Dodaj do ulubionych

Dla tych co lubią

05.12.05, 18:17
rozmowy o małych życiowych przyjemnościach, które "rozjaśniają" naszą
codzienność - jest ten wątek.
Nie dla tych co kwintesencją forumowego bywania są dla nich zaczepki, ostre
dyskusje itp.
Dla tych co cenią sobie spokój, który był wizytówką tego forum.
Dla Was jest ten wątek. Z nadzieją, że pogrzebiecie urazy głęboko i nie
będziecie do nich wracać, z nadzieją, że wrócicie tutaj.
Kupiłam olejek pomarańczowo-cynamonowy, zapach już czuć w domu, piję kawę z
cykorią i amaretto ( działa na wyobraźnię?:)), no i czekam na Was...
Miałam całkiem dobry dzień. W pracy - pracowicie, co do minutki przez ponad
osiem godzin, ale na szczescie bez przykrych niespodzianek.
W sklepie z odzieżą używaną udało mi się kupić śliczną czerwoną torebkę
za ... 7 zł. Nowiutką.
Kupiłam prezencik mikołajkowy dla mojej znajomej 8 latki.
Piję kawę i czekam na Was. Przecież jesteście, prawda?
Obserwuj wątek
    • madai Re: Dla tych co lubią 05.12.05, 19:25
      Ja jestem ;)
      Mam bardzo ciezki tydzien, dlatego jestem tutaj tylko z doskoku, ale staram sie
      czytac na biezaco, co u Was. U mnie dobrze, nie narzekam. Kupilam dzisiaj
      prezent mojemu chlopakowi na mikolajki, zrobilam pyszny obiad, a teraz sie
      relaksuje przed tv i internetem.
      Musze sie Wam pochwalic, ze za kilka miesiecy zdaje certyfikat z
      angielskiego ;) Moze i porywam sie z motyka na slonce, ale taki cel sobie
      zalozylam... Zdac TO. W ogole mam bardzo duzo celow. Ambitnych dosc ;) Ale ja
      podobno zawsze mierzylam wysoko :]
      Pozdrawiam Was serdecznie, do zobaczenia :)
    • qwerty.tarnow Re: Dla tych co lubią 05.12.05, 19:25
      A mi kolejne fajne techniczne gadźety przyszły - ładowarka USB oraz transmiter
      fal UKF. A w "żywym" sklepie dokupiłem sobie przejściówkę DIN/mini-jack. :-D
      I jak to mówią - mała rzecz a cieszy.
      • madai Re: Dla tych co lubią 05.12.05, 22:35
        widze, ze nie tylko kobietom zakupy sprawiaja przyjemnosc ;)
        • qwerty.tarnow Re: Dla tych co lubią 05.12.05, 22:49
          Zakupy, a zakupy to wielka różnica. :-P Tylko potem kac - że coś nie zawsze
          jest tak dobre jak się wcześniej wydawało. :-( Na szczęście w wielu przypadkach
          po prostu udaje się od owych zakupów powstrzymać. :-D
          • teklat Re: Dla tych co lubią 05.12.05, 23:47
            No dobra... Ja tez mam nieza passe... w sobote kupilam stol na Wigilie - na
            szesc osob, ale zmiesci sie i wiecej (ma byc wiecej). Dzis odrabialam swoje
            flamenco - i wreszcie nie plataly mi sie nogi i nie gubilam kroku.
            A poza tym - udalo mi sie zemscic na pewnym panu... Zemsta jest slodka....
            No a od jutra szyje nowy patchwork - dla mojej mamy na gwiazdke...
            • lemuriza Re: Dla tych co lubią 06.12.05, 06:25
              Jesteście. Cieszę się.
              Myślę, że i pozostali się w końcu odezwą.
              Miłego dnia Aniołki!
              • moniek76 Re: Dla tych co lubią 06.12.05, 13:52
                Ja też jestem:)) Ostatnio mam tylko gorszy okres, bo mnie bliscy zawodzą, ale
                co tam, olać ich!
                Takiego smaka narobiliście mi ostatnio czekoladą z rumem, że przeryłam w Almie
                całą półkę z czekoladami i znalazłam:)) Jest na prawdę pyszna, momentalnie
                poprawia humor. Ja wychodzę z założenia, że im więcej czekolady zjem, tym
                lepszy humor będę miała, więc nie liczę kalorii, tylko zjadam całą tabliczke:))

• lemuriza Re: Dla tych co lubią 06.12.05, 19:09
                  Moniek... rumowo-kawowa czekolada też dobra, ale tak naprawdę to chodziło o
                  cynamonowo-śliwkową. Ta dopiero jest pyszna!
                  A ja znowu nalałam do kominka olejku ( tym razem pomieszałam paczulę,
                  pomarańczę i cynamon), piję herbatę z cytryną i.... zabieram się do roboty
                  papierkowej ( niestety w pracy nie wystracza czasu, trzeba nadrabiać w domu),
                  ale pracując będę czekać na pozostałych , ktorzy się jeszcze nie odezwali.
                  Na Lubonkę, na Teresę, na Łobuzka, na Tradi, może na Gomeza, może jutro caro
                  się odezwie, moze Kuczman. Kto wie?
                  Czekam....
                  Będę cierpliwa.

P.S. Kupiłam dziś 7 kolorowych aniołków i złote gwiazdki z masy solnej:).
                  • lubona Re: Dla tych co lubią 06.12.05, 22:13
                    Też się zgłaszam. Jestem tu tylko na chwilkę. Znalazłam stare sprawozdanie,
                    które muszę przerobić na nowe, ale nie omieszkałam w czasie drukowania i tu
                    zaglądnąć. U mnie się niestety troszkę knoci, ale przeżyję, otrząsnę się jak
                    pies wychodząć z wody i może nabiorę większej ochoty do wszystkiego. Na razie,
                    żeby Was nie zarazić wolę tylko czytać. Pozdrawiam i życzę najlepszego.
                    • lemuriza Re: Dla tych co lubią 06.12.05, 22:47
                      Cześć, cieszę się, że się odezwałaś.
                      Wiesz co Lubonko... u każdego zawsze coś tam się knoci. Raz gorzej, raz mniej
                      gorzej.
                      Za drzwiami mieszkań i domów rozgrywają się czasem dramaty o ktorych nie mamy
                      pojęcia...
                      Ludzie czasem wolą nie opowiadać o swoich problemach.
                      Zycie takie już jest, ze jego integralną częścią są problemy. Bez nich nie
                      byłoby życiem. Myślę sobie, ze najważniejsze to właśnie nie oczekiwać od niego,
                      nie wymagać, żeby było bezproblemowe.
                      I nie użalać się nad swoimi problemami, tylko próbować z nimi walczyć.
                      Na przekór wszystkiemu.
                      Czego Ci gorąco życzę!
                      • moco7 Re: Dla tych co lubią 08.12.05, 12:35
                        Mędrcy twierdzą,że szczęście to właśnie stan akceptacji tego,co jest.Jesteś
                        więc,Lemurizo blisko nirwany...Wobec przeczytanych tu zachwytów, zrujnowałam
                        sie na tabliczkę cynamonowo-śliwkowej czekolady,popiłam dobrą kawą,przy okazji
                        rujnując swoje plany dietetyczne i...zaraz zrobiło się milej! Taka mała rzecz,
                        a cieszy!:)
                        • lemuriza Re: Dla tych co lubią 08.12.05, 17:03
                          Szukam szczęścia w codzienności i staram się nie pogrążać w rozpaczy nawet jak
                          dzieje sie coś bardzo złego.
                          I nie zadaję sobie już pytań typu: dlaczego akurat mnie to spotyka?
                          Ale tego musiałam się nauczyć.
                          No i jak , czekoladka dobra, prawda?

P.S. To nie znaczy, ze nie miewam gorszych dni:).
                          • moniek76 Re: Dla tych co lubią 09.12.05, 08:30
                            Czekoladkę cynamonowo-śliwkowo też znalazłam:)) I pochłonęłam z wielką
                            przyjemnością:)) Ja niestety jestem uzależniona od słodkości....
                            • caro333 Re: Dla tych co lubią 09.12.05, 12:49
                              Ja też w końcu wypatrzyłem tę czekoladkę...Nie tonę w zaachwytach, bo summa
                              summarum - piernikowo jakoś tak mi smakowała,a ja za piernikami nie bardzo...
                              • lemuriza Re: Dla tych co lubią 12.12.05, 16:46
                                Mam nadzieję, że po różnych swoich perypetiach, bo chyba Ci nieobecni na forum
                                je mają,skoro ich tu nie ma, jednak wrócicie.
                                Nie wierzę, żeby zmasowane ataki Trolii Was tak skutecznie znięchęciły.
                                • qwerty.tarnow Re: Dla tych co lubią 12.12.05, 17:29
                                  No to jak o słodkościach piszemy: ja ostatnio jestem na etapie ptasiego mleczka
                                  firmy Wedel, d. "22 lipca" ;-) Szczególnie waniliowe oraz waniliowe-toffi są
                                  pyszne. Bo te reklamowane z galaretką to już nie - "siakieś dziwne". Ale trzeba
                                  się będzie chyba przerzucić na podróbki zwykłych firm, bo ta cena od Pepsi (d.
                                  E. Wedel) to rozwalająca jest - ok. 11-12 zł za takie małe pudełko. :-/
                                  • madai Re: Dla tych co lubią 13.12.05, 00:46
                                    a ja lubie zwykla mleczna ;] z wielkimi orzechami! Wlasnie zjadlam calutka!
                                    mniam! A teraz tyjemy, tyjemy ;)
                                    • qwerty.tarnow Re: Dla tych co lubią 13.12.05, 11:31
                                      Tyjemy? Czy Ty-jecie? A może: my-jemy, my-jecie, ja-jemy, ja-jecie, on/ona/ono-
                                      jemy, on/ona/ono-jecie, wy-jemy, wy-jecie, oni/one-jemy, oni/one-jecie ? :-D
                                      • caro333 Re: Dla tych co lubią 13.12.05, 15:19
                                        Kochane ciałko przyrasta?Byle w tych właściwych miejscach!:))
                                        • lemuriza Re: Dla tych co lubią 17.12.05, 12:39
                                          Gdzie jesteście dziewczyny????
                                          Ja wiem, że Swięta i moc roboty, ale zajrzałybyście tu na chwilę.
                                          Zawsze przed Swiętami tak fajnie sobie rozmawialismy o dekoracjach
                                          świątecznych, potrawach....
                                          Ja właśnei skończyłam sprzatać domek.... 3 godziny mi to zajęło:(, ale za to
                                          teraz czyściutko i pachnie. Miło.
                                          A teraz piję zasłuzoną kawę.
                                          • caro333 Re: Dla tych co lubią 17.12.05, 12:48
                                            Wszystkie na zakupach...:)))
                                            • lemuriza Re: Dla tych co lubią 17.12.05, 12:50
                                              ja na zakupy dopiero pojadę, ale już się cieszę, bo będę kupować prezenty:)
                                              • caro333 Re: Dla tych co lubią 17.12.05, 13:00
                                                Prezenty! Jak ja nie lubię prezentów!...Kupować! Nie umiem,nie lubię,nie znam
                                                się i jestem w ciężkim szoku,bo bardzo bym chciał sprawić ludziom przyjemność!
                                                Raczej aniołek mój za mnie to załatwia.Ja robię za kierowcę.
                                                • lemuriza Re: Dla tych co lubią 17.12.05, 13:58
                                                  A ja uwielbiam! Zwłaszcza jak mi się uda trafić z prezentem.
                                                  Wbrew pozorm to nie jest takie trudne. Wystarczy słuchać o czym bliscy mówią,
                                                  jakie mają zainteresowania, jakie pragnienia, wystarczy zaglądnąć im trochę do
                                                  serduszka:).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka