milu100 AHE obiecuje oddać pieniądze 08.09.09, 17:35 " - Zapraszamy wszystkich z Akademii, którzy wyrażą chęć kontynuowania nauki w naszej uczelni - deklaruje Tomasz Boruszczak, rzecznik Uniwersytetu Łódzkiego." czyli wykształcenie zdobyłeś na WSHE (AHE), a dyplom odbierzesz na UŁ, zresztą co to za różnica przecież wykładowcami i promotorami na obu uczelniach są te same osoby, inna nazwa, inne budynki, wykształcenie takie samo (lipne albo i nie) Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 15:22 Brawo, milu100! Na ten aspekt nie zwróciłem uwagi. To jak to - ministerstwo zamyka kierunek, stwierdzając niedostateczny poziom nauczania, a jednoczesnie umozliwia "niedouczonym" studentom obrone pracy na innej uczelni? W dlaszym ciągu tego watku juz zresztą zgłaszają się chętne do tego uczelnie prywatne i panstwowe. Ciekawe, czy zapewnijące nalezyty poziom, czy tylko jeszcze przed akredytacją? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 15:26 Czemu MNiSW nie zaprzestanie finansowania z pieniedzy podatnikow takich uczelni jak np. UW, UJ czy SGH, a szczegolnie PW, gdzie poziom nauczania jest dzis wrecz skandalicznie niski? Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 19:07 chilly napisał: > Brawo, milu100! Na ten aspekt nie zwróciłem uwagi. To jak to - > ministerstwo zamyka kierunek, stwierdzając niedostateczny poziom > nauczania, a jednoczesnie umozliwia "niedouczonym" studentom obrone > pracy na innej uczelni? > W dlaszym ciągu tego watku juz zresztą zgłaszają się chętne do tego > uczelnie prywatne i panstwowe. Ciekawe, czy zapewnijące nalezyty > poziom, czy tylko jeszcze przed akredytacją? Czy to tak trudno zrozumieć . Ministerstwo zamyka kierunek z powodu niespełniania warunków formalnych(minimum kadrowe ,kształcenie, w punktach rekrutacyjnych itp) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 19:19 A co z jakoscia wyksztalcenia? Jesli absolwenci AHE znajduja prace, to o co chodzi biurokratom? Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 10.09.09, 20:21 mr_kagan napisała: > A co z jakoscia wyksztalcenia? Jesli absolwenci AHE znajduja prace, > to o co chodzi biurokratom? Otóż wytłumaczę Ci to jak 5- latkowi( chociaz jesteś PhD) Nie można zmierzyć jakośći kształcenia linijką, ani wagą. Przyjęto ,że jezeli uczelnia spełnia warunki formalne to jest większe prawdopodobieństwo , ze bedzie uczyć na przyzwoitym poziomie (pewności nie ma nigdy). Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 11:46 Warunki formalne nie maja nic wspolnego z jakoscia nauczania. Tylko rynek moze zweryfikowac jakosc ksztalcenia, ale w Polsce rzad robi wszystko, pod naciskiem mafii profesorskiej, aby rynek nie mogl weryfikowac dyplomow szkol wyzszych... :( Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 11:55 nie tylko rynek weryfikuje jakość nauczania. Na szczęście jest tez internet, dzięki któremu można sprawdzić predyspozycje wykładowcy, który w danej uczelni naucza. dzięki temu wiem jedno - wykłady z "phd" kellerem muszą być totalnym dnem nie wartym wydawania choćby 10 gr. chyba lepiej zostać maturzystą po dobrym LO, niż mgr, którego promotorem pracy magisterskiej jest "phd" keller Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 15:21 Dowiedz sie najpierw, co to znaczy PhD, i dlaczego piszemy PhD albo Ph.D., a nie PHD albo phd. I czemu piszemy L. Keller, PhD a nie phd L. Keller. en.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_Philosophy pl.wikipedia.org/wiki/Ph.D. Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 16:05 "phd" keller, jak się powinno pisać PhD to ja wiem, a piszę "phd" w pełni świadomie, do tego w cudzysłowie, bo dla mnie jesteś właśnie "phd" keller, a nie Keller PhD. Takim zwykłym megalomanem i żadne PhD, przed czy po nazwisku tego nie zmieni. Czy swoją pracę "doktorską" również pisałeś na podstawie wikipedii i dzięki temu uważasz, że wykorzystujesz w nauczaniu zachodnie standardy? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 18:04 arts.monash.edu.au/politics/pgrad/postgrad-politics.php Jesli rozumiesz po angielsku. Zajrzyj tez na Publish or Perish. Jest tam wiecej mych publikacji, niz u przecietnego polskiego prof. zw. (belw.) dr hab. en.wikipedia.org/wiki/Publish_or_perish Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 20:00 zajrzałem, naprawdę nie masz się czym chwalić, zajrzałem też na publikacje przeciętnych belwederskich profesorów - nie wyglądają gorzej niż twoja, a w wielu wypadkach wręcz lepiej. Nie mówiąc już o dr Makary K. Stasiak - rezultat na PoP - 0 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:00 Na PoP to przecietny polski prof. zw. dr hab. zwyczajnie nie figuruje... Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 21:04 mr_kagan napisała: > Na PoP to przecietny polski prof. zw. dr hab. zwyczajnie nie > figuruje... Ło matko z córką, o ja niegodny, ależ doświadczyłem zaszczytu w swoim marnym życiu. "Dyskutuję" z wybitnym człowiekiem, kagan-kiem polskiej oświaty, przy którym, polski, doktor, profesor, czy dr hab, to miernoty. Panie kagan-ek, jestem "zaszczycony" rozmowa z panem to prawie jak dyskusja z Billem Gatesem, niestety prawie robi wielką różnicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:09 PiSalem o PRZECIETNYM POlskim profesorze, a nie o wyjatkach POtwierdzajacych regule... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 18:04 PS: moj doktorat jest starszy niz Wikipedia... Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 11.09.09, 19:54 jaki doktorat? z czego? Na Monash jako data publikacji pracy widnieje 2002 rok, a wikipedia powstała w styczniu 2001, a właściwie rozwinęła się z projektu jakim była nieistniejąca już Nupedia :) Więc jak to jest - co jest starsze twój "doktorat" czy tak często cytowana przez ciebie wikipedia ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:01 Data publikacji 2002, ale pisanie zakonczylem w roku 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:19 mr_kagan napisała: > Data publikacji 2002, ale pisanie zakonczylem w roku 2000. A zacząłeś pisać jeszcze w latach 60 XX wieku (kiedy nie był o nawet internetu). To takie dzieło życia "Księga ksiąg" Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:02 PS: To jest prawdziwy doktorat, warty kilku polskich habilitacji! Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 13:15 mr_kagan napisała: > PS: To jest prawdziwy doktorat, warty kilku polskich habilitacji! Oczywiście , jak kazdy geniusz jesteś niedoceniany we własnym kraju i współczesnych. Ale w przyszłości place ,ulice i szkoły będą nazywane im Lecha Kellera Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek410 australijski doktor od fantazji 13.09.09, 15:12 "Visions of the future in the writings of Stanislaw Lem" - smiac sie czy plakac... Szkolka, ktora cos takiego firmowala, zdegradowala sie zupelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: australijski doktor od fantazji? 14.01.11, 05:20 Co widzisz smiesznego w PiSaniu na temat Lema i jego futurologii oraz filozofii? A ta "szkolka", to Monash University - najwiekszy australijski uniwersytet, w rankingach swiatowych o setki miejsc wyzej niz UW czy UJ. lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
gwanonimowy Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 16:38 Panie Kagan (mr_kagan)- skończył Pan ten doktorat w Australii (oby nie na dzikim wydziale AHE) i obnosi się Pan w co drugim poście z tym osiągnięciem- gratulujemy skończenia szkoły. Anonimowo (już Panu to pisałem tydzień temu) ja studiowałem w Sorbonie, potem Harward a na końcu pracowałem w Columbia University- jakoś nie zamierzam się licytować na temat publikacji i pracy za granicą. Martwi mnie jednak Pana sposób przekazywania swojej racji i stwierdzenie, że doktorat z Australii jest wart kilku habilitacji w Polsce. Oby Pana osiągnięcia naukowe zatem wniosły coś do kanonu światowych dyscyplin naukowych- czego Panu życzę. Jeżeli ma Pan tyle odwagi w sprawie doktoratu- poproszę się ujawnić nazwiskiem i imieniem, podać linki do swoich publikacji- chętnie się z nimi forumowicze zapoznają. A i ja wtedy podpiszę się "poprawnie" pod swoim postem! Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 20:59 Panie GWANONIMOWY, pana studia na Sorbonie, Harwardzie, czy Columbii są niczym w porównaniu z osiągnięciami naszego jaśnie oświeconego "phd" Kellera, zresztą przy nim Skłodowska, Miłosz, czy nawet Stephen William Hawking to nic nie znaczący, marni naukowcy. Keller to Kagan-ek oświaty dla naszych studentów, a Pan co? jakaś Sorbona, Harward, Collumbia, phi ... a co to za uczelnie ... Nie ma pan żadnych szans, "phd" Keller rządzi w naszym życiu akademickim. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:10 PiSze sie 'PhD' a NIE 'phd'! Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:17 Przeciez ja sie dawno temu ujawnilem jako Lech Keller-Krawczyk. Mozna latwo wiec zobaczyc (np. na PoP oraz uzywajac Google) co opublikowalem, lacznie z dwoma ksiazkami na temat S. Lema i podrecznikiem do programowania w jezyku Databus (dzis znany jako PL/B) oraz licznymi artykulami (na ogol po angielsku). lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 13.09.09, 20:48 mr_kagan napisała: > PS: To jest prawdziwy doktorat, warty kilku polskich habilitacji! Naprawdę rozwalasz mnie człowieku, takiego narcyza to ze świecą szukać? Po czym wnosisz, że jest to prawdziwy doktorat. Kto Ci o tym powiedział? Czy masz na to jakieś specjalne papiery? Może jakiś list typu: "Zaświadczam, że Lech Keller może się legitymować prawdziwym doktoratem, który jest ważniejszy od wszystkich polskich pdoktorów habilitowanych. podpisano Najwyższy doktor w zakładzie zamkniętym dla ograniczonych umysłowo" Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 14.01.11, 05:12 Prawdziwy doktorat, to znaczy uzyskany na uczelni z pierwszej setki swiatowych rankingow, a nie kupiony gdzies w POlsce czy na innej Slowacji. A na dodatek to mnie placono stypendium za PiSanie doktoratu... lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: AHE obiecuje oddać pieniądze 12.09.09, 22:09 mr_kagan napisała: > Warunki formalne nie maja nic wspolnego z jakoscia nauczania. > Tylko rynek moze zweryfikowac jakosc ksztalcenia, ale w Polsce rzad > robi wszystko, pod naciskiem mafii profesorskiej, aby rynek nie mogl > weryfikowac dyplomow szkol wyzszych... :( Jak chce się prowadzić wyzszą uczelnię - trzeba spełniać warunki formalne . Koniec i kropka . Ale nic nie stoi na przeszkodaie ,aby AHE wystawiała dyplomy ukończenia szkolenia . Jeżeli te szkolenia są tak dobre jak mówisz to pracodawcy i tak zatrudnią uczestników szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
spring04 AHE obiecuje oddać pieniądze 08.09.09, 19:04 Jutro 9 września, o godz. 11:00 na dziedzińcu AHE w Łodzi przy ul. Sterlinga 26 telewizja TVN przeprowadzi wywiad z Rektorem prof. Andrzejem Nowakowskim. Będzie to wejście na żywo w kontekście m.in. cofnięcia uprawnień Uczelni na kierunku Informatyka. Spotkanie to będzie również szansą dla Państwa zabrania głosu w sprawie. Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikaz-1 prokuratura w WSInf 08.09.09, 20:51 wyzsza szkola informatyki kupiła własnie.... szpital. Ciekawe za czyje pieniądze? przeciez uczelnia nie moze zarabiac i wydawac kase studentów na szpitale. W przyszłym roku zlikwidują WSInf jestem przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
rolop Ahe chce nas sprzedać do WSInf 09.09.09, 20:18 Czytałem dziś na forum, że chcą nas przerzucić do WSInf-u. Ciekawe ile na tym zarobią? Najpierw nas wydoili z kasy a teraz mają nas w d..ie. Ciekawe jak nas przejmą z kadrą, to czy za pół roku znowu nie będziemy szukać szkoły. Jakoś mi to śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rolop AHE obiecuje oddać pieniądze 09.09.09, 20:29 Czy oni myślą, że jesteśmy aż tak głupi. Najpierw AHE nas oszukało, czytaliście te biedne opisy : my jesteśmy tacy wspaniali, kształcimy studentów, dajemy pracę kadrze, tylko zapomnieli dodać, że aby zarobić jak najwięcej kasy bez zgody ministerstwa prowadzili zajęcia w każdej większej wiosce, gdzie tylko znalazła się sala, albo remiza strażacka, która mogła pomieścić kilkadziesiąt osób. Nie ważna była da nich nasza przyszłość tylko czesne od kolejnych ofiar. Teraz proszą o pomoc i knują jak nas przenieść za grubą kasę do WSInf-u. Co za troska o nasze wykształcenie... żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
rolop AHE- parodia szkoły, student to znaczy kasa 09.09.09, 20:31 Czy oni myślą, że jesteśmy aż tak głupi. Najpierw AHE nas oszukało, czytaliście te biedne opisy : my jesteśmy tacy wspaniali, kształcimy studentów, dajemy pracę kadrze, tylko zapomnieli dodać, że aby zarobić jak najwięcej kasy bez zgody ministerstwa prowadzili zajęcia w każdej większej wiosce, gdzie tylko znalazła się sala, albo remiza strażacka, która mogła pomieścić kilkadziesiąt osób. Nie ważna była da nich nasza przyszłość tylko czesne od kolejnych ofiar. Teraz proszą o pomoc i knują jak nas przenieść za grubą kasę do WSInf-u. Co za troska o nasze wykształcenie... żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
harol12 SWSPIZ-spotkanie ze studentami AHE 12 IX 10.09.09, 11:30 Zapraszamy byłych studentów AHE na spotkanie z władzami uczelni, które odbędzie się w Społecznej Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania,ul. Kilińskiego 98, aula A3 w najbliższą sobotę, 12 września o godzinie 9:00 i 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
gopol1 Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 11.09.09, 19:26 Zapraszamy na konferencję, która odbędzie się jutro 12 września o godzinie 9:00 i 13:00 w auli A3 przy ulicy Kilińskiego 98. Spotkacie się z władzami Uczelni, dowiecie się w jaki sposób będziecie mogli rozpocząć u nas naukę. Macie szansę rozpocząć naukę na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych za Darmo !!! Wygraliśmy bowiem projekt unijny, dzięki czemu wielu naszych studentów informatyki nie będzie opłacać czesnego, a ponadto może ubiegać się o stypendia. Posiadamy uprawnienia do prowadzenia studiów I i II stopnia. Specjalizacje jakie oferujemy są odpowiedzią na potrzeby rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 11.09.09, 19:30 Hieny cmentarne! Odpowiedz Link Zgłoś
adamusb Re: Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 11.09.09, 20:03 hehehe, co? żal tyłek ściska? Odpowiedz Link Zgłoś
zue2 Re: Konferencja dla studentów AHE w SWSPIZ 12.09.09, 22:13 mr_kagan napisała: > Hieny cmentarne! Twoim zdaniem lepiej by było dla studentów AHE gdyby nikt ich nie chciał. Nadal twierdzisz ,że chodzi Ci o dobro studentów? Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenotplz Masakra 12.09.09, 10:38 Ale masakra tutaj się dzieje wszyscy grają w pokera, każdy obstawia coraz więcej aby wejść do gry. Na końcu przy sprawdzeniu kart wyjdą wszystkie brudy które przez lata będą prali - wszyscy uczestnicy tej gry tzn. ministerstwo i wszystkie uczelnie biorące udział w grze. W Chodzi przecież w całym zamieszaniu chodzi tylko o kasę .... Odpowiedz Link Zgłoś
rreweda AHE obiecuje oddać pieniądze 13.01.11, 22:20 Byłem studentem tej uczelni na kierunku informatyka. Kiedy we wrześniu 2009 roku okazało się, że uczelnia traci akredytację, na tym kierunku nie zapłaciłem kolejnej raty za studia i przeniosłem się gdzie indziej. Dzisiaj zadzwonił do mnie pan z firmy windykacyjnej strasząc sądem, wpisem do rejestru dłużników i tak dalej, jeżeli w ciągu 15 dni od rozmowy nie zapłacę na wskazane konto 427 zł. Osoby, które spotkał podobny los proszę o kontakt r.reweda@gmail.com. Odpowiedz Link Zgłoś
ajent.007 AHE obiecuje oddać pieniądze? 14.01.11, 05:07 Pracownikom tez? Mnie Makary jest winny za zlecone conajmniej 50 tysiecy zlotych. Daje mu czas do konca stycznia b.r., po czym organizuje windykacje dlugu. Osoby bedace w podobnej sytuacji prosze o kontakt na lech.keller@gmail.com. Odpowiedz Link Zgłoś