strikemaster Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał rezy... 20.08.09, 18:01 No to PiS ma nowego członka. Pewnie wyląduje w BBNie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 należy nam sie 20.08.09, 19:06 Czytajac komentarze, nabieram przekonania, ze mamy na co załugujemy. 90% piszacych jest -z calym szacunkiem- urobione przez politykow i posluguje sie w dyskusji ta sama rynsztokowa logika, ktora oni stosuja na codzien wobec siebie. Tak, urobili nas i jestesmy (gremialnie) ich warci. Wydawalo sie ze nie jest trudnym wywnioskowac o co generalowi chodzilo, a jednak dla wielu sie to zbyt trudne. Zatem bedziemy do usr... smierci narzekac na kolejne ministerstwa, PKP, zwiazki w KGHM, kolejne reformy sluzby zdrowia, startujaca wlasnei afere z offsetem na F16 i dawac sie szczuc na siebie bandzie politycznych pajacow, ktorzy nigdy w zyciu niczego porzadnie nie zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
moryc.iljicz.goethe Dobrze, że odchodzi 20.08.09, 18:06 Z jego wypowiedzi wynika, że woli hamletyzować niż załatwiać sprawy. Moim zdaniem można było przymknąć oko na to, że wyrwała mu się krytyka podczas przyjmowania ciała zmarłego żołnierza w końcu mógł być zdenerwowany, wyprowadzony z równowagi i po ludzku poruszony śmiercią, w jakimś sensie, swojego podwładnego. Taki ludzki błąd jest zrozumiały i wybaczalny, nawet jeśli godzi w jakąś ważną, powszechne uznawaną regułę, zwłaszcza jeśli zdarza się komuś zasłużonemu. Niestety jednak moment, w którym publicznie oskarża się ministra rządu o manipulację i celowe przeinaczenie wypadałoby najpierw dokładnie sprawdzić o co chodzi. Mianowicie minister Klich powiedział dokładnie to do czego sam generał się przyznał - że w nieodpowiedniej treści, formie i miejscu zgłosił swoje zastrzeżenia. Nie powiedział więc Klich, że generał popełnił błąd gdyż skrytykował coś co działa tip-top, tylko, że nie powinien tego robić w formie przemowy na takiej uroczystości atakując personalnie urzędników, a na przykład w formie listu do ministra wskazującego konkretne zarzuty wobec procedur. Generał Skrzypczak wszedł w polityczne buty i dobrze się w nich czuje, przejął już najważniejszą cechę naszych polityków zajmowanie się sobą, pod pozorem dbałości o wyższe cele. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens dupek, nie generał 20.08.09, 18:07 www.pardon.pl/artykul/7977/drugi_zolnierz_rzeczpospolitej_erotoman_i_klamczuszek Odpowiedz Link Zgłoś
mafufo Wnioskowanie 20.08.09, 18:11 Jeżeli pan minister Klich kłamie, to pan minister Klich nie ma honoru, a jeżeli pan minister Klich nie ma honoru, to można panu ministrowi Klichowi w twarz napluć, a jeżeli panu ministrowi Klichowi można w twarz napluć, to mu naplujmy. Z drugiej jednak strony nie mamy całkowitej pewności, czy pan minister Klich kłamie, więc może lepiej na razie nie plujmy w twarz panu ministrowi Klichowi. Odpowiedz Link Zgłoś
brodaty1974 Wnioskowanie błędne 20.08.09, 18:35 Wnioskowanie to oparte jest na błędnym założeniu, że POLITYK MA HONOR. Stąd jest pozbawione sensu. Bywali politycy jak gen. Sikorski czy płk. Beck którzy mieli honor - ale sukcesów politycznych im to nie przyniosło - zapewne również dlatego, że człowiek honoru nic nie zdziała wśród ludzi którzy go nie posiadają. Więc nie pluj politykowi w twarz za to, że nie ma cechy, która mogłaby uczynic go nieskutecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
mafufo Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 18:39 Biedny, nieszczęśliwy cyniku... Może i polityk nie ma honoru, ale naszym obywatelskim obowiązkiem jest traktować go tak, jakby ów honor miał. W przeciwnym razie demokracja zmieni się w pajdokrację ze wszystkimi tego konsekwencjami (np. wszechopgarniającym chaosem). Proponuję zatem przyjąć mój wniosek jako uzasadniony. Tfu tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
brodaty1974 Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:12 Widzisz... Biedny cynik ma o wiele więcej przyjemnych chwil w życiu - gdy zaobserwuje, że nie wszystko jest tak złe i tak cyniczne jak uważa... Biedny naiwniak o wiele częściej ze zgrozą stwierdza, że w życiu nie jest jak sobie idealistycznie wyobraża. Ja należę do tych pierwszych - chciałbym aby politycy byli honorowi - niestety nawet ci co mieli byc honorowi i walczyli z układami poszli na układy z tymi bez honoru, a więc też swą wątpliwe dziewictwo (prawictwo?) utracili. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberbatat Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 18:48 płk beck????? czy to ten co to bredził o honorze, a potem pierwszy do rumunii dał dyla?????? Odpowiedz Link Zgłoś
brodaty1974 Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:18 To ten biedny naiwniak (człowiek chonoru), który był ministrem spraw zagranicznych w 1939, długo uważał, że Hitler jako człowiek honoru dotrzyma paktu o nieagresji i nie zaatakuje Polski. Jak już do niego dotarło, że Hitler to polityk i jest gotowy do ataku wygłosił słynne przemówienie w sanacyjnym sejmie cytuję fragmenty "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę" i coś o honorze. Po czym jak napisałeś "wycofał się na z góry upatrzone pozycje" w Rumunii. Cóż jeszcze jeden biedny naiwniak w polskiej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberbatat Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:21 bo cudzą krwią łatwo jest płacić!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mafufo Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:34 A Puszkin jako człowiek honoru zginął w pojedynku. Takoż Lermontow. Czy któryś z polskich poetów zginął w pojedynku albo się chociaż pojedynkował? Więc może jako Polacy po prostu nie wiecie, co to jest honor. Uczcie się od rosyjskich poetów romantycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
brodaty1974 Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:40 Znawca z ciebie literatury rosyjskiej... Ja prosty człowiek uczyłem się tylko polskiej... Polecasz czy odradzasz Odpowiedz Link Zgłoś
mafufo Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:56 > Ja prosty człowiek uczyłem się tylko polskiej... Literatura jest do czytania, a nie do uczenia się. Polecam literaturę rosyjską do czytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyberbatat Re: Wnioskowanie błędne 20.08.09, 19:57 polscy romantycy upodobali sobie suchoty:P Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Wnioskowanie 20.08.09, 20:20 UWAZAM ze wszystkie partie,,PIS i PO..SLD znaczy wszyscy co maja swoich ludzi w sejmie..maja za zasrany obowiazek zajac sie wojskiem co jest ponad podzialami partyjnymi Wojsko sluzy dla kraju..a nie dla poszczegolnych parti,,,to trzeba tym oslom-poslom wbic do lba raz na zawsze,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 polak_kr, zdefiniuj określenie "reżim", idiotko.. 20.08.09, 19:16 szkoda, to jest wtedy, gdy taka krowa jak ty, nas.a do studni,albo w mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiuu1 Na Tarpanach w Iraku ... 20.08.09, 18:18 Tak a kto jak nie politycy wyslal naszych chlopakow na Tarpanach do Iraku ? Jezdzili na patrole jak kaczki wystawione na tarczy... Wstyd Dziekujemy za szczerosc Panie Generale Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Tak PO niszczy Polske......... 20.08.09, 18:45 Ktoregos dnia za tych lajdackich rzadow obudzimy sie bez gospodarki,armii,policji.Zostana tylko niewolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 konczy mu sie kontrakt w wojsku i czul smrod ze 20.08.09, 18:49 pojdzie do cywila??? ateraz odejdzie jak bohater z pod montkaczaka... Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał rezy... 20.08.09, 18:53 Polska z woli swych wladz,poprzednich i obecnych bierze udzial w brutalnej agresji na Afganistan(wczesniej takze i Irak). Ta wojna od poczatku byla i jest sprzeczna z polska racja stanu. Przy tym jest to wojna skazana na kleske.Afganczycy nigdy nie pogodza sie z okupacja swojego kraju.Nie sa tez zainteresowani demokracja w stylu zachodnim.Przywodcy Afganistanu i Iraku to amerykanskie marionetki ,ktore wczesniej czy pozniej beda ewakuowani przez amerykanskich marines.Losem naszych zolnierzy nikt przejmowal sie nie bedzie.Nasz udzial w tych wojnach jest przejawem skrajnego serwilizmu,sluzalczosci wobec bushowskiej ekipy. Wojna ta wymaga olbrzymich nakladow.Polski na takie wydatki nie stac.Koszty jakie juz ponosimy godza w narodowy byt Polakow. Wiele podobnych nam krajow NATO w tej wojnie udzialu nie bierze i kraje te nie sa w polityce europejskiej marginalizowane. Gen.Skrzypczak niczego odkrywczego nie powiedzial.Powinien jeszcze publicznie wyznac,ze wyjazdy zolnierzy na te wojne nie sa wcale dobrowolne! Sa do tego przymuszani grozba zwolnienia ze sluzby wojskowej.Braki wyposazeniowe i logistyczne wolalaja o pomste do nieba.Kompromitujace sa tez decyzje operacyjne tamtejszego dowodztwa (jak chocby stworzenie nielicznej, niezdolnej do zapewnienia sobie bezpieczenstwa podbazy, ktora w przypadku ataku talibow skazana jest na zaglade). Ostatnie wydarzenia dowiodly tez,ze Polacy nie moga liczyc na szybkie i efektywne wsparcie sil glownych lub sojuszniczych. Klich , swoisty lalus i karierowicz,powinien byc zdymisjonowany. Prokuratura Wojskowa winna postawic w stan oskarzenia nieodpowiedzialnych dowodcow. Odpowiedz Link Zgłoś
zz26 armia powinien rzadic general 20.08.09, 19:12 a nie jakis psychiatra nie sadze aby generał zarządził aby na prawdziwej wojnie z prawdziwymi wrogami używać ślepej amunicji Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Skrzypczak, to jednak gó...arz,nie oficer... 20.08.09, 19:14 zamotany szmondak... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: armia powinien rzadic general 20.08.09, 19:25 > a nie jakis psychiatra i tu się mylisz, generał ma za zadanie zabijać o wydymać wroga, a nie rządzić. Psychiatra, fakt nie najlepszy wybór, ale jako lekarz ma za zadanie uniakać zabijania. Więc nie wiem do czego zmierzasz. Np. gdyby generał siedział i o wszystkim decydował, to z nudów, sam by rozpętywał wojenki, żeby np. się przekonać, czy jego teoria ataku jest dobra, czy też zła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Klicha zabawy żołnierzykami cd. 20.08.09, 19:16 Jaja z wojskiem trwają. Ministrem ON jest dziubdziuś, który o wojskowości ma pojęcia bardzo blade. No ale gdy najważniejsze by odznaczać za to, że ktoś się Kaczyńskiemu sprzeciwia... I trwają sobie fachowcy w Ministerstwach. A przecież sierotka Klich w MON to nie wyjątek. Równą porażką są np. Grad, Kurdycka, Hall, Czuma (o jego poprzedniku-mafiozie nie wspominając), Pitera. Rząd fachowców z duupy wziętych... Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Skrzypczak, 33 lata służby, wychowanek PRL-u... 20.08.09, 19:42 czyli Jaruzelskiego.. Typowa kariera komucha, wyższa szkoła wojskowa, przynależność do PZPR, obowiązkowo! no i awanse ,zależne od zaangażowania..Doszedł daleko, tylko zapomniał ,że to już nie Układ Warszawski ! Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Skrzypczak, 33 lata służby, wychowanek PRL-u. 20.08.09, 20:26 A czyim ty jesteś wychowankiem,wiejski głupku ? Jak widzę z poprzedniego wpisu znasz się na krowach - ich pasanie to właściwe zajęcie dla wiejskich głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Klicha zabawy żołnierzykami cd. 20.08.09, 19:53 ale przynajmniej nie rozpieprzą sami swojego rządu. I to chyba najlepszy argument, że są mądrzejsi od pisiarnii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
evident polityków armie nie potrzebuje Skrzypczak 20.08.09, 20:06 to już wie sierżant, nie mówiąc o generale Odpowiedz Link Zgłoś
wicur Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał rezy... 20.08.09, 20:10 moze by sie pan general zastrzelil, byloby honorowo i plotki by ustaly, dalej panie generale daj pan przyklad innym takim jak pan Odpowiedz Link Zgłoś
wuj1234 Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał rezy... 20.08.09, 20:29 Szkoda że człowiek honoru musi odejść ,ł na sumieniu, ale mam nadzieję że dotkna taki wygibus zastaje, wierzę p. Skrzypczakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał re 20.08.09, 20:47 > Szkoda że człowiek honoru musi odejść mylisz odejście z honorem, z końcem kadencji, czy jak to się tam nazywa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukaski Re: Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak złożył re 20.08.09, 20:33 Trepy i Szweje - Polska Armia. A trep to trep i logikę trepa ma, Co tu gadać, głupstwo palnął, kota ogonem odkręca, bo honor to mają szweje. Emerytura generalska też piechotką nie chodzi. Szwej zaś i tak dostanie w zadek, bo taka ich dola. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak złożył re 20.08.09, 20:49 Ciekawe kiedy gen. skrzypczak wyląduje w bbn Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos tusk ma innych na jego miejsce 20.08.09, 21:27 takich co doswiadczenie nabywali jeszcze przed 89 rokiem lol Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: tusk ma innych na jego miejsce 20.08.09, 21:35 pamiętaj jedno, nie ma ludzi niezastąpionych. Nawet do jarka małego to już dotarło ;) Generał szybciej do tego doszedł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodatkowo_zwracam To wstyd ze mamy takich oficerów. Giną przez 20.08.09, 21:36 ich głupawe decyzje ludzie, a oni sie żalą na pogrzebach, ze nie mają helikoptera. Jak siedział w dziupli i kosił kasę to mu nie przeszkadzało, ze nie było uzbrojenia, a teraz jak do nich strzelają zaczęło to im przeszkadzać. Wstyd, żenada, kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy facwit, do nogi! 20.08.09, 21:38 facwit, ty jednak always full of shit... czlowiek cie o link pyta, ktory potwierdzilby twoje po-we teorie, a ty go do google odsylasz... niniejszym jestes typowym zwolennikiem rzadu po, ktory zachowuje sie dokladnie tak samo - all talk, no substance... btw. grad dostal juz pieniadze za stocznie czy yez moze szuka nowego inwestora, aby tuskowi do konca reputacji nie zepsuc??? Odpowiedz Link Zgłoś
wilczoooki_po-lszewik Psychiatra_Tuska_Rozwala_Wojsko_P olskie__:o))))))) 20.08.09, 21:45 Mumia Ramzesa XII czyli Kielich - osobisty psychiatra herrr Tuska :) - na polecenie tego ostatniego rozwala Polskie Wojsko tak aby PO-laczkoland stał się pośmiewiskiem sąsiadów tak jak RP za czasów szwabskiego króla Sasa :( Polska wcisnięta tak jak nikt na świecie pomiędzy dwa uzbrojone po zęby nacjonalizmy o zbrodniczej przeszłości, staje się znowu bezbronnym łakomym kąskiem do rozbioru :( ................................................................................ Donek Ząb - Zupa - Dąb :) to korytowy, leniwy, niekompetentny chamek o podejrzanych folksdojczowskich korzeniach i poglądach, wybawiciel Ubekistanu i pachołek oligarchów jest zagrożeniem dla POLSKI, jej niepodległości i demokracji. Nie powinien nigdy zostać premierem RP !!! Bo czym jest Polska dla tej korytowej, leniwej kreatury her Thuske pachołka zagranicy rozwalającego Państwo Polskie na wszystkich frontach! - politycznym, ekonomicznym i militarnym ? Odpowiedź można znaleźć w miesięczniku Znak, nr 11–12, 1987: Thuske o Polskości, Polsce i Polskiej Historii: Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością. --------------------------------- DLA DONKA EURO-FOLXDOJCZA , NORMALNOŚĆ TO PEWNIE DZIADKOWY BANDYCKI WERMAHT I NIEMIECKIE ZBRODNICZE OBOZY KONCENTRACYJNE :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Psychiatra_Tuska_Rozwala_Wojsko_P olskie__:o) 20.08.09, 21:49 Wojna w wojsku,to kiepski prezydent! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Psychiatra_Tuska_Rozwala_Wojsko_P olskie__:o) 20.08.09, 21:53 zadaj sobie lepiej pytanie, czym jest Polska od 20 lat. I napisz jeszcze raz to samo ("rymując") o ludziach, którzy byli przed tuskiem ;) Przynajmniej nie wyjdziesz na płatnego marnego pisiarczyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bianka114 Re: Psychiatra_Tuska_Rozwala_Wojsko_P olskie__:o) 20.08.09, 22:14 Twoje teksty świadczą o tym, że niejeden psychiatra ma z tobą poważne problemy Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Psychiatra_Tuska_Rozwala_Wojsko_P olskie__:o 20.08.09, 22:29 ja pisałem do wilczoooki_po-lszewik, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
draftart klicha-klika-kicha 20.08.09, 21:59 tekst żony zabitego żołnierza i sprawa jest oczywista, Klich do dymisji, a kłótnie o to, o tamto, sram to owamto, są tylko po to by oddalić świadomość faktu że uzbrojenie polskich żołnierzy jest do d u p y Odpowiedz Link Zgłoś
wilczoooki_po-lszewik Re: Psychiatra_Tuska_Rozwala_Wojsko_P olskie__:)))) 20.08.09, 22:12 Mumia Ramzesa XII czyli Kielich - osobisty psychiatra herrr Tuska :) - na polecenie tego ostatniego rozwala Polskie Wojsko tak aby PO-laczkoland stał się pośmiewiskiem sąsiadów tak jak RP za czasów szwabskiego króla Sasa :( Polska wcisnięta jak nikt na świecie pomiędzy dwa uzbrojone po zęby nacjonalizmy o zbrodniczej przeszłości, staje się znowu bezbronnym łakomym kąskiem do rozbioru :( ................................................................................ Donek Ząb - Zupa - Dąb :) to korytowy, leniwy, niekompetentny chamek o podejrzanych folksdojczowskich korzeniach i poglądach, wybawiciel Ubekistanu i pachołek oligarchów jest zagrożeniem dla POLSKI, jej niepodległości i demokracji. Nie powinien nigdy zostać premierem RP !!! Bo czym jest Polska dla tej korytowej, leniwej kreatury her Thuske pachołka zagranicy rozwalającego Państwo Polskie na wszystkich frontach! - politycznym, ekonomicznym i militarnym ? Odpowiedź można znaleźć w miesięczniku Znak, nr 11–12, 1987: Thuske o Polskości, Polsce i Polskiej Historii: Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością. --------------------------------- DLA DONKA EURO-FOLXDOJCZA , NORMALNOŚĆ TO PEWNIE DZIADKOWY BANDYCKI WERMAHT I NIEMIECKIE ZBRODNICZE OBOZY KONCENTRACYJNE :))) ................................................................. JEDYNĄ SZANSĄ NA URATOWANIE POLSKI PRZED DEGRADACJĄ I JEJ ROZBIOREM JEST ODSUNIĘCIE ZŁODZIEJSKIEJ, ANTYPOLSKIEJ PO-LSZEWII , NIEDOPUSZCZECIE KRYMINALNEJ BOLSZEWI DO KORYTA (PIZGORSKI plus OLECHOJSKI ) ORAZ PRZYWRÓCENIE RZĄDÓW POLSKIEJ PARTII PIS !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kloda-wa Jestem dumny , że mamy jeszcze takich oficerów 20.08.09, 22:04 Szkoda , że tacy oficerowie muszą odchodzić z Armii. Ale honor ponad wszystko. A Tusk stracił mój głos, bo powiela błędy Kaczyńskiego i obsadza ważne stanowiska miałkimi ministrami. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Podających się do dymisji chciwych r_chaczy? 21.08.09, 00:13 Coś późno podał się do dymisji skoro było tak źle. Tzn., że wcześniej świadomie posyłał do boju źle wyekwipowanych żołnierzy? Może nie miał głowy zajęty flirtami i romansami. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
wyfjukana_jola Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał rezy... 20.08.09, 22:15 Podboje wodza naszej armii... jeśli taki"honorowy" był w armii jak w życiu to nieźle. Nie jestem wielbicielką "Nie", szukałam po prostu czegokolwiek o generalne, no i wyguglałam niechcący ten "pasztet". Chciałam włączyć się w dyskusję na wwww.tvn24.pl ( forum), ale cóż.... cenzura publikuje postu z linkiem do tego artykułu. dlaczego? rozumiem, że "Nie" to żadna wielka gazeta, ale nie pojmuję dlaczego nie dopuszczają tego.... to rzuca inne światło na generała... do sądu nie poszedł, sprostowania nie pisał, zatem co jest?! www.nie.com.pl/art20506.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wyfjukana_jola Pożegnanie z armią. Gen. Skrzypczak wysłał rezy... 20.08.09, 22:17 a pan generał rozwalał podczas misji w iraku portal "sympatia.pl":DDDD www.nie.com.pl/art20506.htm Odpowiedz Link Zgłoś