Dodaj do ulubionych

Prośba o radę

05.02.11, 10:45
Witam,
mój 7miesięczny Synek od ok. 2 tyg. dość dziwnie się zachowuje... pręży się, spina... nie posiedzi chwili bo zaraz pupa do góry i już się wysuwa z fotelika... a jak się go zapnie to jest płacz... każda zabawka jest "fajna" tylko przez chwilę. najdłużej może go zainteresować mata edukacyjna (jakieś 15 min) nawet na rękach nie jest dobrze też zaraz się "złości"... wczoraj wieczorem płakał godzinę ale podejrzewam, że to przez ząbkowanie. uspokoił się dopiero po czopku przeciwbólowym. tylko, że te ząbki to mu już prawie miesiąc się przebijają:( też płakał ale później były 2 tyg spokoju i znów wróciło... bardzo proszę o radę, bo nie jestem doświadczoną mamą i nie wiem czy takie zachowanie jest "normalne"
Obserwuj wątek
    • marysiasss Re: Prośba o radę 05.02.11, 12:03
      U mojego 7,5 miesięcznego synka tak było przy ząbkowaniu. Cały czas był poddenerwowany, marudził, wszystko szybko go nudziło. Do tego rozwolnienie, litry śliny i ładowanie wszystkiego do buźki. Dwa tygodnie później pojawiły się pierwsze ząbki (jak miał 3,5 miesiąca). Następne 4 ząbki wyszły spokojnie. Ale od tygodnia znów nerwy, krzyki o byle co, marudzenie, paluch grzebiący w buzi, więc pewnie znów idą... Często zmieniam mu pozycje - trochę w krzesełku do karmienia, trochę w huśtawce, trochę wspinania się w łóżeczku, trochę kulania się po sofie z mamą :) Pozwalam mu także pobawić się (oczywiście pod moim nadzorem) zwykłą metalową łyżeczką - chłodzi mu dziąsła. Jak już naprawdę mały sam ze sobą nie wytrzymuje to Viburcol podaję. A jak pojawia się płacz związany z bólem to smaruję Dentinoxem. Powodzenia mamuśka!!!
    • zdunia1979 Re: Prośba o radę 05.02.11, 19:37
      Może być ząbkowanie, u mnie też tak było. Mnie zastanawia tylko ta" pupa do góry". Mój chrześniak jak miał 9 mcy robił to samo i szczególnie widać było, że coś z pupą jest nie tak, bronił się przed siadaniem, dotykiem itp. Okazało się, że miał ropień wewnątrz pośladka. Nie było tego widać niestety. Leczenie (oczyszczenie) było chirurgiczne w narkozie. Może warto sprawdzić. Ja też nie pomyślała, że małe dziecko może coś takiego mieć, a jednak...
    • kasiaalbrecht Re: Prośba o radę 06.02.11, 09:47
      może byc to zwiazane z zabkowaniem, czasem też w tym wieku zachowana takie są normalne na tym etapie rozwoju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka