16.02.04, 23:59
A co sądzicie o szansach BLUE CAFE, ja osobiście nie trawię tego skrzeku
Tatianki, ani tego apodaktycznego Ruraka-Solaka, ale myślę że w pierwszej
ósemce powinni być.
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: EUROWIZJA 17.02.04, 00:54
      Ja tez nie lubie BLUE CAFE, dostalam ich plyte przy jakiejs okazji od
      kolezanki, ktora uwaza sie za ta co sie ZNA na muzyce.Przesylchalam ja wiel
      razy probujac wydobyc jakies "cos" z ich muzyki....niestety nie udalo mi sie.
      Muzyka w ich wykonaniu do mnie nie przemawia, a nawet mnie meczy.
      Co do Eurozizji uwazam ze beda poza pierwsza 10 tka.
      • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 17.02.04, 14:48
        Dla mnie Eurowizja nie jest reprezentatywnym konkursem. Jak zespoły z danego
        kraju mają być przedstawicielami danego kraju i go godnie promować, skoro nawet
        piosenki są już w większości śpiewane nie w ojczystych językach tylko po
        angielsku. I stąd np. dla mnie idealnym rozwiązaniem było to co w zeszłym roku
        zrobił zespół Ich Troje - nie patrząc na całokształt opinii o zespole (wygląd,
        styl, itp). Ta piosenka zaśpiewana w trzech językach zasługiwała na najwyższe
        miejsce, jako łącząca wiele kultur i języków, łączące trzy historycznie prawie
        zawsze zwaśnione narody.

A Blue Cafe? Nie lubię ich. Wokalistka jest ładna. Ale śpiewa zastraszająco.
        Muzyka by też przeszła, ale ten głos z przodu. TEGO NIE DA SIĘ NORMALNIE
        SŁUCHAĆ!!!
        • lubona Re: EUROWIZJA 17.02.04, 21:24
          Macie racje, zdecydowanie nie da się tego słuchać. Mnie aż kuli jak ich słyszę
          i naprawdę nie rozumiem tego zachwytu ich "śpiewaniem".
        • atob Re: EUROWIZJA 17.02.04, 22:56
          qwerty.tarnow napisał:
          > Wokalistka jest ładna.

hmmm...qwetia gustu
          • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 17.02.04, 23:09
            W telewizji jakoś ładnie wygląda, może w rzeczywistości już tak nie jest. ;-)
    • lobuzek1 Re: EUROWIZJA 17.02.04, 22:01
      Panie, daj Pan spokój! Szanuję ich jako artystów, ale z racji moich gustów
      muzycznych o których kilka razy pisałem, zupełnie mnie ich muzyka nie kręci. A
      co do jej głosu, to działa mi na nerwy, ale znam osoby, ktorym się podoba. Tak
      czy inaczej, jest kontrowersyjny.
      • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 17.02.04, 22:16
        Ale dodam, że jeśli jadą reprezentować Polskę, to niech wypadną jak najlepiej.
        Żebyśmy się nie musieli za nich wstydzić.
        • rafal761 Re: EUROWIZJA 18.02.04, 17:52
          dokładnie qwert, byle obciachu nie było....jak z Piaskiem :)
          • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 18.02.04, 18:15
            Ja już anwet nie wiem dokładnie jak to z nim było (jak piosenka, jak przebiegał
            konkurs). Pamiętam tylko tyle, że zajął jakieś odległe miejsce.
            • kixx Re: EUROWIZJA 18.02.04, 23:12
              Mnie jej głos mierzi,ale akurat ten utwór jest ok.
              Nie bedzie tak źle
              • atob Re: EUROWIZJA 19.02.04, 04:33
                kixx napisał:
                > Nie bedzie tak źle

Myslisz? No nie wiem :) Mi sie wydaje ze bedzie albo dobrze albo fatalnie .Wariantow posrednich nie przewiduje :) A zreszto mowiac szczerze to ten caly konkurs malo mnie interesuje .
                • tradycja1 Re: EUROWIZJA 19.02.04, 06:07
                  Mnie to tez malo obchodzi, ale trzymam kciuki za Polske, licze ze inne kraje
                  wyjda gorzej.
                  • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 19.02.04, 09:55
                    Ale czy któryś kraj będzie miał tak mało rozgarniętą publiczność, która wystawi
                    do konkursu podobny skrzek?
                • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 19.02.04, 10:05
                  Wypadną może dobrze, o ile nie odstawią takiej szopki jak np. na koncertach w
                  Polsce, gdzie do piosenki - zeszłorocznej kandydatki do Eurowizji - zwijali się
                  udając śpiew, który ewidentnie leciał z playbacku. To był ten fragment
                  początkowy, którego KOMPLETNIE nie da się zaśpiewać na żywo, bo to jest kawałek
                  nagrany i zmiksowany w studiu nagraniowym. Ale oni musieli udawać, że to
                  śpiewają. I wychodziło DNO i TOTALNE BADZIEWIE!!!
                  • kixx Re: EUROWIZJA 19.02.04, 11:26
                    Na Eurowizji nie wolno "śpiewać" z playbacku
                    • qwerty.tarnow Re: EUROWIZJA 19.02.04, 22:11
                      Playback, to nie. Ale jakiś pół-playback jest stosowany. Bodajże melodii.
                      Spiewać trzeba naprawdę.
                      Ale ja tylko przykładowo podawałem, jak można się skompromitować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka