IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.06, 22:15
Za tydzien lecimy do Londynu., Nie mam sil czytac wszystkich watkow
londynskich, a potrzeba mi konkretnej informacji: czy warto wykupywac
3-dniowa karte (London-Pass)? Czy z karta ta mozna wejsc do wazniejszych
Muzeow, czy tylko tych mniej znanych?
Macie jeszcze jakis dobry typ dla nas? Mieszkac bedziemy w Paddington.
Obserwuj wątek
    • tralalumpek Re: LONDYN 23.07.06, 22:24
      co do karty nie pamietam juz (karta 3-dniowa na kom. miejska jest swietna
      sprawa) ale miejsce do mieszkania jest fajne, jest blisko wszedzie
      "na padingtonie" (dworcu) mozesz tez nadac rano w dniu wylotu bagaz na samolot-
      bezplatnie oczywiscie- jezli lecicie np po poludniu i masz caly dzien "rece
      wolne"
      • ewa553 Re: LONDYN 24.07.06, 07:37
        dziekuje za dobra wiadomosc (Jakubina spi jeszcze:))))Na komunikacje to z
        pewnoscia kupimy na caly tydzien. Chodzi mi jednak o te muzea i inne atrakcje.
        Czytam i czytam w necie i wyglada na to ze karta droga, a zapewnia wstep
        glownie do mniej waznych muzeow i kosciolow. Czy znasz/znacie jakis inny bilet
        zbiorowy na zabytki? Pojedyncze wejscia sa cholernie drogie, a jak juz
        jedziemy, to chcialoby sie przeciez jak najwiecej zobaczyc.
      • ewa553 lotnisko Stansted 24.07.06, 07:39
        czy karte na 7-dniowa komunikacje miejska mozna kupic juz na lotnisku?
        Bo chcemy od razu z lotniska jechac (jasne, ze z przesiadka) do hotelu.
        Przylatujemy korzystnie, bo w samo poludnie.
        • Gość: ewamalgorzata Re: lotnisko Stansted IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:11
          |Ja kupowałam na Liverpool station. Co do pass - nie wiem, czy to Twój pierwszy
          pobyt w Londynie - jesli tak, to na pewno nie warto. Większość głownych muzeów
          jest za free - Historii Naturalnej, Wojny, Nauki, muzeum marynistyczne w
          Greenwich (moje ulubione)
        • jan-w Zakup Travel pass 21.08.06, 17:45
          Dla was to już za późno, ale dla innych: Travel Pass 1,3,7 dniowy można kupić
          przez internet. Dostawa do Polski za darmo.
    • erka44 Re: LONDYN 24.07.06, 13:04
      Należy pamiętać,że najciekawsze muzea w Londynie są bezplatne,placi sie i to
      dużo za Tower, Opactwo Westminsterskie, katedre sw Pawla,bardzo drogie i nie
      warte takiej ceny jest Muzeum Figur Woskowych,ale dla zdeterminowanych jesli
      przyjdzie sie na godzine przed zamknieciem jest ciut tansze,ale nie wiem jak to
      dziala w pelni sezonu,polecam wycieczke do Windsoru i Eton pociągi jeżdża z
      Paddington,chyba wtorki to tzw cheap days na bilety kolejowe ,Zamek i Szkoła
      płatne,ale warto,samo miasteczko jest bardzo ciekawe,polecam również Imperial
      War Museum,troche trzeba podejść,ale jest fascynujące,np odtworzone okopy z I
      wojny światowej i mnóstwo innych ciekawych rzeczy,podobać sie może bez wzgledu
      na płeć i wiek, no wstep wolny
    • jita Re: LONDYN 24.07.06, 13:42
      Zajrzyj
      www.londonpass.com/index_attractions.asp
      i sprawdź, które atrakcje Cię interesują i czy warto.

Pozdrawiam
      Justyna
      • Gość: Jakubina Re: LONDYN IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.06, 14:56
        Dzieki erka za cenne wiadomosci! Zrezygnujemy wiec z tego biletu na "atrakcje",
        kupimy tylko na 7 dni jazdy wszelkimi srodkami lokomocji.

Jita, w tym linku wlasnie zagladalismy przed napisaniem tutaj. I to mnie
        wlasnie zastanowilo, ze nie sa te bardziej znane muzea itd. wymienione.

Poniewaz nie wszystko musimy na sile obejrzec, zrezygnujemy z tych mniej
        znanych. Ergo: Londonpass jest dla nas niezbyt interesujacy.

Pozdrowienia dla wszystkich!
        • Gość: sumire Re: LONDYN IP: *.netia.com.pl 24.07.06, 16:08
          jak już ktoś powyżej napisał - wstęp do muzeów typu British Museum, Muzeum
          Historii Naturalnej etc. jest darmowy z wyjątkiem szczególnych wystaw, dlatego
          nie obejmuje ich Londonpass :)
          myślę, że Travelcard w zupełności wystarczy, a i to niekoniecznie na wszystkie
          strefy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka