funia81 Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:27 Pani hanko, Miewa pani gorsze i lepsze pomysly, dobrych i zlych doradcow, mysle, ze stracila pani czesc zwolennikow, ktorzy na pania glosowali. Ale za wykurzenie kupcow z Pl. Defilad zyskala pani wdziecznosc i glosy calej masy warszawiakow. Prosze tylko tego nie spieprzyc i twardo doprowadzic sprawe do konca. I POGONIC DO ROBOTY TYCH OD MOSTU POLNOCNEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 15:34 Brawo, brawo, pani prezydent!!!! Tak trzymać, gonić to szemrane towarzystwo w cholerę. Faktycznie Hania próbuje zostawić Warszawę murowaną, a ci, co im najwygodniej w gnoju mieszkać, okropnie drą mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Teraz sprzedadza grunt swoim zydowskim ..... 21.07.09, 17:01 pobratymcom, zapewne ponizej wartosci, podobnie jak domy towarowe centrum. ALe dziwi was to glupi warszawiacy? WYbraliscie zydowke na prezydenta to macie. A wokol tylu Polakow, a wy zydowke !!! Za glupote spotkala was zasluzona kara Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 18:31 Pani? Szok.Przeprowadza konfiskate mienia.Atakuje silami bezpieczenstwa strajkujacych czy protestujacych.To jest szok Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal To więcej niż szok - to trauma ! 21.07.09, 23:28 Ano szok... To może być szokujące. Teraz trzeba będzie przestrzegać prawa. To więcej niż szok - to trauma ! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Kibole zawsze pomocni... 21.07.09, 15:28 Nie ma co! Kibole zrobili niedzwiedzia przysluge KDT. Pomogli w demolce i nawalaniu sie z policja i standardowo pewnie sobie pojda do domu. Zapewne w nosie maja czy ludzie z KDT beda mieli prace czy nie. Wazne ze byla rozrywka bo nuda w miescie panuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Re: Kibole zawsze pomocni... 21.07.09, 15:32 To tak jak Gronkiewicz Waltz. Naobiecywała cudow, zajęla stołek i ma wszystko w nosie. Może sobie z kibolami ręce podac, a nie na nich narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
plendz HGW, pierwszy prezydent W-wy z jajami 21.07.09, 15:29 Gdy przyjeżdżam do stolicy, pierwszą rzeczą jaka rzuca się w oczy są uliczni handlarze. Anarchia handlarzy przeniosła się też pod dach KDT. W Poznaniu nie mamy takich problemów od... prawie 20 lat! Kupcy dogadują się z miastem w sprawie dzierżaw, startują w przetargach, zawiązują spółki, które dzierżawią obiekty handlowe, lub budują własne i wszystko gra. Choć początki były trudne. Również u nas, gdy prezydent Kaczmarek wziął się za rozwiązywanie problemu, część handlarzy reytanowała i protestowała. Ale prawie wszyscy zrozumieli (i to dość szybko), że wyjątków nie będzie, i że dla wszystkich są te same reguły. Pozostali zrozumieli po kilku mandatach od Policji Municypalnej (dzisiejszej Straży Miejskiej). Efekt? W Poznaniu przypada największa powierzchnia handlowa na jednego mieszkańca w Polsce, a w toku są nowe inwestycje. Dzięki poszanowaniu reguł zyskują wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: HGW, pierwszy prezydent W-wy z jajami 21.07.09, 16:20 Byłem w Poznaniu zeszły tydzień. To może szokujące, ale turystycznie :P. I brak ulicznych handlarzy był czymś, czego zazdroszczę Poznaniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
drop.2 Re: HGW, pierwszy prezydent W-wy z jajami 21.07.09, 20:28 brawo pani Waltz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawier Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:30 Naprawde nie przeszkadza ci ten brzydki, obskurny blaszany barak w ścisłym centrum miasta? Te zapachy kebabów, latające worki foliowe, kiczowate światełka mrugające, towar bazarowo-buraczano-tandeciarski? Niech to paskudztwo wreszcie zniknie z powierzchni ziemi. Już wolę żeby nic tam nie stało, można by chociaz ładne płytki chodnikowe położyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:33 Przeszkadza mi zarówno paskudna hala jak i SB-eckie metody stosowane przez PO. Bicie i gazowanie to nie narzędzia rozstrzygania konfliktów. Ale tu wychodzi dziedzictwo rodzin skupionych przy PO. Zawsze mieli blisko do PZPR i SB. Zawsze woleli kopać po nerach niż nadstawiać głowy za Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawier Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:36 Bardzo jestem zainteresowana jaka jest twoja modelowa propozycja sposobu rozwiązania tego sporu. Sytuacja: miasto chce odzyskać ziemię, handlarze chcą ziemie zatrzymać. Negocjacje trwają półtora roku. Kolejne oferty lokalizacji sa odrzucane. Sąd wydaje wyrok przychylny dla miasta. Informacja o wejściu komornika i zajęciu budynku jest jawna i każdemu znana. Przychodzi godzina "0", a handlarze wciąż okupują nie swoja własność. Co w takiej sytuacji zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:42 Sprawa jest oczywista i nie dam się wciągnąć w filozoficzne dywagacje :) Najlepszym rozwiązaniem konfliktu jst: 1. HGW likwiduje halę - miejsca pracy kupców. 2. Misiakowi zleci szkolenia dla już bezrobotnych handlarzy 3. W hali KDT zamieszka poseł Graś wraz z rodziną, w zamian za jej sprzątanie :> Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:55 Wcale się nie dziwię. Zostałeś postawiony pod ścianą. Prostym pytaniem "co dalej zrobić?" Nie pozostaje Ci nic innego jak uciec z podkulonym ogonem od dyskusji i powtórzyć słabiutki dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
nik-jednorazowy Re: ano jest oczywista, pisszewiku :D 21.07.09, 16:06 nawet taki ciasny dekiel jak ty to wie i dlatego nie udzieli odpowiedzi - bo by musiał przyznać że pisszczy dla samego pisszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monter-christo Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 16:55 lewar121 napisał: > Sprawa jest oczywista i nie dam się wciągnąć w filozoficzne dywagacje :) oczywiscie, to oczywista oczywistosc ze tchorzysz i nie dasz odpowiedzi co mozna innego zrobic, bo musialbys przyznac, ze wlasnie to co zrobil komornik nie ma PiSmatolku innej mozliwosci niz wykonac wyrok sadu Odpowiedz Link Zgłoś
zdz2009 Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 22.07.09, 07:50 lewar121 napisał: > Sprawa jest oczywista i nie dam się wciągnąć w filozoficzne dywagacje :) > > Najlepszym rozwiązaniem konfliktu jst: > 1. HGW likwiduje halę - miejsca pracy kupców. > 2. Misiakowi zleci szkolenia dla już bezrobotnych handlarzy > 3. W hali KDT zamieszka poseł Graś wraz z rodziną, w zamian za > jej sprzątanie :> Niesamowite.Ależ to głupie.Nie znasz tematu,albo jesteś za przeproszeniem przygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:45 kawier napisała: > Bardzo jestem zainteresowana jaka jest twoja modelowa propozycja sposobu > rozwiązania tego sporu. > Sytuacja: miasto chce odzyskać ziemię, handlarze chcą ziemie zatrzymać. > Negocjacje trwają półtora roku. Kolejne oferty lokalizacji sa odrzucane. Sąd > wydaje wyrok przychylny dla miasta. Informacja o wejściu komornika i zajęciu > budynku jest jawna i każdemu znana. > Przychodzi godzina "0", a handlarze wciąż okupują nie swoja własność. > Co w takiej sytuacji zrobisz? Zbyt trudne pytanie. Nie łudź się, że uzyskasz na nie odpowiedź. PS. Ja pamietam, jak jakiś koles z PiS-u kiedys innego na ulicy uderzył, rzekomo w "obronie zony"(w rzeczywistosci dogonił kolesia po fakcie jakiejś "agresji") i spowodował smierć tamtego. Wtedy drastyczne i siłowe metody dbania o SWOJE były przez PiSowczyków głosno pochwalane, a prokuratura, która sprawę badała potepiana, bo to rzekomo była obrona konieczna. To jest własnie OBŁUDA w wykonaniu PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:50 A podobno wyborcy PO nie lubią historii. PiSu już dawno nie ma. Obecnie obserwujemy wyłącznie agresję i brak profesjonalizmu PO. Ale ślepi wyborcy PO dalej na ustach mają tylko "pis, pis, pis" :)) To się nazywa mania prześladowcza :) kgbaca napisał: >To jest własnie OBŁUDA w wykonaniu > PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Pis nawołuje do łamania prawa 21.07.09, 16:00 na swoich konferencjach prasowych Pisdzielce wprost nawołują do łamania prawa i gdzie tu prawo i sprawiedliwość? chyba tylko dla swoich Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 PO łamie prawo 21.07.09, 16:03 Podczas swoich politycznych gierek łamie podstawową zasadę nietykalności. To kpina! Gdzie tu obywatelskość? Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: PO łamie prawo 21.07.09, 16:05 Ustosunkuj się do pytania. Jak TY załatwiłbyś sprawę. Ciągle czekamy na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: PO łamie prawo 21.07.09, 17:18 przechrztaimason napisał: > Ustosunkuj się do pytania. Jak TY załatwiłbyś sprawę. Ciągle czekamy > na odpowiedź. Po co go pytasz on jako PiSmatoł i tak nie jest w stanie nic wymyśleć, czeka teraz na instrukcje z KC PiSuaru, co ma odpowiedzieć na twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: PO łamie prawo 21.07.09, 17:27 Co poradzić, czasami ulegam chorobliwemu optymizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: PO łamie prawo 21.07.09, 16:05 Patrz ile to razy policja łamie "podstawową zasadę nietykalności" wobec osób łamiących prawo. Rozwiązać! Albo przynajmniej zakazać dotykać przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ale ty głupi jesteś 21.07.09, 16:18 to sąśrodki przymusu bezpośredniego - konieczne w tej sytuacji. Kupcy przegrali w sądzie i mają się wynieść t Odpowiedz Link Zgłoś
bimbrowa Re: jednojajowe są z jednego plemnika... 21.07.09, 17:18 jednojajowe bliznieta, jak sama nazwa wskazuje, sa z jednego jajka... jakby byly z jednego plemnika bylyby jednoplemnikowe, co nie? z biologi masz laske. to tyle w temacie bohaterskich plemnikow. jesli zas chodzi o meritum, to miasto mialo prawo uzyc sily i super, ze z blaszakami koniec. szkoda mi kupcow, ale postawa bezposrednio wywodzaca sie ze szlacheckiego liberum veto, a wiec 'nie zgadzam sie, bo to wbrew moim interesom' prowadzi do kleski, czasem bolesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ale ty głupi jesteś 21.07.09, 19:07 to sąśrodki przymusu bezpośredniego - konieczne w tej sytuacji.Jak w PRL.O tym wlasnie mowi Jaruzelski i Kiszczak.O tym mowi krwawa Hania i Donald.Czyli PRL byl best? Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_666 Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:58 kawier napisała: > Bardzo jestem zainteresowana jaka jest twoja modelowa propozycja sposobu > rozwiązania tego sporu. > Sytuacja: miasto chce odzyskać ziemię, handlarze chcą ziemie zatrzymać. > Negocjacje trwają półtora roku. Kolejne oferty lokalizacji sa odrzucane. Sąd > wydaje wyrok przychylny dla miasta. Informacja o wejściu komornika i zajęciu > budynku jest jawna i każdemu znana. > Przychodzi godzina "0", a handlarze wciąż okupują nie swoja własność. > Co w takiej sytuacji zrobisz? to, co widzisz: będzie trolował na forach i uprawiał agitację polityczną. nie szkoda wam czasu na dyskusję z tym pisiorem? Odpowiedz Link Zgłoś
thor.g Re: ______ Gronkiewicz znowu KŁAMIE !! _________ 21.07.09, 15:51 Rozumiem ze SBckie metody Ci nie przeszkadzały jak były w rękach pisu i prezia :) Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Zartujesz sobie: z dniem w ktorym handlowanie 21.07.09, 15:31 stalo sie bezprawne w Angli nie byloby juz tam zadnego kupca. Przede wszystkim z racji najzwyczajniejszego poszanowania dla prawa. Po drugie ze wzgledu na drakonskie, nieznane w naszym kraju kary, grozace bezprawnie okupujacym pomieszczenia handlowe przeznaczone do rozbiorki. Re: major of Warsaw is arogancy count Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Zartujesz sobie: z dniem w ktorym handlowanie 21.07.09, 18:48 Wlasnosc w GB , nie jest porownywalna z wlasnoscia RP.Z prostej przyczyny.Tam wiadomo co stanowi wlasnosc spoleczna, w Polsce nie.Na te polska wlasnosc czychaja wszyscy.Od zyda po pomrocznego POlaka z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi Re: Zartujesz sobie: z dniem w ktorym handlowanie 22.07.09, 10:35 Ależ bełkot! Nie ma takiej kategorii "własność społeczna" Być może była kiedyś, za Bieruta, ale teraz nic takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:35 POLACY NA WOJNE Z PLATFORMA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec prawo nalezy przestrzegać 21.07.09, 15:35 jeżeli kupcy przegrali w sądzie to powinni się wynieść. W pełni popieram działania policji Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:35 Moge tylko przyklasnac Prezydent Warszawy.Najwyzszy czas pozbyc sie z centrum stolicy dotychczasowego szkaradztwa. Slusznie ,ze kieruje tez sprawe bezprawia kupcow do prokuratury. Zachowania pisuaru mnie nie zaskakuja,ale krew sie we mnie burzy, gdy Napieralski staje w obronie bezprawia.Co za kretyn! Odpowiedz Link Zgłoś
resistance.is.futile Dura Lex Sed Lex 21.07.09, 15:35 Prawo jest prawem,a to oznacza koniec KDT. Handlarze tandetą i podróbkami, którzy dumnie zwą siebie "kupcami", cwaniakują od paru lat usiłując odwlec to, co nieuniknione. Odrzucali kolejne lokalizacje proponowane im przez miasto, z góry zapowiadając utrudnianie wykonania egzekucji komorniczej. To oni ponoszą winę za to, co stało się dziś pod PKiN. PS: "Bili kobiety, matki Polki!" - ROTFL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy prać hołotę po ryjach!!! 21.07.09, 15:36 warcholstwo zawsze wyniszczało ten kraj - dzisiaj to kibole, dresy, karki, i innej maści bandziory - pora w końcu pookładać ich po pyskach, do skutku, bo inaczej utoniemy w tym szambie!! Odpowiedz Link Zgłoś
ad20061 Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:36 Popieram HGW. Od tego jest prawo żeby je respektować. Dosyć syfu w centrum miasta. Po hali Marcpolu nic nie zostało, nikt nie stracił miejsc pracy. Tutaj kupcy myśleli, że beda grac na zwłokę i wykolegują kolejny raz władze miasta. Ja chce mieć II linie metra, a jakby tam dalej stał ten barak, to szlag by trafił 3 mld dotacji na metro z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Władza taka sama jak zawsze... 21.07.09, 15:38 - Z tego co słyszałem w TV od przedstawicieli i prawników kupców, to kupcy nie są przeciw przenosinom, ale przeciw temu, że miasto ich oszukało najpierw obiecując plac do przenosin a potem o 50 procent! podnosząc jego cenę (w sytuacji, gdy ceny nieruchomości spadają). W tej sytuacji po prostu idą na bruk - z winy "miasta", które pewnie szykuje grunt swoim kolegom. - Załóżmy, że na tym placu zarabia tylko 1000 osób (i nie ważne jakie to szmaty). Wszyscy pójdą na zasiłek co da jakieś 6-7 milionów złotych miesięcznie na zasiłki dla nich. A przecież w Polskich warunkach wypłacenie 700zł zasiłku to koszt pewnie ze dwa razy większy. Także rocznie trzeba będzie wydać na tych kupców ze 100 milionów złotych.... Nikt nie zatrudni słabo wykształconych handlarzy - po co ich utrzymyać, skoro mogą sami zarobić? Podkreślam, że ani ja ani kupcy nie są przeciw przenosinom bazaru, tylko za sensownym rozwiązaniem problemu, które było już proste (przenosiny w obiecany teren). A w kwestii akcji: Z doniesień mediów wynika, że ochroniarze weszli do KDT 2 godziny przed przybyciem komornika!!! Przecież to tak jakby prywatna osoba weszła do mojej firmy i zaczęła mnie wyrzucać! Nie ma nakazu i przedstawiciela państwa, to won od mojej firmy! Nigdzie w cywilizowanym świecie policja (tu akurat firma Zubrzyckiego) nie rozpyla gazu łzawiącego w pomieszczeniach, tylko na ulicy m.in. dlatego, że mogą oberwać np. nieletni. Myślę, że kupcy nie spodziewali się, że ktoś zrobi taką głupotę i rozpyli gaz w hali. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes O większe kłamstwa trudno. 21.07.09, 15:43 JESTEŚ CZŁOWIEKU KŁAMCĄ! Zwykłym pospolitym kłamcą. Komornik był na miejscu dokładnie o 8 rano. Reszta też jest pokrętna. Krętacz z waści. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: O większe kłamstwa trudno. 21.07.09, 17:27 Zanim komuś zarzucisz kłamstwo przeczytaj dokładnie co napisał, chyba, że masz z tym problemy... Pisałem "z doniesień mediów wynika". A poza tym odnieś się proszę - jeśli potrafisz... - do pozostałych punktów, w tym ile będzie kosztować utrzymanie ponad tysiąca bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Władza taka sama jak zawsze... 21.07.09, 15:45 Biedactwa! Ida na bruk.. A jak mnie zwolnią z pracy, to szukają mi kolejnej posady czy ide na bruk? Martwi sie ktoś o mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
idfree Baranie tępy... 21.07.09, 15:58 ...od 1 stycznia nikt tam nie miał prawa przebywać. Jak komornik chciał wpuścić Zubrzyckiego, Panią Basię, Janka z budowy albo swoją matkę, mógł wysłać kogo chciał. Mógł nawet tą cholerną budę podpalić albo przejechac spychaczem. I w sumie na dobre by wyszło bo nie byłoby takiego cyrku tylko tych dzieci-żywych tarcz trochę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: maxtown 21.07.09, 15:39 maxtown napisała: < arogancy count buhahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
woophy Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:44 Brawo Hania! Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
anti.global teraz Gronkiewicz-Waltz okradnie biedakow 21.07.09, 15:44 to rozbi zawsze najskuteczniej, i po to mafie ja wybraly. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Ubogacona HDW daje odpór sowietom !!! 21.07.09, 15:46 Nie pozwolimy komunistycznym zbrodniarzom z KDT pluć do naszego slicznego katolickiego ogródka ! Hosanna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Chcialbym widziec majatek tych "biedakow". Biedni 21.07.09, 15:49 ludzie wiedzac, ze sa slabi nie probuja konfrontacji (takiej jak ta) z wladza. Szukaja nawet niekorzystnych dla nich kompromisow. Jesli handlujac latami w najlpszym punkcie Warszawy sa biedni to musi byc z ta ich praca cos nie tak...... Re: teraz Gronkiewicz-Waltz okradnie biedakow Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: teraz Gronkiewicz-Waltz okradnie biedakow 21.07.09, 16:56 anti.global napisał: > to rozbi zawsze najskuteczniej, i po to mafie ja wybraly. 1. Nazywasz mafiami polowe Warszawiakow? 2. Przeciez kupcy maja podobno 70 mln gotowka na ten swoj dom handlowy... Odpowiedz Link Zgłoś
inpoc Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:45 Nie przepadam za tą babą, ale w tym przypadku ma 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
czimi Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:46 Widze ze mamy podobno nowe prawo w Polsce. Wynajmujesz mieszkanie - wlasciciel ci wypowiada - wiec zmieniasz zamki, sciagasz kiboli, spiewasz Rote i Marsylianke (!!!) i krzyczysz, ze wywalaja cie z "twojego" mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 15:58 > Wynajmujesz mieszkanie - wlasciciel ci wypowiada - wiec zmieniasz były takie przypadki w cywilu ;) Koleś chyba z dziesięć lat walczył o odzyskanie mieszkania, widziałem to chyba rok temu w "Sprawie dla reportera" Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz O ile mi wiadomo to "mieszkanie" czyli hala KDT 21.07.09, 16:00 była wybudowana za pieniądze kupców... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: O ile mi wiadomo to "mieszkanie" czyli hala K 21.07.09, 16:17 to im się zwróciło ;) Mam nadzieję, jak nie to są w podobnej sytuacji, co ludzie co źle zainwestowali swoją kasę. No cóż, jeden traci, drugi się bogaci :) Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: O ile mi wiadomo to "mieszkanie" czyli hala K 21.07.09, 17:18 > była wybudowana za pieniądze kupców... Dlatego zasada jest jedna: nie buduje sie na cudzym gruncie i bez zaznajomienia sie z planem zagospodarowania przestrzennego. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:46 BRAWA dla HGW! Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:47 Energiczna baba. Zeby tak bylo ze wszystkim w calej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
czimi Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:47 Widze ze mamy podobno nowe prawo w Polsce. Wynajmujesz mieszkanie - wlasciciel ci wypowiada - wiec zmieniasz zamki, sciagasz kiboli, spiewasz Rote i Marsylianke (!!!) i krzyczysz, ze wywalaja cie z "twojego" mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
commentarii Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 17:25 Nikt chyba niczego nie wypowiedzial, umowa sie po prostu skonczyla i tyle nikt nowej nie podpisal. Odpowiedz Link Zgłoś
cieekawy_1974 Brawo Hania - polska Margaret Thatcher !!! 21.07.09, 15:48 teraz jeszcze zlać po mordach tych pseudokatolików i kiboli Odpowiedz Link Zgłoś
fogelka Brawo za odwagę Pani Waltz! 21.07.09, 15:49 Ludzie, przecież z powodu 2 hal kupieckich (i 2000 osób) cała Warszawa ma cierpieć z powodu braku 2 linii metra. Budowa metra musi się rozpocząć i świat się nie kończy na tym, że 2 hale targowe zostaną zamknięte. Przecież było wiadomo już dawno, że tak się stanie. Był czas na zorganizowanie alternatywnego miejsca do handlu. Ale nie, to źle, tamto źle. Na co ci ludzie liczą? Najlepiej nie likwidować targowisk patrz: stadion X lecia, hale kupieckie nie budować nowych stadionów, drugiej linii metra.Przecież to absurdalne, nowe inwestycje również dadzą miejsca pracy, poprawią infrastrukturę i estetykę miasta. Liczą się korzyści większości czyli wszystkich warszawiaków a nie kilku tysięsy osób. Brawo, że wreszcie ktoś ma odwagę na egzekwowanie wyroku niezawisłego sądu! Odpowiedz Link Zgłoś
wmraf Re: Gronkiewicz-Waltz: Będą zawiadomienia do prok 21.07.09, 15:49 W pełni popieram działania Pani Prezydent w tej sprawie. :-) Rozmawiała długo i konkretnie. Gdy to nie przyniosło efektów, użyła legalnych środków przymusu. Taka powinna być władza publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Re: Gronkiewicz-Waltz: Będą zawiadomienia do prok 21.07.09, 18:25 Też popieram. To co robią sklepikarze to anarchia i zupełnie niepotrzebna zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Gronkiewicz-Waltz: Będą zawiadomienia do prok 21.07.09, 18:26 Potrzebna zadyma.Teren nie stanowi ze wlascicielem jest PO i jej krwawe bojowki. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: Gronkiewicz-Waltz: Będą zawiadomienia do prok 21.07.09, 23:40 Trochę mi ciebie żal. Napie...sz w Tuska i PO jak oszalały, ale nikt cię już nie słucha... Mieszkańcy zwyczajnie chcą likwidacji tego bajzlu. Znów cały świat przeciwko tobie :( Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zostan... 21.07.09, 15:50 Oto informacja, na którą przypadkiem trafiłem, przeglądając jedną z dyskusji o tym konflikcie: Z blogu Wojciecha Wybranowskiego "Tak zabija się w Polsce prawo i marzenia" (wybranowski.salon24.pl/116196,tak-zabija-sie-w- polsce-prawo-i-marzenia): - niezaprzeczalne jest, że dzierżawa gruntów na których stoi KDT wygasła, a kupcy uzyskali nakaz opuszczenia tego miejsca. To jest fakt, niekwestionowalny i gdyby na tym sprawa się kończyła można by uznać ją za zamkniętą i kibicować komornikowi i urzędasom. Ale pojawia się wiele „ale” - przedsiębiorcy, kupcy i właściciele KDT nie zalegali magistratowi z płatnościami. Eksmisja komornicza nie jest więc spowodowana kwestiami zaległości finansowych. Przedsiębiorcy, kupcy płacili podatki, zusy, opłaty licencyjne, akcyzy i inne obciążenia z racji których do budżetu wpływały nie małe pieniądze. Eksmisja i likwidacja KDT miejsca pracy dla dwóch tysięcy ludzi jest spowodowana tylko i wyłącznie tym, że ma tam pójść metro i stanąć muzem. Pytanie, czy koszty społeczne likwidacji miejsc pracy tych ludzi nie przekroczą kosztów ewentualnej zmiany planu zagospodarowania przestrzennego, modyfikacji planów zabudowy etc - Miasto z dzierżawcami KDT zawarło umowę, na mocy której zobowiązało się wskazać i udostępnić im odpłatnie inne miejsce do prowadzenia działalności gospodarczej. Wskazało osiem miejsc, kupcy wybrali jedno z nich. I co się dzieje? - Mimo umowy, na mocy której miasto miało udostępnić kupcom teren pod prowadzenie działalności gospodarczej, a ci opuścić KDT- magistrat nie wywiązał się ze swojej części umowy. Nie ogłoszono bowiem przetargu na dzierżawę i zarządzanie wskazanej nieruchomości na którą mieli przenieść się kupcy. Na dzień dzisiejszy kupcy mają się wynieść w nicość. - Miasto zapewnia, że przetarg na ową nieruchomość zostanie ogłoszony jesienią. Znając życie, rozstrzygnięty zostanie , po odwołaniach, zaskarżeniach etc etc – pewnie na wiosnę. Gdzie w takim razie mają swoją działalność prowadzić owi handlowcy, których zapewniano cały czas, że taki teren dla nich w stolicy się znajdzie? - A jeżeli mają zawiesić, czy zamknąć działalność- bo przecież te stragany to nic innego jak małe firmy- to kto poniesie odpowiedzialność za straty jakie budżet miasta poniósł z tytułu utraconych potencjalnych korzyści – pieniędzy jakie wpływałyby do kasy, gdyby miasto wywiązało się ze swojej części porozumienia? Nie chcę bronić żadnej ze stron, bo nie znam sprawy na tyle dobrze. Nie rozumiem jednak, skąd taki zmasowany atak na kupców. Dlaczego mam nie wierzyć autorowi powyższej informacji, tylko kobiecie, która ukradła 58 milionów? Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:11 kebir napisał: > Oto informacja, na którą przypadkiem trafiłem, przeglądając jedną z > dyskusji o tym konflikcie: > > [i]Z blogu Wojciecha Wybranowskiego "Tak zabija się w Polsce prawo i > marzenia" (wybranowski.salon24.pl/116196,tak-zabija-sie-w- > polsce-prawo-i-marzenia): > > - niezaprzeczalne jest, że dzierżawa gruntów na których stoi KDT > wygasła, a kupcy uzyskali nakaz opuszczenia tego miejsca. To jest > fakt, niekwestionowalny i gdyby na tym sprawa się kończyła można by > uznać ją za zamkniętą i kibicować komornikowi i urzędasom. Ale > pojawia się wiele „ale” > > - przedsiębiorcy, kupcy i właściciele KDT nie zalegali magistratowi > z płatnościami. Eksmisja komornicza nie jest więc spowodowana > kwestiami zaległości finansowych. Przedsiębiorcy, kupcy płacili > podatki, zusy, opłaty licencyjne, akcyzy i inne obciążenia z racji > których do budżetu wpływały nie małe pieniądze. Eksmisja i > likwidacja KDT miejsca pracy dla dwóch tysięcy ludzi jest > spowodowana tylko i wyłącznie tym, że ma tam pójść metro i stanąć > muzem. Pytanie, czy koszty społeczne likwidacji miejsc pracy tych > ludzi nie przekroczą kosztów ewentualnej zmiany planu > zagospodarowania przestrzennego, modyfikacji planów zabudowy etc Ale o co chodzi z tymi kosztami społecznymi i tym że przewyższą koszty zmiany planu zagospodarowania? Ale co z tego? Czyli według Ciebie postulat pozostawienia hali KDT w SAMYM CENTRUM miasta jest racjonalny? Lepiej pewnie od nowa projektować linię metra, czy przenieśc muzeum sztuki współczesnej? Przecież to absurd. Reszta argumentów mniej lub bardziej trafna, jednak zachowanie kupców to próba GRABIEŻY mienia publicznego!!!! Ja też chcę żeby miasto wyanajęło mi powierzchnie handlową po preferencyjnych stawkach i to w ścisłym centrum Warszawy. PS. A kto poniesie koszty dalszej zwłoki w zabudowywyani ścisłego centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:32 > Ale o co chodzi z tymi kosztami społecznymi i tym że przewyższą > koszty zmiany planu zagospodarowania? Ale co z tego? Czyli według > Ciebie postulat pozostawienia hali KDT w SAMYM CENTRUM miasta jest > racjonalny? Czy ja coś takiego napisałem? Przytoczyłem tekst, z którego wynika, że HGW nie dotrzymała umowy, więc kupcy zostaną bez środków do życia. A im, w odróznieniu od kumpli HGW, nikt nie da z kasy miasta prezentu w wysokości 58 milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:34 A ja się ciągle pytam JAKIEJ umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 19:19 Koszty poniosa kupcy.HGW juz zdazyla z ich podatkow dac kilkadziesiat milionow prelii swoim urzednikom. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:24 > Dlaczego mam nie wierzyć autorowi powyższej informacji, tylko > kobiecie, która > ukradła 58 milionów? bo oni mogą ukraść/wyłudzić 100 mln? tyle jest warta ziemia! :) > ukradła 58 milionów? a skąd te pieniądze ukradła?! Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:28 > a skąd te pieniądze ukradła?! Z kasy miasta, czyli podatników, m.in. tych kupców, z którymi zawarła umowę i jej nie dotrzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:30 Tylko, że jakoś tej umowy ci "kupcy" w sądzie nie byli w stanie przedstawić. Czyżby dlatego, że nie istniała? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost 21.07.09, 16:33 zadam powtórnie pytanie, jak k....a!!! Umowa?! Myślałem, że piszesz o nagrodach, bo kwota się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Co wspolnego ma hipotetyczne niedotrzymanie 21.07.09, 16:24 umowy przez HGW z prawnie prawidlowa eksmisja ? Eksmisja to jedna rzecz a umowa to druga. KDT pozostaje droga sadowa egzekwowania umowy i roszczen odszkodowan wynikajacych z niedotrzymanej umowy. Swojej sytuacji prawnej i PR nie poprawiaja proba silowej walki z prawidlowo przeprowadzana eksmisja. Re: Gronkiewicz-Waltz: Koszty poniosą kupcy, zost Odpowiedz Link Zgłoś
kebir Re: Co wspolnego ma hipotetyczne niedotrzymanie 21.07.09, 16:30 Ano to ma wspólnego, że jeżeli kupcy odpuszczą, to umowa najprawdopodobniej nigdy nie zostanie dotrzymana. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Co wspolnego ma hipotetyczne niedotrzymanie 21.07.09, 16:31 Jaka umowa? Gdzie została podpisana? Kiedy? Jaka jest jej treść? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Od tego sa sady,a nie promowane przy kazdej okazji 21.07.09, 16:49 przez gornicze bydlo, "prawo" ulicznego bandytyzmu "honorowane" uleglymi decyzjami Sejmu ! Re: Co wspolnego ma hipotetyczne niedotrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 "kupcy" bandyci zadymy szukaja i za nic maja 21.07.09, 15:50 prawo. Brawo Gronkiewicz - rozpedzic te halastre. Odpowiedz Link Zgłoś