najlepszeblogi 22.08.09, 16:35 Już GE postara się o zwiększenie zysków. Tu dodatkowa opłata za prowadzenie konta + obowiązkowe ubezpieczenie, tam haczyk w umowie i byle do przodu. Mają w tym doświadczenie. konto.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kayll moje doswiadczenia z BPH - 22.08.09, 17:29 1. mialem konto przez wiele lat, karty itd, po paru latach wyjechalem, na koncie bylo pareset zl. wszystko zniknelo jako "koszty prowadzenia rachunku"- OK,po pewnym czasie zaczely przychodzic listy z BPH,ze bedzie postapowanie komornicze i ze bede na liscie dluznikow !. 2. przeslalem kilkanascie tysiecy przez western union - ide do BPH- nie wyplaca - ??? pomimo,ze sa na liscie western union. Nie i koniec. 3.dla mnie jest to niewiarygodny bank i mam nadzieje, ze zbankrutuje, Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
gekko11 Re: moje doswiadczenia z BPH - 23.08.09, 00:08 kayll napisał: > 1. mialem konto przez wiele lat, karty itd, po paru latach > wyjechalem, na koncie bylo pareset zl. wszystko zniknelo > jako "koszty prowadzenia rachunku"- OK,po pewnym czasie zaczely > przychodzic listy z BPH,ze bedzie postapowanie komornicze i ze bede > na liscie dluznikow !. To ciekawe zabrali Ci pareset zł, tak po prostu:), czemu nie pójdziesz do sądu?? Dam Panu kontakt na dobrego prawnika. Moim zdaniem nie pareset ale kilkanaście, jak Cie nie stać na 5 zł miesięcznie za konto to sobie otwórz w jakimś śmiesnzym banku. > 2. przeslalem kilkanascie tysiecy przez western union - ide do BPH- > nie wyplaca - ??? pomimo,ze sa na liscie western union. Nie i koniec. Przesłałeś i nie wypłaca to ciekawe?? Napisz skargę i spytaj dlaczego?? Jeśli pierzesz brudne pieniadz to może i nie wypłaca wtedy, zero konkretów, papka. > 3.dla mnie jest to niewiarygodny bank i mam nadzieje, ze > zbankrutuje, Amen. Niestety nie zbankrutuję, ale będzie się dalej rozwijał, radzę kupić akcję, bo są tanie. Jeśli ktoś chcę być śmieszny i napiszę podobne rzeczy, a jest klientem PKO BP czy PEKAO SA, też tak napiszę. Zero konkretów, paplanina, bank zabiera pieniądze z konta sam:) dobrze, że nie głaszcze po kolanie bo tj. bardziej prawdopodobne. Życzę powodzenia w rozwiązywaniu problemów osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
expertum-credere-potes Re: moje doswiadczenia z BPH - 23.08.09, 08:47 Kayllu, Witam i potwierdzam Twoje doświadczenia związane z tym jak BPH traktuje Polaków za granicą. Zginęło mi 1500 złotych z konta osobistego i sprawę oddałem na prokuraturę (KP-III-4631/09). Dla mnie ten placówka tego banku powinna zniknąć z Częstochowy. pozdrawiam Artur Sierpiński Odpowiedz Link Zgłoś
cosmo-pl Re: moje doswiadczenia z BPH - 23.08.09, 10:15 1. od kiedy to banki nie pobierające opłaty za prowadzenie są śmieszne. To raczej te które pobierają są śmieszne, bo niby z jakiego powodu to robią?? Z takiego że jak trzymam u nich pieniądze to oni jeszcze dodatkowo na tym zarabiają poprzez obracanie nimi?? 2. Taaaa i w ogóle do mafii sycylijskiej należy 3. Moim zdaniem z takim logo zbankrutuje Widzę, że pracownicy BPH bronią swego jak żarłoczne lwy. Syndrom uzależnienia od miejsca pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś
zaz.pl @ 23.08.09, 13:48 Nie o to chodzi. Masz problem to go rozwiąż, napisz skargę, idź do sądu, dowiedz sie co i dlaczego sie stalo a nie zalicie sie na forum jak stare baby. 1.Nie podobaja ci sie oplaty z konto - zmien bank: nordea,alior, mbank. bank ukardl ci pieniadze? Wez tabale prowizji i oplat i zobacz: zgadza sie -ok (jesli uwazasz ze sas zlodziejskie to zmien bank). nie zgadza sie: piszesz reklamacje, idziesz do sadu. A jesli system w banku sie pomyli i z konta znikna ci miliony to tez bedziesz sie zalil na forum zamiast isc do sadu? nie zachowujcie sie jak ofermy bo az zal was czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-gorol Re: @ 30.08.09, 13:31 Zaz, to tylko czarny PR konkurencji. Gdyby naprawdę coś "zniknęło" w inny sposób niż opłaty i prowizje, to każdy normalny człowiek doprowadziłby sprawę, poprzez reklamację, a w wypadku jej odrzucenia, co najmniej do momentu arbitrażu (arbitrzy działają przy Związku Banków Polskich). To nic nie kosztuje, w przeciwieństwie do sądów, które pobierają opłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
tsoprano ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO BP 22.08.09, 18:14 a ja już ponad 10 lat mam konto i owszem płacę za prowadzenie rachunku, za iPKO, ale nigdy nie spotkałem się z jakimiś haczykami, ukrytymi opłatami, niekompetencją pracowników czy koniecznością zgłaszania reklamacji. Niedawno w czasach kryzysu dostałem kredy hipoteczny z dopłatami z BGK - wszystko poszło sprawnie i szybko. PKO BP, PEKAO czy BGŻ to są banki z prawdziwego zdarzenia a reszta to popelina Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
cot2010 Re: ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO 22.08.09, 22:02 PKO BP i Pekao S.A. to porządne banki? Jesteś chory człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO 22.08.09, 22:07 Może i chory ale szczęśliwy. Mam od kilku lat dwa konta w PKO BP. Zaczynałem jeszcze w czasach Inteligo. I jestem z tego banku dość zadowolony. A "dość" to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
zaz.pl Re: ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO 23.08.09, 13:51 i o ci sie klocicie, zawsze znajda sie zadowoleni i ci co sie przejechali. Poki nie miales konta i nie wykonywales skomplikowanych operacji w wielu bankow to ciezko porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
gekko84 Re: ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO 23.08.09, 08:04 cot2010 napisała: > PKO BP i Pekao S.A. to porządne banki? Jesteś chory człowieku A, który jest porządny? Ten gdzie pracujesz, czy ten gdzie masz rachunek? Odpowiedz Link Zgłoś
zaz.pl Re: ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO 23.08.09, 13:50 napisal czlowiek co nie zna sie na bankach. az zal czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
tsoprano Re: ludzie wszem i wobec narzekają na państwy PKO 24.08.09, 11:13 taaa... :-) patrzcie ludzie znalazł się wielki znawca bankowości wie najlepiej co gdzie jak i kiedy. Nie byłem nigdy zrobiony w wała przez PKO BP i nie mam powodu narzekać - po prostu. Czaisz czy nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp za to prezes zarabia najwięcej, 22.08.09, 22:28 to jakaś prawidłowość, kapitalizm to chyba chory ustrój. Odpowiedz Link Zgłoś
imw czy to kapitalizm? nie, to interwencjonizm 23.08.09, 07:09 ponadto w takim banku nie ma dużego prywatnego właściciela, który pilnowałby swojego interesu - takim bankiem rządzą urzędnicy korporacyjni a nie właściciele Odpowiedz Link Zgłoś
zaz.pl Re: za to prezes zarabia najwięcej, 23.08.09, 13:54 taa, dostaje 0,01% prowizji od wypreacowanego zysku, zostan agentem ubezpieczeniowym to bedziesz mial wiecej. Jak jestes taki madry to sam zaloz bank albo chociaz firme zobaczymy jaki z ciebie dobry menadzer. Odpowiedz Link Zgłoś
horford Koszty zwolnień i złe kredyty pogrążają BPH 22.08.09, 23:59 To był kiedyś dobry i nowoczesny bank. Zaczął się psuć po fuzji z tymi nieudacznikami z Pekao, kiedy doszło do zmian szyldów placówek i naliczania jakichś dziwnych prowizji, których wcześnie nie było za korzystanie z bankomatów w dawnych placówkach BPH, przemianowanych na Pekao. Wyraźnie się psuje od wiosny tego roku, kiedy to postanowili się poratować zwiększeniem opłat, a nawet lekceważyć klientów poprzez przemianowywaanie kont na wyższe za pomocą systemu internetowego, czyli bez pytania klienta o akceptację za pomocą najbliższej placówki bankowej. To przelało czarę goryczy i po wielu latach postanowiłem zamknąć konto w tym banku, który jeszcze ponad 5 lat temu mógł uchodzić za jeden z wzorcowych. Jak widać złe zarządzanie przybliża ten bank do poziomu dna. Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh ---> horford 23.08.09, 07:26 Chyba lekko trafiłeś kulą w płot. BPH o którym piszesz już nie istnieje - został wchłonięty przez PeKaO S.A. Ten BPH o którym traktuje artykuł właśnie się łączy z GE Money Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
sorapis Re: Koszty zwolnień i złe kredyty pogrążają BPH 23.08.09, 16:25 PEKAO SA to nie jest dobry bank, bardzo wysokie oplaty za prowadzenie konta, wscibskie urzedniczki (jakis czas temu bylem ciagle nagabywany przez pracownikow o wykupienie udzialow w funduszach powierniczych, poniewaz mialem sporo oszczednosci w lokatach). Nie do konca jest prawda, ze wszystko widac w tabelach prowizji. Te tabele sie zmieniaja, niestety zwykle na niekorzysc klienta. Na szczescie na rynku jest spora konkurencja a zamkniecie konta boli mniej niz utrata kilkuste zl. Jesli kogos stac na takie oplaty to znaczy ze ma sporo dochody ale przecietny Kowalski ostatnio liczy kazda zlotowke. Banki nie powinny za bardzo polegac na podnoszeniu prowizji przy rownoczesnym obnizaniu oprocentowania rachunkow do zera (jak dla ROR). Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Koszty zwolnień i złe kredyty pogrążają BPH 23.08.09, 09:32 Nie wiem, dlaczego ktoś sobie wyciera buzię PKO BP SA. Od 6 lat mam tam konto, wszystko załatwiam przez internet (iPKO). W oddziale banku byłem dwa razy, rezygnowałem z automatycznie mi przyznanej linii odnawialnego kredytu i zmieniałem numer dowodu osobistego. Nie wierzę w promocje i lepsze warunki z reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
assa5 Re: Koszty zwolnień i złe kredyty pogrążają BPH 23.08.09, 12:33 PKO bp jes koszmarnie drogi nie wspomne juz o zubrze bo tam to isnta masakra Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb Koszty zwolnień i złe kredyty pogrążają BPH 23.08.09, 15:09 Gdy zakładałem konto w BPH w 1999r. prowadzenie konta było bezpłatne. Później zaczęły się opłaty itd..itp... Zlikwidowałem u nich konto bo z pijawkami nie mogłem sobie dać rady. Kręcenie i znikanie pieniędzy było normą. Myślę że załapią się na jeszcze wolne latarnie, przynajmniej to uczciwsza i godniejsza praca. Odpowiedz Link Zgłoś
metry.pl Bank, który ratuje się wyższymi dochodami z opłat 23.08.09, 22:14 i prowizji jest jak topniejąca kra, którą trzeba opuścić. Taki miał być wydźwięk publikacji, prawda? Coraz częściej zastanawiam się jednak, czy publikowanie fatalnych prognoz dla banków w mediach elektronicznych ma rzeczowe podstawy, czy raczej jest próbą wymuszania reklam w portalu takim, czy innym... Czasami cisza bywa cenniejsza od reklam. I za nią banki też mogą płacić. Portal staje się niewiarygodny, gdy staje się wyrocznią. Zaufanie deprawuje. Przy okazji zapraszam speców od kruczków, haczyków, pułapek i innych niespodzianek namierzonych w umowach kredytowych. Podzielcie się swoją wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś