15.01.14, 10:59
www.youtube.com/watch?v=GXFKre2vaEE
Natasza Urbańska nagrała teledysk;
Pozwoliłem se napisać tekst do tego teledyska:

Szalała szalała
litości nie miała
łazienka skopana
łazienka zalana

szalejże że szalej
łazienkę wsio zalej
litości jej nie miej
do buzi też nalej

litości nie miała
pod zlewem pospała
woda wodę lała
woda czadu miała
Obserwuj wątek
    • tan.nawe Re: Rolowanie 15.01.14, 12:52
      A dlaczego ten tekst nie w języku polglish? wink big_grin
      • k.karen Re: Rolowanie 15.01.14, 13:07
        To Urbańska już robi w disco polo? big_grin
        To brzmi jak ten wspaniały hit z wiejskich dyskotek:

Niech żyje wolność i woda sodowa
        może być też z kranu jak dziewczyna młodaaa...

• tan.nawe Re: Rolowanie 15.01.14, 13:18
          Żal mi tej Nataszy. Tak się stara, próbuje, próbuje a ciągle jest... prawie gwiazdą... sad
          • kicho_nor Re: Rolowanie 15.01.14, 13:54
            Ja nie tylko disco polo
            Mógłbym też tekst pod arię Brunhildy wagnerowskiej
            Ale tu znowu powiedzą że znowu zaczynam jakieś rolowanie
            • tan.nawe Re: Rolowanie 15.01.14, 14:03
              Ooo, z Brunhildami to lepiej nie zaczynaj, Kichonorze! big_grin
              • hardy1 Re: Rolowanie 15.01.14, 14:19
                Żebym to ja wiedział, o kim Wy tu... ta Natasza to jakaś nasza znajoma?
                • sza.aliczek Re: Rolowanie 15.01.14, 19:09
                  Obejrzałam : )
                  Nawet kilka razy i nie umiem skomentować.
                  Bo ... widzę, ze to nie jest na poważnie, więc wszystko OK. Słowa sobie doczytałam w necie. Pod koniec podoba mi się nawet rytm i uderzenie muzyki.
                  Tylko nie podobają mi się ruchy Urbańskiej, nawet nie tyle ruchy, co jakaś taka dla mnie kanciasta zamaszystość układu rąk, ramion, bioder.
                  Pewnie potraktowałabym ją surowiej, tyle że najpierw otworzyło mi się na Tubie TO - www.youtube.com/watch?v=9WQA7a0X3Pk i .... pomogło w ocenie Urbańskiej : )
                  • 1agfa Re: Rolowanie 15.01.14, 19:47
                    Dzień dobry Szaliczku

> Nawet kilka razy i nie umiem skomentować.
                    > Bo ... widzę, ze to nie jest na poważnie, więc wszystko OK. Słowa sobie doczyta
                    > łam w necie. Pod koniec podoba mi się nawet rytm i uderzenie muzyki.

Chyba jak zwykle układ taneczny został ułożony przez osobistego trenera ; ), i dlatego taki...

> Tylko nie podobają mi się ruchy Urbańskiej, nawet nie tyle ruchy, co jakaś taka
                    > dla mnie kanciasta zamaszystość układu rąk, ramion, bioder.

Nie brałem pod uwagę, ze to nie jest na poważnie, jak Ty twierdzisz : ) dzisiejsza pogoda nie pomaga mi w łagodnej ocenie : )

> Pewnie potraktowałabym ją surowiej, tyle że najpierw otworzyło mi się na Tubie TO - www.youtube.com/watch?v=9WQA7a0X3Pk i .... pomogło w ocenie Urbańskiej : )

Nc : )
                • 1agfa Re: Rolowanie 15.01.14, 19:14
                  hardy1 napisał:

> Żebym to ja wiedział, o kim Wy tu... ta Natasza to jakaś nasza znajoma?

Że też Ty Hardy wcale znajomości w wielkim świecie nie masz! suspicious
                  • hardy1 Re: Rolowanie 15.01.14, 22:43
                    W moim świecie trochę mam, Agfo... natomiast w jakimś mikrodiscopicipolo nie mam żadnych... i dobrze mi z tym. Trzeba szanować czas, drugiego życia nie dostanę wink
          • 1agfa Re: Rolowanie 15.01.14, 19:30
            tan.nawe napisała:

> Żal mi tej Nataszy. Tak się stara, próbuje, próbuje a ciągle jest... prawie gwiazdą... sad

Ona ma właściwie wszystko co potrzebne, aby nią być. Jest ładna i zdolna.
            Tańczy i śpiewa.
            Widać dużo wysiłku, dużo za dużo, brakuje mi wdzięcznej naturalności.
        • 1agfa Re: Rolowanie 15.01.14, 19:33
          Karen, no nie spodziewałbym się takiej piosenki z rąk Twoich! Chyba że to para do tekstu, ilustracja tongue_out tongue_out

k.karen napisała:

> To Urbańska już robi w disco polo? big_grin
          > To brzmi jak ten wspaniały hit z wiejskich dyskotek:
          >
          > Niech żyje wolność i woda sodowa
          > może być też z kranu jak dziewczyna młodaaa...
          • k.karen Re: Rolowanie 15.01.14, 20:46
            Agfo, spokojnie, nie zwariowałam big_grin Przecież wiesz co myślę o disco polo... brrr... bleee tongue_out
            Jasne, że to tylko ilustracja do tekstu Kichonora, bo ma to samo metrum big_grin

A poważnie, to też mi żal Urbańskiej. Ładna, zgrabna, nieźle śpiewa i takie coś!
    • 1agfa Re: Rolowanie 15.01.14, 20:19
      Kichonor napisał:
      (...)
      > Szalała szalała
      > litości nie miała
      > łazienka skopana
      > łazienka zalana
      >
      > szalejże że szalej
      > łazienkę wsio zalej
      > litości jej nie miej
      > do buzi też nalej
      >
      > litości nie miała
      > pod zlewem pospała
      > woda wodę lała
      > woda czadu miała

Z powodu nadmiaru wody u p.Nataszy, może się ta pani poratować rolkami i pełne rolowanie rolkami będzie. Ale...ostrożnie. Zło nieustająco czuwa! suspicious

opole.gazeta.pl/opole/1,35086,15265185,Papier_toaletowy_z_Krapkowic_moze_posluzyc_do_ataku.html
    • k.karen Re: Rolowanie 16.01.14, 22:27
      I jest dyskusja:

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,15267342,_W_kulturze_masowej_kompletnie_sie_pogubilismy_i_jedziemy.html#MT
    • witekjs Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 18.01.14, 16:28
      Publiczna zabawa zwana "ROAST" - ciekawe czy słyszeliście o tym i jaka jest Wasza opinia o takiej "zabawie" ?
      Do tej pory nie słyszałem o niej i nie mogę powiedzieć żeby mnie, podobała się taka forma zabawy towarzyskiej.

Pozdrawiam. Witek

"Uwielbiałem 'Milionerów'. Tak jak twoja żona, dlatego się z tobą rozwiodła". Roast, czyli publiczny lincz na koledze

"Marta Wierzbicka już od siedmiu lat musi borykać się z wielkimi, skaczącymi kulami pod jej brodą. Nie mówię o jej piersiach, mówię o jądrach gościa, który przedłuża jej kontrakt w TVN-ie" – takie słowa młoda aktorka znana z serialu "Na wspólnej" usłyszała od jednego z kolegów. Normalnie by się pewnie obraziła, ale że zdarzyło się to podczas imprezy zwanej "roastem", przyjęła je ze śmiechem. Bo o to właśnie chodzi w tym przedsięwzięciu, które w Polsce cieszy się coraz większą popularnością.
      Roast to coś w rodzaju benefisu, tyle że jego bohater zamiast pochwał słyszy same obelgi. W tym komediowym programie, jak wskazuje sama nazwa, chodzi o "przypiekanie", a więc jak najbardziej finezyjne lżenie uczestników, najczęściej znajomych czy kolegów z branży. Amerykanie roastują od lat. W Polsce to forma młoda, ale prężnie się rozwijająca. W wieczorach wzajemnego wyzywania się wzięli już udział m.in. Piotr Kędzierski, Hubert Urbański, Szymon Majewski i wspomniana Marta Wierzbicka. /.../
      natemat.pl/87281,uwielbialem-milionerow-tak-jak-twoja-zona-dlatego-sie-z-toba-rozwiodla-roast-czyli-publiczny-lincz-na-koledze-wkroczyl-do-polski
      • k.karen Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 18.01.14, 19:46
        Pierwszy raz o tym czytam. Mam mieszane uczucia z przewagą na nie, ale z drugiej strony, ludzie sami się na to godzą i mają możliwość natychmiastowej riposty. Jak chcą się tak bawić i to ich rzeczywiście bawi, to niech się bawią. Nie wiem...

Pozdrawiam Witku smile
        • hardy1 Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 18.01.14, 20:10
          Dla mnie to po prostu niesmaczne. Przypomina mi paparazzich.
          Widać, że wielu dla "zaistnienia" zrobi bardzo wiele.
          • witekjs Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 18.01.14, 20:22
            Jednak zdecydowanie nie podoba mi się, taka forma relacji między ludźmi.
            Tymczasem nie będę szczegółowo analizował dlaczego.
            Może napiszę to jutro.

Pozdrawiam Was serdecznie. Witek
            • k.karen Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 19.01.14, 10:33
              Cały czas zastanawiam się czemu to ma służyć? Jakie korzyści czerpią z tego osoby godzące się na publiczne wyzwiska i z drugiej strony, jaką pozytywną korzyść mają z tego wyzywający i do tego znajomi? Uczą się w ten sposób dystansu do siebie? Bardzo wątpię, bo pouczająca może być autoironia. Forma tej zabawy jest głupia i niesmaczna. Chyba, że to ma być jakaś negatywna motywacja, ale przecież i ta przeważnie nie przynosi pozytywnych skutków.
              Nie rozumiem tego.
              • hardy1 Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 19.01.14, 18:35
                Jak już pisałem - dla mnie to niesmaczne. Nie wiedzą, jak inaczej zaistnieć? Nie znają innych form?
                Głupie, i tyle.
                • kicho_nor Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 19.01.14, 19:14
                  Fco się bawić śpiewał Wojciech Młynarski

W coś trzeba
                  Można się obrzucać, pomarańczami pomidorami i jajkami
                  Można zagrać w brydża i wreszcie swojej kochance partnerce w brydża
                  która spasowała na nasze wejście w dwa bez atu powiedzieć że jest kretynką i idiotką.
                  Można ciągnąc za ogon byki w Pampelunie.
                  Albo powiedzieć policjantowi żeby se sam dmuchnął w balonik
                  A najlepiej to zapisać się do pisu
                  • hardy1 Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 19.01.14, 21:59
                    Można też powiedzieć, jak pewien (chyba burmistrz) kilka lat temu policjantom z drogówki, że on dmucha "tylko osiemnastki". Nie wiedział, że to nie byli "jego policjanci", tylko z innej jednostki administracyjnej.
                    A i tak od kilku lat miga się od odpowiedzialności karnej. A to nagle na sali sądowej nagle zaniemógł, a to świadkowie poprzednich jazd po pijaku nie chcą zeznawać (małe miasteczko), a tamto...
                    A mnie szlag trafia, kiedy dzisiaj po raz kolejny, po kilkumiesięcznej przerwie, o tym usłyszałem.
                    • k.karen Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 20.01.14, 09:39
                      Hardy, czy to ten sam (burmistrz czy inny starosta), który głośno krzyczy o złodziejach, przekrętach, kumoterstwie i wielkiej niesprawiedliwości? wink
                      • hardy1 Re: Rolowanie-Publiczna zabawa zwana "ROAST". 20.01.14, 21:46
                        Prawdę mówiąc, nie wiem. Możliwe... takie "dwa w jednym" często chodzi w parze. Typowa dulszczyzna, tyle że w polityce.
    • bux [...] 20.01.14, 09:06
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • bux [...] 20.01.14, 09:06
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • k.karen Rolujesz, spamujesz bux 20.01.14, 09:34
        Poszukaj forum - "Szmaty, butelki" - tam może coś sprzedasz.
        Na Podwórku nie kupujemy spamu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka