Dodaj do ulubionych

Klich: odejście generała to nieobliczalny gest

20.08.09, 23:16
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • pgig Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 20.08.09, 23:16
      Zabrano kompetencje w kontekście generowania potrzeb sprzętowych, a to my,
      nie urzędnicy powinniśmy decydować, czym mamy walczyć

dzięki Bogu, że teraz pan generał będzie generował ołowiane żołnierzyki w
      kontekście zielonej trawy, na którą się udał
      • adela_30 [...] 20.08.09, 23:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 20.08.09, 23:38
          adela_30 napisała:

> Niedługo cały naród poda się do dymisji w geście protestu przeciw
          kłamstwom teg
          > o
          > słabego rządu pod kierownictwem naczelnego oszusta RP zwanego
          zakłamanym rudzie
          > lcem.
          Szanowna pani! Jeśli ma pani ochotę podać się do dymisji, to pani
          problem. I zapewne pani sugestie dotyczą 26% narodu, a nie całego
          czyli pozostałych 74%. Ale smuci pani chamstwo, które uprawia pani
          bezkarnie. Za poprzednich rządów mogłaby pani mieć prokuratora na
          karku, bo obraża pani jedną z najważniejszych osób w państwie.Ja
          rozumiem, że można być ślepym wyznawcą PiS, ale to nie oznacza, że
          aż tak chamskim. I jakie to smutne, że jest pani kobietą. Kobietą
          prawicy...
          • adela_30 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 20.08.09, 23:43
            Szkoda, że jako krótkowzroczny wyborca PO nie rozumie pan, że można być także
            obiektywnym wyborcom realnie oceniającym dokonania obecnego jak i poprzedniego
            rządu. PO = PiS.
            Przykro mi, że ta prawda aż tak panią boli. Wszelkie zażalenia proszę kierować
            do pana Tuska, który nie dotrzymał jeszcze żadnej ze swych przedwyborczych
            obietnic. Proszę także kierować je do prezydenta bo oczywistym jest, że
            nieudolność pana premiera jest wynikiem spisku Kaczorów :)
            • dariustch Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:01
              Oprócz PO, PIs i SLD są jeszcze inne obozy polityczne.
              W sumie to Pan generał zyskał coś na czym o dziwo mu nie zależy. Gdyby nie afera
              wszelkie zażalenia do ministra rozeszłyby się po kościach, a tak społeczeństwo
              wystawi odpowiednią ocenę i już rozwiązanie będzie się podobało przyszłym wyborcom.
              Tak samo problem samolotów dla rządu ktoś powinien rozdmuchać w ten sposób,
              by korzystny wiatr wiał od strony porządnych nowoczesnych samolotów, a nie
              małych samolocików godnych przedsiębiorcy.
              • aplus Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:09
                samoloty nie sa ryzemu potrzebne bo i tak nic nie potrafi.
                Do fotki autobusem moze jezdzic tak jak w czasie wizyty w USA

dariustch napisał
                > Tak samo problem samolotów dla rządu ktoś powinien rozdmuchać w
                ten sposób,
                > by korzystny wiatr wiał od strony porządnych nowoczesnych
                samolotów, a nie
                > małych samolocików godnych przedsiębiorcy.
            • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:05
              Wolę być krótkowzroczna niż ślepa i chamska:)))
              Życzę powodzenia w najbliższych wyborach. Z taką kulturą elektoratu
              pisowskiego z pewnością wygracie je w cuglach.
              • adela_30 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:07
                A ja wolę chamów niż złodziei i oszustów :)
                Z taką "uczciwością" członków PO z pewnością wygracie wszystkie wybory wśród
                więźniów.
                • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:14
                  adela_30 napisała:

> A ja wolę chamów niż złodziei i oszustów :)
                  > Z taką "uczciwością" członków PO z pewnością wygracie wszystkie
                  wybory wśród
                  > więźniów.
                  Doprawdy? Złapała pani kogoś na złodziejstwie czy tak sobie tylko
                  pisze? A może na oszustwie typu : jak brat będzie prezydentem to nie
                  będę premierem? Wy, z pewnością, wygracie w psychiatrykach, jak
                  kiedyś...A na chamstwie daleko sie nie zajedzie, szanowna pani.
                  • adela_30 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:25
                    A pamięta pani obietnice Tuska likwidacji KRUS?
                    A pamięta pani obietnicę Tuska zreformowania ZUS?
                    A pamięta pani obietnicę Tuska obniżki podatków?
                    A wie pani ile kosztują aktualnie jabłka?

A pamięta pani czyja firma dostała zlecenie na szkolenie stoczniowców nie
                    uczestnicząc w żadnym przetargu?

I co? I nic! Kolesie grają tylko w nogę i jeżdżą tyłem po niemieckich
                    autostradach :)

Jeśli chodzi o chamstwo to....Niesiołowski, Palikot i Bartoszewski jadą na
                    chamstwie od urodzenia i jakoś im się udaje :)

PS.
                    Obietnice Tuska dla przypomnienia:
                    1. Obrona praw pracowników .
                    2. Wspieranie przedsiębiorczości i zmiana prawa na korzystniejsze dla
                    pracowników i pracodawców.
                    3. Obniżenie podatków i “danin publicznych”.
                    4. Wzrost płac pracowników sektora publicznego.
                    5. Pomoc ze strony państwa dla “najsłabszych”.
                    6. Ograniczenie deficytu.
                    7. Bezpieczne wprowadzenie Euro.
                    8. Zahamowanie wzrostu inflacji.
                    9. Większe środki na rozwój i edukacje.
                    10. Radykalne uproszczenie prawa podatkowego, gospodarczego i trybu poboru ZUSu
                    11. Uproszczenie procedur zakładania firm.
                    12. Prywatyzacja kluczowych firm polskiej gospodarki.
                    13. W przypadku firm należących do Skarbu Państwa - rzetelne wybierania zarządów
                    i rad nadzorczych.
                    14. Zapewnienie bezpieczeństwa energetycznego.
                    15. Wsparcie projektów infrastrukturalnych UE dot. bezpieczeństwa energetycznego.
                    16. Przyśpieszenie budowy obwodnic i autostrad.
                    17. Wyeliminowanie barier prawnych blokujących szybki rozwój infrastruktury.
                    18. Modernizacja PKP
                    19. Powszechny dostęp do szerokopasmowego Internetu.
                    20. Wprowadzenie możliwości załatwiania spraw państwowych (podatki itp.) przez
                    Internet.
                    21. Gospodarczy “powrót Polski nad morze”.
                    22. Mądre wykorzystywanie funduszy europejskich.
                    23. Decentralizacja władzy.
                    24. Wsparcie rozwoju regionalnego.
                    25. Modernizacja wsi i rolnictwa
                    26. Usprawnienie procesu składania wniosków o dotacje unijne.
                    27. Reforma instytucji publicznych obsługujących rolnictwo.
                    28. Ekologiczna produkcja żywności.
                    29. Wytwarzanie biopaliw i biogazów.
                    30. Reforma systemu ubezpieczeniowego rolników.
                    31. Rozwój rybołówstwa.
                    32. Ochrona środowiska.
                    33. Wdrożenie programu Natura2000
                    34. Wprowadzenie polityki solidarnego państwa.
                    35. Ułatwienie młodym startu zawodowego.
                    36. Obniżenie bezrobocia.
                    37. Długoterminowe uniknięcie zagrożeń demograficznych.
                    38. Rozwój edukacji przedszkolnej na terenach wiejskich.
                    39. Oddanie sprawy edukacji dzieci rodzicom.
                    40. Podniesienie pensji nauczycielom.
                    41. Zmiana mechanizmów finansowania edukacji.
                    42. Zwiększenie miejsc pracy dla ludzi powyżej 50 roku życia.
                    43. Reforma emerytalna.
                    44. Poprawa jakości służby zdrowia.
                    45. Zwiększenie powszechnego dostępu do służby zdrowia.
                    46. Podwyższenie pensji pracownikom służby zdrowia.
                    47. Podział NFZ na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych.
                    48. Reformacja polityki refundacji leków.
                    49. Ułatwienie zdobywania specjalizacji lekarzom.
                    50. Ułatwienie osobom niepełnosprawnym zdobycie wykształcenia i pracy.
                    51. Rozwój społeczeństwa obywatelskiego.
                    52. Zmiana ustawy o organizacjach pożytku publicznego i wolontariacie.
                    53. Stabilizacja finansowa sektora kultury.
                    54. Organizacja Euro 2012
                    55. Program “Boisko w każdej gminie”
                    56. Wsparcie sportu wyczynowego.
                    57. Odbudowa zaufania obywateli do władzy
                    58. Ograniczenie przywilejów władzy
                    59. Likwidacja zagrożeń korupcyjnych.
                    60. Zmiany w prokuraturze (min. rozłączenie funkcji Ministra Sprawiedliwości i
                    Prokuratora Generalnego).
                    61. Reforma prawa karnego.
                    62. Zmiana systemu odbywania kar.
                    63. Prowadzenie walki z przestępczością.
                    64. Zapewnienie bezpieczeństwa i praworządności w Polsce.
                    65. Budowa systemu ochrony i ratownictwa ludności.
                    66. Dokończenie reformy administracji publicznej.
                    67. Wprowadzenie e-dowodu osobistego.
                    68. Zmiana sposobu prowadzenie polityki zagranicznej.
                    69. Dbanie o interesy Polski w UE
                    70. Udział Polski w dbaniu o bezpieczeństwo światowe.
                    71. Realizacja polityki historycznej.
                    72. Uzawodowienie Wojska.
                    73. Zakończenie misji w Iraku w 2008 r.
                    • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:36
                      Czy pani przeczytała listę, jak pani twierdzi, obietnic? I co?
                      Większość z nich została zrealizowana pomimo kryzysu gospodarczego,
                      jakiego nie odnotowano do tej pory w historii. Oczywiście, dla pani
                      to nie będzie okolicznością w jakikolwiek sposób tłumaczącą
                      cokolwiek, ale cóż...U mnie jabłka po 3,5 zeta. Ale jakie śliczne! A
                      na targu, 100 km od Wawy - 2 zeta.
                      Kolesie z PiSu boją sie WF-u, więc obrastają w tkankę tłuszczową i
                      jeżdżą po spożyciu "skórek" po jabłkach (po 3,5 albo 2 zeta) albo
                      sporej ilości małpek. Zaś ostrze intelektu prezentują w spotach w
                      necie, a pełną kulturę prezentują, wyjąc na grobach powstańczych.
                      A czy pan preze wie chociaż ile kosztuje 10 jaj?
                      • adela_30 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:44
                        Chyba nie miała pani na myśli likwidacji KRUS, reformy ZUS i obniżania podatków?
                        Pewnie nie myślała pani także o promowaniu przedsiębiorczości.

Od zaklinania rzeczywistości przez klakierów PO obietnice się nie spełnią :)
                        Rozumiem, że gdy brakuje argumentów podpiera się pani kłamstwem zgodnie z
                        przykładem płynącym od premiera i jego ministrów z PO :)
                        Proszę przeczytać listę obietnic jeszcze raz. Po zrozumieniu czytanego tekstu z
                        pewnością zauważy pani, że większość z obietnic NIE została zrealizowana przez
                        pana Tuska nazywanego kłamczuszkiem.

A przecież mógł obiecać, że będzie grał w piłkę. Mógł obiecać, że da zarobić
                        kolesiom z PO i ZOMOwcom. Łatwiej by mu teraz było :)

• dariustch Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:53
                          Oczywiście jazdę tyłem Pani pamięta, ale jazdę " po bandzie" melexem na Cyprze
                          bądź nielegalne podłączanie się pod konwój Kurskiego już nie;)
                          • adela_30 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:59
                            Tak to już z pamięcią jest, że najlepiej przyswaja nowe wpadki.
                            Te pisiorkowe też były całkiem dobre, ale obecni władcy z PO biją ich na głowę :)
                            Jestem młodą osobą i historia raczej mało mnie interesuje. Wspomnienie PiS jest
                            dla mnie tak samo ważne jak wspomnienie bitwy pod Grunwaldem. Aktualnie rządzi
                            PO i jako ich wyborca żądam od PO i Tuska aby zrealizował to co obiecał.
                            Wspomnienia rządów PiS jedynie odciągają uwagę od nieudolności Tuska.
                        • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 01:04
                          Niech już pani sobie daruje...
                          Pani premier też mnóstwo naobiecywał...Też mógł zlikwidować KRUS, a
                          zlikwidował kontrwywiad i dlatego jest jak jest w Afganistanie.
                          Dlaczego przegrał wybory? Dlaczego nie odzyskuje poparcia, skoro
                          nieustannie wmawia społeczeństwu, że PO kłamie, oszukuje? Kto, poza
                          zwolennikami PiSu nazywa premiera "kłamczuszkiem"? Ja nie nazywam
                          prezydenta np. pijakiem z rozbuchanym ego i burdelem zamiast
                          kancelarii? A obiecywał, że będzie prezydentem wszystkich Polaków...
                          Trzeba było powiedzieć, że nie wszystkich, że te 76% to nie Polacy,
                          a przynajmniej nie tacy, o jakich marzy prezydent. A miał mu dopomóc
                          Bóg. I Radio Maryja z Telewizją Trwam plus TVPiS....
                          Dlaczego więc PO ma dalej takie poparcie?
                          Czyżbyśmy wszyscy byli pozbawieni szarych komórek, że ufamy PO?
                          Zbiorowa głupota? W czasach kryzysu? Jedyne państwo w Europie, które
                          jakoś daje radę i co? Dla pani ważny ZOMOwiec, a nie państwo.
                          Szkoda, że w szeregach zwolenników PiS aż tak wielu partyjniaków, a
                          nie propaństwowców. Rozumiem pani intencje, rozumiem teksty, które
                          czytam, mam jeszcze dobrą pamięć, sięgającą do czasów, kiedy - być
                          może - nie było pani jeszcze na świecie i wiem jedno - na bucie, na
                          braku pokory, na atokratyzmie i chamstwie żaden polityk ani jego
                          formacja daleko nie zajedzie. Dobranoc.
                          • adela_30 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 01:09
                            Czyli daje Pani za wygraną sięgając po kolejny typowy chwyt ludzi PO - "skoro
                            nie udowodnimy, że Tusk jest dobry to przynajmniej pokażmy że pisiory były
                            gorsze
                            ".

Nas młodych ludzi nie interesują już pisiory. Tak jak pisałam wcześniej
                            wspomnienia pisiorów jedynie odciągają uwagę od nieudolności Tuska. To
                            Tusk rządzi od dwóch lat i to on ma teraz wszelką władzę aby spełnić swoje puste
                            obietnice. Proszę się już nie zasłaniać pisiorami czy wstrętnymi Kaczorami
                            psującymi pracę uczciwego Tuska. Czas zabrać się do rzetelnej pracy a nie tylko
                            PR i PR.
                            • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 01:24
                              Proszę pani - ja nie musze sięgać po żadne chwyty, ani posługiwać
                              się instrukcjami. Mam prawo do swoich poglądów i mam prawo je
                              głosić. Pani prawo głosić własne...tylko dlaczego są łudząco podobne
                              do pisowskich? Pisze pani, że jest młoda osobą. To widać. Bo gdyby
                              pani wiedza sięgała dalej, niż dwa lata wstecz, to wiedziałaby pani
                              sama, a nie z instrukcji partyjnych, że jeśli jest kryzys, to nie ma
                              rozdawnictwa, nie ma przywilejów, nie ma pustej, populistycznej
                              retoryki. Gdyby pani wiedziała,ile trzeba czasu i pracy, żeby
                              uchronić państwo przed pójściem na dno, to darowałaby pani sobie
                              pohukiwania typu - czas do rzetelnej pracy, a nie PR! Ale to trzeba
                              chcieć wiedzieć, a nie bezkrytycznie powtarzać - Tusk leń,
                              kłamczuch, ryży idiota...
                              Nie wszystko da się wytłumaczyć młodym wiekiem, warto czasem
                              poczytać, pomyśleć, popatrzeć swoimi, nie partyjnymi oczami. Panią
                              bardzo interesują "pisiory", bo stosuje pani "pisiorowską" retorykę
                              a to się skądś bierze.
                              Więc, pani Adelo - do książek, do nauki, może jeszcze coś z pani
                              będzie.
                              • antybyt Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 11:46
                                mela_1 napisała:

> Proszę pani - ja nie musze sięgać po żadne chwyty, ani posługiwać
                                > się instrukcjami. Mam prawo do swoich poglądów i mam prawo je
                                > głosić. Pani prawo głosić własne...tylko dlaczego są łudząco podobne
                                > do pisowskich? Pisze pani, że jest młoda osobą. To widać. Bo gdyby
                                > pani wiedza sięgała dalej, niż dwa lata wstecz, to wiedziałaby pani
                                > sama, a nie z instrukcji partyjnych, że jeśli jest kryzys, to nie ma
                                > rozdawnictwa, nie ma przywilejów, nie ma pustej, populistycznej
                                > retoryki. Gdyby pani wiedziała,ile trzeba czasu i pracy, żeby
                                > uchronić państwo przed pójściem na dno, to darowałaby pani sobie
                                > pohukiwania typu - czas do rzetelnej pracy, a nie PR! Ale to trzeba
                                > chcieć wiedzieć, a nie bezkrytycznie powtarzać - Tusk leń,
                                > kłamczuch, ryży idiota...
                                > Nie wszystko da się wytłumaczyć młodym wiekiem, warto czasem
                                > poczytać, pomyśleć, popatrzeć swoimi, nie partyjnymi oczami. Panią
                                > bardzo interesują "pisiory", bo stosuje pani "pisiorowską" retorykę
                                > a to się skądś bierze.
                                > Więc, pani Adelo - do książek, do nauki, może jeszcze coś z pani
                                > będzie.
                                >

Gdyby Pani była taka mądra i oczytana i patrzyła perspektywicznie , to by Pani
                                wiedziała że polityka prowadzona przez Sz,P. Tuska nazywa się populizmem, a jego
                                walka z kryzysem polega na mydleniu ludziom oczu.
                                Dlaczego polska jako jedyny kraj walczyła z kryzysem poprzez cięcia, oraz
                                poprzez brak ingerencji państwa w gospodarkę, kiedy kraje zachodnie pompowały
                                miliardy euro w swoje gospodarki?
                                i co się dzieje teraz? Europa podnosi się z kryzysu błyskawicznie, w Polsce
                                kryzys dopiero się zaczyna.
                                Jakim prawem Sz.P. Premier brał miliardy pożyczek, na sztuczne podnoszenie
                                wartości złotówki, zadurzając tym samym Polskę na wiele lat, dodatkowo robił to
                                w czasie kiedy inne kraje osłabiały waluty, a silna złotówka doprowadziła do
                                sytuacji wręcz absurdalnej, kiedy to import opłaca się bardziej niż produkcja.
                                Jak mozna wyprzedawać teraz majątek państwowy za bezcen, pozbywać tym samym i
                                tak biedne państwo stałego dochodu jakie daje KGHM (przepraszam ten cudy plan
                                został już chyba odwołany).
                                Jak można wprowadzać ogromny podatek uzależniony od rocznika samochodu,
                                obarczając podatkami najbiedniejsze warstwy społeczeństwa.
                                Dlaczego dla naszego rządu bardziej opłacalne jest leczenie kobiet chorych na
                                raka , niż szczepienie ich...czy życie obywatela nic nie znaczy? Takich spraw
                                jest setki i nie starczyło by dnia żeby te absurdy wymieniać.
                                Merytorycznie dla obrony Sz.P. Tuska nie przedstawiła Pani żadnych argumentów,
                                widzę że nie dostrzega Pani rzeczywistej sytuacji gospodarczej i finansowej
                                kraju,ponieważ nie potrafi Pani samodzielnie myśleć, przeczyta Pani artykuł w
                                gazecie że polakom żyje się lepiej niż innym, albo usłyszy w Tv że nasi emeryci
                                mają więcej pieniędzy niż emeryci niemieccy i wierzy w to ślepo, a to są bzdury
                                i kłamstwa, to jest manipulowanie faktami i opinią publiczną, dzisiejsza
                                propaganda zaczyna dorównywać tej komunistycznej.
                                Niech się Pani rozejrzy dookoła siebie, poczyta o gospodarce kraju, a najlepiej
                                poczyta o naszej sytuacji na portalach zagranicznych...
                                pozdrawiam
                                • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 14:49
                                  Szanowna pani - jestem osobą sprawną. Zarówno fizycznie i
                                  intelektualnie. Nie jestem przykuta do telewizora, ani internetu. Co
                                  więcej, często bywam na wsi i rozmawiam z ludźmi. Tam, w powiecie, w
                                  m.st.Warszawa...Dlatego imputowanie mi ograniczenia umysłowego i
                                  braku oczytaniaz jest tylko i wyłącznie złą pani wolą i dowodem na
                                  kolejne chamstwo internetowe. Nie twierdzę, że rząd PO nie popełnia
                                  błędów, ale wpompowywanie w państwo pieniędzy, których się nie ma,
                                  jest równoznaczne z pójściem na dno. Bo kiedyś te pieniądze trzeba
                                  oddać. Czy pani kupuje wszystko na kredyt? Nie? To dlaczego każe
                                  pani państwu to robić? W pani lamencie i oskarżaniu rządu Tuska jest
                                  tyle demagogii i populizmu, że nie chce mi się do tego odnosić.
                                  Oczywiście, pani stwierdzi, że "gdybym była mądra i oczytana" to coś
                                  tam, coś tam (że zacytuję pisowską gwiazdę medialną) ale naprawdę
                                  myślę perspektywicznie i ufam w zbiorową mądrość Narodu, że nie da
                                  wiary populistom pani pokroju i doskonale pamięta czasy komunizmu
                                  (których najwidoczniej pani nie pamięta albo nie chce pamiętać, a
                                  zbytnio przypominają IV RP), gdzie drukowano pieniądz, pompowano go
                                  w rynek a inflacja rosła odwrotnie proporcjonalnie do poparcia PiS
                                  obecnie. Żegnam i namawiam do odrobiny kultury.
                          • perfect4u Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 02:01

> Dlaczego więc PO ma dalej takie poparcie?
                            > Czyżbyśmy wszyscy byli pozbawieni szarych komórek, że ufamy PO?
                            > Zbiorowa głupota? W czasach kryzysu? Jedyne państwo w Europie,
                            które
                            > jakoś daje radę i co? Dla pani ważny ZOMOwiec, a nie państwo.
                            > Szkoda, że w szeregach zwolenników PiS aż tak wielu partyjniaków, a
                            > nie propaństwowców. Rozumiem pani intencje, rozumiem teksty, które
                            > czytam, mam jeszcze dobrą pamięć, sięgającą do czasów, kiedy - być
                            > może - nie było pani jeszcze na świecie i wiem jedno - na bucie, na
                            > braku pokory, na atokratyzmie i chamstwie żaden polityk ani jego
                            > formacja daleko nie zajedzie. Dobranoc.
                            SLD i Millera oraz Kwasniewskiego tez popierala wiekszosc.Ten ostatni
                            tak tanczyl disco polo ze byl uwielbiany przez 2 kadencje.A to
                            przeciez podobna formacja do PO wiec nic dziwnego. Ciekaw jestem jak
                            teraz ocenia sie Kwasniewskiego i SLD.Tusk, Kwasniewski i Pawlak
                            sprzeciwili sie dekomunizacji 4 czerwca 1992 obalajac razem z Walesa
                            rzad Jana Olszewskiego.A jak powiedzial general Czempinski on byl
                            tworca PO.Czyli ze PO jest tworem bylych SBkow .Ich metody widac
                            wyraznie podczas brutalnego tlumienia protestu stoczniowcow i hali
                            KDW w Warszawie oraz typowo komunistyczna propaganda stanu wojennego
                            ze pacyfikuja wrcholow i chuliganow.Trzeba byc idiota zeby tego nie
                            widziec. Film ,,Nocna zmiana'' dokladnie pokazuje kim jest Walesa,
                            Kwasniewski,Pawlak,i Tusk i czyje interesy reprezentuja.Nie
                            zapominajmy ze wtedy Walesa chcial oddac rosjanom tereny bylych baz
                            wojskowych jako wylaczone spod polskiej jurysdykcji tereny dla
                            rosyjkich ,,biznesow,, dzieki czemu chlopcy z KGB i GRU mogliby nadal
                            robic w Polsce ,,interesy,,.Dwoch takich ,,dyplomatow,, wlasnie
                            wydalily wladze czeskie.
                            • erg_samowzbudnik Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 08:47
                              Tak policja poniewiera handlowcami
                              www.youtube.com/watch?v=stQ2CRj3C30&feature=related
                              www.youtube.com/watch?v=XM7DEyxahjs&NR=1
                              • seydlitz Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 11:59
                                erg_samowzbudnik napisał:

> Tak policja poniewiera handlowcami
                                > www.youtube.com/watch?v=stQ2CRj3C30&feature=related
                                > www.youtube.com/watch?v=XM7DEyxahjs&NR=1

dobre:) zwłaszcza ten psychol
                                PS.
                                Usunięcie pseudo handlowców z KDT to krok na który czekała większośc wapwy
                      • 4dagome1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 08:01
                        mela_1 napi

> Kolesie z PiSu boją sie Wają w tkankę tłuszczową i
                        > jeżdżą po spożyciu "skórek" po jabłkach (po 3,5 albo 2 zeta) albo
                        > sporej ilości małpek. Zaś ostrze intelektu prezentują w spotach w
                        > necie, a pełną kulturę prezentują, wyjąc na grobach powstańczych.
                        > A czy pan preze wie chociaż ile kosztuje 10 jaj?
                        re >>>> które to obietnice zostały zrealizowane .prosze konkrety nie słowa
                        WIĘKSZOŚC .a tak nawiasem mówiąc lecz się debilu . Dobrze zarabiający
                        nauczyciele beda ........ wszystkie obietnice sa na stronie tuskwatch.pl .
                        • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 08:34
                          4dagome1 napisał:

> mela_1 napi
                          >
                          > > Kolesie z PiSu boją sie Wają w tkankę tłuszczową i
                          > > jeżdżą po spożyciu "skórek" po jabłkach (po 3,5 albo 2 zeta)
                          albo
                          > > sporej ilości małpek. Zaś ostrze intelektu prezentują w spotach
                          w
                          > > necie, a pełną kulturę prezentują, wyjąc na grobach
                          powstańczych.
                          > > A czy pan preze wie chociaż ile kosztuje 10 jaj?
                          > re >>>> które to obietnice zostały zrealizowane .prosze konkret
                          > y nie słowa
                          > WIĘKSZOŚC .a tak nawiasem mówiąc lecz się debilu . Dobrze
                          zarabiający
                          > nauczyciele beda ........ wszystkie obietnice sa na stronie
                          tuskwatch.pl .
                          Witam pana - debil to jednostka chorobowa. Podziwiam pana kunszt
                          diagnozy na odległość. I kulturę osobistą, oczywiście. Życzę miłego
                          dnia, pełnego życzliwości bliźnich.
                          • tw_wielgus Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 09:39
                            Szacuneczek....:))
                        • tw_wielgus Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 09:38
                          4dagome1 napisał:
                          > WIĘKSZOŚC .a tak nawiasem mówiąc lecz się debilu . Dobrze
                          zarabiający
                          > nauczyciele beda ........ wszystkie obietnice sa na stronie
                          tuskwatch.pl .

Ależ szanowny intelektualisto pisowski.
                          Primo pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę na taki szczegół, że zwracasz
                          się do kobiety i używanie komplementów:
                          typu "debilu", "stokrotko", "małpo w czerownym" choć tak bliskie
                          sercu każdego toruńskiego partioty pisem otumanionego nie jest
                          ogólnie przyjętą formą grzecznościową.
                          A teraz ad rem: Czytaj może czasami wiadomości gspodarcze a wtedy
                          będziesz mógł odnieść się do tego co już jest zrealizowane, co w
                          trakcie a od których obietnić obecny rząd odstąpił i dlaczego.
                          To może być trudne, może spowodować przegrzanie tych prostych
                          połączeń neuronów jakie chroni Twoja czaszka. Ale i na to jest
                          rada..!
                          Włącz duży wentylator przed rozpoczęciem lektury.
                          • mela_1 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 10:12
                            Miło:))) I również szacuneczek - dla mistrza szermierki słownej:)))
                    • janina38 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 22.08.09, 19:57
                      I ty twierdzisz,że że jesteś kobietą? W żadnym wypadku, kobieta nie
                      traciłaby czasu na takie bzdety, szczególnie,że to sa posty a nie
                      prace doktorskie a my nie jesteśmy recenzentami takich wypocin. Miły
                      Adelu, szare komórki zatrudnij w pożytecznych sprawach, niewątpliwie
                      z pozytywnym skutkiem, czego ci gorąco życzę.
                • dariustch Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 00:18
                  Sugeruje Pani, że prawie połowa narodu to kryminaliści? bo żeby wybrać wybory,
                  to jak Pani pewnie wie, trzeba mieć większość np, ktoś ma 30, a wygrany 40-z 30
                  milionów daje nam sporą liczbę przestępców;). W UFO i w lądowanie Talibów w
                  Polsce też Pani wierzy?
                  • rooboy darius, relax... 21.08.09, 00:24
                    dariustch napisał:

> Sugeruje Pani, że prawie połowa narodu to kryminaliści? bo żeby
                    wybrać wybory,
                    > to jak Pani pewnie wie, trzeba mieć większość np, ktoś ma 30, a
                    wygrany 40-z 30
                    > milionów daje nam sporą liczbę przestępców;). W UFO i w lądowanie
                    Talibów w
                    > Polsce też Pani wierzy?

wszystko zalezy od definicji kryminalisty... polska to kraj
                    kretaczy, oszustow wszelkiego rodzaju, pijakow, nieodpowiedzialnych
                    kierowcow, itp z mantra: prawo jest po to, aby je lamac... jesli sie
                    tych ludzi uzna za kryminialistow, to jest ich nie prawie polowa, a
                    zdecydowana wiekszosc...
                    • aplus Re: darius, relax... 21.08.09, 00:31
                      rooboy napisał:

> dariustch napisał:
                      >
                      > > Sugeruje Pani, że prawie połowa narodu to kryminaliści? bo żeby
                      > wybrać wybory,
                      > > to jak Pani pewnie wie, trzeba mieć większość np, ktoś ma 30, a
                      > wygrany 40-z 30
                      > > milionów daje nam sporą liczbę przestępców;). W UFO i w
                      lądowanie
                      > Talibów w
                      > > Polsce też Pani wierzy?
                      >
                      >
                      > wszystko zalezy od definicji kryminalisty... polska to kraj
                      > kretaczy, oszustow wszelkiego rodzaju, pijakow,
                      nieodpowiedzialnych
                      > kierowcow, itp z mantra: prawo jest po to, aby je lamac... jesli
                      sie
                      > tych ludzi uzna za kryminialistow, to jest ich nie prawie polowa,
                      a
                      > zdecydowana wiekszosc...

sami panstwo widza co czlonek PO mysli o wspolmieszkancach.
                      Teraz trzeba w/w wsadzic do wiezien zeby glosowali na PO nieprawdaz ?
                      • rooboy moi wspolmieszkancy sa akurat przeciwienstwem 21.08.09, 00:46
                        zas ja jestem takim samym zwolennikiem po jak i pis... o innych
                        partiach nie wspominajac...
                    • dariustch Re: darius, relax... 21.08.09, 00:49
                      Powiedzmy, że mówisz po części prawdę. Pytanie tylko czy trzeba tą mentalność
                      ukierunkować w stronę jednego ugrupowania, czy powiedzieć sobie jasno, że
                      krętacz w gruncie rzeczy ma gdzieś konkretne partie i pójdzie tam gdzie będzie
                      mu lepiej.
                      • adela_30 Re: darius, relax... 21.08.09, 00:52
                        Czyli wracamy jednak do partii rządzącej? :)

dariustch napisał:
                        > Pytanie tylko czy trzeba tą mentalność
                        > ukierunkować w stronę jednego ugrupowania, czy powiedzieć sobie jasno, że
                        > krętacz w gruncie rzeczy ma gdzieś konkretne partie i pójdzie tam gdzie będzie
                        > mu lepiej.
                        • dariustch Re: darius, relax... 21.08.09, 00:57
                          Nie zrozumiała Pani. Chodziło mi o to, że mentalność krętacza mniej więcej po
                          równo rozkłada się na wszystkie partie i nie jest zależna od sympatii
                          politycznych. Poza tym, jaki szemrany interes mieliby wyborcy PO głosując na tą
                          partie? Jak dla mnie troszkę za dużo uogólnień;).
                          • adela_30 Re: darius, relax... 21.08.09, 01:02
                            Proszę się nie wykręcać. Napisał pan wyraźnie, że krętacz idzie tam gdzie mu
                            lepiej. To oczywiste, że lepiej mu w partii aktualnie rządzącej, co obserwujemy
                            każdego dnia.
                            • dariustch Re: darius, relax... 21.08.09, 01:06
                              TIa... niekoniecznie. Odpowiedz mi na proste pytanie: chciałabyś dostawać 10 tys
                              zł, i sobie cicho spokojnie siedzieć w sejmie wiedząć, że nic od dołu Ci nie
                              grozi bo Twoja partia ma grupo ponad 5procent, czy wolisz dostawać te 10 tys zł
                              i tłumaczyć się dzień w dzień z podiętych decyzji. Znam paru radnych w mieście,
                              wiem z opowiadanych historii jak powoli się człowiek pnie po szczeblach kariery
                              i nie zawsze chodzi o to by "być na świeczniku".
                              • dariustch Re: darius, relax... 21.08.09, 01:08
                                Przy czym nie znam konkretnych osób na myśli, bo też takich danych mi nie
                                udzielono. Historie mają to do siebie, że czasem są "retuszowane" na potrzeby
                                chwili.
                        • rooboy zgadzam sie, z reguly kretaczom najlepiej 21.08.09, 01:01
                          z decydentami czyli rzadzacymi, a najlepszym przykladem takiego
                          kretacza jest minister sick-orski, ktory od kilkunastu juz lat
                          zmienia partie, aby byc blisko rzadowego koryta i wszelkimi
                          innymi "przywilejami" z tymze korytem sie wiazacymi...
                          • dariustch Re: zgadzam sie, z reguly kretaczom najlepiej 21.08.09, 01:16
                            Zgoda, ale tu za przykład można podać z SLD Millera, który zakręcił się koło
                            Samoobrony, Richarda Czarneckiego z PiSu i pewnie wielu innych.
                            Krętactwo nie jest domeną PO, ale hipokryzja -zresztą tak jak i Prawa i
                            SPrawiedliwości. Przed następnymi wyborami gdzie pójdzie zbuntowany elektorat?
                            To pytanie też do Was;). Polecicie do PiSu? Będziecie tak co kadencje biegać od
                            jednego do drugiego? . Mnie te partie się już przejadły i chętnie zobaczyłbym u
                            władzy kogoś bardziej statecznego.
                  • perfect4u Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 02:06
                    dariustch napisał:

> Sugeruje Pani, że prawie połowa narodu to kryminaliści? bo żeby
                    wybrać wybory,
                    > to jak Pani pewnie wie, trzeba mieć większość np, ktoś ma 30, a
                    wygrany 40-z 30
                    > milionów daje nam sporą liczbę przestępców;). W UFO i w lądowanie
                    Talibów w
                    > Polsce też Pani wierzy?
                    UFO jak UFO ale ladowanie samolotow CIA na lotnisku w Szymanach jest
                    faktem.Byc moze byli na nich wiezniowie: talibowie i byc moze Lepper
                    wcale nie opowiadal wtedy glupot.
            • bianka114 Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 07:18
              adela_30 napisała:

> Szkoda, że jako krótkowzroczny wyborca PO nie rozumie pan, że
              można być także obiektywnym wyborcom realnie oceniającym
              dokonania obecnego jak i poprzedniego rządu. PO = PiS.

Niech adela weżmie się lepiej do nauki, bo rozumek ciasny, a zapędy
              moralizatorskie typowo PiSowskie
          • shithead Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 20.08.09, 23:45
            Niestety nie wiadomo czy to baba czy chlop. Prawdopodobnie cos
            pomiedzy, taka ciota. Z reszta w PiSie sa same cioty wiec nie ma co sie
            nad tym zjawiskiem zastanawiac.
            • aplus powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gownem 20.08.09, 23:51

shithead napisał:

> Niestety nie wiadomo czy to baba czy chlop. Prawdopodobnie cos
              > pomiedzy, taka ciota. Z reszta w PiSie sa same cioty wiec nie ma
              co sie
              > nad tym zjawiskiem zastanawiac.
              • mela_1 Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 00:09
                aplus napisał:

>
                > shithead napisał:
                >
                > > Niestety nie wiadomo czy to baba czy chlop. Prawdopodobnie cos
                > > pomiedzy, taka ciota. Z reszta w PiSie sa same cioty wiec nie ma
                > co sie
                > > nad tym zjawiskiem zastanawiac.
                Jak się nie ma argumentów, to zawsze można kogoś
                poczęstować "goownem" i wypełnić mu nim głowę, prawda?
                Oj, piskulturka, piskulturka...
                • aplus Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 00:12

mela_1 napisała:

> aplus napisał:
                  >
                  > >
                  > > shithead napisał:
                  > >
                  > > > Niestety nie wiadomo czy to baba czy chlop. Prawdopodobnie cos
                  > > > pomiedzy, taka ciota. Z reszta w PiSie sa same cioty wiec nie
                  ma
                  > > co sie
                  > > > nad tym zjawiskiem zastanawiac.
                  > Jak się nie ma argumentów, to zawsze można kogoś
                  > poczęstować "goownem" i wypełnić mu nim głowę, prawda?
                  > Oj, piskulturka, piskulturka...

przeciez on tak sie podpisuje sam: "gowniana glowa" kobiecino
                  niewyksztalcona z PO ktora co najwyzej tylko francuski potrafi
                  • mela_1 Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 00:19
                    Mężczyźnina wykształcony z PiSu w rosyjskim biegły, zapewnie. A jaki
                    szarmancki wobec kobiet, jak preze bez mała. No, ale jeśli wyciągać
                    daleko idące wnioski z nicku, to szanowny pan gdzie upatruje
                    swój "aplus"? Bo chyba nie w odniesieniu do kobiet...więc?

• aplus Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 00:26
                      mela_1 napisała:

> Mężczyźnina wykształcony z PiSu w rosyjskim biegły, zapewnie.

przestan juz ten TVN ogladac wszystko ci sie miesza. Ruscy i Niemcy
                      siedza w PO.

> A jaki
                      > szarmancki wobec kobiet, jak preze bez mała.

i korepetycje z polskiego wziasc ...

> No, ale jeśli wyciągać
                      > daleko idące wnioski z nicku, to szanowny pan gdzie upatruje
                      > swój "aplus"? Bo chyba nie w odniesieniu do kobiet...więc?

co wiec ? nic z tego belkotu nie rozumiem. Pytasz o rozmiar tego
                      czegos co Palikootas przyklada sobie do ryja czasem jak tez nie ma
                      nic do powiedzenia ?
                      • mela_1 Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 00:41
                        Dziękuje za pełną kurtuazji i kultury osobistej, a jakże wiele
                        mówiącą o interlokutorze - odpowiedź. Szkoda słów...

• aplus Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 00:43
                          nie ma za co. powodzenia z ryzym
                          • mykey Re: powiedziela co wiedziala glowa wypelniona gow 21.08.09, 01:19
                            Ależ z ciebie skarlały moralnie pisuarowy burak - prostaku
                            (napisałem po twojemu jeśli chodzi o formę i treśc - na bank
                            zrozumiesz)
          • mendza Re: Niedługo wszyscy podamy się do dymisji...kłam 21.08.09, 02:48
            Ty POpachołku to ty obrażasz ludzi i obrażasz kobietę która ma swoje zdanie na
            dodatek straszysz ją prokuratorem gnido.
          • kiczkis Śmiać się?? czy.... 21.08.09, 05:26
            mela_1 napisała:

(...)
            > Szanowna pani! Jeśli ma pani ochotę podać się do dymisji, to pani
            > problem. I zapewne pani sugestie dotyczą 26% narodu, a nie całego
            > czyli pozostałych 74%.
            =======================================================

Pytanie tylko czy owe 74 % w całości jest "ZA" POpluczynami.. - czy tez w
            znakomitej części jest to maniakalna obsesja skierowana PRZECIW PiSuarom..

Jeśli pojawiłaby się trzecia siła, marnie widziałbym szanse Tuśków..
            Komorowskich.. Bonich.. Niesiołowskich czy różnych "KUKU" Palikotów.. -
            Chamowizna nawet chamom się przejada w końcu..
            ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mela_1 napisała:
            (...)
            Ale smuci pani chamstwo, które uprawia pani
            > bezkarnie. Za poprzednich rządów mogłaby pani mieć prokuratora na
            > karku, bo obraża pani jedną z najważniejszych osób w państwie.Ja
            > rozumiem, że można być ślepym wyznawcą PiS, ale to nie oznacza, że
            > aż tak chamskim. I jakie to smutne, że jest pani kobietą. Kobietą
            > prawicy...
            ========================================================

Takiej porcji obłudy i zaklamania doświadczyć mogę tylko za czasow "panowania"
            POpluczyn..

Jak może "smucić chamstwo" w czasach kiedy chamstwo jest OBOWIĄZUJĄCĄ
            NORMĄ!!???

Przeżyłem cały PRL.. - CAŁY!! - Ale z tym, co się w kraju dzieje od ponad dwóch
            lat w Polsce, nigdy przedtem się nie spotykałem..

A te 2 lata to właśnie model kultury wprowadzany przez POopłuczyny..

- Takiego prostactwa.. takiego zalewu chamstwa w każdej dziedzinie życia, - w
            polityce.. w Sejmie.. w Kulturze(o "kulturze" zwyczajnie zapomnijmy..) - w
            telewizji.. w życiu codziennym - etc.etc.. jeszcze nigdy nie było..

Tak chamskiego i ordynarnego obrażania prezydenta Polski.. tylu pomyj wylewanych
            CODZIENNIE - i BEZKARNIE - "cnotliwa" melu - na obu "Kaczorów" i innych
            przeciwników POpłuczyn jeszcze nigdy nie było..

To teraz właśnie wypuszczani są nagminnie mordercy.. To teraz umarza się jedno
            po drugim dochodzenia, w których pojawiają się przeciwnicy PiSu (- np.
            Kaczmarek).. - Umarza sie dochodzenia wobec tych, obrażają Prezydenta - oni są
            bezkarni.. - z "KUKU" Palikotem na czele..
            To teraz właśnie chamowaty Wojewódzki może bezkarnie wtykać flagę Polski w kupę
            gówna..
            - To teraz.. za POpłuczyn, "sąd" polski uniewinnia osobnika lżącego i
            obrażającego Prezydenta twierdząc, iż w dzisiejszych czasach osoby publiczne nie
            są nietykalne, jednocześnie karząc grzywną czy karą wiezienia internautę, który
            na miejskim forum nazwał radną "rzucającą" na sesji "k..rwami" i "ch.jami" -
            "chamówą"..

To teraz.. za Popłuczyn.. Prokurator umorzył KOLEJNE śledztwo przeciwko Kubie
            Wojewódzkiemu i Michałowi Figurskiemu, twierdząc iż Figurski z Wojewódzkim NIE
            dopuścili się znieważenia hymnu polskiego.. etc.. etc.. etc..

To teraz właśnie.. za Popłuczyn, "bryluje" chamstwo i żenująca wulgarność
            różnych "Dod".. "Jolek Rutowicz".. "Steczkowskich".. "Masłowskich"..
            "Gretkowskich" czy "Szymonków Majewskich" - et consortes.. - BEZKARNIE.. i
            PUBLICZNIE!!!

Na groteskę zakrawa i kabaretowo brzmi więc stwierdzenie "meli" o (cytuję..)
            "chamstwie, które uprawia pani (Adela30 - dop.moj) bezkarnie"..

- Otóż nie "bezkarnie".. gdyż (zapewne po donosie jakiegoś kapusia - może nawet
            samej "meli" i naciśnięciu na "czerwony kosz") post owej Adeli zostal skwapliwie
            osunięty..
            Zapewne spotka to samo i mój post, gdyż manipuluje się już otwarcie i bez
            zahamowań, bo też - jak za PRL-u.. - można pisać wszystko.. czyli to co dozwolone..

Jedno tylko budzi szczególny niesmak i obrzydzenie.. Kiedy chamowizna zaczyna
            ustanawiać granice i kryteria chamstwa..
            • rooboy cos jest na rzeczy, kiczkis... 21.08.09, 06:02
              ale mam 2 uwagi:

1. trwa to nie od 2 lat w polsce, tylko od 20.
              2. nie sadze, ze to w calosci wina po (zreszta po nie ma 20 lat)...
              wg mnie jest to spowodowane uzyskaniem (tak glosno przez wielu
              fetowanych) wolnosci i demokraji, gdzie kazdy moze robic, co mu/jej
              sie zywnie podoba, bo juz nie trzeba sie obawiac zadnych
              komunistycznych represji, zas wielu polakom demokracja myli sie z
              anarchia... im bardziej chamski, anarchistyczny i niekonformistyczny
              jest osobnik w stosunku do wiekszosci spoleczenstwa (np.
              wojewodzki), tym bardziej jest cool i wzor do nasladowania dla
              dzisiejszej mlodziezy... co powoduje, ze standardy kultury ciagle
              sie obnizaja, bo w coraz wiekszej grupie spoleczenstwa wojewodzki
              jest norma, a kultura to ciemnogrod i pelne zacofanie... rola po
              jest w tym taka, ze w wiekszym stopniu niz poprzednie rzady pozwala
              (a nawet pochwala i sama praktykuje za pomoca osobnikow jak palikot,
              niesiolowski i im podobni) na powyzsze zachowanie...
            • mela_1 Re: Śmiać się?? czy.... 21.08.09, 07:59
              Szanowny panie! Nie jest dla mnie istotne, czy 74% społeczeństwa
              jest za PO, ważne, że stawia na NIE-PiS. Trzeciej siły nie widać, bo
              chyba nie ma pan na myśli SD z Piskorskim i Olechowskim?
              Pan wybaczy, ale może miał pan jakieś normalne intencje w tej
              polemice, ale wyszło, jak wyszło...Może jestem chamką, ale nie
              przyjmuję do wiadomości połajanek i zarzutów o obłudę i zakłamanie,
              szczególnie przy zastosowaniu przez pana takiej retoryki. Pan
              wybaczy, ale retoryki, będącej kwintesencją chamstwa. Nie przeżyłam,
              w przeciwieństwie do pana, całego PRL-u. Przeżyłam część. Ale żyję w
              pełnej świadomości i umiejętności oddzielenia dobra od zła. I
              chamstwo jest chamstwem zarówno w PRL, IIIRP, ale i w IV RP, która
              nobilitowała chamstwo i wprowadziła je na salony. Pamięć ludzka bywa
              wybiórcza. Jednych sięga zaledwie dwóch lat (to pana przypadek)
              innym nieco dłużej. Zatem jako bura suka, łżeelita i wykształciuch
              przypomnę tylko, że powołuje się pan na chamstwo kabareciarzy. Mnie
              zaś boli chamstwo i prostacka wulgarność polityków, która przenosi
              się, jak typowa zaraza, na elektoraty. I pan jesr również tego
              przykładem. Nie życzę sobie, żeby pod anonimowymi nickami obrażano
              ludzi myślących inaczej, niż obrażający. Pańska siwa głowa skłoniła
              mnie do tej odpowiedzi, nie meritum. Jako "popłuczyna" pozostanę
              przy swoim. A pan powinien się wstydzić za brak elementarnej kultury.
              • basiak63 Re: Brawo mela 1! 21.08.09, 10:09
                Brawo,mela1! Nareszcie jakaś wyważona wypowiedź! Mam dość tych
                nieszczęsnych wojowników o wolność i demokrację, co udają wielkich
                bohaterów. Szczególnie tych, którzy na początku stanu wojennego
                czmychnęli za granicę i teraz chcą ratować Polskę.
              • kiczkis Re: Śmiać się?? czy.... 21.08.09, 16:22
                mela_1 napisała:

> Szanowny panie! Nie jest dla mnie istotne, czy 74% społeczeństwa
                > jest za PO, ważne, że stawia na NIE-PiS.
                =========================================================
                - Dokładnie tak..
                Reagujesz posłusznie.. jak pies Pawłowa NA BODZIEC. - Otoczka wokół "bodźca"
                przestaje być ważna i istotna..
                (- Z tym, ze kiedy "zapotrzebowanie na bodziec" zniknie, zostaniesz w prosty
                sposób uwarunkowana(y) na nowy bodziec..)

- Inaczej nazywa się to obsesja maniakalna - czyli rodzaj silnej psychozy..

I postawmy sprawe jasno: - to jest WASZA obsesja.. nie moja..

To na was, - obsesyjnych maniaków - z każdego kata szczerzy swoje kły straszliwy
                PiS.. To wy.. obsesjonaci, znajdujecie PiS pod łóżkiem.. wyskakuje na was z
                garderoby.. warczy na was kiedy otworzycie lodówkę.. Zrywacie się z wrzaskiem z
                sedesu, bo z muszli wychyla swój łeb przerażający "PiS"...
                To wy budzicie się z krzykiem w środku nocy: - "Ratunku!! Pis!! - Pis!!" - nie ja..
                To wasza obsesja.. nie moja..

- Dlatego dla was - ćwierćmózgów - tak liczy się: - "po nas choćby potop", byle
                unicestwić ten przeklęty PiS.. - Byle unicestwić swoja obsesje..

To dlatego takim jak ty, nie ważne "CO" i "KTO".. a tak ważne
                by było to wszystko i wszyscy.. - Ruscy.. potop.. Talibowie.. Eskimosi.. fala
                tsunami.. - Niemcy.. - byle "NIE-PiS"..

I to jest oczywiste.. Dla was.. Dla plebejskiej hołoty, ważne jest jedno: -
                "Pełna micha - pełna kicha".. i.. - nieustające igrzyska".. - Kto na drodze..
                tego unicestwić..

- Są to zresztą CYKLICZNE uwarunkowania - warunkują was w zależności od potrzeb
                i sytuacji, i nie macie co się łudzić.. W swoim czasie zostaniecie
                "przewarunkowani" na nowy bodziec, tak jak to było wielokrotnie wcześniej..

Identyczna sytuacja jak teraz z PiSem, była już a to z USA.. a to z Rosją.. A
                to z Bushem.. a to z Milosevicem.. a to z kościołem katolickim i klerem... A to
                z Giertychem i LPRem, a to z "homofobami".. - A to z Ziobrą.. A to z opluwaniem
                bohaterów narodowych i Powstań - szczególnie z Powstaniem Warszawskim.. A to
                nagonka na przeciwników "Bolka".. - Przykłady można mnożyć jak przysłowiowe
                króliki, a i tak niczego to nie zmieni..
                - -Motłoch to jest motłoch i będzie ZAWSZE potrzebował nowej ofiary, czyli
                nowych "igrzysk".. - Przed tobą wiec "mela" świetlana przyszłość..
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                mela_1 napisała:
                (...)
                > Pan wybaczy, ale może miał pan jakieś normalne intencje w tej
                > polemice, ale wyszło, jak wyszło...Może jestem chamką, ale nie
                > przyjmuję do wiadomości połajanek i zarzutów o obłudę i zakłamanie,
                > szczególnie przy zastosowaniu przez pana takiej retoryki. Pan
                > wybaczy, ale retoryki, będącej kwintesencją chamstwa.
                =================================================================

Z różnych światów pochodzimy i mamy różną wiedzę, różne wykształcenie.. Inne
                światopoglądy.. Różną kindersztubę, różne zestawy zasad i norm, różne poglądy na
                Kulturę i kulturę (zachowań.. postępowań.. słowną.. obyczajowa.. etc.).. Różną
                tez mamy etykę i moralność, stad tez i tak całkowicie różnimy się w definicji i
                ocenach "chamstwa".. "retoryki stosowanej".. czy "retoryki chamstwa"..
                - Uogólniając.. Dla mnie użycie słowa "dupa".. "cham", czy "ryzy idiota" wcale
                nie oznacza braku kultury, ogłady i zwyczajnego chamstwa.. - Nie musimy nawet
                sięgać do rynsztokowego i wulgarnego języka Gretkowskiej czy Masłowskiej na ten
                przykład..

Nasz Wieszcz w balladzie "Czaty" pisał:
                - "Hej, kozaku, TY CHAMIE, czemu w sadzie przy bramie
                Nie ma nocą ni psa, ni pachołka?"..

zaś taki Tuwim pisał "DO JEDNEJ":

Piotr miał cie za swa dzika żądzę,
                Jan za to, ze był pięknym ciałem.
                Alojzy miał cie za pieniądze,
                Ja - zawsze cie za kurwę miałem.

czy tez:
                (...)- "I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
                A sr... chodziłeś za chałupę,
                Ty, wypasiony na Ikacu,
                Całujcie mnie wszyscy w dupę."

- I jakoś nikt ich za "chamów" nie uważał.. - Na mnie tez ten twój
                "dyscyplinujący bełkot" nie działa i nie robi żadnego wrażenia.. Ta sztampowa..
                wyuczona frazeologia typu: "retoryka będąca kwintesencją chamstwa", jest owszem,
                przekomiczna, ale nie niesie za sobą żadnych treści.. - ŻADNYCH!!
                - Równie dobrze mogłaś napisać iż jestem seryjnym morderca.. psychopata..
                sadysta.. UBekiem.. bezzębnym moherem... i Bóg wie czym jeszcze i byłoby to
                równie prawdziwe, za to idealnie w waszym plebejsko-lewackim stylu i na waszym
                poziomie..

A "nie przyjmować do wiadomości" możesz.. Pozwalam... - A co! Dobre panisko ze
                mnie.. Nie przyjmuj.. - mnie to ani ziębi ani grzeje, tyle ze u mnie na szacunek
                i kulturę trzeba zasłużyć.. Inaczej przechodzę bez trudu na wasz.. plebejski
                poziom..

U mnie nigdzie.. ale to nigdzie nie znajdziesz(chyba ze jako cytaty..)
                przekleństw, wulgaryzmów, slangu, grypsery czy gwarowego, potocznego języka, a
                jednak potrafię was.. plebejska hołotę rozwścieczyć do ostateczności i każdy
                cham podnosi zaraz lament pod niebiosa ze "kiczkis" to cham, bo obraza.. chama!!
                A to dlatego tylko, ze u mnie słowa znaczą to co znaczą.. Czyli cham jest u mnie
                chamem.. Pan jest panem, a świnia świnią..
                Ty uważasz się za "wykształciucha" i jakąś tam "lzeelite" - a wiec pretendujesz
                do miana "inteligentnej"..
                - Spróbuj wiec ożyć swej "inteligencji" i powiedz (nie tylko mi..) - jeśli wy..
                plebs i lewactwo, wyrugujecie z języka polskiego określenie typu "cham" czy np.
                "prostak"(bo to "obraza".. chama i prostaka!) i wszyscy zostaną "panami"..
                Czyż nie tak? - I kulturalny profesor o nienagannych manierach, języku i
                kulturze - i prymitywny, wulgarny.. z zaprzeczeniem jakiejkolwiek kultury,
                niedouczony "pan" kryminalista z przedmieść.. I jeden i drugi bedzie to "pan"??
                - Tak ma wyglądać wasz plebejsko-lewacki "egalitaryzm"?? - Tylko jak rozróżnimy
                "who is who"? - jeśli "panem" jest i bandyta katujący słabszych i
                kulturalniejszych od siebie. "Panem" jest i pijaczyna złodziejaszek, ale "panem"
                tez jest lekarz czy wykładowca na uczelni..

Jaka wartość będzie miało to miano i czy warto będzie być kulturalnym(już
                dzisiaj ten proces zachodzi) jeśli zanika różnica miedzy chamem a panem??

- Już dzisiaj tacy jak ty, mordę dra pod niebiosa o "retoryce i kwintesencji
                chamstwa".. - Dlaczego?
                - No przecież użycie słowa "morda"(a co gorsza "morda" to po rosyjsku..
                "pysk"!!) to przecież w/g różnych plebejskich "mel" to "retoryka chamstwa"! -
                ba! - to "sama "kwintesencja chamstwa"!! - Zostańmy wiec przy swoich
                "retorykach" i swoich "kwintesencjach".. Nam razem "nie po drodze", i nigdy "po
                drodze" nie będzie..
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                mela_1 napisała:
                (...)
                > Nie przeżyłam, w przeciwieństwie do pana, całego PRL-u. Przeżyłam część. Ale
                żyję w pełnej świadomości i umiejętności oddzielenia dobra od zła.
                ======================================================================

Oczywiście.. - Kali.. ten z "Pustyni i w puszczy".. - tez "żył w pełnej
                świadomości i umiejętności oddzielenia dobra od zła" i na pytanie co to jest
                "zło", odpowiadał: - "Zło, to jak ktoś Kalemu okraść krowę"..

Zaś na pytanie a co to jest "dobro"? - Kali odpowiedział: - "Dobro, to jak Kali
                komuś ukraść krowę"..

Tak wiec nie wątpię iż takowa świadomość i "umiejętności" posiadasz.. Ciekawsza
                byłaby sama definicja tegoż "dobra" i "zła".. - Chociaż "zło" to wiemy.. to PiS..
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Co do reszty.. z braku miejsca krotko:
                1/ - Pisałem wyraźnie: - "Ale z tym, co się w kraju dzieje od ponad dwóch
                lat w Polsce, nigdy przedtem się nie spotykałem.."
                - NIE NEGUJĄC faktu
                istnienia chamstwa przed tym okresem i nie wnikając w"zasługi" poszczególnych
                formacji i okresów.. - Typowa manipulacja.. To jest właśnie CHAMSTWO.. dla mnie..
                2/ - Kolejna CHAMSKA manipu
      • lewar121 _____Może jakiś ZOMOwiec w sastępstwie ??? :>>____ 20.08.09, 23:29
        Panie Schetyna! Może jakiegoś zasłużonego ZOMOwca da pan w zastępstwie Pana
        Generała Skrzypczaka ???? :>
        • adela_30 Re: _____Może jakiś ZOMOwiec w sastępstwie ??? :& 21.08.09, 00:06
          Jak Schetyna wrzuci kilku ZOMO-wców do wojska to za chwilę zapewne okaże się, że
          wojsko rozpisze przetarg na obsługę reklamową, który wygra Misiek lub firma
          małżonki pana wiceministra.
          Gdy tylko się to stanie, armia przestanie przeznaczać pieniądze na uzbrojenie.
          Środki będą wydawane na reklamę wojska. W TVN usłyszymy, że mamy najlepsze
          wojsko na świecie ;)) huehue
          • aplus Re: _____Może jakiś ZOMOwiec w sastępstwie ??? :& 21.08.09, 00:17
            adela_30 napisała:

> Jak Schetyna wrzuci kilku ZOMO-wców do wojska to za chwilę zapewne
            okaże się, ż
            > e
            > wojsko rozpisze przetarg na obsługę reklamową, który wygra Misiek
            lub firma
            > małżonki pana wiceministra.
            > Gdy tylko się to stanie, armia przestanie przeznaczać pieniądze na
            uzbrojenie.
            > Środki będą wydawane na reklamę wojska. W TVN usłyszymy, że mamy
            najlepsze
            > wojsko na świecie ;)) huehue

dzieki ryzemu jestesmy goli i bezbronni jak 1939. Ryzy powinnien
            miec trybunal stanu za doprowadzenie do obnizenia zdolnosci obronnej
            kraju
      • wielki_czarownik Głupiś człowieku 20.08.09, 23:59
        To żołnierze powinni wybierać sprzęt a politycy znajdować na niego kasę. Uważasz, że politolog Klich wie jakich bezpilotowców potrzebuje polska armia? Czy on potrafi rozróżnić amunicję HEAT od HESH albo APDS od APCBC?
      • kiczkis Re: Klich: odejście generała to nieobliczalny ges 21.08.09, 02:13
        pgig napisał:

> Zabrano kompetencje w kontekście generowania potrzeb sprzętowych, a to my,
        > nie urzędnicy powinniśmy decydować, czym mamy walczyć

>
        > dzięki Bogu, że teraz pan generał będzie generował ołowiane żołnierzyki w
        > kontekście zielonej trawy, na którą się udał
        --------------------------------------------------

A jakże inaczej! - Jest odrazu i drugi "słuszny" i "oburzony"..
        - W końcu kundle sforą chodzą, to i nic dziwnego..
      • 4dagome1 Re: Klich: odejście generała to nieobliczalny ges 21.08.09, 08:09
        pgig napisał:

> [i]Zabrano kompetencje w kontekście generowania potrzeb sprzętowych, a to m
        >
        > dzięki Bogu, że teraz pan generał będzie generował ołowiane żołnierzyki w
        > kontekście zielonej trawy, na którą się udał
        RE>>>> To generał ma rację Jak sie wysyła zołnierzy na wojne to nalezy ich
        zaopatrzyc w sprzęt a nie w drzwi od stodoły .niedługo juz nastapi kres tego
        pojebanego rządu .przeciez kiedys nastąpi otrzezwienie narodu .moda na PO mie
        jak minęła na disco - polo i mydełko FA .cierpliwości .A tak nawiasem mówiąc o
        tym czy zostało złamane prawo decyduje SĄD .GW nie ma takich praw zeby o tym
        decydowac
      • janina38 Re: Klich: odejście generała to nieobliczalny ges 22.08.09, 19:52
        Zachowanie tego generała nasuwa mi nieodparcie histeryczne
        zachowanie niektórych kobiet w okresie pokwitania.Ale panie ratują
        się środkami farmakologicznymi ( z reguły tzw plasterkami.Jakie
        plasterki przyłoży sobie pan Generał? Ludzie ,czy naprawdę nie miał
        komu się poskarżyć? np prezydentowi? Tylko prasa zastąpiła mu
        niegdysiejszy komitet wojewódzki?I to ma być dzielny wojak?
    • chateau Re: Klich: odejście generała to nieobliczalny ges 20.08.09, 23:24
      Dał dupy i wie, że karierę ma skończoną. Wolał odejść z hukiem. Kawalerzysta, w
      mordę...
      • aplus jakby nie odszedl to Klich dalej by robil z niego 20.08.09, 23:55
        kozla ofiarnego. Decyzja generala pokazuje ze to czlowiek
        odpowiedzialny. "Odpowiedzialnosc" - trudne slowo, nieznane PO-
        ciemnocie.

chateau napisał:

> Dał dupy i wie, że karierę ma skończoną. Wolał odejść z hukiem.
        Kawalerzysta, w
        > mordę...
        >
    • talking_head No "Ryży", może jakiś kolejny kandydat z ZOMO ? 20.08.09, 23:25
      Myślę że min. Don Schetyniu już robi przeglad kadr w resorcie. Tylu
      byłych ZOMOwców się marnuje, może podeśle któregoś swemu koledze
      Klichowi ? teraz jak ich nie awansował ten przebrzydły i
      pamiętliwy "Kaczor" znalazłyby chłopaki zajęcie...
    • ten.caly.kazik Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 20.08.09, 23:31
      Skrzypczak odchodzi, a miernota Klich zostaje, wyślą teraz trochę sprzętu do Afganistanu i sprawa przyschnie, a burdel w MONie jak jest tak będzie, starch pomyslec co by było w przypadku wojny
      • mamagra Re: Klich: odejście generała to nieobliczalny ges 21.08.09, 00:46
        Masz rację, rozumiem, że wiesz o co Ci chodzi, gdy piszesz o burdelu w MON. Tak,
        zgadzam się z Tobą. No bo gdzie indziej można awansować tak wysoko, będąc deklem
        i megalomanem?
    • mela_1 Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 20.08.09, 23:31
      Pan generał mógł wstrzymać sie z teatralnymi gestami do końca swojej
      kadencji dowódcy. Zostało przecież zaledwie kilka tygodni. Zamiast
      prowadzic bezprzedmiotowy spór z ministrem (a że bezprzedmiotowy to
      wystarczyło posłuchać wypowiedzi jego i ministra)trzeba było uważać
      na własnych "doradców". Bo nie wierzę, żeby pan generał nie był
      przez kogos sterowany. Słusznie to zauważyła J.Staniszkis. Tylko
      teraz pytanie - przez kogo? Przez BBN? Prezydenta? A może kolegów?
      Jakich? Zresztą, co to za różnica... Szkoda, bo zdawał się być
      dobrym dowódcą i nie przypuszczam, żeby świadomie podważał pozycję
      cywilnego ministra.
      • szechteroff Zalosny PO(j.e.b.i.e). Czy dla was wszystko ... 20.08.09, 23:39
        jest "polityczne"?
        • mela_1 Re: Zalosny PO(j.e.b.i.e). Czy dla was wszystko . 21.08.09, 00:23
          szechteroff napisała:

> jest "polityczne"?

A czy szanowna Pani to chamka od urodzenia czy od wstąpienia? Do
          PiS, oczywiście?
      • bmc3i Cywilny minister 21.08.09, 00:59
        mela_1 napisała:

> dobrym dowódcą i nie przypuszczam, żeby świadomie podważał pozycję
        > cywilnego ministra.

Kazdy kto sledzi na biezaco sytuacje w Wojsku Polskim i Ministerstwie Obrony
        Narodowej we, ze co jak co, ale pozycja aktualnego cywilnego ministra, zostala
        zrownana z poziomem blota nie przez generala, lecz przez samego ministra, juz
        kilka - kilkanascie tygodni temu, przy okaqzji sposobu podjecia decyzji w Radzie
        Misnitrów o cieciach w budzecie MON.
    • wojtek2784 Klich weźmie kumpla tak jak min. Czuma 20.08.09, 23:35
      "Nie akademia lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" - trzeba
      powołać kolegę, tak jak to zrobił mninister Czuma .
      Ten rząd "fachowców" Platformianych to brylanty i sprawiedliwi ,
      nawet bardziej "sprawiedliwi" od PiS .
    • zawsze.gjanka Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 20.08.09, 23:35
      Bzdury.
      Jeśli swojemu szefowi mówicie pięć razy "a", i on wam szesć razy "b"
      to co robicie? Padacie na kolana i tak jest szefie !? Wiedząc, na
      100%, że to szef się myli, ale w razie draki to on wykopie Was na
      bruk?
    • zg13 zolnierz odchodzi POmyje zostaja 20.08.09, 23:39

• cezaryk Merytorycznie do trupa? 20.08.09, 23:43
      Afera zrobiła się po tym, jak jego generalskość zechciał wypowiedzieć się
      merytorycznie nad trupem swojego podwładnego. Wydaje mi się, że zabrakło
      wyczucia co do tego, kiedy nie należy wypowiadać się merytorycznie. To był
      właśnie taki moment.
    • hristoforos Ma jaja i tyle! 20.08.09, 23:50
      Miał w d.u.p.i.e co kto powie,powiedział co myśli na temat sprawy. Słusznie, czy nie nie mi to oceniać. Większość ludzi w naszym kraju brałaby pod uwagę swój interes , a swoją opinię sprzedałaby FAKTom z adnotacją,że informator nie zgodził się na ujawnienie danych...
      • abrahadabra Jest nieobliczalny r_chacz z niego i tyle. 21.08.09, 00:07

• strikemaster Jak dzieci w piaskownicy :O 20.08.09, 23:58
      To ma być generał z ministrem?
      • rooboy w niczym to nie odbiega od standardow 21.08.09, 00:08
        debaty polityczno/spolecznej ustanowionych i utrwalanych przez
        wiekszosc polskich rzadow ostatnich 20 lat...
    • wielki_czarownik Klich odejdź człowieku! 21.08.09, 00:00
      Wyraźnie widać, że Klich sobie na tym stanowisku nie radzi! Takich cudów nie było w armii od czasów obiadu drawskiego! Klich odejdź bo nie dajesz rady!!
    • irza50 Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 21.08.09, 00:11
      Okazuje się, panie ministrze, że są jeszcze ludzie, którzy wiedzą co
      to HONOR.
    • 1stanczyk Cala ta heca ze Skrzypczakiem wcale nie smieszna 21.08.09, 00:39
      jest niczym innym jak rozpaczliwa proba obejscia dotychczasowych prl-owskich
      tradycji jakie panuja w WP i w MON-nie "zamiatania" pod dywan.
      Wobec warunkow wojny tych w Iraku i tych w Afganistanie w ktorej gina i na
      pewno beda jeszcze ginac nasi zolnierze caly sektor wojskowy okazal sie
      bezradny swoja prl-owska sprzedajnoscia i dziecinada zarowno ta na szczeblu
      zaopatrzenia i zarzadzania jak i dowodzenia nie wspominajac o tej politycznej
      w ktorej nasze pajace polityczne probowaly budowac nasz "prestiz"
      miedzynarodowy uczestnictwem w bushowskim swiatowym awanturnictwie w Iraku.

Znizajac sie do zenujacego belkotu Fotygi latwo jest poczuc sie "poranionym"
      stanem naszego sektora obronnego od tego wojskowego poczawszy a na tym
      administracyjnym i politycznym skonczywszy.

Jest kolejnym przykladem michnikowskich "osiagniec" i "sukcesow" dokonanych
      przez postsolidarnosciowe pomioty w ostatnim 20-leciu.

Zamiast sprawnej organizacji naszego wojska na miare bardziej naszych
      mozliwosci ekonomicznych niz aspiracji i ambicji naszych pajacow politycznych
      (w skrocie taniego debilnego chciejstwa) zatrudniono w wojsku kapelanow (jakby
      to wlasnie bylo najbardziej pilne).

Zamiast spojnej i obliczonej na dziesieciolecia polityki sprzetowej
      dostosowanej do naszej doktryny wojennej (ktorej zreszta w ogole nie ma)
      kupowano gdzie popadnie i co popadanie byleby tylko zaspokoic mocarstwowe
      ambicje i urojenia polglowkow u wladzy.

Gdzie sens gdzie logika: desperacki gest Skrzypczaka jest wyrazem bezsilnosci
      wobec istniejacej sytuacji i oznacza ni mniej ni wiecej ze sytuacja a
      szczegonie jej pajacowata nadbudowa przerosla mozliwosci funkcjonowania w niej
      naszego dowodztwa wojskowego.

Tak rodza sie pozniej zdesperowani bohaterowie: tak bylo w przeszlosci i tak
      jest dzisiaj. To nasze kultywowane historyczne "bohaterstwo" bylo czesto
      desperacka reakcja na bezmozgowie w jakim przyszlo mu dzialac.

Klich: odejście generała to nieobliczalny gest
    • wysokiktos generalska cierpliwosc to za malo 21.08.09, 00:43
      na klicha i media pokroju wyborcza, ktorzy ze zwierzchnika sil ladowych polski
      zrobili nieobliczalna osobe lol a czytelnik tego medium nie moze sie nadziwic
      jak czlowiek na takim stanowisku mogl tak postapic lol doprawdy, nie ma dnia
      zeby wyborcza czegos nie zmanipulowala lol glowa panstwa, czyli prezydent byl
      pierwowzorem lol biedni czytelnicy lol im juz dawno wyborcza zalozyla kaftany lol
      bez odzewu
    • bmc3i To Klich powinien odejsc! 21.08.09, 00:55
      Klich, to najgorszy minister obrony od 1989 roku. Psychiatra bez jakichkolwiek
      kwalifikacji i wiedzy na temat bezpieczenstwa panstwa.

Co gorsza, nie tylko bezwolna marionetka w rekach Tuska, ale wrecz szkodnik w
      polskiej wojskowosci, bez wlasnego zdania i autyorytetu tak w wojsku jak i w
      łonie Rady Ministrów.
      • j-50 Re: To Klich powinien odejsc! 21.08.09, 00:59
        Znakomite samoposzczucie tego gościa świadczy też o zupełnym braku
        honoru. Jak ktoś taki może sprawować nadzór cywilny nad armią?
        • bmc3i Re: To Klich powinien odejsc! 21.08.09, 01:04
          j-50 napisał:

> Znakomite samoposzczucie tego gościa świadczy też o zupełnym braku
          > honoru. Jak ktoś taki może sprawować nadzór cywilny nad armią?

Honor nie jest mu potrzebny - wystarczy poklepanie po plecach przez pryncypala
        • rooboy a ja myslalem, ze on poszczul generala 21.08.09, 01:05
          j-50 napisał:

> Znakomite samoposzczucie tego gościa świadczy też o zupełnym braku
          > honoru. Jak ktoś taki może sprawować nadzór cywilny nad armią?

a nie samego siebie...
      • cyndyndanda Re: To Klich powinien odejsc! 21.08.09, 07:21
        Klich jest kiepski, ale nie najgorszy! Najgorszy to byl kmiotek z
        Jezioran, kundel-lizodup ze stajni prezia wolactwa.
    • j-50 Panie Klich - wyjaśnij pan sprawę swego rozkazu! 21.08.09, 00:55
      Chodzi o zakaz kontaktu z szefem MON innych dowódców, jak tylko gen.
      Gągor. Powinien też pan już dawno wyjaśnić dlaczego doprowadzono do
      tak fatalnego wyposażenia naszych żołnierzy w afganie. Gdy tylko
      usłyszałem o planach naszych akcji ofensywnych w Ghazni, to od razu
      pomyślałem: no tak, a oni tam praktycznie nie mają helikopterów
      bojowych. Ostatnio zostało to potwierdzone.
      Za samych wojaków odpowiada gen. Gągor. Ale za nadzór nad wojem
      odpowiada szef MON! Czyli pan osobiście! Niestety, pan był łaskaw
      ten nadzór rozumieć jako pozostawienie spraw samym sobie. Wygląda
      zatem, że w podstawowych sprawach cywilnego nadzoru nad armią nie
      sprawdził się pan.
      Powiem zatem wprost: to pan powinieneś być zdymisjonowany, a nie
      gen. Skrzypczak!
      • bmc3i Kompetencje ministrów tego rzadu 21.08.09, 01:03
        j-50 napisał:

> Chodzi o zakaz kontaktu z szefem MON innych dowódców, jak tylko gen.
        > Gągor. Powinien też pan już dawno wyjaśnić dlaczego doprowadzono do
        > tak fatalnego wyposażenia naszych żołnierzy w afganie. Gdy tylko
        > usłyszałem o planach naszych akcji ofensywnych w Ghazni, to od razu
        > pomyślałem: no tak, a oni tam praktycznie nie mają helikopterów
        > bojowych. Ostatnio zostało to potwierdzone.
        > Za samych wojaków odpowiada gen. Gągor. Ale za nadzór nad wojem
        > odpowiada szef MON! Czyli pan osobiście! Niestety, pan był łaskaw
        > ten nadzór rozumieć jako pozostawienie spraw samym sobie. Wygląda
        > zatem, że w podstawowych sprawach cywilnego nadzoru nad armią nie
        > sprawdził się pan.
        > Powiem zatem wprost: to pan powinieneś być zdymisjonowany, a nie
        > gen. Skrzypczak!

jakie ten psychiatra bez jakigokowliek zwiazku z wojskowoscia o bezpieczenstwem
        narodowym w przeszlosci, posiada kwalifikacje do kierowania sprawami
        dotyczacymi podstaw fizycznego bezpieczenstwa panstwa i fizycznej egzystencji
        obywateli?
    • tarura Sposób generała, żeby się nie dać 21.08.09, 00:59
      odstrzelić w Afganistanie
    • mordaprostaczek Klich obiecał wdowie pomoc i niedotrzymał słowa 21.08.09, 01:25
      warto przypomnieć te słowa wdowy po zabitym kapitanie.
      umknęły one opinii publiczenej w całej tej sprawie, a są istotne. człowiek
      honoru do czegoś takiego nie dopuszcza, a jeśli dopuści, podaje sie do dymisji.
      Polityk jednak, w przeciwieństwie do oficera, honoru mieć nie musi.
    • j-50 Gefreiter zdumiony? 21.08.09, 01:26
      Bo woja był uczon na czytaniu przygód dobrego wojaka Szwejka.
      Szczególnie wyczyny oberfeldkurata Katza oraz porucznika Lukasza
      zapadły mu w pamięć. No chyba jeszcze wyczyn ppor. Duba, pijącego z
      pompy wodę o woni końskiego moczu i gnojówki.
    • jantos51 Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 21.08.09, 01:46
      [i]Trzy punkty instruowania MON:
      Ja mam zawsze rację
      Podwładni nigdy nie mają racji
      A jak masz wątpliwości to patrz na punkt pierwszy.

Obiecanki Pana ministra dla Generała Skrzypczaka nie dały rezultatu Pan
      generał to honorowy OFICER a nie marionetka Ministra Obrony narodowej.W
      obiecanki nie wierzy. W MON musi być nie nazwę po imieniu.(B)
    • wysokiktos z referencji czempinskiego bedzie nowy general 21.08.09, 01:52
      dzieki takim ludziom jak czempinski tusk generalow ma na peczki. wszyscy
      apolityczni (ich partia pzpr juz nie istnieje lol) i z wieloletnim
      doswiadczeniem nabytym jeszcze przed 89 rokiem. oczywiscie "ludziom honoru"
      wyborcza takze wystawia pozytywne referencje lol
      bez odzewu
    • polak_kr Kiedy ten rząd w końcu poda sie do dymisji? 21.08.09, 01:55
      dość niszczenia kolejnych instytucji.
    • jantos51 Klich: odejście generała to nieobliczalny gest 21.08.09, 02:04
      Panie Ministrze proszę podać ile jest zatrudnionych w armii polskiej
      zakonników i ile podatnik płaci na ich utrzymanie. Dlaczego jest to tajemnica
      przed społeczeństwem, czy to jest też tajemnica państwowa.Proszę podać ilu
      żołnierzy w sukienkach jest zatrudnionych w AFGANISTANIE. BOIMY SIĘ SUKIENEK?.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka