Dodaj do ulubionych

kupka 7 razy dziennie, niestrawiony pokarm,

06.07.07, 15:57
Panie doktorze, moj synek od kilku dni bardzo często robi kupkę, początkowo
dochodziło do nawet 7 wypróżnień dziennie, głównie bardzo żadka kupka,
rozwolnienie strzelacjące, po podaniu leków trochę się ustabilizowało, ale i
tak kupki dochodzą do 5 dziennie, nie są już takie żadkie ale za to jest w
nich dużo niestrawionego pokarmu, praktycznie po każdym posiłku jest
kupka,właśnie z niestrwaionym pokarmę, pije smektę, daję mu też nifuroksazyd,
miał badany kał - posiew kału, nic nie wyszło, co może byc nie tak, bardzo
proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • mazajac bardzo prosze o pomoc, 06.07.07, 21:56
      czy to może być candida, dodam, że mały od urodzenia słabo śpi, zarówno w dzien
      jak i w nocy, z trawieniem też są problemy od urodzenia, najpierw strasznie
      ulewał, potem niestrawione jedzenie, teraz brzydka skóra, na buzi, rączkach i
      nóżkach krostki, sucha skóra, ja już naprawdę nie wiem co robić, bardzo prosze
      o pomoc
    • mikolaj_danko Re: kupka 7 razy dziennie, niestrawiony pokarm, 10.07.07, 21:56
      A ile mały ma wieku?? Z tego co piszesz chłopiec może mieć jakąś alergię pokarmową, zastanów się czy zwiększenie częstości wypróżnień nie nastąpiło po jakiejś modyfikacji diety. Spróbuj podać mu przez jakieś 7-10 dni, któryś z preparatów probiotycznych (np.: dicoflor, enterol, trilac). Myślę, że nie ma co dawac mu nifuroksazydu. Nie zauważyłaś krwi w stolcach, nie wymiotuje, nie boli go brzuszek??
      • mazajac Re: kupka 7 razy dziennie, niestrawiony pokarm, 11.07.07, 10:40
        synek ma skończony rok, krwi w kupkach nie ma,nie wymiotuje, żądnego śluzu,
        nic, tylko niestrawiony pokarm, brzuszek go boli, zwłaszcza w nocy i to czasem
        nawet całą noc, nie może oddać gazów, dopiero jak mu masuję brzuszek to pomaga,
        kupki są różne i gęste i rzadkie i takie strzelające, teraz częstotliwość się
        zmienijszyła do 4, do diety wprowadziłam mu jedynie maliny- surowe...czy to
        mogło być przyczyną,albo natka pietruszki
        ???
        • mazajac jest gorzej 13.07.07, 16:07
          synek ma skończony rok, krwi w kupkach nie ma,nie wymiotuje, żądnego śluzu,
          nic, tylko niestrawiony pokarm, brzuszek go boli, zwłaszcza w nocy i to czasem
          nawet całą noc, nie może oddać gazów, dopiero jak mu masuję brzuszek to pomaga,
          kupki są różne i gęste i rzadkie i takie strzelające, teraz częstotliwość się
          zmienijszyła do 4,ale niestety kupki są jakieś takie pieniste i chyba jest w
          nich śluz, do diety wprowadziłam mu jedynie maliny- surowe...czy to
          mogło być przyczyną,albo natka pietruszki, wyniki posiew kału pokazały że w
          kale są patogenne szczepy coli, czy ta bakteria może powodować takie objawy,
          lekarz zalecił właśnie nifuroksazyd i trilac, badanie na obecność grzybów nic
          nie wykazało, czekamy jeszcze na wynik badania na pasożyty, ja już naprawdę nie
          wiem co mu jest,
          • magdamroziuk Re: jest gorzej 13.07.07, 16:49
            A może po prostu jakiś wirus jelitowy? Czasem trzyma i 2-3 tygodnie.
            • bb225 Re: jest gorzej 14.07.07, 10:44
              mój synek 5 miesięcy tez tak miał . okazało się że ma skaze białkową idopiero jak zaczęłam regorystycznie przestrzegac diety (karmię piersią) to kupku z 6 dziennie zmieniły sie na co 3 dni i teraz jest ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka