kakanek81 03.08.09, 08:00 Witam!!! Jak przeważnie się nie zgadzam z v-ce marszałkiem sejmu prof.S.Niesiołowskim to tym razem popieram go w pełni.To nie kabaret to SKANDAL! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mslowikowski Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 03.08.09, 09:52 Jakoś Panu Niesiołowskiemu nie przeszkadzało w czasie kampanii robić konwencje Platformy w Patio WSHE i uściski, obiady z Makarym. Kabaret Panowie to wasze poglądy zmieniające się w zależności od kierunku wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte a czy politycy byli informowani o zakulisowej 03.08.09, 12:59 działalności WSHE/AHE? Odpowiedz Link Zgłoś
beladonna5555 Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 03.08.09, 09:53 Tak, zgadzam sie w 100%. Chyba już dość! Odpowiedz Link Zgłoś
rob.net Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 03.08.09, 10:43 Szanowny panie profesorze, kabaret to za przeproszeniem robi często pan w swoich wypowiedziach na łamach prasy i w telewizji, lecz dajmy sobie z tym spokój. Można doceniać i to robię pański wkład w walkę z komuną, ale od jakiegoś czasu pana opinie i wypowiedzi jak żywo przypominają niesławne wypowiedzi niektórych polityków PIS-u, a często nawet je przebijają. Ale do rzeczy, postuluje pan zlikwidowanie AHE, lecz czy był pan w miastach gdzie działają oddziały tej uczelni jak chociażby Grudziądz, czy inne mieściny. W tych miastach przez obłędną politykę prywatyzacyjną i ekonomiczną niesławnej KLD, później SLD, a na koniec niestety PO powstało gigantyczne bezrobocie. Wielu studentów tak nielubianej przez pana, a także paru innych tzw. autorytetów, jeśli nawet pracuje, to ich zarobki są mówiąc kolokwialnie beznadziejne. AHE jest szansą dla tych ludzi osiągnąć jakiś sukces lub awans. Pan jednak chciałby jedną głupią decyzją dla wielu tych ludzi zamknąć drogę do jakieś kariery. Bo trzeba też wiedzieć, że przy zarobkach wielu tych osób, które oscylują w granicach najniższej krajowej, sam fakt płacenia czesnego jest już dużym wydatkiem, a zmiana miejsca kształcenia nie wchodzi już w rachubę z powodów ekonomicznych. Szanowny panie profesorze musi pan chyba zdawać sprawę że istnieje też Polska zaściankowa tzw. B, gdzie lokalni "przedsiębiorcy" mają wszystkie atuty w ręku i nie liczą się z pracownikami, dla nich jest to tylko tania siła robocza (prawie półniewolnicza), i jeszcze zamykać drogę do edukacji niektórym ludziom to nie jest dobry pomysł. Wiem co mówię bo sam jestem studentem AHE i jestem z tego dumny. Nie wiem dokładnie jakie były nieprawidłowości w prowadzeniu uczelni, lecz czytałem że podjęła ona już czynności naprawcze. Nie zgadzam się że poziom nauczania odbiega jakoś drastycznie od innych szkół. Wiem z własnych obserwacji w firmach w których pracowałem, iż absolwenci tzw. renomowanych uczelni (oczywiście nie wszyscy)całkowicie nie dawali sobie rady i po okresie próbnym zostawali z hukiem zwalniani za zwykłą nieudolność. Wiem też dokładnie że pani profesor Kudrycka (z całym szacunkiem)jest niestety najgorszym ministrem tego rządu ( niestety głosowałem na PO), a nawet najgorszym ministrem Szkolnictwa Wyższego w historii wolnej Polski po 1989 roku. Proszę jeszcze raz o chwilę refleksji, ponieważ istnieją w Polsce miejsca które ekonomicznie bardzo odbiegają od większych aglomeracji, i głupimi, nieodpowiedzialnymi decyzjami zamkną ambitnym ludziom drogę kariery, czy choćby jakiego takiego godnego życia. Ale widzę że PO zwykli ludzie za bardzo nie interesują, liczą się tylko bogaci. Zawsze głosowałem na PO, lecz teraz już na pewno nie, wielu moich znajomych również. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
dr_destroyer Obalamy mi 03.08.09, 11:59 GW na podstawie uchybień formalnych do których doszło w AHE formułuje zupełnie bezpodstawnie opinie na temat poziomu kształcenia na tej uczelni. Tytuły artykułów oraz treści w nich zawarte jasno wskazują na to, że wartość merytoryczna tych artykułów jest żadna, a ich celem jest tylko i wyłącznie prowadzenie negatywnej kampanii wizerunkowej. GW kłamie pisząc, że AHE jest w likwidacji. Wobec uczelni wszczęto postępowanie w sprawie cofnięcia pozwolenia na utworzenie uczelni, co nie jest równoznaczne z likwidacją. Postępowanie wszczęto w wyniku stwierdzenia nieprawidłowości w oddziałach AHE, a nie w głównej siedzibie uczelni gdzie wszyscy studenci przystępują do egzaminów. Wynik tego postępowania będzie znany dopiero na przełomie sierpnia i września 2009. GW kłamie pisząc, że AHE prowadzi studia z zakresu informatyki nielegalnie. Państwowa Komisja Akredytacyjna jest organem opiniotwórczym i Ministerstwo po zasięgnięciu opinii tego organu może przyznać lub odebrać uczelni prawo do nauczania danego kierunku (Ustawa z dnia 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym). Państwowa Komisja Akredytacyjna wydała w kwietniu 2009 decyzję negatywną o kierunku informatyka na AHE w Łodzi ale Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego przyznała AHE, mimo tej opinii prawo do prowadzenia kierunku informatyka. GW kłamie pisząc, że AHE prowadzi zajęcia w Punktach informacyjno-rekrutacyjnych. Zajęcia mogą co najwyżej odbywać się przez internet za pomocą platformy PUW, a na egzaminy trzeba już przyjechać do Łodzi. GW kłamie twierdząc, że dyplom na AHE można uzyskać za pieniądze. Jako student tej uczelni z pełną świadomością stwierdzam, że uzyskać zaliczenie z przedmiotu można tylko na podstawie egzaminu lub zaliczenia, które trzeba zdać w siedzibie uczelni w Łodzi. Wykładowcy na egzaminach i zaliczeniach wymagają od studenta wiedzy z zakresu materiału, który obejmuje przedmiot. Na AHE nie da się zdać egzaminów bez wielogodzinnej systematycznej nauki. Do egzaminów można podejść tylko na podstawie zaliczenia zajęć. W przypadku platformy PUW zajęcia w trakcie semestru są prowadzone przez internet. Praca na platformie PUW polega na prowadzeniu dyskusji na forum, rozwiązywaniu testów, zadań i ćwiczeń oraz na uczestnictwie w cotygodniowych chat-ach z prowadzącym, które są formą konsultacji. Praca z zajęć na platformie jest rozliczana w zależności od ilości materiału w odstępach jedno lub dwutygodniowych. Ze względu na taką formę nauki, zaliczenie platformy nie jest możliwe bez systematycznej pracy. Studiowałem w systemie dziennym informatykę na jednej z państwowych uczelni technicznych. Na podstawie tego doświadczenia mogę z pełną odpowiedzialnością stwierdzić, że program informatyki na AHE nie odbiega od programu na uczelniach państwowych i uzyskanie zaliczenie z przedmiotu wiąże się z podobnym wysiłkiem. Na uczelni AHE miałem przyjemność pracować z wieloma bardzo dobrymi wykładowcami, którzy wykładają również na uczelniach państwowych. Kadra naukowa AHE to nie są ludzie z kosmosu, z radzieckimi dyplomami ale wykładowcy ze znanych polskich uczelni publicznych. Miałem zajęcia m.in. z doktorem fizyki z Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu, z doktorem fizyki i matematyki z Politechniki Łódzkiej, z doktorem matematyki z Akademii Jana Długosza z Częstochowy. Ministerstwo w raporcie pokontrolnym z 31 lipca 2009 pisze: "WSHE prowadzi studia zdalne zapewniające najwyższą jakość kształcenia zarówno w ujęciu przedmiotowym (przygotowanie materiałów dydaktycznych), jak i procesowo (planowanie, prowadzenie i nadzorowanie procesu dydaktycznego)." (więcej o Raporcie na stronie AHE). Artykuły Gazety Wyborczej są pełne przekłamań, manipulacji i niedopowiedzeń. Uważam są one bardzo szkodliwe zarówno dla około 35tysięcy obecnych i byłych studentów AHE jak i dla wykładowców, którzy uczą na tej uczelni. Nie trzeba być znawcą aby móc wywnioskować, że GW celowo manipuluje opinią przyszłych i obecnych studentów w celu zdyskredytowania tej największej uczelni niepublicznej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_destroyer Obalamy mity o AHE 03.08.09, 12:00 Przez nieuwagę zamieściłem powyżej zły tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
witch2001 Ministerstwo chwali AHE 03.08.09, 12:31 Raport Ministerstwa. Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego chwali AHE za wykorzystanie w procesie nauki metod i technik kształcenia na odległość. Wbrew ocenie Gazety Wyborczej, która negatywnie pisze o Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi, Uczelnia otrzymała protokół pokontrolny z Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Komisja Kontrolna Ministerstwa przez kilka miesięcy szczegółowo badała AHE w Łodzi pod względem działania zgodności z prawem i jakości kształcenia. Raport zawiera około 300 stron. Ogólny wydźwięk protokołu jest pozytywny. Nie ma innej komisji kontrolnej wyższego rzędu, która może podważyć jej ustalenia. Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego chwali AHE za wykorzystanie w procesie nauki metod i technik kształcenia na odległość. "Uczelnia posiada wyraźne wytyczne dotyczące jakości kształcenia tzw. wewnętrzny system zapewniania jakości kształcenia. ... W Uczelni została powołana komisja ds. jakości kształcenia, której zadaniem jest czuwanie nad sprawnym funkcjonowaniem procesu dydaktycznego oraz: - identyfikowanie problemów mających wpływ na jakość kształcenia i rozwiązywanie ich, - stymulowanie nowych działań podnoszących jakość kształcenia, - stymulowanie działań prowadzących do zmiany stylu kształcenia na nauczanie problemowe." Kliknij więcej, żeby zobaczyć fragment raportu pokontrolnego Ministerstwa z kontroli AHE przeprowadzonej w dniu 6-7,22 kwietnia 2009r. ahe.lodz.pl/index.php?lang=pl&content_id=46&id=273 Odpowiedz Link Zgłoś
free.mika44 Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 03.08.09, 12:47 Zaskakujące jak niektórym politykom szybko zmienia się światopogląd. Gośćmi odwiedzającymi AHE było ich wielu , szczególnie z ramienia opcji lewicowych i liberalnych. Podziwiali dorobek uczelni, prowadzili prelekcje wśród studentów (a częściej agitację), spotykając się z młodzieżą, najczęsciej w terminach gorącej kampanii wyborczej. W progi AHE nie tak dawno zawitali koledzy S. Niesiołowskiego - sam Donald Tusk czy Bronisław Komorowski. Był też Marek Belka, prof. Kołodko i Leszek Miller. ( Zaiste premierzy upodobali sobie AHE!) Bywała też Danuta Zakrzewska - Dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi, wypowiadająca się o AHE i jej studentach w samych superlatywach. A teraz co? - Obrazili się ???? Proszę Państwa - jak świat światem a polityka polityką - to naturalna reakcja. Tak właśnie te mechanizmy działają. Autorytety opowiadają się po stronie "ciemiężonych i skrzywdzonych", bo tylko oni dadzą im władzę w kolejnych wyborach. A jak sprawa ucichnie, bo okaże się, że argumenty za likwidacją były nadmuchane, a oskarżenia niekoniecznie zasadne, to spuszczą głowy na dół i udadzą, że nic się nie wydarzyło. Taka to polityka, że każdego silnego "tyka". Odpowiedz Link Zgłoś
kontakt-gw Prawdziwy kabaret 03.08.09, 13:21 Maly cytat z debaty w Komisji Sejmowej: Poseł Antoni Stryjewski /RKN/ : Mam pytanie do pana ministra. Czy z dotychczasowej praktyki życiowej pan minister zna takie przypadki, kiedy to senat podejmuje jakieś działanie prawne naruszające prawo? Poseł Ryszard Hayn /SLD/ : Proszę o odpowiedź, może jednym słowem. Sekretarz stanu w MENiS Tadeusz Szulc : Tak. Bardzo liczne. zrodlo: Biuletyn nr: 4250/IV Komisja: Komisja Edukacji, Nauki i Młodzieży /nr 234/ Data: 02-03-2005 Pozostaje miec nadzieje, ze Pan Posel Niesiolowski z rowna energia zaangazuje sie w najblizsza nowelizacje ustawy PSW, tak by dopilnowac by nowelizacja wprowadzala indywidualna odpowiedzialnosc za nieprzestrzeganie prawa i wypelninie obowiazkow na polskich uczelniach. Przykladowo: dzisiaj pracownika mianowanego na uczelni publicznej, ktory nie wywiazuje sie z podstawowych obowiazkow (np. opuszcza bez usprawiedliwienia zajecia, jest nieobecny w godzinach konsultacji) nie mozna zwolnic z artykulu 52 KP Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Prof. Niesiołowski: dasz mi prace? 03.08.09, 21:04 Namawia mnie Pan do opuszczenia AHE. Ale przeciez to jest moje pierwsze (w sensie pierwszy etat) i obecnie jedyne miejsce pracy w Polsce. W zwiazku z tym pytam sie: czy moge liczyc na jakas oferte zatrudnienia? Najlepiej na panstwowej wyzszej uczelni, i najlepiej w Warszawie badz w Lodzi. Moje kwalifikacje: PhD (Monash) z nauk politycznych, MA (Melbourne) i mgr (SGPiS) z ekonomii, doskonaly angielski, szereg publikacji (mozna mnie znalezc bez trudu w bazach danych typu PoP). Ponadto dlugoletnia praktyka nie tylko na wyzszych uczelniach ale takze i w biznesie (glownie Australia). lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
wilamek Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 03.08.09, 22:19 Głosowałem i nadal będę głosował na PO. Co do posła Niesiołowskiego - krótko: pamiętam jak na I roku moich studiów spotykał się ze studentami, pamiętam jak PO miało konwent wyborczy właśnie w Patio AHE, Pamiętam jak Donald Tusk (który żeby było ciekawiej jest moim idolem politycznym) podczas konwentu mówił: Kiedy zastanawialiśmy się gdzie zorganizować konwent i od razu przyszedł mi do głowy Makary i jego uczelnia. Uczelnia, która jest przykładem jak pasja i determinacja idące w parze przynoszą świetne wyniki. Jestem pod wrażeniem rozwoju uczelni. (jest to niemal cytat). Na podstawie czego wzywa Pan do zamknięcia uczelni?dlaczego nie poczeka Pan na decyzję Ministerstwa? czy to normalne w demokracji, że polityk nawołuje do zamknięcia prywatnej instytucji? P.S. W Kancelarii nadal wisi Pana zdjęcie, kiedy pozował Pan wraz z Zarządem uczelni. Zarówno Donald Tusk, Bronisław Komorowski, jak i Maciej Płażyński odwiedzający chętnie uczelnie byli pod wrażeniem jej rozwoju. Dziwi mnie, że Pana środowisko określa jako farsę i cyrk uczelnie w której studiuje ponad 30 000 ludzi... Rozumiem, że do wyborów daleko więc śmiało można tym ludziom powiedzieć, że ich dyplomy są nic nie warte mimo, że będąc gościem sam Pan przyznawał, że warto studiować wtedy jeszcze w WSHE Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Etos solidarnosciowy 04.08.09, 09:31 Jak widac etos solidarnosciowy pozwala poslowi Niesiołowskiemu nawolywac publicznie do zamknięcia prywatnej instytucji, kiedy jest ona konkurentem dla instytucji, w ktorej pracuje poseł Niesiołowski... :( Odpowiedz Link Zgłoś
tcieslak Re: Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 04.08.09, 09:34 Wszystko co powinno być napisane na ten temat znajduje się w tym poście. I tylko z czysto ludzkiego punktu widzenia cholernie mi przykro, że w całym ataku medialnym na największą uczelnię niepubliczną w tym kraju, głęboko z tyłu ma się kilkadziesiąt tysięcy młodyh ludzi, niejednokrotnie zdolnych, pracowitych, którzy na studia przyszli zdobywać wiedze i kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 04.08.09, 09:52 A co z pracownikami AHE? Ile lodzkich rodzin straci w ten sposob swego jedynego zywiciela? O tym prof. Niesiolowski nie chce wiedziec, bo wiem on ma conajmniej trzy zrodla dochodow: z Sejmu, z Uniwersytetu i z Partii... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Prof. Niesiołowsk na PoP 04.08.09, 10:43 9 publikacji, ale w tym: - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej" - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej" - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX - plus dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. Odpowiedz Link Zgłoś
pbax4400 Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 04.08.09, 11:35 Hmm oczywiście łatwo jest nawoływać do odchodzenia z pracy profesorów grzejąc miejsce w sejmowej ławie i inkasując za to pieniądze. Ciekawe co jest powodem takiej reakcji Panów profesorów. Czy aby na pewno troska o dobro studentów??? Może po prostu do kogoś dotarło że uczelnie takie jak AHE są zagrożeniem dla skostniałego systemu jakim jest polskie szkolnictwo wyższe. Systemu gdzie panują stosunki fełdalne a student jest traktowany jak zło konieczne. Miałem do czynienia zarówno z uczelniami niepublicznymi jak i publicznymi. W niepublicznych może nie jest doskonale ale tak skrajnych przypadków braku szacunku i "olewactwa", zaczynając od profesorów a na pracownikach dziekanatów, nie zaznałem nigdzie indziej. W kwestii poziomu, jeśli bezmyślne i bezwarunkowe zakuwanie całych książek na pamięć jest oznaką trzymania poziomu to kłania nam się "Rok 1984". Nazywa pan Poseł AHE kabaretem i używa słowa skandal... proszę zajrzeć na swoje podwórko. Cyt:"Opinia środowiska naukowego jest w tej sprawie nieistotna. Ważne jest notoryczne łamanie prawa służące wyciąganiu od młodych ludzi ogromnych pieniędzy." Przepraszam ale w takim razie to czyja opinia jest istotna jeśli chodzi o szkolnictwo wyższe??? Z całym szacunkiem Strażaków??? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: poif. Niesiołowski 04.08.09, 12:05 Najwyzsza pora przeprowadzic kontrole, w jaki sposob osoby z tak marnym dorobkiem naukowym, jak prof. Niesiolowski, mogly otrzymac w Polsce habiliatacje i profesury. Co prawda ma on formalnie 9 publikacji na Publish or Perish (PoP), ale w tym: - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej", - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej", - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus - dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. ! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: prof. Niesiołowski (errata) 04.08.09, 15:57 mr_kagan napisał(a): Oczywiscie prof. Niesolowski Najwyzsza pora przeprowadzic kontrole, w jaki sposob osoby z tak marnym dorobkiem naukowym, jak prof. Niesiolowski, mogly otrzymac w Polsce habilitacje i profesury. Co prawda prof. Niesiolowski ma formalnie 9 publikacji na Publish or Perish (PoP), ale w tym mamy: - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej", - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej", - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus - dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. ! Odpowiedz Link Zgłoś
donal-dina Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 04.08.09, 11:53 Niesiołowski nie wie co robi ani co mówi. Nigdy nie zachowywał sie normalnie i nie był wiarygodny . Lepiej niech zatrudni sie w cyrku Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Niesiołowski - jak on moze byc profesorem? 04.08.09, 11:59 Przeciez on ma raptem 3 (slownie) 3 publikacje naukowe, czyli jedna na 10 lat pracy. Jak taki ktos moze by w Polsce profesorem? Kto mu nadal habilitacje i profesure? Czemu sie tym nie zajmie prokuratura i CBA? Oto jego publikacje na Publish or Perish (PoP): - "Lustracja totalna" na lamach "Wyborczej", - "Szkoda Polski" tez na lamach "Wyborczej", - "Prosta droga: o Polske z Bogiem" - PAX plus - dwa (2) artykuly na lamach LADU. Zostaja wiec 3 (slownie trzy) naukowe publikacje w ciagu 30 lat kariery naukowej (jedna listowana 2 razy przez PoP). Nieco za malo jak na prof. zw. dr hab. ! Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Niesiołowski - jak on moze byc profesorem? 04.08.09, 16:39 Przyłączam się do apelu mr_kagana o ujawnienie przez p. prof. Niesiołowskiego wykazu swych publikacji naukowych, które stały się podstawą przyznania mu tytułu naukowego. Co prawda, w Wikipedii podane są cztery książki ("Wysoki brzeg", "Niemieccy przeciwnicy Hitlera", "Ruch przeciw totalitaryzmowi", "Spojrzenie na Amerykę"), jednak w żaden sposób nie są one związane z dyscypliną naukowa reprezentowaną przez Pana Marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Niesiołowski - jak on moze byc profesorem? 04.08.09, 16:52 Otoz to. Wedlug standardow swiatowych, to prof. Niesiolowski ma po 30 latach pracy naukowej dorobek wystarczajacy jedynie na otwarcie przewodu doktorskiego w dobrej uczelni, badz na staz 'post- doctoral' na przecietnej uczelni z pierwszej swiatowej 500-ki. Jakim cudem ma on wiec habilitacje i profesure? Za zaslugi dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Niesiołowski - jak on moze byc profesorem? 04.08.09, 21:09 Panie Pośle! Czy to prawda? forum.gazeta.pl/forum/w,904,98565869,98636734,Niesiolowski_won_z_Lodzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Niesiołowski - jak on moze byc profesorem? 05.08.09, 11:18 Raczej tak. "Prof." Niesiolowski pracuje wyraznie dla konkurencji AHE... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte Niesiołowski nigdy nie pracował na WSHE 06.08.09, 16:02 i nie pracuje także w SWSPiZ BTW co niby miałby tam wykładać? Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Niesiołowski nigdy nie pracował na WSHE 06.08.09, 17:05 Meszkologię? Na podstawie pamiętników z lat młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Niesiołowski nigdy nie pracował na WSHE 06.08.09, 19:51 Jak to co mialby wykladac? Swa martyrologie! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan A może tak zamknąć Niesiołowskiego? 05.08.09, 20:38 Za publiczne oszczerstwo czyli znieslawienie? Zniesławienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia danej funkcji, zawodu lub działalności. Zagrożony karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo karą pozbawienia wolności do roku na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do lat 2 jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. K.k.). pl.wikipedia.org/wiki/Znies%C5%82awienie Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: A może tak zamknąć Niesiołowskiego? 06.08.09, 08:03 To podajemy prof. Niesilowskiego do sądu z art. 212. § 4. K.k.? Chyba, jako solidarnosciowy etosowiec, nie bedzie sie tchorzliwie kryl za imunitetem? lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 06.08.09, 09:12 Czy to aby nie kolejny temat zastępczy? Tak się proszę państwa nie godzi, to świństwo - przepraszam za słowo, ale nawet jeśli są, czy były jakieś nieprawidłowości na tej czy innej uczelni, to wyjaśnia się je szybko i bez angażowania całej Polski. W tej chwili nagonka jest taka, że studenci z dyplomami tej uczelni mogą być odrzucani przy staraniach o pracę chociażby. Mogą się wstydzić, że kończyli tę uczelnię. Tak się nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 06.08.09, 19:53 No coz, pan Niesiolowski bohatersko walczyl o kapitalizm, i teraz go mamy, a ze w kapitalizmie liczy sie tylko pieniadz... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 06.08.09, 09:16 I jeszcze jedno panie NIesiołowski ... Kabaret to jest w sejmie i tu się zgadzam, ten sejmowy kabaret trzebaby było zamknąć raz na zawsze. Polska jest zbyt małym krajem żeby utrzymywać tylu oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Kury szcz... prowadzać, p. Niesiolowski! 06.08.09, 19:57 Nie jestem Pisludczykiem, ale do Niesiolowskiego doskonale sie odnosi sie to, co Marszalek rzekl o polskich parlamentarzystach. Czyli, ze takiemu Niesilowskiemu to "kury szczac prowadzać, a nie politykę robić"! http://www.edenet.pl/cytaty/cytaty-7989.html Odpowiedz Link Zgłoś
dora750 Już nawet tego nie czytam 06.08.09, 12:10 Nie ma sensu szarpanie sobie nerwów i czytanie głupot pisanych przez GW i jej klakierów. Albo na odwrót. Głupot podawanych przez Niesiołowskich i ich klakiera, Gazetę Wyborczą. Wolę poczytać Dziennik Zachodni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Już nawet tego nie czytam 06.08.09, 20:00 Ja niestety musze to czytac, choc robie to z najwyzsza odraza. "Wyborcza" dotykam tylko przez rekawiczki a jej portal internetowy czytam tylko przez okulary, aby nie miec bezposredniego kontaktu z tymi odchodami iscie sztanskich mozgow... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Domiarem ich, Panie Marszalku, domiarem! 09.08.09, 11:15 pl.wikipedia.org/wiki/Domiar Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret? 11.08.09, 15:20 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6916784,Niesiolowski_musi_przeprosic_Mularczyka.html Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Niesiołowski: Zamknąć natychmiast ten kabaret 20.10.09, 08:21 Łódzkie środowisko akademickie od dawna jest tego zdania co Profesor Niesiołowski. Mój Znajomy, prof S.G., tam dorywczo wykładający, sam nazywał tę "akademię" - "Wyższą Szkołą Humorystyczno-Ekonomiczną". Ale pieniądze brał... Bo Go chcieli i płacili za Nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś