Dodaj do ulubionych

Bardzo prosze o pomoc

13.12.12, 16:44
Moja 6-cio letnia corka cierpi na bardzo ostre bole brzucha moze to sie wydawac smieszne ale przez ataki jakie dostaje ostatnio nie chodzi nawet do szkoly calymi dzniami placze wprost krzyczy z bolu az nie zasnie takie epizody zdarzaly sie jej wczesniej tak co dwa miesiace ale przez ostatni tydzien meczymy sie codziennie nawet po nocach bol brzucha zlokalizowany jest wokol pempka a takze po lewej gornej str nie chce jesc gdyz po jedzeniu zdaza sie ze bol sie nasila lecz nie zawsze nie ma goraczki ale ma problemy jak nie z wyproznianiem to z biegunka i tak na zmiane temu wszystkiemu towazyszy czesto bol glowy moje pytanie brzmi jakie badania powinnam wykonac oprocz badania kalu mieszkam w holandii poziom tutejszych lekarzy jest niewiarygodnie niski chciala bym wiedziec jakich badan powinnam sie domagac z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • dextera.m Re: Bardzo prosze o pomoc 13.12.12, 20:21
      Czy dobrze rozumiem, ze bylas juz u lekarza i calkowicie zbagatelizowal/a problem? Jezeli tak to albo pojsc do innego albo na pogotowie.
      • elfelfinka Re: Bardzo prosze o pomoc 13.12.12, 21:10
        Rowniez bylam u innego lekarza a przez weekend odwierdzilam pewien rodzaj pogotowia dwa razy stwierdzono tylko ze to nie wyrostek i ze mam sie zglosic do domowego Domowy po moich sugestiach i analizach tych boli zgodzil sie na badanie kalu chce jescze wiedziec o jakie badania moge poprosic
    • mammajowa Re: Bardzo prosze o pomoc 14.12.12, 18:10
      usg jamy brzusznej np. i badania na robactwo.
    • ewa.misko-wasowska Re: Bardzo prosze o pomoc 15.12.12, 17:10
      Witam,
      w takiej sytuacji zaleciłabym przynajmniej morfologię z rozmazem, OB, CRP, ALT, AST, amylaza (enzym trzustkowy), mocz-bad. ogólne, kał-krew utajona, G. lamblia, antygen H. pylori, USG jamy brzusznej. Nocnych bólów brzucha nie powinno się bagatelizować.
      Pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka