tynka893
16.03.12, 07:45
Dzień dobry, chciałabym prosić o opinię wyników mojego synka. Ma skończone 8 miesięcy i od 4 miesięcy podwyższony poziom wapnia w krwi. Nie podajemy wit D3 od ponad 4 miesięcy. W pierwszym badaniu wynik wynosił 10,9 gdzie norma jest do 10,8 w następnych wartość wzrosła do 11,5 lekarka kazała zmniejszyć ilość mleka a zwiększyć obiadków i tak też zrobiliśmy. Po 3 tygodniach zmniejszonej ilości mleka wynik wapnia 11, wapnia zjonizowanego 1,319 czyli też lekko podwyższony. Fosfor fosfataza alkaliczna, parathormon w normie. Usg jamy brzusznej też w normie (chociaż nie wiem czy było wykonane prawidłowo bo trwało może minute) W ostatnich badaniach morfologi również podwyższona hemoglobina 13,6 oraz erytrocyty 5,2. Przepraszam za taki nieład ale piszę na szybko. I teraz mam pytanie pediatra powiedziała żeby umówić się w Gdańsku w szpitalu na badania ale ja nie wiem czy to dobry pomysł bo teraz tyle chorób. Czy może wybrać się do innego pediatry żeby zobaczył te wyniki gdyż nasza lekarka często wysyła do szpitala i czasami bez konieczności. Czy może trzymać dietę i za jakiś czas znowu sprawdzić wyniki?