jarekgda Zamierzenia a rzeczywistość. To nie takie proste. 02.07.09, 17:43 Zresztą Olechowski powinien to wiedzieć i pewnie wie. Dlatego trochę nie w porządku, że tego akurat się czepia. Nie zawsze chcieć to móc. Mało - zazwyczaj tak nie jest. No i jeszcze te lata niepłaconych składek... To akurat nie przystoi. No ale cóż, pewnie chce startować w wyborach prezydenckich. Znowu mu się marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Kto pamieta powód secesji PO z UW? 02.07.09, 17:57 Oni przecież deklarowali, że są liberalnym skrzydłem UW i dlatego odchodzą, "dla zasad". Dziś co z tego zostało? Ano, dziś Rudy podwyzszy podatki i żeby było śmieszniej -swojemu elektoratowi, bo przeciez nie rolnikom. Przez rok rządów przed kryzysem nie zdołał zreformować choćby wczesnych emerytur - a wystarczyło NIC nie robić i ustawa sama wygasłaby z końcem 2008, pozbawiając wszystkich prawa do wcześniejszej emerytury, żadne weto nie wchodziło w grę. Dziś oszczędności sięgałyby kilku mld rocznie.. PO już się sprała i powinna na poważnie myślec o zjednoczeniu z PIS - w końcu niewiele ich różni. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pamiętam i był inny 02.07.09, 21:34 To co przytaczasz to było tylko wciskanie kitu. A powód był taki: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,59162.html To było powszechne w całym kraju. Efekt - było wkurzenie reszty nie post KLDowskiej z UW i "wycinanie" we wewnetrznych wyborach "ich" kandydatów. Donald przerżnął ze swoim "skrzydłem" wybory, obraził się, zwinął manatki i poszdł budować Platformę która nie miała być partią tylko... no czymś innym. Inną sprawą była "ucieczka do przodu" po niesławnych rządach AWSu z których to UW za późno się wymiksowała. POwcy skutecznie udawali że "to nie oni". Gwoździem programu jak dla mnie było głosowanie na PO bo "ci z UW przyspawali się do stołków". Chodziło o wicewojewodę który.... był liderem listy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Podzielam poglądy Olechowskiego. 02.07.09, 17:57 Mógł jeszcze dodać coś o KRUS i etatyzacji tej partii i kościoła.Tak w PO miało nie być.Ale alternatywa też nieciekawa.Wszystko przed nowym rozdaniem,wyborami.Wbrew pozorom pisuar ma rację,żółta kartka dla PO w eurowyborach jednak była.A będzie jeszcze gorzej.Za brak reform systemowych i brak odbiurokratyzowania państwa.To jest rak niszczący Polskę pospołu z KRUS.A ten strzał w stopę z pięknym Maryjanem to początek końca pomysłowego Schetyny.Blamaż.Ale M.Krzaklewski padł...i to gdzie na Podkarpaciu.Widać że ludzie myśla.To nie elektorat pisuaru gdzie błogosławieństwo prezesa wystarczało.Tu z rozumem wycięli i zrobią to ponownie.Skuteczniej jeśli będzie jakaś możliwość wyboru.Na razie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec każdy ma prawo do swojej opinii 02.07.09, 17:58 nalezy uszanować wybór pana Olechowskiego, a PO powinna zastanowić ię czy może nie potrzeba coś zmienić. Mnie osobiście też nie podobał się Krzaklewski. Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 brawo Olechowski! 02.07.09, 18:09 potrzebny byl glos kogos z gory PO, kto odwazylby sie skrytykowac to czym jest PO i przypomnienie o tym czym powinna byc i co miala realizowac. Duzo obietnic, a za malo realizacji. Nawet funduszy UE nie potrafia wykorzystac. Dziwne, ze takie zarzuty rozbawily ryzego premiera. Dobrze, ze sie nie zasmial z powodzian jak to mialo miejsce w przypadku Cimoszenki. Tylko nie z Piskorem ! Odpowiedz Link Zgłoś
opt Olechowski ma rację 02.07.09, 18:10 Czy to PiS, czy PO,nie ma znaczenia,to ci sami ludzie ,ci sami dyletanci wielokrotnie skompromitowani,zmieniający szyldy i tyle.Oni potrafią tylko machać flagami i spać na styropianie.Kiedy zabrakło przeciwnika -komucha,to zabrali się za swoje durne łby.Potrzeba reformatorskiej ,lewicowej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Partia wladzy 02.07.09, 18:11 Platforma "stała się partią władzy". Zarzut, ze PO stala sie partia wladzy jest o tyle niefortunny, ze celem kazdej partii jest zdobycie i sprawowanie wladzy. A, ze zdobywszy wladze partia stara sie ja utrzymac... coz w tym nadzwyczajnego? Pod warunkiem, ze nie zmienia sie regul gry. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Olechowski to mądry facet... 02.07.09, 18:18 Taką mam o nim opinię pomimo faktu uwikłania w niechlubną przeszłość PRL. Szkoda, że nie znalazł dla siebie miejsca w polityce. Ciekawi mnie jak pisały o liście Dorna utrzymanym w podobnym krytycznym tonie w stosunku do macierzystej jednostki partyjnej piswoskie szczekaczki powyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Partia wladzy 02.07.09, 22:25 w zapomnienie poszły prawybory, współpraca z organizacjami i środowiskami społecznymi, 'lekkie struktury na wzór amerykański'. PO dołączyła do niesławnego grona poprzedniczek upartyjniających państwo, gmatwających interes prywatny z publicznym i bezwstydnie rozbudowujących nomenklaturę." Ten kawałek tłumaczy co Olechowski miał na myśli. I to niestety jest prawda. PO cały czas PiSieje. Z partii w sensie europejskim, demokratycznej, programowej, współpracującej z lokalnymi społecznościami robi się partią w stylu wodzowskim, z decyzjami przepływającymi od góry do dołu. Od dłuższego czasu największą zaletą PO jest to że nie jest PiSem (tz. nie są AŻ tak głupi, pazerni, beszczelni itd. itp.). Innych coraz trudniej dojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Partia wladzy 03.07.09, 01:17 > Od dłuższego czasu największą zaletą PO jest to że nie jest PiSem Dobrze ten pan mówi. Jedyną zaletą PO jest to, że nie pozwalają dojść do jedynowładzy PiS-owi. I tylko dlatego mają (jeszcze) poparcie społeczne. Ale balansują na bardzo cienkiej niteczce. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: Partia wladzy 06.07.09, 14:30 Ten cytat przemawia. Teraz pytanie: czy to oddolna presja "aparatu partyjnego" czy tez (rowniez) sam pan Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Pieprzony oportunista i agent SB!!! 02.07.09, 18:41 Rzeczywiście na tle polskiego syfu politycznego takie g...o może zabłysnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pieprzony oportunista i agent SB!!! 02.07.09, 19:02 Miałeś z nim kontakty intymne? Rewelka, zdaj relację z przyjemnością posłuchamy Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Olechowski byłby znakomitą krolową. 02.07.09, 19:02 Co szczegółowo wyłuszczyłem tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,97385600,,Olechowski_bylby_znakomita_krolowa_.html?v=2 I nie będę się powtarzał. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 100% racyji!Nie zapomnij, że to agent SB!! 02.07.09, 21:09 Dobrze ich szkolono.Facet cwaniak od urodzenia- jako agent SB/tzw. wywiadu/ zawsze wiedział gdzie " chleb dają".Teraz narodowy bohater.Niebywałe jaki Naród polski jest głupi aby popierać taką szuję. Tyminski- kretyn lepszym prezydentem od tego BAGNA. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 Olechowski ma niestety racje! 02.07.09, 19:03 Platforma pod przewodnictwem Tuska przeistacza sie w PiS, a Tusk coraz wyrazniej zaczyna nasladowac Kaczynskich! Prawdopodobnie jak i Kaczynscy Tusk uwierzyl, ze teraz nadeszla jego kolej na zapisanie sie w polskiej historii wspolczesnej wlacznie z byciem prezydentem i zaczyna realizowac ubzdurana sobie na wlasny uzytek "misje hystoryczna"? PiS to partia typowo wodzowska z bolszewickimi zasadami funkcjonowania i po dwoch latach wystepow tych oszolomow, dzis widac jak spoleczenstwo ich ocenia i ich marginalizuje! Obawiam sie ze Tusk moze rowniez wkrotce skonczyc jak Kaczynscy! Dwa lata rzadow Tuska uswiadamia spoleczenstwu slabosci i nieporadnosc tego poltyka, ktorego jedyna obsesja jest osiagnac to co Kaczynscy! Poniewaz nie ma on zadnej wlasnej wizji do zaproponawania spoleczenstwu, koncentruje sie on jedynie na nie traceniu z pola widzenia Kaczynskich i antycypowanie w ich chorych i idiotycznych roznego rodzaju pomyslach! Kiepsko widze przyszlosc Tuska nie tylko w Platformie! Czy wladza powoduje, ze ludzie ja osiagajacy idiocieja - czy moze ona tylko obnaza ich wczesniejsze ulomnosci? Tusk ma dzisiaj twarz Czumy i operatywnosc Kononowicza! Platformo, czas wyszukac i lansowac nowa twarz i umysl zjednujacy Polakow! Kaczorow juz mamy dosyc i Donalda tez! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head "Ryży", ostał ci się jeno . . . PaliCham 02.07.09, 19:10 Awangarda partii oszustów (PO) to obecnie: "Ryży" (fuhrer'ek), "Piękny Nowak", "Chlebuś" (ten z ryżą treską), "Nerwowy Stefan" znany wśród b. opozycjonistów jako "Długi Jęzor" (po tym jak zasypał całą organizację podziemną RUCH na SB) oraz będący poza konkurencją "PaliCham", specjalista od wywijania penisami i rejestrowania zawrtości nocnika pana prezydenta. To jest, jakby nie było, partia "elit". Nie dziwę się, drugiemu po Płążyńskim założycielowi partii że daje nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarnoo talking_butthead 02.07.09, 19:41 tos se chlopaku ulzyl, napisz nastepnego mejla spokojnie, moze zjedz cos wczesniej albo z kija spusc, albo policz do dziesieciu i zacznij wtedy, no bieda te twoje wypociny. wiecej konkretow mniej epitetow. Odpowiedz Link Zgłoś
droper No to żeś wylał swoje wszystkie stresy... 02.07.09, 20:55 Gratuluję czarno-białego oglądu Świata. To oczywiste, że w PO są sami nieudacznicy... ?! A Pan Prezydent to światłość wiekuista i mądrość wszechogarniająca... ?! A może by tak na poważnie?! Olechowski ma wiele racji mówiąc o PO. Ale ja na niego nie zagłosuję, bo to jest facet któremu nie chce się zmieniać Polski ciężką, codzienną pracą. On wypływa tylko co 5 lat przy wyborach prezydenckich!!! Nie zaufam takiemu człowiekowi! Pozdrawiam wielbiciela PiSu. tylko pamioętaj, że posłanek nie wolno całować w pisie... !!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Kończy się miodowy błogostan dla PO? Nareszcie! ! 02.07.09, 19:22 Chociaż Olechowskiego lubić trudno, bo to nieszczery nomenklaturowy friedmanista, to jednak z większością (nie wszystkimi) tezami jego listu można się zgodzić - no a poza tym dobrze, że ktoś w końcu realnie przytrze nosa Ryżemu, który całą swoją karierę buduje na gierkach ze swoimi starymi kumplami Kaczyńskimi, a całe rządy PO - na swojej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Kończy się miodowy błogostan dla PO? Nareszci 02.07.09, 19:34 p Olechowski oj miałam pana za mądrego człowieka a tak wpisujesz się w pisowców tylko dlatego że chcesz być prezydentem czy nie wiesz tego kto jest prezydentem i co to Pis no i jest światowy kryzys łatwo krytykować gorzej realizowć Odpowiedz Link Zgłoś
washner zgadzam się z nim wpkt o krzaklewskim 02.07.09, 19:42 Teraz chyba skuma sie z psiskorskim Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Zapomniał napisać o totalnym zakłamaniu w PO... 02.07.09, 19:45 No i te "obniżone standardy demokratyczne". Brak jakichkolwiek standardów raczej, o czym świadczy stosunek do Traktatu z Lizbony... __________ Jest politycznym skandalem na skalę światową, że po odrzuceniu traktatu w praworządnie przeprowadzonym referendum irlandzkim, na ten temat w ogóle się jeszcze gada. Ten traktat prawnie nie istnieje i jego forsowanie przez próbę wymuszenia jakiegoś „referendum poprawkowego” urąga elementarnym zasadom demokracji i dowodzi to co ja od dawna podejrzewam, że ten niby to wielki demokratyzm w Unii, który ma się tam przejawiać w tym że […] ze stadła zboczeńców chce się stworzyć jakąś demokrację, a tutaj się kwestionuje fundament demokracji. Naród przemówił, jest prawo w Unii, ono decyduje. Jak jeden odrzuca to jest prawo veta. To dowodzi jednego, w Unii pod sztandarami demokracji idą tendencje totalitarne tam panującej międzynarodówki lewackiej […]. [prof. B. Wolniewicz] W interesie europejskiej praworządności pan prezydent Kaczyński nie powinien oglądać się na dalsze bezprawne „referenda irlandzkie” czy jakiekolwiek inne, tylko oświadczyć: „Rzeczpospolita Polska stoi na gruncie prawa i stojąc na gruncie prawa tego traktatu ratyfikować nie będzie.” Koniec pieśni i wtedy byłby europejskim politykiem który by się cieszył szacunkiem całej Europy. Tylko wtedy. [prof. B. Wolniewicz] Wtedy, kiedy eurokonstytucja została odrzucona przez referendum we Francji i w Holandii został dokonany akt braku ratyfikacji w majestacie prawa i z poszanowaniem prawa. Natomiast dyskusja która została otwarta na temat powtórzenia tego referendum czyli „przejechanie jeszcze raz tego samego odcinka drogi” dla mnie jest ona niebezpieczna nie tylko dlatego że następuje jak gdyby kompletne odrzucenie istniejącego systemu prawnego ile jest to kolejne przekroczenie bariery, gdzie można się posunąć kompletnie lekceważąc naród, i to jest naród irlandzki, polski, francuski jaki by on nie był. To jest bardzo niebezpieczne, i zadaję sobie w ogóle pytanie: „w imię czego dochodzi do łamania takich powiedziałabym nie barier, ale prawdziwych zapór które tworzą podstawy nie tylko państwowości, ale unii narodów”. [Anna Milewska] Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Zapomniał napisać o totalnym zakłamaniu w PO. 02.07.09, 19:52 wszystkich ktorzy znaja jezyk niemiecki zapraszam na te strony: alles-schallundrauch.blogspot.com/ oraz: www.the-insider.tv/index.php prosze zobaczyc do czego doprowadzaja nas takie zarazy jak Tusk i jego kolesie Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A tych którzy nie znają... 02.07.09, 20:17 zapraszam na strony www.rm.pl Oj wy oszołomione jadem katolickie pomioty. Flustraci, którzy po przegranych przez PiS wyborach ociekają jadem nienawiści bo Kaczyński obiecał zbudować królestwo pańskie na ziemi Tej ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wygląda mi to na listę życzeń... 03.07.09, 06:11 no i złorzeczeń, jak to u rozpasanego bezbożnictwa i u nienawistników bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr.only Po co cytaty ze starego osła Wolniewicza? 04.07.09, 16:06 po co te cytaty ze starego osła? Czy ten XIX mysliciel wie co to jest zjednoczona Europa? Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Olechowski wylicza grzechy Platformy 02.07.09, 19:48 Platforma straciła swój programowy charakter A która partia ma "programowy charakter"? Platforma straciła swoją spójność A która partia ma "spójność"? Platforma stała się partią władzy A która partia nie zmierza do władzy? Platformy nie uda się Olechowskiemu zmienić A którą partię uda się Olechowskiemu "zmienić"? Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Olechowski wylicza grzechy Platformy 02.07.09, 19:51 Mam nadzieje, że Olechowski nie skończy jak Gilowska - byłoby przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
zero-na-koncie Wygłupy Olechowskiego... 02.07.09, 20:12 juz ponad 2 lata, jak odszedł z PO, dziś "ćwiczy" głupa.... Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Czemu jednak PO ma sukcesy? 02.07.09, 20:20 Strategia jest prosta. Trzeba sobie upatrzyć coś na co zawzięcie się będzie zwalać winę. Obecnie Platforma wmawia (a może już wmówiła), że PiS jest zły i liczy się tylko Platforma. Można drzeć łupy powyborcze a w razie komplikacji wmawiać, że za PiSowców było gorzej. To, że AWS się rozpadnie wszyscy wiedzieli. I taki sam los czeka AWS-bis czyli Platformę Obywatelską;( Odpowiedz Link Zgłoś
india.wr.only Jakie sukcesy? 04.07.09, 16:08 papa_s napisał: > Strategia jest prosta. Trzeba sobie upatrzyć coś na co zawzięcie się będzie zwa > lać winę. Obecnie Platforma wmawia (a może już wmówiła), że PiS jest zły i licz > y się tylko Platforma. Można drzeć łupy powyborcze a w razie komplikacji wmawia > ć, że za PiSowców było gorzej. To, że AWS się rozpadnie wszyscy wiedzieli. I ta > ki sam los czeka AWS-bis czyli Platformę Obywatelską;( - niec nie wiem o znaczących sukcesach, ale wiele o zaniechaniach, i rezygnacji z ważnych haseł wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp ma rację z Krzaklewskim, dlatego nie głosowałem. 02.07.09, 20:47 Tusk zmierza niestety w stronę partii instytucjonalnej, bez żadnego oblicza ideowego, tyle że konkurencji nie widać, albo inni to konformiści jak SLD, albo oszołomy, których niedawno jeszcze Krzaklewski popierał. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman a o Grasiu milczymy 02.07.09, 20:50 www.tvp.info/wiadomosci/polska/dorn-chce-ukarania-rzecznika-rzadu www.tvn24.pl/1,251,24,58326895,155907159,3678400,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
zero-na-koncie jkredman , a co złego uczynił Graś ? 02.07.09, 20:53 gdzie popełnił przestępstwo, kogo okradł ???? Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Sporo prawdy w tym jest, ale... 02.07.09, 20:51 pytanie czy gdyby Olechowski rządził Platformą to byłoby lepiej? Stawiam dolary przeciw orzechom, że gorzej. Albo wcale (czyt. rozpad PO). Większość zarzutów jest w mniejszym lub większym stopniu prawdziwa. I mnie to wkurza, ale ja mam znikomą możliwość dotarcia i przekonania kogokolwiek w różnych sprawach. Olechowski ma, ba on sam jako założyciel PO jest taką osobą. Teoretycznie. Jak wiele osób już zauważyło Olechowski praktycznie nie istnieje na scenie politycznej. Pojawia się raz na kilka lat jak meteor, trochę poszumi i znudzony brakiem natychmiastowego spektakularnego sukcesu znika. I wcale nie dlatego, że jest marginalizowany. On jest po prostu rozkosznie rozleniwiony. Kilkanaście lat temu zaczął znienacka zarabiać bardzo duże pieniądze (przew. RN BH) i doszedł do wniosku, że najwyższa pora poużywać życia. A użeranie się z Kaczorami, Lepperami, Giertychami i całą tą menażerią na pewno do przyjemności nie należy. Na pewno przyjemniej jest spędzić 3 tygodnie z rodziną na Wyspach Bahama. I może nawet facet ma rację, ale nie powinien w tej sytuacji wyskakiwać z pretensjami, skoro w ogóle nie interesuje się działalnością partii. A propos, pamiętacie jak rok czy dwa temu pojawiły się wzmianki, że jego macierzyste koło PO chciało go wyrzucić z partii za wieloletnie niepłacenie składek (5 zł miesięcznie)? Nie płacił bo od lat się nie pokazywał na zebraniach ze zwykłymi członkami partii i ignorował wezwania. Trzeba było narobić mu obciachu w prasie, żeby nabzdyczony wpłacił te kilkaset złotych zaległości, które przy jego zarobkach są jak złotówka dla nas. Tak wygląda jego zainteresowanie nudnymi i ciężkimi wbrew pozorom obowiązkami. Więc trawestując JFK zasugeruję Olechowskiemu - "Nie pytaj, co dla Polski zrobił Tusk, zapytaj co TY dla niej zrobiłeś". Nie ma się co łudzić, za tymi pięknymi słówkami niewiele się kryje. Olechowski może się zerwać do kilkumiesięcznego zrywu, ale potem i tak wróci do zabawy z wnusią :-) A my zostaniemy na lodzie. I oświadczam jako osoba, której też się wiele rzeczy nie podoba w działaniach PO, a częściej w ich braku, że póki co nie ma lepszej alternatywy dla Platformy, ani też takiej alternatywy na horyzoncie nie widać. Są wyłącznie gorsze i dużo gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Sporo prawdy w tym jest, ale... 02.07.09, 21:08 Szanowny Panie Darku. Czy pozwoli Pan, ze podpisze sie pod Panskim postem ? Zgadzam sie z Panem calkowicie. Pozdrawiam, Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Re: Sporo prawdy w tym jest, ale... 02.07.09, 21:28 kaczory11 napisał: > Czy pozwoli Pan, ze podpisze sie pod Panskim postem ? Pozwalam :-) I pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belotto Re: Sporo prawdy w tym jest, ale... 02.07.09, 21:28 Również zgadzam się całkowicie. Trafia pan na moją zieloną listę w ustawieniach forum gazety.pl za celne spostrzeżenia ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Re: Sporo prawdy w tym jest, ale... 02.07.09, 21:38 belotto napisał: > Trafia pan na moją zieloną listę Dziękuję za wyrazy uznania, ale niestety, ostatnimi czasy nie mam okazji się zbyt często wypowiadać. Parę lat temu na pl.soc.polityka..., tam to się działo :-) Ale od paru lat nawet tam nie zaglądam, nawet nie wiem czy grupa zszambiała do reszty czy się choć trochę wyleczyła z różnych mutacji colgatesów, bohounów i innych ekskrementów moralno-intelektualnych. Na różnych forach GW jednak od czasu do czasu się odzywam więc zapraszam do wymiany poglądów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
votan.pl Odszedł, i dobrze 02.07.09, 20:56 Fochy człowieka który się nudzi.A miałem go za poważnego.Biedny, niedoceniony człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Kolejny z przerostem ego.... 02.07.09, 21:02 Kolejny polski polityk z przerostem ego. A gdzie pan byl panie Olechowski przez ostatnie lata ? Stal pan w kacie naburmuszony i obrazony ? Na co ?! Dlaczego wczesniej nie walczyl pan o swoje racje w PO ? Teraz krokodyle lzy i dasy siusmajtki ? Az mi wstyd, ze glosowalem na pana swego czasu w wyborach prezydenckich. Kaczory11 = jestem z nizszej polki i stoje tam, gdzie stalo ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
kist22 Re: Kolejny z przerostem ego.... 02.07.09, 21:41 Jak się popatrzyŁ na Nowaka to p.Olechowski pomyślał: po co kopać się z debilem(koniem) któremu na oczy założono szmatę. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Bo nie glosowano na partie PO-srancow 02.07.09, 21:06 lecz przeciwko Pis-dzielcom. A dopoki w Wolsce bedzie sie glosowac przeciwko komus, a nie za kims, to takie beda skutki. PS. Kazda wladza deprawuje, panie Olechowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 W takim razie głosujmy na agentów SB!! 02.07.09, 21:13 Bo takim był Olechowski i masa !!!! innych " światłych" przedstawicieli polskiej "yntelygencjyji". Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Olechowski jako byly agent wywiadu prl nie jest 02.07.09, 21:20 glupi. Ze swoja agenturalna przeszloscia nigdy sie nie kryl. W koncu to on wykradl szwajcarska formule proszku IXI. Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen ładny mu list PRowcy napisali 02.07.09, 21:30 ładny mu list PRowcy napisali, ale i tak nie ma szans na prezydenturę w Polsce. A może tak Farfał zaprosiłby go do telewizji publicznej i w programie na żywo wypytał o poglądy na temat rodziny, homoseksualizmu, ulubionych sposobów spędzania czasu wolnego, itd. Tudzież zaproszeni przedstawiciele organizacji społecznych zadaliby mu kilka spontanicznych pytań. Wyborcy cieszyliby się napewno z bliższego poznania Pana Kandydata – w końcu za coś płacą! Odpowiedz Link Zgłoś
kist22 Re: ładny mu list PRowcy napisali 02.07.09, 21:46 Ty obrońco Partii Obłudników jesteś przekonany że gościa który tworzył waszą Partię to nie stać na własną twórczość - i masz rację!!! bo każdy z Partii Oszustów jest pozbawiony logiki Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: ładny mu list PRowcy napisali 02.07.09, 21:46 To jest tragiczne że w kraju 40mln media nie potrafią wylansować porzadnego kandydata na prezydenta tylko lansuje się jakieś śmieci polityczne. Olejnik ostatnio rozmawia tylko z "dziadkami lesnymi" , a to Oleksy , a to Olechowski to znowu inny wyświechtany dziadek.Czy w naszym kraju nie można znależć człowieka godnego urzędu PRP? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman no ładnie to media mają lansować 02.07.09, 22:05 albo strącać w otchłań niebytu politycznego, i gdzie tu miejsce na choćby odrobinę demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: no ładnie to media mają lansować 02.07.09, 22:34 jkredman napisał: > albo strącać w otchłań niebytu politycznego, > i gdzie tu miejsce na choćby odrobinę demokracj A kto jak sądzisz powinien nadawać ton życiu politycznemu? Te miernoty partyjne?Przecież taka durna Nelka po wypowiedzi u Olejnik powinna zostać przez media zmieciona z powierzchni jak najgorszy śmieć. Taki Olechowski , któremu Cimoszewicz pokazał że ma brudne łapy , powinien zniknąć z salonów raz na zawsze.To media są winne że takie miernoty są zapraszane przed kamery ,a nie żadna demokracja . Odpowiedz Link Zgłoś