madzia-linka
15.06.09, 13:17
Witam, pisałam już o tym problemie na małym dziecku ale tu na pewno dostanę fachową odpowiedź. Mój synek (19m) w środę przed Bożym Ciałem dostał wieczorem znikąd tem. Było to 38.4. Spędziłam to czopkiem. Sytuacja powtarzała się przez dwa dni więc w pt poszłam do naszej przychodni. Tam lekarka stwierdziła że to być może trzydniówka(której jeszcze nie przechodził) ale trzeba poczekać te trzy doby. Niestety w w nd znowu gorączkował, co prawda słabiej i krócej ale musiałam spędzać. Dodam że tem. nie doszła do 39. Teraz wyrzynają mu się ząbki ma okropne dziąsła nic nie może jeść choć na apetyt zwykle nie narzekamy:-) W nd. więc pojechaliśmy do naszej pani dr która stwierdziła że ma okropne Gardło+te zęby i przepisała Sumamed + tantu verde na gardło i jakiś żel do ząbków. Dostał wczoraj ten antybiotyk a dziś gorączka 39.2 którą trudno było zbić ale się udało. Dodam że mały zachowuje się ok gdy nie gorączkuje bawi się dużo pije jest wesoły. martwię się co może oznaczać ta tem., czy to może być reakcja na antybiotyk? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję:-)