fakt_fakt 03.07.09, 08:02 Kościół Katolicki, tzzz ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uzman Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagandy 03.07.09, 08:09 Lewacka propaganda wykorzysta każdą ludzką tragedią, by tylko uwiarygodnić tezę, że Kościół jest źródłem wszelkiego zła. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Lubisz fakty ? 03.07.09, 08:25 Kwaśniewski - były prezydent Polski - pił jak zwykły żul ,a później mówił narodowi ,że nie był pijany (okłamał naród) ,ale miał chorą goleń lub chorobę filipińską . Lewackie partie popierają gejów i lesbijki . Z tego prosty wniosek (taki jak lewacy wyciągają wobec jednego księdza na kilka milionów) - LEWACY SĄ ŻULAMI , KŁAMCAMI i PEDAŁAMI ? Prawda boli ? Nie chodzę do kościoła ,ale robię się nerwowy jak ludziom próbuje się robić wodę z mózgu ,upraszcza świat i jego problemy . Wogóle nie lubię jak jeden naród jest podzielony i nie wspiera siebie nawzajem . Narazie ,z tego co obserwuję ,różnorodność nic dobrego nie dała . Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 08:35 No coż. Jakoś dziwnie wybaczam momenty słabości w piciu nawet Kwaśniewskiemu. Momenty. Nie wybaczam pedofilli uprawianej dla boga. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A jaka pedofilię wybaczasz ? 03.07.09, 08:42 maura4 napisała: > No coż. Jakoś dziwnie wybaczam momenty słabości w piciu nawet > Kwaśniewskiemu. Momenty. Nie wybaczam pedofilli uprawianej dla boga. A co to takiego "pedofilia uprawiana dla boga" ? Bądź uprzejma zdefiniować to pojecie. No i rozumiem ,ze w Twoim świecie wartości istnieje też jakaś "inna pedofilia" Czy inną wybaczasz? A tak wogóle to przypomonam ,ze katolik/chrześcijanin ma wręcz obowiazek wybaczyć . A jesli masz inny system wartości niż chcrześcijański, to napisz prosze jaki to system. Ciekaw jestem , w jakim systemie wartości wybaczanie jest niedopuszczalne. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: A jaka pedofilię wybaczasz ? 03.07.09, 08:57 Ksiądz prowadzi owce do boga. Najwyraźniej i przez pedofilię. Nie wybaczamżadnej pedofilii. Jednak ta uprawiana przez czarnych w moim przekonaniu jest najgorsza. Dzieci od małego sa nauczone klęczeć przed księdzem. Mają przekonanie, że to ktoś lepszy od nich, że nie można mu sie przeciwstawiać, nic złego mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: A jaka pedofilię wybaczasz ? 03.07.09, 09:18 maura4 napisała: > Ksiądz prowadzi owce do boga. Najwyraźniej i przez pedofilię. Nie przez pedofilie i dobrze o tym wiesz. Nie > wybaczamżadnej pedofilii. No cóz Twoja sprawa. Moim zdaniem nalezy wybaczyć każdemu skruszonemu , wyrażającemu chęć poprawy , który poniósł karę , chce naprawić wyrządzone zło. Jednak ta uprawiana przez czarnych w moim > przekonaniu jest najgorsza. Dzieci od małego sa nauczone klęczeć > przed księdzem. Mają przekonanie, że to ktoś lepszy od nich, że nie > można mu sie przeciwstawiać, nic złego mówić. No cóż , dla mnie każda pedofilia jest jednakowo zła. Ale masz rację , w odbiorze społecznym pedofilia uprawiana przez księdza katolickiego uznawana jest za "gorszą" niz np uprawiana przez strażaka. Ks Tischner kiedys powiedział ,ze ludzie nie odwracali sie od Kościola po przeczytaniu dzieł Marksa a odwracali się po jednej rozmowie ze swoim proboszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Taaa, bronisz pedofilii i tyle 03.07.09, 09:27 jesteś obrzydliwy i nie zasłaniaj się kościołem Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Homoseksualizm to jednak jest choroba. 03.07.09, 10:29 Z tego artykułu jasno wynika, że homoseksualizm to choroba. Na tym małym terenie jest jakiś gen, który obciąża tubylców i jest przenoszony z pokolenia na pokolenie. Ja rozumiem, że może się trafić, że jakiś zboczeniec, gdzieś, kogoś. Ale, żeby grupy kilkunastoosobowe? To musi być we wspólnych genach lokalnych społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Bzykanie ministrantów to cel istnienia księży 03.07.09, 12:23 Nie wierzysz? Obejrzyj: Najwieksza tajemnica Kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Bzykanie ministrantów to cel istnienia księży 03.07.09, 12:52 :-D Jaka rozbrajająca szczerość :))) Mocna szydera :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ruchanie durnych czytelnikow to cel Michnikow 03.07.09, 13:55 Jesli sie ktos lapie na te durnoty o tym ze niby kazdy ksiadz wykorzystuje seksualnie, to sa to durnoty wieksze od pigmejow, nie ublizajac tym ostatnim. W to co pisza SZMACIARZE, wierza tylko SZMACIARZE! Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Ru...ie durnych czytelnikow to cel Michnikow 03.07.09, 13:57 Szmaciarz sedzia uwierzyl szmaciarzowi Karolowi i skazal biednego , niewinnego ksiedza.. ROTFL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Ru...ie durnych czytelnikow to cel Michnikow 03.07.09, 14:20 nie przejmuj sie poszeklu i innymi katolami powyzej. oni po prostu lubia meskie ciala a nic nie podnieca ich tak jak facet w spodnicy. kazdemu pedofilowi powinno sie ucinaj jajca tepa brzytwa, bez wgledu na to kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy_cham_z_po Ministranci sa tacy...grzeczni.Dobre wiejskie wych 03.07.09, 15:23 owanie to GRONT! DOBRZE WYCHOWANY przez mądrych rodziców MINISTRANT WIE CO OZNACZA, GDY ZJAWIA SIĘ KSIĄDZ I WOŁA W NATCHNIENIU : w imię boże, zaczynajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
runrunrun Wśród księży 8x więcej pedofili - badania 03.07.09, 13:01 Zastanawialiście się kiedyś czy te wszystkie nagłaśniane sprawy są tylko tanią sensacją, a rzeczywisty procent pedofilii wśród księży jest niewielki? No to kubeł zimnej wody... wśród księży jest aż 4% pedofili, a w śród księży wyświęconych w 1970 aż 10%! I jest to za pewne i tak nie cała prawda, bo ogromna część przypadków nie jest ujawniana. Źródła: New York Times http://tajemnice.org/content/view/94/32/ Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 13:14 poprosimy o podobne wyniki badan dla zydowskich rabinow, zeby wiedziec wobec czego ten mnoznik... przypominam, ze chrzescijanstwo powstalo ze sprzeciwu wobec naduzyc i nieprawidlowosci wsrod duchowienstwa zydowskiego... ajwaj, ajwaj runrunrun napisała: > Zastanawialiście się kiedyś czy te wszystkie nagłaśniane sprawy są tylko tanią > sensacją, a rzeczywisty procent pedofilii wśród księży jest niewielki? > > No to kubeł zimnej wody... wśród księży jest aż 4% pedofili, a w śród księży wy > święconych w 1970 aż 10%! > > I jest to za pewne i tak nie cała prawda, bo ogromna część przypadków nie jest > ujawniana. > > Źródła: > [url=http://www.nytimes.com/2004/02/27/us/two-studies-cite-child- sex-abuse-by-4 > -of-priests.html?sec=&spon=&partner=permalink&exprod=permalink]New York Times[/ > url] > > tajemnice.org/content/view > /94/32/ Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 13:19 Co calkowicie usprawiedliwia zboczeni tego zwyrodnialca ... Gratuluje podwojnej moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Wśród księży obłuda - badania 03.07.09, 13:34 Przełomowa rocznica, dalej datki gromnica! Obchody polskiej wolności dat. Dwudziestą rocznicę ma Senat. Pluralizm mieści sala sejmowa. Widać zgoda, chwila przełomowa. Biskup zajmuje sektor rządowy. Widać co jemu przyszło do głowy. Episkopat nad rządem pilnuje wartości. Najważniejsza władza i nieruchomości. Polaków dotyczą wyroki sądów. Ojczulków nie dotyczą oni są do modłów. Żyją w ubóstwie , lecz jadą Maybachem. Wszystko dostają grożąc boskim strachem. Miał Ryzdyk dać tysiąc złotych kary. Na Dom Dziecka, nie dał, jemu dary. Polska się stacza w jakiś klechostan. Eksterytorialny kościół, a każdy Pan. Nie dla nich podatki, prawo, obyczaje. Majątki, seks, wóda, na to się nastaje. Niby to ludzkie, ten seks i wóda. Ale los in vitro i ta obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Przełomowa rocznica, dalej datki, gromnica! 03.07.09, 13:35 Przełomowa rocznica, dalej datki, gromnica! Obchody polskiej wolności dat. Dwudziestą rocznicę ma Senat. Pluralizm mieści sala sejmowa. Widać zgoda, chwila przełomowa. Biskup zajmuje sektor rządowy. Widać co jemu przyszło do głowy. Episkopat nad rządem pilnuje wartości. Najważniejsza władza i nieruchomości. Polaków dotyczą wyroki sądów. Ojczulków nie dotyczą oni są do modłów. Żyją w ubóstwie , lecz jadą Maybachem. Wszystko dostają grożąc boskim strachem. Miał Ryzdyk dać tysiąc złotych kary. Na Dom Dziecka, nie dał, jemu dary. Polska się stacza w jakiś klechostan. Eksterytorialny kościół, a każdy Pan. Nie dla nich podatki, prawo, obyczaje. Majątki, seks, wóda, na to się nastaje. Niby to ludzkie, ten seks i wóda. Ale los in vitro i ta obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 13:51 nikt nikogo nie usprawiedliwia... gazeta wyborcza robi z tego przypadku ferment, taki jaki lewacko-zydowskie SB zrobilo w 1968 w Kielcach... przypadki dewiacji seksualnych - leczyc, a za przestepsta seksualne - karac. Bez rozgraniczania, kto z jakiego ugrupowania i ktora dewiacja jest bardzeij trendy i do zaakceptowania, a ktora do karania. Wielu nauczycieli WF-u ma sklonnosci pedofilskie, niejednego takiego sukinkota kryja struktury harcerskie i mlodziezowki partyjne.. ba, byly nawet dyrygent poznanskich slowikow tez prul chlopaszkow w kakao, ale sprawie leb urwano, bo nie byl katolickim ksiedzem i t takie malo medialne, zwlaszcza w lewicowej prasie ... niedawno dwie dziewczynki byly molestowane w Mienlnie na koloniach, i to wcale nie przez katolickiego ksiedza... tlenek_wegla napisał: > Co calkowicie usprawiedliwia zboczeni tego zwyrodnialca ... Gratuluje podwojnej > moralnosci. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 13:59 Dane? Wg badan naukowcow pedofile to 6% wsrod kleru katrolickiego. Wsrod calej reszty spoleczenstwa 1-2%. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 14:04 link do osrodka baddawczego prosze... i od razu z jasnym uwzglednieniem innych wyznan, gmin zydowskich, mlodziezowek lewicowych, harcerstwa i skautow, liczbie przypadkow molestowania w swieckich domach dziecka, itp, itd. jak dewiant - to leczenie i separacja od kontaktu z dzieciakami, jak przestepca, to do pierdla. i bez zadnego tam ajwaj jazgotu. tlenek_wegla napisał: > Dane? Wg badan naukowcow pedofile to 6% wsrod kleru katrolickiego. Wsrod calej > reszty spoleczenstwa 1-2%. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 14:07 forum.gazeta.pl/forum/w,902,97408098,97416894,Re_Prosze_o_definicje_masowosci_.html Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 14:11 dobrze, ale dlaczego na oryginalnej stronie nie ma wynikow badan dla gmin zydowskich ???? czyzby zydostwo balo sie prawdy o sobie ??? a co z tymi specjalnymi kosciolkami amerykanskimi zrzeszajacymi gwiazdy filmowe ? dlaczego wsrod nich nie ma badan poziomu deiawcji ??? tendencyjne badania mozesz sobie w dupke wlozyc poltlenku tlenek_wegla napisał: > forum.gazeta.pl/forum/w,902,97408098,97416894,Re_Prosze_o_definicje_masowosci_.html > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 14:13 A co to zmienia? Czyzby pedofilia w gminach zydowskich umniejszala wine ksiezy KK? Odpowiedz Link Zgłoś
runrunrun antysemitizm to choroba... 03.07.09, 16:09 Trzeba mieć spory problem z rozumowaniem, żeby odwoływać się tutaj do "Rabinów, Żydów i Lewaków". Po pierwsze wśród księży jest sporo pedofilów, ale jeszcze więcej gejów, o czym się mniej mówi, bo to zostaje "wewnątrz". Dlaczego się tak dzieje? Bo celibat i ta właśnie profesja przyciąga takich ludzi, którzy mają problem ze swoją seksualnością. Każdy psycholog wytłumaczy ten mechanizm bez problemu. I właśnie dlatego aż 8x więcej pedofilów ląduje w tym fachu. Dane, dane Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: antysemitizm to choroba... 03.07.09, 16:17 jesli twoja teza jest prawdziwa, to rownie duze dewiacje powinny byc dowioedzone u mnichow buddyjskich, u nich tez celibat jest obowiazkowy. masz jakies dane, czy tylko bredzisz? runrunrun napisała: > Trzeba mieć spory problem z rozumowaniem, żeby odwoływać się tutaj do "Rabinów, > Żydów i Lewaków". > > Po pierwsze wśród księży jest sporo pedofilów, ale jeszcze więcej gejów, o czym > się mniej mówi, bo to zostaje "wewnątrz". > > Dlaczego się tak dzieje? Bo celibat i ta właśnie profesja przyciąga takich ludz > i, którzy mają problem ze swoją seksualnością. Każdy psycholog wytłumaczy ten m > echanizm bez problemu. > > I właśnie dlatego aż 8x więcej pedofilów ląduje w tym fachu. > Dane , [url > =http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_sex_abuse_cases_by_count ry#Poland] > dane[/url] > Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 15:05 Klęczysz facet, zostali ci tylko rabini to zasłaniania się przed faktem, że należysz do sekty pederastów. Odpowiedz Link Zgłoś
runrunrun Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 15:50 trudno powiedzieć, jakie wyniki byłyby wśród rabinów. Pewnie takie, jak wśród reszty społeczeństwa - oni mogę się żenić i żyć normalnie... Ale prawdę rzekłszy nie ma to nic wspólnego z tym tematem. Strasznie mnie śmieszą tacy antysemici, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wśród księży ajwaj, ajwaj - badania 03.07.09, 16:21 antysemita=antykatolik=antypolak - to samo lajno, tylko dlaczego wszyscy sie tak boja antysemityzmu, a nie boja antykatolicyzlmu??? facet ma postawione zarzuty i siedzi w pierdlu, kolko parafialnych dewotek go nie uratuje. Wiec po co ten aj-waj? pewnie po to, po co WTC i wojna w Iraku. runrunrun napisała: > trudno powiedzieć, jakie wyniki byłyby wśród rabinów. > Pewnie takie, jak wśród reszty społeczeństwa - oni mogę się żenić i żyć > normalnie... > > Ale prawdę rzekłszy nie ma to nic wspólnego z tym tematem. > Strasznie mnie śmieszą tacy antysemici, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
1510doyumy Re: Homoseksualizm to jednak jest choroba. 03.07.09, 11:17 Oj, Ajmax, gen przenoszony z pokolenia na pokolenie...Pewnie dwóch pedałów zrobiło trzeciego, też pedała...Tak to rozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Re: Homoseksualizm to jednak jest choroba. 03.07.09, 12:19 Możesz rozumieć to jak chcesz. Ja tam nie chcę ingerować w procesy Twojego myślenia. Tylko nie blokuj mi ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 12:30 Wmawianie młodemu, wyuczonemu, dobrze nakarmionemu facetowi, żyjącemu bez stresów, że ma żyć w "czystości" kończy się właśnie tak. Sex jest taką potrzebą fizjologiczną jak każda inna. Równie dobrze można sobie postanowić,że od jutra nie sram... Kościół na siłę pilnuje, aby księża nie mieli spodkobierców, jedynym jest Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 13:05 a Dalajlama tez przekazuje zaoszczedzona kase do Watykanu? pointeresowalibyscie sie troche wiecej swiatem z niezaleznej, a nie lewackiej perspektywy... lewackie cmoki pseudointeligencke mysla ze bez aborcji i ciupania zyc sie nie da... hristoforos napisał: > Wmawianie młodemu, wyuczonemu, dobrze nakarmionemu facetowi, żyjącemu bez > stresów, że ma żyć w "czystości" kończy się właśnie tak. Sex jest taką potrzebą > fizjologiczną jak każda inna. Równie dobrze można sobie postanowić,że od jutra > nie sram... Kościół na siłę pilnuje, aby księża nie mieli spodkobierców, jedyny > m > jest Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 13:33 Głupiś swojski_fr_1.... Nie mówimy o zwierzchnikach kościoła, ale o zwykłych księżach. Przykładem jest kościół Greko-katolicki, gdzie "zwykły" Pop ma normalną rodzinę. Nie dochodzi tam do takich dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 13:42 Przecież to nie jest osobny kościół, lecz właśnie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 13:59 pokaz link do badan naukoych, anie twoich pryuwatnych 'zdaje mi sie'... badania dewiacji seksualnych prowadzonych w USA nigdy nie zajmuja sie... gminami zydowskimi... cieekawe dlaczegoo?? pokaz link do woich badan, ze tam jest zdrowo i kolorowo, ze pop nie upija sie, nie gwalci, mamusi nie posuwa lub nie tlucze rodziny ( u grekow to baaardzo roznie bywa moj drogi)... wlasnie w tym artykule o to chodzi, zeby 'tak sie zaczelo zdawac ze kazdy ksiadz katolicki jest podejrzany'... wstretne to, ale pewna nacja wyrobila sobie techniki sluzac poddanczo w NKWD,SB, jako kapo ... no zreszta caly dyrektor tego przedsiewziecia byl austriackim Zydem, i bardzo chcial to swoje szemrane pochodzenie ukryc i zatupac... ciekawe czemu... hristoforos napisał: > Głupiś swojski_fr_1.... Nie mówimy o zwierzchnikach kościoła, ale o zwykłych > księżach. Przykładem jest kościół Greko-katolicki, gdzie "zwykły" Pop ma > normalną rodzinę. Nie dochodzi tam do takich dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:09 Co to da? Fakt, ze pop rowniez molestuje usprawiedliwia katolickiego ksiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:20 no widzisz, jak idziesz za zydowskim tropem?? myslisz ze wszyscy duchowni chrzescijanscy sa zdeprawowani i ani nie zajakniesz sie by zderzyc przygotowane dane z rzeczywistoscia. ja na przyklad z checia poczytalbym rownie szczegolowe dociekania na temat technik i osiagniec pewnego lewackiego ateisty - znanego roznwiez jako dyrygenta poznanskich slowikow. Przychodzi mi sie domyslac, ze cienkie chlopiece glosy byly jego udzialem... A ciekawy jestem dlaczegu ten pan pomimo udowodnienia mu winy juz nie siedzi w wiezieniu. Znani politycu SLD stali za nim murem. tlenek_wegla napisał: > Co to da? Fakt, ze pop rowniez molestuje usprawiedliwia katolickiego ksiedza? > > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:23 Wobec tego przeczytaj art o molestowaniu nieetnich wsrod popow, immamow, czy innych religijnych. Ten artykul jest o zwyrodnieniu wsrod katolickich ksiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:27 tiaaa... a wiec to jest tzw rzetelna prasa... chyba w lewackim stylu ;-)) i tak mamy: -polskie obozy koncentracyjne, -przekonanie, ze pedofilia dotyczy glownie katolickich ksiezy -ze Saddam Husajn tak zbajerowal gmine zydowska administracji Busha, ze jego wojna o rope byla czystym przypadkiem tlenek_wegla napisał: > Wobec tego przeczytaj art o molestowaniu nieetnich wsrod popow, immamow, czy > innych religijnych. Ten artykul jest o zwyrodnieniu wsrod katolickich ksiezy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:28 Zegnam ksiedza proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 15:05 tlenek_wegla napisał: > Wobec tego przeczytaj art o molestowaniu nieetnich wsrod popow, immamow, czy > innych religijnych. Ten artykul jest o zwyrodnieniu wsrod katolickich ksiezy. W jakim stopniu usprawiedliwia to katolickich księży?? Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 15:15 W zadnym.. Pisalem o tym w innych postach/. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:26 Nie zauwazyles jeszcze, ze te twoje dygresje o Zydach i Slowikach to zwykle unikanie dyskusji? Wymiany argumentow? Bez wzgledu na to, jaki procent Zydow (Eskimosow rowniez) molestuje dzieci, w KK dzieje sie czasem zlo, ale ksieza zawsze znajda obroncow, nawet wbrew rozumowi. I o to chodzi w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:32 ja nie bronie tu tego ksiedza.. znajdz choc jedno moje slmowo, w ktorym go bronie, czy tlumacze. dewiacje seksualne (bez rozrozniania ktore) nalezy leczyc, a przestepcow seksualnych karac. Chronic nalezy potencjalmne ofiary, glownie dzieci obojga plci, czy to parafia, kolonie, oboz harcerski, czy zajecia w-fu. Pan od slowikow tez mial wielu obroncow, duzo potezniejszych od parafian wymienionych w artykule. jest w wiezieniu - i dobrze. To ze chce sie odwolac - coz ma takie prawo. szczerze - to nie wierze w jego niewinnosc, ale nie wierze tez w calkowita bezstronnosc dziennikarzy tej gazety. Czemu nie zajma sie tym dyrygentem poznanskich slowikow??? czemu nie podadza co u niego??? sprawie ukrecono leb, facet na przepustkach robi swoje, a jego przyjaciele wciaz sa jego przyjaciolmi i razem smieja sie z systemu w Polsce. funia81 napisał: > Nie zauwazyles jeszcze, ze te twoje dygresje o Zydach i Slowikach to zwykle > unikanie dyskusji? Wymiany argumentow? Bez wzgledu na to, jaki procent Zydow > (Eskimosow rowniez) molestuje dzieci, w KK dzieje sie czasem zlo, ale ksieza > zawsze znajda obroncow, nawet wbrew rozumowi. I o to chodzi w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:42 Jestes parszywym scierwem. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 14:53 Dlaczego? Dlatego, ze przypominam o dyrygencie poznanskich slowikow ??? co lewacko-zydowskie srodowiska go nie znaja??? a owszem dalej sie z nim przyjaznia, mimo ze przegwintowal kilkudziesieciu utalentowanych chlopcow, nie mowiac o ich psychice. A kojarzysz moze taka postac, jak Piotr Skarga ? poszukaj w necie, dlatego tu tak sie wq.wiam na pewna cyniczna zydowska mentalnosc. tlenek_wegla napisał: > Jestes parszywym scierwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 15:16 Jestes parszywym scierwem, dlatego, ze bronisz pedofila, ktory na dodatek jest ksiedzem. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Celibat?? To ja od jutra nie sr.am... 03.07.09, 15:28 lubie, jak tak do mnie mowisz, EOTku ;-)) nie bronie tego goscia, jak jest dewiantem, to czy ma sukienke, czy nie ma uzylby i tak swojej inteligencji, zeby omotac ofiare i otoczenie i spuscic sobie z jajek w dzieciecy zadek. nalezy mu sie za to prison i tam siedzi. Oby jak najmniej bylo takich przypadkow a jak juz do tego dojdzie, zeby jak najweksza ich liczba konczyla za kratami, ytak jak on. Nie wiem o co ten ajwaj. tlenek_wegla napisał: > Jestes parszywym scierwem, dlatego, ze bronisz pedofila, ktory na dodatek jest > ksiedzem. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos swojski, wyłączyli Ci Radio Maryja??? 03.07.09, 16:28 Nawijasz bzdury chłopie, aż smutno. W każdej nacji , czy grupie społecznej mogą się kryć zboczeńcy. W grupie "wyposzczonych" księży jest ich więcej , a dodatkowo jest to grupa mająca nieść duchowe przesłanie, a nie łupać sranie. Jeśli robiliby To między sobą (gdzie też robią),za własna zgodą to h... im w d..., ale zastraszać gnojka, a potem go molestować to już dewiacja w najgorszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: swojski, wyłączyli Ci Radio Maryja??? 03.07.09, 16:34 niet zasiegu w Paryzewie :( no i widac po tak odmozdzonych lewarkach, jak Ty, jaki byl cel zamowienia pana redaktora na ten material. W nastepny piatek bedzie o aborcji, i tak pewnie co weekend przez cale lato -sranie zydowsko- lewckim lajnem. To nic, ze facet skazany siedzi w wiezieniu... to nic... aj-waj i tak sprawie zrobimy, a co... hristoforos napisał: > Nawijasz bzdury chłopie, aż smutno. > W każdej nacji , czy grupie społecznej mogą się kryć zboczeńcy. W grupie > "wyposzczonych" księży jest ich więcej , a dodatkowo jest to grupa mająca nieść > duchowe przesłanie, a nie łupać sranie. Jeśli robiliby To między sobą (gdzie te > ż > robią),za własna zgodą to h... im w d..., ale zastraszać gnojka, a potem go > molestować to już dewiacja w najgorszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: swojski, wyłączyli Ci Radio Maryja??? 03.07.09, 16:39 > To nic, ze facet skazany siedzi w wiezieniu... Za niewinność siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 ..Ksiadzmolestowal ministranta... 03.07.09, 13:12 Zdarzaja sie moze podobne historie ale to jest rzadkoscia !! Odpowiedz Link Zgłoś
slonbe Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 09:39 maura4 napisała: > No coż. Jakoś dziwnie wybaczam momenty słabości w piciu nawet > Kwaśniewskiemu. Momenty. Nie wybaczam pedofilli uprawianej dla boga. Boshe jak ja uwielbiam ludzi, którzy nie maja pojęcia o sprawie, przeczytają jeden artykuł w jednej gazecie i już czują się ekspertami z prawem do potępiania. Nie ma to jak iść na łatwiznę. Pozdrowienia dla tej pani od ministranta z Poznania, którego o dziwo nie molestował J. Paetz ani jego ksiądz proboszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 10:09 nie chodzi o jeden artykuł w jednej gazecie. Zapomniałeś już o wielkim skandalu seksualnym w USA, takie same pedofilskie praktyki odkrywane są obecnie w Irlandii. To świadczy o masowości tego zjawiska wśród księży KK Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Sezon ogórkowy a reakcje internautów 03.07.09, 12:44 Wczoraj gazeta.pl opublikowała artykuł z tegoż samego tygodnika Polityka. Tam też facet został uwięziony za ciężkie przestępstwa i z więzienia śle listy, żeby dać mu szansę, bo on jest w głębi duszy dobry. mlodyfizyk.blox.pl/2009/07/Wypusccie-tego-morderce-a-zapewni-nam.html Różnica w reakcjach internautów - kolosalna. Tam wszyscy użalali się nad biednym, biednym więźniem. Tutaj - dobrze mu tak, bandycie, zboczeńcowi. Sugeruję aresztowanemu księdzu, aby zaczął czytać wykłady Feynmana i udawać domorosłego naukowego geniusza. Opinia publiczna zaraz przekręci się o 180 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: Sezon ogórkowy a reakcje internautów 03.07.09, 13:13 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Różnica w reakcjach internautów - kolosalna. Może dlatego, że między obiema postaciami nie ma żadnych analogii. "Fizyk" odsiedział blisko 30 lat, wyrok księdza nie jest nawet prawomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 14:04 Źródłem zła nie jest Kościół ani księża, ale jest człowiek, który czyni tak dobro jak i zło. A że księża to też ludzie to i takie wypadki się zdarzają. Nic nowego pod Słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 14:11 To nie sa wypadki.. to caly system molestowania i ukrywania pedofili. Obecny papiez sam wydal dokument w 1962, ktory stanowil instrukcje jak osmiszyc ofiare i ukryc pedofila. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 14:23 no, ale jak analizujesz fakty - musisz miec cos do porownania... dlaczego w USA nie robi sie riownie dociekliwych badan w gminach rzydowskich i w tzw kosciele amerykanskim, do ktorego zapisuja sie gwiazdy holiwood wplacajac drakonskie stawki ? tlenek_wegla napisał: > To nie sa wypadki.. to caly system molestowania i ukrywania pedofili. > > Obecny papiez sam wydal dokument w 1962, ktory stanowil instrukcje jak osmiszyc > ofiare i ukryc pedofila. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 14:25 Jestes monotematyczny.. Fakt, ze tos kradnie, nie oznacza, ze jas moge krasc. Fakt, ze ktos inny molestuje, nie oznacza, ze katolicki ksiadz moze. KK rowniez placi za afere pedofilska posrod swoich funkcjonariuszy... Raport z irlandzkii pokazuje na jaka skale zwyrodnienie moze sie rozrosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 14:36 Wielu poltlenkow uwaza, ze jak czegos nie ma w prasie, to to nie istnieje. wiec wielu pisze co mu slina na jezyk przynosi i olewa, ze potem trzeba bedzie to prostowac (np. polskie obozy koncentracyjne, polska rozpetala II wojne swiatowa, i tym podobne lewackie dziennikarskie brednie ). Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 09:08 > Narazie ,z tego co obserwuję ,różnorodność nic dobrego > nie dała . Róznorodnosc daje wiele dobrego, o ile jeden nie usiłuje za wszelką cenę udowodnic drugiemu, z e jego jest lepsze, mądrzejsze i jedynie słuszne i , ze ten drugi powinien też tak uwazać, a jak nie - to trzeba go zmusić do takiego uwazania. Polski kosciol wydał tyle samo wielkich ludzi, co gnid ludzkich . Wielkich ludzi sie chwali i pokazuje jako wzór do nasladowania - to piekne, bo zawsze stanowia jakiś wzór samodoskonalenia, ale gnidy w polskim kosciele ukrywa się starannie , a ich sprawy zamiata pod dywan. I to drugie stanowi problem, bo tak byc nie moze. Nie jest to JEDEN ksiadz , Paetz i jego sprwa molestowania kleryków ciągneła sie latami. Irlandia choc pod tym wzgledem jest dojrzalsza od Polski, z e wzieła sie za przegląd swoich "kapłanów" - Polaków na to nie stać. A dawno to powinno byc zrobione, bo sadzac po tym przypadku wielu z nich a powazne zaburzenia seksualno-psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Podaj choćby jednego geniusza wydanego przez kk. 03.07.09, 10:39 Nie myl z tymi (Kopernik, Staszic i wielu innych, którzy nie mogli się gdzie indziej kształcić niż w uczelniach kościelnych, bo innych po prostu nie było. Podobnie nie było jak w znanych systemach totalitarnych: hitleryzm, maoizm, stalinizm i w innych. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Co to ma wspólnego z moim postem? 03.07.09, 11:19 Co to w ogóle ma wspólnego z moim postem? Pisałam o tym, z e koscioł obfituje w geniuszy i naukowców? Nie. No wiec sugeruję czytać posty, do których zadaje sie pytania. A na marginesie - MENDEL. Do zakonu poszedł swiadomie, po skończeniu filozofii. Mógł kształcić sie świecko. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Piszesz, "kościół wydał wielkich..." 03.07.09, 11:27 Nie wiesz co piszesz, a potem denerwyjesz się. Więc pytam o tego wielkiego wydanego przez kk. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Sugeruję cytować, nie wymyslać 03.07.09, 11:50 Ten cytat brzmiał w całosci: "Polski kosciol wydał tyle samo wielkich ludzi, co gnid ludzkich . " Prawda, z e jak się cytatu nie utnie, to wygląda inaczej? Ale ty chyba bardzo chciałbyś się pokócić. Poza tym - tam nie stoi napisane kosciol wydał GENIUSZY naukowych, ale "ludzi wielkich". A wielki,oznacza dla mnie wielki ETYCZNIE, gdybym miała na mysli naukowców , napisałabym: koscioł wydał wielu naukowców. Jesli chcesz kogokolweik wielkiego to tutaj wpisz sobie np. te wszystkie zakonnice, które przechowywały zydwoskie dzieci w klsztorach i które nieraz przypłacały to masowym rozstrzelaniem. Taki drobiazg prawda? Powyzej napisałm ci - GEORG Mendel . Skończył filozofie i poszedł do klasztoru, choc nie musiał. Bez tego nazwiska nie ma podstaw dziedziczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Wole fakty 06.07.09, 13:52 W tym akurat przypadku, gosciu siedzi w pierdlu. Nawet z tego GWniana gazeta zrobi antyklerykalna nagonke. iluminacja256 napisał: > > Narazie ,z tego co obserwuję ,różnorodność nic dobrego > > nie dała . > > Róznorodnosc daje wiele dobrego, o ile jeden nie usiłuje za wszelką > cenę udowodnic drugiemu, z e jego jest lepsze, mądrzejsze i jedynie > słuszne i , ze ten drugi powinien też tak uwazać, a jak nie - to > trzeba go zmusić do takiego uwazania. > > Polski kosciol wydał tyle samo wielkich ludzi, co gnid ludzkich . > Wielkich ludzi sie chwali i pokazuje jako wzór do nasladowania - to > piekne, bo zawsze stanowia jakiś wzór samodoskonalenia, ale gnidy w > polskim kosciele ukrywa się starannie , a ich sprawy zamiata pod > dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Wole fakty 06.07.09, 22:10 swojski_fr_1 napisał: > W tym akurat przypadku, gosciu siedzi w pierdlu. > Nawet z tego GWniana gazeta zrobi antyklerykalna nagonke. Tak z czystej ciekawości. Jakie fragmenty dyskutowanego artykułu poparły by twoją tezę, że jest on "czynieniem antyklerykalnej nagonki"? Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 09:43 Porownujesz pedofila do pijaka? Sam generalizujesz i uprawiasz populizm, a innych uczysz. Nie kazdy ksiadz to pedofil ale jakos tak sie dziwnie sklada, ze jest tam ich po prostu wiecej. Zapewne przyczyna jest wymyslony przez kosciol celibat. Nie kazdy polityk to pijak ale tez jakos dziwnym trafem jest ich tam wiecej. Zarowno z lewa jak i prawa... taka praca. A czy kazdy polityk to klamca? no tu nie bede az tak oponowal... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 12:14 Jeden naród, jedna Rzesza i jeden firer? Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: Lubisz fakty ? 03.07.09, 13:32 traktorzysta napisał: > Kwaśniewski - były prezydent Polski - pił jak zwykły żul ,a później > mówił narodowi ,że nie był pijany (okłamał naród) ,ale miał chorą > goleń lub chorobę filipińską . Tak, porównanie picia alkoholu z PEDOFILIĄ jest rzeczywiście bardzo trafne i na miejscu :D! Dziękuję Ci za to oświecenie!.... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 08:37 No cóz , z wielkim smutkiem muszę stwierdzić ,ze nagonka na Kosciół Katolicki w Polsce trwa w najlepsze. Ludzką tragedię , poplątane ludzkie losy środowiska antykatolickie próbuja brutalnie i prostracko wykorzystać do walki z polskim katolicyzmem. Pytam tylko : w imię czego , po co ? W imie prawdy ? Wszyscy wiemy ,ze natura ludzka jest ulomna i ludzie popełniaja błędy. Wszyscy ludzie. To zadna nowina czy sensacja. "A kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem". No i jest to działanie bardzo infantylne. Czy redaktorzy GW liczą na to ,że np statystyczny katolik (powiedzmy Remik.bz) po porzeczytaniu takiego (kolejnego już) artykułu nagle odwróci się od Kościola? Przecież takie artykuły raczej powoduja chęć wsparcia Kościoła w obliczu agresji. PS Jesli tak lubisz fakty - to może skomentuj fakt wydania rozkazu zamordowania(zestrzelenia samolotu) człowieka , (cywilnego pilota , który samolotem "od rolniczych oprysków" uciekał do Austrii w 1975 r) przez "człowieka honoru " gen Wojciecha Jaruzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 08:49 W imię dobra dzieci. Tak długo , jak długo mohery będą twierdzić ,że to zepsuty 15- latek jest winny sprowdzenia księdza na złą drogę, tak długo dzieci będa przez czarnych molestowane i gwałcone . Za przyzwoleniem rodziców zresztą , bo to oni chcą aby ich synowie byli ministrantami i sami ich tam zaprowadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 08:57 maura4 napisała: > W imię dobra dzieci. Tak długo , jak długo mohery będą > twierdzić ,że to zepsuty 15- latek jest winny sprowdzenia księdza na > złą drogę, tak długo dzieci będa przez czarnych molestowane i > gwałcone . Za przyzwoleniem rodziców zresztą , bo to oni chcą aby > ich synowie byli ministrantami i sami ich tam zaprowadzają. W imię dobra dzieci to nalezy walczyć z pedofilią , KAŻDĄ pedofilia a nie z Kościołem. Bo Kościół Katolicki to milony ludzi na całym swiecie wyznajacych nauke "Ćiesli z Nazaretu"(miłośc i milosierdzie) a nie pojedyncze przypadki zła ,które nalezy zgodnie z prawem ścigac. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 09:06 Walka z koscielną pedofilią , to walka z kościołem ? Gdyby twojego syna upili w kosciele , to gdzie byś to zgłosił - do proboszcza czy do prokuratora ? Zostawiłbyś tam dalej syna, czy ograniczyłbyś jego kontakty z klerem do mszy i to pod twoją opieką ? To jest walka z KK czy z głuptą i brakiem odpowiedniej opieki rodziców nad dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 09:46 maura4 napisała: > Walka z koscielną pedofilią , to walka z kościołem ? Ponieważ moim zdaniem pedofilia jest bezprzymiotnikowa , dlatego uważam ,ze pietnowanie jedynie jej fragmentu ma inny cel niz walka z pedofilia. Pod pozorem ochrony dzieci atakuje się nas - katolikow (bo Kościół to przecież wierni a nie tylko kapłani czy biskupi). Gdyby twojego > syna upili w kosciele , to gdzie byś to zgłosił - do proboszcza czy > do prokuratora ? Zostawiłbyś tam dalej syna, czy ograniczyłbyś jego > kontakty z klerem do mszy i to pod twoją opieką ? To jest walka z KK > czy z głuptą i brakiem odpowiedniej opieki rodziców nad dziecmi. Gdyby mojego syna upili w kościele , w szkole , w remizie strażackiej, na posterunku policji w muzeum , w schronisku na Turbaczu to oczywiście zgłosiłbym się do organów ścigania i postepował zgodnie z polskim prawem. I ścigał bym konkretnych ludzi a nie instytucję straży pozarnej czy PTTK prowadzące schronisko Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 09:49 Przelozeni wiedzieli. dlatego scigac nalezy cala organizacje, ktora specjalizuje sie w ukrywaniu pedofili sposrod swoich, nomen omen, czlonkow. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 09:57 tlenek_wegla napisał: > Przelozeni wiedzieli. dlatego scigac nalezy cala organizacje, ktora specjalizuj > e > sie w ukrywaniu pedofili sposrod swoich, nomen omen, czlonkow. > Całą organizację ? Kościół to wierni na całym swiecie- wiele milionów ludzi. Chcesz nas wszystkich scigać za to ,że niektórzy katolicy ( w tym księża) sa pedofilami? To moze zacznij ode mnie, ja też jestem katolikiem i członkiem Kościola. Na wszelki wypadek ( aby nie było niedomówień) dodam , że "lubie baby" takie w wieku 30-35 lat najchętniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 10:14 Toż nikt nie sciga wszystkich wiernych. Jeżeli juz to pociąga sie do odowiedzialności tych przełożonych, którzy o sprawie wiedzieli i nie zgłosili jej gdzie trzeba. Coś pamiętam ,że sama przynależność do PZPR chwały nie przynosiła , nawet jak sie było szeregowym członkiem , nie mającym o niczym pojecia. Dlaczego szeregowa przynalezność do organizacji ukrywającej pedofilów ma byc lepsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 10:07 Niech i bedzie bezprzymiotnikowa, ale jest szczególna. Raz dlatego, że człowiek od małego słyszy, że w KK nie uczą i nie robią niczego złego, że księża chcą tylko dobrze a ludzie nie słuchają - to nauki mojej babci. Dwa dlatego , że w zadnej innej społeczności nie stwarza sie tak dogodnych warunków do rozwoju pedofilli. Czy to wśród lekarzy, adwokatów, nauczycieli pedofil jest natychmiast napiętnowany, a sprawa zgłoszona do organów ścigania. W KK jest ukrywana, wyciszana. Pedofil otoczony opieką podobnych mu kolegów. Instytucja nie jest bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 10:18 remik.bz napisał: > Gdyby mojego syna upili w kościele , w szkole , w remizie > strażackiej, na posterunku policji w muzeum , w schronisku na > Turbaczu to oczywiście zgłosiłbym się do organów ścigania i > postepował zgodnie z polskim prawem. Jest tylko pewna kwestia która ci się myli jako "atak na kościół". Ilu Polaków jest nauczycielami, strażakami, policjantami a ilu katolikami? Po prostu ksiądz pedofil jest z dziennikarskiego punktu widzenia czymś zupełnie innym gatunkowo niż strażak pedofil w myśl zasady, że jak pies pogryzie pana to newsa nie ma ale jak odwrotnie to... > I ścigał bym konkretnych ludzi a nie instytucję straży pozarnej czy > PTTK prowadzące schronisko I otóż konkretny człowiek został skazany. Nikt nie sądził kościoła, bo jak to sobie wyobrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 11:59 >Po prostu ksiądz pedofil jest z dziennikarskiego punktu widzenia czymś zupełnie > innym gatunkowo niż strażak pedofil w myśl zasady Oczywiscie, ze jest. Drugą taką grupa , obok KK są nauczyciele . Nauczyciele i ksieza sa osobną grupą z bardzo prostego powodu - TO ONI maja dzieciakom pokazywac zachowania etyczne i moralne, uczyć ich, a jednoczesnie z racji pełnionego zawodu maj NIEOGRANICZONY dostęp do dzieci, które im wierza, bo tak są wychowywane. Ksiądz i nauczyciel chce dla Ciebie dobrze. To rzeczywiscie inna grupa niz strazak Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.adamo64 Re: Pedofilia jest bezprzymiotnikowa 03.07.09, 21:06 NIESTETY CZLOWIEKIEM SIE BYWA TAK SAMO JAK BESTIA,MORDERCA,GWALCICIELEM,ZLODZIEJEM ITP.NIKT NIE JEST TYM SAMYM CALY CZAS,ALE DZIECI KRZYWDZIC-NIECH ODPOWIE MU BIBLIA I CHRYSTUS CYT. Z PAMIECI-LEPIEJ GDYBY PRZYWIAZANO MU KAMIEN MLYNSKI DO SZYI I UTOPIONO W GLEBINIE MORSKIEJ. A SWOJA DROGA KSIADZ I NIE ZNA BIBLII ? CIEKAWE CZEGO TO UCZA TERAZ W SEMINARIACH ????? Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 14:13 maura4 napisała: > Walka z koscielną pedofilią , to walka z kościołem ? Gdyby twojego > syna upili w kosciele , to gdzie byś to zgłosił - do proboszcza czy > do prokuratora ? Zostawiłbyś tam dalej syna, czy ograniczyłbyś jego > kontakty z klerem do mszy i to pod twoją opieką ? To jest walka z KK > czy z głuptą i brakiem odpowiedniej opieki rodziców nad dziecmi. - Tu masz rację, dopóki będą tacy wierni, którzy będą tłumaczyć takie przypadki faktem, że "u was Murzynów biją", to takie przypadki będą się powtarzać. Natomiast KK zamiast napiętnować takie przypadki je po prostu ukrywa, czym działa na własną niekorzyść. Ludek już nie jest ciemny i czytać umie. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Czytajac takie posty jak Twoje... 03.07.09, 09:30 ...mam ochote... niewazne. Przerazajace dla mnie jest to, ze mozna byc az tak zaslepionym w nienawisci do czegokolwiek (lewactwa w Twoim wypadku), zeby domagac sie wyciszenia niewygodnych spraw. Jak sie czujesz z tym, ze swoimi wypowiedziami de facto usprawiedliwiasz pedofilie w kosciele? Religia to zrodlo zla. To mechanizm manipulacji slabymi jednostkami dla osiagniecia doraznych celow... Jak piekny bylby swiat bez religii... I tak na marginesie: rozni ludzie tutaj dziwia sie ze rodzice nie zareagowali w pore; mnie to nie dziwi - kiedy bylem "maly" (11-16 lat), moi rodzice byli w podobnej sekcie. Sekta specjalizowala sie w wyciaganiu ("rehabilitacji" !) wiezniow z wiezien. Ci ludzie czesto bywali u nas w domu i tez probowalem ostrzegac rodzicow ze dziwnie sie zachowuja, ze cos jest nie tak - dwoch z nich po prostu wydawalo mi sie falszywych. Nikt nie chcial mnie sluchac - bo przeciez pastor ich lubi, chodza na spotkania modlitewne, Jezus ich kocha i w ogole. Poza tym, jakby to wygladalo, gdyby przyznali ze wcale nie sa tacy skuteczni w nawracaniu? Final historii byl taki sam w obu przypadkach - brutalny gwalt na mlodej dziewczynie (do ktorej poszli sie "modlic"), morderstwo, kradziez. A moi rodzice zostawiali mnie z nimi samego w domu. Religia oglupia... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 14:06 Mam rozumieć że księża są źli a ty i twoi bracia w wierze są dobrzy? Buahaha. Tyle komentarza. Jeszcze jedno o tym Karolu. Widać lubił dawać każdemu... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 08:53 A ja mysle ze masz ten sam problem co te wspomniane w artykule "kobiety ktore nie wierzyly w wydarzenia na plebanii". To jest obecne wszedzie - ksieza to dziwni ludzie. Nie dlatego ze sa w kosciele. Dlatego ze sa ksiezami - ludzmi ktorzy dobrowolnie dla jakichs wyimaginowanych tekstow pozbawiaja sie normalnego zwyklego zycia. To tak jak pytanie - o co chodzilo tym psycholom z artykulu? Wynika z niego niewiele - w sumie to nawet nie wiadomo na czym niby te "stosunki" polegaly, bo bardziej wynika z niego ze na ogladaniu i dotykaniu a nie na jakichs perwersjach. Ale co ma w glowie taki "koscielny" dotykajac mlodego chlopaka i robiac mu niemierzalna krzywde na cale zycie?????? Odpowiedz jest jedna - nie mozna sie nad tym zastanawiac bo nie znajdziemy odpowiedzi. Trzeba byc mocno predysponowanym zeby byc ksiedzem - ogromna wiekszosc nie jest. A poza tym... Ja bylem na trzech pielgrzymkach w zyciu zanim zaczalem patrzyc swoimi oczami na swiat. I dzis wstydze sie tego ze wierzylem w te pierdoly i wymysly (ze nie wspomne o micie obrony swietej Jasnej Gory) - ale nawet ja sam, majacy bardzo bliski kontakt ze swiatem zakonnym znalem opowiesci o tym jak to dziewczyny ze scholi smialy sie i zartowaly z roznych "dziwnych" sytuacji z mlodymi ksiezmi. Pamietam tez kilka przypadkow z mojego otoczenia kiedy wielka przyjazn oazowo-scholowo-pielgorzymkowa nagle sie urywala. Ot tak sobie - nikt nic nie wie i ale sprawa nie istnieje. Znam co najmniej dwoch ksiezy ktorzy sa/byli "specami" od mlodziezy, pielgrzymek i spiewu ktorzy na kazdej parafii na ktorej byli robili cos "podejrzanego" z mlodymi dziewczynami - zawsze byly gdzie nagle przenoszeni przez swoich "madrych" przelozonych. I co? I nic - obaj maja dzis swoje parafie, sa wyksztalconymi w Rzymie ksiezulkami i zapewne chronia teraz w taki sam sposob swoich "podopiecznych". Jedna opowiesc tego typu znam bezposrednio od mojej bylej dziewczyny z dawnych czasow - nigdy nie opowiedziala mi o co chodzilo, ale wiem ze ksiezulo po wielu "wspanialych" wieczorach nagle wykonal jakis "gest". Akurat ta moja byla dziewczyna uciekla i nigdy juz tam nie wrocila - miala wtedy 18lat, a mimo to nie potrafila opowiedziec mi nawet ogolnych szczegolow. Co dzieje sie w glowach takich malych chlopcow to chyba nie warto mowic - bo to koszmar dla kazdego rodzica. I tak jak takie historie dzieja sie w normalnym laickim zyciu - tak i dzieja sie w tym zakislym i zepsutym czarnogrodzie. Problem w tym ze ta mafia wspierana takimi jak Ty broni sie przed jakakolwiek ocena i wiekszosc takich koszmarnych spraw zostaje "ukrecona". I to jest problem chlopcze, a nie to ze jest jakas "nagonka". Zwroc tez uwage ze dla Kosciola zawsze najwazniejsze jest znalezc wrogow i nagonke - Kosciol bez tego nie istnieje. Moze kiedys przejrzysz na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
meth.p Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 09:06 maniek_ok napisał: (...) Bardzo dobrze napisane. W jednosci sila i "nie robmy afery" bo to "pojedynczy przypadek" i przeciez "kazdy jest ulomny". Kosciol ma olbrzymi problem pedofilii a Wy stajecie okoniem i bronicie go jak fanatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:12 Jeszcze jest "ksiądz też człowiek", ale ten argument w przypadku pedofilii to nawet dla mohera trochę za dużo, więc pojawia się kiedy ksiądz prowadził po pijaku albo coś ukradł. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Dzieki Mańku za mile słowo 03.07.09, 11:10 maniek_ok napisał: Zwroc tez uwage ze dla Kosciola zawsze najwazniejsze jest znalezc > wrogow i nagonke - Kosciol bez tego nie istnieje. Moze kiedys przejrzysz na ocz > y. Czy ja , "szeregowy" katolik, członek Kościoła znajduje sobie wrogów? Szukam ich na siłę? Czy moi koledzy , znajomi z pracy, z wedrówek po górach , z rejsów mazurskich, ze wspólnego "piwka" na krakowskim Kazimierzu szukaja ? ( Nie znasz ich to prawda, uwierz - nie szukają) Sorry , ale nigdy i nigdzie wrogów nie szukam , niem prowokuje sytuacji konfliktowych , staram się być wyrozumiały i tolerancyjny ( nie zawsze mi się to udaje niestety). To raczej (takie odnosze wrażenie) mój katolicyzm niektórym sie nie podoba,. Zwróć uwagę chociazby na dyskusję na tym forum- prezentuję swoje stanowisko ( mam do tego prawo), nikogo nie obrażam , nie "bluzgam" , staram się analizowac argumenty przeciwników - a mimo tego pod moim adresem jest kilka prostackich (delikatnie mówiąc ) postów tylko z uwagi na mój katolicyzm. Ja nie szukam wrogów - raczej przeciwnicy katolikow chcą byc koniecznie moimi wrogami ( w imię czego ?) Odnosnie nagonki. To po prostu moja subiektywna opinia. Mam prawo do takiej opinii. Tak po prostu odbieram całe serie artykułów czy audycji w mediach dotyczących kościoła katolickiego. I to jest problem chlopcze, a nie to ze jest jakas > "nagonka". Serdeczne dzieki za okreslenie "chłopcze". W moim wieku to bardzo milo usłyszec taki epitet. Ostatni raz tak mówiła do mnie żona , gdy swiętowlismy 18-tą rocznice slubu w Beskidzie Niskim , w bacówce w Bartnem. Wprawdzie chyba wtedy troche za duzo wina "skosztowała" ale jednak.....to miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
drumandbassboy Re: Dzieki Mańku za mile słowo 03.07.09, 11:57 > Tak po prostu odbieram całe serie artykułów czy audycji w mediach > dotyczących kościoła katolickiego. Czy możesz wskazać choć pojedynczy artykuł/audycję (z tej "serii"), który dotyczy kościoła katolickiego? Sporo artykułów jest mówiących o księżach kk lub ludzi w inny sposób z kk związanych - tak samo jak sporo jest artykułów (w tym tonie pisanych) o ludziach z kk nie związanych. To są artykuły o LUDZIACH. Są oczywiście osoby, które walkę z kk wypisały na sztandarach i każdy taki artykuł jest dla nich pożywką - zgadzam się. Nie zgodzę się jednak z tobą że media uprawiają jakąś "nagonkę" na kk. Po prostu - takie zdarzenia w środowisku kapłanów bulwersuje o wiele bardziej - ergo, gazeta się lepiej sprzeda. Niestety, trudno ci będzie twierdzić że te historie są zmyślone tylko po to żeby kk ucierpiał - one się naprawdę wydarzyły. Wydaje mi się, że katolik, który wierzy w Boga, a nie księdza, nie odejdzie od religii choćby codziennie czytał taki artykuł. A jeśli choć jedno dziecko nie przeżyje takiej traumy jak te opisane w artykule (bo np. matka będzie mniej ufała księdzu/kościelnemu mającemu skłonności pedofilskie - choćby nawet wydumane) - to uważam że warto, ba, trzeba o tym pisać. Najbardziej boli mnie w tym wszystkim coś co przeziera za każdym razem gdy jakaś afera z księdzem wyjdzie na jaw - że środowisko kapłańskie zamiata wszystko pod dywan, nie próbuje się oczyścić, czy choćby po katolicku uderzyć się w piersi i pożałować za grzechy. To właśnie taka postawa kapłanów spowodowała u mnie odsunięcie się od kościoła - nie od Boga. Po prostu - rozumiem, że "ksiądz też człowiek", ale ja stawiam sprawę jasno. Od lekarza wymagam, że zrobi masaż serca lepiej ode mnie. Od fryzjera wymagam, że obetnie włosy lepiej ode mnie. Od księdza wymagam, że jego moralność i postępowanie będą lepsze niż moja. Dość miałem szukania księdza który bezwzględnie spełniałby ten warunek (choć przepraszam - kolega ze studiów jest w seminarium, i on jak na razie mnie nie zawiódł) - summa sumarum, przestałem zadawać się z klerem. I wydaje mi się, że nie tylko ja tak myślę (vide statystyki - jaki procent katolików chodzi do kościoła). Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Potępiajmy konkretnych ludzi a nie "ogół" 03.07.09, 12:39 drumandbassboy napisał: A jeśli choć jedno dziecko nie p > rzeżyje takiej traumy jak te opisane w artykule (bo np. matka będzie mniej ufał > a księdzu/kościelnemu mającemu skłonności pedofilskie - choćby nawet wydumane) > - to uważam że warto, ba, trzeba o tym pisać. Ja też uważam ,że trzeba. Problem w tym jak sie pisze. Piszesz o matce i o mniejszym zaufaniu. Może się okazać ,że po serii takich artykułów ( po nagonce)matki nie będa ufać żadnemu księdzu. Cos mi się wydaje ,że właśnie o to chodzi w tej nagonce, o totalne podważenie zaufania do kościola . Totalny brak zaufania do wszystkich i wszystkiego to jednak nie najlepszy sposób na zycie. Podam Ci pewien przyklad, o którym słyszałem od znajomych. Jak wiesz w Starej Europie kazdy przyjazny gest w stosunku do obcego dziecka jest odbierany jako "zakusy pedofilskie". No cóż tak została tam ukształtowana opinia publiczna. W Rotterdamie w jakims parku była grupa Polaków (delegacja pracowników nauki) , siedzieli na ławce kolo jeziorka. Obok bawiły sie dzieciaki. A własciwie maksymalnie rozrabiały (np plujac na przechodniów) bez żadnej reakcji opiekunek , matek. No taki sposób wychowywania. W pewnym momencie jeden dzieciak (tak ze 3 latka) pośliznął się na brzegu sadzawki i zaczął się zsuwać do wody. Jeden z Polaków (szacowny profesor) zdołał dobiec do niego i złapać tuz przed wpadnięciem do wody. Myslisz , że mu podziękowano? Otóz nie, od razu padło podejrzenie ,ze pedofil. Bo przecież niemozliwe , aby "normalny" człowiek dotykał cudzego dziecka. To sa efekty urabiania opinii publicznej. Nie chciałbym , aby w Polsce zapanowało przekonanie ,że kazdy ksiądz (katolik) to pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Potępiajmy konkretnych ludzi a nie "ogół" 03.07.09, 13:05 Zastanawiam się, jak bardzo trzeba być zmanipulowanym, żeby nie widzieć rzeczywistości, remik.bz. A sądząc po Twoich postach - ogromnie. Twierdzisz, że Kościół to wierni. Otóż nie - wierni to zabezpieczenie finansowe organizacjii KRK. Ale w zasadzie ja nie o tym. Twierdzisz, że KRK jest naśladowcą Chrystusa. Jak więc wytłumaczyć zmianę 10 przykazań, niebiblijne święta, a wreszcie złamanie jednego z najważniejszych postulatów św. Pawła, ze biskup "ma być mężem jednej żony"? I wreszcie - dlaczego nie ma takich skandali w kościołach protestanckich? Być może dlatego, ze jest to przykazanie św. Pwła przestrzegane. P. S. KRK wprowadził celibat tylko z powodów majątkowych. Poczytaj sobie historię Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Potępiajmy konkretnych ludzi a nie "ogół" 03.07.09, 13:26 gulcia77 napisała: Twierdzisz, że Kościół to wierni. Otóż nie - wierni to > zabezpieczenie finansowe organizacjii KRK. Mam inne zdanie niz Ty w tej materii. Poprzez analogie : czy twierdzisz ,że np członkowie koła wędkarskiego w miejscowości XYZ to zabezpieczenie finansowe dla zarządu koła?( w kontekscie dobrowolnośc w "należeniu" do kola i przestrzegania zasad/statutu kola) Co do spraw natury nazwjmy to "prawnej wykładni i interpretacji w sprawie św Pawła" nie zabieram głosu , gdyz brakuje mi kompetencji. Pewnie absolwenci uniwersyteckich kierunkow teologicznych byliby w stanie dac na to odpowiedź. Tak jak i nie zabieram głosu w sprawie "produktów ubocznych i zagrożenia dla srodowiska w procesie gazyfikacji wegla kamiennego", bo się na tym nie znam. Ale wiem ,ze są specjaliści , którzy mają to w jednym palcu. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Potępiajmy konkretnych ludzi a nie "ogół" 03.07.09, 13:29 Kwestia dobrowolnosci w przynaleznosci do KK to fikcja. Pomijam fakt, ze wiekszosc rodzicow podejmuje decyzje za dzieci i zapisuje je "bo tak lepiej"... Polska instrukcja apostazji wrecz najezona jest przeszkodami. Jest na tyle skomplikowana, ze wielu ludziom nie chce przechodzic sie tej gehenny i upokorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Potępiajmy konkretnych ludzi a nie "ogół" 03.07.09, 13:59 Jeżeli nie widzisz różniecy pomiędzy związkiem wędkarskim a kościołem, gdzie mnóstwo ludzi lokuje swe lęki i nadzieje, szuka sensu życia i obietnicy zbawienia, to zaiste gratuluję "prawdziwej" wiary. Uważasz,, że ujawnianie ewidentnej patologii jest złe czy dobre dla KRK? Bo w moim najgłębszym przekonaniu dobre. Dlatego, ze przesłanie ewangeliczne a poczynania Watykanu to dość odległe sprawy. Wysil swoją wyobraźnię i zobacz KRK jako rzeczywistą wspólnotę wiernych, gdzie nie ma chorej instytucji spowiedzi, księża prowadzą normalne życie rodzinne i naprawdę znają problemy swoich parafian, gdzie, podobnie jak pierwsi chrześcijanie, pracują na swoje utrzymanie (znów przykład Pawała - szył namioty ). Nie jest takie trudne zobaczyć, że jest w tym momencie mniej miejsca na patologie. One, oczywiście, zdarzają się wszędzie, ułomność jest cechą ludzką. Ale ogólnie rzecz biorąc, przy normalnej gmminie chrześcijańskiej, gdfzie jest rzeczywista równiść pomiędzy kapłanami a wierzącymi, te patologie nie mają szans na ukrcie. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Dzieki Mańku za mile słowo 03.07.09, 14:31 Chłopcze remik.bz, pozostając przy manierze, która cię cieszy. Mowa jest o księdzu-pedofilu, reprezentancie Kościoła Katolickiego, któremu większość matek powierzających swoje dzieci ufa. I o tym jest ten artykuł, nie o tobie. A takie przypadki będą się zdarzać, jeśli hierarchia będzie to tolerować, ujawnione przypadki zamiast napiętnować przesyłać w inne miejsca, w których danego księdza nikt nie zna. Będzie również trwać jeśli my jako społeczność (bo oni mieniący się przedstawicielami Boga na ziemi) będziemy to bronić, tolerować, jeśli nie zaprotestujemy, najlepiej nogami, zamkniętymi portfelami. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 09:03 Człowieku, jaka nagonka? Opamiętaj się! W tym chorym kraju każda decyzja nie uwzględniająca interesów KK, każda informacja wyciągająca brudy z tej organizacji, jest od razu nazywana nagonką na Koścół. Majchrowski w Krakowie nie chce pogodzić się z oddaniem czarnym ziemii - nagonka; Polityka napisze o pedofilach w KK - nagonka; SLD złoży wniosek do TK w sprawie średniej z religii - nagonka. Itd, itp. Czy Polityka wymyśliła tę historię? Zdemoralizowani faceci, chlający wódę i gwałcący niepełnoletnich chłopców - o tym TRZEBA pisać, żeby uświadomić ludziom co się kryje w ciemnych otchłaniach KK. Słyszałeś o skandalu w Irlandii? To daje wyobrażenie jak bardzo chora jest to organizacja. A to, o czym pisze GW czy Polityka, to tylko wierzchołek góry lodowej. Jestem o tym przekonany. Problem w tym, że katole w Polsce mają tak zlasowane propagandą kościelną mózgi, że nawet w przypadku tego "księdza Piotra" bronią czarnego sku-syna, a winą za wszystko obarczają 15-latka. Chory katolski kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 10:27 przejrzysty napisał: Człowieku, jaka nagonka? Opamiętaj się! W tym chorym kraju każda decyzja nie > uwzględniająca interesów KK, każda informacja wyciągająca brudy z tej > organizacji, jest od razu nazywana nagonką na Koścół Kościół to przede wszystkim wierni, wiele milionów ludzi na całym swiecie. Fakt eksponowania katolicyzmu człowieka , który popełnił zło ( i został za to zgodnie z prawem ukarany) jest dokładnie tym samym co fakt eksponowania np narodowości złodzieja ( Polak ukradł samochód w Berlinie) Jest to po prostu działanie będące pewną manipulacja służącą do tego aby czytelnicy wyciągneli pożadane praez "manipulanta' wnioski. Np księża katoliccy to pedofile , Polacy to złodzieje. Majchrowski w Krakowie ni > e > chce pogodzić się z oddaniem czarnym ziemii Tyle tylko ,ze Majchrowski nie ma w tej sprawie poparcia samorządu Krakowa. Radni nie tylko z PiS-u ale również z PO są przeciwni poczynaniom Majchrowskiego . Tak nawiasem to właśnie "komuchy"(z którymi związany jest Majchrowski) kiedys odebrały tą własność. Słyszałeś o skandalu > w Irlandii? To daje wyobrażenie jak bardzo chora jest to organizacja. Jeszcze raz powtarzam - Koscił to miliony wiernych a nie tylko księża , biskupi. Chyba nie sugerujesz ,że te miliony są "chore"? Problem w tym, że katole w Polsce mają tak zlasowane propagandą > kościelną mózgi, że nawet w przypadku tego "księdza Piotra" bronią czarnego > sku-syna, a winą za wszystko obarczają 15-latka. Chory katolski kraj. Ja go nie bronię. Został ukarany zgodnie z polskim prawem za złe czyny , które popełnił. Został słusznie ukarany. Współczuję i przestępcy i ofierze , ale chyba mam prawo do prywatnego współczucia Natomiast nie zgadzam się z sugestią zawartą w artykule ( tak to odbieram ) ,ze "Kosciół Katolicki to pedofile" Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 10:50 > Jest to po prostu działanie będące pewną manipulacja służącą do tego > aby czytelnicy wyciągneli pożadane praez "manipulanta' wnioski. Np > księża katoliccy to pedofile Masowy charakter wystepowania tej przypadlosci wsrod kleru pozwala tak wlasnie sadzic. Ksieza pedofile sa wszedzie na swiecie posrdo milionow swoich wiernych. W kazdym kraju, gdzie obecny jest KK sa przypadki pedofilii i molestowania nieletnich przez ksiezy. Wydaje sie, ze kk rekami swoich kaplanow czyni to masowo. Istnieja tez instytucjonalne mechanizmy ukrywania zboczenscow. Poczytaj: en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_sex_abuse_cases_by_country Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 [...] 03.07.09, 10:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 10:59 Bronisz pedofila skazanego wyrokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:43 rzetelny material potraktowalby pedofilie jako problem spoleczny, dotykajacy takze swieckich opiekunow (jak ostatnie dwa przypadki koloni w Mielonie), wsrod harcerstwa polskiego oraz w swieckich domach dziecka. wylewa sie tutaj czarna polewke, glownie na jedna grupe spoleczna, a problemu nie da sie zaszufladkowac do grupy wyznaniowej. Pedofilie, nekrofilie, homoseksualizm i inne dewiacje seksualne trzeba leczyc badz tepic - tak w wiezieniu jest miejsce dla przestepcow seksualnych, a szpital dla leczenia wszelkiej dewiacji. tlenek_wegla napisał: > Bronisz pedofila skazanego wyrokiem? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:44 Ale ten art nie jest o pedofilii ogolnie. Jest o pedofilii wsrod kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 13:07 Ten artykul opisuje konkretny przyapdek. Przypadek ksiedza pedofila. I tyle, nawet nie dotyka tematu pedofilii w kosciele ogolnie. Jeden przypadek jednego wykorzystywanego dziecka. Jak dla mnie artykul jest bardzo dobrze napisany. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Proszę o definicję "masowości" 03.07.09, 11:18 tlenek_wegla napisał: Masowy charakter wystepowania tej przypadlosci wsrod kleru pozwala tak wlasnie > sadzic. Bardzo prosze o podanie dowodów na poparcie tezy o "masowości". Rozumiem ,ze będa to dane liczbowe. Prosiłbym równiez o podanie definicji "masowosci" ,abym mogł te liczby do czegoś odnieść i ustosunkowac się do Twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Proszę o definicję "masowości" 03.07.09, 11:22 www.ksiezapedofile.info/ - pierwszy lepszy przykład Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Proszę o definicję "masowości" 03.07.09, 11:38 en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_sex_abuse_cases_by_country Dane dla USA: # US clerics accused of abuse from 1950-2002: 4,392. About 4% of the 109,694 serving during those 52 years. # Individuals making accusations: 10,667. # Victims' ages: 5.8% under 7; 16% ages 8-10; 50.9% ages 11-14; 27.3% ages 15-17. # Victims' gender: 81% male, 19% female # Duration of abuse: Among victims, 38.4% said all incidents occurred within one year; 21.8% said one to two years; 28%, two to four years; 11.8% longer. # Victims per priest: 55.7% with one victim; 26.9% with two or three; 13.9% with four to nine; 3.5% with 10 or more (these 149 priests caused 27% of allegations). # Abuse locations: 40.9% at priest's residence; 16.3% in church; 42.8% elsewhere. www.priestsofdarkness.com/johnjayreport.pdf Irlandia: About 35,000 children were placed in a network of reformatories, industrial schools and workhouses up to the 1980s. More than 2,000 told the Commission to Inquire Into Child Abuse they suffered physical and sexual abuse while there. news.bbc.co.uk/2/shared/bsp/hi/pdfs/20_05_09_abuse.pdf Ogolny art o pedofilli w kosciele: "Two widely circulated estimates suggest that approximately 2% to 6% of Roman Catholic priests abuse children and youths. This compares with other common estimates: that perhaps 1% of all adults and 2% of all adult males are abusive pedophiles. " www.religioustolerance.org/clergy_sex6.htm Etc.. etc... Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:20 Kiedy nauczyciel zostaje skazany za pedofilię gazety piszą o tym kim był, dlaczego w przypadku księży pomijać ich profesję? A poza tym to miło, że współczujesz także pedofilowi, ciekawe czy współczułbyś mu gdyby nie był księdzem, wątpię... --- www.apocalypsecartoons.com/fathertucker/fathertucker.html Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 13:17 Ciekawy czy by mu wspolczul jakby tak jego albo syna jego taki ksiadz w tylek zapinal. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 15:19 Tacy ludzie niestety czasem sami przymykają oko na to, że ich dzieci są gwałcone. Boją się narazić swojej społeczności, boją się, że nikt im nie uwierzy albo nawet że to grzech krytykować księdza. Jeśli te obawy się na siebie nałożą, to człowiek potrafi sam siebie przekonać, że to co się dzieje to wymysł dziecka, albo robienie afery z niczego. A może dzięki temu uda się dzieciaka wypchnąć gdzieś w świat albo na kapłana? Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 14:49 remik.bz napisał: > przejrzysty napisał: > Człowieku, jaka nagonka? Opamiętaj się! W tym chorym kraju każda > decyzja nie > > uwzględniająca interesów KK, każda informacja wyciągająca brudy z > tej > > organizacji, jest od razu nazywana nagonką na Koścół > > Kościół to przede wszystkim wierni, wiele milionów ludzi na całym > swiecie. - - remik.bz, ty chyba nie wiesz o czym mówisz, to jest artykuł o przedstawicielu kleru KK, nie o katolikach. I piętnuje zło wśród kleru, o katolikach nie ma mowy. > Fakt eksponowania katolicyzmu człowieka , który popełnił zło ( i > został za to zgodnie z prawem ukarany) jest dokładnie tym samym co fakt eksponowania np narodowości złodzieja ( Polak ukradł samochód w Berlinie) Dopóty będą się zdarzały takie przypadki wśród kleru, powtarzam, kleru, dopóki tacy jak remik.bz będą takie zachowania tolerować. Jest to po prostu działanie będące pewną manipulacja służącą do tego > aby czytelnicy wyciągneli pożadane praez "manipulanta' wnioski. Np > księża katoliccy to pedofile , Polacy to złodzieje. To co piszesz to zwykła manipulacja. > Majchrowski w Krakowie nie chce pogodzić się z oddaniem czarnym ziemi Tyle tylko ,ze Majchrowski nie ma w tej sprawie poparcia samorządu Krakowa. > Radni nie tylko z PiS-u ale również z PO są przeciwni poczynaniom > Majchrowskiego . Chcesz przez to powiedzieć, że jesteś za rozkradaniem Polski przez KK? Dzięki, nie chcę mieć z takimi ludźmi nic wspólnego. > Tak nawiasem to właśnie "komuchy"(z którymi związany jest > Majchrowski) kiedys odebrały tą własność. > > Słyszałeś o skandalu > > w Irlandii? To daje wyobrażenie jak bardzo chora jest to > organizacja. > Jeszcze raz powtarzam - Koscił to miliony wiernych a nie tylko > księża , biskupi. Chyba nie sugerujesz ,że te miliony są "chore"? Możesz 100 razy powtarzać, mowa jest o księdzu-pedofilu i jeśli chcesz go bronić, czy chcesz przez to powiedzieć, że w jego sytuacji byłbyś taki sam? Tak samo byś postępował? > > Problem w tym, że katole w Polsce mają tak zlasowane propagandą > > kościelną mózgi, że nawet w przypadku tego "księdza Piotra" bronią > czarnego > > sku-syna, a winą za wszystko obarczają 15-latka. Chory katolski > kraj. > > Ja go nie bronię. Został ukarany zgodnie z polskim prawem za złe > czyny , które popełnił. > Został słusznie ukarany. Swoimi wypowiedziami dowodzisz, że bronisz jego postawy. > Współczuję i przestępcy i ofierze , ale chyba mam prawo do > prywatnego współczucia > Natomiast nie zgadzam się z sugestią zawartą w artykule ( tak to > odbieram ) ,ze "Kosciół Katolicki to pedofile" > Jak już powiedziałem wcześniej, w artykule nie ma takiej sugestii. Jeśli nie zrozumiałeś, przeczytaj jeszcze raz, a potem dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar tak, to ten wybzykany przez proboszcza 03.07.09, 09:33 jest żywym dowodem na to, że jak cię zgwałci ksiądz to już do końca życia jestem miłośnikiem bzykających księży i bronisz ich zajadle nazywając fakty "atakiem na kościół". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz kultura osobista przeciwników Kościoła 03.07.09, 09:51 Muszę przyznać ,że na tym forum jest wielu "dyskutantów" posiadających specyficzną "kulturę" osobistą, "kulturę" dyskusji. Prywatni cieszę się ,że to moi przeciwnicy takie świadectwo wystawiają sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: kultura osobista przeciwników Kościoła 03.07.09, 09:53 idź precz, bo ci więcej nie udzielę żadnego sakramentu! Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: kultura osobista przeciwników Kościoła 03.07.09, 15:08 norbertrabarbar napisał: > idź precz, bo ci więcej nie udzielę żadnego sakramentu! A co powiesz tym, którym przestanie zależeć na twoich sakramentach? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 09:28 remik.bz napisał: > No cóz , z wielkim smutkiem muszę stwierdzić ,ze nagonka na Kosciół > Katolicki w Polsce trwa w najlepsze. > Ludzką tragedię , poplątane ludzkie losy środowiska antykatolickie > próbuja brutalnie i prostracko wykorzystać do walki z polskim > katolicyzmem. > Pytam tylko : w imię czego , po co ? Ale sprawa jest dość jasna. Ksiądz pedofil. Koniec tematu. Co tutaj w tym szczególnie poplątanego. Ksiądz Ryszard - wspólnik. Wiedział ale nie powiedział. W imię czego? Choć może trudno jest to sobie wyobrazić to m.in. w imię tego, żeby ludzie nie bronili pedofila "bo to ksiądz". Ksiądz MOŻE i BYWA takim samym człowiekiem jak inni. Jest tak samo na zło podatny i tak samo gotów jest zło czynić. Ksiądz nie jest ani kimś lepszym ani kimś większym od zwykłego człowieka bo jest zwykłym człowiekiem. > W imie prawdy ? Nie. Absolutnie nie w imię prawdy tylko prawa. W imię prawdy to sobie może działać prymas, biskup czy którykolwiek z urzędników kościelnych. Państwo działa w imię prawa. Jeśli zostało naruszone trzeba znaleźć winnego, osądzić i ukarać. Ilu z biskupów przenoszących pedofili między parafiami odpowiadało przed prokuratorem za ukrywanie przestępcy? > Wszyscy wiemy ,ze natura ludzka jest ulomna i ludzie popełniaja > błędy. Wszyscy ludzie. To zadna nowina czy sensacja. Okazuje się to nowiną dla samego kościoła. A precyzyjnie - nowiną okazuje się to, że ludzie zaczynają to zauważać. > "A kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem". > No i jest to działanie bardzo infantylne. > Czy redaktorzy GW liczą na to ,że np statystyczny katolik (powiedzmy > Remik.bz) po porzeczytaniu takiego (kolejnego już) artykułu nagle > odwróci się od Kościola? Przecież takie artykuły raczej powoduja > chęć wsparcia Kościoła w obliczu agresji. Rozumiem, że ci się nie podoba artykuł. I wolałbyś, żeby się nie ukazał. Podobnie jak wielu biskupów woli przenieść "złego księdza" niż po prostu zadzwonić na policję. Ale taktyka ukrywania pewnych spraw przynosi na dłuższą metę więcej złego niż dobrego. > PS Jesli tak lubisz fakty - to może skomentuj fakt wydania rozkazu > zamordowania(zestrzelenia samolotu) człowieka , (cywilnego pilota , > który samolotem "od rolniczych oprysków" uciekał do Austrii w 1975 > r) przez "człowieka honoru " gen Wojciecha Jaruzelskiego Nie odwracaj kota ogonem. Artykuł jest o księdzu pedofilu. Zbrodniczy rozkaz Jaruzelskiego nie ma do tego nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 09:59 Co za dziwna tendencja - jak ktos krytycznie wyraza sie o kosciele to zaraz przytaczane sa kontrargumenty atakujace lewice :-))) A czy nie przyszlo nikomu do glowy, ze wiele osob krytykujacych kosciol wcale nie jest fanami komunizmu, izraela, lewicy ani PO? Otworzcie wreszcie oczy! KK krytykuja takze sami swoi, katolicy i to coraz czesciej. Celibat w kosciele przyciaga jak miod pszczoly roznej masci zwichrowanych psychicznie ludzi, a tym zdrowym po latach chorej wstrzemiezliwosci tez miesza w glowie. Nawet w biblii masz jak wol napisane, ze aby byc wzorem moralnym duchowny powienien miec rodzine. Kazdy katolik powienien znac biblie i o tym wiedziec. Ale jak wiadomo wiekszosc katolikow biblii nie zna :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 10:51 Moim zdaniem jest odwrotnie. To celibat powoduje zwichrowanie. Normalny czlowiek ma potrzeby seksualne i dopiero wieloletnia wstrzemiezliwosc plus pranie mozgu i wmawianie winy za "nieskromne mysli" powoduje, ze osoba taka swiruje. Doslownie. Popada w obled. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:00 tym samym tropem mozne by rzec, ze monogamia tyz powoduje zwichrowanie. Zalozmy tu bambusowa wioske, zniesmy wszystkie zakazy i nakazy i wtedy nie bedzie 'wykroczen' ;-) tlenek_wegla napisał: > Moim zdaniem jest odwrotnie. To celibat powoduje zwichrowanie. Normalny czlowie > k > ma potrzeby seksualne i dopiero wieloletnia wstrzemiezliwosc plus pranie mozgu > i > wmawianie winy za "nieskromne mysli" powoduje, ze osoba taka swiruje. Doslownie > . > Popada w obled. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:02 Dlaczego monogamia ma powodowac zwichrowanie. Osoba monogamiczna wspolzyje seksualnie i nie dusi w sobie tych naturalnych potrzeb. Celibat wichruje. Celibat powoduje zwyrodnienia. Biologii nie oszukasz misiu. Zalozmy tu bambusowa wioske, zniesmy wszystkie zakazy > i nakazy i wtedy nie bedzie 'wykroczen' ;-) > Brzmi jak seminarium... Wypisz wymaluj. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 11:46 sluchaj synku, po dmuchaniu 10 lat tego samego potwora - mozna naprawde miec juz dosyc... jest takie stare powiedzenie - pokaz mi piekna kobiete, a ja ci pokaze faceta, ktory juz ma dosyc ja posuwac. wszelkie formy narzucenia ludziom ograniczen obyczajowych sa z gory skazane na porazke. Wezmy chociaz zakaz palenia papierosow w szkole. Przeciez wszyscy sobie z tego robicie jaja. tlenek_wegla napisał: > Dlaczego monogamia ma powodowac zwichrowanie. Osoba monogamiczna wspolzyje > seksualnie i nie dusi w sobie tych naturalnych potrzeb. Celibat wichruje. > Celibat powoduje zwyrodnienia. Biologii nie oszukasz misiu. > > Zalozmy tu bambusowa wioske, zniesmy wszystkie zakazy > > i nakazy i wtedy nie bedzie 'wykroczen' ;-) > > > > Brzmi jak seminarium... Wypisz wymaluj. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 12:07 a malo to ludzi zdradza swoje partnerki/partnerow? Monogamia nie lezy w naturze ludzkiej ale staly partner mimo wszystko ma wiecej wspolnego z natura niz celibat. Jedyne do czego jest celibat to ochrona majatku kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
martio Re: Nagonka na Kościół trwa 03.07.09, 10:32 Spalić na stosie moherów, a pedalstwo z sekty kościelnej wytępić jak robactwo!!! Jeżeli ktoś idzie na kreryka to w 99% to pedał, który idzie do swoich! Potem już jako księża urządzają orgie pedalskie zakrapiane wódką! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz anty-katolikom gratuluje "kultury"osobistej 03.07.09, 10:34 martio napisał: > Spalić na stosie moherów, a pedalstwo z sekty kościelnej wytępić jak robactwo!! > ! > Jeżeli ktoś idzie na kreryka to w 99% to pedał, który idzie do swoich! Potem ju > ż > jako księża urządzają orgie pedalskie zakrapiane wódką! Gratuluje formy "argumentacji" Odpowiedz Link Zgłoś
martio Re: anty-katolikom gratuluje "kultury"osobistej 03.07.09, 15:24 Nie ważna forma! Ważne, że to prawda! Bo tak jest! Wystarczy każdego dnia poczytać najświeższe informacje!!! Zresztą, trzeba być ślepym, by nie zauwazyć tego, co dzieje się wokół nas! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Hmmm to sobie poczytaj posty "katolików" 03.07.09, 16:32 Znów okaże się że co innego chciałeś napisać, a co innego napisałeś? To się robi nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Dla rozładowania napięcia 03.07.09, 10:45 Zabawna kreskówka: www.apocalypsecartoons.com/fathertucker/fathertucker.html Odpowiedz Link Zgłoś
ojcieckierownik Re: Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagand 03.07.09, 09:12 uzman napisał: > Lewacka propaganda wykorzysta każdą ludzką tragedią, by tylko > uwiarygodnić tezę, że Kościół jest źródłem wszelkiego zła. Smutne to. Ale jakże głęboko prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
ireneuszdziura Re: Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagand 03.07.09, 09:41 "Ksiądz Piotr jako jedyny z trójki skazanych ma wśród parafian grupę obrońców. Adwokat Czesław Pastwa, który podczas procesu starał się podważyć wiarygodność zeznań Karola, mówi, że jego klient czuje się skrzywdzony: - W odczuciu ludu bożego był dobrym pasterzem" wow jak pasterz to musi posuwac owieczki;/.....powinni go uniewinnic i wyniesc na oltarze.....a pozniej poszlachtowac i sprzedwac jako relikwie:P ps. a co to jest "lud boży"?? to lud bozy moze uprawiac pedofilie a inni nie??.......przeklenstwo samo cisnie sie na usta.....ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagand 03.07.09, 09:45 > Lewacka propaganda wykorzysta każdą ludzką tragedią, by tylko > uwiarygodnić tezę, że Kościół jest źródłem wszelkiego zła. Smutne to. Nie zauważyłem tej tezy w tym artykle. Możesz wskazać fragment w którym autor ją stawia? Odpowiedz Link Zgłoś
1510doyumy Re: Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagand 03.07.09, 09:58 ...ale prawdziwe, niestety. ( to, co pisze Gazeta ). Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagand 03.07.09, 12:13 Uważasz, że opisywana historia nie miała miejsca, czy że nie była wyrządzona przez funkcjonariuszy KRK? Odpowiedz Link Zgłoś
kochajpiswd Re: Ludzka tragedia w trybach lewackiej propagand 03.07.09, 16:03 uzman napisał: > Lewacka propaganda wykorzysta każdą ludzką tragedią, by tylko > uwiarygodnić tezę, że Kościół jest źródłem wszelkiego zła. Smutne to. powiedział uznam po praniu mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra xionce i ministranty to jest trefne towarzystwo 03.07.09, 08:11 normalny facet trzyma się od nich z dala. Jedni mieli ministrantów, drudzy mieli oazowe dziewuszki. Kto nier był ślepy ten widział i widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: xionce i ministranty to jest trefne towarzyst 03.07.09, 08:36 Swoją drogą dziwi mnie trochę że nie ma żadnych skandali o molestowanie dziewczynek przez zakonnice (a może coś przegapiłem?). Toć wielką tajemnicą nie jest że siostrunie lubią perwersje a nieletnimi. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: xionce i ministranty to jest trefne towarzyst 03.07.09, 08:40 A ja jestem ciekawy, czy w dalszym życiu bez księdza, molestowani chłopcy będą hetero czy homoseksualni? Jak wpłynie to na ich zachowania w tym wymiarze? Twierdzi się, że nie istnieje nic takiego jak propaganda homoseksualna, i pomijając fakt, że trudno mówić tu o propagandzie, to jednak wg mnie ci chłopcy będą homo. A podobno ma to być zapisane w genach... Bzdura, podobnie jak zachowania więźniów czy żołnierzy, którzy w zamkniętych obiektach razem figlują, mimo heteroseksualnej orientacji Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: xionce i ministranty to jest trefne towarzyst 03.07.09, 09:25 Oj "Figlują" - jak księża z ministrantami - ale po wyjściu żaden z nich nie utrzymuje homo-stosunków. To jest tak jak z księżmi - to nie habit robi z nich gejów - to "bycie gejem" robi z nich księży. Habit wydaje się im najlepszym rozwiązaniem na problemy z ich własną seksualnością - coś z nią nie tak? ukryjemy ją pod habitem. Ale potem okazuje się, że tego ukryć się nie da. Kochanka oficjalnie mieć nie będzie, a ministrant to najprostsza ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: xionce i ministranty to jest trefne towarzyst 03.07.09, 09:33 szuwarek75 napisał: > Twierdzi się, że nie istnieje nic takiego jak propaganda > homoseksualna, i pomijając fakt, że trudno mówić tu o propagandzie, > to jednak wg mnie ci chłopcy będą homo. Zastanawia mnie (bo zadałeś całkiem sensowne pytanie) czy jako odpowiedź wystarczy ci to co ci się wydaje czy jednak poszukasz odpowiedzi. > A podobno ma to być zapisane > w genach... Bzdura, podobnie jak zachowania więźniów czy żołnierzy, > którzy w zamkniętych obiektach razem figlują, mimo heteroseksualnej > orientacji Do tej pory nie wiadomo CO powoduje powstanie orientacji - jaki wpływ genów oraz środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz GW osiągnęła poziom NIE 03.07.09, 08:11 Brawo panowie redaktorzy GW i grającej w tandemie Polityki . Jakoś dziwnie w brukowcu Szechtera nie pojawiła sie informacja np. o konferencji w Prawdze w sprawie "zwrotu" mienia Żydów na rzecz wyłudzaczy typu Peleg. Albo o wielkiej aferze związanej z rabinami w Izraelu . Natomiast wielki tekst o ministrantach - jak najbardziej . No cóż , czasami czytanie gazet może zaszkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra twe goebbelsowskie praktyki odwracania kota ogonem 03.07.09, 08:14 są żałosne. Całe zło świata nie tłumaczy tego co robił klecha. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: GW osiągnęła poziom NIE 03.07.09, 08:39 > Jakoś dziwnie w brukowcu Szechtera nie pojawiła sie informacja np. > o konferencji w Prawdze w sprawie "zwrotu" mienia Żydów na rzecz > wyłudzaczy typu Peleg. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,6763221,Czechy_Konferencja_na_temat_losu_majatku_ofiar_holokaustu.html wyborcza.pl/1,76842,6775107,Europa_chce_rozliczyc_sie_z_ocalalymi_z_Holocaustu.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6780689,_Rzeczpospolita___Do_kogo_nalezy_mienie_zamordowanych.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6780718,Do_kogo_nalezy_mienie_zamordowanych_Zydow.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,6782558,Sikorski_o_postulatach_srodowisk_zydowskich.html Tia.... typowe "niepojawienie się" > Albo o wielkiej aferze związanej z rabinami w Izraelu . Kupuj gazety z Izraela jak Ciebie to tak bardzo podnieca. > Natomiast wielki tekst o ministrantach - jak najbardziej . No cóż. Widac dla ciebie księża pedofile to nie problem. > No cóż , czasami czytanie gazet może zaszkodzić I tu się zgadzam. Nie chcesz by Ci szkodziło, nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 pederastów 03.07.09, 08:15 nalezy zwalczać a nie prowmować na paradach równości jak już się skończy polityczna poprrawność wszystko wróci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: pederastów 03.07.09, 08:20 Pederastów promuje się co niedzielę w każdej polskiej parafii. Mają nawet własną, prężnie działającą organizację - kościół rzymsko-katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Re: pederastów 03.07.09, 09:50 o90 napisał: > nalezy zwalczać > a nie prowmować > na paradach równości == Jak się ciebie zwalczy skutecznie, to małe dziewczynki przestaną być gwałcone i narażone na różne nietypowe techniki rżnięcia, niebezpieczne w pewnym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
fanklubknch Skargi księdza Piotra 03.07.09, 08:19 Znieść celibat! Może to ukierunkuje libido kleru na właściwe tory. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Znieść celibat? 03.07.09, 09:05 Celibat został wprowadzony (zresztą dość późno, w XIII wieku) głównie po to, aby księża nie gromadzili majątku, aby uzyskane pieniądze przekazywali zwierzchnictwu kościelnemu. Biskupi chcieli, aby księża nie mieli osobistego majątku. Która kobieta ożeniłaby się z księdzem wiedząc, że się nie dorobi na małżeństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Znieść celibat? 03.07.09, 09:46 "Która kobieta ożeniłaby się z księdzem wiedząc, że się nie dorobi na > małżeństwie?: dziwne pytanie. Wszędzie tam gdzie duchowny może mieć żonę i dzieci takich problemów nie ma. Pastorami zostają ludzie zrównoważeni, a rodzina staje się ważnym dopełnieniem pomiędzy nim a jego owieczkami. Taki pastor dostaje pensję i to nie najgorszą, poza tym zarządza pieniędzmi, które idą na kościół - wtedy wszystkie wydatki są jawne i każdy może zobaczyć co i za ile ksiądz kupił. Ale cywilizacja do naszego chorego kraju idzie powoli bo musi omijać kłody, które jej rzucamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wronskipacewicz Łazarewicz to kłamczuszek od czarnej roboty 03.07.09, 08:20 najlepiej o jego warsztacie dziennikarskim , stosunku do prawdy i standardach świadczy artykuł A. Zambrowskiego , którego fragment daję niżej . Na łamach "Przekroju" (nr 10 z dnia 9 marca 2006) ukazał się artykuł demaskujący prof. Jerzego Roberta Nowaka jako wojującego antysemitę. Tytuł jego brzmi odpowiednio: "Tropiciel judeospisków". W poniedziałkowym numerze "Gazety Wyborczej" z dnia 13 marca, dokładniej w dodatku do "GW" zatytułowanym "Duży Format", prof. Jerzy Robert Nowak jest z kolei bohaterem artykułu "Kampania z Żydem w tle". Jest on poświęcony wyborom burmistrza w miasteczku Jedwabne, rozsławionym dzięki książce Jana Tomasza Grossa "Sąsiedzi". Zaledwie przed miesiącem, bo 7 lutego prof. Jerzy Robert Nowak gościł już na łamach "Gazety Wyborczej" w związku z jego odczytem w domu kultury w podwarszawskim Pruszkowie. Wszystkie te artykuły napisane są w napastliwym tonie i raz po raz przetykane kłamliwymi insynuacjami pod adresem flekowanej ofiary. OPLUWANIE POD DYKTANDO Mnie najbardziej dotknął artykuł na łamach "Przekroju", ponieważ miałem sposobność poznać jego autora. Red. Cezary Łazarewicz zwrócił się do mnie przed jego napisaniem o pomoc w zebraniu i weryfikacji informacji na temat mego wieloletniego przyjaciela. Jestem osobą otwartą na wszystkich, więc spotkałem z panem Cezarym i w duchu zrozumienia i przyjaźni opowiedziałem mu, co wiem o bohaterze artykułu. Nie miałem jednak pojęcia, w co się ładuję, gdyż nie mieściło mi się w głowie, że pod kierownictwem byłego dziennikarza "Gazety Wyborczej" Piotra Najsztuba poczytny tygodnik zszedł na psy i zajmuje się miast informowania - opluwaniem pod dyktando "Gazety Wyborczej" prominentnych osób z przeciwnego politycznie obozu. Nie spełniłem najwidoczniej rachub pana Cezarego w odróżnieniu od cytowanych w artykule innych jego rozmówców, demaskujących prof. Jerzego Roberta Nowaka jako antysemitę i niskich lotów historyka. Za karę doczekałem się następującego stwierdzenia: "Jerzy Robert Nowak nie spotka się ze mną, bo jest zbyt zajęty. (...) Ubolewa, że liberalni dziennikarze wciąż powtarzają te same kłamstwa na jego temat. Na przykład, że jest antysemitą. - A ja napisałem znacznie więcej niż ktokolwiek inny o propolskich Żydach - mówi. Bo zawsze interesowałem się tymi, którzy biorą w obronę polskie sprawy. Tyle że dla Nowaka propolscy Żydzi to tacy, którzy bez szemrania popierają jego wersje historii. Jak Antoni Zambrowski, który wystąpił publicznie w jego obronie, gdy Marian Barański w periodyku »Teraz Polska« ogłosił, że Jerzy Robert Nowak też jest pochodzenia żydowskiego. Zambrowski oświadczył, że znał matkę profesora". WIELE KOMPROMITUJĄCYCH KŁAMSTW W tym krótkim ustępie pan Cezary zawarł wiele kompromitujących kłamstw. Po pierwsze, pod wpływem mojej perswazji Jerzy Robert Nowak wyraził zgodę na rozmowę z panem Cezarym, ale on po spotkaniu ze mną już się do nas nie odezwał. Prof. Jerzy Robert Nowak istotnie pisał wiele o wkładzie Żydów i Polaków żydowskiego pochodzenia (co nie jest to samo) w obronę polskich spraw w czasie rozbiorów Polski, w okresie międzywojennym oraz w dobie dzisiejszej. Większość z nich nie może popierać jego wersji historii, gdyż od dawna nie żyje. Co się tyczy mojej osoby , to pan Cezary dobrze wie, że miałem poważne rozbieżności z prof. J. R. Nowakiem w sprawie oceny pewnych wydarzeń historycznych, przede wszystkim polskiego Października 1956 r., polemizowałem z nim na łamach tygodnika "Nasza Polska" i prof. J. R. Nowak urażony ostrością mej polemiki, zerwał na czas jakiś ze mną stosunki towarzyskie (Pan Cezary zapewne liczył, że mu coś opowiem o tej polemice, co da się wykorzystać przeciwko prof. J. R. Nowakowi). Pogodził nas dopiero raport "Otwartej Rzeczypospolitej" o języku nienawiści w prasie prawicowej, wydany pod tytułem "Zamiast procesu". Na współautora tego raportu Sergiusza Kowalskiego powołuje się zresztą pan Cezary w swych oskarżeniach o szerzenie przez prof. Nowaka treści antysemickich w swych publikacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie wybronisz zboczeńców, kretynku moherowy 03.07.09, 08:28 sam znałem na początku lat 80. jednego takiego klechę... ja mialem jednak szczeście.. mialem religię z zakonnicą ale moi koledzy 2-3 lata starsi nie mieli tego szczęscia klecha-pedofil dobrał im się do tyłków, czym skutecznie napieprzył im w głowach na lata... 3 z nich wylądowało pozniej w seminarium to się nazywa "powołanie" podobno, prawda? a gwałty na dzieciach to sposob na błogosławieństwo powołań, co? Polak-ateista ps. wiesz cos sie stało z tym klechą-zboczuchem? został przez swoją kur(w)ię przeniesiony na inną parafię, oczywiscie sprawy w sadzie nie bylo, bo żadna "bogobojna" mamusia nie miala odwagi oskarżyć księdza-dobrodzieja... przecież ksiunc w Polsce to prawie bóg wiec, zamilcz tępaku moherowy i nie ośmieszaj sie... jestem pewny, że nie jestem jedyną osobą na tym forum, ktora zna a może i przezyła cos takiego, jak historia opisana w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Skargi księdza Piotra 03.07.09, 08:21 o, to fabula ego nowego serialu o KK o ktorym ostatnio pisali w gazecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
magenta1000 Re: stado zboczeńców w czarnych kieckach... nic w 03.07.09, 08:25 Zgadzam sie z moim przedmowca. Zboki w kieckach, nic dodac nic ujac. Jak widze te tlusciutkie stworki, odwloki z tlustymi lapkami i paluszkami, z nalanymi gebami zbiera mi sie na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 w zyciu nie przepracowali uczciwie dnia.. 03.07.09, 08:29 a pouczają wszystkich wokól.. darmozjady! Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: w zyciu nie przepracowali uczciwie dnia.. 03.07.09, 10:19 podobnie jak większość "lewicowych intelektualistów" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Jezus powiedział: 03.07.09, 08:23 "Niepodobna, żeby nie przyszły zgorszenia; lecz biada temu, przez którego przychodzą. Byłoby lepiej dla niego, gdyby kamień młyński zawieszono mu na szyi i wrzucono go w morze, niż żeby miał być powodem grzechu jednego z tych małych. Uważajcie na siebie” (Łk 17,1n). Jestem katolikiem i boli mnie serce gdy to czytam. Nie chcę go sądzić, Bóg go osądzi. W życiu spotkałem wielu księży. Byli różni. Ale nie spotkałem żadnego, który w sposób jawny zadrwił z kapłaństwa. Chciałby by o tych, którzy codziennie, bez rozgłosu niosą innym Chrystusa też czasem pojawił się jakiś artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Jezus powiedział: 03.07.09, 08:59 To bardzo niewiele wiesz z zycia swojego kosciola. Bardzo niewiele! I oczywiscie w Paetz-ow tez nie wierzysz, to przeciez wielka nagonka lewacko-libertynska, czy jakos tak - te zwroty memlaja tylko w wiadomych "boskich" sferach. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Jezus powiedział: 03.07.09, 10:35 Uczestniczę dosyć aktywnie w życiu parafii. I na bieżąco śledzę życie kościoła nie tylko na podstawie doniesień Gazety. Nie uważam również sprawy abpa Paetza za żaden spisek. Boli mnie fakt, że takie rzeczy się zdarzają. Boli mnie również fakt, że o rzeczach dobrych z życia Kościoła rzadko mogę poczytać. Bo to takie zwykłe, niemedialne, żadnej sensacji. Bo jakaż sensacja może być w zakonnicach opiekujących się nieuleczalnie chorymi, których nawet własna rodzina nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Jezus powiedział: 03.07.09, 10:59 Oh! Skoro zakonnica opiekuje sie nieuleczalnie chorymi, to chyba ok, ze ksiadz sobie kilkunastu chlopcow gwalci... Odpowiedz Link Zgłoś
strange_email Re: Jezus powiedział: 03.07.09, 11:08 czesc, jasne, ze to mniej medialne. Ale z drugiej strony, gdyby pisac o zakonnicach pomagajacych innym, to musielibysmy tez pisac o lekarzach leczacych pacjentow, niepijacych kierowcach, przykladajacych sie do pracy nauczycielach itp. Czyli musielibysmy pisac/czytac o ludziach, ktorzy wywiazuja sie ze swoich obowiazkow. Mam nadzieje, ze moja ex-ojczyzna ne upadla jeszcze tak nisko, zeby czytac w gazecie, ze Pan Henio od remontow dobrze i na trzezwo wbil gwozdz. Nie traktujmy pozadanej normy jako czegos niesamowitego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jezus powiedział: 03.07.09, 16:41 > Chciałby by o tych, którzy codziennie, bez rozgłosu niosą innym > Chrystusa też czasem pojawił się jakiś artykuł. Ależ pojawiają się. Czy równie często tak jak te negatywne? Chyba tak. Chyba, bo nigdy nie robiłem statystyki. Tyle że "skandale" są znacznie bardziej "chwytliwe" dla czytelników. Jeżeli jest jakiś pozytywny artykuł nikt na niego nie zwraca uwagi. Spokojnie gdzieś znika w pomroce dziejów. No ale tylko słowo złe powiedzieć na jakiegoś księdza natychmiast pojawiają się dwa obozy. Tych dla których to dowód że Kościół jest źródłem wszelkiego zła na Ziemi, i tych którzy każdą jego najmniejsza krytykę traktuja jako "atak na wiarę". Tych co widzą problem i uważają że rozwiązanie jego powinno być elementem w budowie doskonałości Kościoła, w jego wspólnej drodze do Chrystusa jest mniej...albo równiez sa mniej widoczni od tych dwóch krzykliwych i w sumie tak na prawdę równie antykoscielnych grup. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Dobrze ze siedzi 03.07.09, 08:24 Dobrze ze siedzi, szkoda ze tak pozno. A ksiedzem byc juz nigdy nie powinien, wystarczajaco duzo narobil gnoju! A swoja droga jak czesto homoseksualizm szukajac nowych bodzcow przechodzi w pedofilie... Odpowiedz Link Zgłoś
sharp-shooter Re: Dobrze ze siedzi 03.07.09, 08:50 A swoja droga jak czesto homoseksualizm szukajac nowych bodzcow przechodzi w pedofilie... Taaa... Jasne. Będąc heteroseksualnym szukając nowych bodźców przechodzę na homoseksualizm. Może pedofil szukając nowych bodźców bierze się za zwierzątka? A może za trupy? Oj euro67, głupoty nadajesz. Przypominam, że homoseksualizm jest dewiacją (jak sado-macho), a pedofilia zboczeniem (jak zoofilia czy nekrofilia). Dobrze ze siedzi, szkoda ze tak pozno. Fakt. Ale lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Dobrze ze siedzi 03.07.09, 09:42 sharp-shooter napisał: > Przypominam, że homoseksualizm jest dewiacją (jak sado-macho), a pedofilia > zboczeniem (jak zoofilia czy nekrofilia). Ani homoseksualizm ani praktyki sadomasochistyczne nie są dewiacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
krissl Skargi księdza Piotra 03.07.09, 08:26 Ulubione tematy "Wyborczej"... Pewnie stara się o to, aby znów przegonić "Fakt", bo ostatnio jest kilka punktów niżej... Na pewno się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Skargi księdza Piotra 03.07.09, 09:44 krissl napisał: > Ulubione tematy "Wyborczej"... Pewnie stara się o to, aby znów > przegonić "Fakt", bo ostatnio jest kilka punktów niżej... Na pewno > się uda! Widać, że ci się artykuł nie podobał :) Ale czy potrafisz wyartykułować DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 tylko, że tu więzy są zdecydowanie słabsze 03.07.09, 10:18 wystarczy tylko przejrzeć doniesienia na ten temat lewicowej prasy, którą raczej trudno posądzić o taryfę ulgową dla kościoła. w tych doniesieniach zdecydowaną większość stanowię przypadki homoseksualnej pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: homoseksualizm i pedofilia 03.07.09, 09:17 greenpiss napisał: > Sa powiazane. W tym przypadku nawet bardzo powiązane z Kościołem Katolickim Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy Heteroseksualizm i pedofilia 03.07.09, 10:22 Heteroseksualizm i pedofilia są powiązane. Przecież ogromna większość pedofilów molestuje dziewczynki... Odpowiedz Link Zgłoś
no_kto_to Re: homoseksualizm i pedofilia 03.07.09, 12:12 Tak jak katolicyzm i głupota... Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 typowe myslenie poloCOCKtowca 03.07.09, 20:27 greenpiss napisał: > Sa powiazane. wiesz to z wlasnego przykladu? Odpowiedz Link Zgłoś
luna_brystiger w młodzieżówce SLD w latach 90-tych 03.07.09, 08:33 podobnie jak u klechów, było "tęczowo". Polecam autorom zainteresowanie się tematem - sensacja murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Nie dokończyłam 03.07.09, 08:39 Bo to wszystko obrzydliwe, jakieś mało realne i tak sensacyjne do bólu że aż niewiarygodne. W tym wszystkim zastanawia mnie ów Karolek. Chłopak 14-letni i tak daje się manipulować? jest wykorzystywany seksualnie, psychicznie, terrozryzowany, zaszczuty, ma popełnić samobójsktwo i poddaje się temu wszystkiemu? Rodzice niczego nie widzą? Nie interesują się gdzie chłopiec wyjeżdża (przecież znika gdzieś w pensjonacie), jak wygląda itd? 14-latki nie mają umysłu niewinnych 7-latków. Coś mi tu nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Nie dokończyłam 03.07.09, 09:23 A jak ma nie dac sie manipulować, jak jest manipulowany od urodzenia i nie spotkal w zyciu nikogo, kto uswiadomiłby mu ten stan. Rodzina klęczy przed ksiedzęm odkąd pamięta i jego w tym wyszkoliła. Najpewniej bycie ministrantem w jego srodowisku to nobilitacja. Ojciec popełnienie przestępstwa jakim jest upicie maloletniego ( 12 lat) przyjmuje z pokorą cechującą wiernego syna KK i nie zgłasza na policję. Czego oczekujesz od chłopaka, że bedzie silny i odważny, że postawi sie czarnym , kiedy wszyscy wokół pokornie klęczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Nie dokończyłam 03.07.09, 09:59 Zapewniam Cię, ze jest to absolutnie możliwe! Wiem o tym z własnego podwórka, bo mój mężczyzna, wychowany w katolickiej rodzinie w niewielkiej wsi na Kujawach był do tego stopnia zmanipulowany, ze w wieku 15 lat sam poszedł do niższego seminarium w Brodnicy. Wytrzymał półtora roku, zanim znalazł w sobie siłę, żeby zerwać z Kościołem. Szczegóły, o których mi opowiedział (dopiero po pięciu latach związku i siedmiu najomości) były tak potwqorne, ze nie umiem o nich myśleć bez obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Re: Nie dokończyłam. ja też, ale... 03.07.09, 10:53 Nie dokończyłem z powodu odwrotnego. Tekst jest ohydny, niezwykle prawdopodobny, lecz jak długo można słuchać i czytać o katolickiej mafii? Większośc to albo zboczeńcy, albo cynicy, albo cwaniaczki. To jakaś makabryczna mafia i wcale nie mówię o marginesie tej instytucji ale właśnie o większości. Od średniowiecza zmieniło sie b. niewiele. Inkwizycja nie morduje chyba tylko dlatego, że prawo zabrania zabrania. Powoli zatruwają a niekiedy zabijają ludzi. Znam kleryków w b.dużym mieście O.- cyniczni, bezkarni . Z celibatu kpią robiąc regularne mini-orgie z dziewczętami z ruchu oazowego. Ich pokoje- nadziane elektroniką, antykami i dużym zapasem alkoholu. Jeszcze przed kapłańskimi świeceniami !!! Rydzyk to dla nich wzór dobrego "ustawienia się" Przy mnie nie udawali, bo ja udawałem, że to akcepuję, aby przyjrzeć się z bliska. OHYDNE ZAKŁAMANIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Nie dokończyłam. ja też, ale... 03.07.09, 13:04 W takie brednie Macieju to nie uwierzę. Internet aż kipi od pseudohitoryjek facetów, którzy jakoby kąpią się w jacuzzi z księżmi, panienek, co to kopulują z zakonnikami w wagonach PKP itd, itp. Każdy nienawidzący Kościoła, czy jakiejkolwiek instytucji/organizacji itd może bezkarnie tworzyć historyjki będące czarnym (sic!) PR dla tychże. Kim ty jesteś, że niby widzisz orgie przedkapłańskie? Filmików porno naoglądałeś się, czy jakieś inne dewiacje? A słyszałeś może o takiej jednej dziewczynie, która chyba 2 lata temu na wszystkich forach wypisywała jakieś historyjki o nieprawdopodobnych orgiach u księdza na plebanii. Miała grono swych fanów, co to za każdym razem emocjonowało się jej przygodami. W którymś momencie panienka podała nazwę parafii. Znalazł się internauta, który postanowił sprawę zbadać. Panna miała 16 lat, naoglądała się filmów, nasłuchała niestworzonych opowieści, wyobraźnia dodała swoje. A proboszcz tejże parafii- zamiast opisywanych 30 lat i zabójczego wyglądu- był już wielce sędziwy. Zamiast opisywanego apartamentu z czerwonymi tapetami- miał rozwalający się pokój bez telewizora, radia itd. A w czasie, gdy ponoć spędzał ów kochanek z nią upojne noce- przebywał na pielgrzymce z parafianami. Ale internauci już się tego nie dowiedzieli bo o finale sprawy poinformowały tylko dwie gazety (wcale niezwiązane ze środowiskiem kościelnym). I tak bezkarnie można wymyślać. Może lepiej ew. komentować lub dyskutować, a nie tworzyć kolejnych papek na użytek masowego pospólstwa. Macieju, może jednak wskażesz co to za seminarzyści i gdzie rzecz miała miejsce- o ile w ogóle jesteś Maciejem, a nie np. tą samą nimfomanką... Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: w młodzieżówce SLD w latach 90-tych 03.07.09, 09:23 luna_brystiger napisała: > podobnie jak u klechów, było "tęczowo". Polecam autorom >zainteresowanie się tematem - sensacja murowana. W PISie też młodzi ambitni i zdolni chłopcy robili karierę przechodząc przez łóżko prezesa... Do tego pranie mózgu i naciski... Ech, Lepper na tle pozostałych zaczyna wydawać się normalny - przynajmniej brał się za baby w wieku, w którym mogły świadomie zdecydować, czy chcą się podłożyć czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Papcio zgłaszjący rozpijanie 12-letniego syna 03.07.09, 08:44 na plebanii , zamiast w prokuraturze jest "rozbrajający ". Najpewniej zgłoszenie tego faktu na policję, uchroniłoby chłopaka od następnych okropieństw. To on wepchnął swojego syna w łapska czarnych pedofilli. To jego tchórzostwo i poddaństwo czarnym sprowadziło na chłopaka te nieszczęscia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Skargi księdza- po prostu kościół katolicki. 03.07.09, 08:53 Od 35 lat mam pełną świadomość, że jest to zorganizowana organizacja przestępcza. Nawet nie doczytałem artykułu do końca. To wszystko jest tak częste, ze staje się aż banalne. Jakby w kółko oglądać filmy o mafii. A casus Rydzyk świeci przykładem dla niezdecydowanych mafiozów w czarnych sukienkach. K.K. to wstyd dla Polski. Ot wrzód na tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuryku20 Rodzice, jaki z tego wniosek? 03.07.09, 08:53 Jeśli kochacie swoich synów, nie pozwólcie im zostać ministrantami! Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Skargi księdza Piotra 03.07.09, 08:57 Tyle afer, a ludzie nadal sie nie nauczyli, zeby nie posylac dzieci do siedlisk pedofilli i zboczenia (kosciola znaczy sie)??? Wszyscy w tej wiosce warci siebie. Rodzice, ktorzy "nie wierza", ze cos takiego mialo miejsca, baba, ktora oskarza tego biednego chlopaka o sproadzenie ksiedza na zla droge i rodzice, ktorzy na to tyle lat pozwalali. Swoja droga ciekawe ile osob zeznawalo. Czyby tylko ten jeden Karol? Reszta molestowanych chlopcow dostala zakaz od rodzicow, ktorzy liza dupe klerowi, a ten dobiera sie do ich dzieci w imie moralnej odnowy...Zalosny polski zascianek. Zalosny kler! Od ksiedzaz pedofila, po ksiedza, ktory nie zbadal sprawy, tlumaczac sie brakiem niezbitych dowodow (a do prasy pierdzial, ze szok przezyl). Wierzycie, ze ten koles nie wiedzila, ze na jego parafii takie sceny i wieczorki alkoholowo-narkotyjkowo-pedofilskie sie odbywaja? Czarna mafia! Kiedy w koncu do was ludzie dotrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Skargi księdza Piotra 03.07.09, 09:06 Jestem na 100% pewny ze reszta nawet bedac dzieckiem wiedziala ze robi cos zlego i ze nie wolno nikomu o tym mowic. Tym bardziej ze mamusia i tatus zawsze tak dobrze wypowiadali sie o ksiedzu - przeciez ksiadz to ktos kto zawsze robi dobre rzeczy. Swiete! I z takich bredni wychodza potem takie sytuacje - wg mnie na wiekszosci wsi sa takie sprawy, wiekszosc jest "ukrecona" przez kurie, badz nawet nigdy do tej kurii nie dotarla. Kto z nas nie zna opowiesci o "dziecku ksiedza", kto z nas nie widzi ksiedza z jego "gosposia", ktora, o jakie dziwne, po prostu mieszka z tym jednym ksiedzem cale zycie na roznych plebaniach, a wiekszosc takich ludzi jak ja, z przeszloscia w mlodziezowych organizacjach dzis pewnie takze moze dojsc do wniosku ze spotkali kilka razy "dziwne sytuacje". Ja akurat pedofila nigdy nie spotkalem, o "przyjacielach ksiedza" takze na szczesnie nic nie wiem. Za to o "wspanialych" mlodych ksiedzach i zakonnikach majacych swoj wianuszek nastoletnich "dziewic" - i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj "Każdfy ma prawo do szczęścia"-powiedział ksiądz 03.07.09, 08:58 A ministrant to nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero nie od dzis wiadomo ze jak ktorys ma powolanie 03.07.09, 08:59 to ma odchylke, najczesciej ta wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
singlemother [...] 03.07.09, 09:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 Skargi księdza Piotra 03.07.09, 09:01 jak to sie stalo, ze spotkalo sie dwoch homoseksualnych zdegenerowanych pedofilow w jednym kosciele. pewnie zaczeli razem, a pozniej zalozyli z ministrantami fanklub. typowe lumpy sponsorowani przez kosciol - chlanie, rozpijanie, rzucanie miechem. Odpowiedz Link Zgłoś
nameja Jak to jak? Normalnie. 03.07.09, 09:14 A gdzie niby częściej pedofilia występuje? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe_slonce Skargi księdza Piotra 03.07.09, 09:03 KK jest sam dla siebie zagładą, bo gdy śmierdzi nie wystarczy wywietrzyć, trzeba posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandersson Skargi księdza Piotra 03.07.09, 09:05 Doprawdy, trudno mi zrozumieć co mężczyźni widzą w kontaktach tego typu. Faktem jest , że mieliśmy do czynienia z opętaniem demonami sexu całego tego towarzystwa. W dodatku było to podszyte satanizmem do potęgi n-tej. Faktem, jest że o Bogu najczęściej myśla prostytutki a o sexie duchowni. Nie wiem co ten artykuł ma znaczyć? Kolejny atak na Kościół Rzymsko-Katolicki czy też reportaż o nieszczęśliwych ludziach? Takie rzeczy się zdarzają.... Ci chłopcy też jacyś dziwni. Jadą 90 km do księdza na jedno pstryknięcie palcem, jeden sms. Nic szacunku do życia, goności człowieka..... Ciemność widzę i koniec świata tego.... Szatan króluje jak widać na całego. Oczywiście, że każdy człowiek ma prawo do szczęścia ale nie do szczęścia zwanego seksualnym wykorzystywaniem nieletnich po uprzednim zmiękczeniu alkoholem lub narkotykami. Dobrowolne kontakty sexualne księży z mężczyznami lub kobietami DOROSŁYMI mnie nie bulwersują. Odpowiedz Link Zgłoś
inter77 Skargi księdza Piotra 03.07.09, 09:09 A nie przyszło do głowy Wam wszystkim oraz Szanownej "Nowej Trybunie", zwanej dawniej Gazetą Wyborczą, że to nie księża zostają homoseksualistami i pedofilami, ale na odwrót, to właśnie homoseksualiści i pedofile pchają się na księży?...Choć, osobiście uważam, że Kościół potrzebuje głębokich i jak najszybszych reform. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg czemu homoseksualiści pchają się na księży? :) 03.07.09, 09:36 >to nie księża zostają homoseksualistami i pedofilami, ale na odwrót, to właśnie homoseksualiści i pedofile pchają się na księży?... dla mnie bomba!!! :))) Księżmi powinni zostawać tylko księża - nikt inny nie powinien pchać się na księża - nikt! Odpowiedz Link Zgłoś