Dodaj do ulubionych

NIEPOKONANE NASZE

IP: *.is.net.pl 28.09.03, 20:25
DZIEWCZYNY KOCHANE!

Czyz nie?
Sa wspaniale, pokazaly taka siatkowke, ze niech sie koledzy siatkarze ucza!
DIZEKUJE!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 20:34
      Właśnie czekałem na Twój wpis - nie chciałem i zabierać przyjemności w
      otwarciu tego wątku.
      Ja też gratuluję dziewczynom z drużyny.
      A Tobie Lemurizo gratuluję wyczucia - że wierzyłaś w nie i tak mocno
      dopingowałaś. :)))
      • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 20:38
        P.S. I dziękuję drużynie, że tak szybko się uwinęła w finale, że:
        1) jeszcze sobie wiadomości zdążyłem obejrzeć
        2) akurat jak kończyły to wiadomości się zaczynały i jak minęły zapowiedzi
        informacji, to już można było podać "Jest złoto" (w 10 sekund po piłce
        meczowej).
        • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 20:47
          I jeszcze jedna sprawa: był tu kiedyś podniesiony wątek urody polskich
          zawodniczek - jak zobaczyłem dziś w TV to rzeczywiście jest w kilku z nich
          to "coś". :)))
          Bo wcześniej miałem je tylko okazję zobaczyć na zdjęciach w jednym z portali
          internetowych, który ogłosił konkurs na Miss drużyny siatkówki. Ale skąd oni
          wzięli takie zdjęcia, to ja nie wiem!!! Jak dziś ujrzałem na żywo te
          dziewczyny, był ktoś zupełnie inny. I mimo że tu - na żywo - były spocone,
          zmęczone, ale mimo wszystko ładne, a tamte zdjęcia to wprost szok - nie wiem
          nawet jak można było tamte foto przedstawić do konkursu Miss. To tylko obraza
          była, a nie konkurs.
          • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 20:52
            qwerty.tarnow napisał:

> I jeszcze jedna sprawa: był tu kiedyś podniesiony wątek urody polskich
            > zawodniczek - jak zobaczyłem dziś w TV to rzeczywiście jest w kilku z nich
            > to "coś". :)))
            > Bo wcześniej miałem je tylko okazję zobaczyć na zdjęciach w jednym z portali
            > internetowych, który ogłosił konkurs na Miss drużyny siatkówki. Ale skąd oni
            > wzięli takie zdjęcia, to ja nie wiem!!! Jak dziś ujrzałem na żywo te
            > dziewczyny, był ktoś zupełnie inny. I mimo że tu - na żywo - były spocone,
            > zmęczone, ale mimo wszystko ładne, a tamte zdjęcia to wprost szok - nie wiem
            > nawet jak można było tamte foto przedstawić do konkursu Miss. To tylko
            obraza
            > była, a nie konkurs.

Masz racje, paskudne te zdjecia byly, widzialam.
            Tak sie skalda, ze te starsze Panie ( Magda Sliwa - ma 34 lata, Dorota
            Swieniewicz 31 lat), pamietam jeszcze z czasow kiedy chodzilam na mecze
            siatkowki w Mielcu, no i wiem jak wygladaja naparawde ( Dorota byla kiedys
            brunetka!). Te zdjecia to katastrofa!
            Ale niewazne, sa piekne i najlepsze!
            i jeszcze jedno, jest wsrod nich rodowita tarnowianka Agata Mroz!
            Gratulacje dla Agaty, niezwykle dzielnej dziewczyny, ktora pokonala ciezka
            chorobe i jest dzis Mistrzynia Europy!

Tylko koszykarki przegraly, szkoda...
          • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 20:58
            A jak już temat Miss - to dziś w TVN obejrzałem kawałek konkursu Miss Polonia
            2003. Mam kiepski odbiór programu, więc mogę być nieobiektywny w tej
            wypowiedzi, ale z ostatniej trójki, to chyba nie ta najładniejsza została
            Miss, ale powtarzam - TVN mam kiepski, a i dziewczynę mogła fryzura zeszpecić
            (grzywka prosto w oczy).
            Do tego muzyka w programie - po ogłoszeniu ostatecznego werdyktu zaczęło
            lecieć coś w stylu "Milionerów" (pewnie ten sam dźwiękowiec/kompozytor, co
            tam).
            No i sam konkurs: przed południem (kto to widział), eliminowanie z finałowej
            20 (chyba z 20) w stylu "pani tak, pani nie". Tego się tak nie robi! Wyczytuje
            się przecież tylko osoby, które przeszły dalej i tyle, a nie upokarza się
            kogoś, że pani to ..... (chwila napięcia) NIE!
            Ale TVN zawsze był dla mnie szmatą a nie telewizją: tania sensacja, głupie
            rozrywki (Big Brothery, Agenty),itp.
          • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 21:02
            A jesli juz mowimy o urodzie ( bo jesli chodzi o gre, to absolutnie number one
            Gosia Glinka, poza tym swietna wystawa Sliwy, no i cala druzyna b. dobrze), to
            ktora Wam sie podoba najbardziej?
            Bo mnie zawsze bardzo podobala sie Dorota Swieniewciz ( tylko zdecydowanie
            lepie bylo jej w ciemnych wlosach), Skowronska swieza i subtelna uroda, Glinka
            zdecydowanie na plus w stosunku do Glinki, ktora pamietam sprzed paru lat, po
            prostu wyladniala, piekny usmiech i Maria Liktoras -swietna sylwetka.
            To moje faworytki. A Wy? jak tam qwerty i reszta?
            • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:13
              No ciężko będzie, bo nie znam ich za dobrze i w tej chwili muszę bazować na
              tych nieudanych zdjęciach z (a co i tam, napiszę który to portal taki
              wybrakowany) Interii. Przejrzę i napiszę za chwilę.
              • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:18
                No więc, tak myślę, że (kolejność na razie przypadkowa): Izabela Bełcik,
                Katarzyna Skowrońska, Agata Mróz, Małgorzata Glinka, Dorota Świeniewicz, Anna
                Podolec.
                • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:23
                  A z tego co zapamiętałem oglądając przez godzinkę dziś na żywo, to chyba
                  Katarzyna Skowrońska i Małgorzata Glinka.
                  • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:39
                    No to jeszcze tak koło sportu, drużyn kobiecych, itp.
                    Kiedyś widziałem w TV jakiś fragment meczu z udziałem polskich koszykarek.
                    Akurat schodziły na przerwę. I szła Małgorzata Dydek a obok niej jakaś inna
                    zawodniczka - i tak nie przeszadzając, to głową dosięgała tej wysokiej tak
                    gdzieś do piersi (do ramion na pewno nie). Jaki fajny widok :)))
                    • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:02
                      No Dydek ma 214 cm, a ta mala to mogla byc ta co ma 164 ( Krupska?)
                  • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 21:44
                    Dodaj jeszcze Dorote Swieniewicz i bedziemy mieli te same typy...
                    Mysle, ze "wylapales" te najladniejsze.

Glinka, 194 cm wzrostu, lat 27
                    Skworonska, chyba 187, ale nie pamietam dokladnie , lat 20
                    Swieniewcz, 180, lat 31

Glinka i swieniewicz graja w lidze wloskiej ( podbnie jak Sliwa), mysle, ze
                    Skowronska wkrotce do nich dolaczy.

• qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:47
                      M. Glinka jest z 1978 r.
                      I jej zdjęcie w Gazecie jest już lepsze.

W ogóle ta druga moja lista to są tylko osoby, którym bliżej dałem radę się
                      przyjrzeć na żywo i które zapaiętałem. A zapamiętałem tylko te 2.
                      • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:51
                        Dorota Świeniewicz - lepsze jej zdjęcie było na Interii (ta jako blondynka, i
                        w ogóle młodziej i ładniej wyszła).
                        • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 21:57
                          Hehe
                          Zaczynamy się licytować jak starzy, zawodowi kibice sportowi, którzy
                          niejedno "Tempo" w życiu przeczytali ;)))
                          • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:04
                            Znalazłem zdjęcia na Onecie, ale nie ma tam zdjęć poszczególnych zawodniczek
                            tylko same fotki z meczów, na których widać głównie piłkę.
                          • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:08
                            "Tempo" to byla kiedys moja podstawowa lektura. To byly takie czasy,ze
                            biegalam ( i czytalam) o wszytskich meczach pilkarzy i siatkarek, to
                            wiedzialam duzo. Teraz wypadlam z obiegu, no ale tez mieszkam gdzie indziej,
                            no i na mecze siatkarek juz beigac nie moge.
                            • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:15
                              Na kontakt z "Tempem" byłem skazany w liceum - kolega z ławki czytał
                              codziennie. Znał piłkarzy z IV ligi francuskiej czy gwatealskiej. A mnie się
                              już niedobrze robiło. Co za dużo, to niezdrowo.
                      • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:06
                        Byc moze , ze z 1978, ja gdzies czytalam co innego, ale moze se pomylili.
                        Niewazne, jak mlodsza to jeszcze lepiej, dluzej pogra!:)
                        • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:08
                          Dla mnie nie liczy się czy dłużej pogra, tylko czy jest w
                          wieku "poborowym" ;PPP
                          • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:11
                            Bo w końcu jak mam się żenić, to muszę sobie kogoś znaleźć... :)

Tylko teraz takmi do głowy przyszło, że te siatkarki to mają strasznie mocne
                            uderzenie (sama zresztą pisałaś), więc co będzie jak mnie żona zacznie bić?
                            Ech, chyba dam sobie spokój.
                            • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:18
                              Ja nie bije, a wiesz, miec zone dosc wysportowana to chyba przyjemnosc?
                              Bo jak na plaze pojdziemy to i polpywamy razem i w siatkowke pogramy.
                              No moj malzonek sie zawsze cieszyl, ale on lubi sport, nie wiem jak z Toba.

No i jeszcze jedna zaleta - siatkarki zwykle maja ladne sylwetki i no w ogole.
                              wiesz, ja sobie tak wspomne moje kolezanki z druzyny, to byly naprawde ladne
                              dziewczyny. Najwyzsza Magda, ta ktora jest teraz chora, o ktorej kiedys
                              pisalam ma 184 cm wzrostu, ladna sylwetke i sliczniutka twarz, mysle, ze gdyby
                              teraz grala w reprezentacji, to i na nia byscie glosowali.
                              • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:43
                                184 cm? To już wyższa ode mnie ;)))

P.S. A co tam u niej ze zdrowiem?
                                • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:49
                                  No ze zdrowiem to jest tak: walczy dzielnie, jest po ktorejs z kolei chemii,
                                  wciaz jeszcze slaba, ale probuje pracowac i chodzi na studia:))).
                                  Na razie wyniki sa dobre, co bedzie dalej pokaze czas.
                                  Lekarze w takich wypadkach czekaja 5 lat z potwierdzeniem, ze nie bedzie
                                  nawrotow.
                                  Starsznie dlugo nie?
                                  Ale jest dzielna, bardzo dzielna.
                                  Uda sie jej.

( ona jak przychodzila do mnie do domu i siadala na fotelu i wyciagala nogi,
                                  to moja Mama smiala sie, ze te nogi zajmuja pol pokoju, ode mnie tez jest
                                  wyzsza qwert, nie marwt sie, a jej b. maz, tez siatkarz mial tak prawie 2
                                  metry, oni maja corke, bedzie chyba druga Dydek)
                • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 21:40
                  Zdjecia chyba byly naprawde nieudane... ja widzialam te w portalu Wyborczej,
                  ale tez nienajlepsze i kompletnie nieaktualne
      • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 20:42
        Bo ja kocham siatkowke i kocham dziewczyny, ktore tak jak ja czuja pasje do
        sportu, bo tylko takie, ktore maja pasje, moga cokolwiek osiagnac!

Tylko znowu zal i serce placze, ze juz nie gram...
        Boze, jakie to bylo piekne. Te momenty , kiedy cos wychodzilo...
        I nawet te kiedy sie plakalo ze zlosci...
        I moje kolezanki z boiska, gdzie to wszytsko odeszlo ???

Dziekuje tym wspanialym dziewczynom, bo one jakos tak ... zrekompensowaly mi
        to, ze ja musialam moje granie zakonczyc w wieku lat 24.

Moze to sie Wam wyda smieszne, ale czuje sie dzis bardzo szczesliwa, bo kocham
        ten sport i kiedys to bylo cale moje zycie. zycie bieglo od treningu do
        treningu, od meczu do meczu. A jak szlam ze swojego ostatniego treningu w
        zyicu to plakalam, plakalam bo wiedzialm co bedzie jak gdzies zobacze grajace
        dziewczyny...
    • okropna_gadula Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 20:38
      Gratulacje!To wielki sukces:))
      Panowie czapki z głów!
      • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 21:46
        Tak Gadulo, masz racje, nasi panowie ( zwlaszcza siatkarze) powinni sie
        wstydzic. O lat inwestuje sie w nich, promuje meska siatkowke i nic. A tu
        dziewczyny nagle i niespodziewanie pokazaly, ze mozna bez wielkiego szumu i
        zainteresowania zostac MISTRZEM!

I jeszcze jedno: gratulacje dla Malgosi Glinki, bo ona zostala najlepsza
        zawodniczka tych mistrzostw!!!
        • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 21:50
          Cytat z Onetu:
          Żadna z nas nie wierzy, że jesteśmy najlepsze w Europie, takie były pierwsze
          słowa rozgrywającej reprezentacji Polski siatkarek Magdaleny Śliwy po
          finałowym zwycięstwie 3:0 nad Turcją w mistrzostwach Europy.

"To jest po prostu niemożliwe - powiedziała Magdalena Śliwa. - Najpierw
          podskakujemy z radości, potem płaczemy, następnie krzyczymy, a potem znowu
          płaczemy. Jako pierwsza z gratulacjami zadzwoniła moja 13-letnia córeczka
          Izabela. A jakże gra w siatkówkę w Wiśle Kraków."
          • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:04
            I gratulacje dla Pani Magdy za tytul najlepszej rozgrywajacej.
            Byla kiedys moim wzorem, obok fenomenalnej rozgrywajacej reprezentacji Polski
            Teresy Worek ( co to byla za rozgrywajaca!!!)
    • Gość: lobuzek Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 28.09.03, 22:07
      Nie wiem co napisać. Ich gra była jedynym i wystarczającym komentarzem. Po
      prostu piękny mecz.
      A co do urody - Katarzyna Skowrońska.
      • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:12
        Co do urody to: Dorota Swieniewicz.
        Za klase, styl i to "cos" i za to, ze wyglada tak majac 31 lat.
        Z calym szacunkiem dla Kasi, ktora jest piekna dziewczyna, ale ma lat 20.
        Latwiej jest byc piekna i swieza w wieku lat 20, ale wygladac tak jak Dorota w
        wieku 31, to jest cos wielkiego!
        Ale w ogole to fenomenalnie graja dziewczyny i to jest najwazniejsze!
        • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:17
          Ja tak formalnie - to które zdjęcie tej Doroty jest najbliższe prawdzie? To z
          Gazety czy to z Interii?
          • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:21
            W Wyborczej jest ohydne, nie wiem jak na Interii zaraz zobacze.
            ja w kazdym badz razie wolalam ja jako brunetke.
            • Gość: lemuriza Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.is.net.pl 28.09.03, 22:31
              Nie no fatalne te zdjecia na Interii, tak rzadko ktora wyszla ladnie.
              A Dorota nie podoba mi sie ani na Interii ani w Wyborczej.
              Ale uwierz mi na slowo, naprawde ladna kobieta!
              • qwerty.tarnow Re: NIEPOKONANE NASZE 28.09.03, 22:51
                No dobra. Skoro już tak zabrnęliśmy w ten temat, to powiedz mi - jeśli wiesz -
                która z siatkarek jest wolna (tylko panny; rozwódki i w separacji nie wchodzą
                w rachubę). A jeśli możesz mnie z ktorąś taką wolną skontaktować, to już
                pełen sukces :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                • Gość: rafal761 Re: NIEPOKONANE NASZE IP: *.zetosa.com.pl 28.09.03, 23:33
                  BRAWO POLSKA
                  co za sukces!
                  co za styl!!!
                  cały sie trzesłem z emocji, ale jazda!!!
                  ech, szkoda tylko że panowie tak nie zagrali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka