sza.aliczek 12.02.12, 09:29 No i stało się! Po dwóch latach z okładem (chyba) zakładam dzienny wątek : ))))))))))))))))) Miłej niedzieli, Moi Drodzy : ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cieplanata Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 10:10 Witaj Szaliczku witajcie WKN podobno dzis ostatnia mroźna niedziela w tym roku więc korzystajmy z mrozu i szykujmy się do wiosny Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 10:20 Dzień dobry Szaliczku, Natko i WKN Szaliczku jak miło, że założyłaś nowy wątek Oj, taki piękny byłby ten dzień ale wiadomość o Whitney zmroziła mnie i jakoś nie bardzo umiem się teraz uśmiechnąć. Tak mi szkoda... Ale życie toczy się dalej i pewnie właśnie w tej chwili rodzi się jakaś następna gwiazda muzyki Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 10:35 Karen, czyż Freddie Mercury nie śpiewał: show must go on......?! To jest życie i takie są jego prawa. I chyba dobrze: ) Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 10:36 Wiosna za miesiąc! : ))))))) I tego się trzymam : ))))) Odpowiedz Link
cieplanata Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 10:43 zima też jest piekna Antonio Vivaldi - Zima Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 11:52 Tak: ) Zima bywa urodziwa, malownicza, gra kolorem w bardzo delikatny sposób. Ale tylko zima potrafi być groźna. Groźna do samego końca..... A Vivaldiego już bardzo dawno nie słuchałam: ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 11:49 Dzień dobry południowo Paniom Wreszcie spokojniej, jest czas na odpoczynek PS.Gratulacje, Szaliczko! Ledwie dwa lata mijają, a Ty już wykazałaś się niesamowitą odwagą. Założyć samodzielnie nowy CWP...no no no Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 11:53 Oj no co? No co? Wzięłam się w sobie, zaparłam, głęboko zaczerpnęłam powietrza i ........ się przywitałam! : ))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 11:57 Cześć Wszystkim.. Dobrego Dnia.. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 12:31 Dzień dobry Państwu Vivaldi - chętnie i zawsze! Ale jednak wolę Lato. Szczególnie Presto. I już sie nie mogę doczekać na taką szaleńczą letnią burzę! Miłego dnia. Szaliczku, gratuluję odwagi! Odpowiedz Link
cieplanata Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 12:34 mam nadzieję, że i Ty Blondynko będziesz odważna i założysz watek powitalny Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 12:37 Natko , nie wiem, nie wiem.... Z pewną taką nieśmiałością wyznam, że nie mam jeszcze śmiałości. Szaliczkowi to zajęło dwa lata. Chyba wezmę z Niej przykład. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 12:49 Nie znacie jakiegoś utworu...jakiieś "Powitanie Wiosny"? Moze przyspieszymy jej nadejście Odpowiedz Link
cieplanata Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 12:54 mam, może się spodoba Powitanie Wiosny w Przedszkolu nr 22. Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:00 Mooooooocno wiosenna piosenka SKALDÓW krekos.wrzuta.pl/audio/6Uv8pC7e4mU/wiosna_-_skaldowie_instrumentall Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:03 ale cudaka Wam wkleiłam! www.youtube.com/watch?v=yBscNiUR7go&feature=related ps Powiedźcie mi proszę, jak to robicie, że od razu widać stronkę z Tuba? Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:12 Dziewczyny bądźcie dla nas dobre na wiosnę-W.Młynarski Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:23 To była wersja dla Panów. A my, Dziewczyny, możemy sobie zaśpiewać na tę samą melodię Janusza Senta inne słowa Wojtka M. Panowie, badżcie dla nas dobrzy na lato Niech powie ktoś, komu się zdarzy napotkać latem me spojrzenie, co ja mam w twarzy, no co ja mam w twarzy? Cierpienie, cierpienie, bezdenne cierpienie! Lecz przy księżyca bladym sierpie, który swój blask rozsiewa słynny, nie sama tak cierpię, nie sama tak cierpię, a zatem, a zatem – śpiewajmy, dziewczyny! Panowie, bądźcie dla nas dobrzy na lato, Panowie, zastawiajcie stoły bogato, niech w głowie myśl się wam zbawienna przemieszcza, że latem to nas trzeba zwłaszcza dopieszczać, dopieszczać! Panowie, lubcie wy nas latem, oj, lubcie, Panowie, krzywdy nawet kwiatem nie róbcie, listownie wiersze przesyłajcie nam śliczne... Panowie! Teraz będzie solo muzyczne, a my będziemy przeżywać..... Niech prośba ta uczucia wzbudzi prawdziwe, my latem strasznie się robimy wrażliwe. Waleczni niby wywiadowczy pułk NATO, Panowie – bądźcie dla nas grzeczni! Panowie – bądźcie dla nas mili! Panowie – bądźcie dla nas dobrzy na lato! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:30 ...ależ my jesteśmy dla Was dobrzy...kiedy tylko możemy Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:35 Hardy, oczywiście, że... Ale ponieważ cały czas trwa zima, to Gaba Kulka. Autorzy ci sami. młynarski plays młynarski - panowie, bądźcie dla nas dobrzy na zimę Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:50 Hej wszyscy! rozśpiewani wiosennie... Tak się zastanawiam... czy przyłączyć się do śpiewu...? ale jak wszyscy uciekną słysząc moje ryki... no to co zrobię??? A uciekną w popłochu! To pewne!!!! Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:59 Kosmito Nie uciekną, nie uciekną! A w razie czego, to mamy na pokładzie Ulissesa, który napcha nam wosku do uszu, a sam się każe przywiązać do masztu! Śpiewaj śmiało! Całym sercem i duszą, i hmmm.... paszczą! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:21 Hej Blondynko! Ty może dasz radę znieść... boś dzielna kobieta... i troszkę mnie lubisz! ale inni... to mnie poturbują! Już ja swoje wiem. Nie raz ....ratować skórę i szybką ewakuację uskuteczniać musiałem! O! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 18:13 Witaj w klubie, Kosmito Ja toże, ja toże...nieszczęśliwe te myszy, które nie zdążą uciec, nim "śpiewać" zacznę Jedyne co mi wychodzi, to mruczando...chyba że śpiewam kiedy wszyscy są już "weseli" Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 18:23 Hardy! To spółę możemy założyć i kasę zacząć robić... na wystraszaniu gryzoni z posesji! To jest niezły pieniądz!!! O!!!!! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 18:52 To jest myśl! Kosmito, założymy "Ekologiczną Deratyzację", H&K, sp. z o. o.... Obejdzie się bez morderstw biednych miłych zwierzątek Wpierw wygonimy naszymi wspaniałymi głosami myszy i szczurki (tylko nie naszego Szczura!) z domostwa klienta. Potem odczekamy...dostaniemy zlecenie od sąsiada pierwszego klienta...potem od sąsiada drugiego klienta, potem...pracy nam nie zbraknie Trzeba będzie tylko tak ukierynkowywać naszą "pracę", aby myszki uciekały WYŁĄCZNIE W JEDNYM KIERUNKU, wzdłuż domostw. Inaczej klienci mogą zbyt szybko dzwonić z pretensjami... Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 19:45 Uprzejmie proszę o przyjęcie, Hardy i Kosmito, po znajomości ...utworzymy Tercet (Egzotyczny ;->, bo wszak ludzio- kosmiczny). Rekomenduję się: głos silny, tubalny, w porywach grzmiący. Słuch muzyczny od pojemnego po mizerny, zależy...od instrumentu Gwarantowane efekty specjalne i wysoka skuteczność w działalności gospodarczo - deratyzacyjnej. Zastrzeżenia: nie płoszę kotów. Chyba że same uciekną , za co nie odpowiadam. To jak? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:03 Hmmm...no wiesz, Agfo. Wkupne by jakieś się przydało... Znaczy udział, udział w spółkę wnieść musisz Tyle że nie "...Egzotyczny" a "Tercet Ekologiczny" Żywiątka oszczędzać przecież będziemy, tylko ich mp. zmieniać...za pieniążki klienta Nawet się przydasz - w trójkę to już tak ustawimy głosy, że właściwy kierunek ucieczki myszek i szczurków łatwiej będzie narzucić... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:28 w trójkę to już tak ustawimy głosy, że właściwy kierunek > ucieczki myszek i szczurków łatwiej będzie narzucić... a jedna z wysoko płatnych usług... może się nazywać... Triangulothree metoda kiedy myszy szkoda odmyszanie myszy kiedy nikt nie słyszy! Warunkiem MUSI być...Nieobecność właścicieli na posesji podczas działań operacyjnych! Bo jak właściciele nawieją... NO TO KOGO SKASUJEMY????? Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:45 No własnie niosłem wkupne i na goracym uczynku przyłapałem wytworną myszkę - trójgłosowo trzeba przeganiać! I nie żadne fifty-fifty, tylko po 30 % na każdą głowę w Tercecie. 10% pozostanie na koszty (oliwienie gardła). Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:59 I nie żadne fifty-fifty, tylko po 30 % na każ > dą głowę w Tercecie. 10% pozostanie na koszty (oliwienie gardła hmm... Agfo... myślę, że we trójkę to zarobimy więcej niż w dwójkę... i te 30%... może i starczy, ....choć jeszcze Hardego trza by zapytać! ALE!!!! Tu widzę same damskie trunki! Myszka to może ... i od tego winka zacznie śpiewać! ALE JA... NIE!!! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:05 Nie martw się, Kosmito. Akurat nowy "zaciąg" kminkówki skończyłem...bo zapasy przez święta doprowadziły do zaglądania "aż do dna"... ...a Twoje Agfo "wkupne" przeznaczymy na ewentualne klientki...po takich "rozmowach" będą chętniej przyjmować nasze oferty...ekologicznej deratyzacji Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:05 Akurat nowy "zaciąg" kminkówki skończyłem...bo zapasy przez święta doprowadziły do zaglądania "aż do dna" owszem potwierdzam! Święta były kminkowo udane... A ja zawsze dobrze pamiętam... porządnie zaopatrzone miejsca! Hardy.... Trafiam nawet z zawiązanymi mackami! A w sprawie negocjacji finansowych... to odłóżmy to jeszcze na chwilkę. Muszę sobie wyrobić jeszcze lepszą pozycję kminkową... ups! znaczy się... negocjacyjną! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:22 kkkkosmita napisał: > owszem potwierdzam! > Święta były kminkowo udane... > A ja zawsze dobrze pamiętam... porządnie zaopatrzone miejsca! > Hardy.... Trafiam nawet z zawiązanymi mackami! Nooo...teraz wszystko jasne! Zdziwiłem się, kiedy dno ujrzałem...AŻ TYLE nie powinno samo przez święta kminkówki się...upłynnić! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:25 Kosmito, Bracie gwiezdny Ja Ci tak na uszko szepnę, że mam mały zapasik kminkówki Hardego, dobrze schowany i tylko na specjalne okazje. Ale z Tobą się podzielę Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:13 kkkkosmita napisał: > Myszka to może ... i od tego winka zacznie śpiewać! > ALE JA... > NIE!!! Kosmito, ja już wykorzystałem w celach własnych mocniejszą oliwę. Jeno mi to zostało, a jak widać na załaczonymn obrazku, nieskuteczne jest jednoosobowe wypłaszanie. Może w piwniczce coś zostało? Sprawdzę jeszcze Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:13 Sprawdź te mocniejsze w piwniczce. Agfo. Dobrego oleum w głowie nigdy za wiele Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:21 Ooooo! Agfo! Co trzy głowy to nie dwie! Jeśli będziemy we trójkę... no to ŻADNA MYSZ NAS NIE POKONA!!! Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:29 kkkkosmita napisał: Co trzy głowy to nie dwie! Oczywiście! I dlatego Wasz Tercet Egzotyczno-Ekologiczny będzie hitem! Bo takich dwóch, jak Was Trzech to nie ma ani jednego! Chwała Bogu, że płci jesteście tej samej, znaczy: męskiej, bo inaczej mogłoby Wam z tego wyjść Ich Troje! A to, wiecie, z mojego punktu widzenia - apage, Satanas! Hardego przy okazji informuję, że powróciłam na dłuższą chwilę z Bergamutów. Dobry wieczór, Wszystkim. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:11 ŻĄdnego "Ich Troje", Blondynko! Żadnego "Ich Troje"! TEE brzmi bardzo dobrze I jak tam na Bergamutach? Widziałaś kota w butach? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:15 ...i dobrą herbatę przy okazji popijemy... Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:32 Nie ma, wylazłem z piwnicy - nie ma! Że tez ja nawet nie pamietam, kiedy to ja... Musi herbata, dobra herbata wystarczyć. Dopiero kiedy business rozkręcimy, to na oliwę będzie Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:41 ...i na inne napitki domowym sposobem robione, Agfo Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:00 Nie ma, wylazłem z piwnicy - nie ma! Że tez ja nawet nie pamietam, kiedy to ja Agfo... hmmm.... pierwszą rzeczą, która zrobiłem kiedy myszkę z winkiem zobaczyłem... to Wlazłem do piwnicy... No i faktycznie już nie ma... Więc nie przejmuj się swoją pamięcią. I coś tak mi się wydaje..., że to nie sam w tej piwniczce urzędowałem... niektórzy już barany liczą... i króliczki... A teraz kurs na Hardego... i jego kminkówkę Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:04 ...a obierajcie kurs na mnie, Kosmito i Agfo, obierajcie! Jużem uzupełnił wczoraj zapasy tego boskiego, leczniczego trunku...prawdziwy nektar dla mnie ... Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:16 Nie, Hardy, ale widziałam osła, którego mrówka niosła! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:38 ...a na ośle jechała...ktoś jechał, Blondynko? Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:41 Oj, Hardy, wszystko poplątałeś! Nie na nim jechany, tylko on jechał. Na mrówce. Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:52 Nigdzie nie widziałam osłów w naszej okolicy ale przemykały jakieś barany i owce zaganiane przez małego króliczka Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:56 Karen, nie widujesz osłów?!? Włącz telewizor! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:59 Blondynko Ależ to właśnie są barany! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:06 ...ośle barany czy też...osłowe, Karen? Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:01 Dobrze słyszałem, Blondynko. Mrówki na Bergamutach są wyjątkowo silne...a osioł ma wolne miejsce na grzbiecie Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:28 Blondynko, nazwa zespołu, którą wymieniłaś, to...to ja tylko powiem, oprócz apage Satanas, nie...lepiej nic]nie powiem, bo się staram słów powszechnie...nie uzywać. Fuj. Wrrrr! Nie możesz naszego wspaniałego Tercetu (egzotycznego wyłącznie z powodu obecności Kosmity) porównywać z takim czymś!! My Ekologiczni jesteśmy, a nie tacy...wrrrr! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:43 No! Słyszałaś co ogłosił "urbi et forum" Agfa, Blondynko?! NOo! Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:50 Hardy, ale czy mówisz o niechęci (eufemizm) Agfy do Ich Troje, czy też o Jego zanikach pamięci w sprawie oliwy? Bo nie wiem i się gubię... Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:11 ...o tym pierwszym, Blondynko. Tyle że Agfa lubi ich...tyle że inaczej W tej sprawie mam podobne zapatrywania - też ich tak lubię Co do oleum - uzupełniamy jego zapas w naszych podkopułkowych na bieżąco...również dzięki Wam Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:50 Agfo Przepraszam, że się wtrącę ale Wy - Panowie jesteście Ekologiczni ale na pewno nie plastikowi A nazwa - Tercet Egzotyczno-Ekologiczny bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 22:55 Cześć, zbyt daaaawno niewidziana Karen Cieszę się, że jesteś. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 23:16 ...plastikowym można się stać, jeżeli ciągle po oczach feerią się dostaje. Natomiast od rozmów z Wami tylko oleum przyrasta Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:16 założymy Ekologiczną Deratyzację No właśnie Hardy... I okaże się, że nasze głosy są bezcenne! Mój pomysł... to Ty zajmij się ...hmmm... szczególikami! ale... dzielimy się.... po połu... fifty fifty... czy jakby to nie powiedzieć w obcych i zrozumiałych w świecie finansjery językach! o! Odpowiedz Link
k.karen Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:19 Hej, dobry wieczór Wszystkim ....i lecę czytać bo mam zaległości Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:01 Cześć dobrowieczornie, Karen No to trochę czasu Ci zajmie czytanie...a zwłaszcza odsłuchiwanie Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:00 ...nasze głosy są arcycenne, Kosmito Nasze i Agfy Tylko...jak dzielić "pa pałam", znaczy fifty fifty, między nas trzech? Czyżbyś zapomniał o "Tercecie"? Chyba że chcesz pracować za fift...chciałem rzec - za frico? Odpowiedz Link
ulisses-achaj Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:25 www.youtube.com/watch?v=KYnH9w1DqJE bardzo "moja" piosenka WM Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:47 A ja mam tak. Piosenka zaangażowana Piosenka obyczajowa Piosenka WM śpiewana przez kogoś innego, czyli Gram o wszystko Sorry, że ta ostatnia z Chomika, ale nigdzie indziej nie mogłam znaleźć, a to mój hmm... emocjonalny manifest. A w ogóle, to trudny wybór, bo lubię WM w całości. Muszę uciekać. A little bit scared with my frankness. Do napisania. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:56 O, matko! Zapomniałam jeszcze o tym - też obyczajowo, a mało osób tę piosenkę zna. Z muzyką Romana Orłowa. Kalina Jędrusik - Zmieniłeś się Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 16:53 "Kwintesencja" sytuacji damsko-męskich i takiego jakiegoś ogólnego ujęcia rodzaju męskiego ; ) --> mrugnięcie oczkiem : ) youtu.be/UJM0A6DGlVI Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:04 I tak też bywa Szaliczku, podobno - tak słyszałem Kalina Jędrusik - Szukam wiatru w polu Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:12 Agfo, Jędrusik uwielbiam. W 1989 lub 1990 słyszałam ją jeden jedyny raz na żywo - nieduża, lekko już starsza pani - wtedy mnie oczarowała. I wtedy w ogóle dowiedziałam się, ze jest taka pieśniarka. I od tamtej chwili trwa moje ukochanie do Jędrusik: ) I trzyma mocno : ) Najmocniej La valse du mal Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:14 Szaliczku !!! La valse du mal to moja kolejna ukochana piosenka z tekstem Wojtka M. i przepiękną muzyką Jerzego "Dudusia" Matuszkiewicza! Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 18:26 Druga ulubienica to Na całych jeziorach Ty Ponoć "skradła" piosenkę Eli Czyżewskiej? Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:01 ...Tego nie wiem (?) o Elzbiecie Czyżewskiej (przepraszam, że się wtrącam, Szaliczku), ale to była niezmiernie ważna dla Agnieszki Osieckiej chwila, czas kiedy to pisała. Podobno... Ta piosenka niesie swoim przekonaniem, potwierdzeniem. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:11 Szaliczku , chyba nawet gorzej. Bo zawarta w tym tekście pogarda powoduje, że odśpiewawszy ją delikwentowi, można już tylko zamknąć za sobą drzwi. Nawet nimi nie trzaskając, bo już nie ma po co. I znów się zapomniałam, a przecież mnie tu wcale nie ma! Oj, bałamucicie Wy mnie Wszyscy okrutnie! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 18:58 blondynka.2801 napisała: > I znów się zapomniałam, a przecież mnie tu wcale nie ma! > Oj, bałamucicie Wy mnie Wszyscy okrutnie! Jesteś czy Ciebie nie ma, Blondynko? Bałamuty...my? Coś mi się zdaje, że jesteś na Wyspach Bergamutach, które jak wiadomo powszechnie - są i jednocześnie ich nie ma... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:56 Znalazłem Gram o Wszystko na You tube Ewa Bem - Gram o wszystko (joasia3535) Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 15:04 Kosmito, dzięki, że pomogłes mi odnaleźć mój manifest emocjonalny. No i jak Cię tu nie lubić? Co ja bym, biedna, bez Ciebie zrobiła? Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 15:14 Blondynko... Z ogromną przyjemnością poczytowywuję sobie Twoje rozmowy wszędzie gdzie one są... Może mnie nie widać... ale masz ogon! oooooo TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAki dłUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUgi! Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 15:15 Hi hi! Blondynka z ogooooonem! Tego to jeszcze nie było! Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 16:49 Mnie tu teraz nie ma, naprawdę. A to, co widzicie, to jest tylko blond fatamorgana. Ale sami rozumiecie, przeczytałam post Kosmity i nie mogłam się oprzeć. Kosmito, nie wiedziałam, ale dzięki Tobie już wiem, że mam baaaaaardzo dłuuuuuuuuuuugi, hmmm.... "koński ogon"! Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:24 Pomogły! Pomogły te wiosenne piosenki Puściłem Natkę, puściłem Szaliczkę, puściłem Blondynkę...i od razu cieplej za oknem Tylko minus pięć...w takim razie skaczę w plener, w te lasy jeszcze szronem i płatkami śniegu obsypane, jeszcze bielą mrozu zestalane To ostatki PS. Znaczy...puściłem w sensie piosenek a nie czego innego Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:06 A żebyście Panie wiedziały: istotnie pomaga takie przesłuchanie/posłuchanie piosenek, proponowanych przez osoby, znające sie na rzeczy. Pomimo lutego mrozu wiosenne (choć nieco nostalgiczne piosenki) królowały dzis na Podwórku; to łatwiej ten luty znieść! I różne inne niemiłe inności. Hardy w plener wyskoczył, tak zasugerowany ! I zbytkuje Hardy: Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:11 Zbytki, Agfo? W śniegu? Jam nie lis polarny...teraz już wolę w cieplejszych miejscach... Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:49 SZALICZKU żeby wkleić stronkę YOU TUBE musisz mieć na swoim kompie przycisk WIDEO. Jedni tem przycisk dostali wcześniej, ja dopiero niedawno. Nie wiem od czego to zależy... ale może jeszcze musisz poczekać! Wklejam obraz, jaki powinnaś mieć na swoim kompie, żeby wklejać you tube Odpowiedz Link
sza.aliczek Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 21:05 KOSMITO DROGI !!!!!!!!!!!! : ))))))))) No pewnie że mam : ) - tylko .... nie zauważyłam. To cała ja: ) Dzięki, żeś zwrócił uwagę : ) Za to machnęłam dla Ciebie kolorek : ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 12:48 ...ależ wypuść te powietrze wreszcie, Szaliczko! Jeszcze się udusisz i dopiero by było... Odpowiedz Link
z.pasternakiem Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:54 Witam wszystkich jeszcze raz, jako nowa i niedzielnie Hardy, już się podpisałam i niech tak będzie Odpowiedz Link
z.pasternakiem Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 13:56 uuu, dodałam sygnaturkę, a nie widać ...chyba teraz się uda Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:25 Cześć Pasternaku... Pasternak to bardzo smaczny nick! ale ... .............no może najpierw poczytam sobie... dlaczego pasternak ma byś figą? Ale figą też jest smaczna... a ja jestem wielkim żarłokiem... więc muszę się w końcu zorientować... co będzie w karcie dań! O!!! Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:03 Witaj, Figo Smaczny nick. Mam z nim dobre skojarzenia, bo lubię figi w dowolnej postaci - świeże, zielone, czarne, na słono-słodko z szynką parmeńską i mascarpone, kandyzowane... Mniam! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
z.pasternakiem Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 14:35 Blondynko, też uwielbiam figi. Kosmito, jedz i figę, i pasternak. I jeszcze maku dołożę. Co to na kosmiczny żołądek, pestka (figowa oczywiście). Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 15:01 Kosmito, jedz i figę, i pasternak Świetny pomysł Figo.... hmmm... mojej żonie to on by się bardzo spodobał a ja tylko żałośnie się spytam... a co w sprawie steków???? Odpowiedz Link
z.pasternakiem Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 15:25 twoje steki machają ogonami w oborze i mają nadzieję na doczekanie się wiosennej trawki Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 15:44 UPS! A to żeś mnie zjadła Figo!!! Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 16:56 Dzień dobry, Figo z makiem.z pasternakiem Zabawne to powiedzenie, miły nick - wesoły. Dzień dobry Ci na Podwórku Figa - tak jakoś świątecznie, a także letnio się kojarzy. Światecznie - wiadomo, a letnio - wyjazdy w ciepłe kraje. Witaj. Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 19:03 Przyszła Figa z makiem, przegryzając pasternakiem... Witaj Figo Niedawno wróciłem doma...cóż, tak czasem jest, nawet w niedzielę. Pamiętam, pamiętam com w nocy obiecał...chociaż rzekłem "może". Niech tam..."tam" wspomnę mój ślub...chociaż nawet na swojej Przyzbie tego "momentu" nie wspomniałem Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:11 Wielka odwaga, Szaliczku , ale po dwóch latach (z okładem) to sie tej odwagi - zapas spory - nazbierało! Miłego popołudnia i wieczoru Wszystkim Odpowiedz Link
cieplanata Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:31 I Tobie Agfo również życzymy udanego wieczoru : Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 19:04 Natko - życz i mnie, bo żem już wrócił Odpowiedz Link
cieplanata Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 19:27 Życzę Ci z całego serca Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:07 Ufff...całe serce Twe dla mnie?! Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:14 Dziekuję, Natko - serdeczne pozdrowienia Z niezmienną sympatią widzę Cię na Podwórku; (podlizuję się, bo zamierzam postudiować i zapisać Twoje receptury) Chleb, ten chleb mnie zainteresował szczególnie! Odpowiedz Link
malasekai1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 17:37 Witajcie, bardzo miły watek. Fajnie sie Was czyta. Miłego wieczoru) Odpowiedz Link
hardy1 Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 19:26 Nawzajem, Malasekai. Dobry wieczór. Czytaj, litery nie wyblakną Odpowiedz Link
1agfa Re: 12 dzień miesiąca zwanego lutym:) 12.02.12, 20:06 Miłego wieczoru, Maselkai, udanego wieczoru A my tak sobie...gadamy... Odpowiedz Link
sza.aliczek Dobranoc : ))))) 12.02.12, 23:17 Muszę zaznaczyć odejście - po tak historycznym nadejściu : D : D : D : D Dobrej nocy: ) Podwórko! Odpowiedz Link
k.karen Re: Dobranoc : ))))) 12.02.12, 23:27 Dobranoc Szaliczku Jutro trzeba założyć nowy wątek. Ja też już idę spać. Dobranoc Podwórko Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Dobranoc : ))))) 12.02.12, 23:31 Dobranoc, Karen. To ja zostawiam Chłopaków w Ich świecie i przenosze się za miedzę. Aha, Hardy, a pigwówki gdzieś tam nie masz? Tylko damskiej słodkiej... Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dobranoc : ))))) 12.02.12, 23:45 Dobranoc Szaliczko, Karen i Blondynko Pigwówki nie mam...ale w tym roku dodatkowo zrobię nalewkę na xxx (zapomniałem nazwy, drzewko z małymi czarnymi, gorzkimi owocami. Dodaje się dużo cukru). Zrobiła siostra i jest też świetna, zwłaszcza dla kobiet. Nalewka Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Dobranoc : ))))) 12.02.12, 23:30 Dobranoc, Szaliczku. I mam nadzieję, że ten dzisiejszy desperacki akt odwagi powtórzysz już wkrótce. Odpowiedz Link
1agfa Re: Dobranoc : ))))) 12.02.12, 23:46 Na przednocną herbatę najlepiej nadaje się...dobra herbata! Oto ściągawka - Tips ("T") to herbata z pączków, najwyższy gatunek. - Flowery Orange Pekoe ("F.O.P.") - herbata z pączków i pierwszych listków - czyli najdelikatniejszych. - Orange Pekoe - liscie wieksze, drugi gatunek herbat. - Pekoe ("P") - trzecie listki, z których produkuje się najtańsze herbaty - Pekoe - Souchong i Souchong - to nastepne duże liście, mające charakterystyczny smak, uzywane do mieszanek. "F" lub "S" - najlepsze gatunki, "G" - herbaty dające złotawy napar. Odpowiedz Link
z.pasternakiem Re: Dobranoc : ))))) 13.02.12, 00:04 Jedni odchodzą, drudzy przychodzą. Hardy, to jak było z tym ślubem? ...a nalewka z bzu czarnego może?? Odpowiedz Link
1agfa Re: Dobranoc : ))))) 13.02.12, 00:24 Tylko trochę mnie nie było, a tu już wszyscy "wybyli", pora późna... Na mnie już czas, naprawdę, zatem - Dobrej nocy Wszystkim i spokojnej, pogodnego poranka Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dobranoc : ))))) 13.02.12, 00:38 Agfo, późno już dla mnie jest. Dobranoc ...tą herbatą z mieszanek poczęstujesz, kiedy ja kminkówką poczęstuję Chyba że wcześniej sam skomponuję Odpowiedz Link
hardy1 Re: Dobranoc : ))))) 13.02.12, 00:36 Witam, Figo Właśnie na tamtym wątku opisałem, jak obiecałem I już muszę iść spać, późno dla mnie. Dobranoc Figo Odpowiedz Link
kkkkosmita Re: Dobranoc : ))))) 13.02.12, 01:30 Nooo... to jak już wszyscy poszli spać... to ja mogę dzień dobry... na zapas... powiedzieć! Odpowiedz Link