funny5 19.08.09, 13:22 Ciekawe jakie ma kompetencje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta A jakie kompetencje ma Czuma? :) 19.08.09, 13:29 funny5 napisała: > Ciekawe jakie ma kompetencje Czuma chciał wysadzić w powietrze jakiś pomnik czy muzeum, akurat kompetencje na ministra w rządzie PO... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: A jakie kompetencje ma Czuma? :) 19.08.09, 13:33 Niech mnie kto laskawie oswieci , prosze, po jakiego potrzebne s Gabinety Polityczne w ministerstwach? Przeciez to jawna kpina. Kazdy minister jest z definicji politykiem , reprezentuje linie swojej partii lub partii rzadzacej ,jesli nawet do niej nie nalezy. Inaczej nie jest ministrem. Ilez kasy mozna byloby oszczedzic kasujac te kretynskie instytucje . Odpowiedz Link Zgłoś
pavle swoją drogą, jakim zarozumialcem trzeba być... 19.08.09, 13:42 swoją drogą, jakim zarozumialcem trzeba być żeby uruchomić radio pod nazwą ... swojego nazwiska. Trzbeba mieć naprawdę niezły tupet. "Radio Czuma". Heh. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Czuma to totalny głąb 19.08.09, 14:39 żyjący w nierealnym świecie, szkoda ze Tusk mu dorównuje IQ Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Czuma to totalny głąb 19.08.09, 14:42 to raczej Ty dorównujesz mu inteligencją, skoro nie widzisz różnicy między Czumą a Tuskiem..;) Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Czuma to totalny głąb 19.08.09, 15:30 egal, Tusk nie moze byc inteligentny (czy madrzejszy od Czumy, nie wiem), bo go powolal... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Czuma to totalny głąb 20.08.09, 00:31 TVN Erewan zawsze moze powiedziec ze PiS Czume PO-dsunal Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: A jakie kompetencje ma Czuma? :) 20.08.09, 09:45 sw.patryk napisał: > Niech mnie kto laskawie oswieci , prosze, po jakiego potrzebne s > Gabinety Polityczne w ministerstwach? Takim żebyś dał piątaka... Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: A jakie kompetencje ma Czuma? :) 19.08.09, 13:34 Niestety, ale masz 100% racji zamieniliśmy niezłego ministra na to nie wiadomo co, bez kompetencji, bez wiedzy, z jakimiś starymi długami, z nierozgarniętym synkiem i znajomkami bóg wie skąd. Panie Tusk to się nazywa nepotyzm i ponoć akurat tego pan nie toleruje we własnych szeregach, a może już się pan zaraził "pawlaczką" ? Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: A jakie kompetencje ma Czuma? :) 19.08.09, 14:32 Dokladnie tak. Fachowca wysyla sie na zielona trawke bo jakis bandyta sie w ciupie powiesil (i ch..j mu na grob) a przyjmuje sie jakiegos "swojaka", ktory traktuje teraz wszystko na zasadzie TKM. CH... z taka ojczyzna czy komuna czy "demokracja" syf jest ten sam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: A jakie kompetencje ma Czuma? :) 19.08.09, 14:47 zamieniliśmy niezłego ministra na to nie wiadomo > co, bez kompetencji, bez wiedzy, z jakimiś starymi długami, z nierozgarniętym > synkiem i znajomkami bóg wie skąd. niestety minister Ćwiąkalski zanadto wyróżniał się na tle swoich poprzedników, znaleźli takiego, który jest równie dobry jak Ziobro tylko dużo mniej medialny (btw: trudno się dziwić, ze radio Czumy było takim niewypałem..;)\ Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: A jakie kompetencje ma Czuma? :) 19.08.09, 14:12 taziuta napisał: > funny5 napisała: > > > Ciekawe jakie ma kompetencje > > Czuma chciał wysadzić w powietrze jakiś pomnik czy muzeum, > akurat kompetencje na ministra w rządzie PO... :) > Pomnik lenina w poroninie, razem ze stefkiem niesiolowskim. Ale to chyba nie ten czuma tylko jego brat benek Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta RMF: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 13:34 Rzeczpospolita kolesiów, aferzystów i moherów ! Odpowiedz Link Zgłoś
bemowiak2008 Wyborcy PO sa dumni z wyboru!Z tego jak i wielu 19.08.09, 13:35 innych! Partia Donalda smieje sie z wyborcow glosniej niz smial sie PIS Odpowiedz Link Zgłoś
dosad RMF: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 13:44 Nie akceptowałam zupełnie Ziobry jako min. sprawiedliwości, ale nie mogę jakos zaakceptowac również czumy na tym stanowisku. Nie mam do niego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Re: RMF: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:18 Dosad ! Warunkiem zatrudnienia Czumy jest zaufanie Dosada !!! Od czasu gdy 'mamy jednakowe żołądki' to w głowach się tak poprewracało ,że teraz to nawet mózgi im się wydają jednakowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vinner1 RMF: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 13:44 By żyło się lepiej KOLESIOM,przypominam sobie ryżego obietnice jak łgał i teraz pcha sie ten złamus na prezia.Ja od kilku lat nie chodzę na tę bande głosować.Cuda nie szczyny to mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: RMF: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 13:46 vinner1 napisał: > By żyło się lepiej KOLESIOM,przypominam sobie ryżego obietnice jak łgał i teraz > pcha sie ten złamus na prezia.Ja od kilku lat nie chodzę na tę bande głosować. > Cuda nie szczyny to mamy. By żyło się lepiej SOLIDARUCHOM, przypominam sobie ryżego obietnice jak łgał i teraz pcha sie ten złamus na prezia.Ja od kilku lat nie chodzę na tę bande głosować.Cuda nie szczyny to mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: RMF: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:43 Komuchy, solidaruchy i mohery a normalnosci brak. Po prostu taki pojebany narod i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.premier Pochwalam ten wybór. 19.08.09, 13:50 Ściąganie dobrych znajomych ze ścisłego kierownictwa znanej amerykańskiej rozgłośni radiowej to dobry sposób na ściąganie zachodniego kapitału. W naszej tragicznej sytuacji ekonomicznej każdy dolar, nawet jeden - ma kapitalne znaczenie dla ratowania dobrego imienia partii. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: Pochwalam ten wybór. 19.08.09, 13:58 p.o.premier napisała: > Ściąganie dobrych znajomych ze ścisłego kierownictwa znanej > amerykańskiej rozgłośni radiowej to dobry sposób na ściąganie > zachodniego kapitału. W naszej tragicznej sytuacji ekonomicznej > każdy dolar, nawet jeden - ma kapitalne znaczenie dla ratowania > dobrego imienia partii. A Ty skąd spadłaś ? Z księżyca ? Jak już nastukałaś ten "skrót myślowy", to może jaśniej wytłumaczysz na czym ma polegać, to "ściąganie zachodniego kapitału" ? Co kumpel radiowiec w ministerstwie sprawiedliwości ma wspólnego z rozwojem gospodarki ? Rany Julek, większej bzdury nie czytałam już od miesięcy, chyba pobiłaś rekord bezmyślności ! Odpowiedz Link Zgłoś
pozi Re: Pochwalam ten wybór. 19.08.09, 14:16 czlowieku wyluzuj, na zartach sie nie znasz...? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pochwalam ten wybór. 19.08.09, 14:48 "Ironia" - czy to pojęcie jest Ci obce? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Pochwalam ten wybór. 19.08.09, 14:04 Podobny tok rozumowania panował w latach 40 ubiegłego wieku. Ściągano polskich emigrantów z Moskwy aby przyciągnąć wschodni kapitał! Odpowiedz Link Zgłoś
tata60 RM FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 13:57 No i mamy problem. Czy Pani minister Pitera też nie zauważy nepotyzmu. Czy nasz Tusk zmilczy kolejną porażkę swojego chciejstwa. A najważniejsze, czy ktokolwiek zada pytanie ministrowi Czumie? Ja na miejscu Tuska wywaliłbym na zbity pysk Czumę - za nieudolność, Klicha Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: RM FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:07 To tylko tak na początek. Znajomy Czumy jako znawca radia wkrótce znajdzie synekurę w KRRiT. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp To chyba dobrze, że rodacy do ojczyzny wracają 19.08.09, 14:02 zamiast tułać się po świecie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Bierny ale wierny Czumie 19.08.09, 14:05 Teraz odpowiada za kontakty resortu z rządem, parlamentarzystami i samorządowcami z pozycji emigranta z Chicago. Wkrótce na ulicach naszych miast i wsi zapanuje amerykański styl życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:13 Ponoc Czuma bardzo lubi pozyczac pieniadze, ale bardzo nie lubi oddawac. Pewnie musial od tego "przyjaciela" cos pozyczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:14 A pan premier wie o zatrudnianiu na tak waznym stanowisku 'ludzi znikąd'??? I co na to powie? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: allspice 19.08.09, 14:17 allspice napisała: > A pan premier wie o zatrudnianiu na tak waznym stanowisku 'ludzi > znikąd'??? I co na to powie? Wymagasz za wiele. Powinnas wiedziec, ze rudemu sloneczko Peru bardzo mocno przegrzalo glowke! Odpowiedz Link Zgłoś
langston A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Brookly 19.08.09, 14:16 A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Brooklynu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozi Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 14:19 Pewnie Graś powie, że Rygiel to kompetentna osoba, a w ogóle to element rządowego programu "Powrót", zachęcającego do powrotu polskich emigrantów z zagranicznych saksów... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 14:54 langston napisał: > A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Brooklynu. Cóż gdyby dalej pozostał w PiS pewnie fontanna pochwał się sięgnęłaby trzeciego piętra a tak to nawet Ty mój geniuszu nie zostawiasz na nim suchej nitki. Co do kompetencji to trzeba uczciwie powiedzieć, że jest prawnikiem może z d.gorszym dorobkiem niż Ćwiąkalski ale nie showmanem (jak "0")i już za samo to ma u mnie plusa... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 15:09 ja nie zostawiam suchej nitki na Czumie? gdzies ty to wyczytal w mojej wypowiedzi?:) Wiec przetlumacze ci ja z polskiego na polski: GWno rozpacza ze Czuma zatrudnia swoich przyjaciol z Chicago a przeciez mial zatrudniac Zydow z Brooklynu. A to nicpon. Teraz jasniej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 15:19 Aha.. kumam w Twojej gwarze słowo "nicpoń" jest komplementem. Niemniej sprostowanie jakie zamieściłeś jest pozbawione logicznego uzasadnienia bowiem na Brooklynie aż roi się od Latynosów i Afroamerykanów - czarnuchów ( to tak na wszelki wypadek żebyś nie musiał jak ja w słowniku szukać). Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 15:25 lem tylko ze Latynosi nie wydaja u nas gazety ktora zahipnotyzowala wiekszosc prseudointeligentow w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 15:41 Że radio hipnotyzuje to wiem ale gazeta..?! Kogo..? Pewnie masz do GW żal, że nie stała się "Trybuną Pisu" lub "Życiem IV RP" jak szacowna niegdyś "Rzeczpospolita"... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: A to nicpon, a mial zatrudniac "naszych" z Br 19.08.09, 16:13 Nie mam zadnego zalu do GWna. Od momentu powstania czyli od wyzebrania u Walesy stanowiska redaktora dla Michnika -GWno jest lewacka antypolska gadzinowka. Odpowiedz Link Zgłoś
alieniak RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:24 Moze sie Czuma podobac lub nie, ale na pewno moze sobie dobierac pracownikow wedlug swojego uznania. A jesli chodzi o kwalifikacje to jakie trzeba miec kwalifikacje zeby byc szefem gabinetu politycznego? Krotko mowiac: i ja i ty sie kwalifikujemy a coz dopiero pan Rygiel. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pasjonatx RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:28 Po co jak ten duren studiowalem ciezko prawo,zdobywalem nagrode za prace mgr,chcialem zdobyc i zdobylem wiedze z kryminalistyki i medycyny sadowej skoro i tak nawet jednej szansy nie mialem na rozmowe kwalifikacyjna,by sie moc zaprezentowac chociaz.I tak lata mijaja a inni otrzymuja prace nie majac nawet tego w 1%,co ja i mnie podobni.Oto Polska wlasnie.Cudowny kraj.Zaiste. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pasjonatx 19.08.09, 14:34 pasjonatx napisał: > Po co jak ten duren studiowalem ciezko prawo,zdobywalem nagrode za prace > mgr,chcialem zdobyc i zdobylem wiedze z kryminalistyki i medycyny sadowej skoro i tak nawet jednej szansy nie mialem na rozmowe kwalifikacyjna,by sie > moc zaprezentowac chociaz.I tak lata mijaja a inni otrzymuja prace nie majac > nawet tego w 1%,co ja i mnie podobni.Oto Polska wlasnie.Cudowny kraj.Zaiste. Wyksztalcony to moze jestes. Osobiscie nigdy Ciebie bym nie zatrudnil! Powod: jestes naiwny jak male dzieciatko. Odpowiedz Link Zgłoś
pasjonatx Re: pasjonatx 19.08.09, 15:25 Zapewniam Cie drogi internauto,ze nie jestem.Znam cale towarzystwo sposrod wielu-nie wszystkich rzecz jasna,ale wielu- ludzi w roznych miejscach od Policji przez Straz Graniczna,prokurature po rozne inne miejsca.I na tej drodze spotkalem jednego uczciwego czlowieka,ktory chcial mnie miec.Coz z tego skoro tam gdzie decyduja o przyjeciu do pracy panuje wielki uklad kolezenski.Na moje miejsce przyjeto swoich.Ale nie obrazam sie,ze nazwales mnie naiwnym,bo inaczej nie nie wiedzialbym,ze sprzedawano pytania na egzamin na aplikacje prokuratorska.Ale to szczegol maly.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:30 Palikot przy Czumie to mały Bolek. Panie Premierze - Czuma ciągnie coraz bardziej w dół zaufanie do rządu i do Pana osobiście. To człowiek niegodny zaufania przez swoje wypowiedzi, niespłacone długi i kolesiów... Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt33 RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:30 Najpierw syn jako doradca, teraz też nie wiadomo kto, bez kompetencji. I to wszystko dzieje się w jednym z ważnych resortów. Czy naprawdę nie ma w Polsce ludzi kompetentnych? Bo na pewno Andrzej Czuma osiągnął swój szczyt niekompetencji zostając ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:31 Na wszystkie stanowiska powinni być powoływani ludzie zarejestrowani w Urzędach Pracy w kolejności zarejestrowania. Sprawdzeniu winno podlegać tylko, czy przypadkiem kiedyś nie spotkali się z osobami postawionymi wyżej lub niżej w hierarchii służbowej. Co pół roku powinno się sprawdzać, czy nie nawiązały się jakieś przyjaźnie lub inne bliskie związki. Takie przypadki powinny owocować natychmiastowym dyscyplinarnym zwolnieniem obu osobników! Odpowiedz Link Zgłoś
sydio RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:34 PO w miniaturze, do tego pisowski brak wdzięku Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Zamiana Ćwiąkalskiego na Czumę ..... 19.08.09, 14:36 ... to najgłupsza decyzja personalna Tuska !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata-12345 To naturalne 19.08.09, 14:38 Na szefa gabinetu politycznego zawsze zatrudnia się zaufaną osobę, politycy na całym świecie tak robią. Nie ma się czym ekscytować Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:38 po to powstały gabinety polityczne, aby wszelkiej maści kolegów tam poupychać... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus RMF FM: Czuma otacza się przyjaciółmi z USA? 19.08.09, 14:39 A co...? Wrogami się ma otaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Atak na rzad w USA?Rygiel sprawdzony.Jezuita tez. 19.08.09, 14:42 Jesli Pan Rygiel,sprawdzony przez FBI i CIA jak kazdy przybywajacy z ex-PRL,w USA,ma ten kwalifikacje,to nie ma problemu a media atakujac nie zdajac sobie sprawy,ze atakuja wlasnie USA i rzad w USA.Tylko dlatego ze to panstwo dalo szanse ludziom z Polski,Czech,Wegier,Bulgari... Ach co tam.Z calego ukladu Warszawskiego a o zachodniej Europie nie wspominam(po 1968).Czy tez atak medialny jest skierowany przeciw Jezuitom dzieki ktorym tak jak Franciszkanom,Watykan zawdziecza reputacje,pieniedze,tradycje.....Przeciw bratu Pana Czumy, ktory jest jezuita? Czytalem wiele artykulow z Polski na temat Pana Rygla. To jest juz jest wojna medialna przeciw USA co uwazam za makabryczny skandal.Polskie media przeciw USA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Skandalem przede wszyskim jest odnoszenie sie do 19.08.09, 16:29 cenzurek FBI i CIA w ocenie polityki kadrowej w naszych ministerstwach. Amerykanie sprawdzali wzgledem wlasnych owczesnych interesow, ktore niekoniecznie musza byc podobne jak te nasze dzisiejsze. Sami zreszta w latach prezydentury Busha Jr swoimi decyzjami systematycznie dyskredytowali opinie i oceny cytowanych przez Ciebie swoich sluzb rzadowych. Tym bardziej smieszne jest powolywanie sie na nie w odniesieniu do naszej polityki kadrowej na najwyzszych szczeblach. Re: Atak na rzad w USA?Rygiel sprawdzony.Jezuita Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy po wyborze Kwaśniewskiego,rodacy mnie nie zdziwią 19.08.09, 14:42 już niczym...Wałęsa,Tymiński,Tusk..co jeden to lepszy gigant.. Odpowiedz Link Zgłoś