Dodaj do ulubionych

Krakowscy rowerzyści mają tunel widmo

02.09.09, 18:37
Sądząc z ilości doniesień prasowych o krzywdach, nieszczęściach i
kataklizmach, które ich ciągle dotykają, Krakowscy Rowerzyści są to
jedna z najbardziej prześladowanych mniejszości na świecie. Mają
nawet gorzej, niż dorożkarskie konie.
Obserwuj wątek
    • psychopatolog Re: Krakowscy rowerzyści mają tunel widmo 02.09.09, 21:17
      Z tunelem to przesada, jeśli ktoś nie potrafi go znaleźć ani nie sprawdza, co
      się w mieście buduje to jego problem. Ale przejedź się kiedyś którąś z dróg dla
      rowerów - przestaniesz być taki sarkastyczny, kiedy np. będziesz musiał zsiąść z
      roweru i nacisnąć i nacisnąć przycisk umieszczony po lewej stronie pasa, żeby
      warunkowo móc pojechać dalej główną drogą. Chyba, że lubisz być obywatelem
      drugiej kategorii...
    • poborowy102 Krakowscy rowerzyści mają tunel widmo 02.09.09, 22:49
      Strzelać! Taki powinien być ostateczny rozkaz. Amen. Nie mam nic do
      dodania.
    • raj001 Re: Krakowscy rowerzyści mają tunel widmo 03.09.09, 09:37
      O tunelu się mówiło od wspomnianych 4 lat, i była to jedna z najbardziej
      "gorących" spraw wśród krakowskich rowerzystów - że jest tunel, a zamknięty, i
      kiedy wreszcie otworzą? Więc śmieszą mnie "rowerzyści", którzy do tego stopnia
      nie interesują się infrastrukturą rowerową w swoim mieście, że nic o tym tunelu
      nie wiedzą.
      Natomiast co do samego tunelu, to niebezpieczny jest nie wjazd od strony
      Politechniki, tylko od drugiej strony, od Rakowickiej! Tam prawie do samego
      momentu wjazdu do tunelu nie widzi się, czy z naprzeciwka ktoś przypadkiem nie
      wyjeżdża. Dochodziło już w tym miejscu do zderzeń rowerzystów, jedno sam widziałem.
    • krwawy_pikus Krakowscy rowerzyści mają tunel widmo 03.09.09, 12:49
      Jestem tym szczęśliwcem, który poznał tajemny wjazd do rowerowego tunelu.
      Oczywiście sam bym go nigdy nie znalazł. Pokazał mi go student PK, gdy go o to
      spytałem. Rzeczywiście wjazdy pod kątem 90 stopni są niebezpieczne, a
      podjazdy strome. Osobiście ostrzegam dzwonkiem gdy wjeżdżam do tunelu.
      Propozycja dla gazety.pl: Opublikujcie proszę mapę dla wszystkich, gdzie
      znajduje się wjazd do Tunelu. To wielu ludziom ułatwi życie.
    • artus Zdjecia i mapka 03.09.09, 13:06
      Jak zwykle bardzo dziekujemy GW za kompletny artykul zawierajacy zdjecie i mape dojazdu. Tak trzymac :P
    • euro-news Re: Krakowscy rowerzyści mają tunel widmo 10.09.09, 10:04
      właśnie tak jest. po chodnikach jezdzić nie można, bo mandat. po scieżkach rowerowych jezdzic sie nie da, bo ludzie traktują je jak chodnik. po ulicy jezdzić strach, bo kierowcy samochodów ignorują rowery. na sciezkach rowerowych samochody czesto urzadzaja sobie tez parking, tak samo jak na wiekszosci krakowskich chodników! i nie ma mowy o zostawianiu 1,5 m odstepu.
      niby jest lepiej w Krakowie ze sciezkami niz kilka lat temu, ale wciąż jest ich mało, nie ma ciagłości i konczą sie w dziwnych miejscach, tak, że nie wiadomo jak dalej jechać.
      wszystkie akcje promujace przesiadanie sie na rower i unikanie jazdy wlasnym samochodem są zatem bezsensowne, bo po kilku probach kazdy zrezygnuje i wroci do samochodu. to nawet taniej wychodzi biorac pod uwage mandaty za jazde po chodniku.
      ulic nikt nie zastawia tak, ze nie da sie przejechac, nie spaceruja po nich ludzie i jezdnie nie koncza sie w dziwnych miejscach uniemozliwiajac dojazd do celu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka