marzena200011 09.03.10, 12:39 Mój synek ma 2 latka jest niejadkiem największym jego problemem jest to że nie chce jeść mięsa ani wędlin!Jak go do nich przekonać?Jakie to może mieć skutki?Proszę o odpowiedź!Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dida321 Re: Bez mięsa i wędlin 09.03.10, 13:05 Mam ten sam problem. Córcia w maju kończy 2 lata, nie chce jeść mięsa. Przemycam je w zmiksowanej postaci w zupach (na obiad jada tylko zupy warzywne, od czasu do czasu kluski śląskie), ale czasami mała "wyczuwa" mięso i niezbyt chętnie pozwala łyżce powędrować do buzi. Czasem zje trochę szynki, jakąś parówkę. Jednak pdstawę jej diety stanowią zupy, kaszki, jogurty i bułka z masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: Bez mięsa i wędlin 09.03.10, 21:58 Mój synek też nie lubi mięska,ale zje np. gołąbki (koniecznie w sosie pomidorowym), zupę pomidorową z drobno pokrojonym mięskiem, lubi warzywa gotowane, więc dodaję mu do ugotowanych warzyw (brokuł, groszek, marchewkę, kalafior itp) pokrojone na drobno mięsko. Poza tym jak totalnie odmawia mięska je jajka (nie z marketu ale wiejskie), które mają dużo żelaza. Ostatnio zrobiłam mu morfologię. Wyniki krwi ma rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
a.shoka Re: Bez mięsa i wędlin 10.03.10, 09:41 Moje dzieci - 4,5 roku i 15 miesięcy - oboje na diecie bezmięsnej (ok. raz w tygodniu ryby). Są zdrowe, sprawne, morfologia idealna. Może Twoje dziecko podświadomie wyczuwa, że nie jest to dla niego odpowiedni pokarm... Oczywistym jest, że należy zadbać o zbilansowaną dietę. Polecam stronkę: www.wegedzieciak.pl. Dużo fajnych porad i super przepisów dla dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: Bez mięsa i wędlin 10.03.10, 21:05 tylko próby może to grozić przy dłuższym niejedzeniu i niejedzeniu żółtek niedokrwistościa Odpowiedz Link Zgłoś