Dodaj do ulubionych

8 lutego 2012 CWP :)

08.02.12, 07:58
Dzień dobry, moi Mili smile

Goethe kiedyś powiedział, że charakter człowieka najlepiej poznaje się
po tym, z czego się człowiek śmieje.

Śmiejmy się więc mądrze, szczerze i serdecznie smile

Miłego dnia Wszystkim smile
Obserwuj wątek
    • kicho_nor Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 08:12
      Nie wiem czy ja się śmieję mądrze, ale śmieję się serdecznie,
      Bo Kolęda Zalewska zrobiła dobrze Rudkowskiemu
      • k.karen Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 09:37
        Kichonorze, przyznaję że sytuacja kiedy Kolenda i Rutkowski robią sobie dobrze
        nadaje się do Latającego cyrku Monty Pythona - Brudny widelec II smile
    • hardy1 Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 08:21
      Cześć Karen, witam Podwórko smile

Śmieję się często z siebie, ze swoich śmiesznych pomyłek. W latach podstawowoszkolnych jeszcze, mieliśmy autobusową wycieczkę. Wyjazd o 5 rano. Byłem kwadrans wcześniej...czekam i czekam...nikogo nie ma, autobusu też ani widu ani słychu... Postałem prawie godzinę i wróciłem do domu wściekły...

Okazało się, że autobus i cała klasa wyjechali dokładnie o godzinie 5:30. Czekali na mnie i czekali...dłużej nie mogli. Nie mogli się też do mnie dodzwonić z prozaicznego powodu...

Tak jak byłem wpierw wkurzony, tak później z siebie się śmiałem, z własnego gapiostwa. "Masz za swoje, gapo" big_grin

Gdzie tu gapiostwo? Domyślcie się wink
      • k.karen Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 09:45
        Cześć Hardy smile

Nie każdy potrafi śmiać się z samego siebie smile

Niedawno pisałam o mojej motoryzacyjnej przygodzie
        kiedy dwa razy w jednym dniu zatankowałam złe paliwo do auta big_grin

Czekałeś nie w tym miejscu gdzie była zbiórka przed wyjazdem?
        • hardy1 Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 09:56
          Dwa razy w jednym płukanie? Dobrze że nie żołądka, tylko zbiornika. Tyle że bardziej kosztowne wink

Stałem we właściwym miejscu. Tylko zapomniałem, że tego dnia była zmiana czasu z zimowego na letni...suspicious
        • k.karen Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 10:02
          ( znalazłam i okazuje się, że to "niedawno napisałam" to było już ponad rok temu big_grin)

ale pozwolę sobie jeszcze raz opowiedzieć tę historyjkę:

Za to ja mogę udowodnić, że należę do tych całkiem nieidealnych kobiet big_grin
          To było zdarzenie, po którym mam do dzisiaj...traumę wink
          Musiałam odstawić swój samochód do serwisu ale ponieważ miałam dużo spraw do załatwienia i to w innym mieście, pożyczyłam samochód męża. Na "odjezdne" krzyknął - " Zatankuj!". No i dobra, jadę...stacja paliw w szczerym polu. Podjechałam pod dystrybutor, zatankowałam, zapłaciłam i jadę dalej. Ujechałam parę kilometrów jak nagle zaczęło szarpać. Zjechałam na pobocze i co się będę zastanawiać...to musi być coś poważnego. Zadzwoniłam po serwis. Przyjechali, zapakowali auto na lawetę i jedziemy. W serwisie po chwili przyszedł mechanik i pyta - Co pani zatankowała? - No jak to co?! Benzynę!!!...w tym momencie jak to powiedziałam a właściwie wykrzyczałam obrażona, nogi mi się ugięły....taaa, benzynę tylko, że powinnam olej napędowy!!!! Ale wstyd! Trochę to trwało zanim wypłukali zbiornik i wszystko co trzeba było, nalali tylko tyle paliwa żeby na rozruch i dojazd do stacji paliw. W tym czasie mój mąż dostał już kilka razy białej gorączki. No to jadę do tej stacji paliw, która tym razem była obok serwisu. Zatankowałam, zapłaciłam, wsiadłam i już miałam odpalać ale coś mnie tknęło....patrzę na paragon i....Ratunkuuuuuu!!!!
          Teraz to już koniec! Umrę ze wstydu! Chłop się ze mną rozwiedzie....koniec ze mną!

Z litości nad samą sobą nie opowiem jaka była reakcja mechaników, kiedy po raz drugi zjawiłam się w serwisie z tą samą "usterką" uncertain W każdym razie, kiedy odbierałam samochód to dostałam od serwisu wielki bukiet róż i tytuł....motoryzacyjnej blondynki roku....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

big_grin big_grin big_grin
          • hardy1 Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 10:16
            Widzę dwa pozytywy - bukiet róż i doroczny tytuł...suspicious
            Ja zaś - nic uncertain
            • k.karen Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 10:24
              Nie ma sprawy, Hardy...mogę podzielić się z Tobą jednym i drugim wink
              big_grin big_grin big_grin
          • blondynka.2801 Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 11:33
            k.karen napisała:
            ...dostałam od serwisu wielki bukiet róż i tytuł....motoryzacyjnej blondynki roku....

Karen, no... smile

Na oba hołdy zasłużyłaś. big_grin
            Z tym, że na róże - wtedy, teraz i zawsze - bardziej. smile

https://www.allgraphics123.com/ag/01/13274/13274.jpg

Dzień dobry, Podwórkowicze Mili, już Obecni i Nadchodzący. smile
              • blondynka.2801 Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 12:42
                Karen, dzięki smile

Nie byłam na tym, a to chyba błąd, choć pewnie jeszcze do odrobienia. smile
                A ja Ci w rewanżu - okołotematycznie, choć nie kwietnie - zagram tak:

Odlatuję do zajęć. Miłego dnia Tobie i Wszystkim. smile
                • k.karen Re: 8 lutego 2012 CWP :) 08.02.12, 13:05
                  O! Ale tej piosenki Kaczmarskiego to nie znałam smile

Miłego dnia, Blondynko smile
      • ulisses-achaj Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 13:49
        Cześć Obecnym i WKN smile Dobrego Dnia .. smile
        • kkkkosmita Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 14:13
          Witajcie wszyscy.
          Jeszcze raz zarżę ...

https://i55.tinypic.com/34zzn1y.jpg

Właściwie... chiiba z siebie?
          Czy to dobrze śmiać się z siebie?
          Czy powinno się być poważnyyym dorosłyyym człowiekiem
          Mojego kunia wczoraj... zabrali! A dokładniej mówiąc ... wyrzucili!
          Zbyt mało cenny był!
          ale tego to nikt nie zabierze!
          • k.karen Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 15:36
            Heeej Kosmito pięknie uśmiechnięty a nawet uśmiany big_grin

Pewnie, że to dobrze śmiać się z siebie. Powinno się być poważnym,
            dorosłym człowiekiem ale im poważniejszy i dorosły człowiek, tym ma
            większy dystans do siebie.

Dlatego lubię M.Czubaszek, jest mistrzynią w obśmiewaniu własnych wad smile
        • k.karen Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 15:23
          Cześć Ulissesie smile

Tobie także dobrego dnia smile
        • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 16:51
          Ufff...chwila oddechu...i niedługo znów...
          Karen - ten królik to Prawdziwy Bojowiec big_grin Mały ciałem, wielki duchem...tak owce (mimo że nie kozy) w kozi róg zapędzać wink

Cześć Uli i Kosmito. Kosmito, nie masz więcej takich papierków? Tych z wypisaną stówką? wink
          • k.karen Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 21:34
            Obejrzałam ten filmik kolejny raz i za każdym razem bardzo się śmieję.
            Pierwszy raz widzę tak wyszkolonego królika big_grin

Mam nadzieję, że już masz chwilę oddechu? smile
            • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 22:18
              ...dopiero teraz wieczorem, Karen. Nie dość że znów byłem dłużej w pracy, to następnie musiałem być na małej uroczystości rodzinnej...smile

A królik jako owczarek do pilnowania stada owiec - fenomenalny big_grin
              • k.karen Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:02
                Ciekawe, czy wystraszyłby się wilka? big_grin

Echh..te dni zimowe takie krótkie a do tego zapracowane.
                Nawet mnie dopadła praca i zmęczenie. A może dobrze, że teraz
                a nie latem? smile

Na mnie już pora, idę do łóżka bo inaczej usnę na klawiaturze.

Dobranoc Wszystkim smile))
                • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:22
                  Królik na przywódcę watahy wilków! big_grin

Patrzę za okno..jest źle.
                  Od czterech godzin pada śnieg.
                  Co będzie, jak do rana zasypie?
                  Pójdę znów pieszo...
                  jesienne czy zimowe obuwie?
                  Jakie ubrać trzeba będzie?
                  Oto jest teleologiczne pytanie
                  a nie jakieś psychologiczne udziwnienia,
                  czy jest życie po życiu, czy go nie ma...uncertain
                  • blondynka.2801 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:42
                    Patrzę za okno..jest źle.
                    Od czterech godzin pada śnieg

Hardy, ale czy tak pięknie pada? smile Czy, nie daj Boże, sypie?!?

https://netanimations.net/Animated_Snowy_Winter_Window_Scene.gif
                    • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:51
                      Pada, nie sypie...ale może zbyt dużo śniegu do rana napadać...i w tym tkwi nutka mego niepokoju smile Jakby co...mam zachowane z lat słusznie minionych świetne śniegowce "RELAXY"...suspicious
                      • blondynka.2801 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:59
                        Hardy,
                        Oby Ci jutro nie były jednak potrzebne! smile
                        Dobranoc. I tradycyjnie - całuję, dłoń ściskam i pozdrawiam. 3 w 1. big_grin
                        • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 09.02.12, 00:08
                          Oby...smile
                          I już definitywnie - dobranoc , moi mili smile Miałem wyjątkowo ciężki i długi dzień...muszę dać odpocząć bardziej psyche niż fize...smile
                • blondynka.2801 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:34
                  Dobranoc, Karen, śpij słodko. kiss
                  I niech Cię, nie daj Boże, nie gania we śnie żaden morderczy królik! smile

Ja też już odpadam od komputera.
                  Dobranoc, Hardy, dobranoc, Podwórko. smile
                  • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 08.02.12, 23:48
                    Cześć Blondynko i...za chwilę dobranoc Wszystkim smile
                    Miałem wyjątkowo....nuuudnyyy dzień inaczej. Starczy mi za kilka innych nudnych dni. Wyjątkowo inaczej...czas mi wreszcie trochę wypocząć smile
          • kkkkosmita Re: Cudne! Hit sieci :))) 09.02.12, 01:51
            Kosmito, nie masz więcej takich papierków? Tych z wypisaną stówką?
            No to chiiba zarżę w odpowiedzi na to pytanie! big_grinbig_grin

http://i53.tinypic.com/ae3cep.jpg

nie zaprzeczam...chęci posiadania,
            nie miałbym nic przeciwko takim papierkom...
            tylko jeszcze oblicze Franklina by mogło na nich być!big_grin
            • hardy1 Re: Cudne! Hit sieci :))) 09.02.12, 07:58
              ...eee tam, jakiś Franklin...to już przebrzmiałe...wiesz ile stracił na wartości przez okres "przebywania" na banknocie? A "z rżącym koniem" to banknocik z powiewem świeżości, bez inflacyjnego zwisu...ma po prostu wartość!
              Więc...jak będzie, Kosmito? Mogę nawet pomóc, pokręcić korbką przy produkcji...najbardziej przydatne do tego są podobno stare "Franie" z wyżymaczką...suspicious

Moglibyśmy też pomyśleć o otwarciu knajpy "Pod Rżącym Koniem". Ręczę że przyciągnie tłumy rżących...suspicious big_grin
    • hardy1 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 07:46
      Rozpoczął się dzień śnieżny, moi mili... ...i dalej sypie. Pytanie zasadnicze - kiedy się wysypie? Odpowiedź - kiedy się wysypie...i nie jest to tautologia suspicious

Miłego śnieżnego dnia, mało pracy przy odkopywaniu, trochę śnieżkami się porzucania...a co? Czyż w każdym z nas nie drzemie dziecko? smile

...i takiej odwagi i determinacji w potrzebie jak w 7-letniej dziewczynce, która (gdzieś w USA) wyrwała się z rąk porywacza, dosłownie z rąk, uciekła i powiadomiła policję. Porywacza już chwycili. Zawsze doceniam determinację i niepoddawanie się, tak w wieku dziecięcym jak i dorosłym smile
      • k.karen Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 08:46
        Dzień dobry Hardy i WKN smile

U mnie też zdecydowanie cieplej i z nieba leci biała kaszka
        a ja niedługo muszę jechać.

Tak, w każdym z nas drzemie dziecko tylko trzeba je od czasu do czasu obudzić smile

Ta dziewczynka jest bardzo dojrzała, potrafiła zachować się odważniej niż niejeden dorosły.

Miłego, spokojnego dnia Wszystkim i do napisania smile
        • blondynka.2801 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 10:04
          Dzień dobry, Karen, Hardy i WKN smile

Dziecko w sobie? Trzeba je nie tylko umieć obudzić, ale wręcz je w sobie hołubić.
          Inaczej będziemy tacy dorośli, dojrzali, rozsądni i.... stetryczali! big_grin
          Ja sobie wypraszam! A Wy? smile
          Byle tylko nie przegiąć w drugą stonę - dzidzia lub "dzidź" piernik jest nie do wytrzymania!
          Miłego dnia!
          • ulisses-achaj Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 10:56
            Cześć Wszystkim smile W moim mieście słońce, snieg nie pada, drogowcy się spisali (albo nie musieli) temperatura w normie, jednym słowem czas na wiosnę.. wink
            • blondynka.2801 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 11:21
              Cześć, Ulissesie smile
              U mnie tak samo, jak u Ciebie.
              Może to jest to samo miasto, kto wie... smile
              Chociaż ja - pomimo wysokiego ciśnienia za oknem - z powodu osobistego niskiego ciśnienia mam jeszcze tak..

https://netanimations.net/Sleepy-animated-sun.gif

No, to całkiem spokojnie wypiję trzecią kawę...
              Pozdrawiam smile
              • ulisses-achaj Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 12:14
                Uprzejmie informuję Panią smile , że "Za szybą" to jedna z mich ulubionych piosenek ... smile
                • blondynka.2801 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 12:45
                  No, to Ulissesie, pamiętaj - nie dzwoń do mnie, kiedy będę stara... smile

Chyba wiele nas łączy.
                  Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że więcej, niż dzieli... smile

Choć ja, w przypadku Grażyny Łobaszewskiej, to najbardziej to:

Wzrusza mnie ta piosenka - szczególnie fragment:
                  ... uprzejmie wierzę, lecz
                  nie w tym rzecz...
                  • ulisses-achaj Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 13:46
                    Mnie ta piosenka lepiej dźwięczy w wykonaniu Naszej Basi Kochanej - to oni ją pierwsi śpiewali, no i nie mogę sie utożsamić z wersem zmienionym dla GŁ: "na ławce w parku zrobię ci szalik"... smile smile
          • 1agfa Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 14:01
            Dzień dobry, Blondynko. Z tym się trzeba urodzić (tak sądzę), chyba nie da się wypiastować, wyhodować sztucznie świeżego i jasnego, "odkrywającego" spojrzenia na świat, kiedy w zwykłej codzienności człowiek, który - zdawałoby się - widział i przeżył już aż nazbyt wiele, dostrzega radosne drobiazgi, odkrywa się coś, co spostrzega się od nowa, na świeżo. Co zaskakuje - niby znane, a jednak nie. I to go cieszy, daje temu wyraz bez skrępowania. Ja taki jestem. I mam nadzieję że nie jestem "dzidź piernik"! wink
            Mozna być też młodym tetrykiem, w stanie ustawicznych pretensji, skwaszonym z powodu wszystkiego co sie działo i dzieje wokół.
            Pomimo młodości, taki ktoś zasługiwałby na miano "uschłego piernika".
            "Uschły piernik" nie dojrzy niczego dobrego, miłego, zabawnego, oprócz zła i ponurości.
            Nawet namoczenie w mleku nie pomoże! big_grin
            Pozdrowienia, Blondynko.
            • sorel.lina Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 14:16
              Oj, Agfo! Żebyś Ty wiedział ile dwudziesto-, dwudziestoparoletnich "uschłych pierników" w swojej zawodowej karierze spotkałam! Wiesz, co myślę? To oni właśnie z wiekiem zamienią się
              w "dzidzie-pierniki"... smile
              • 1agfa Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 14:25
                Nie wiem, Sorellino (dzień dobry smile) - jak ów powstaje. Może masz rację? Przecież skądś się biorą! big_grin
                Rzeczywiście.
                • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 17:09
                  Witam Wszystkich miło-popołudniowo smile Wreszcie mam wolne popołudnie i wieczór big_grin
                  Dziecko w sobie hołubię, dzidzi piernikowatych, tak żeńskich jak i męskich, nie znoszę...i tyle. Cóż więcej się rozpisywać smile
            • blondynka.2801 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 09:53
              Cześć, Agfo kochany! smile

Wybacz mi, ale tak mnie wczoraj wieczorem Szaliczek zbałamuciła w Loży suspicious, że dopiero dziś dostrzegłam Twój post. To wszystko przez Szaliczka!!! wink big_grin

"Uschły piernik" nie dojrzy niczego dobrego, miłego, zabawnego, oprócz zła i ponurości.

Święte słowa. Panie Dzieju! smile
              Choć przyznaję, że takie zjawisko dziwi mnie bardzo i niezmiennie. Wychodzę bowiem z założenia, iż w dniu, kiedy przestanę widzieć, że na szarym i zaśmieconym trawniku pierwszy tej wiosny fiołek wystawia do słońca zielony listek i maleńki, fioletowy łepek, położę się do trumny i każę zabić wieko. Umiejętność zachwytu światem trzyma mnie bowiem przy życiu, które na co dzień jest raczej trudne, marudne, złudne i szare.
              Ale pełne fasynujących drobiazgów.
              Trzeba tylko chcieć je dostrzec.
              I serdecznie współczuję tym, którzy tego nie potrafią, bo jest im trudniej.

Pozdrawiam Cię serdecznie smile
              • kkkkosmita Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 12:48

w dniu, kiedy przestanę widzieć, że na szarym i zaśmieconym
                trawniku pierwszy tej wiosny fiołek wystawia do słońca zielony listek i maleńki, fioletowy łepek, położę się do trumny i każę zabić wieko

Cześć Wszyscy!
                Piękny dzień i dni coraz dłuższe...
                Super!

Blondynko...Agfo...
                Są ludzie, którzy już się rodzą starzy...
                przynajmniej w ten sposób tłumaczę sobie zachowanie tych, którzy cierpią na wieczną zazłę.
                Są ludzie, którzy rodzą się (chyba) ślepi...
                W końcu ludzie są przecież różni...

Biegamy wszyscy jak nawiedzenie, mało jest czasu, a czasem nawet...nastroju, żeby przystanąć... mi popatrzeć.
                Przypomniała mi się w tej chwili chwila, z ubiegłego lata.
                Biegłem w swoich sprawach... i na chwilę przystanąłem... bo przypomniało mi się , o czym zapomniałem! big_grin
                Zobaczyłem mamę kawkę..., która to zła matka(!!!) uczyła swoje dziecko (już fruwało, ale... trochę kiepsko) PETY OD PAPIEROSÓW ZJADAĆ!!!
                OOO!

Od lat w dniu 14 lutego słyszę szpaki ćwierkające za oknem!
                To już lada chwila!
                Trzeba im jakieś żarełko rzucić... bo mróz
                • blondynka.2801 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 13:38
                  Cześć, Kosmito smile

przynajmniej w ten sposób tłumaczę sobie zachowanie tych, którzy cierpią na wieczną zazłę.

A ja nie mam ochoty sobie tego w żaden sposób tłumaczyć, bo...

Zazła – to ta zołza, co nam żyć nie pozwala,
                  uśmiech gasi, śmiech tłumi, wściekłość w nas wyzwala,
                  co odbiera istnieniu wszelką chęć radosną
                  latem, zimą, jesienią, nawet kwietną wiosną!
                  Ona to powoduje, że płachta czerwona
                  przed oczami mi tańczy, fruwa jak szalona
                  i choć nie jestem mściwa, ni krwią opętana,
                  kiedy mnie znów czyjaś zazła rzuci na kolana,
                  to coraz bardziej ta myśl zaczyna mnie nęcić,
                  aby zaźle - po cichutku - głupi łeb ukręcić!
                  • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 16:11
                    Hej Blondynko, Agfo, Kosmito...smile

Zołza załzę rozsiewa....a ja takie zołzy staram się unikać, nie rozmawiać. Życie jest jedno i jeszcze je marnować na uprzykrzanie sobie i innym życia? Co jest w tym za przyjemność? Nie rozumiałem i nigdy nie zrozumiem takich ludzi, ich charakteru...jakby mało było w życiu gorszych chwil.

W życiu przychodzą gorsze momenty, często niezależne od człowieka. Natomiast "dokładać" samemu sobie? Zatruwać życie innym? Jaka w tym "przyjemność"? Przecież to masochizm i sadyzm w jednym...

PS. Kosmito - mam nadzieję że nie zaczniesz za kilka dni dokarmiać szpaki...szpakami wink
                    • k.karen Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:09
                      Dzień dobry Wszystkim smile

A mi trochę smutno bo ciekawie rozmawiacie a ja nie mam teraz czasu sad

Miłego wieczoru, na razie smile
                      • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:24
                        Więc do wieczora, Karen i Blondynko. "Niemanie czasu" macie? Wieczorem nadrobiciewink

Ja zaś siądę chyba na Przyzbę, Agfa się niecierpliwi...chciałby już już wszystko wiedzieć...a tak przecież nie mogę. Muszę sączyć "po kropelce"...suspicious
                        • 1agfa Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 20:19
                          Czekanie niecierpliwym czekaniem jest! smile ale, moi drodzy, muszę odsapnąć. Muszę; zajrzę później - rzecz to oczywista. Ale już mi się litery plączą, maczkiem drobnym i szczypiącym jak piasek sypią na powieki...
                          Do napisania, później smile
                          • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 20:54
                            ...a ja straciłem net...ale już odzyskałem smile Więc...poczekam smile Na razie, Agfo smile
                  • k.karen Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:06
                    To i ja dorzucę o zołzie zarazie
                    tylko słów parę
                    bo nie mam czasu zbyt wiele, na razie.

Na zołzę jest tylko jedyna metoda,
                    ominąć bo czas na nią marnować jest szkoda.
                    Potem drzwi zamknąć ale też i okna
                    bo przez drzwi wyrzucona, przez okna nas dogna.

Zołza wyjątkowo mierzi
                    bo najchętniej wlezie
                    gdzie jej nikt nie cierpi.

smile)))
                    • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:20
                      ...i w tym prawda życiowa się zawiera -
                      omijać zołzę z daleka, zawrzeć wierzeje.
                      Inaczej zatruje do cna...taka z niej chaliera.
                  • kkkkosmita Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:22
                    zaźle - po cichutku - głupi łeb ukręcić!

O kurcze!
                    Ale by to super było
                    gdyby tak zaźle
                    spotkanej
                    łeb się ukręciło...

I nagle...
                    by
                    pieśń żałosna
                    w niebiesiech rozbrzmiała
                    Zazła chce nas nawiedzić
                    a takiego
                    ...wała! big_grin

I nagle piekło
                    w strachu by zamarło
                    Żadnej więcej zazły!
                    To trujące żarło!
                    Nawet bies najtęższy zazłą się otruje
                    niech ta cała zazła do nas nie wędruje! big_grin

No i trwa ta zazła
                    na swojej kanapie
                    i wtedy nie brzydzi
                    kiedy we śnie chrapie

• hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:33
                      ...więc Kosmito - łba nie ukręcajmy.
                      Niebu i aniołom zazły nie podrzucajmy.
                      Lecz i na naszą kanapę zołzy nie wpuszczajmy.

Niech sobie w domu na własnej kanapie siedzi.
                      Tyle że kiedy wpada w amok...biedni są sąsiedzi...
              • 1agfa Re: 9 lutego 2012 CWP 10.02.12, 17:44
                Blondynko smile, "uschłego piernika" nie tylko w mleku nie da się namoczyć, ale w źródlanej, krystalicznej wodzie - też się nie uda...
                zdarzają sie w życiu paskudztwa, zdarzają się czarne dni, tragedie nawet.
                I tak, bywa codzienne życie szare, nieznośne, doskwierające.
                Nie można tym żyć, rozdzielać po dziesięciokroć włosa na czworo.
                Tym bardziej cieszą pogodne drobiazgi, na tym tle wyraźniej dostrzegalne. Trzeba je tylko umieć i chcieć, nade wszystko chcieć ! dojrzeć.
                "Uschły piernik" nie dojrzy, jest tak suchy, że skamieniał.
                smile
                Z największa przyjemnością i zainteresowaniem czytam Wasze z Szaliczkiem rozmowy. Bo ciekawe są nad wyraz i ukazały mi rejony historii (i literatury), o których wprawdzie wiedziałem i słyszałem, ale skąpo, marginalnie, powiedziałbym: wybiórczo; wybieram się w najbliższych dniach do księgarni - postaram sie znaleźć książki, o których Panie rozmawiały.
                Poza Ogrodami Pamięci, bo mam.
                Może mi sie uda dostać te inne? smile Przede mną jeszcze sporo długich, zimowych wieczorów.
                Pan Dziej wink
        • cieplanata Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 12:24
          Dzień dobry Wszystkim u mnie mało tego, że nic nie pada, to jeszcze słońce mi w oczy przez szybę świecismile Dobrze, że nasza pani sprzątająca biuro rok nie myła okien, bo nie mogłabym pracować wink
          • blondynka.2801 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 12:49
            Cześć, Natko smile

"Dobrze, że nasza pani sprzątająca biuro rok nie myła okien, bo nie mogłabym pracować wink"

Grunt, to popatrzeć na potencjalny problem z optymistycznej strony, czyż nie? big_grin big_grin big_grin
          • 1agfa Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 13:38
            Dzień dobry, Natko wraz z pozdrowieniami smile Masz słońce "prosto w oczy", ale w wersji łagodnej dla oka, naturalna zasłona. Inni musieliby sobie sprawiać ciemne okulary dla ochrony, a tu proszę, szara mgiełka gratis wink Czyż to nie powód do uśmiechu...chwilowego pobłażania wink dla pani sprzątającej? big_grin
            (Swoją drogą...rok shock) !!
            • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 17:12
              ...jak z tego widać, "pracownica powierzchni płaskich" była przewidująca i...stosuje w praktyce zasadę "co masz zrobić dzisiaj, zrób za rok" wink
              ...jeszcze pracownice biurowe podziękują...suspicious
      • 1agfa Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 14:17
        Dobrego, miłego i udanego dnia, Podwórko i WKN i N (...i napiszą suspicious)) Prawda, że w różnych miejscach kraju pada śnieg; widziałem. Piękny to widok: spotkałem wielkie, wirujące płatki, skupiające się w mikro-hałdki na szybach, spotkałem twarde, kulkowe śnieżynki, tłukące ostro o szyby, zwiewane przez wiatr, przez pęd samochodu. Natomiast u mnie nie pada. No nie pada, a właśnie to ja chcę śniegu!
        Zabawna przewrotność pogody...smile

Byłem już wcześniej, rankiem, ale...o godz.12.00 oglądałem Uroczystość.

Teraz - ruszam do czytania smile
        • hardy1 Re: 9 lutego 2012 CWP 09.02.12, 17:19
          Żyję. Rano, miarowym krokiem idąc przez lasek do pracy, po śnieżnym puchem pokrytej ścieżynce, nagle nogi me dynamicznie uniosły się w górę...szczęściem zdążyłem je szybko podłożyć pod siebie i wylądowałem na...nogach a nie na miejscu gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę suspicious Nie lubię spadać na ogonową kość...

Ot, jakie zdradliwe pułapki w postaci lodowiska, kryje świeżo spadły śnieg wink Niech to będzie memento dla wszystkich - ćwiczyć mięśnie, gimnastykować się...może uratować waszą delikatną kość ogonową...nie wspomnę o przewidywanym bóóóluuu...suspicious
    • hardy1 Piątek, 10 lutego 2012 CWP :) 10.02.12, 08:45
      Patrzę w kalendarz - piątek! I już 10 lutego smile Dzień dobry Wszystkim smile

W radosnym nastroju udaję się dziś do pracy...rzadko takie dni są...suspicious

Aby jeszcze ten nastrój polepszyć (nie wiem czy można bardziej):
      -Mam nadzieję, że dzisiaj nikogo nie chwycę na ściąganiu - mówi nauczycielka przed sprawdzianem.
      -I my mamy taką nadzieję! - odpowiadają chóralnie dzieci...

Rzadko spotyklana zgodność poglądów w szkole suspicious
      • blondynka.2801 Re: Piątek, 10 lutego 2012 CWP :) 10.02.12, 10:00
        Dzień dobry, Hardy i WKN smile

Faktycznie, słońce za moim oknem nastraja radośnie. smile
        Przynajmniej można pogonić depresję sezonową, wywołaną deficytem światła.
        Więc choć nieco niedospana, ruszam z werwą do zajęć.
        Miłego dnia, Podwórko! smile
        • hardy1 Re: Piątek, 10 lutego 2012 CWP :) 10.02.12, 14:43
          Cześć Blondynko smile Jaki dzień mi się zapowiadał, taki i był...wreszcie pierwszy spokojny dzień smile Aż się dziwnie czułem po prawie miesiącu zwiększonych obrotów, zwłaszcza psychicznie smile
          Spokojne i odpoczynkowe popołudnie niech mają wszyscy smile
        • 1agfa Re: Piątek, 10 lutego 2012 CWP :) 10.02.12, 15:39
          Dzień dobry, Podwórko miłe smile Dotarłem, paskudnymi i dzikimi drogami jadąc (niestety - ukryć się nie da, że drogi paskudne wink); ale jesli się chce "na skróty" suspicious . Kiedy iść lub jechać "na skróty", to zawsze trwa dłużej...jak to jest, zawsze mnie to zdumiewa big_grin Dlatego później niźli w planie miałem - ale w jednym kawałku za to, i w dniu pięknym nad podziw (choć noc bardzo zimna była), pozdrawiam Wszystkich.
          I heej! mówię smile
          I też niedospany
          • hardy1 Re: Piątek, 10 lutego 2012 CWP :) 10.02.12, 16:21
            Cześć Agfo smile

Co tam drogi złe,
            co tam drogowe wyboje.
            Ważne że Agfa...ufff, ach...
            wrócił cały. Nie w kawałkach.
            wszedł w podwórkowe podwoje wink
    • cieplanata 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 07:22
      I kto by się spodziewał, ze ten czas tak szybko minie. I znów następna sobota jak to pisze moja koleżanka forumowa "sobota imieniny kota"
      Witam serdecznie WKN i jak zawsze cieszę się, że Was znam, fakt, ze wirtualnie, ale bardzo cenię sobie taką znajomość smile
      • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 08:23
        Ciepło się robi, kiedy z rana już ciepłe powitanie widzę smile Witaj Ciepła-Natko smile

Dla mnie ta sobota jest szczególna...wreszcie minął intensywny okres w mojej pracy...na co świadkiem jest Szaliczka wink

Za to za oknem - wreszcie, po dwóch dniach przerwy, wróciła porządna, normalna zima...znaczy temperatura przynależna miesiącowi lutemu - minus 22. Trochę się zaniepokoiłem, bo podniosła się w ciągu godziny o cały stopień...ale może nie będzie tak szarżować w górę? Wystarczy mi ciepło Waszych wpisów na PODWÓRKU smile
        • sza.aliczek Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 09:19
          Zgadza się, Hardy : ))))

kochani: ) - wyjdźcie na dwór - świat jest po prostu przepiękny. Takich delikatności i pasteli nie odnajdzie się chyba żadną inna porą rokusmile Mleczny, perłowy błękit nieba, szadź na drzewach, oszroniona trawa. I złoto słońca! : )
          Pięknie jest : )
          • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 09:37
            No widzisz, Szaliczko smile
            Na razie wyglądnąłem przez okno - tak, pięknie jest na zewnątrz smile Później wyjdę. Na szczęście mam niedaleko lasek, dalej jezioro...albo mogę wejść w lasek na wysokiej skarpie nad Wisłą...na brak terenów spacerowych i widoków nie mogę narzekać smile
          • blondynka.2801 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 09:41
            Dzień dobry, Szaliczku, Natko, Hardy i WKN smile
            Przyszłam tu tanecznym krokiem z Loży, żeby życzyć Wam miłego dnia.

Ale wiesz, co Szaliczku? Przyznaję, za oknem jest pięknie. smile
            I przez okno chętnie to podziwiam - choć u mnie nie ma śniegu.
            Ale wyjść tam?!?
            Brrrrrrr!!!
            Póki nie muszę - nie wyjdę! Za żadne skarby! smile
            • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 10:05
              Czyżbyś tańczyła od rana, Blondynko? wink

Radzę Ci, wyrzuć te skarby. Będziesz wtedy mogła spokojnie wyjść...wink
            • sza.aliczek Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 10:07
              Jest pięknie : )

Agfo, to jest to moje Królestwo Ptasie - napiszę to samo, co na Loży: trochę wykadrowałam - rzeczywistość jest nieco mniej bajkowa, bo domy stoją i trochę psują widok : )
              Ale i tak jest zielono latem, a teraz - sam widzisz : )
              To w tych drzewach i krzewach pomieszkują moje gile, grubodzioby, sroki, trznadle, dzięcioły, sójki, rudziki i stadko maleńkich, kolorowych szczygiełków. Wzdłuż tych drzew płynie wąski strumyk : ))) - teraz zlatują tam dzikie kaczki : )

https://img835.imageshack.us/img835/6776/zimazaoknem.jpg

• k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 12:52
                Dzień dobry, moi Drodzy smile

Obejrzałam zimowy świat i naprawdę jest pięknie i wcale nie tak zimno.
                Widziałam dzisiaj gila albo raczej "panią" gilową, puchatą, dużą ale niestety
                szarą a nie tak pięknie ubarwioną jak "pan" gil smile

Miłego dnia i udanych spacerów smile
                • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 15:14
                  Cześć Karen smile To u Ciebie prawie wiosna...u mnie ma się ocieplić za dwa-trzy dni. Znaczy będzie minus kilka a nie minus dwadzieścia...

Sam z siebie teraz już się śmieję - pozmieniali mi kanały w kablowej tivi, w tym te, które oglądam. Musiałem od nowa wszystko programować, miałem trochę problemów technicznych, i..."zmarnowałem" prawie trzy godziny. Ale się zaparłem i już po bólu. Nie przeczę, trochę się ponerwiłem ...bo to był przykład że większość opcji tylko komplikuje i przeszkadza a nie jest prztydatna smile
                  wink
                  • kkkkosmita Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 15:40
                    Cześć kochani

Ni z gruszki
                    ni z pietruszki
                    po forum wędruję
                    Czytam sobie co nieco
                    potem odlatuję
                    Zupełnie jak sikorka
                    co zżera słoninkę
                    ...gdy zobaczy kota
                    to zwiewa na chwilkę.

I takim ptaszęciem
                    płochliwym się czuję
                    więc
                    zerkam szybko na forum
                    i znów odlatuję big_grin

• hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 15:50
                      Trzeba na Kosmitę
                      sieci wyrychtować.
                      Nie będzie się
                      za węgłem chować.

Żywym wtedy ostanie
                      i weźmie się za...pisanie suspicious
                      • kkkkosmita Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 16:01
                        Żadne pisanie mnie nie uratuje
                        Jeśli tego co muszę
                        w czas nie przygotuję.

Więc chowam się za węgłem
                        ślinka leci z gęby...

ale muszę najpierw
                        zadbać o swe zęby
                        które mogą zostać
                        hmmm...
                        poszkodowane
                        jeśli się nie wyrobię
                        z życiowym gryplanem
                        • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 16:42
                          ...a więc znikaj, Kosmito!
                          Niech oczy me nie widzą Ciebie ,
                          aż gryplan swój ukończysz.

Inaczej w piekle skończysz
                          a nie w ziemskim niebie wink
                          • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 16:52
                            PS. Chociaż, jak znam
                            ludzką i...kosmiczną psyche,
                            zaglądać tu będziesz.

Podwórko przyciąga
                            jak wielki odkurzacz.
                            A więc...na próżno
                            na siebie się wkurzasz suspicious
                        • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 18:48
                          big_grin Cześć Kosmito, o zęby dbaj smile
                          Jak zwykle, jak wszyscy
                          jesteś zabiegany,
                          zaglądaj Kosmito
                          Podwórko poczeka.
                          Wykonaj "gryplany" wink
                          (jak wyglądają zęby Kosmity?
                          Oto jest pytanie) suspicious
                          • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 23:38
                            Zęby Kosmity?!
                            Mało bym zabył!
                            Dzięki Agfo za refleks...
                            Trza przypilnować...
                            może one jak kodeks?
                            Twarde i bolą jak
                            się w nie zagląda?
                            Hmmm...niech dochtore
                            zęby Kosmicie poogląda...
                            a ja później cichaczem
                            od dentysty dowiem się
                            czy Kosmita tnie siekaczem.
                            Gdzie mój kajecik?!
                            Kolejna zagadka
                            wnet będzie rozwiązana.
                            Aż podśpiewam - oj dana dana big_grin
                  • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 19:33
                    Cześć, Hardy...to nieomal dzień "pracowy" miałeś...ja też dzisiaj coś chciałem /musiałem zainstalować/zamontować w kompie...biedziłem się a biedziłem po powrocie z tzw."włości" ...i nie dałem rady. Zmarnotrawiłem kupę czasu, najgorzej że na próżno.
                    Muszę poczekać na lepszy dzień, natchnienie, na "lepszy ciąg".
                    Bo zrobię to, nie ma watpliwości! big_grin
                    Widocznie każda rzecz musi znaleźć swój właściwy czas, swoją porę - i wtedy jakoś samo coś się dzieję, wskakuje na swoje miejsce, niczym część w układance.
                    Dzisiaj...to nie był ten dzień.
                    Ale tak całkiem, to nie był to czas zmarnowany, bo nawet na pomyłkach można sie czegoś nauczyć...wink
              • kkkkosmita Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 15:55
                Szaliczku...
                to zdjęcie drzew wygląda jak piękny obraz.

Bardzo chciałbym... pochwalić się ...moją działką.
                Wkleję tu link z Puszczy Kampinowskiej. Nie mam przygotowanych ładnych zdjęć...
                Wszystkie stogi, łąki, zwierzaki, ptaki, motyle, robaki rozlewiska, brzozy, wierzby ,kanał Łasica..., jeziorka, suchy las
                to
                MOJE!
                zupełnie dokładnie okolice mojej działki i moja działka.
                a pod werandą to hoduję jaszczurki żyworódki i zwinki... dużo by opowiadać ale teraz nie mogę.
                Żałuję, że nie ma tu zaskrońców (w tym linku), bociana czarnego, zimorodków, nietoperzy... ptactwa w dowolnej ilości (nigdy czereśni nie mogę zebrać, bo zawsze... zeźrą), zwierzaków... a nawet żółwi!
                Sprytnych sandaczy i głupich szczupaków!
                Bogactwa płazów...
                Sikorek..., które potrafią się zakraść i z puszki na werandzie wyjadać!

https://www.kampinoska.waw.pl/fotogalerie/bannery/TopolaBialodrzew.jpgKLiK w TeN LiNK
                • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 16:55
                  Piękny opis przyrody w swoim sąsiedztwie smile
                  Czyżby ta topola była grubsza od dębu Bartek??
                  • kkkkosmita Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 19:30
                    Czyżby ta topola była grubsza od dębu Bartek
                    dobre pytaniebig_grin
                    nie mam pojęcia...
                    Jak ją dorwę, to zmierzę...
                    i wtedy będę wiedział! big_grin

• hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 20:00
                      ...i znów potwierdza się, że trudniej jest czasem zadać właściwe pytanie niż odpowiedzieć. Teraz masz tylko zadanie zmierzenia...to już prostsze, Kosmito...wink
                • k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 18:01
                  Kosmito smile

Z przyjemnością obejrzałam fotki z Puszczy Kampinoskiej.
                  Mam tam ( w gminie Leszno ) rodzinę. Niedawno wybudowali dom
                  i przeprowadzili się z Warszawy. Oglądając fotki, które wkleiłeś
                  to nie dziwię się, że moi tam zamieszkali smile
                  • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 18:38
                    Dzień dobry, Podwórko, dzień dobry Wszystkim. Właściwie dobry wieczór smile, ciemnawo już, a tak jeszcze wcześnie; z każdym dobą dzień jakoby dłuższy, ale wooolno to idzie, do wiosny - dłuży się czekanie.
                    Jak zwykle (już jak zwykle wink odwiedziłem rano swe "posiadłości", jako troskliwy gospodarz małorolny big_grin
                    Wszystko żyje (koty, ptaki), wszystko czeka na wiosnę. Mrowie srok, bezczelnych i śmiałych, z których najważniejsza Sroka Rządzicielka nieomal na ramieniu przysiada, z natarczywym, domagającym się jedzenia wrzaskiem, krąży nad głową, usłyszawszy gang silnika zwołuje całe skrzydlate - i nie tylko - bractwo! big_grin Sroki wspólnie z kotami zgodnie i żwawo podjadają z misek big_grin
                    Raz pierwszy woda w choinkowej misce zamarzła, co oznacza, że mrozów juz dość, dość...
                    Jak to Hardy mawia: aby do wiosny ! wink
                  • kkkkosmita Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 19:35
                    Mam tam ( w gminie Leszno ) rodzinę
                    Hmmm.
                    Kareen...
                    Jeszcze okaże się..., że to sąsiady! big_grinbig_grin

Sporo ludzi się wynosi z Warszawy...
                    • k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 20:27
                      Kosmito smile A może my to naprawdę rodzina, co?! shock

No, wszystko jest możliwe...nawet Twoje imię się zgadza! big_grin
                      • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 20:29
                        "Kosmici wszystkich regionów, łączcie się!" big_grin
                        • k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 20:51
                          Hardy, Ty masz najlepsze świadectwo tego jak świat może być mały - Twoje spotkanie, na Syberii, z kolegą z czasów szkoły smile
                          • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 21:03
                            Potwierdzam, Karen, potwierdzam big_grin Świat jest wielki i jednocześnie...mały smile
                            Aż dziwne, że zapamiętałaś te wspomnienie z Przyzby smile
                            • k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 22:01
                              Zapamiętałam Hardy bo takie wydarzenia są przecież niecodzienne smile
                              • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 23:40
                                ...żeby tylko niecodzienne, Karen. One są niecoroczne nawet...one są jednostkowożyciowe big_grin
                                • k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 23:51
                                  To ja idę spać, Hardy i chcę żeby mi się przyśniło
                                  takie niecoroczne a nawet jednostkowożyciowe coś miłego smile

Dobranoc Podwórko smile
                                  • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 12.02.12, 00:10
                                    Północ minęła, minęła już (niestety) sobota, a ja zyczę
                                    dobrej nocy Wszystkim i spokojnej, a także dobrego, jasnego poranka.

A sobie... nowego wątku codziennego, ten juz długi! big_grin
                                    • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 12.02.12, 00:50
                                      Dobranoc Karen smile Wyśnij co chcesz...smile
                                      Agfo - wątek długi? Długi. Pomyśl jednak, że są jeszcze dłuższe...:. Dobranoc, śnij o żywiątkach na działce smile
                • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 19:21
                  Ech, Kosmito - cuda, cuuda smile
                  Co do Twoich czereśni: ja nigdy, ale to nigdy wiśni sie nie doczekałem, zbytnio pobłażałem szpakom. Aż postarzały drzewa, na moniliozę zapadły...ratuję, ale ratuję dla szpaków!
                  Co tam, przeciez ja mogę sobie kupić wink
                  Masz kawałek Polski, piękny kawałek - i to razem z naturalnym, dzikim inwentarzem smile
                  Jak to dumnie brzmi: cytuję - "...MOJE...!"...big_grin
                  Masz z czego być dumny. I zdjęcia piękne, warte oglądania.
              • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 19:04
                Szaliczku, to bajkowy jest widok, Twoje zdjęcie smile pomimo braku liści ( wtedy to musi być prawdziwe rozpasanie zieleni), przy niezwykłym jakimś podświetleniu, omszone-przyszarzone (mgłą? śniegiem?) gałęzie wyglądają jak misterny koronkowy splot. To wygląda jak obraz smile
                Jesli tam jeszcze strumyk płynie (z wolna wink), to ja sie dziwię obfości ptactwa. Zaiste - raj tam mają ptasi, raj jest zwierzęcy też, na pewno, dla wszelakiego drobiazgu czworonogiego-czworołapego, może drepczą jeże, śmigają wiewiórki?
                Jak juz wspominałem, u mnie suche mazowieckie piaski, gdzie im do wspaniałości Twojego Ptasiego Królestwa. W pięknym miejscu mieszkasz, piekną masz okolicę na odległośc spaceru, a że trochę cudze dachy, w tle? Mozna ich nie widzieć, zapatrzywszy się na ptaszydła - i drzewa! smile
                Szczególnie kiedy te drzewa listowiem się okryją.
                Gratuluję i cieszę się - z Tobą smile
                • 1agfa Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 19:08
                  Errata: "...to ja sie nie dziwię obfości ptactwa..."
                  To dziwne, ale rozmaite literowe dziwności i "literaki" się udzielają, wraz z sympatią dla skrzydlatych big_grin
                  --
                  agfa
                  • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 20:04
                    Cześć wieczornie, Karen, Kosmito i Agfo...jest ktoś już jeszcze? smile

Opowiadajcie, opowiadajcie o przyrodzie smile To może przyspieszy nadejście wiosny...muszę się...hmmm...pochwalić, że i u mnie są piękne okolice. Dosłownie "pod nosem" smile
      • kogucik-2972 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 21:24
        dzieńdoberek big_grin jakoś dawno mię nie było ale oto jestem big_grin

cześć wszystkim big_grin
        • hardy1 Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 21:29
          Widać że dawno. Okres, kiedy o tej porze mówiło się "dzień dobry", minął kilka miesięcy temu. Teraz przyzwyczaj się, że mówi się "dobry wieczór"...przynajmniej jeszcze przez kwartał suspicious
        • k.karen Re: 11 lutego 2012 CWP :) 11.02.12, 22:02
          Cześć Koguciku smile
          Nie ważne dzień czy wieczór byle był dobry smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka