jessica07 05.10.07, 20:07 Prosze o porade.Mojej coreczce przebil sie pierwszy zabek.Jessi ma 6.5 m-ca.Problem polega na tym ze nie jest to dolna 1ka lecz 3ka a moze nawet 4ka.Czy to jakas wada zgryzu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzena604 Re: Pierwszy zabek 3ka? 05.10.07, 22:08 Nie sądzę aby to była wada. Mój syn zaczynał od górnych jedynek (a nie książkowo od dolnych), koleżanki córka na początki miała jedna dwójkę u dołu i jedynkę u góry (śmiałyśmy się,że wygląda jak kasownik do biletów ;) ). Może to nie jest trójka tylko dwójka-dzieci mają szeroko rozstawione ząbki,bo mają one więcej miejsca na początku. A 4 być poznała bo ma 2 korony. Pozdrawiam. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
agazip1 Re: Pierwszy zabek 3ka? 10.10.07, 20:15 U mojej niespełna 5 miesięcznej córci pojawił się pierwszy ząbek w okolicy 3/4 dolnej - raczej wygląda to na 4 ze względu na 2 korony. Lekarz stomatolog opiekujący się starszą córką uspokaja, lecz zaleca kontrolę (byc może lakierowanie - w każdym razie coś co wzmocni nieszczęśnika,który tak wcześnie się pojawił:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj_danko Re: Pierwszy zabek 3ka? 06.10.07, 22:57 Myślę, że nie ma powodów do niepokoju, faktycznie lege artis pierwsza powinna byc dolna jedynka, ale różnie bywa. Spokojnie poczekaj na dalsze ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś