qwerty.tarnow 31.10.03, 20:22 Podaję przepis na andrut z galaretką: "Zgniłe jajeczko wlać bez skorupki Czosnek, cebulę razem do kupki..." Oj, to chyba nie to. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 20:23 "Nogę pająka, kuper borsuka Język łasicy, łuski z morszczuka..." Ups, znowu nie to co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 20:26 "Natenczas śnieg wziąwszy w garść Ulep z niego kulę niedużą Następnie rzuciwszy ją na ziemię - tocz. Marchew z końcem spiczastym przygotuj Oraz węgli kilka - byle nie rozżarzonych..." To też nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko - prawdziwy przepis 31.10.03, 20:30 "Andrut z galaretką" 1 masło roślinne / /rozpuścić 8 łyżek cukru / Potem zdjąć z ognia, wsypać 2 galaretki; rozmieszać. Postawić na małym ogniu stale mieszając - rozpuścić. Zdjąć z ognia, dodać 8 łyżek śmietany. Gdy przestygnie można smarować wafle. SMACZNEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko - prawdziwy przepis 31.10.03, 20:55 Cisza - wszyscy zabrali się do przyrządzania tej słodkości czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Na słodko - prawdziwy przepis 31.10.03, 21:06 Ojej! jaki osobliwy przepis. Ja to chyba wypróbuję! Jeszcze nie dzisiaj, bo mi brakuje koniecznych składników, i nie jutro, bo jedziemy do Tarnowa, ale może w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko - prawdziwy przepis 31.10.03, 21:09 Polecam! Naprawdę dobre. Cały dzień to dziś wcinałem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Na słodko - prawdziwy przepis 01.11.03, 01:03 qwerty.tarnow napisał: > Polecam! Naprawdę dobre. Cały dzień to dziś wcinałem. :-) Ty sie lepiej przyznaj kto Ci ten andrut zrobil :) I dlaczego akurat ona? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko - prawdziwy przepis 01.11.03, 21:30 Tak. Mama zrobiła. :-))) Wypieki i wyroby domowe zawsze są najlepsze. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Na słodko 31.10.03, 21:08 qwerty.tarnow napisał: > "Nogę pająka, kuper borsuka > Język łasicy, łuski z morszczuka..." No i kim tu się powinni zająć łowcy czarownic? P.S. Nie zapomnij, Qwerty, o sprawdzonym ponoć działaniu lubczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 21:11 Woda z lubczykiem. Ale to umie przyrządzać tylko Marcysia Biernacka. No, względnie pozostaje jeszcze rosół z lubczykiem z Winiar. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Na słodko 31.10.03, 21:22 qwerty.tarnow napisał: > Woda z lubczykiem. Ale to umie przyrządzać tylko Marcysia Biernacka. > Hm......... czy Marcysia Biernacka to ktoś, kogo powinnam znać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Na słodko IP: *.lodz.mm.pl 31.10.03, 21:46 Qwerciak! Nie zapominaj, że sprawy kulinarno - kaszkowe to moja dominacja! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 21:49 Ty se zostań przy kaszach, ryżach i makaronach. A do reszty się nawet nie bierz. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 22:47 Pozostań po prostu specjalistą od potraw obiadowych. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Na słodko IP: *.mm.pl 31.10.03, 22:55 Moja specjalność to pyszna kolacja przy świecach. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 22:56 To też Ci ją zostawiam w sferze Twoich kompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Na słodko IP: *.lodz.mm.pl 31.10.03, 23:01 Moje ambicje sięgają głębiej / śniadanie!to odznaka sukcesu Qwerciaku - ucz się!/. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 23:05 > śniadanie to oznaka sukcesu. Pewnie! Jak człowiek się rano dobrze naje, to mu i do kolacji wystarczy. Śniadanie to podstawowy posiłek w ciągu dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Na słodko IP: *.mm.pl 31.10.03, 23:10 A ten to tylko o tym żarciu. Niestety nie zrozumieliśmy się. Ja Ci poddaję metody, sposoby , kroki , taktyczne sztuczki / dawno opracowane, wypróbowane i sprawdzone w boju/ dla osiągnięcia ostatecznego celu - ale widzę, że musimy zacząć od A. i E. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 31.10.03, 23:11 Witaminy A i E??? A gdzie witaminy PP, C, cała gama B (od 1 do 12)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: Na słodko IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 03.11.03, 21:08 Jak to mówili w Pulp Fiction, "hamburger to podstawa pożywnego śniadania". Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 03.11.03, 15:05 Andrut z galaretką się już dawno skończył. Czekolada zaczyna coraz bardziej nęcić... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 03.11.03, 15:07 :-))))))))))))))))) Znalazłem jeszcze kawałek ciasta po świętach. Czekoladko - leż na razie spokojnie! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Na słodko 03.11.03, 16:50 Mam nadzieje ze ciasto nie ze Swiat Wielkanocnych ;) Kupilam juz andruta,moze dzisiaj go zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Na słodko 03.11.03, 21:08 Nie, z ostatnich świąt - czyli z 1/2 listopada. Bo jak pisałem niedawno są to jedne ze świąt bardziej ściągających rodzinę (no a wtedy placki muszą być!) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś