Dodaj do ulubionych

Portugalia objazdowka TRIADA

IP: *.jachpol.net 04.07.07, 02:29
SZukam ludzi ktorzy wrocili z objazdowki TRIADY . Wiem , ze po przylocie
grupa jest dzielona na 2 czesci , jedna zaczyna objazdowke , druga
wypoczynek, podobno tam jest jakas zasada zwiazana z hotelami . Bylabym
wdzieczna za informacje od jakiej czesci zaczynaja goscie z hotelu
NAVEGADORES.

Z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • turystka71 Re: Portugalia objazdowka TRIADA 04.07.07, 14:51
      Witaj! Ja byłam na turnusie od 5,06-19,06. Zaczynaliśmy od wypoczynku w Hotelu
      Navegadores...jak masz jeszcze jakieś pytania to podaj kontakt. Pozdrawiam Kasia
      • Gość: Angela Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.ruc.lama.net.pl 04.07.07, 21:40
        Ja mam pytania....jedziemy w poniedzialek 9.07.2007 i zastanawiamy sie czego
        sie spodziewac nie wiemy co najpierw...wypoczynek, czy z wiedzanie i jak bedzie
        podczas tego objazdu...
        jesli mozesz to napisz kilka slow, bedziemy wdzieczni.
      • Gość: Nata Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.07.07, 09:05
        Cześć,
        ja jadę 14.08 jestem ciekawa jakie dodatkowe fakultatywne wypady oferują
        podczas objazdu? jeśli trafie najpierw na wypoczynek, to nie chcę zdublować
        wycieczek;)
      • Gość: blanes Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 00:29
        Jadę do Hotelu Navegadores 4.o9 na wypoczynek chciałabym dowiedzieć się jakie
        są warunki lokalowe,jak jedzenie?czy trzeba zabrac jakies cieplejsze
        ubranie(podobno wieczory i ranki chłodne)?Pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.aster.pl 04.07.07, 21:22
      a kiedy jedziesz bo my 14.08
    • Gość: hajnel Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:01
      Bardzo bym prosił o radę kogoś, kto wrócił z objazdówki. Nie wiem czy lepiej na
      czas objazdu wykupić już w Polsce dodatkowo obiadokolacje, czy też będzie na
      miejscu dość czasu (w ciągu dnia lub wieczorem) na samodzielny wypad do jakiejś
      restauracyjki. Czy hotele podczas objazdu zlokalizowane są w pobliżu jakichś
      restauracji lub barów, czy lepiej mieć zapewniony posiłek w hotelu? Z góry
      dziękuję za informacje.
      • turystka71 Re: Portugalia objazdowka TRIADA 16.07.07, 07:09
        Witaj Hajnel !
        Ja nie miałam wykupionych obiadokolacji na części objazdowej i myślę ,że to nie
        była zła decyzja ( 90% grupy miało wykupione). Był czas w ciagu dnia żeby coś
        zjeść. Wykupione za 300zł obiadokolacje były ok.godz. 20.30 - 21.00, serwowane
        a nie w formie bufetu, ale ogólnie wszyscy byli zadowoleni. Nie potrafię jednak
        Tobie poradzić jak byłoby lepiej.Pozdrawiam
        • Gość: Katka Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.pse.pl 16.07.07, 12:14
          Turystko,
          jade do Portugalii z Triada w sierpniu i bylabym wdzieczna za kilka informacji.
          czy podczas objazdowki hotele sa z dala od wszelkiej cywilizacji czy raczej
          znajdzie sie w poblizu bar czy sklep w ktorym moznaby kupic cos do zjedzenia (
          nie zamierzam wykupywac obiadokolacji). Czy w Porto mieszka sie w hotelu w
          centrum miasta czy na obrzezach? I czy ogolnie organizacja jest dobra i
          standard hoteli na objezdzie w miare?
          Dziekuje z gory.
          • Gość: Opalona Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:32
            Hej, właśnie wróciłam z 7 +7 w Portugalii. Oczywiście to prawda z tym
            dzieleniem na grupy, ja byłam najpierw na pobycie a potem objazd. W ogóle nie
            było noclegu w Porto tylko w Fatimie i Fafe.To były bazy wypadowe do
            poszczególnych miast. Z tymi knajpkami przy hotelu to jest różnie ale w czasie
            zwiedzania był wolny czas, można było coś zjeść. Hotele moze nie w centrum
            miast ale i nie na wygnaniu.W pobliżu była "portugalska biedronka", czyli pinge
            doce. standard hoteli to 2* i 3*. Ten w Fafe jeszcze nie tak źle ale Fatima
            była bez klimatyzacji i marne serwowawne jedzenie. Jednak jaki będzie hotel na
            objeździe to trochę loteria, pilotka dopiero rano wiedziała w jakim hotelu
            będziemy zakwaterowani. triada zamawia te noclegi u jakiejś rodziny, która ma
            2 czy 3 hotele, niestety ich standard jest rózny.Sa bardzo blisko
            sanktuarium.Pozdrawiam.
            • Gość: Nata Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: 212.160.152.* 23.07.07, 10:23
              Cześć,
              A te noclegi koło Fatimy to są na tyle blisko, że można się samemu wybrać do
              Sanktuarium??
              Pamiętasz może nazwy hoteli podczas objazdu??
              Będę wdzięczna za odpowiedź.
          • turystka71 Re: Portugalia objazdowka TRIADA 20.07.07, 08:20
            Hej Katka!
            Jeśli masz jakiś kontakt, np GG to napisz do mnie na adres ona_kasia@op.pl
            Wtedy będę mogła odpowiedzieć na Twoje pytania.Pozdrawiam Kasia
      • Gość: Rena Re: Portugalia objazdowka z TRIADA IP: 212.106.180.* 27.07.07, 13:43
        Właśnie wróciłam z objazdówki po Portugalii z TRIADY. Hotele na objeżdzie
        generalnie OK i kompetentna pilotka. Natomiast na pobycie hotel nie wyglądał
        jak z katalogu, za oknami budowa, obsługa niezbyt przyjemna i do morza kilometr
        a nie 400 m (BAY SIDE) - nie polecam.
        • Gość: Nata Re: Portugalia objazdowka z TRIADA IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.07.07, 14:31
          Cześć ja jadę na 7+7 w sierpniu. Co mialaś najpierw objazd czy wypoczynek?
          Czy w czasie objazdu są jakieś dodatkowe odpłatne wycieczki?
          Czy nocleg jest na tyle blisko Fatimy by samemu móc się do niej udać?
          Będę wdzięczna za odpowiedź.
          • Gość: piotr Re: Portugalia objazdowka z TRIADA IP: *.centertel.pl 29.07.07, 13:34
            wrócilem 25go z portugalii 7+7
            - jako pierwszy wypoczynek - co się okazało po przylocie w lizbonie
            hotel Sol Peniche - generalnie ok, serwowane posilki zle zorganizowane, du\ze
            pokoje, czysto, plaża blisko ale zimna woda, generalnie zimne wieczory i
            poranki`/wiatr od oceanu/
            - objazd jako drugi pkt programu - bardzo fajny - dobrze zorganizowany
            hotele ok, najgorszy w setubalu **/2 nocleg/, potem fatima 2x ** lub *** -
            bardzo fajny, nowy przy samym sanktuarium, potem 4noclegi w bradze hotel***
            braga comfort inn - ok - ale generalnie każda grupa objazdowa ma inne noclegi
            np w Fafe /fafe comfirt inn/ lub porto... Brak jednak wcze\sniejszej
            informacji n ten temat - nawet rezydentka na pobycie nie wiedziala a co dopiero
            biuro w polsce - co i gdzie. Wszystko wiadome bylo dopieri 1 dnia objazdu
            - warto pojechac do Tomaru /37euro/ zdecydowanie polecam
        • Gość: iwona Re: Portugalia objazdowka z TRIADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 08:15
          witam, za miesiąc wybieram się do Portugalii (BAY SIDE) trochę się zaniepokoiłam
          Twoimi info. Dlaczego nie polecasz ?
          i jak to jest z tymi cieplejszymi ubraniami na wieczór?
    • wienna Portugalia objazdowka TRIADA 11-24.07 29.07.07, 20:01
      Cześć,
      Wróciliśmy z wycieczki 24.07.
      Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu, po 7 dniach objazdu zasmakowaliśmy
      Portugalii, dowiedzieliśmy się coś o historii ilustrowanej przede wszystkim
      imponującymi kościołami.
      Po przylocie odebrała nas pani Renata. Pierwszą noc spędziliśmy w hotelu pod
      Lizboną-bardzo przyjemny, rano śniadanie bufet-typowy (bułki, ser, szybka
      konserwowa plus wersja bardziej luksusowa czyli płatki, jogurt, mleko)
      Zaczeliśmy od objazdu-bardzo man odpowiadał ten układ. Nie po kolei według
      rozkładu ściągniętego ze strony Triady.
      D1-Obidosz-bardzo ładne, Alcobaca-dzień pełen wrażeń. Każdego dnia zawsze był
      czas na lunch, nie pokonywaliśmy dużych odległości, nie było to męczące, bez
      rannych pobudek, wyjazd ok 9 rano zwykle.
      D2-rano wycieczka fakultatywna do Tombaru 40 Eur (moim skromnym zdaniem bez
      sensu że juz drugiego dnia,bo gdyby była ostatniego dnia, to po tylu wrażeniach
      mało kto miałby siłe tam pojechać)
      po południu spacer po Fatimie, nic z programu nie zrealizowaliśmy tego dnia.
      3-Coimbra-bardzo ok
      4. santaiago de compostella-dłuższa podróż do Hiszpanii. Pilotka zawsze
      tłumaczyła na polski lokalnego przewodnika.
      5. Porto-bardzo dobry dzień plus degustacja-rada nie kupujcie alkoholu w
      składnicy Graham's bo możecie go kupić taniej w każdym innym sklepie
      6. fatima-w sumie 2 noclegi w hotelu bez gwiazdek chyba, ale standard ok. Można
      na pieszo(5 min)wieczorem iść na "procesję światła"-polecam, z różańcem
      kupionym w centrum dewocjonaliów (centro comerciale). w pobliżu hotelu sklep
      spożywczy.
      Cztery nozlegi mieliśmy w S.J de madeira 2*-bardzo porządny hotel, wieczorem na
      rynku koncerty, obok supermarket.
      Lizbona-dla nas najlepszy punkt wycieczki, ekstra pojechaliśmy do dzielnicy
      expo i w czasie wolnym byliśmy w oceanarium-polecam 10 Eur.
      nie kupowaliśmy kolacji w tradzie, w porze lunchu chodziliśmy do knajp za 25
      Eur można w dwie osoby zjeść obiad z deserem i szklanką wina zamiast płacić 20
      od os.
      należy zabrać coś ciepłego na wieczór-wieje. parasol też się przydał. Wydaje
      nam się, że czesć objazdową moża by zmieścić w 5 dniach.

Podczas części wypoczynkowej nie mieliśmy już siły ruszać się więcej niż z
      pleców na brzuch ;-)

Pozdrawiam, piszcie jeśli macie jakieś pytania
      • Gość: Nata Re: Portugalia objazdowka TRIADA 11-24.07 IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.07.07, 09:06
        Witam,
        ale zrobilsicie caly program?? Bo jeśli tak, ale nie po kolei to OKproblem, a
        jesli nie to juz dla mnie problem:(.
        Sa jeszcze inne ciekawe miejscowosc, ktorych nie wymienilas jak: Batalha,
        Nazare, Braga, Guimaraes i wszystkie byly w programie czy to znaczy ze tam nie
        dotarliscie??
      • Gość: malena Re: Portugalia objazdowka TRIADA 11-24.07 IP: *.icpnet.pl 30.07.07, 11:39
        Mam kilka pytań. Mianowicie:
        1. Co dobrego jedliscie? :) Gdzie jesc zeby sie najesc i nie zaplacic za duzo?
        2. Ile bylo czasu wolnego? Czy mozna samemu cos zobaczyc?
        3. Ile trzeba mieć pieniedzy na wejscia? No i w ogole ile gotowki nalezaloby
        miec zeby starczylo tez na jedzenie?
        4. Co mozna sobie odpuscic a co trzeba zobaczyc?

Dziekuje. Pozdrawiam
      • wienna uzupełnienie relacji z objazdu 02.08.07, 16:28
        ad1 PROGRAM
        Zrealizowaliśmy cały program (do ściągnięcia 1 strona ze strony Triady) ale
        pisałam to z pamięci i szczerze mówiąc muszę się mocno skupić żeby wymienić
        wszystkie punkty programu.
        Poza tym urocze centralwings zgubiło nam bagaż i odebrałam dopiero w
        pon-nieuszkodzony, nawet butelki z Porto się nie potłukły!

Warto mieć ze sobą przewodnik, można coś doczytać, my mieliśmy z wiedzy i Życia.

Co warto, a raczej co nam się podobało najbardziej:
        1. Lizbana koniecznie Oceanarium
        2. Nazare
        3. Obidos
        4. Coimbra
        5. Porto!!!
        Co można by sobie odpuścić:
        1. Barcelos
        2.Aveiro
        3. Santiago de Compostella-to już Hiszpania
        4. Guimaraes-zamek
        Nie byliśmy w Tomarze.

Ad2 JEDZENIE
        -można samemu iść na lunch np. we wskazane przez przewodniczkę miejsce, w
        Coimbra był obiad zupa, drugie, deser, wino 12EUR/1os=tanio, w Lizobonie
        jedliśmy w chińczyku-obiad, deser, piwo ok18 EUR na 2 os.
        Sardinas Assadas-grillowane rybki(koniecznie spróbować) ok 6 eur/os plus
        przystawka zwykle podawana i doliczana ok 2-3 eur/os piwo 1-2 eur.
        Caldeirada-danie z różnych ryb plus ziemniaki-warto spróbować
        Koniecznie napić się Porto i Madeiry
        Ad 3 KASA
        na wstępy z Triady-110EUR/os karta euro 26 dała zniżki w sumie 6 EUR wic nie
        widze sensu wyrabiać na teń wyjazd
        Szczerze mówiąc, może nie oszczędzając, ale też nie jedząc w najlepszych
        reatauracjach (podczas pobytu nie kupowaliśmy lunchu) wydaliśmy na jedzenie,
        alkohol, pamiątki ok 350 eur na 2 os plus wstępy, w tym lwią część na objazdówce.

Pozdrawiam

> Cześć,
        > Wróciliśmy z wycieczki 24.07.
        > Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu, po 7 dniach objazdu zasmakowaliśmy
        > Portugalii, dowiedzieliśmy się coś o historii ilustrowanej przede wszystkim
        > imponującymi kościołami.
        > Po przylocie odebrała nas pani Renata. Pierwszą noc spędziliśmy w hotelu pod
        > Lizboną-bardzo przyjemny, rano śniadanie bufet-typowy (bułki, ser, szybka
        > konserwowa plus wersja bardziej luksusowa czyli płatki, jogurt, mleko)
        > Zaczeliśmy od objazdu-bardzo man odpowiadał ten układ. Nie po kolei według
        > rozkładu ściągniętego ze strony Triady.
        > D1-Obidosz-bardzo ładne, Alcobaca-dzień pełen wrażeń. Każdego dnia zawsze był
        > czas na lunch, nie pokonywaliśmy dużych odległości, nie było to męczące, bez
        > rannych pobudek, wyjazd ok 9 rano zwykle.
        > D2-rano wycieczka fakultatywna do Tombaru 40 Eur (moim skromnym zdaniem bez
        > sensu że juz drugiego dnia,bo gdyby była ostatniego dnia, to po tylu wrażeniach
        >
        > mało kto miałby siłe tam pojechać)
        > po południu spacer po Fatimie, nic z programu nie zrealizowaliśmy tego dnia.
        > 3-Coimbra-bardzo ok
        > 4. santaiago de compostella-dłuższa podróż do Hiszpanii. Pilotka zawsze
        > tłumaczyła na polski lokalnego przewodnika.
        > 5. Porto-bardzo dobry dzień plus degustacja-rada nie kupujcie alkoholu w
        > składnicy Graham's bo możecie go kupić taniej w każdym innym sklepie
        > 6. fatima-w sumie 2 noclegi w hotelu bez gwiazdek chyba, ale standard ok. Można
        >
        > na pieszo(5 min)wieczorem iść na "procesję światła"-polecam, z różańcem
        > kupionym w centrum dewocjonaliów (centro comerciale). w pobliżu hotelu sklep
        > spożywczy.
        > Cztery nozlegi mieliśmy w S.J de madeira 2*-bardzo porządny hotel, wieczorem na
        >
        > rynku koncerty, obok supermarket.
        > Lizbona-dla nas najlepszy punkt wycieczki, ekstra pojechaliśmy do dzielnicy
        > expo i w czasie wolnym byliśmy w oceanarium-polecam 10 Eur.
        > nie kupowaliśmy kolacji w tradzie, w porze lunchu chodziliśmy do knajp za 25
        > Eur można w dwie osoby zjeść obiad z deserem i szklanką wina zamiast płacić 20
        > od os.
        > należy zabrać coś ciepłego na wieczór-wieje. parasol też się przydał. Wydaje
        > nam się, że czesć objazdową moża by zmieścić w 5 dniach.
        >
        > Podczas części wypoczynkowej nie mieliśmy już siły ruszać się więcej niż z
        > pleców na brzuch ;-)
        >
        > Pozdrawiam, piszcie jeśli macie jakieś pytania
    • Gość: Wiola Re: Portugalia objazdowka TRIADA IP: *.toya.net.pl 15.08.07, 17:21
      WRóCIłAM DZIś Z OBIAZDU 7+7 PORTUGALIA JESLI CHCECIE ZASIęGNąC JAKIEś INFORMACJE
      PISZCIE ODPOWIEM DOMEK28@WP.PL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka