzi i czegokolwiek, dziwne że nie prowadzą własnych firm z taka wiedzą i intuicją, mielibyśmy raj:) Co do wolnosci słowa to oni raczej nie wiedza co to jest, to dla nich mozliwość paplania na kazdy temat bez konsekwencji a to jest takie samo zdarzenie jak w tym BMW, tamci zapłacili za lekkomyslność, ci na forum robia przykrość wielu osobom podkręcając sobie własna mizerność. A życie i tak im da kopa w dupę, bo sa głupcami. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: To nie kryminaliści ani kandydaci,nie znają ż 21.06.09, 10:32 Zwróć uwagę, że sam jesteś częścią tej paplaniny. Też sobie podkręcasz własną mizerność? Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: jebana policja zawsze przyłoży rękę do wypadk 21.06.09, 11:50 bandyctwo nabyles albo wyssales z mamusi mlekiem ,piles nie pisz- piszesz nie pij Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2908 Pościg we Wrocławiu: BMW spłoneło, trzy osoby n... 21.06.09, 09:19 Jak zobaczyłam tą spaloną BeEmkę w telewizji to zaraz pobiegłam zobaczyć, czy auto młodego stoi pod domem. Dziś jeszcze stoi. Za chwilę zadzwoniła córka bo też rozpoznała w TV auto brata i pytała, czy wrócił z Wrocławia. matka Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Pościg we Wrocławiu: BMW spłoneło, trzy osoby n... 21.06.09, 09:26 Znowu D. Śląsk Jakaż to cholerna banda opanował te nasze święte ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno brawo dla gliniarzy 21.06.09, 09:28 za wyrwanie trzech chwastów.Oby tak częsciej i więcej takie pościgi się kończyły.Po co łapać i zatrzymywać,to rozwiązanie wydaje się być najbardziej słusznym,z pożytkiem dla pozostałych uczestników dróg.Mam nadzieję,że drzewo zbytnio nie ucierpiało.Nie rozumiem tylko,po jaką cholerę jakieś śledztwo wewnątrz policji? Gliniarze działali skutecznie,nikt inny nie ucierpiał. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: brawo dla gliniarzy 21.06.09, 10:05 No właśnie. Tylko drzewa szkoda. Może mieć otartą korę! Odpowiedz Link Zgłoś