Dodaj do ulubionych

skora na buzi

28.12.10, 20:18
witam
mam pytanie, moja corcia od jakiegos czasu ma przesuszone policzki a od 2 tygodni pojawilo sie zaczerwienienie i drobne krostki. co to kmoze byc??
Gosia ma 18 miesiecy, dlugo byla na piersi a od 4 miesiecy jest na mleku krowim jednak lekarka mowi ze to niepowinna byc alergia ale wtedy niebylo jeszcze zaczerwienienia. smaruje malej buzie kremem oliatum soft, powietrze w domu nie jest przesuszone. zupelnie nie wiem co to moze byc bo niemoge sie tego pozbyc.
jesli chodzi o zachowanie to nie ma zmian, gosia jest pogodna, bardzo ruchliwa, no moze jesli chodzi o sen to jest troche gorzej bo zawsze sie budzi z krzykiem i to kilka razy w nocy.

poradzcie , moze macie jakis pomysl bo jeszcze trocge i bedzie jej skura zlazic, reszta ciala bez zarzutu
Obserwuj wątek
    • milenka-4 Re: skora na buzi 28.12.10, 22:25
      chropowate,wysuszone czerwone policzki są objawem alergii,choć czasem zdarza się ze od słońca, lub dużego mrozu lub wiatru,trzeba obserwować ewentualnie zabrać z diety jakiiś serek jak jest z czekolada lub orzeszkami czy z kakao bo to często uczula,na końcu próba z mlekiem.
    • kotkowa Re: skora na buzi 29.12.10, 15:41
      wyglada na alergie na mleko, typowe objawy. moze zmien mleko na poczatek na HA, jak nie pomoze to Nutramigen albo Bebilon Pepti. Nic innego nie dostaje do jedzenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka