halinas2 Tragedia dla pisiaków, czarny dzień 14.08.09, 11:21 Jak mogli ? Teraz rzucą się na rozkaz prezesa do krytykowania przez 24 godziny nonstop Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 Re: Tragedia dla pisiaków, czarny dzień 14.08.09, 11:25 Matko! Następny debil z PO się wypowiedział :) Czytaj uważnie...autostradę zaczęto budować 2 lata i 4 miesiące temu. Przygotowanie budowy trwało pewnie jeszcze ze dwa lata przed rozpoczęciem budowy. Pamiętasz te czasy ??? Wtedy Tusk jeszcze malował kominy, jarał marychę i marzył o prezydenturze, którą sprzed nosa zgarnął mu Kaczor. Skończ z PR i zabierz się do uczciwej pracy :) Buźka!! Odpowiedz Link Zgłoś
halinas2 Po co ta agresja ? 14.08.09, 13:30 Gdzie ja napisałem coś o PO ? Gdyby to kaczor oddawał do użytku autostradę to byś pisał 200 wypowiedzi na godzinę chwalących PiS. A tak to szlag cię trafia, bo jest aurostrada, a nie ma kaczora premiera Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Po co ta agresja ? 14.08.09, 14:26 Ale za to jest 15 groszy od postu i o to autorowi podpisującemu sie "adela" chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Tragedia dla pisiaków, czarny dzień 14.08.09, 11:28 Już się dawno rzucili - zobacz powyżej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 a nowy Guderian juz zaciera lapki 14.08.09, 11:38 Kiedys polskie drogi a raczej bezdroza to byla naturalna obrona kraju nad Wisla. Pamietam pamietniki napoleonskiego generala, Barona Marbot: bardzo tam plul na Polske bo mu sie tylek na kulbace wytrzasl, nie bylo miejsca gdzie by sie mozna bylo przejechac dorozka. A co teraz bedzie? Guderian jnr tylko wskaze palcem i juz niemieckie Leopardy runa elegancka autostrada na W-we. Koniecznie zaminowac i pobudowac tam Linie Kaczego Maginota. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: a nowy Guderian juz zaciera lapki 14.08.09, 11:57 A pamietacie jak Guderian sie ze swoim rosyjkim Parteigenosse calowal 17 wrzesnia 1939 w BRZESCIU?! I jakos tam, mimo braku autostrad, i niemieccy, i rosyjscy narodowi socjalisci dotarli bez wiekszych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: a nowy Guderian juz zaciera lapki 14.08.09, 13:59 Świniopas - ty świntuszku! :))) Co za czasy - Polacy budują infrastrukturę u siebie, zamiast np. w Peru... (prof. Ernest Malinowski - zapomniany współtwórca Kolei Transandyjskiej, jego kolegę Amerykanina oczywiście wszędzie tam pamiętają...) Żeby jeszcze jakość tego wszystkiego była wyższa... Kiedy inauguracja sezonu remontowego?... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: a nowy Guderian juz zaciera lapki 14.08.09, 15:58 niemieckie Leopardy runa elegancka autostrada na W-we. po pierwsze; ta autostrada rozleci się po pierwszej zimie więc te Leopardy musza się spieszyć by przed jej nadejściem zdążyć bo na wiosnę to już będzie po ptakach.. A po drugie; nie bój doopy - do Warszawy to jeszcze przez najbliższe dwadzieścia lat autostradą nie dojadą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: Tragedia dla pisiaków, czarny dzień 14.08.09, 13:07 aleś ty glupi :D Budowa trwa dwa lata, przygotowanie drugie tyle, także ten odcinek nic wspólnego z twoim PO nie ma wspólnego... HEHE, wiem, ze od elektoratu PO nie można zbyt wiele wymagać, ale bez przesady, panowie:D Odpowiedz Link Zgłoś
halinas2 Re: Tragedia dla pisiaków, czarny dzień 14.08.09, 13:31 Tyle że ja nie piszę nic o PO, ale o obłudzie PiS, za to ty ekspldujesz ze złości Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Tragedia dla pisiaków, czarny dzień 14.08.09, 23:38 Wpadnij do psychiatry,skad sie biora tacx idioci? Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus 14.08.09, 11:43 i święty Krzyś. Bracia w Chrystusie! to ja jestem bohaterem tego całego zamieszania, ponieważ toczące sie od kilku miesięcy negocjacje odnośnie mego honorarium za pokropek, przedłużyły się z winy państwa(jak zwykle). Miejcie cierpliwość(skoro wytrzymujecie z nami już 2000 lat)i nie gardłujcie w internecie, bo stracę cierpliwość i wcale nie otworzę wam wrót na Zachód. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland spier... ateisto albo uajwnij sie to ci przypier 14.08.09, 13:48 purpurat_z_fioletowym_nosem napisał: > i święty Krzyś. > Bracia w Chrystusie! > to ja jestem bohaterem tego całego zamieszania, ponieważ toczące sie od kilku > miesięcy negocjacje odnośnie mego honorarium za pokropek, przedłużyły się z > winy państwa(jak zwykle). > Miejcie cierpliwość(skoro wytrzymujecie z nami już 2000 lat)i nie gardłujcie w > internecie, bo stracę cierpliwość i wcale nie otworzę wam wrót na Zachód. > Nara. > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
purpurat_z_fioletowym_nosem Re: spier... ateisto albo uajwnij sie to ci przyp 14.08.09, 16:22 Katolak i milosnik autostrad? To niemozliwe! Do kosciolka wedle lasu wystarczy bat i furmanka, no i gumiaki gdyby bloto bylo. Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
qazqazqazqazqaz Re: Dziś otwarcie nowego odcinka A2 14.08.09, 11:48 gratulacje. połączenie z Niemcami już mamy; szkoda, że tą autostradą można dojechać jednak tylko do krakowa. Jak już będzie gotowa w całości (do Ukrainy) to świętujcie sobie a na razie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
amator.szczecin A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 11:51 WOW! To jest wyczyn. Niemcy mieli autostrady już w latach 30-tych poprzedniego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 14:08 Wow! Sam Hitler nadzorował, coby lepiej rozsyłać wojska Mordoru i swoich poddanych-orków osiedleńczych. A niektóre autostrady na papierze miały po jednej nitce w terenie (prawej lub lewej połówce - pozostawały im bau, głównie na terenie dzisiejszej Polski) aż do nadspodziewanie szybkiego upadku 1000-letniego Rajchu (z wielkim hukiem, a kurz długo opadał nad zgliszczami i pogorzeliskami od Atlantyku po Kaukaz...). Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Chcieli nas chyba nawet nauczyć na przykładowym 14.08.09, 18:14 odcinku na Mazury,ale się nie daliśmy.To jest oczywiście głupia ironia, ponieważ nazizm był koszmarem. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 11:58 Szkoda tylko, że nie umożliwiono wyjazdu z kraju drogą 3-pasmową. Polska to chyba jedyny kraj, w którym drogę ekspresową nazywa się autostradą. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 12:57 A byłeś Ty gdzieś za granicą?? We Włoszech, Austrii, Szwajcarii czy nawet Niemczech (nie móiac o mniej "zautobanizowanych" krajach) nie brakuje autostrad 2x2 i to nawet takich bez pasa awaryjnego. No, ale Polak nie byłby sobą, gdyby przepełniony frustracją i kompelksami nie narzekał. Dla tego narodu chyba nic nie warto robić - może poza jakimiś pwostaniami coby się wykazał - bo wiecznie marudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 13:47 Swoboda, nie dramatyzujesz aby? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 14:52 jacgg napisał: > Swoboda, nie dramatyzujesz aby? Może trochę, ale niespecjalnie. To, co dalej napiszę to oczywiście uproszczenie, generalizacja, ale tak to widzę. Polak jest wiecznie niezadowolony, nawet, jak dzieje się coś pozytywnego, to następuje lawina opinii przepełnionych frustracjami, pretensjami, podejrzeniami itp. Narzekać wszyscy potrafią, ale zrobić coś potyzywnego mało komu się chce. Polak Polakowi wilkiem, a potem narzeka, że ludzie i kraj do dupy. Powstaje nowoczesna autostrada, to zaraz stu frustratów musi wyjhechać z tekstem typu "co za dziadostwo, poj..y kraj, bo pod Hannoverem to mają trzy pasy". Jak zrobią trzy pasy, to ten sam lub kto inny napisze "co za marnotrawstwo pieniędzy, Polacy nie potrafią jeździć po trzech pasach i będą walić środkowym, ogólnie jakiś przekręt, a pewnie i tak zaraz zamkną do remontu". Marudzę więc jestem - motto Polaka wiecznie aktualne. Jako Ślązak z dużą "proczeską sympatią" (pepiki też mają mało słońca i niewiele kasy, a jako naród/państwo są tak inni od Polaków/Polski) patrzę na to trochę z boku, ale i tak wnerwia mnie ten stan. Po swoich rówieśnikach (wyż demograficzny 70/80) widzę, że chyba powoli się to zmienia, że kolejne pokolenia będą mniej polskie, a bardziej normalne. Mam nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 14:57 Wystarczy zajrzeć do sąsiedniego artykułu o elektrycznym aucie z Polski. Wśód komentarzy niemal brak merytorycznych, a jest o czym pisać, za to pełno tesktów typu "dziadowskie, bo polskie", "dziadowskie, bo nie polskie, a szwajcarskie", "dziadowskie, bo dziadowskie", "pocałujcie mnie w du.ę", "je.ać PO" itp. itd. Ludzie będą mieli prace, polepszy się bilans handlowy, będize przyczynek do rzowoju nowoczesnych technologii - to nieważne, ważne, żeby pomarudzić. Witamy w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 21:51 Mnie się wydaje, że zmieszałeś dosyć powszechne malkontenctwo z pustym chamstwem, które gazeta.pl szeroko toleruje na forach i od dwóch dni co chwilę daje mi ostrzegawczego bana (bardzo szybko blokuje możliwość dodawania komentarzy: "Nie możesz pisać do 21:24") - odkąd zacząłem taką politykę krytykować. Być może pod płaszczykiem robienia dygresji nie na temat. Wbrew pozorom i deklaracjom cenzura na forach gazety.pl jest bardzo duża, jak widzę. Pogratulować konsekwencji i polityki rzekomo otwartej przyłbicy. W najlepszym wypadku ktoś mnie tu próbuje wychowywać (uczyć, że nie rozumiem idei społeczeństwa otwartego) lub robić złośliwości - wywalając razem z tymi, których zgłaszam do moderacji klikając lub zgłaszając postulat czyszczenia. Ściślej: dostaję bana, mimo że nie daję się chamom prowokować - ci zaś niejednokrotnie swobodnie wracają. Kasuje się czasem część ich postów (moje albo zostają albo są usuwane bez śladu ingerencji - całkowicie znikają) lecz nie są blokowani w przeciwieństwie do mnie! *** Malkontenctwo jest związane z frustracją oraz chłopską genezą Polaków. Chłopu zawsze wiatr wiał w oczy. Czy urodzaj czy susza lub powódź. Sam jestem Ślązakiem i nie widzę opozycji Ślązak-Polak zwłaszcza tutaj... Jest to dla mnie koniunkcja (nie tylko tutaj) - uważam się za Ślązaka jako Polaka cieszącego się wyrazistą, głęboko zakorzenioną tradycją (co bywa też czasem ciężarem i ograniczeniem) i nieco odmienne spojrzenie na rzeczywistość od większości np. z Mazowsza, bardziej pragmatyczne i legalistyczne oraz egalitarne - tego ostatniego nie wpoił nam Gomułka... Lepiej znającego swój dialekt, niż np. Mazowszanie - którzy już go niemal utracili. Polacy (razem ze Ślązakami - nie ma tu żadnych różnic, a nawet malkontenctwo Ślązaków jest większe bo mamy korzenie w 99,9% chłopskie) cały czas porównują się z bogatym Zachodem, który jest tuż za miedzą. Zapominając łatwo i szybko o dosyć niekorzystnych uwarunkowaniach z niedalekiej przeszłości (niektórzy niecierpliwi dla odmiany krzyczą o tłumaczeniu niezadowalających postępów martyrologią). Pozdrawiam ziomka, jeno nie nakręcajmy się nadto ani "śląskością" ani "polskością" - ani in plus ani in minus - by nie stracić zdrowego rozsądku (FUNDAMENTU Ślązaka)! Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 22:51 Staram się ten pragmatyzm i legalizm hobbistycznie propagować jako dobry i wskazany dla wszystkich Polaków, na miarę swoich sił i możliwości, cieszę się z postępującej okcydentalizacji Polski. Liczę na ostateczne przekonstruowanie bardzo wąskiego katolicko-pseudoszlachecko-romatycznego paradygmatu Polaka mówiącego najlepiej standardową polszczyzną w kierunku bardziej politycznej wspólnoty - o charakterze bardziej formalnym (pewne elementy modelu francuskiego - każdy obywatel Francji jest uznawany za Francuza) niż materialnym (stary model niemiecki - etniczność, plemienność). Owszem - wspólnota języka i kultury, ale w szerokim spektrum - i jak najbardziej otwarta dla nowych członków, jak to możliwe bez utraty tożsamości - np. Żydów czy Łemków (spontaniczna i niewymuszana przez nikogo asymilacja łagodzi napięcia kulturowe). Tak, by Ślązak czy Kaszub się w nim swobodnie mieścił i czuł dobrze. Ten proces ma od dłuższego czasu miejsce (od dziesięcioleci) i zaszliśmy już dosyć daleko: Kaszuba Tuska (niezbyt religijnego) i Ślązaka Buzka (ewangelika) popiera mnóstwo Polaków, jednocześnie uznając ich przede wszystkim za Polaków - a oni bynajmniej nie protestują i nawet im to przez myśl nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki-34 Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 15:29 Dołączę się do opinii swobody - od Zgorzelca do Drezna jest tylko jeden, jeśli dobrze pamiętam odcinek i to dość krótki z trzema pasami w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 13:55 Nie ma to jak pluć na Polskę nie znając nawet innych krajów. Otóż Drogi Nieuku-Emigrancie: we Włoszech autostrady są standardowo dwupasmowe. W wielu innych krajach w naszym regionie nie ma ich wcale, albo są szczątkowe (w tym w Rosji, gdzie temat dotyczy okolic Moskwy). Uwielbiam ludzi, którzy nic nie widzieli, nigdzie nie byli, ale udało im się wylecieć tanimi liniami do UK czy na inną wyspę i radośnie plują na swój Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Emigranci dziękują za umożliwienie wyjazdu 14.08.09, 14:13 Bulorz - mimoza narodowa jesteś, jak dla mnie. Sam nie lubię malkontenctwa, ale tak samo jak przesady. A przepaść między infrastukturą Polski, a np. Włoch (zwłaszcza północnych) i Niemiec czy Francji jest nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch7 Skróciliśmy Polakom drogę do Europy..hahaha 14.08.09, 12:00 A gdzie my kuźwa żyjemy? W Azji? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Skróciliśmy Niemcom drogę do na Slask .hahaha 14.08.09, 16:58 W koncu to po czesci za ich pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Pomorze dziekuje za Nowogard. 14.08.09, 14:16 No nie! Nawet "hanysów" już nam Dolnoślązacy ukradli, ja protestuję!!! O co chodzi z tym Nowogardem? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Pomorze dziekuje za Nowogard. 14.08.09, 14:33 jacgg napisał: > No nie! Nawet "hanysów" już nam Dolnoślązacy ukradli, ja protestuję!!! Na dolnym Śląsku nie ma hanysów. > > O co chodzi z tym Nowogardem? No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek To już wiemy z powodu kogo czekaliśmy na otwarcie 14.08.09, 12:14 ... autostrady! To te dwa typki: Schetyna i Grabarczyk - żeby ich coś trafiło! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: To już wiemy z powodu kogo czekaliśmy na otwa 14.08.09, 12:19 coś w tym jest, w tej nagrodzie, pisali o tym wcześniej. Nie wiem czy to prawda, ale jeśli chcieli kilka milinów nagrody, tylko dlatego, że skończyli wcześniej, to niech się cmokną. Nagrodą jest to, że nie wydali jakiejś sumy, którą by wydali na pensję pracowników za ich pracę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 To skandal, co to się dzieje 14.08.09, 12:18 PiSprezydent na pewno znów się obrazi, mały brat nie omieszka przypomnieć, ba uzmysłowić narodowi dokąd ta droga nas prowadzi. A egzotyczna mieszanka kibolowo - moherowa znów nas uraczy swoim jadem. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: To skandal, co to się dzieje 14.08.09, 12:19 i przypomną, ze grillowanie to ich wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
milfur bianka....żyłka Ci aby nie pękła? 14.08.09, 12:37 bianka114 napisała: > PiSprezydent na pewno znów się obrazi, mały brat nie omieszka > przypomnieć, ba uzmysłowić narodowi dokąd ta droga nas prowadzi. A > egzotyczna mieszanka kibolowo - moherowa znów nas uraczy swoim jadem. żyłka Ci aby nie pękła? Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Muszę cię zmartwić 14.08.09, 14:17 Bo masz grube żyły i wielkie czerwone łapska... Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Niestety nie :) 14.08.09, 15:13 Znowu pudło. Czas zmienić towarzystwo jacgg, masz fatalne skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Niestety nie :) 14.08.09, 22:00 Żartowałem. Takim stylem puściłaś, że przeczytałem: mieszanka kiblowo-moherowa. Kibolowo-moherowa to też zresztą przesada, a ja mam trochę dosyć tych wzajemnych harcowników. Nie odpowiada mi ten styl. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Niestety nie :) 15.08.09, 16:27 To był wyraz mojej bezsilności wobec bełkotu jaki słyszę na co dzień ze strony tego towarzystwa. Agresja, głupota i moralizatorstwo pomieszane z tak wulgarnym językiem, że nawet nie mogłabym tego zacytować - wg mnie to mieszanka kibolowo-moherowa. Jak można to delikatniej określić? Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: To skandal, co to się dzieje 14.08.09, 13:28 zdaj sobie sprawę tępoto jedna z drugą, zę akurat ten odcinek to zaczął być budowany zanim tusk zasiadł na tronie, nie POdniecajcie się za bardzo zatem, głuPOlki, bo rząd tuskowy nie ma z tym nic wspólnego, poza tym, że przetnie wstęgę ew. Co pokaże tusk w kwestii dróg to dopiero się przekopnamy. A tak poza tym - za rok, a może dwa cała A4 będzie płatna, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Czy na tym odcinku również nie ma pobocza? 14.08.09, 12:21 I istnieje ograniczenie do 110kmh jak to zrobili na odcinku od Wrocławia na zachód? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-xa Tytuł jak z "Trybuny Ludu" z lat propagandy sukces 14.08.09, 13:12 "Nowy odcinek już otwarty". Ha, ha: "już"! Tytuł jak z "Trybuny Ludu" z lat propagandy sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Tytuł jak z "Trybuny Ludu" z lat propagandy s 14.08.09, 14:25 Tow. premier ktory przybył wraz. tow. wicepremierem na tereny dotknięte powodzią do wiesniakow: "Jak wam sie zyje?" - zażartował tow. premier -Dobrze! - zażartowali chłopi." Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Tytuł jak z "Trybuny Ludu" z lat propagandy s 14.08.09, 17:03 LOL co szlag coie trafia pisuarku??Za waszych rzadow takich tytułow nie bylo bo nie budowaliscie wogole autostrad. No przepraszam 17 kilometrów powstalo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland a warszawka jeszcze poczeka, oj poczeka ! 14.08.09, 13:41 żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Ałtostrada.. do 130 kmh i koniec :-) 14.08.09, 13:43 130 to w Niemczech zalecana MINIMALNA predkosc na autostradzie Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Bredzisz (ze minimalna) albo kpisz. 14.08.09, 13:48 130 to jest predkosc sugerowana, zalecana z tzw. ogolnych wzgledow bezpieczenstwa. Ponadto - wypadki spowodowane przez jadacych z wyzszymi predkosciami na ogol koncza sie w orzecznictwie orzeczeniem WSPOLWINY. Warto o tym pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Bredzisz (ze minimalna) albo kpisz. 14.08.09, 14:21 Chodziło Ci chyba o współodpowiedzialność za wypadki Z UDZIAŁEM amatorów lotniczych prędkości na asfalcie, nie zaś SPOWODOWANE przez nich? Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 13:50 > jako Dolnoślązak szczególnie się cieszę, > że skróciliśmy Polakom drogę do Europy. Jako Górnoślązak szczególnie się cieszę, że skróciliśmy SLAZAKOM drogę do NIEMIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 13:51 > Nowa autostrada łączy się bezpośrednio z niemiecka Ta autostrada jest niemiecka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 14:22 No, i co jeszcze paluszku skrobniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Re: Dziś otwarcie nowego odcinka A2 14.08.09, 13:58 2003-2005 opracowano projekt odcinka, w tym dokumentację przetargową luty 2006 ogłoszono przetarg lipiec 2006 zakończono zbieranie ofert listopad 2006 po odwołaniach i protestach wyłoniono zwycięzcę kwiecień 2007 rozpoczęcie robót ale i tak nie mamy wątpliwości że autostradę mamy dzięki Tuskowi i fachowcom z PO:) Odpowiedz Link Zgłoś
rom-kes A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 14:03 Ale dlaczego z jakiegoś Krzyżowa??Czemu nie np.z Warszawy,Częstochowy,Białegostoku albo Opola??Czy ja mam teraz zapier..do jakiegoś Krzyżowa żeby na szparagi jechać??Apsurt! Odpowiedz Link Zgłoś
ru1da Żartują chyba sobie z tą uroczystościa 14.08.09, 14:04 Taki sukces że aż trzeba uroczyste otwarcie urządzać. To chyba jakiś żart Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: Żartują chyba sobie z tą uroczystościa 14.08.09, 14:09 A KIEDY PIERWSZE REMONTY NAWIERZCHNI NA NOWYM ODCINKU A4 - JUŻ ZA ROK ? Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Zakret zajeb.isty na zdjeciu pokazuja 14.08.09, 14:16 Moze to i autostrada sie nazywa ale ma zakret na tym zdjeciu nader ostry. Przyjdzie zima, snieg i niejeden przy 100 km na godzine sie tam nie wyrobi. Wroze swietlana przyszlosc pobliskim zakladom pogrzebowym. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 14:20 a przeładowane tiry zaraz zrobią koleiny... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w A4. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 14:30 No i brawo. Teraz czas na autostradę z Warszawy do Wrocławia (no albo z Wrocka do Wawy bo to wszystko jedno). Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Teraz czas na autostradę z Warszawy do Wrocławia" 14.08.09, 16:42 No ladnie, ze naszym kraju wbrew licznym publicznym pyskatym protestom naszych pajacow politycznych "goscinnie" dbamy bardziej o spadkobiercow spod znaku nimieckich ziomkostw reprezentowanych miedzy innymi przez Erike Steinbach niz o wlasnych obywateli. Z Warszwy do Wroclawia droga i koleja jest conajmniej o godzine dluzej (nie mowiac juz o stanie drogi) niz z Wroclawia do Berlina. Re: A4. Nowy odcinek otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa A Kaczyńskiemu i Polaczkowi podziekowali? 14.08.09, 14:32 i reszcie spoleczeństwa czy jak zwykle cala chwałę sobie przypisali partyjniaki z PO? A może chcecie powiedzieć że to sam Donald z Grzesiem budowali albo za swoje pieniądze? Zamiast szczerzyć kły powinny podziękować poprzednikom, że przygotowali calą inwestycję i rozpoczęli budowę. No ale czego się soczekiwać po PRowskich kukiełkach z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 masz problemy z czytaniem, czy ze słuchem? Gdybyś 14.08.09, 16:05 nie miał, to wiedziałbyś że Schetyna podziękował poprzednim rządom, ale być może berecik na tępej główce upośledził cię i stąd te problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz Kiedy autostrady połączą polskie miasta? 14.08.09, 15:51 Kiedy autostrady połączą polskie miasta? Czemu autostradą można pojechać z Wrocławia czy Katowic do niemiec, a nie można pojechać z Krakowa do Warszawy? Czemu mieszkańcy Wrocławia czy Pozniania szybciej znajdą się w Berlinie niż w Warszawie? Coś jest nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Coś jest nie tak!" To "cos" to jest skrajne 14.08.09, 16:55 bezmozgowie jakim rzadzi sie nasz kraj od dwudziestu lat. Zamiast sieci dostepnych pracowniczych hoteli klasy Kyrad buduje sie sieci kosciolow. Zamiast "inwestowac" (przygotowujac chociaz tereny i projekty) w infrastrukture przez dwadziescia lat "inwestowano" w pyskate licytowanie sie patriotyzmem i jednoczesnie zlodziejskie szabrownictwo majatku narodowego. Druga linie metra w Wraszawie tez nie buduje sie by Warszawiakom zylo sie wygodniej tylko zeby mozna bylo pochwalic sie na ME 2012. Re: Kiedy autostrady połączą polskie miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 W normalnych krajach autostrady się buduje a kiedy 14.08.09, 15:59 są gotowe, bez żadnego szumu oddaje do eksploatacji. U nas uroczyście się otwiera. Pod tym względem nie odeszliśmy od zwyczajów praktykowanych w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
lancucka_dama A4 PO sto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty 14.08.09, 16:04 Propaganda sukcesu! Niemcy w dwa lata zrobili w bylym DDR wszystkie autostrady a 50 km. Wielkie mycyje. Z Wieliczki do Rzeszowa osiem bitych godzin na A4 - tylko 300 km. Gdyby PiS rzadzil to juz bysmy dawno mieli autostrade do Lwowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Gdyby PiS rządził, to byś blondi jeździła jeszcze 14.08.09, 16:07 po polnych drogach ciągniętą przez woły furmanką:) Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To na pewno nie jest przypadek, ze nieomal jedyna 14.08.09, 16:24 darmowa autostrada w naszym kraju jest na "ziemiach odzyskanych" ulatwiajac i propagujac tani transport miedzy Niemcami a Slaskiem. Za brak prac nad podobna pomiedzy Warszawa a Wroclawiem i odpowiednio Warszawa i Szczecinem odpowiadaja wszystkie nasze smiesznie narodowo-pyskate opetane germanofobia wspolne postsolidarnosciowe i postkomunistyczne rzady. Jak to sie dzieje, ze przez dwadziescia lat te "patriotyczne" pajace wycierajac sobie geby nazwa naszego kraju przy byle okazji, w sprawie waznej jaka sa ziemie odzyskane zrobily w naszym kraju duzo mniej niz za czasow PRL-u ? Moze oprocz szabrownictwa skromnego prl-owskiego dorobku byli zbyt zajecie leczeniem wlasnej chorobliwej rusofobi ? I jak to sie dzieje, ze w najbogatszym rejonie kraju w ktorym platna autostrada mialaby swoje uzasadnienie chociazby z racji na czeste przejazdy Niemcow ta nasza jest bezplatna ? Ta zas ktora czyni z naszego kraju korzystny dla naszego kraju szlak transportowy ze wschodu na zachod nalezy do najdrozszych w Europie ? Gdzie sens gdzie logika pragmatycznego i korzystnego dla kraju dzialania ? Prozno pytac po dwudziestu latach skrajnego bezmozgowia w naszym kraju. A4 prosto do Niemiec. Nowy odcinek otwarty Odpowiedz Link Zgłoś