Dodaj do ulubionych

sumamed forte-pani dr i mamy

06.01.11, 09:22
jakie sa opienie o tym antybiotyku dla dzieci,duzo zlego pisza mamy w internecie,czesto powtarzaja sie te same skutki uboczne jak np plamy na twarzy i ciele,tiki twarzy ktore nie przechodza szybko...strasznie sie przestraszylam tego antybiotyku a mozliwe ze bede musiala go podac corce 6 lat za pare dni.moze lepiej nie ryzykowac i prosic o inny ktory podam dluzej ale bedzie bezpieczniejszy?macie jakies doswiadczenia z tym lekiem?
Obserwuj wątek
    • mama9908 Re: sumamed forte-pani dr i mamy 06.01.11, 09:56
      moje dwie córki bardzo dobrze reagowły na ten antybiotyk, a ja uważm go za dość bezpieczny, moje są uczulone na penicyliny i mamy zawsze kłopot z doborem, ten zawsze pomógł, pozdrawiam, życze zdrówka córeczce.
      • joanna1668 Re: sumamed forte-pani dr i mamy 06.01.11, 20:36
        mój synek alergik (uczulony na niektóre leki-syropy) bardzo dobrze go toleruje.Właśnie go przyjmuje.Dobrze też tolerował zinnat,ale on jest paskudny w smaku.Po augmentinie miał pokrzywkę,a po ceclorze wysypkę.Z summamedem nie mamy żadnych sensacji-nie ma plam,wysypek i w łyka go bez problemu jeśli chodzi o smak.I dostale tylko raz dziennie co jest też plusem.
        • farfalina Re: sumamed forte-pani dr i mamy 07.01.11, 12:22
          dzieki,czekam na dalsze opinie.
          te dziwne plamy o ktorych czytalam czy inne skutki wystepuja dopiero po paru dniach od zakonczenia antyb..Moja mala tez jest na augmentin uczulona a zinat dobrze tolerowala wiec moze i ten tez...narazie musze skonsultowac sie jeszcze z pediatra zanim go podam
    • latencja70 Re: sumamed forte-pani dr i mamy 07.01.11, 20:16
      moja córka brała 2 lata temu 2 razy i było ok, u nas fajnie działał.
      Pozdrawiam
      • edziakrys Re: sumamed forte-pani dr i mamy 07.01.11, 20:35
        Mój syn 12 miesięczny przyjmował, nic sie nie działo. Inną sprawą jest to, że po wymazie okazało się, że kompletnie był nietrafiony:(
    • kasiaalbrecht Re: sumamed forte-pani dr i mamy 08.01.11, 20:53
      przy okreslonych wskazaniach jak najbardziej skuteczny a na marginesie każdy z antybiotyków i innych leków może wywoływać różne działania niepożądane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka