Dodaj do ulubionych

KRYSZTAŁY WODNE

29.06.10, 19:41
Dzisiaj pojechałam do pracy rowerem, tylko dlatego, aby po sześciu godzinach móc wracać nieco naokoło, aby móc zajrzeć w moje ulubione zakątki. Mam takie miejsce nad potokiem, już na obrzeżach miasta, gdzie mogę być pewna, iż nikt nie przeszkodzi mi w moich dumaniach. Zasiadam zwykle na ciepłym od słońca kamieniu, za moimi plecami obszerna polana, a na niej parę olbrzymich, dawno zapomnianych drzew czereśniowych. Nigdy nie odmawiam sobie skosztowania ich owoców, są drobne, niepozorne, lecz zdumiewają nieprawdopodobnym smakiem dzikości i ciekawą nutą goryczy, być może goryczy opuszczenia. W trawie, świerszcze z powodzeniem imitują śródziemnomorski flair, z przeciwległego brzegu obojętnie spogląda na mnie zaspana kaczka, woda, obijając się o zielono omszałe kamienie, bełkocze uspokajająco. W takich chwilach chce się trwać bez końca, gdyż są jak święto, gdyż są jak głaskanie duszy.
Zanurzyłam dłoń w wodzie, wczułam się w jej rozradowany nurt i przepuszczając miedzy palcami rozmigotane krople, przekazywałam im moje posłannictwo dobrego. Może tak, jak ciepły lód u Vonneguta, zainfekuję nim wszystkie wody, bo przecież każda kropla powracając milionokrotnie tu, czy tam, ma w sobie potężną i odwieczną moc kształtowania świata.
I przypomniałam sobie moją dawną fascynację zdjęciami Masaru Emoto, zdjęciami kryształów zamrożonej wody; pięknych pod wpływem pozytywnych procesów emocjonalnych, brzydkich i chaotycznych, gdy wibracja ładunku emocjonalnego była identyczną z wibracją nienawiści, strachu i agresji.
Czy widzieliście fotografie tych kryształów i co o nich sądzicie?
Czy ktoś z Was ma ochotę zanurzyć dłoń w strumyku i w ten sposób przekazać światu cześć swojej energii?
Może uczynimy go lepszym....

https://www.sein.de/uploads/kristall2.jpg

Piękny kryształ

https://www.spiritproject.de/medicus/bodysoul/wasser/Masaru_Emoto_hado_water_foto_No_19vorGebet.jpg

Brzydki kryształ złych emocji

https://i45.tinypic.com/6ixv6x.jpg

A to moja ręka, którą przekazywałam wodzie informacje...jeżeli dobrze się przyjrzycie, to zobaczycie na niej parę kropli z mojego potoku
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: KRYSZTAŁY WODNE 29.06.10, 22:34
      Widzę krople, czuję ciszę natury...smile

Popłynąłem wieczorem na godzinkę...tak jak lubię...cisza, spokój,
      zachodzące słońce czerwienieje nad koronami drzew...i co chwila po
      dwie, po trzy już wyrośnięte młode dzikie kaczki obok mnie, na
      wyciągnięcie ręki...smile
    • k.karen Re: KRYSZTAŁY WODNE 30.06.10, 13:19
      Mój żywioł to Powietrze i oczywiście życiodajne Słońce, bez którego nie byłoby
      ani wody, ani powietrza, ani nas.
      Jeżeli dobrze się przyjrzeć zamieszczonej niżej fotce mojego autorstwa to widać
      jak bóg Ra przekazuje wodzie swoją energię.
      Szczodry Ra i mnie obdarzył dobrą energią, którą chętnie dzielę się z
      innymi...jeśli tylko zechcą smile

Al,nigdy nie widziałam fotografii "kryształów złej energii".
      To bardzo interesujące. Czy mogłabyś napisać coś więcej na ten temat?

https://lh6.ggpht.com/_6LO5rrqOXqQ/TCrjnfKaEbI/AAAAAAAAAJU/WMrNboG7ZdM/s512/wroc%C5%82aw%2026.06.2010%20099.jpg

Widok z Mostu Uniwersyteckiego - Wrocław 26.06.2010
      • al-szamanka Re: KRYSZTAŁY WODNE 30.06.10, 19:56
        Hmm, Karen, właściwie jest to coś na pograniczu wiary i szarlatanerii - tak przynajmniej jest to dzisiaj widziane. Masaru Emoto wierzy, iż woda posiada pamięć (zupełnie jak homeopaci), a traktując ją słowem lub myślą o pozytywnym potencjale emocjonalnym można tę pamięć zmienić i nadać jej szczególną moc. Dowodem na to maja być fotografie molekuł wody zamrażanej w określonej przez niego temperaturze. Tylko "dobra" woda potrafi krystalizować rzeczywiście pięknie, widziałam książkę ze zdjęciami, są cudowne. Zupełnie inaczej zachowuje się woda z przestarzałych, miejskich wodociągów, z pojemników ustawianych uprzednio w rzeźniach, lub wiezieniach. Ta krystalizuje chaotycznie, połowicznie, jej światło jest po prostu brudne. Można ją jednak "naprawić" poprzez przekazanie jej dobrej energii. Przepiękne są kryształy zamrożonych cząsteczek wody z Lourdes(poniżej) i to nie dlatego, jak twierdzi Emoto, że pochodzi z cudownego źródełka, po prostu jest nasączona wiarą, miłością i dobrymi intencjami modlących się przy niej ludzi.

https://www.urquellwasser.eu/forschung/masaru-emoto/F135-masaru-emoto-die-macht-der-gedanken/fotostrecke/bericht/F135-wasserkristall-lourdes-frankreich-urquellwasser-emoto.jpg
        • k.karen Re: KRYSZTAŁY WODNE 30.06.10, 22:08
          Al ale to nie jest nic dziwnego, że "dobra" woda pięknie krystalizuje bo ona jest po prostu czysta. Brudna woda ma wiele różnego rodzaju drobin, w tym np. metali, choćby ze starych rur. Jak ten autor uzasadnia oczyszczenie takiej brudnej wody? Samą siłą woli? No to dlaczego są przypadki, szczególnie na wsi, że ludzie czerpią wodę ze studni i ta woda nie nadaje się do spożycia? Przecież bardzo chcą aby była "dobra"? Natomiast woda z Lourdes jest typowym placebo ( oceniam obiektywnie i nie biorę pod uwagę mojego katolicyzmu i wiary w cuda, których zresztą mój Kościół mi nie nakazuje ). Do dzisiaj nie stwierdzono jednoznacznie naukowo, że ta woda ma właściwości lecznicze. Po prostu ludzie w to wierzą i zdarzają się cudowne uzdrowienia. Ale cudowne uzdrowienia wcale nie muszą mieć związku z wodą. Mam w rodzinie taki przykład i jest nawet odnotowany jako przypadek bezprecedensowy w jednej z klinik onkologicznych we Wrocławiu.
          I teraz jeszcze jedno pytanie: jeżeli możliwe jest "naenergetyzowanie" na "dobrą" wodę to czy to znaczy, że odwrotnie
          "zrobienie złej wody" z tej "dobrej" też jest możliwe?
          Bardzo chciałabym obejrzeć te piękne kryształy wody. Zdjęcia pewnie są przecudne a każdy kryształ jest inny.
          • hardy1 Re: KRYSZTAŁY WODNE 30.06.10, 23:12
            Mówcie co chcecie, udowadniajcie...ale kryształy są piękne w swojej
            doskonałości big_grin
          • al-szamanka Re: KRYSZTAŁY WODNE 06.07.10, 15:00
            Z tego, co czytałam,Karen, ta zła woda była tak filtrowana, że pod mikroskopem nie różniła się od tej najbardziej czystej. Raczej we wszystkich tych badaniach chodziło o pokazanie, jak zawarta w wodzie informacja może wpływać na proces jej krystalizacji. Procesy te są ponoć odwracalne, stąd doświadczenia z dobrą wodą umieszczaną w pojemnikach na terenie wiezienia, gdzie niejako skumulowane, brutalne emocje wpływały na deformacje podczas zamrażania.
            W międzyczasie potwierdzeniem doświadczeń Emoto zajmują się tak poważne firmy jak chociażby niemiecki instytut konstrukcji międzyplanetarnych.
            Efekty doświadczeń potwierdzają nawet Rosjanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka