der-rauber 07.09.09, 11:03 Kogoś to martwi? bo mnie nie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szabepio Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie 07.09.09, 11:12 jedyny, który sam wymierzył sobie sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 No i gicio. 07.09.09, 11:12 Na marginesie to proponowałbym zmiany w kodeksie karnym i wydzielenia napadów z bronią na banki czy transporty wartości jako oddzielne przestępstwo (jak w USA). Dzisiaj napad na bank jest traktowany jako wymuszenie rozbójnicze czyli de facto nie rózni się inczym od kradzieży telefonu przechodniowi na ulicy. W dodatku jako osoby poszkodowane są wymienione osoby pełniące dane czynności w banku (np. wymuszenie na szkodę kasjera Jana Kowalskiego) a nie na szkodę banku. Tak przybnajmniej bywało w przypadkach które znam z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:15 mnie też to nie martwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1235 Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:15 Mnie też nie martwi-ukarał sie sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus ukradł ci jakis bank pieniadze? 07.09.09, 11:47 przyszedl pewnie bank nocna pora, wylamal drzwi, rozpruł poduszke, ukradl pieniadze, a potem sie obudziles :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac nie 07.09.09, 12:30 dla PO-mylencow. Zrozumze czlowieku ze najlepsze zamki ci nie PO-mogo jesli sam bendziesz zyl z kradzionego. Generalnie kazda oplata za obrot pieniedzmi to kradziez poniewaz nie mozna klasc lapy na handlowanym towarze a pieniadz to towar jak kazdy inny. To tak jakbys handlowal np. wynglem i wynglem placil za przechowanie wyngla. Powierzasz bankowi na przechowanie swoje bogactwo i bank ma sam na siebie zarobic z samego tytulu ze przechowuje twoje bogactwo - bogactwo pamietaj wyksztalciuchu ktore rownie dobrze moglbys sam przechowywac bez laski banku Odpowiedz Link Zgłoś
matti_cipanen Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 13:24 banki rabuja kazdego najczesciej przez durne oplaty, na ktore normalny czlowiek macha reka, bo szkoda mu czasu na awantury. dlatego mi nie zal tych zlodziejskich instytucji, a co do goscia to dobrze robil ze napadal na tych gnojow a nie na biednych. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 14:16 matti_ci...nen napisał: > banki rabuja kazdego najczesciej przez durne oplaty, na ktore normalny czlowiek > macha reka, bo szkoda mu czasu na awantury. dlatego mi nie zal tych > zlodziejskich instytucji, a co do goscia to dobrze robil ze napadal na tych > gnojow a nie na biednych. Mnie ostatnio okradli w piekarni. Chciałem chleb i bułki a ci od razu wymagali ode mnie kasy. Nie były to duże pieniądze to machnąłem ręką ale uważam to za skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 15:39 w piekarni byla wymiana towaru za pieniadze dostales bulku gdyby bylo w piekarni tak jak jest w banku to moglbys oddac nadgryziona bulke albo nawet zjesc cala bulke i kupe zrobic. Ale wcale nie dziwie sie ze nie rozrozniasz zwazywszy kim jestes itd Odpowiedz Link Zgłoś
cichwoda Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 08.09.09, 04:24 miales wyjscie, mogles przyprowadzic dwoch zyrantow i kupic na raty te swoje buleczki placac 25% wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
zzzname Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 16:13 A zdajesz sobie sprawę, że banki mają kradzieże wpisane w koszty prowadzenia biznesu i pośrednio to właśnie ci biedni ludzie w prowizjach składają się na takiego złodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
cichwoda Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 08.09.09, 04:32 ile bankow jest okradanych dziennie ,a ile milionow lodzi placi prowizje? Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 13:35 aplus napisał: > dla PO-mylencow. [...] A mnie to najbardziej cieszy jak z dowolnego tematu niektórzy przechodzą na politykę. Chory naród. LOL Nawet jakby napisali w artykule, że staruszek się zes...ł na środku ulicy, to zawsze znajdzie się osioł, który napisze "PiS by do tego nie dopuścił, wszystko przez PO" i drugi matołek, który buńczucznie odpisze "każdy ma prawo zes...ć się gdzie mu się podoba, ty moherze" :) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 15:46 chory to ty jestes bezmuzgu i reprezentujesz niemyslenie typowe dla wyksztalciuchow - stad PO. Takich ja ty mozna zwietrzyc na odleglosc jak kacapa mowiacego po angielsku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: kradl bo banki kradly to oczywiste ale widac 07.09.09, 15:58 aplus napisał: > chory to ty jestes bezmuzgu Pisze się "bezmózgu" - jak ktoś ma mózg, to takie rzeczy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Mięczak! 07.09.09, 11:16 A ktoś by myślał, że jak gangster, to twardziel! Odpowiedz Link Zgłoś
majari Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie 07.09.09, 11:18 Skandal z Chlastą, skandalem jest też, że link na głównej stronie jest do tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue1977 Napadał na banki, znaleziony powieszony w areszcie 07.09.09, 11:23 jednego złodzieja mniej do utrzymywania z Państwowych, czytaj: naszych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ...Wieszanie........... 07.09.09, 11:23 Cos dziwnego dzieje sie z tym wieszaniem w czasie rzadow PO.To jakas choroba polityczna? Odpowiedz Link Zgłoś
123456ag Re: ...Wieszanie........... 07.09.09, 11:30 prawdziwy-moher napisał: > Cos dziwnego dzieje sie z tym wieszaniem w czasie rzadow PO.To jakas choroba po > lityczna? Polityczna to była sprawa Ireneusza Sekuły, który strzelił sobie trzy razy w serce. Chociaż może już wtedy była bardziej mafijna niż polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Coś dziwnego dzieje sie z twoją głową 07.09.09, 12:17 ten zŁodziej to wasz człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ...Wieszanie........... 07.09.09, 12:49 Tak dziwnego, że dwóch kolesi ze sprawy Olewnika powiesiło się za rządów PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
123456ag Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:24 Mnie to martwi, człowieku. Martwi mnie bo te powieszenia w aresztach zaczynają przybierać skalę epidemii. A przecież ktoś odpowiada za życie tych osadzonych. A jak dotąd nie słyszałem żeby kogokolwiek pociągnięto do odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:33 123456ag napisał: > Mnie to martwi, człowieku. Martwi mnie bo te powieszenia w aresztach > zaczynają przybierać skalę epidemii. Oczywiście dla większości naszych przedpiśców aresztowany to śmieć. Takie rozumowanie nie odbiega od rozumowania rządzących i z góry można traktować cieszących się, jako głosujących na PiS lub PO (jeżeli mają już prawo do głosowania). Nie wiem czy zmniejszania w ten sposób naszych nadmiernych wydatków na wymiar sprawiedliwości Czuma, nie traktuje jako sposobu na wykazanie się oszczędnościami resortowymi :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 12:20 123456ag napisał: > Mnie to martwi, człowieku. Martwi mnie bo te powieszenia w aresztach zaczynają > przybierać skalę epidemii. A przecież ktoś odpowiada za życie tych osadzonych. > A > jak dotąd nie słyszałem żeby kogokolwiek pociągnięto do odpowiedzialności. =============================== Jakie powieszenia, co ty bredzisz pyskaczu? Przeczytaj artykuł, a potem się wymądrzaj. ---------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 12:22 Facet popełnił samobójstwo przecinając sobie tętnicę udową? Było mu łatwiej niż przeciąć tętnicę nadgarstkową? Albo szyjną, jeśli był tak zdesperowany? A w ogóle był chirurgiem czy jak? Skąd bandzior napadający na banki wiedział, gdzie ma tętnicę udową? Założę się, że 90% internautów nie wie (ja też nie) jak się ciachnąć po nodze, żeby tę tętnicę przeciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 12:26 zdzisiek66 napisał: > Facet popełnił samobójstwo przecinając sobie tętnicę udową? > Było mu łatwiej niż przeciąć tętnicę nadgarstkową? Albo szyjną, > jeśli był tak zdesperowany? > A w ogóle był chirurgiem czy jak? Skąd bandzior napadający na banki > wiedział, gdzie ma tętnicę udową? Założę się, że 90% internautów nie> wie (ja też nie) jak się ciachnąć po nodze, żeby tę tętnicę > przeciąć. ********** ja tez nie, dziwne ze w polskich wiezieniach są same "samobójstwa" jak na obracającej się taśmie? ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 12:47 zdzisiek66 napisał: > Facet popełnił samobójstwo przecinając sobie tętnicę udową? > Było mu łatwiej niż przeciąć tętnicę nadgarstkową? Albo szyjną, > jeśli był tak zdesperowany? > A w ogóle był chirurgiem czy jak? Skąd bandzior napadający na banki > wiedział, gdzie ma tętnicę udową? Założę się, że 90% internautów nie > wie (ja też nie) jak się ciachnąć po nodze, żeby tę tętnicę > przeciąć. =========================== Faktycznie, niecodzienny przypadek. Czyżby "pomoc" więziennego chirurga? Dostęp do tętnicy udowej wcale nie jest taki łatwy, a facio poradził sobie tylko żyletką (to takowe są jeszcze w użyciu?) i to przez aresztantów w ich celach? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 13:00 ============================= uzupełnienie: W ostatnim zdaniu pominąłem wątpliwość o posiadaniu przez aresztanta żyletki (czy jednorazowego ostrza?) w jego celi. Jest to przecież wbrew więziennym regulaminom. ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: kolejne ciekawe samobójstwo 07.09.09, 13:05 darkraj napisał: > ============================= uzupełnienie: W ostatnim zdaniu pominąłem > wątpliwość o posiadaniu przez aresztanta żyletki (czy jednorazowego ostrza?) w > jego celi. Jest to przecież wbrew więziennym regulaminom. > --------------------------------------------------------------- > To Bóg światem rządzi...ja mu tylko pomagam. Darkraj. ************ Dziwne co nie, a najdziwniejsze jest ze wiezień posiadał anatomiczne wyższe wykształcenie by namacać zaraz to z precyzyjna dokładnością co go zaraz zabiło. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
altintop6 Re: właśnie zaoszczędziliśmy dużo kasy:) 07.09.09, 11:30 nie wiem, czy zaoszczędziliśmy, bo nic nie napisano, co się stało ze skradzionymi pieniędzmi. jeśli ich nie odzyskano to pośrednio zapłacą klienci banku i ubezpieczyciela banku. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Napadał na banki, znaleziony powieszony w are 07.09.09, 11:31 czy co kogos martwi? Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy znaczasie w każdym banku jest kilku policjantów 07.09.09, 11:34 aby zatrzymać zodzieja ? Odpowiedz Link Zgłoś
berith1989 Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:36 w sumie to dobrze jedna głowa mniej do wykarmienia w kiciu - miejmy nadzieje dodatkowa kasa na nasze dziurawe drogi Odpowiedz Link Zgłoś
eagle29 A sprawcy pozostałych napadów pozostają na wolnośc 07.09.09, 11:42 No bo jakoś to dziwnie wygląda. Facet, który nie ma nerwów, okrada 3 banki, a w czwartym okazuje się że nawet nie miał broni (!?) jest uznany pośmiertnie za winnego wszystkich napadów. Dzięki temu policja nie musi już szukać pozostałych sprawców i jest zadowolona, a ten gość spłacił swój dług wobec innych i jego rodzina też jest bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
legato11 Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:46 BRAWO! naturalna selekcja. Tak powinno być zawsze. Śmieci powinny ulegać biodegradacji. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Jednego bandyty mniej 07.09.09, 11:53 który by siedział w " sanatorium " na mój koszt Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:54 Dziwne ze w polskich aresztach zapanowała epidemia "samobójców" ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Napadał na banki, znaleziony martwy w areszci 07.09.09, 11:58 nie-tak napisała: > Dziwne ze w polskich aresztach zapanowała epidemia "samobójców" Zawsze była tylko teraz żyjemy w dobie mediów elektronicznych i takie newsy "chwilówki" są w stanie się przebić. Do papierowej wersji dziennika ogólnopolskiego pewnie by to się nie załapało. Może do lokalnej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:58 Jeżeli okradł cztery banki to: "i zaraz trochę lżej, o jednego bandziora mniej!!" Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 11:58 Jak go pozbawiono jedynej znanej mu mozliwosci zdobywania pieniedzy to i depresja sie nasilila. Czlowieka zawsze szkoda, ale niektorych zdecydowanie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kotryna Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 12:11 A tak na marginesie, szanowny pismaku, pisze się "nieprzytomny", a nie "nie przytomny"... Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 I co, komisja śledcza" ;) . 07.09.09, 12:13 Powinni powołać komisję śledczą jak w powiatowej aferze Olewników. Ludzie popełniali i będą popełniać samobójstwa w aresztach, żeby ich nawet filmowali, gdy za przeproszeniem s...ją. Tego już jednak "obiektywne" media nie napiszą, bo wolą tworzyć wirtualne sensacje. Niech podadzą ile było samobójstw i prób samobójczych w tym roku, a z tego co wiem, trochę ich było. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:13 ======================= pochówek na koszt państwa, czyli papierowa torba i do dołu przesypywanego niegaszonym wapnem. Więcej takich, a skarb państwa naprawdę zaoszczędzi olbrzymie pieniądze na dochodzeniach, procesach i darmowego utrzymywania bandziorów na odsiadkach. --------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:18 darkraj nie sadzisz ze ta epidemia choroby "samobójstw" w polskich wiezieniach powinna zainteresować się Międzynarodowa Komisja Praw Człowieka i wyjaśnić podłoże tej epidemii? -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:38 nie-tak napisała: > darkraj nie sadzisz ze ta epidemia choroby "samobójstw" w polskich wiezieniach > powinna zainteresować się Międzynarodowa Komisja Praw Człowieka i wyjaśnić > podłoże tej epidemii? > > -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 12:57 darkraj sam sobie zaprzeczasz, to już jest podpadające ze co kilka tygodni słyszy się o "samobójstwie" w polskich wiezieniach. Jak na zachodzie takie coś się zdarzy to jest larmu co nie miara i trudno ukryć takie zadrżenia, a w Polsce jednak ma to miejsce. forum.gazeta.pl/forum/w,902,99942678,99947513,Re_kolejne_ciekawe_samobojstwo.html?wv.x=2 ----------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 13:11 nie-tak napisała: > darkraj sam sobie zaprzeczasz, to już jest podpadające ze co kilka tygodni > słyszy się o "samobójstwie" w polskich wiezieniach. Jak na zachodzie takie coś > się zdarzy to jest larmu co nie miara i trudno ukryć takie zadrżenia, a w Polsc > e > jednak ma to miejsce. > forum.gazeta.pl/forum/w,902,99942678,99947513,Re_kolejne_ciekawe_samobojstwo.html?wv.x=2 > ----------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 13:16 Mylisz się Darkraj, takie rzeczy to sensacja w zachodnich mediach, często gęsto kosztują głowy odpowiedzialne za więźniów jak i polityków i słusznie. Rzadko się pisze, bo rzadko takie coś się zdarzy, przecież mieszkam na Zachodzie i wiem jak jest. ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 07.09.09, 13:42 nie-tak napisała: > Mylisz się Darkraj, takie rzeczy to sensacja w zachodnich mediach, często gęsto > kosztują głowy odpowiedzialne za więźniów jak i polityków i słusznie. Rzadko si > ę > pisze, bo rzadko takie coś się zdarzy, przecież mieszkam na Zachodzie i wiem ja > k > jest. =============================== Oh, nie targujmy się o swoje wiadomości tudzież doświadczenia i przekonania. Skoro tak uważasz, niech Ci będzie. Tylko że Ty opierasz się na "przerobionych", czyli przygotowanych "pod publiczkę" sporadycznych doniesieniach mediów. Ja to wszystko wiem z praktyki. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
cichwoda Re: Dobrze zrobił. W podziękowaniu powinien mieć 08.09.09, 04:59 moze lepiej, do krematorium i pojdzzie z dymem... Odpowiedz Link Zgłoś
krzesinki Napadał na banki, znaleziony martwy w areszcie 07.09.09, 12:16 Jakie banki takie napady. Odpowiedz Link Zgłoś