Dodaj do ulubionych

AHE obiecuje oddać pieniądze

• milu100 AHE obiecuje oddać pieniądze 08.09.09, 17:35
      "
      - Zapraszamy wszystkich z Akademii, którzy wyrażą chęć kontynuowania nauki w
      naszej uczelni - deklaruje Tomasz Boruszczak, rzecznik Uniwersytetu Łódzkiego."

czyli wykształcenie zdobyłeś na WSHE (AHE), a dyplom odbierzesz na UŁ,
      zresztą co to za różnica przecież wykładowcami i promotorami na obu uczelniach
      są te same osoby, inna nazwa, inne budynki, wykształcenie takie samo (lipne
      albo i nie)

• chilly Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 15:22
        Brawo, milu100! Na ten aspekt nie zwróciłem uwagi. To jak to -
        ministerstwo zamyka kierunek, stwierdzając niedostateczny poziom
        nauczania, a jednoczesnie umozliwia "niedouczonym" studentom obrone
        pracy na innej uczelni?
        W dlaszym ciągu tego watku juz zresztą zgłaszają się chętne do tego
        uczelnie prywatne i panstwowe. Ciekawe, czy zapewnijące nalezyty
        poziom, czy tylko jeszcze przed akredytacją?
        • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 15:26
          Czemu MNiSW nie zaprzestanie finansowania z pieniedzy podatnikow
          takich uczelni jak np. UW, UJ czy SGH, a szczegolnie PW, gdzie
          poziom nauczania jest dzis wrecz skandalicznie niski?
        • zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 19:07
          chilly napisał:

> Brawo, milu100! Na ten aspekt nie zwróciłem uwagi. To jak to -
          > ministerstwo zamyka kierunek, stwierdzając niedostateczny poziom
          > nauczania, a jednoczesnie umozliwia "niedouczonym" studentom obrone
          > pracy na innej uczelni?
          > W dlaszym ciągu tego watku juz zresztą zgłaszają się chętne do tego
          > uczelnie prywatne i panstwowe. Ciekawe, czy zapewnijące nalezyty
          > poziom, czy tylko jeszcze przed akredytacją?

Czy to tak trudno zrozumieć . Ministerstwo zamyka kierunek z powodu niespełniania warunków formalnych(minimum kadrowe ,kształcenie, w punktach rekrutacyjnych itp)

• mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 19:19
            A co z jakoscia wyksztalcenia? Jesli absolwenci AHE znajduja prace,
            to o co chodzi biurokratom?
            • zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 20:21
              mr_kagan napisała:

> A co z jakoscia wyksztalcenia? Jesli absolwenci AHE znajduja prace,
              > to o co chodzi biurokratom?

Otóż wytłumaczę Ci to jak 5- latkowi( chociaz jesteś PhD)

Nie można zmierzyć jakośći kształcenia linijką, ani wagą.
              Przyjęto ,że jezeli uczelnia spełnia warunki formalne to jest większe prawdopodobieństwo , ze bedzie uczyć na przyzwoitym poziomie (pewności nie ma nigdy).

• mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 11:46
                Warunki formalne nie maja nic wspolnego z jakoscia nauczania.
                Tylko rynek moze zweryfikowac jakosc ksztalcenia, ale w Polsce rzad
                robi wszystko, pod naciskiem mafii profesorskiej, aby rynek nie mogl
                weryfikowac dyplomow szkol wyzszych... :(
                • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 11:55
                  nie tylko rynek weryfikuje jakość nauczania.
                  Na szczęście jest tez internet, dzięki któremu można sprawdzić predyspozycje
                  wykładowcy, który w danej uczelni naucza.
                  dzięki temu wiem jedno - wykłady z "phd" kellerem muszą być totalnym dnem nie
                  wartym wydawania choćby 10 gr.
                  chyba lepiej zostać maturzystą po dobrym LO, niż mgr, którego promotorem pracy
                  magisterskiej jest "phd" keller
                  • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 15:21
                    Dowiedz sie najpierw, co to znaczy PhD, i dlaczego piszemy
                    PhD
                    albo Ph.D., a nie PHD albo phd.
                    I czemu piszemy L. Keller, PhD a nie phd L. Keller.
                    en.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_Philosophy
                    pl.wikipedia.org/wiki/Ph.D.
                    • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 16:05
                      "phd" keller, jak się powinno pisać PhD to ja wiem, a piszę "phd" w pełni
                      świadomie, do tego w cudzysłowie, bo dla mnie jesteś właśnie "phd" keller, a nie
                      Keller PhD.

Takim zwykłym megalomanem i żadne PhD, przed czy po nazwisku tego nie zmieni.

Czy swoją pracę "doktorską" również pisałeś na podstawie wikipedii i dzięki temu
                      uważasz, że wykorzystujesz w nauczaniu zachodnie standardy?
                      • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 18:04
                        arts.monash.edu.au/politics/pgrad/postgrad-politics.php
                        Jesli rozumiesz po angielsku.
                        Zajrzyj tez na Publish or Perish. Jest tam wiecej mych
                        publikacji, niz u przecietnego polskiego prof. zw. (belw.) dr hab.
                        en.wikipedia.org/wiki/Publish_or_perish
                        • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 20:00
                          zajrzałem, naprawdę nie masz się czym chwalić, zajrzałem też na publikacje
                          przeciętnych belwederskich profesorów - nie wyglądają gorzej niż twoja, a w
                          wielu wypadkach wręcz lepiej.

Nie mówiąc już o dr Makary K. Stasiak - rezultat na PoP - 0 :))
                          • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:00
                            Na PoP to przecietny polski prof. zw. dr hab. zwyczajnie nie
                            figuruje...
                            • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 21:04
                              mr_kagan napisała:

> Na PoP to przecietny polski prof. zw. dr hab. zwyczajnie nie
                              > figuruje...

Ło matko z córką, o ja niegodny, ależ doświadczyłem zaszczytu w swoim marnym życiu.
                              "Dyskutuję" z wybitnym człowiekiem, kagan-kiem polskiej oświaty, przy którym,
                              polski, doktor, profesor, czy dr hab, to miernoty.
                              Panie kagan-ek, jestem "zaszczycony" rozmowa z panem to prawie jak dyskusja z
                              Billem Gatesem, niestety prawie robi wielką różnicę :)
                              • ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:09
                                PiSalem o PRZECIETNYM POlskim profesorze, a nie o wyjatkach POtwierdzajacych regule...
                      • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 18:04
                        PS: moj doktorat jest starszy niz Wikipedia...
                        • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 19:54
                          jaki doktorat? z czego?
                          Na Monash jako data publikacji pracy widnieje 2002 rok, a wikipedia powstała w
                          styczniu 2001, a właściwie rozwinęła się z projektu jakim była nieistniejąca już
                          Nupedia :)

Więc jak to jest - co jest starsze twój "doktorat" czy tak często cytowana przez
                          ciebie wikipedia ?
                          • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:01
                            Data publikacji 2002, ale pisanie zakonczylem w roku 2000.
                            • zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:19

mr_kagan napisała:

> Data publikacji 2002, ale pisanie zakonczylem w roku 2000.

A zacząłeś pisać jeszcze w latach 60 XX wieku (kiedy nie był o nawet internetu). To takie dzieło życia "Księga ksiąg"
                          • mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:02
                            PS: To jest prawdziwy doktorat, warty kilku polskich habilitacji!
                            • zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:15

mr_kagan napisała:

> PS: To jest prawdziwy doktorat, warty kilku polskich habilitacji!

Oczywiście , jak kazdy geniusz jesteś niedoceniany we własnym kraju i współczesnych. Ale w przyszłości place ,ulice i szkoły będą nazywane im Lecha Kellera
                            • piotrek410 australijski doktor od fantazji 13.09.09, 15:12
                              "Visions of the future in the writings of Stanislaw Lem" - smiac sie
                              czy plakac... Szkolka, ktora cos takiego firmowala, zdegradowala sie
                              zupelnie...
                              • ajent.007 Re: australijski doktor od fantazji? 14.01.11, 05:20
                                Co widzisz smiesznego w PiSaniu na temat Lema i jego futurologii oraz filozofii? A ta "szkolka", to Monash University - najwiekszy australijski uniwersytet, w rankingach swiatowych o setki miejsc wyzej niz UW czy UJ.
                                lech.keller@gmail.com
                            • gwanonimowy Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 16:38
                              Panie Kagan (mr_kagan)- skończył Pan ten doktorat w Australii (oby nie na dzikim wydziale AHE) i obnosi się Pan w co drugim poście z tym osiągnięciem- gratulujemy skończenia szkoły. Anonimowo (już Panu to pisałem tydzień temu) ja studiowałem w Sorbonie, potem Harward a na końcu pracowałem w Columbia University- jakoś nie zamierzam się licytować na temat publikacji i pracy za granicą.

Martwi mnie jednak Pana sposób przekazywania swojej racji i stwierdzenie, że doktorat z Australii jest wart kilku habilitacji w Polsce. Oby Pana osiągnięcia naukowe zatem wniosły coś do kanonu światowych dyscyplin naukowych- czego Panu życzę.

Jeżeli ma Pan tyle odwagi w sprawie doktoratu- poproszę się ujawnić nazwiskiem i imieniem, podać linki do swoich publikacji- chętnie się z nimi forumowicze zapoznają.

A i ja wtedy podpiszę się "poprawnie" pod swoim postem!
                              • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 20:59
                                Panie GWANONIMOWY, pana studia na Sorbonie, Harwardzie, czy Columbii są niczym w
                                porównaniu z osiągnięciami naszego jaśnie oświeconego "phd" Kellera, zresztą
                                przy nim Skłodowska, Miłosz, czy nawet Stephen William Hawking to nic nie
                                znaczący, marni naukowcy. Keller to Kagan-ek oświaty dla naszych studentów, a
                                Pan co? jakaś Sorbona, Harward, Collumbia, phi ... a co to za uczelnie ...

Nie ma pan żadnych szans, "phd" Keller rządzi w naszym życiu akademickim.
                                • ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:10
                                  PiSze sie 'PhD' a NIE 'phd'!
                              • ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:17
                                Przeciez ja sie dawno temu ujawnilem jako Lech Keller-Krawczyk. Mozna latwo wiec zobaczyc (np. na PoP oraz uzywajac Google) co opublikowalem, lacznie z dwoma ksiazkami na temat S. Lema i podrecznikiem do programowania w jezyku Databus (dzis znany jako PL/B) oraz licznymi artykulami (na ogol po angielsku).
                                lech.keller@gmail.com
                            • adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 20:48
                              mr_kagan napisała:

> PS: To jest prawdziwy doktorat, warty kilku polskich habilitacji!

Naprawdę rozwalasz mnie człowieku, takiego narcyza to ze świecą szukać?

Po czym wnosisz, że jest to prawdziwy doktorat. Kto Ci o tym powiedział?
                              Czy masz na to jakieś specjalne papiery?
                              Może jakiś list typu:
                              "Zaświadczam, że Lech Keller może się legitymować prawdziwym doktoratem, który
                              jest ważniejszy od wszystkich polskich pdoktorów habilitowanych.
                              podpisano
                              Najwyższy doktor w zakładzie zamkniętym dla ograniczonych umysłowo"

• ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:12
                                Prawdziwy doktorat, to znaczy uzyskany na uczelni z pierwszej setki swiatowych rankingow, a nie kupiony gdzies w POlsce czy na innej Slowacji. A na dodatek to mnie placono stypendium za PiSanie doktoratu...
                                lech.keller@gmail.com
                • zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 12.09.09, 22:09
                  mr_kagan napisała:

> Warunki formalne nie maja nic wspolnego z jakoscia nauczania.
                  > Tylko rynek moze zweryfikowac jakosc ksztalcenia, ale w Polsce rzad
                  > robi wszystko, pod naciskiem mafii profesorskiej, aby rynek nie mogl
                  > weryfikowac dyplomow szkol wyzszych... :(

Jak chce się prowadzić wyzszą uczelnię - trzeba spełniać warunki formalne . Koniec i kropka .
                  Ale nic nie stoi na przeszkodaie ,aby AHE wystawiała dyplomy ukończenia szkolenia . Jeżeli te szkolenia są tak dobre jak mówisz to pracodawcy i tak zatrudnią uczestników szkolenia.
    • spring04 AHE obiecuje oddać pieniądze 08.09.09, 19:04
      Jutro 9 września, o godz. 11:00 na dziedzińcu AHE w Łodzi przy ul.
      Sterlinga 26 telewizja TVN przeprowadzi wywiad z Rektorem prof.
      Andrzejem Nowakowskim. Będzie to wejście na żywo w kontekście m.in.
      cofnięcia uprawnień Uczelni na kierunku Informatyka. Spotkanie to
      będzie również szansą dla Państwa zabrania głosu w sprawie.

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału.
    • maxikaz-1 prokuratura w WSInf 08.09.09, 20:51
      wyzsza szkola informatyki kupiła własnie.... szpital. Ciekawe za czyje
      pieniądze? przeciez uczelnia nie moze zarabiac i wydawac kase studentów na
      szpitale. W przyszłym roku zlikwidują WSInf jestem przekonany.
    • rolop Ahe chce nas sprzedać do WSInf 09.09.09, 20:18
      Czytałem dziś na forum, że chcą nas przerzucić do WSInf-u. Ciekawe ile na tym
      zarobią? Najpierw nas wydoili z kasy a teraz mają nas w d..ie.
      Ciekawe jak nas przejmą z kadrą, to czy za pół roku znowu nie będziemy szukać
      szkoły. Jakoś mi to śmierdzi.
    • rolop AHE obiecuje oddać pieniądze 09.09.09, 20:29
      Czy oni myślą, że jesteśmy aż tak głupi. Najpierw AHE nas oszukało,
      czytaliście te biedne opisy : my jesteśmy tacy wspaniali, kształcimy
      studentów, dajemy pracę kadrze, tylko zapomnieli dodać, że aby zarobić jak
      najwięcej kasy bez zgody ministerstwa prowadzili zajęcia w każdej większej
      wiosce, gdzie tylko znalazła się sala, albo remiza strażacka, która mogła
      pomieścić kilkadziesiąt osób. Nie ważna była da nich nasza przyszłość tylko
      czesne od kolejnych ofiar. Teraz proszą o pomoc i knują jak nas przenieść za
      grubą kasę do WSInf-u. Co za troska o nasze wykształcenie... żałosne.
    • rolop AHE- parodia szkoły, student to znaczy kasa 09.09.09, 20:31
      Czy oni myślą, że jesteśmy aż tak głupi. Najpierw AHE nas oszukało,
      czytaliście te biedne opisy : my jesteśmy tacy wspaniali, kształcimy
      studentów, dajemy pracę kadrze, tylko zapomnieli dodać, że aby zarobić jak
      najwięcej kasy bez zgody ministerstwa prowadzili zajęcia w każdej większej
      wiosce, gdzie tylko znalazła się sala, albo remiza strażacka, która mogła
      pomieścić kilkadziesiąt osób. Nie ważna była da nich nasza przyszłość tylko
      czesne od kolejnych ofiar. Teraz proszą o pomoc i knują jak nas przenieść za
      grubą kasę do WSInf-u. Co za troska o nasze wykształcenie... żałosne.
    • harol12 SWSPIZ-spotkanie ze studentami AHE 12 IX 10.09.09, 11:30
      Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00.
    • gopol1 Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 11.09.09, 19:26
      Zapraszamy na konferencję, która odbędzie się jutro 12 września o godzinie 9:00 i 13:00 w auli A3 przy ulicy Kilińskiego 98. Spotkacie się z władzami Uczelni, dowiecie się w jaki sposób będziecie mogli rozpocząć u nas naukę. Macie szansę rozpocząć naukę na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych za Darmo !!! Wygraliśmy bowiem projekt unijny, dzięki czemu wielu naszych studentów informatyki nie będzie opłacać czesnego, a ponadto może ubiegać się o stypendia. Posiadamy uprawnienia do prowadzenia studiów I i II stopnia. Specjalizacje jakie oferujemy są odpowiedzią na potrzeby rynku pracy.

• mr_kagan Re: Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 11.09.09, 19:30
        Hieny cmentarne!
        • adamusb Re: Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 11.09.09, 20:03
          hehehe, co? żal tyłek ściska?
        • zue2 Re: Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 12.09.09, 22:13
          mr_kagan napisała:

> Hieny cmentarne!

Twoim zdaniem lepiej by było dla studentów AHE gdyby nikt ich nie chciał. Nadal twierdzisz ,że chodzi Ci o dobro studentów?
    • bugmenotplz Masakra 12.09.09, 10:38
      Ale masakra tutaj się dzieje wszyscy grają w pokera, każdy obstawia coraz
      więcej aby wejść do gry. Na końcu przy sprawdzeniu kart wyjdą wszystkie brudy
      które przez lata będą prali - wszyscy uczestnicy tej gry tzn. ministerstwo i
      wszystkie uczelnie biorące udział w grze.

W Chodzi przecież w całym zamieszaniu chodzi tylko o kasę ....
    • rreweda AHE obiecuje oddać pieniądze 13.01.11, 22:20
      Byłem studentem tej uczelni na kierunku informatyka. Kiedy we wrześniu 2009 roku okazało się, że uczelnia traci akredytację, na tym kierunku nie zapłaciłem kolejnej raty za studia i przeniosłem się gdzie indziej. Dzisiaj zadzwonił do mnie pan z firmy windykacyjnej strasząc sądem, wpisem do rejestru dłużników i tak dalej, jeżeli w ciągu 15 dni od rozmowy nie zapłacę na wskazane konto 427 zł. Osoby, które spotkał podobny los proszę o kontakt r.reweda@gmail.com.
    • ajent.007 AHE obiecuje oddać pieniądze? 14.01.11, 05:07
      Pracownikom tez? Mnie Makary jest winny za zlecone conajmniej 50 tysiecy zlotych. Daje mu czas do konca stycznia b.r., po czym organizuje windykacje dlugu. Osoby bedace w podobnej sytuacji prosze o kontakt na lech.keller@gmail.com.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka