Dodaj do ulubionych

Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie

07.09.09, 11:03
Kogoś to martwi? bo mnie nie :)
Obserwuj wątek
    • szabepio Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie 07.09.09, 11:12
      jedyny, który sam wymierzył sobie sprawiedliwosc
    • sharn1 No i gicio. 07.09.09, 11:12
      Na marginesie to proponowałbym zmiany w kodeksie karnym i
      wydzielenia napadów z bronią na banki czy transporty wartości jako
      oddzielne przestępstwo (jak w USA).
      Dzisiaj napad na bank jest traktowany jako wymuszenie rozbójnicze
      czyli de facto nie rózni się inczym od kradzieży telefonu
      przechodniowi na ulicy.
      W dodatku jako osoby poszkodowane są wymienione osoby pełniące dane
      czynności w banku (np. wymuszenie na szkodę kasjera Jana
      Kowalskiego) a nie na szkodę banku. Tak przybnajmniej bywało w
      przypadkach które znam z autopsji.
    • yeyq Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:15
      mnie też to nie martwi :)
    • pawel1235 Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:15
      Mnie też nie martwi-ukarał sie sprawiedliwie.
      • matti_cipanen Re: banki to zlodzieje 07.09.09, 11:18
        szkoda goscia
        • calcinus ukradł ci jakis bank pieniadze? 07.09.09, 11:47
          przyszedl pewnie bank nocna pora, wylamal drzwi, rozpruł poduszke, ukradl
          pieniadze, a potem sie obudziles :)))
          • aplus kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac nie 07.09.09, 12:30
            dla PO-mylencow. Zrozumze czlowieku ze najlepsze zamki ci nie PO-mogo
            jesli sam bendziesz zyl z kradzionego. Generalnie kazda oplata za obrot
            pieniedzmi to kradziez poniewaz nie mozna klasc lapy na handlowanym
            towarze a pieniadz to towar jak kazdy inny. To tak jakbys handlowal np.
            wynglem i wynglem placil za przechowanie wyngla. Powierzasz bankowi na
            przechowanie swoje bogactwo i bank ma sam na siebie zarobic z samego
            tytulu ze przechowuje twoje bogactwo - bogactwo pamietaj wyksztalciuchu
            ktore rownie dobrze moglbys sam przechowywac bez laski banku
            • matti_cipanen Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 13:24
              banki rabuja kazdego najczesciej przez durne oplaty, na ktore normalny czlowiek
              macha reka, bo szkoda mu czasu na awantury. dlatego mi nie zal tych
              zlodziejskich instytucji, a co do goscia to dobrze robil ze napadal na tych
              gnojow a nie na biednych.
              • sharn1 Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 14:16
                matti_ci...nen napisał:

> banki rabuja kazdego najczesciej przez durne oplaty, na ktore
                normalny czlowiek
                > macha reka, bo szkoda mu czasu na awantury. dlatego mi nie zal tych
                > zlodziejskich instytucji, a co do goscia to dobrze robil ze
                napadal na tych
                > gnojow a nie na biednych.

Mnie ostatnio okradli w piekarni. Chciałem chleb i bułki a ci od
                razu wymagali ode mnie kasy. Nie były to duże pieniądze to machnąłem
                ręką ale uważam to za skandal.
                • aplus Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 15:39
                  w piekarni byla wymiana towaru za pieniadze dostales bulku gdyby bylo w
                  piekarni tak jak jest w banku to moglbys oddac nadgryziona bulke albo
                  nawet zjesc cala bulke i kupe zrobic.
                  Ale wcale nie dziwie sie ze nie rozrozniasz zwazywszy kim jestes itd
                • cichwoda Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 08.09.09, 04:24
                  miales wyjscie, mogles przyprowadzic dwoch zyrantow i kupic na raty
                  te swoje buleczki placac 25% wiecej
              • zzzname Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 16:13
                A zdajesz sobie sprawę, że banki mają kradzieże wpisane w koszty prowadzenia
                biznesu i pośrednio to właśnie ci biedni ludzie w prowizjach składają się na
                takiego złodzieja?
                • cichwoda Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 08.09.09, 04:32
                  ile bankow jest okradanych dziennie ,a ile milionow lodzi placi
                  prowizje?
            • wal.do Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 13:35
              aplus napisał:

> dla PO-mylencow. [...]

A mnie to najbardziej cieszy jak z dowolnego tematu niektórzy przechodzą na politykę. Chory naród. LOL

Nawet jakby napisali w artykule, że staruszek się zes...ł na środku ulicy, to zawsze znajdzie się osioł, który napisze "PiS by do tego nie dopuścił, wszystko przez PO" i drugi matołek, który buńczucznie odpisze "każdy ma prawo zes...ć się gdzie mu się podoba, ty moherze" :)
              • aplus Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 15:46
                chory to ty jestes bezmuzgu i reprezentujesz niemyslenie typowe dla
                wyksztalciuchow - stad PO. Takich ja ty mozna zwietrzyc na odleglosc
                jak kacapa mowiacego po angielsku ;-)
                • wal.do Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 15:58
                  aplus napisał:

> chory to ty jestes bezmuzgu

Pisze się "bezmózgu" - jak ktoś ma mózg, to takie rzeczy wie.
    • krasnov Mięczak! 07.09.09, 11:16
      A ktoś by myślał, że jak gangster, to twardziel!
    • majari Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie 07.09.09, 11:18
      Skandal z Chlastą, skandalem jest też, że link na głównej stronie jest do tego artykułu.
    • blue1977 Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie 07.09.09, 11:23
      jednego złodzieja mniej do utrzymywania z Państwowych, czytaj:
      naszych pieniędzy
    • prawdziwy-moher ...Wieszanie........... 07.09.09, 11:23
      Cos dziwnego dzieje sie z tym wieszaniem w czasie rzadow PO.To jakas choroba polityczna?
      • 123456ag Re: ...Wieszanie........... 07.09.09, 11:30
        prawdziwy-moher napisał:

> Cos dziwnego dzieje sie z tym wieszaniem w czasie rzadow PO.To jakas choroba po
        > lityczna?
        Polityczna to była sprawa Ireneusza Sekuły, który strzelił sobie trzy razy w
        serce. Chociaż może już wtedy była bardziej mafijna niż polityczna
      • czarny-misio Coś dziwnego dzieje sie z twoją głową 07.09.09, 12:17
        ten zŁodziej to wasz człowiek?
      • fidelxxx Re: ...Wieszanie........... 07.09.09, 12:49
        Tak dziwnego, że dwóch kolesi ze sprawy Olewnika powiesiło się za rządów PiS.
    • 123456ag Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:24
      Mnie to martwi, człowieku. Martwi mnie bo te powieszenia w aresztach zaczynają
      przybierać skalę epidemii. A przecież ktoś odpowiada za życie tych osadzonych. A
      jak dotąd nie słyszałem żeby kogokolwiek pociągnięto do odpowiedzialności.
      • 2berber Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:33
        123456ag napisał:
        > Mnie to martwi, człowieku. Martwi mnie bo te powieszenia w aresztach
        > zaczynają przybierać skalę epidemii
        .
        Oczywiście dla większości naszych przedpiśców aresztowany to śmieć.
        Takie rozumowanie nie odbiega od rozumowania rządzących i z góry
        można traktować cieszących się, jako głosujących na PiS lub PO
        (jeżeli mają już prawo do głosowania).
        Nie wiem czy zmniejszania w ten sposób naszych nadmiernych wydatków
        na wymiar sprawiedliwości Czuma, nie traktuje jako sposobu na wykazanie
        się oszczędnościami resortowymi :-(.
      • darkraj Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 12:20
        123456ag napisał:

> Mnie to martwi, człowieku. Martwi mnie bo te powieszenia w aresztach zaczynają
        > przybierać skalę epidemii. A przecież ktoś odpowiada za życie tych osadzonych.
        > A
        > jak dotąd nie słyszałem żeby kogokolwiek pociągnięto do odpowiedzialności.
        =============================== Jakie powieszenia, co ty bredzisz pyskaczu?
        Przeczytaj artykuł, a potem się wymądrzaj.
        ----------------------------------------------------------
      • zdzisiek66 kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 12:22
        Facet popełnił samobójstwo przecinając sobie tętnicę udową?
        Było mu łatwiej niż przeciąć tętnicę nadgarstkową? Albo szyjną,
        jeśli był tak zdesperowany?
        A w ogóle był chirurgiem czy jak? Skąd bandzior napadający na banki
        wiedział, gdzie ma tętnicę udową? Założę się, że 90% internautów nie
        wie (ja też nie) jak się ciachnąć po nodze, żeby tę tętnicę
        przeciąć.
        • nie-tak Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 12:26
          zdzisiek66 napisał:

> Facet popełnił samobójstwo przecinając sobie tętnicę udową?
          > Było mu łatwiej niż przeciąć tętnicę nadgarstkową? Albo szyjną,
          > jeśli był tak zdesperowany?
          > A w ogóle był chirurgiem czy jak? Skąd bandzior napadający na banki
          > wiedział, gdzie ma tętnicę udową? Założę się, że 90% internautów nie> wie (ja
          też nie) jak się ciachnąć po nodze, żeby tę tętnicę
          > przeciąć.
          ja tez nie, dziwne ze w polskich wiezieniach są same "samobójstwa" jak na
          obracającej się taśmie?

------------------------------------------------------------
        • darkraj Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 12:47
          zdzisiek66 napisał:

> Facet popełnił samobójstwo przecinając sobie tętnicę udową?
          > Było mu łatwiej niż przeciąć tętnicę nadgarstkową? Albo szyjną,
          > jeśli był tak zdesperowany?
          > A w ogóle był chirurgiem czy jak? Skąd bandzior napadający na banki
          > wiedział, gdzie ma tętnicę udową? Założę się, że 90% internautów nie
          > wie (ja też nie) jak się ciachnąć po nodze, żeby tę tętnicę
          > przeciąć.
          =========================== Faktycznie, niecodzienny przypadek. Czyżby "pomoc"
          więziennego chirurga?
          Dostęp do tętnicy udowej wcale nie jest taki łatwy, a facio poradził sobie tylko
          żyletką (to takowe są jeszcze w użyciu?) i to przez aresztantów w ich celach?
          • darkraj Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 13:00
            ============================= uzupełnienie: W ostatnim zdaniu pominąłem
            wątpliwość o posiadaniu przez aresztanta żyletki (czy jednorazowego ostrza?) w
            jego celi. Jest to przecież wbrew więziennym regulaminom.
            -------------------------------------------------------------
            • nie-tak Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 13:05
              darkraj napisał:

> ============================= uzupełnienie: W ostatnim zdaniu pominąłem
              > wątpliwość o posiadaniu przez aresztanta żyletki (czy jednorazowego ostrza?) w
              > jego celi. Jest to przecież wbrew więziennym regulaminom.
              > ---------------------------------------------------------------
              > To Bóg światem rządzi...ja mu tylko pomagam. Darkraj.
              Dziwne co nie, a najdziwniejsze jest ze wiezień posiadał anatomiczne wyższe
              wykształcenie by namacać zaraz to z precyzyjna dokładnością co go zaraz zabiło.

--------------------------------------------------------------
    • altintop6 Re: właśnie zaoszczędziliśmy dużo kasy:) 07.09.09, 11:30
      nie wiem, czy zaoszczędziliśmy, bo nic nie napisano, co się stało ze
      skradzionymi pieniędzmi. jeśli ich nie odzyskano to pośrednio
      zapłacą klienci banku i ubezpieczyciela banku.
    • alojzybombel666 Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:31
      czy co kogos martwi?
    • podkanclerzy znaczasie w każdym banku jest kilku policjantów 07.09.09, 11:34
      aby zatrzymać zodzieja ?
    • berith1989 Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:36
      w sumie to dobrze jedna głowa mniej do wykarmienia w kiciu - miejmy nadzieje
      dodatkowa kasa na nasze dziurawe drogi
    • eagle29 A sprawcy pozostałych napadów pozostają na wolnośc 07.09.09, 11:42
      No bo jakoś to dziwnie wygląda. Facet, który nie ma nerwów, okrada 3 banki, a
      w czwartym okazuje się że nawet nie miał broni (!?) jest uznany pośmiertnie za
      winnego wszystkich napadów.

Dzięki temu policja nie musi już szukać pozostałych sprawców i jest
      zadowolona, a ten gość spłacił swój dług wobec innych i jego rodzina też jest
      bezpieczna.
    • legato11 Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:46
      BRAWO! naturalna selekcja. Tak powinno być zawsze. Śmieci powinny ulegać
      biodegradacji.
    • marcjank Jednego chwasta mniej... 07.09.09, 11:50
    • angrusz1 Jednego bandyty mniej 07.09.09, 11:53
      który by siedział w " sanatorium " na mój koszt
    • nie-tak Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:54
      Dziwne ze w polskich aresztach zapanowała epidemia "samobójców"

-----------------------------------------------------------------
      • sharn1 Re: Napadał na banki, znaleziony martwy w areszci 07.09.09, 11:58
        nie-tak napisała:

> Dziwne ze w polskich aresztach zapanowała epidemia "samobójców"

Zawsze była tylko teraz żyjemy w dobie mediów elektronicznych i
        takie newsy "chwilówki" są w stanie się przebić. Do papierowej
        wersji dziennika ogólnopolskiego pewnie by to się nie załapało. Może
        do lokalnej gazety.
    • antyk-aczor Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:58
      Jeżeli okradł cztery banki to:
      "i zaraz trochę lżej,
      o jednego bandziora mniej!!"
    • anders76 Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:58
      Jak go pozbawiono jedynej znanej mu mozliwosci zdobywania pieniedzy to i
      depresja sie nasilila. Czlowieka zawsze szkoda, ale niektorych zdecydowanie mniej.
    • kotryna Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 12:11
      A tak na marginesie, szanowny pismaku, pisze się "nieprzytomny", a
      nie "nie przytomny"...
    • magic3 I co, komisja śledcza" ;) . 07.09.09, 12:13
      Powinni powołać komisję śledczą jak w powiatowej aferze Olewników. Ludzie
      popełniali i będą popełniać samobójstwa w aresztach, żeby ich nawet filmowali,
      gdy za przeproszeniem s...ją. Tego już jednak "obiektywne" media nie napiszą,
      bo wolą tworzyć wirtualne sensacje. Niech podadzą ile było samobójstw i prób
      samobójczych w tym roku, a z tego co wiem, trochę ich było.
    • darkraj Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:13
      ======================= pochówek na koszt państwa, czyli papierowa torba i do
      dołu przesypywanego niegaszonym wapnem.
      Więcej takich, a skarb państwa naprawdę zaoszczędzi olbrzymie pieniądze na
      dochodzeniach, procesach i darmowego utrzymywania bandziorów na odsiadkach.
      ---------------------------------------------------------
      • nie-tak Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:18
        darkraj nie sadzisz ze ta epidemia choroby "samobójstw" w polskich wiezieniach
        powinna zainteresować się Międzynarodowa Komisja Praw Człowieka i wyjaśnić
        podłoże tej epidemii?

--------------------------------------------------------------
        • darkraj Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:38
          nie-tak napisała:

> darkraj nie sadzisz ze ta epidemia choroby "samobójstw" w polskich wiezieniach
          > powinna zainteresować się Międzynarodowa Komisja Praw Człowieka i wyjaśnić
          > podłoże tej epidemii?
          >
          > --------------------------------------------------------------
          • nie-tak Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:57
            darkraj sam sobie zaprzeczasz, to już jest podpadające ze co kilka tygodni
            słyszy się o "samobójstwie" w polskich wiezieniach. Jak na zachodzie takie coś
            się zdarzy to jest larmu co nie miara i trudno ukryć takie zadrżenia, a w Polsce
            jednak ma to miejsce.
            forum.gazeta.pl/forum/w,902,99942678,99947513,Re_kolejne_ciekawe_samobojstwo.html?wv.x=2
            -----------------------------------------------
            • darkraj Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 13:11
              nie-tak napisała:

> darkraj sam sobie zaprzeczasz, to już jest podpadające ze co kilka tygodni
              > słyszy się o "samobójstwie" w polskich wiezieniach. Jak na zachodzie takie coś
              > się zdarzy to jest larmu co nie miara i trudno ukryć takie zadrżenia, a w Polsc
              > e
              > jednak ma to miejsce.
              > forum.gazeta.pl/forum/w,902,99942678,99947513,Re_kolejne_ciekawe_samobojstwo.html?wv.x=2
              > -----------------------------------------------
              • nie-tak Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 13:16
                Mylisz się Darkraj, takie rzeczy to sensacja w zachodnich mediach, często gęsto
                kosztują głowy odpowiedzialne za więźniów jak i polityków i słusznie. Rzadko się
                pisze, bo rzadko takie coś się zdarzy, przecież mieszkam na Zachodzie i wiem jak
                jest.

-------------------------------------------------------------
                • darkraj Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 13:42
                  nie-tak napisała:

> Mylisz się Darkraj, takie rzeczy to sensacja w zachodnich mediach, często gęsto
                  > kosztują głowy odpowiedzialne za więźniów jak i polityków i słusznie. Rzadko si
                  > ę
                  > pisze, bo rzadko takie coś się zdarzy, przecież mieszkam na Zachodzie i wiem ja
                  > k
                  > jest.
                  =============================== Oh, nie targujmy się o swoje wiadomości tudzież
                  doświadczenia i przekonania. Skoro tak uważasz, niech Ci będzie. Tylko że Ty
                  opierasz się na "przerobionych", czyli przygotowanych "pod publiczkę"
                  sporadycznych doniesieniach mediów. Ja to wszystko wiem z praktyki. Pzdr
      • cichwoda Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 08.09.09, 04:59
        moze lepiej, do krematorium i pojdzzie z dymem...
    • krzesinki Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 12:16
      Jakie banki takie napady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka