funny5 30.07.09, 11:58 W koncu powinna prokuratura zabrac sie za Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oh-karyna Tere fere 30.07.09, 12:12 Chyba nikt w to nie wierzy, że czymś to zaskutkuje. Pierwszy rząd i PO naciśnie na prokuratury i sądy by to zamieść pod dywan. Niczego bardziej się nie boją niż wojny z Kościołem, zwłaszcza, że jeszcze od kryzysu dostaną parę punktów w sondażach na minus. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Tere fere 30.07.09, 12:35 Niestety, masz rację. Swoją drogą to jest jeszcze większe chamstwo, jeżeli Rydzol wiedział, że gość niedosłyszy i sobie z niego robił jaja. :O Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy Palestyna - Holocaust XXI wieku !!! 30.07.09, 13:11 Lepiej zobacz co Żydzi robią z Palestyńczykami w Izraelu... Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Co ma piernik do wiatraka? 30.07.09, 13:23 A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Re: Co ma piernik do wiatraka? 30.07.09, 14:22 Nie jestem żadnym sympatykiem Rydzyka, wręcz przeciwnie uważam kk i ojczulka Tadeusz za trutni żerujących na naiwności ludzi, ale cała ta afera z czarnym zakonnikiem kupy się nie trzyma. To był głupi żart pajaca z Torunia ze swojego kumpla i to nic wspólnego z rasizmem nie ma. Jeżeli ten drugi czuje się obrażony, to sam może wnosić oskarżenie i żadne Palikoty nie są do tego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Co ma piernik do wiatraka? 30.07.09, 16:38 Gdyby to był jednostkowy przypadek, też bym to olał. Ale nie jest, Rydzol ma na tyle dużo za uszami (finansowo i politycznie), że najwyższy czas, żeby za któryś ze swoich czynów poniósł konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co ma piernik do wiatraka? 01.08.09, 19:01 strikemaster napisał: > Gdyby to był jednostkowy przypadek, też bym to olał. Ale nie jest, > Rydzol ma na tyle dużo za uszami (finansowo i politycznie), Niby co ma za uszami? Możesz rozwinąć temat? Jeśli nie to powstrzymaj się od insynuacji i oszczerstw. > że najwyższy czas, żeby za któryś ze swoich czynów poniósł konsekwencje. Niby za jaki czyn? Za zaproszenie murzyna na pielgrzymkę RM? Poza tym taki np. Michnik ma bardzo dużo za uszami, finansowo i politycznie. Najwyższy czas, żeby za któryś ze swoich czynów poniósł konsekwencje. I co? I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Co ma piernik do wiatraka? 01.08.09, 19:22 Nie przeinaczaj faktow. Nie za zaproszenie (bo o ile zrozumialem przyjechal tam na wlasna reke, bez niczyjego zaproszenia) a za obrazanie go (i innych czarnoskorych) przypisujac mu ze murzyni sa czarni dlatego ze sie nie myja. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Co ma piernik do wiatraka? 03.08.09, 05:51 elucidator napisał: > Nie przeinaczaj faktow. Nie za zaproszenie (bo o ile > zrozumialem przyjechal tam na wlasna reke, bez niczyjego zaproszenia) Człowieku, czy ty wiesz co to jest sarkazm? Nie odpowiadaj - to było pytanie retoryczne. Nikt mu zapewne imiennego zaproszenia wysyłać nie musiał (choć tego też nie wiemy), ale nie w tym rzecz. Rzecz w tym, że ów zakonnik na pielgrzymce był. Nikt go pod tym względem nie dyskryminował, wręcz przeciwnie - zapewne jakiś 'moher', czy 'klecha' mu udział w niej zaproponował. > a za obrazanie go (i innych czarnoskorych) przypisujac mu ze > murzyni sa czarni dlatego ze sie nie myja. Jednym słowem - za Tuwima! ;-) Żart Rydzyka był owszem niezręczny, wyrwany z kontekstu zapewne może się niektórym wydać obraźliwy. Ale żeby tę wypowiedź uznać za rasistowską to trzeba mieć - jak to ładnie ujął Kisiel - "polityczno- poprawnościową wydmuszkę zamiast mózgu". Ani Rydzyk nie miał intencji obrazić zakonnika (co kazdy może stwierdzić odsłuchując nagranie), ani zakonnik się nie obraził. Widocznie obaj mają politpoprawność głęboko gdzieś. Przy okazji - czy mógłbys podzielić sie ze mną swoją fachową opinią? Mianowicie czy wiersz Tuwima pt "Bank" jest antysemicki, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Palestyna - Holocaust XXI wieku !!! 30.07.09, 16:35 I co Palestyńczycy robią z Żydami w tym samym Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiekiera Re: Palestyna - Holocaust XXI wieku !!! 31.07.09, 21:39 mishigine poc:) --- wszystkim pozytecznym idiotom poleca sie zapoznanie ze statutem hamasu pl.wikipedia.org/wiki/Hamas#Statut Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Palestyna - Holocaust XXI wieku !!! 03.08.09, 09:25 W Izraelu? A co mają niby robić? Jako mniejszość Palestyńscy/Arabscy obywatele Izraela mają swój parytet w Knessecie, własne gazety, ośrodki kulturalne etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Ty faktycznie masz cos z mozgownica. 10.12.09, 14:01 Najpierw piszesz glupoty, ze Polanski to pedofil, a teraz piszesz glupoty, ze Izraelczycy to mordercy. Coz, pozostaje mi jedynie zadac standardowe pytanie. Jak tam Rockefeller? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Trzy zawiadomienia przeciwko o. Rydzykowi tra 30.07.09, 12:34 No to że Polak, to zasługuje na news dnia. I co z tego ????? Rydzyk się jak zwykle się nie popisał i nie ma znaczenia narodowość. Ale gdyby czarnoskóry był żydem, oj byłoby aj waj i wydarzenie roku w wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Trzy zawiadomienia przeciwko o. Rydzykowi tra 30.07.09, 12:54 właśnie widać jak dla ciebie "nie ma znaczenia narodowość" Odpowiedz Link Zgłoś
zayed [...] 30.07.09, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magregory Re: al'Salaam Alaaykum Lewuchy! 30.07.09, 12:42 Ja znowu zastanawiam sie, kiedy bede mogl cos powiedziec na antenie Radia Maryja...Dlaczego nie pozwalaja tam mowic...? Ja nie jestem jakis skarzony...Jestem Polakiem...Naprawde Polakiem....Ojcze Dyrektorze...Dlaczego zamykasz swoja stacje przed ludzmi...+ Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 No proszszę - dwa dni potem "wyjechał"... 30.07.09, 12:41 On tak "wyjechał", jak ten ścigany przez policję ksiądz- pedofil "wyjechał" na Białoruś. Po prostu KAZANO mu natychmiast wyjechać - i kwita. Biedak pewnie do końca nie wiedział o tym, co powiedział o nim ten sq. w kiecce. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: No proszszę - dwa dni potem "wyjechał"... 30.07.09, 13:24 To tylko spekulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: No proszszę - dwa dni potem "wyjechał"... 30.07.09, 16:39 Która wyjaśnia, dlaczego poszkodowany nie złożył pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Rydzyk i Palikot potrzebni "POPiS"-owi 30.07.09, 12:43 Każda władza musi mieć swego błazna,który trochę straszy i trochę śmieszy.Ale ci dwaj przeginają.Dlatego prezydentem zostanie Kwaśniewska a premierem Olejniczak. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Rydzyk i Palikot potrzebni "POPiS"-owi 30.07.09, 16:42 ... a prymasem Oleksy. :) Mylisz się, Kwaśniewska nie ma wystarczającego zaplecza piarowskiego, żeby wygrać wybory. Prezydentem zostanie albo Tusk, albo Kaczyński. Obym się mylił, ale, jak dotąd rzadko mi się zdarzają pomyłki. :( Odpowiedz Link Zgłoś
bajerok Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 12:45 Hahaha.Zakonnik jest Polakiem!Po 69 latach nojego zycia dowiedzialem sie ze Polska lezy w Afryce.Do jasnej cholery , dlaczego jestem bialy? Jestem moze albinosem? Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka A dlaczego jesteś durniem? Bo Polakiem? 30.07.09, 12:55 Trzymając się tego stylu rozumowania, jak najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 12:56 Nie, po prostu jesteś starym rasistą ksenofobem. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 12:57 jakby wnętrze twojej atrapy mózgu wywlec by na lewą stronę, to wtedy wyszłaby ciemnota - czy takie wytłumaczenie satysfakcjonuje cię? Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 12:59 Jest polskim obywatelem i to wystarczy, zeby nazywac go Polakiem. Etnia to nie wszystko. Mozna byc plemiennie ograniczonym, ale bez przesady. Chopin tez nie byl Polakiem w calosci w takim razie, polowa "polskich" poetow to nie polscy poeci, tylko Zydzi, wiec nasza literature obcinamy o polowe, a co... i w ogole 1/3 Polakow, u ktorych przwazaja geny germanskie jest do wyrzutki, a wszystkie gole strzelone przez Olisadebe i Rogera, do kasacji... sukcesy polskich studentow wietnamskiego pochodzenia (urodzonych w PL!) tez anulowac! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Nie albinos lecz rasista 30.07.09, 13:28 Nie jestes albinosem tylko rasista. Facet jest polskim obywatelem, czyli jest Polakiem w swietle wszelkich praw, tak polskich jak i miedzynarodowych. Kolor skory nie odgrywa tutaj roli. Na szczescie poglady takie jak twoje sa coraz rzadsze wsrod mlodszego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka_w_poblizu Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 18:26 Do bajerok: hahaha, rasista sie odezwal. Jesli ktos ma obywatelstwo polskie, znaczy ze jest Polakiem. Tyle na ten temat. a kolor skory jest niewazny. Szlag mnie trafia z polskimi rasistami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Nie jest muzulmaninem, jest Polakiem. 10.12.09, 14:02 Kolor skory niewazny. Odpowiedz Link Zgłoś
pataszonski Mowa nienawiści 30.07.09, 12:45 Oni wszyscy są tacy! A prezydent, który do własnej żony mówi (za przeproszeniem) Mal...ku, to co? Lepszy niby?! Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Dlaczego Rydzyk dostal za darmo lacza w Rosji 30.07.09, 12:51 dla radia co ma ryja?Skad ta lachudra miala kilka milionow marek,jak przyjechala kilkanascie lat temu z DDR do Polski,dlaczego pozwala sie oszustowi zbierac pieniadze w zbiorkach publicznych bez zgody MSWiA,dlaczego nie rozliczono zbiorki swiadectw na Stocznie im.Lenina przez oszustow z Lux Veritatis i z zakony Redemptorystow,dlaczego ten zakonnik kocha sie w luksusach,jak syn volsdojcza ze Sw.Brygidy,dlaczego jezdzi Maybachem,a w samolotach kupuje wylacznie bilety w biznes-ckass... Dlaczego pozwalamy oszustowi krecic cala Polska,kiedy za kradziez butelki piwa jest sad i areszt?Dlaczego?Czyzby dlatego,ze jestes zakonnikiem?Czyz kazdy z Kosciola,to swieta krowa?Co z proboszczem z Elblaga,ktory naciagnal ludzi na kilka milionow zlotych?Dlaczego nie siedzi?Co z arcypsem z Poznania,panem Paetzem,ktory zmuszal seminarzystow do stosunkow seksualnych gwarantujacych wyjazd do Rzymu...Co z innym swietym z parafii Sw.Brygidy,ktory z ministrantem odbywal sesje pocalunkowe i placil mu 6-10 tysiecy miesiecznie "kieszonkowego".Dlaczego nie siedzial za to ani dnia?Dlaczego nadal dziala tzw.Komisja Majatkowa,ktora przekazala bezplatnie kosciolowi katolickiemu majatek przekraczajacy 10 miliardow zlotych?Majatek nastychmiast spieniezany i ekspediowany z kraju do rajow podatkowych lub Watykanu? Komu naprawde w Polsce do szczescia potrzebny jest Kosciol Katolicki?Politykom?Bo zwyklym ludziom na prawde nie.Milion ludzi jest na pograniczu egzystencji.Zywia sie na smietnikach,zbieraja puszki i butelki,aby przezyc.A tu warstwa rzadzaca przekazuje miliardy duchowienstwu,ktore jest zwyklym pasazytem.Nie sieje,nie orza,a wszyscy sa nazarci,maja piekne domy,nowe samochody,ich rodziny maja sie dobrze,polowa z nich ma swoje kobiety,dzieci,i kradna dalej.Co laska... Odpowiedz Link Zgłoś
cxxvi Tow. Palikot - typowa POlszewia 30.07.09, 12:52 Grzebie pod pierzynami innych politykow, domagajac sie publicznych lojalek w kwestii orientacji seksualnej, chce dodatkowo podatkowac palaczy czy otylych, no i typowo po bolszewicku podchodzi do kwestii nie tylko wolnosci slowa (kablujac do prokuratora na niewybredne, bo niewybredne, ale zarty) ale i prawa, bo przeciez zbrodnia bez ofiary to lewacki wymysl. Gombro musi sie w grobie ze smiechu przewracac, ze taki zidiocialy, politpoprawny dewot jak Pajac z Bilgoraja robi nad Wisla za czolowego jego fana i egzegete. No bo czy komus przyszloby do glowy, azeby ow Gombro skarzyl w swoich czasach takiego Tuwima, za to, ze ten skrobnal "rasistowskiego" Murzynka Bambo? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Palikmiot zmowu się wygłupił 30.07.09, 12:53 Jeśli koleś poczuł się urażony to chyba jego sprawa co z tym fantem zrobi a nie Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
empeczy Re: Palikmiot zmowu się wygłupił 30.07.09, 13:16 ciezko, zeby sie poczul urazony, skoro nie zrozumial kontekstu. wyobraz sobie odwrotna sytuacje ze swoim udzialem.gdybys tak do afryki przyjechal i by sie z ciebie napie...lali.co bys zrobil, skoro nawet nie zczailbys, o co im chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Art. 257 Kodeksu karnego 30.07.09, 13:33 Art. 257 Kodeksu karnego "Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3." Czy ktos jest urazony czy nie nie odgrywa wiec zadnej roli. Wazne jest "publiczne zniewazenie". A to wlasnie mialo miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Art. 257 Kodeksu karnego 30.07.09, 13:40 Ale chyba jednak musi być ktoś kto został urażony? Chyba, że to się zmieniło i Palikot ustala kto ma kto nie się czuć urażonym. I np ustalił, że Prezydent bez względu na to co o nim się powie nie ma prawa do czucia się urażonym/obrażonym. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Art. 257 Kodeksu karnego 30.07.09, 13:46 W tekscie prawnym nie ma jednak nic o tym ze ktos musi sie czuc urazony. Porownanie z prezydentem jest nieadekwatne, bo art 257. traktuje o tym kto "(...) znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości (...)" (moje podkreslenie) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Art. 257 Kodeksu karnego 30.07.09, 14:14 Skąd wiesz że zakonnik został znieważony? Odpowiedz Link Zgłoś
lotson1 Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 12:56 gratulacje o r. jest na ustach wielu no bo mam nadziej że nie wszystkich polaków sam zachęca do ubustwa no moze do skromnosci ale już osobiscie są mu obce te hasła ludzie ludzie czy wy tego nie widzicie że doi was jak głupie bydło bez urazy dla krów a wy się jeszcze z tego cieszycie a tak zwani hierachowie koscioła milczą bo tak jest wygodnie jak się o czymś nie mówi to tego nie ma a że o r. jest jak wrzód na d. koscioła i młodych ludzi odstręcza wręcz od niego to tego panowie nie widzą obłuda to wszystko czym jest polskość czytaj nijakosć Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: lotson1 03.08.09, 13:59 lotson1 napisał: > gratulacje o r. jest na ustach wielu no bo mam nadziej że nie wszystkich > polaków sam zachęca do ubustwa no moze do skromnosci ale już osobiscie są mu > obce te hasła ludzie ludzie czy wy tego nie widzicie że doi was jak głupie > bydło bez urazy dla krów a wy się jeszcze z tego cieszycie a tak zwani > hierachowie koscioła milczą bo tak jest wygodnie jak się o czymś nie mówi to > tego nie ma a że o r. jest jak wrzód na d. koscioła i młodych ludzi odstręcza > wręcz od niego to tego panowie nie widzą obłuda to wszystko czym jest polskość czytaj nijakosć Nie dosc, ze jestes "ubogi w ortografii" to jeszcz glupoty wypisujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Oj boli PiS-dzielcow Palikot,oj boli... 30.07.09, 12:59 Bo ten powiatowy biznesmen z Bilgoraja wykazuje w najprostrzy sposob bezsens kaczej filozofii mocarstwa"kacza Polska".Bo osmiesza prezydenta swojego brata,ktory zawsze jest przeciwko Polsce i jej obywatelom,natomiast zawsze za Paranoja i Schizofrenia.Ktory na ministra sprawiedliwosci wzial faceta o mentalnosci hunwejbina,zaczynajacego dzien od konferencji prasowych.Na szczescie Ziobro popelnil polityczne samobojstwo i musial emigrowac z Polski>razem z PatiKoti-oficerem politycznym Dziennika Telewizyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: Oj boli PiS-dzielcow Palikot,oj boli... 30.07.09, 13:30 Osobiście wolałbym by Janusz Palikot zamiast bronić tych którzy ani nie czują się urażeni ani nie proszą go o obronę niech zajmie się tym do czego się zobowiązał: Przyjazne Państwo, 100 ustaw na 100 posiedzeń (uchwalili chociaż jedną ?). W następnej kolejności chciałbym by wyjaśnił to o co sam jest oskarżany (np. finansowanie kampanii wyborczej, wyprowadzanie majątku do rajów podatkowych, ukrywanie majątku przed byłą żoną). A kiedy już i to zrobi niech może zająć się tymi którzy go o to poproszą (pewnie się tacy znajdą). Wreszcie na końcu niech się zajmie uszczęśliwianiem innych. Na siłę, a co? Niech będzie jak w Kingsajzie: "Ja wiem, polokoktowcy nas nie kochają. Ale my ich będziemy tak długo kochać, aż oni nas wreszcie pokochają." Odpowiedz Link Zgłoś
stiura1 Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 13:05 Oto sezon ogórkowy. Żenujący news. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 13:34 Zgadza sie. Zenujacy dla Rydzyka i innych polskich rasistow. Odpowiedz Link Zgłoś
rom61 Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 13:09 Znieważony przez niego, znający język polski czarnoskóry misjonarz, widocznie ze względu na rasę jaką reprezentuje, jest według Janusza Palikota zbyt tępy i prymitywny by się na o. Rydzyka sam osobiście pogniewać i dlatego białe „szlachetne, antyrasistowskie” lewactwo postanowiło obrazić się w imieniu „głupiego murzyna”Za obrażonych w imieniu „tępego czarnucha” robi dzisiaj cały kwiat dziennikarstwa z Moniką Olejnik, TVN24 i milionerem z Biłgoraja na czele. Zacytuje może jednego znajomego: "... brat Michał, franciszkanin, sam jak się przedstawia to cytuje stary wierszyk o Murzynku Bambo co w Afryce mieszka...Pewnie tak wcześniej wyglądała rozmowa brata Michała z o.Rydzykiem, przypomnijcie sobie żartobliwy fragment wierszyka o myciu...Na gorąco tak mogło się dyr. Radia M. skojarzyć.. i o co ten wrzask ? Wiele godzin przegadałem z bratem Michałem i w Niepokalanowie i u mnie w domu , przy uroczystościach rodzinnych, znamy się od lat, zapewniam was że nie poczuł się urażony." To jedynie dowód na postępującą schizofrenię "gwiazd" mediów. Opowiadał mi znajomy, że uczestniczył w spotkaniu z Owsiakiem, na którym Jurek ostro atakował antysemitow i homofobów. Po części oficjalnej, w kuluarach Jurek tak ostro "dowalał" Żydom i gejom, że aż się kurzyło. Przypominam o Berlusconim, mówiącym o "opalonym" prezydencie Stanów Zjednoczonych. Jakoś chór moralistów z Palikotem na czele nie płakał z powodu tak "skandalicznego" wybryku... Odpowiedz Link Zgłoś
bumer21 Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 13:24 Ja , jestem urodzona w Polsce Nigeryjka. Słuchałam na youtubie nagrania z 5 razy i za każdym razem ciarki mi przechodziły. Poczułam się obrażona i to bardzo. Oglądałam reakcję ciemnoskórego misjonarza i oczywiste było to iż nie było z jego strony żadnej reakcji ponieważ nie usłyszał bądź nie zrozumiał tego wsyzstkiego. Gdyby to się wydarzyło w stanach to ten człoweik stałby się milionerem. On się nie mył , on się nie mył w cale i jeszce to ścierwo wzywało Pana Boga na daremno. To jest obraźliwe a nawet bardzo a jeśli miało być w formie żartu to tylko świadczy o jego poziomie. Bo mi by za tak żart byłoby bardzo wstyd a on co jak co jest osobą publiczną i księdzem ( zakłamanym, który pewnie do piekła trafi za życie jakie reprezentuje na Ziemii) sądze że ciemnoskóry ksiądz jako katolik nie wziął by Rydzyka do sądu bo w końcu we wszystkim chodzi o wybaczanie. Ale ja bym tego tak nie zostawiła. Nawt teraz jak sobbie przypominam to mnie nerw bierze za taką głupotę , prostactwo i prymitywizm Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 13:42 Z artykulu wynika ze chyba jednak nie uslyszal, bo uzywa aparatu do sluchu. Jakby uslyszal to by na pewno odczul to tak jak Ty. Ja nie jestem ciemnoskory, ale tez to odczulem podobnie: Czysty rasizm, obelga, tepota umyslowa, i - tak jak piszesz - prostactwo i prymitywizm. Ponadto przestepstwo - vide art. 257 kodeksu karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 14:08 Co do tego że Rydzyk jest mentalnym i intelektualnym niedorozwojem nie ma sporu, jest. Zachował się tak jak to ma w zwyczaju, infantylnie serwując żarciki na poziomie podstawówki czy przedszkola. Co innnego jednak płaski dowcipas a co innego obraza i nawoływanie do nienawiści na tle... itp. Pomijając cały ten pseudoprawniczy bełkot i tolerarancjonistyczne pustosłowie Rzydzyk użył tu zartu bez zabarwienia pejoratywnego, raczej z kontekstu i tonu wypowiedzi należy ją uznac za życzliwa obiektowi którego dotyczyła. Robienie z tego afery jest nazwyczajniej w świecie niesmaczne. Ale Walikot wie jak obudzić w polactwie właściwe instynkty. Polactwo wręcz pasjami uwielbia ataki na kler a na Rydzyka w szczególności. Na takich demonstracjach fałszywej solidarnosci z rzekomo urażonymi mniejszościami, na takich pozach współczucia "dyskryminowanym" można zbić najlepszy polityczny kapitał. Walikot,jako spec od od "kreatywnego ' biznesu wyczuł tu zyłę złota i stąd ta operetkowa akcja medialna. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 14:19 gentile1 napisał: > Co do tego że Rydzyk jest mentalnym i intelektualnym niedorozwojem nie ma sporu > , > jest. Zachował się tak jak to ma w zwyczaju, infantylnie serwując żarciki na > poziomie podstawówki czy przedszkola. Co innnego jednak płaski dowcipas a co > innego obraza i nawoływanie do nienawiści na tle... itp. Pomijając cały ten > pseudoprawniczy bełkot i tolerarancjonistyczne pustosłowie Rzydzyk użył tu zart > u > bez zabarwienia pejoratywnego, raczej z kontekstu i tonu wypowiedzi należy ją > uznac za życzliwa obiektowi którego dotyczyła. Robienie z tego afery jest > nazwyczajniej w świecie niesmaczne. Ale Walikot wie jak obudzić w polactwie > właściwe instynkty. Polactwo wręcz pasjami uwielbia ataki na kler a na Rydzyka > w > szczególności. Na takich demonstracjach fałszywej solidarnosci z rzekomo > urażonymi mniejszościami, na takich pozach współczucia "dyskryminowanym" można > zbić najlepszy polityczny kapitał. Walikot,jako spec od od "kreatywnego ' > biznesu wyczuł tu zyłę złota i stąd ta operetkowa akcja medialna. Dokładnie właśnie o to mi chodzi. To że Rydzyk wykazał się chamstwem, prostotą i głupotą nie ulega dyskusji, natomiast rozdmuchanie sprawy, wałkowanie jej w kółko i robienie sobie z tego szopki pseudopolitycznej co demonstruje Palikot, jest dużo bardziej żenujące i niesmaczne, bo czynione z premedytacją. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 20:15 @rom61: Nie pier... o lewactwie tylko zadzwoń do R"M" i NIE powiedz do smarka w sutannie OJCZE! Odpowiedz Link Zgłoś
rafalbln Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 15:51 A co na to Mocherowe Berety???? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 16:08 Po pierwsze, dla nich ow zakonnik nie jest Polakiem bo Polak, wedlug nich, to bialoskory katolik bez domieszki jakiejkowiek "nie-polskiej" "krwi", najlepiej mocher, a po drugie przeciez ta gawiedz przeciez smiala sie z "zartu" swego chamskiego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 30.07.09, 16:25 elucidator napisał: > Po pierwsze, dla nich ow zakonnik nie jest Polakiem bo Polak, wedlug nich, to > bialoskory katolik bez domieszki jakiejkowiek "nie-polskiej" "krwi", najlepiej > mocher, a po drugie przeciez ta gawiedz przeciez smiala sie z "zartu" swego > chamskiego guru. > Moherowe berety(Mocherowych nie widziałem) są równie idiotyczną sektą co moherowe jarmułki z sierpem i młotem wyszywanym różową dratwą. Jak widać mój przedpiśca nelezy do klubu nosicieli tego gustownego nakrycia głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 31.07.09, 01:40 elucidator napisał: > Po pierwsze, dla nich ow zakonnik nie jest Polakiem bo Polak, > wedlug nich, to bialoskory katolik bez domieszki jakiejkowiek "nie- > polskiej" "krwi", najlepiej mocher, Na jakiej podstawie przypisujesz im rasim, rasisto? Fakty świadczą właśnie o tym, że 'mohery' uważają go za swego. Przypomnij sobie definicję antysemityzmu, którą mi podałeś: "A persisting latent structure of hostile beliefs towards Jews as a collective manifested in individuals as attitudes, and in culture as myth, ideology, folklore and imagery, and in actions – social or legal discrimination, political mobilization against the Jews, and collective or state violence – which results in and/or is designed to distance, displace, or destroy Jews as Jews." W miejsce "Jews" wstaw "mohery" i będziesz miał definicję tego co powyżej zaprezentowałeś. Dajesz wyraz swoim wierzeniom i mitom na ich temat i przejawiasz wrogą i pogardliwą postawę wobec nich. Medialna i polityczna nagonka na RM i 'mohery' oraz wyraźne dążenie do spacyfikowania RM (który to to cel naznaczyła loża B'nai B'rith) spełniają znamiona powyższej definicji. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 31.07.09, 21:16 Widze ze chcesz sie odreagowac ze nasza poprzednia wymiane zdan w innym watku. Twoj przyklad jest jednak niestety zupelnie chybiony. Rasizm i antysemityzm to m.inn. niechec do ludzi ktorzy urodzili sie z n.p. innym pochodzeniem, inna narodowoscia czy innym kolorem skory. Antykomunizm, antyfaszyzm, antyrasizm, antyklerykalizm, antyfundamentalizm czy "antymoheryzm" (a przypisuje sobie samemu te wszystkie anty) to niechec do konkretnych pogladow i ich zwolennikow. Jezeli nie potrafisz odroznic pochodzenia od pogladow, to masz jesze sporo lekcji do odrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 01.08.09, 06:45 A co tu odreagowywać, nie odpowiedziałeś nawet dotąd na moje pytania (wystarczyła odpowiedź 'tak' lub 'nie'), więc sam masz sporo do odrobienia. Pochodzenie i poglady odróżnić oczywiście nie trudno, choc nierzadko jedno łączy sie z drugim. W tym przypadku słowo rasizm pasowało mi po prostu do ferazy, użyłem go więc jako przenośnię. Chyba wiesz co to przenośnia? - mnie srodków stylistycznych uczono w podstawówce. Co prawda jeszcze przed wprowadzeniem gimnazjów, więc może ciebie akutrat skrzywdziła reforma. Rasizm, antysemityzm, antyklerykalizm, antykatolicyzm czy antymocheryzm mają, jak widać na twoim przykładzie, podobne charakterystyki, podpadają zresztą pod te same paragrafy (256 i 257 KK), z których jeden już zresztą zacytowałeś. Sa też inne paragrafy za znieważenie, więc choć nasze sądy są tak 'niezawisłe', że same wiedzą w którą stronę mają orzekać, to przecież w twoim przypadku może się zdarzyć precedens. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 01.08.09, 13:28 Znowu mylisz (swiadomie?) pojecia. Przeczytaj jeszcze raz kluczowe zapisy w art 256 i 257. kk: art. 256 "(...) nawoluje do nienawisci na tle roznic narodowosciowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze wzgledu na bezwyznaniowosc (...)" (moje podkreslenie) art. 257 "Kto publicznie zniewaza (...) z powodu jej przynaleznosci narodowosciowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowosci (...)" (moje podkreslenie) Ani klerykalizm ani "moheryzm" nie sa ani narodowoscia, ani grupa etniczna, ani "rasa", ani wyznaniem. To poglady, a przeciwko pogladom mozna zawsze argumentowac. Jedna z charakterystycznych cech demokracji jest wlasnie mozliwosc wymiany pogladow, mozliwosc argumentownia przeciwko pogladom, mozliwosc dzialania (w ramach prawa) przeciwko pogladom i nawet mozliwosc zwalczania (w ramach prawa) pogladow. Bzdura jest wiec odwolywnaie sie tutaj po art. 256 czy 257. Rasizm i antysemityzm to w pewnym sensie zwalczanie (n.p. poprzez zniewazanie) nie pogladow a grup i osob wlasnie narodowosciowych, etnicznych, "rasowych" czy wyznaniowych. Wkladanie, tak jak ty to robisz, do jednego worka rasizmu, antysemityzmu, antyklerykalizmu czy "antymoheryzm" jest wiec tak z punktu widzenia tak logiki jak i prawa zupelnie pozbawione sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 01.08.09, 17:38 Ty ich znieważasz i nawołujesz do nienawiści przeciwko klerowi i moherom bo są katolickimi księżmi oraz moherami, co jest prostą analogią do rasizmu i antysemityzmu. A kto to jest twoim zdaniem moher powiedziałeś jasno przypisując im rasizm: 'bialoskory katolik bez domieszki jakiejkowiek "nie-polskiej" "krwi", najlepiej mocher'. Antyklerykalizm i 'antymoheryzm' są znieważaniem i nawoływaniem do nienawisci na tle rożnic narodowosciowych, etnicznych, rasowych i wyznaniowych i z powodu takowej przynależności. Twoje wypowiedzi nie pozostawiają co do tego wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 01.08.09, 19:18 Kompletna bzdura. Ani klerykalizm ani moheryzm nie sa narodowoscia, pochodzeniem etnicznym czy rasowym, i nie sa tez wyznaniem, a te wlasnie - i te a nie inne - kryteria sa zapisane w prawie. Klerykalizm czy moheryzm to poglady, podobnie jak m.inn. liberalizm, socjalizm, konserwatyzm, fundamentalizm (religijny czy ideologiczny), popieranie czy przeciwstawianie sie n.p. przynaleznosci Polski do UE, in vitro, czy 1 sierpnia powinien byc swietem narodowym, prawa homoseksualistow do zawierania malzenstw, obecnosci polskich wojsk w Afganistanie itp. Krytykuje klerykalizm i moheryzm nie dlatego ze ich zwolennicy sa ksiezami czy katolikami, tylko dlatego ze sa n.p. moherami, co jest jedna z fundamentalistycznych form katolicyzmu, czyli pogladem (a nie pochodzeniem czy wyznaniem, o czym mowi prawo). Jest przeciez cala masa katolickich ksiezy i innych katolikow ktorzy tez bardzo ostro wystepuja przeciwko i moherom i innym katolickim fundamentalistom. Oni tez sa twoim zdaniem antykatolikami? :) Analogia to jest w tym przypadku cos co sobie po prostu ubzdurales. Z prawnego punktu widzenia, a przeciez sam powolywales sie na konkretne artykuly kodeksu karnego, nie ma to zadnego znaczenia. Przepisy prawne nie mowia bowiem o jakichs analogiach a o konkretnych aspektach definiujacych prawnie konkretnie, a nie "analogicznie", jakiego typu zachowania sa karalne. Jedna z podstawowych zasad praworzadnosci w systemie demokratycznym jest ze to co nie jest zakazane jest dozwolone. Twoja "interpretacja" zapisow prawnych uniemozliwialaby wszelka krytyke zjawisk spolecznych i politycznych, co jest warunkiem demokracji. Czy naprawde nie dostrzegasz absurdalnosci w takich uogolniajacych "interpretacjach"? Co do rasizmu moherow: Wystaczy przytoczyc antysemickie i rasistowskie wypowiedzi Rydzyka, ktory przeciez jest ich guru, wypowiedzi ktore byly wielokrotnie cytowane przez media (poszukaj sobie sam, bo ja nie mam na to teraz czasu), aby stwierdzic ze czescia ich "ideologi" jest wlasnie rasizm i antysemityzm. Jak na razie nie spotkalem sie jeszcze z jakimikolwiek wypowiedzami zwolennikow Rydzka ktorzy by sie od jego rasistowskich i antysemickich wypowiedzi odzegnywali. I na koniec: Skoro tobie wolno bylo bylo uzywac "przenosni" przypisujac mi rasizm, to mi tez - przypisujac moherom rasizm. Z tym ze moje przypisywanie im, a moze raczej ich guru, rasizmu i antysemityzmu jest jak najbardziej uzasadnione i mozna to udokumentowac wypowiedzami samego Rydzyka. Pozwole sobie zacytowadc ciebie samego: "W tym przypadku słowo rasizm pasowało mi po prostu do ferazy, użyłem go więc jako przenośnię. Chyba wiesz co to przenośnia? - mnie srodków stylistycznych uczono w podstawówce. Co prawda jeszcze przed wprowadzeniem gimnazjów, więc może ciebie akutrat skrzywdziła reforma." Co wolno wojewodzie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 02.08.09, 21:57 elucidator napisał: > Ani klerykalizm ani moheryzm nie sa narodowoscia, pochodze > niem etnicznym czy rasowym, i nie sa tez wyznaniem, > Klerykalizm czy moheryzm (...) to poglady, Zapewne, ale po pierwsze ja nie pisałem nic nic nt klerykalizmu, ani moheryzmu, a po drugie - ty nie wypowiadałeś się nt ich pogladów, lecz odniosłeś się bezpośrednio do ich rasy, narodowości i religii. Uściślijmy więc - zarzucałem ci 'antyklerykalizm', który rozumiem jako antagonizm wobec kleru, możesz to nazwać np 'antykleryzm', oraz 'antymoheryzm' rozumiany analogicznie. Wszystko zależy od definicji, nieprawdaż? ;-) Niech ci więc będzie - przyjmijmy, że pomyliłem pojecia. Tym niemniej twoja argumentacja, że chodzi tu akurat o 'klerykalizm' i 'moheryzm ' jako zaspół poglądów, "to przesądy świało ćmiące", czyli ściema. > a te wlasnie - i te a nie inne - kryteria sa zapisane w prawie. Patrz wyżej. Twoja wypowiedź podpada wprost pod to co zapisano w prawie. > Krytykuje klerykalizm i moheryzm nie dlatego ze ich zwolennicy sa > ksiezami czy katolikami, tylko dlatego ze sa n.p. moherami Tylko, że do swoich ataków upatrzyłeś sobie akurat kler katolicki, a nie np rabinów. A kim jest, twoim zdaniem, moher określiłeś precyzyjnie. > co jest jedna z fundamentalistycznych form katolicyzmu, Bełkot. Po pierwsze nie ma takiej definicji. Po drugie 'moherów' cechuje być może większa dewocja, ale z pewnością nie jakiś fundamentalizm. A po trzecie katolicyzm nie ma żadnych "form", doktryna Kościoła jest jedna i nie podlega dyskusji. > Jest przeciez cala masa katolickich ksiezy i innych katolikow ktorzy > tez bardzo ostro wystepuja przeciwko i moherom i innym ... Poważnie? Niby kto? Masz chyba na myśli tzw. "księży patriotów" typu Życiński i tzw "katolików postępowych"? "„Księżmi-patriotami" reżim pezetpeerowski zwał tych księży katolickich, których udało się zmusić lub nakłonić do kolaboracji proreżimowej. Zaś tych katolików, którzy współpracowali z reżimem, zwano „katolikami postępowymi". Czyli komunizującymi. Już w XIX wieku znakomity ówczesny politolog, markiz A. de Custine, twierdził (całkowicie słusznie), że ci, którzy zgadzają się na „katolicyzm liberalny" (tak wtedy zwano „postępową" dywersję wewnątrzkościelną) — zdradzają katolicyzm. Działalność „postępowych katolików" w dobie PRL-u była zdradą katolicyzmu." (Patrz: RZECZPOSPOLITA KŁAMCÓW - SALON) > Oni tez sa twoim zdaniem antykatolikami? :) Patrz wyżej. > Analogia to jest w tym przypadku cos co sobie po prostu ubzdurales. > Z prawnego punktu widzenia,(...) nie ma to zadnego znaczenia. > Przepisy prawne nie mowia bowiem o jakichs analogiach a o > konkretnych aspektach definiujacych prawnie konkretnie, > a nie "analogicznie", jakiego typu zachowania sa karalne. "Analogia, jedna z metod wnioskowania prawniczego - ustalenie konsekwencji prawnych faktu nie uregulowanego przez prawo (luka w prawie) na podstawie normy ustalającej konsekwencje prawne faktów podobnych pod "istotnymi względami" (analogia legis) albo na podstawie ogólnych zasad lub "wartości" przypisywanych prawu obowiązującemu (analogia iuris). W wielu państwach nie dopuszcza się analogii w prawie karnym." Źródło: Analogia Wystarczy w twoich wypowiedziach zamienić role by stały się wypowiedziami antysemickimi wg podanej przez ciebie definicji. Co prawda w polskim orzecznictwie karnym nie stosuje się analogii, ale też Kodeks Karny nie definiuje antysemityzmu czy np antykatolicyzmu, tylko mówi o znieważaniu i nawoływaniu do nienawiści na tle rasowym, religijnym czy etnicznym. Do twoich wypowiedzi wymienione przepisy KK odnoszą sie wprost. > Co do rasizmu moherow: Wystaczy przytoczyc antysemickie i > rasistowskie wypowiedzi Rydzyka, Więc je przytocz. Poza tym ty przecież nie potrafisz rozróznić co jest, a co nie jest antysemityzmem. ;-) > ktory przeciez jest ich guru, Guru? W katolicyźmie nie ma takiego zwierzęcia. My katole mamy wyraźny nakaz sceptycyzmu: "Strzeżcie się fałszywych proroków (...) Poznacie ich po ich owocach." (Mt 7.15). Bliższe to jest raczej tradycji judeizmu - patrz kult cadyków. > wypowiedzi ktore byly wielokrotnie cytowane przez media (poszukaj sobie sam, bo ja nie mam na to teraz czasu), Nie masz czasu? Oryginalne ;-) Widocznie cyngle Michnika też "nie mają czasu", bo nie zacytowali dotąd ani jednej antysemickiej wypowiedzi Rydzyka. Stąd takie święto w Wyborzej - Rydzyk zażartował z murzyna i co więcej Gazeta może to zacytować! Po raz pierwszy w historii GW nie musi zmyślać oskarżając Rydzyka o rasizm. Mniejsza o to, że oskarżenie naciągane, co każdy widzi. > Jak na razie nie spotkalem sie jeszcze z jakimikolwiek wypowiedzami > zwolennikow Rydzka ktorzy by sie od jego rasistowskich i > antysemickich wypowiedzi odzegnywali. Ba, jakbyś coś zacytował to może byłoby od czego. ;-) > I na koniec: Skoro tobie wolno bylo bylo uzywac "przenosni" > przypisujac mi rasizm, to mi tez - przypisujac moherom rasizm. Z tym > ze moje przypisywanie im, a moze raczej ich guru, rasizmu i > antysemityzmu jest jak najbardziej uzasadnione i mozna to > udokumentowac wypowiedzami samego Rydzyka. Więc udokumentuj. A moja metafora nie jest bynajmniej odległa, bo wynika z analogii postępowania, o które oskarżasz innych - z jednej strony 'pałasz oburzeniem' w imieniu "czarnych", a z drugiej atakujesz i obrażasz innych "czarnych", czyli księży. Zrestą jesteś rasistą wprost, bo w swoich ocenach i postawach wyraźnie stosujesz kryterium rasowe - preferujesz 'semitów', zaś gnoisz moherów, a 'moher' to wg twojego stereotypu: 'bialoskory katolik bez domieszki jakiejkowiek "nie-polskiej" "krwi"'. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 02.08.09, 23:23 Znudzilo mi sie twoje nachalne szukanie dziury w calym, przelewanie z pustego w prozne, zaprzeczanie oczywistym faktom (n.p. ze pisales o klerykalizmie i moheryzmie), niezrozumienie zapisow prawnych na ktore sam sie powolujesz, naiwnosc polaczona z niewiedza (n.p. ze jest tylko jedna doktryna kosciola ktora nie podlega dyskusji - widac ze nie wiesz co sie dzieje w kosciele na swiecie gdzie trwa wiele dyskusji na temat wlasnie doktryny), odrzucanie niewygodnych dla ciebie faktow poprzez ich negacje (n.p. dajac do zrozumienia ze Zycinski i inni duchowni majacy poglady podobne do jego pogladow to niby "gorsi" (moja interpretacja twoich slow) katolicy bo maja nieco inna koncepcje katolicyzmu niz ty, itd. itd. itd. Znajdz sobie inny psi ogon do ktorego bedziesz sie mogl przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 03.08.09, 04:12 Szczerze mówiąc mi też się znudziło twoje bicie piany. Twoja wypowiedź nt moherów jest tutaj: *elucidator - dla nich ow zakonnik nie jest Polakiem*, więc każdy może ją przeczytać i stwierdzić, że ich znieważasz przedstawiając swój stereotyp na ich temat, i że ma on podłoże rasowe, narodowościowe i religijne. Przepisy KK mają tu zastosowanie bezpośrednio, bez wzgledu na to jaką etykietkę tej wypowiedzi przykleisz. Reszta to, jak napisałem, bicie piany i twoje, co najwyżej, wyobrażenia nt Kościoła, czyli bzdety. To pa, psi ogonku. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 15:52 Gdyby pan Palikot zajął się tak intensywną pracą w sejmie, do czego został wybrany,i gdyby rzeczywiście mu zależało ojciec dyr. pewnie resztę życia wygłaszałby kazania z więziennego okna, (ale niestety o czym Palikot dobrze wie - nie tylko oj.dyr. ale bardzo bardzo wielu aktywnych i nie polityków ronież przeszło by na wikt państwa. Lepiej niech zostanie po staremu, a jeszce wielu kolegów zdąży się nachapać, polacy zajęci sporami nawet się nie zorientują, że nie ma już przyjaznego państwa i polski też nie. Niemniej jest mi przykro za gruboskórne, czamskie, rubaszne zachowanie pana R. Przykro bo jako ksiądz zniżył się do poziomu kiboli rzucających banany. Wstyd, bo pan R. należy do klasy inteligenckiej. A może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta09 Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 30.07.09, 21:44 Do pizsacego o Polsce w Afryce. Albinosem moze jestes moze nie, ale glupim to na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 31.07.09, 11:07 Rydzyk "sluga bozy" szerzy nienawisc i faszyzm. To skandal ,ze typek nie siedzi jeszcze w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 03.08.09, 12:11 Jeszcze sie ten odwazny prokurator nie urodzil, ale juz wkrótce nadejdzie i zrobi porzadek na Ziemii, tej ziemi. Oby szybko.......!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyk 03.08.09, 14:52 Jak długo jeszcze kler tak będzie sie panoszył w tym kraju? Chyba dopóty dopóki wyborcy nie zaczną wybierać wyłącznie wyraźnie świeckich partii do czego gorąco namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks1950 Czarnoskóry zakonnik obrażony przez o. Rydzyka ... 10.12.09, 10:08 Tylko taka męda mogła tak obrazić innego człowieka. ą mędy trzeba tępić na wszystkie sposoby choć to jest trudne. Że Bóg pozwolił ńa urodzenie tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś