pashow.von Dlaczego przy Steczkowskiej nie protestowali? 08.08.09, 00:11 Chcą się wypromować łotry, a Madonna jest lepsza niż Demarczyk, Kora, czy Steczkowska. Dlaczego nikt nie protestował jak one śpiewały i to nie o jednej ale o wielu zakręconych madonnach? Wsiadajcie, madonny madonny Do bryk sześciokonnych ...ściokonnych! Konie wiszą kopytami nad ziemią One w brykach na postoju już drzemią Każda bryka malowana w trzy ogniste farbki Ich trzy końskie maści Ich trzy końskie maści: od sufitu od dębu od marchwi Drgnęły madonny I orszak stu konny Ruszył z kopyta. A w każdej bryce vis a vis Madonna i madonna I nie wiadomo, która śpi, A która jest natchniona - szóstka koni - one - szóstka koni - one - szóstka koni - one Z a k r ę c o n e ! Wsiadajcie, madonny madonny Do bryk sześciokonnych ...ściokonnych! Konie wiszą kopytami nad ziemią One w brykach na postoju już drzemią Każda bryka malowana w trzy ogniste farbki Ich trzy końskie maści Ich trzy końskie maści: od sufitu od dębu od marchwi Drgnęły madonny I orszak stu konny Ruszył z kopyta. A w każdej bryce vis a vis Madonna i madonna W nieodmiennej pozie tkwi Od dziecka pochylona A w każdej bryce vis a vis Madonna i madonna W nieodmiennej pozie tkwi Od dziecka pochylona - białe konie - bryka - czarne konie - bryka - rude konie - bryka M a g n i f i ka t ! Odpowiedz Link Zgłoś
critto akurat masz kogo porównywać... :) 08.08.09, 01:11 yyy... Cały ten protest jest dla mnie prześmieszny, chce to niech wystąpi. A jak ktoś chce, to niech sobie wyjdzie protestować, kto mu broni? Ale... Cóż, niby to kwestia gustu, ale dla mnie w ogóle nie ma porównania Ewy Demarczyk z jakąś Madonną. "Karuzela z Madonnami" i sam głos Ewy Demarczyk ma tak niesamowitą siłę przekazu, że moim zdaniem bije na głowę wiele utworów metalowych (mam na myśli speed/power/heavy), choć jest zrealizowana tradycyjnymi(??) środkami wokalno-instrumentalnymi. Mówię to jako ktoś, kto właśnie lubi takowy metal. Ani Kora, ani Steczkowska się "nie umywa". A już popkulturowa Madonna na pewno NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Dlaczego przy Steczkowskiej nie protestowali? 08.08.09, 01:12 i jeszcze jedno - co do promocji to moim zdaniem tak właśnie jest. Nikt by nie mówił o jakiejś grupce obrażonych na kulturę masową, gdyby nie takie protesty. Więc pewnie będzie ich więcej - ale my nie musimy na nie zwracać uwagi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bobasz Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 08.08.09, 00:23 Ja proponuję, zoorganizować SuperKontrKontrmanifestację, czyli wyjśc naprzeciw obydwu grupom, i napiepszać w debili czym sie da, jedną stronę za debilizm pseudo-patriotyczny, drugą za debilizm muzyczny, ktoś jest ze mną? Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrma 08.08.09, 03:26 bobasz napisał: > Ja proponuję, zoorganizować SuperKontrKontrmanifestację, czyli wyjśc naprzeciw > obydwu grupom, i napiepszać w debili czym sie da, jedną stronę za debilizm > pseudo-patriotyczny, drugą za debilizm muzyczny, ktoś jest ze mną? Przyznam,że ten pomysł brzmi wybornie. Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 08.08.09, 00:45 No prosze! Tyle poszczekiwania i zametu o zwykla dziwke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrma 08.08.09, 07:39 wet3 napisał: > No prosze! Tyle poszczekiwania i zametu o zwykla dziwke!!! Spałeś z nią? Ile cię to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: koloratura1 08.08.09, 13:54 koloratura1 napisała: > wet3 napisał: > > > No prosze! Tyle poszczekiwania i zametu o zwykla dziwke!!! > > Spałeś z nią? > Ile cię to kosztowało? Ty, jak zwykle, musisz "zasuwac" swoim falcecikiem!!! Przeciez caly czas media hucza o jej milostkach. Tylko ty, biedulo, o tym nie wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maaac 08.08.09, 20:53 maaac napisał: > Zazdrościsz jej? A tobie o co chodzi? Dziwka zawsze bedzie dziwka. W tej chwili ma ja "na tapecie" niejakiego Rodrigueza (basebolista) za milostki z Madonna. Bedzie musial sie tlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac 09.08.09, 08:20 O i nawet pilnie śledzisz jej życiorys. Oj biedaku i tak ona nigdy nie będzie Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: koloratura1 09.08.09, 08:58 wet3 napisał: > koloratura1 napisała: > > wet3 napisał: > > > > > No prosze! Tyle poszczekiwania i zametu o zwykla dziwke!!! > > > > Spałeś z nią? > > Ile cię to kosztowało? > > Ty, jak zwykle, musisz "zasuwac" swoim falcecikiem!!! Ja to może i "zasuwam ... >>falsecikiem<<", ale choć - na temat, bez chamstwa i wycieczek osobistych, ponieważ piszę wyłącznie wtedy, kiedy mam coś do powiedzenia, albo - chociaż - pytanie do zadania. W odróżnieniu od niektórych - nie wytykając palcem - którzy do powiedzenia mają niewiele, lub nic zgoła, ale czują nieprzepartą potrzebę pisania. Takim już tylko pozostają - wyłącznie - chamskie bluzgi i/lub wycieczki osobiste. > Przeciez caly > czas media hucza o jej milostkach. Tylko ty, biedulo, o tym nie > wiesz! Wybacz, ale - w odróżnieniu od niektórych - aż tak nie uwielbiam tej damy, żeby śledzić wszystko, cokolwiek ktoś gdzieś o niej "zahuczy". W ogóle nie wzięłabym udziału w tej dyskusji (Madonna jako taka kompletnie mnie nie obchodzi), ale szlag mnie trafia na kolejny przejaw panoszenia się czarnej sotni. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrma 08.08.09, 10:37 A kto to poszczekiwanie i zamęt zaczął? Odpowiedz Link Zgłoś
dzbz Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 08.08.09, 02:03 Wstyd mi w jakim kraju żyje, jestem katolikiem i fanem Madonny. ciesze sie ze księza nie reaguja na wezwania fanatyków religijnych. Naprawde fanatycy robia dużo złego w sprawie wiary . Takimi protestami oburzona jest nawet moja 70 letnia matka.Jest bardzo wierząca a zarazem niema problemu z Madonna. Mam nadzieje że księża powstrzymaja fanatyków przed kompromitacja Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrma 08.08.09, 04:25 dobrą reklamę i to darmową ma Madonna dzięki fanatykom religijnym ,uważam że im nie chodzi o wiarę ale o rozgłos i rozróbę Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: boryska1 08.08.09, 13:57 boryska1 napisała: > dobrą reklamę i to darmową ma Madonna dzięki fanatykom religijnym ,uważam że im > nie chodzi o wiarę ale o rozgłos i rozróbę ... i mamone. Przeciez z akcja charytatywna do nas nie przyjezdza. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: boryska1 08.08.09, 13:59 > > dobrą reklamę i to darmową ma Madonna dzięki fanatykom > > religijnym ,uważam że im nie chodzi o wiarę ale o rozgłos i > > rozróbę > > ... i mamone. Przeciez z akcja charytatywna do nas nie przyjezdza. Czyli tym co przeciwko niej protestują chodzi o jej mamomnę? No ja bym się aż tak daleko nie posunął z oskarżeniami. :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrma 08.08.09, 07:41 dzbz napisał: > Mam nadzieje że księża > powstrzymaja fanatyków przed kompromitacja Kościoła. Fanatyków nikt i nic nie powstrzyma przed kompromitacją kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dzbz 08.08.09, 14:00 dzbz napisał: > Wstyd mi w jakim kraju żyje, jestem katolikiem i fanem Madonny. > ciesze sie ze księza nie reaguja na wezwania fanatyków religijnych. > Naprawde fanatycy robia dużo złego w sprawie wiary . Takimi > protestami oburzona jest nawet moja 70 letnia matka.Jest bardzo > wierząca a zarazem niema problemu z Madonna. Mam nadzieje że księża powstrzymaja fanatyków przed kompromitacja Kościoła. Taki z ciebie katolik jak z koziej d..y traba! Lepiej nie wycieralbys sobie geby katolicyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Odkrywcze! 08.08.09, 07:44 konbar napisał: > Sranie w banie! I jakie kulturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: koloratura1 08.08.09, 20:56 koloratura1 napisała: > Odkrywcze! > konbar napisał: > > > Sranie w banie! > > I jakie kulturalne. Powinnas bardzo dobrze to znac bo swoim falcecikiem zawsze to uprawiasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: koloratura1 09.08.09, 09:07 wet3 napisał: > koloratura1 napisała: > Odkrywcze! > > > konbar napisał: > > > > > Sranie w banie! > > > > I jakie kulturalne. > > Powinnas bardzo dobrze to znac bo swoim falcecikiem zawsze to > uprawiasz!!! Co - uprawiam (przepraszam) - "sranie"? A czy ktoś NIE UPRAWIA, żeby coś takiego w moim - akurat - przypadku, podkreślać? I dlaczego (a może - jakim cudem) - "falsecikiem"?! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia55 Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 08.08.09, 08:10 Święta Magdalena też miał "przeszłośc", to nie przzeszkodziło jej zmienić się. Myślę, że dzisiejsza Madonna jest inna od tej dawnej. Na pewwno nie było jej łatwo wejść na światową scenę, ale weszła i ma wielu zwolenników. Mam dla niej uznanie za wytrwałość, za pracę nad włsnym ciałem i głosem, choć do fanów nie należę. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: lilia55 08.08.09, 20:59 lilia55 napisała: > Święta Magdalena też miał "przeszłośc", to nie przzeszkodziło jej > zmienić się. Myślę, że dzisiejsza Madonna jest inna od tej dawnej. > Na pewwno nie było jej łatwo wejść na światową scenę, ale weszła i > ma wielu zwolenników. Mam dla niej uznanie za wytrwałość, za pracę > nad włsnym ciałem i głosem, choć do fanów nie należę. A ja nie mam bo na swoich koncertach zawsze zachowuje sie jak dziwka. Nawet JP2 (do ktorego fanow absolutnie nie naleze!!!) nie wytrzymal i zwrocil jej uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: lilia55 08.08.09, 23:18 I co z tego ze jakis papiez, nawet JPII, wyrazil na jej temat jakas opinie? Papiez ma byc jakas wyrocznia muzycznego i estradowego smaku? Jest przeciez wiele innych religii i swiatopogladow, tudziez niereligijnosc. To co sie liczy to jaka ona ma opinie wsrod tych ktorzy jej sluchaja, kupuja jej plyty i chodza na jej koncerty. Opinie roznych papiezy, wetow3, etc. sa tutaj zupelnie nieistotne. Kazdy ma prawo miec swoj smak. Nawet JPII i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: elucidator 10.08.09, 02:38 elucidator napisał: > I co z tego ze jakis papiez, nawet JPII, wyrazil na jej temat jakas opinie? Pap > iez ma byc jakas wyrocznia muzycznego i estradowego smaku? Jest przeciez wiele > innych religii i swiatopogladow, tudziez niereligijnosc. To co sie liczy to jak > a ona ma opinie wsrod tych ktorzy jej sluchaja, kupuja jej plyty i chodza na je > j koncerty. Opinie roznych papiezy, wetow3, etc. sa tutaj zupelnie nieistotne. > Kazdy ma prawo miec swoj smak. Nawet JPII i ty. Chyba zgodzisz sie, ze istnieja jakies granice przyzwoitosci, poprawnego zachowania sie i nie obrazania uczuc publiki. Zwykla kogika to mowi. Jak tego nie rozumiesz i nie akceptujesz, to dyskusja z toba mija sie z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: elucidator 10.08.09, 15:49 wet3 napisał: > Chyba zgodzisz sie, ze istnieja jakies granice przyzwoitosci, > poprawnego zachowania sie i nie obrazania uczuc publiki. Zwykla > kogika to mowi. Jak tego nie rozumiesz i nie akceptujesz, to > dyskusja z toba mija sie z celem. No prosze! Tyle poszczekiwania i zametu o zwykla dziwke!!! Tak wymagaja one np by nie pisać o kobiecie "zwykła dziwka". Odpowiedz Link Zgłoś
fraimbaud Popieram 08.08.09, 09:30 Manifestanki powinny Założyc czadory aby uniemożliwić identyfikację, mężczyżni mają założyć włosienicę. Tak ubrani powinni położyć się pokotem wcześnie rano aby jak najbardziej uniemożliwić i zakłucić odbycie się koncertu. Piosenkarki o imieniu które jest przeznaczone tylko dla zacofanych i bogobojnych dewotów. Imie to Madonna. Aha, aby protest miał szerszy wydżwięk, manifestanci aby okazać swoja determinacje czyt głupotę powinni bić swymi nie zawsze myślącymi samodzielnie głowami o asfalt lub beton. I nie wzywać pod żadnym pozorem pogotowia ratunkowego bo Ci sa od Wyborczej lub TVN czyli żydowskie lub masońskie. Rzec chciałoby sie ! Alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator To tez jest Madonna 08.08.09, 10:01 upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ae/Edvard_Munch_-_Madonna_(1894-1895).jpg upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/46/Edvard_Munch%2C_Loving_Woman_(Madonna)%2C_1895%E2%80%931902%2C_lithograph._Munch_Museum%2C_Oslo.gif en.wikipedia.org/wiki/Madonna_(Edvard_Munch) pl.wikipedia.org/wiki/Edvard_Munch Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: To tez jest Madonna 09.08.09, 09:18 elucidator napisał: > > <a href="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ae/Edvard_Munch_-_Madonna_(1894-1895).jpg" Miał szczęście ten cały Munch, że rozstał się z tym światem jakiś czas temu, bo po Twoim dzisiejszym wejściu, różne wety rzuciłyby się go kamienować. Odpowiedz Link Zgłoś
palkota Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 08.08.09, 15:15 No to my chłoby nie dajma sie. Baby tyż. Biermy kosy i w obronie prawdziwnej Madonny, a nie tyj grzesznyj co kce naszych gorszyć stańmy i nie dojmy tym z tyj armii bluźnić i to w takie wielkie świnto. Niedocekanie. Precz z to dziewucho do piekła. Juz tam ceko na ciebie djabeł z widłamy i wyngle sie palo. Precz! Odpowiedz Link Zgłoś
don-vito-corleone wy polskie goje 09.08.09, 02:55 pamiętacie? www.youtube.com/watch?v=MJ82MSZ4ugY Odpowiedz Link Zgłoś
wulkanolog Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 09.08.09, 08:00 Ludzie powinni się zapoznać lepiej z fizyką, chemią, bilogią i geologią. Religie tego świata byłyby wtedy zbędne w pojmowaniu stworzenia i życia. Odpowiedz Link Zgłoś
redjuliannaa Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 09.08.09, 12:03 Nie bądźcie śmieszni, te wszystkie manifestacje są idiotyczne - zarówno jedna, jak i druga Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 10.08.09, 15:15 "Uczestnicy protestu mają trzymać w rękach tablice z historycznymi wizerunkami Madonn. "Od tych ortodoksyjnych i historycznych (Madonna z Dzieciątkiem z katedry w Faras, wyrzeźbiona około 1005 roku), poprzez obrazoburcze (Madonna z odkrytymi piersiami, namalowana przez Jeana Fouqueta, ok. 1450 roku na podstawie portretu kochanki Karola VII - Agnes Sorel) i te popkulturowe i kiczowate" - czytamy." Ja to bym chcial wreszcie zobaczyc "Updala madonne z wielkim cycem" von Klompa. Odpowiedz Link Zgłoś
mili121 Armia Wyzwolenia Madonny: 15 sierpnia kontrmani... 10.08.09, 20:59 www.smellthegrave.pl/?162,pl_ankieta zaznacz A i B Odpowiedz Link Zgłoś
langston Proponuje koncert neofaszystow z Niemiec w Auschwi 12.08.09, 15:47 Proponuje koncert neofaszystow z Niemiec w Auschwiz ciekawe jak GWno i ich lewackie bojowki oraz prasa "swiatowa" beda bronic "zawlaszczania miejsc i symboli" Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Proponuje koncert neofaszystow z Niemiec w Au 12.08.09, 16:59 Pod warunkiem, że wpierw zdradzisz nam czymż takim zostało uświęcone lotnisko na Bemowie i czegoż to jest symbolem. Odpowiedz Link Zgłoś