Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o interpretację wyników

17.04.13, 16:30
Dzień dobry,
Bardzo proszę o pomoc w zinterpretowaniu wyników, niepokoję się wynikami mojego syna 2,5 roku. Badania były przeprowadzone tydzień po infekcji wirusowej z wysoką temperaturą.

Morfologia:
WBC 6,20 K/ul (5,50-5,50)
RBC 4,55 M/ul (3,10-4,50)
HGB 13,00 g/dl (11,50-3,50)
HCT 39, 10% (34,00-40,00)
MCV 85,90 fL (78,0-98,0)
MCH 28,60 pg (24,0-30,0)
MCHC 33,20 g/dl (28,00-38,00)
RDW12,60% (12,00-16,00)
PLT 537,00 K/ul (140,0-440,0)
PDW 12,40 (6,00-12,00)

MPV 9,60 fL (16,00-3,00)

Rozmaz manualny:
Pał: , Podz.: 13, Eoz.: 1, Baz: , Mono:7, Limfo.:79,

Biochemia:
ImmunoglobulinyA (IgA) 0,04 mg/l ( 0,0-5,0)
Immunoglobuliny G (IgG) 388 mg/dl (500-1360)
Immunoglobuliny M (IgM) 77/mg/dl (40-190)

CRP- 0,04 mg/l

W czasie infekcji syn miał badany mocz, pojawiły się w nim erytrocyty wyługowane, ale obecnie mocz nie zawiera już erytrocytów.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka